🌷خواص در کلام علی علیه السلام
🍁آیا ماهم ازعلی مرتضی؛مولای متقیان در برخورد با #خواص و عوام پیروی کردیم؟!
"دوست داشتنى ترين چيزها در نزد تو، در حق؛ ميانه ترين، و در عدل فراگيرترين، و در جلب خشنودى مردم گسترده ترين باشد، كه همانا خشم عمومى مردم؛ خشنودى خواص را از بين مى برد، اما خشم خواص را خشنودى همگان بى اثر مى كند.
#خواصّ جامعه؛ همواره بار سنگينى را بر حكومت تحميل مى كنند زيرا در روزگار سختى ياريشان كمتر، و در اجراى #عدالت از همه ناراضى تر، و در خواسته هايشان پافشارتر، و در عطا و بخشش ها كم سپاس تر، و به هنگام منع خواسته ها دير عذر پذيرتر، و در برابر مشكلات كم استقامت تر مى باشند.
💐در صورتي كه ستون هاى استوار #دين، و اجتماعات پرشور مسلمين، و نيروهاى ذخيره دفاعى، عموم مردم مى باشند، پس به آنها گرايش داشته و اشتياق تو با آنان باشد."
مهدی زهرا حسین زمانت هست؛ او را قبل از خودت دریاب که دشمنان اسلام در تبلیغات مسموم خود؛ امام معصوم و جانشین خدا را جنگجو و زمان ظهور را به راه انداختن جوی خون از مردم معرّفی می کنند تا تو نیایی.
برخیز او منتظرت توست.
🌷#ویژگی های اولیّه سرباز و #منتظر #امام _زمان عجّ الله فرجه درعصر #غیبت
انجام موارد زیرمنجربه تحقق صفت عدالت در فرد شده و انصاف و #حقّ مداری و #تکلیف نگری درکلیه امور ملکه وی گردیده، توانایی یاری امام زمان واثبات ادعای انتظار فرج را پیدا می کند:
۱- شناخت کامل وظایف شرعی #مسلمان از منابع معتبر اسلام و اجرای آنها در حدّ تعین شده در شرع برای مکلّفین
۲- شناخت کامل مصادیق حرام و پرهیز کامل از آنها
۳- شناخت کامل درآمد مشروع و نامشروع و تطبیق کلیه درآمدها و اموال خود با درآمد مشروع
۴-مراقبت کامل زبان در #صداقت و راستگویی و پرهیز از هرگونه دروغ، برای ایجاد یکسانی قول و عمل و یکدلی و #شفافیّت گفتار و اعمال و حذف نفاق و دورویی در کلام و اعمال خود
۵- مراقبت کامل از دروغ به خدا در نماز و غیر نماز( در امور خود فقط پرستش خدا و درخواست کمک از خدا و قرار دادن امور خود در صراط مستقیم اهل بیت علیهم السلام و دوری عملی از مصادیق غضب شده ها)
۶- پرهیز کامل از خوردن #لقمه حرام حتی در حدّ یک لقمه و اندک؛ برای افزایش توان مقابله با انواع #گناهان و حفظ نورانیّت باطن
۷- شناخت کامل گناهان کبیره و صغیره و حکم آنها از قرآن و فتاوا، مراجع تقلید و پرهیز کامل از آنها
۸- پرهیز کامل از بکارگیری #ابزاری از احکام اسلام در خدمت به هوای نفس با استدلال ابزاری از شرع؛ از جمله خدمت به هوای نفس با حاکمیّت شیطان به بهانه انجام #حکم شرعی در تجدید فراش و صیغه موقت بدون ضرورت شرعی
۹- مراقبت کامل از نگاه حرام به نامحرم و خطور فکر آلوده به گناه و تربیت فکر و چشم و زبان خود به یکسانی برخورد در مشاهده نامحرم با سایر مشاهدات.( توجه شدید به مؤنث یا مذکر بودن افراد در برخوردها نشان از آلودگی فکر و چشم و حاکمیّت شیطان و افکار شیطانی دارد و پرهیز از گناه برای این گونه افراد بسیار سخت هست)
۱۰- مراقبت روزانه از اعمال و افکار و ورودی و خروجی زبان و فکر و سایر اعضاء و جوارح
۱۱- دستگیری از درماندگان در خفا و پنهان و تلاش در گره گشایی از هم نوع و مظلوم در حدّ توان از بذل #آبرو و مال و ...
۱۲- پرهیز از #ظلم به نفس و ظلم به دیگران حتی در کلام ؛ در صورت تحقّق حقّ الناس سعی در کسب رضایت صاحب حقّ
۱۳- #حسابرسی اعمال خود قبل از محاسبه پای میزان
🌷بنابراین؛ عدم شناخت کافی دین و وظایف #شرعی و هر گونه اعمال و گفتار خلاف شرع و سستی و کاهلی در انجام وظایف شرعی با ادعای #سربازی و #انتظار #فرج مغایر هست و کلامی بیش نیست.
🌷علت #تفرقه و #حزب گرایی در قرآن
در سوره بقره آیه ۲۱۳ علت اصلی و ریشه تمام اختلاف ها را در #اختلاف در حکم و #کتاب خدا بعد از آگاهی از دلایل و بیّنه بر وجود خدا و پیامبر و کتاب خدا عنوان نموده و می فرماید:
" کانَ النَّاسُ أُمَّةً واحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيِّينَ مُبَشِّرينَ وَ مُنْذِرينَ وَ أَنْزَلَ مَعَهُمُ الْکِتابَ بِالْحَقِّ لِيَحْکُمَ بَيْنَ النَّاسِ فيمَا اخْتَلَفُوا فيهِ وَ مَا اخْتَلَفَ فيهِ إِلاَّ الَّذينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّناتُ بَغْياً بَيْنَهُمْ فَهَدَى اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ وَ اللَّهُ يَهْدي مَنْ يَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقيمٍ "
ترجمه آیه : " مردم [در ابتداي تشکيل اجتماع] گروهي واحد و يک دست بودند [و اختلاف و تضادي در امور زندگي نداشتند]، پس [از پديد آمدن اختلاف و تضاد] خدا پيامبراني را مژده دهنده و بيم رسان برانگيخت، و با آنان به درستي و راستي کتاب را نازل کرد، تا ميان مردم در آنچه با هم اختلاف داشتند، داوري کند. [آن گاه در خود کتاب اختلاف پديد شد] و اختلاف را در آن پديد نياوردند؛ مگر کساني که به آنان کتاب داده شد، [اين اختلاف] بعد از دلايل و برهان هاي روشن و آشکاري بود که براي آنان آمد، [و سبب آن] برتري جويي و حسد در ميان خودشان بود.پس خدا اهل ايمان را به توفيق خود، به حقّي که در آن اختلاف کردند، راهنمايي کرد. و خدا هر که را بخواهد به راهي راست هدايت مي کند "
بنابراین؛ مردم امّت واحده و توحیدی بودند و اختلاف میان این امّتّ؛ بر اثر بغی وظلم و فساد، وعدول از #حقّ، تجاوز و سرکشی، طغیان، دشمنی و حسادت به وجود آمد.
آیا این آیات شریفه در نظام سازی سیاسی و اجتماعی؛ ازسوی خداوند مدیر و مدبّر و قهّار و جبّار به آخرین جانشین خود؛ حضرت محمّد صلّی الله علیه و اله نازل نشده است؛ تا چارچوب نظام اسلامی برای مردم مشخص شده؛ و مانع هرگونه زورگویی و قدرت طلبی و سهم خواهی و ویژه خواری و... تحت عنوان هر حزب و گروه و دسته ای در حکومت مشروع دینی گردد؟
💐آیا ردّ صریح هرگونه #حزب گرایی و گروه بندی در آیات متعدد؛که منجر به تفرقه و حذف وحدت در بین مردم می شود؛ اقدام به تشکیل حزب و گروه و دسته بندی مردم و حاکمان؛ از نظر اسلام خلاف نص صریح آیات قرآن نیست؟
🍁آیا دلیل اصلی و عینی و تأکید مؤکّد #قرآن به حفظ وحدت و یکپارچگی و همدلی و اتحاد بین مردم؛ و پرهیز از هرگونه اختلاف در دستور خدا و کتاب پیامبر اسلام به خاطر ممانعت از قطعه قطعه شدن امّت اسلامی نیست که در تمام اعصار و قرون؛ شاهد فجایای ناشی از حزب گرایی و قدرت طلبی و حکومت های فاسد بوده ا یم؟
🍀اگر #اسلام را قبول داریم؛ باید کلمه به کلمه ایات قرآن را پذیرفته و عمل نمائیم .
🍁هر فردی در هر سطحی؛ با تشکیل هرحزب و گروهی؛ علاوه بر نقض آشکار آیات خدا؛ #نظام سازی سیاسی خدا را نیزدر قرآن ردّ نموده و ادعای تکمیل و یا ابداع نظامی جدید دارد؛ که تفرقه و گروه گرایی نقشه دشمنان اسلام برای از بین بردن اتحّاد مسلمانان؛ و چپاول بی دغدغه ثروت ملیّ آنهاست.
نظام سیاسی اسلام کاملا مشخص بوده و فقط غیرمؤمنان از آن گریزانند.
🌷مصادیق #انقلابی بودن در کلام #رهبری
رهبر فرزانه انقلاب در دیدار رمضانی با رئیس و مسؤلان قوه قضائیه که عصر روز چهارشنبه نهم تیر برگزار شد فرمودند :
"قوه ی قضائیه باید صد درصد انقلابی باشد و انقلابی عمل کند.
#انقلابی گری برخلاف نظر و تبلیغ برخی ها، تندروی نیست، بلکه انقلابی گری یعنی «#عادلانه، #خردمندانه، #دقیق، #دلسوزانه، #منصفانه، #قاطعانه و بدون #رودربایستی #عمل کردن."
🌷چگونه امر به #معروف و نهی از #منکر کنیم؟
🍀اصول رفتاری آمر به معروف و ناهی از منکر در #قرآن
خداوند خبیر در سوره لقمان با تقدّم فریضه نماز، ضمن دستور صریح به انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر، برخی اصول کاربردی در رفتار آمر به معروف و ناهی از منکر را متذکر می شود:
يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنكَرِ وَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا أَصَابَكَ ۖإِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ ﴿١٧﴾
پسرم، نماز را برپا دار، و امر به معروف و نهی از منکر کن، و در برابر مصایبی که (از انجام وظیفه) به تو می رسد شکیبا باش که این از کارهای مهمّ است.
وَلَاتُصَعِّرْ خَدَّكَ لِلنَّاسِ وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا ۖ إِنَّ اللَّـهَ لَايُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ ﴿١٨﴾
با بی اعتنایی از مردم روی مگردان، و مغرورانه بر زمین راه مرو که خداوند هیچ متکبّر مغروری را دوست ندارد.
وَاقْصِدْ فِي مَشْيِكَ وَاغْضُضْ مِن صَوْتِكَ ۚ إِنَّ أَنكَرَ الْأَصْوَاتِ لَصَوْتُ الْحَمِيرِ ﴿١٩﴾
در راه رفتن، اعتدال را رعایت کن؛ از صدای خود بکاه (و هرگز فریاد مزن) که زشت ترین صداها صدای خران است.
اصول رفتاری دیگری در انجام فریضه امربه معروف و نهی از منکر در کلام حضرت علی علیه السلام
فرمایش حضرت علی علیه السلام در یکسانی قول و عمل آمر به معروف و ناهی از منکر
اَيُّهَا النّاسُ، اِنّى وَ اللّهِ ما اَحُثُّكُمْ عَلى طاعَة اِلاّ وَ اَسْبِقُكُمْ اِلَيْها، وَ لا اَنْهاكُمْ عَنْ مَعْصِيَة اِلاّ وَ اَتَناهى قَبْلَكُمْ عَنْها.
اى مردم،به خدا قسم شما را به طاعتى ترغيب نمى نمايم جز اينكه خود به عمل به آن از شما پيشى مى گيـرم ،و از گنـاهى بازنمى دارم مگر اينكه قبـل از شمـا از آن بـاز مى ايستـم. نهج البلاغه- خطبه 175
اصول مهم در انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر
1-یکسانی قول و عمل و تقیّد به موازین شرعی و پرهیز از تذکّر بدون عمل به فرائض واجب و ترک منکرات
2--شناخت موقعیّت مکانی و زمانی و روحی مخاطب
3- رعایت حقوق مردم در حفظ آبرو و حیثیت افراد در جمع و اماکن عمومی
4- توجه به ظرفیّت و میزان و درجه ایمان مذهبی افراد و انتخاب نوع استدلال شرعی و عقلی و فطری
5- قاطعیّت توأم با صمیمیّت در بیان حکم خدا و پرهیز از کاستن یا افزودن حکم خدا برای جلب رضایت مردم
6- عدم تلقّی بالاتر بودن خود به طوری که همه خوبی ها را در خود دیدن و همه بدی ها را در دیگران دیدن و پرهیز از بهشتی دیدن خود و جهنمی دانستن دیگران در حالی که گناهکار ممکن است توبه کرده و اهل بهشت گردد ولی مغرور به ایمان خود و مصون دانستن خود از هر خطا موفق به توبه نشده و اهل جهنم گردد.
شیوه های غیرمستقیم کاربردی امر به معروف و نهی از منکر
1-صالح و باتقوا بودن خود
2- ریشه یابی خطا و تلاش در درمان خطا بدون تقسیم بهشت برای خود و جهنم برای خاطی
3- بازگویی خوبی فرد در نهی از منکر
4- پرهیز ازهرگونه تجسس و پرده دری و هتک حرمت افراد در گناهان پنهان
5- بهره گیری از موقعیّت های مناسب یا ایجاد امکان و موقعیّت امر به معروف و نهی از منکر
6- عدم بیان همه عیوب در یک زمان و موقعیّت
7- خودداری از نهی از منکر هنگام خشم و حفظ اخلاص و نیّت در انجام فریضه واجب
8- نرم خویی و صمیمیّت و اثبات غیرمستقیم علاقه به اصلاح و رفع مشکل فرد با استفاده از ارتباط های غیرکلامی
9- برخورد بدون تبعیض تذکر به دیگران و رها کردن دوست و فامیل و...
10- اقدام همگانی یک روش بسیار مؤثر کاربردی با اثر پایدار بازدارنده در اهل گناه
قانون حریم خصوصی اشخاص و آزادی های مشروع و... در سرشماری 95 کجاست؟
آیا هدف از سرشماری سال 95 واقعا برای خدمت بهتر به مردم است یا...؟
سرشماری باید توان سنجش وضعیّت موجود کشور به ویژه در راستای حلّ معضلات اصلی و معیشتی مردم باشد که اصرار دولت به کپی برداری از خارج از کشور، نشانگر عدم پشتوانه علمی پژوهشی سرشماری 95 و توان بالا در تقلید کورکورانه از بیگانگان و عدم توان بومی سازی می باشد. با سوالات سرشماری 95 هیچ یک از مشکلات موجود کشور امکان بررسی ندارد.
چرا میزان درآمد سوال نشده تا میزان فقر موجود مشخص شود ولی مصرّ به نوشتن دقیق آدرس منزل و شماره های همراه و ثابت هست، آیا این عملکرد، رعایت قانون حریم خصوصی و حفظ آزادی های مشروع مردم ایران هست؟
آیا شهدا رفتند که هر ایرانی با سرپوش سرشماری و خدمت! هر لحظه از سوی جریان اصلاحات با هدف حذف و اضافه موافق و مخالف در جنگ قدرت احزاب نانوشته رصد شود؟
طبق اصل سی و هفتم قانون اساسی "اصل، برائت است، وهیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد." اخذ تلفن همراه و ثابت و آدرس دقیق و مراجعه مامور آمارگیر بعد از ثبت اینترنتی به همه منازل برای بررسی صحّت آدرس و تلفن ثابت و...، نشانگربی اعتمادی و مجرم دانستن مردم ایران هست، این قانون نیز توسط دولت اصلاحات نقض شده، زیرا، همه باید به طور آنلاین در دسترس دولت باشند تا همواره مورد رصد قرار بگیرند!
همچنین، شماره ثابت و همراه و آدرس دقیق مردم که برخی مستاجر و با گرانی مسکن به ویژه در چهار سال گذشته اکثریت آنها سالانه جابجا می شوند، به چه کار دولت اصلاحات برای خدمت می آید، به جز شناسایی دقیق مخالفان و سربازان جنگ نرم در انتخابات پیش رو و موفقیت بیشتر در سرکوب و حذف با انواع شیوه های غیرانسانی و خلاف شرع و قانون که سالها پیدا و پنهان با ابزارهای قوه قضائیه و وزارت ارشاد و... انجام داده و می دهند!
آیا ترفند دریافت کد رهگیری از تلفن همراه که از سیستم نیز دریافت می شود، و اصرار به اعلام شماره تلفن ثابت برای استفاده در انتخابات و بهره برداری در تبلیغات دولت اصلاحات برای نامزد خود از طریق این شماره ها نیست؟
برخی ماموران سرشماری سیّار در شهر ... با اصرار، تلفن ثابت و همراه می خواهند و می گویند دولت تلفن ها را لازم دارد!!!
دانستن نوع اسکلت ساختمان دردی را دوا نمی کند نوع مالکیت و میزان اجاره بها و مقایسه با درآمد خانوار می تواند در برنامه ریزی کلان مفید باشد.
اعلام مکرر عدم ارائه اطلاعات مردم در سرشماری 95 به قوه قضائیه و اداره مالیات و... امر بیهوده ای هست، چون اطلاعات مورد نیاز آنها سوال نشده جز آدرس دقیق و شماره تلفن!
اگر سرشماری اینترنتی برای تسهیل آمارگیری و پیشگیری از هدر رفتن وقت مردم و هزینه بیت المال است، چرا از ارائه کد رهگیری به مآموران سرشماری غیراز منزل مسکونی فعلی ممانعت شده و تلاش پنهان برای اطمینان از صحت آدرس می شود و ماموران به درب منازل همه مردم مراجعه می کنند؟
اگر هدف تسریع در آمارگیری و صرفه جویی مالی بود، باید ماموران فقط به ثبت نشده ها در اینترنت مراجعه و کد رهگیری در محل عمومی دیگری قابل ارائه بود!
چرا یکی از مسئولان مرکز آمارگیری در اخبار رسانه ملی برای ثبت اینترنتی وعده افزودن 2 گیگ اینترنت نمود؟
آیا مرکز آمار ایران و شرکت های فروش اینترنت مجاز به ورود به سیستم کاربران هستند تا نوع فعالیت سیستم را تشخیص و جایزه دهند؟!!
آیا قانون اساسی ایران و نیز قانون حریم شخصی افراد اجازه رصد و ثبت IP کاربران را نیز می دهد تا جایزه 2 گیگ که بعد 1 گیگ اعلام شد تحویل دهد؟!
همچنین، اعلام 1000 جایزه یک میلیون تومانی به شماره تلفن های همراه از طریق همراه اول نقض ادعای صرفه جویی درهزینه بیت المال هست.
این سرشماری رافع هیچ مشکلی از انبوه مشکلات دست ساز دولت اصلاحات و جریان اصلاحات در بیش از دو دهه نیست و نمایانگر وضعیت موجود مردم نیز نمی باشد.
این سرشماری با کدامین الگوی پیشرفت و اقتصاد مقاومتی و مدیریت اسلامی همخوانی داشته و اطلاعات موردنیازرا جمع آوری می کند؟
چرا جریان اصلاحات همه امکانات کشور و بیت المال را خصوصی تلقی و برای اهداف خود بکار می گیرد و مردم از نظر جریان اصلاحات فقط حکم بازیگر نقش مورد نظر آنها را دارند؟
چرا دولت اصلاحات همواره به فهم و شعور مردم ایران توهین و آنها را نفهم و بچه محاسبه و خود را بسیار زیرک تلقی می نماید که این محاسبه همیشه غلط بوده و هست و مردم ایران تیزبین و فهیم و ناظر تمام اعمال مسئولان نظام بوده و هستند.
قطع یارانه به کام ثروتمندان از جیب نیازمندان
(أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَي)؛«آيا نمي دانيد که خدا مي بيند؟»علق /۱۴
امام سجادعلیه السلام می فرماید:"روز قیامت دست انسان را می گیرند و به اهل محشر نشان می دهند می گویند :"هرکس نزد این شخص حقّی دارد ،حقّ خود را بگیرد و هیچ چیز براهل محشردشوارتر نیست که آشنایی را ببیند از ترس این که ادّعای حقیّ نماید ."
طی دو سال گذشته قطع یارانه ثروتمندان جدّی شده و یارانه عده زیادی قطع شده است. اما، حذف شده ها نه سرمایه دارند و نه مالک چندین خانه و ماشین و نه دارای فیش حقوقی نجومی و درآمدهای ناشی از چندین شغل و نه پزشک جراح و...، بلکه یا بازنشسته دولت با حقوق زیر یک و نیم میلیون تومان و یا بیکار و کارگر و... و همگی زیر خط فقر بوده که توان تأمین حداقل نیازهای اولیّه معیشتی خانواده را ندارند و یا زندگی متوسط از جهت معیشتی بدون امکانات اضافی زندگی دارند.
در موارد زیادی، آنهایی که توانستند در سامانه اعتراض قطع یارانه اعلام قطعی نمایند، علت قطع، وجود یک باب منزل و یا منزل متعلق به همسر بوده که در اسلام خانم ثروتمند هم باشد، مسئولیّت مالی در خانواده نداشته و نفقه وی به عهده شوهر هست، و یا مالک، فرد دیگری بوده ولی به عنوان مالکیّت این منزل، بدون درج آدرس کامل یارانه حذف شده و اعتراض ها در سامانه مذکور و اعلام به شخص وزیر رفاه http://www.mcls.gov.ir/fa/modiran درفرم ارتباط مستقیم در سایت وزارت تعاون و سایر مسئولین در استان آذربایجان شرقی و سایر استان ها بی نتیجه مانده و همچنان قطعی یارانه نیازمندان ادامه دارد و حداقل جواب قانونی ومعقول نیز دریافت ننموده اند.
در بررسی از فعّال بودن قسمت اعتراض به قطع یارانه ها که مکرر توسّط وزیر رفاه و سایر مسئولین ارشد اقتصادی و دولتی اعلام می شود، غیرفعّال بوده و اکنون نیز غیرفعّال و فقط امکان استعلام از وضعیّت وجود دارد که چنین جواب هایی همچون مورد ذیل داده می شود. یک سال از این وعده دو ماه دیگر می گذرد و نتیجه عملی تداوم حذف یارانه هست بدون مالکیّت منزل مذکور در ذیل و بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تبریز مالک یک باب آپارتمان 150 متری هست. ظاهرا از نظر دولت تدبیر وامید مردم همه باید مستاجر باشند داشتن منزل علامت ثروتمندی است!!
سرپرست محترم ...، خانوار شما به دلایل زیر نیازمند دریافت یارانه نقدی تشخیص داده نشده اند .
● دستگاه آپارتمان مسکوني واقع در تبريز کوي فردوس کوچه دوم خ ...
درخواست شما در سامانه ثبت شده است و در مرحله "ثبت درخواست" قرار دارد. برای پیگیری نتیجه بررسی، حداکثر تا دو ماه آینده به همین سایت مراجعه نمایید .
http://www.yaraneh10.ir/prs/
طی ماهها رصد از سامانه مذکور، علاوه بر غیرفعّال بودن ثبت اعتراض، موارد ذیل نیز در این سامانه غیرفعّال می باشد: 95/4/28
1394/05/26
با توجه به ضرورت بروز رسانی اطلاعات در سامانه، به اطلاع می رساند که خانوارهایی که یارانه آنها از ماههای گذشته قطع شده است از روز یکشنبه مورخ 94/6/1 و خانوارهایی که یارانه آنها از مردادماه قطع شده است از روز چهارشنبه مورخ 94/6/4 به سامانه ثبت اعتراض مراجعه فرمایند.
1394/02/27
بند "ح" تبصره 20 قانون بودجه سال 94 موضوع حذف یارانه غیر نیازمندان
1394/02/27
اطلاعیه درباره حذف شدگان از دریافت یارانه نقدی
چند سوال سه سال بی پاسخ:
1- آیا اسلام چنین اقتصادی را می پذیرد؟
2- پرداخت یارانه از بیت المال به همه مردم حتی ثروتمندان در صدر اسلام بوده که پرداخت یکسان به فقیر و غنی در زمان حکومت حضرت علی علیه السلام موجب اعتراض ثروتمندان و تقاضای تبعیض بین فقیر و غنی داشته اند، لذا، پرداخت یارانه ابتکار ریاست جمهور سابق نبوده و پیشینه ای در صدر اسلام دارد. چرا دولت یازدهم پرداخت یارانه با این سابقه را حربه ای برای کوبیدن دولت قبلی و سیاه نمایی مکررغیرمنصفانه و مغرضانه و منشاء تمام مشکلات اقتصادی و... را پرداخت یارانه می داند، وعامل تبلیغی برای افزایش محبوبیّت خود، علیرغم رضایت آحاد مردم که حقّ مسلّم مردم دریافت بهره ای از بیت المال و ثروت های عمومی هست که این مهم عاملی در کاهش فاصله طبقاتی نیز هست.
3- چرا همواره در حاکمیّت جریان اصلاحات از جمله دوران سازندگی و نیز دوران ریاست جمهوری خاتمی ارزش پول ایران به شدت تنزّل یافته و وابستگی اقتصادی و فرهنگی و... و در نتیجه، مشکلات اقتصادی کشور و افزایش بیکاری و انواع فساد مالی و... به اوج می رسد؟
4- آیا فیش های نجومی جزو درآمد های مشروع و لقمه حلال هست؟
5- آیا دولت محترم، ثروت های باد آورده دارندگان فیش های حقوقی نجومی و حقوق های قانونی!!! 24میلیون تومان به پائین و بالا را هم رصد و یارانه را قطع کرده است؟
6- آیا این وضعیّت، در اثر تدبیر و امید هست که مردم سپر بلای صاحب منصبان و صاحبان زر و زور و قدرت هستند که این چنین زیر پای اقتصاد سرمایه داری له شده و ثروتمندان ثروتمندتر شده تا اکثریّت مردم زیر خط فقر به جای زندگی، زنده ماندن را تحمل کنند و همواره شرمنده زن و بچه بمانند.
7- چرا نظارت انواع بازرسی و حراست و ستادهای خبری و مجلس شورای اسلامی و ... جز تماشا و سکوت عملکردی ندارند؟
8- آیا ملاقات و دست بوسی وزیر رفاه با مراجع تقلید مشکلی از انبوه مشکلات معیشتی مردم را رفع کرد؟ هدف از این ملاقات چه بود؟
9- چرا بحث های متعدد رسانه ملی در خصوص اقتصاد اسلامی و مشکلات معیشتی مردم در دولت یازدهم گوش شنوا نمی یابد؟
10- ...
قطعا روزی سوز دل مردم در هر دو دنیا بی خیالان مست از ارثیه پدری انگاشتن بیت المال و حقّ مردم را هشیار خواهد کرد ولی آن روز خیلی سخت و حقّ الناس غیرقابل جبران خواهد بود.
لحظاتی پای دستگاه های خودپرداز ایستادن و مشاهده مبلغ پول دریافتی برخی آقایان و مقدار خرید مایحتاج روزانه منزل که یک کیلو تبدیل به نیم کیلو شده، کاهش شدید خرید مردم حتی در ماه رمضان به ویژه امسال و وعده های توخالی پی در پی ریاست جمهور کلید دار، و نیز خبر خالی از عمل توأم با لبخند و مسرّت سخنگوی دولت آقای نوبخت مبنی بر یک رقمی شدن تورم و...، و یا گذشتن از رکود و...، ولی جز در کلام دولتمردان رونق اقتصادی و رفاه عمومی و رضایت مردم و... در گزارش خودشان به خودشان تحقّق نیافته، و همچنان در کلام و روی کاغذ با حساب های اقتصاد سرمایه داری به همه نقاط منحنی و نقطه به نقطه و... می رسند ولی در زندگی مردم اثری از این همه شکوفایی وجود ندارد، لذا، تعریف تورّم را تغییر می دهند که "تورّم کاهش قیمتها نیست"!!!! عمق فاجعه غیرقابل جبران در سه سال، برای اکثریّت مردم عیان هست و واقعیت های زیر گوشه ای از هزاران هست.
ملاحظه نظرات ذیل مطلب "سامانه اعتراض به قطع یارانه باز شد "
http://www.90ict.com/index.aspx?pid=99&articleid=75326 کد خبر: 75326 تاریخ انتشار6خرداد1394 10:7
برخی نظرات کاربران:
"من با دو تا بچه بیکار بدون در امد مستاجر یارنمو قطع کردن حدود ده ماهه و سه بار اعتراض کردم ولی ترتیب اثری رخ نداده و حتی مدارک برده ام از باعث و بانیش راضی نیستم خدا از او نگذرد کد ملی 0383846641"
"سلام من يك كارگر ساده با حقوق ماهي٦٠٠هزار تومان هستم.مستاجر هم هستم.يارانه ما را از اسفند ماه تا حالا حذف كرديد.در حاليكه اطرافيان نزديكم كه كارمند دولت هستند و حقوقشان بالاي ٢ميليون در ماه ميباشد همچنان يارانه ميگيرن.آيا اين انصاف است؟من بايد براي حل مشكلم به كجا مراجعه كنم؟لطفا راهنمايي كنيد"
"برات علی خمبر از نگین شر استان گلستان هستم دارای ۱فرزند محصل دبیرستانی وهمسر مریض که بیماری نا اعلاج دارد یارانه مارا از مهر ماه ۹۴ قطع کردند بدلیل اینکه سند خودرو بنام ما است ولی خودروها را فروخته ایم ولی خریدار هنوز بنام نزده اگر وکالت نامه فروش را هم بخواهید برایتان ارسال میکنم چرا حق وناحق میکنید بنده بدون شغل ومنبع درامدی هستم بسختی امرار معاش میکنیم ولی همین مقدار ناچیز را هم از بریدید برای خدا کارکنید که حق ناس به گردنتان نماند اون دنیا همه را باید جواب بدی"
"باسلام یعنی واقعا در این مملکتی که حکومت عدل علی در ان دم زده میشود حق است کسانی یارانه بگیرند بادرامدهای بالاوعدم نیاز بعد کسانی مثل من که بیکار بدون بیمه ودرامد باسه فرزند یارانه قطع شوداین چه عدلی است یکسال بیشتر است من اعتراض کردم ولی هنوز هیچ خبری نشده فقط هربارکه به سایت مراجعه میکنم میگه دوماه دیگه در حال ثبت درخواست است پس این ۱۵روز جواب دادن چیه مردم مسخره میکنید خدا ازکسانی که باعث وبانی هستن نگذره که اینقدربی عدالتی در حق ما میشه وهیچ جایی هم نیست که پاسخ گوباشدمن حق خودم وبچه هام رو حلال ندارم وسر پل صراط جلو اون کسان راخواهم گرفت ونفرین خواهم کرد که اینقدر ناعدالتی درحق من وزن وبوه هام میشه وکسی جوابگونیست این چه دولت تدبیرو امیدی است این ناتدبیر ونامیدی کسانی مثل من هست لطفاجواب این حقیر وامثال من رابدید تامولا علی (ع)راکه سرلوحه خود کرده اید را خرسند کنید نه دلخون از بی عدالتی ونابرابری"
"بابا به پير به پيغمبر بنده بيکارهستم و هيچ منبع درآمدي درحال حاضر ندارم يکبار يارانه بمدت سه ماه قطع شد اعتراض کردم مجدداً براي يکي دوماه برقرار شد (بدون پرداخت هايي که قبلاً کسر شده بود) حال مجدداً از بهمن ماه 94 دوباره قطع شده است بنده داراي سه فرزند به سن 23 سال و 21 سال و 20 سال هستم و عرض کردم هيچ منبع درآمدي ندارم حتي خدا شاهد است هيچ پس اندازي هم ندارم با فروش وسائل منزل روزگار ميگذرانم آيا اين انساني اسلامي است؟"
لینک این مطلب از طریق فرم ارتباط مستقیم با وزیر رفاه آقای علی ربیعی ارسال گردید.
مطالب مرتبط: ریشه فساد اقتصادی کجاست؟
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=327104
#فرمان هشت مادهای به سران قوا درباره مبارزه با #مفاسد #اقتصادی
حضرت آیتالله خامنهای، فرمان مهمی را در خصوص مبارزه همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد مالی و اقتصادی، خطاب به سران قوا صادر کردند.
متن فرمان #رهبر انقلاب اسلامی به رؤسای قوای سهگانه بدین شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حضرات آقایان رؤسای محترم قوای سه گانه دامت تأییداتهم
تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و تهیه طرح مبارزه با فساد که دو قوهی مجریه و قضائیه بدان همت گماشتهاند، عزم جدّی مسئولان را به اقدام در این امراساسی و حیاتی نوید میدهد. حکومتی که مفتخر به الگو ساختن نظام علوی است باید در همه حال تکلیف بزرگ خود را کم کردن فاصلهی طولانی خویش با نظام آرمانی علوی و اسلامی بداند، و این جهادی از سر اخلاص و همّتی سستیناپذیر میطلبد. جمهوری اسلامی که جز خدمت به مردم و افراشتن پرچم عدالت اسلامی، هدف و فلسفهئی ندارد نباید در این راه دچار غفلت شود؛ رفتار قاطع و منصفانهی علوی را باید در مدّ نظر داشته باشد؛ و به کمک الهی و حمایت مردمی که عدالت و انصاف را قدر میدانند تکیه کند.
نامگذاری امسال به نام مبارک «رفتار علوی» فرصت مناسبی است که شما برادران عزیز، خط مراقبت از سلامت نظام را که بحمداللَّه در سالهای گذشته همواره در کار بوده، فعّالیتی تازه نفس و سازمان یافته ببخشید و با همکاری و اتحاد، افقها را در برابر چشم این ملّت نجیب و مؤمن، روشنتر و شفافتر سازید.
امروز کشور ما تشنهی فعالیّت اقتصادی سالم و ایجاد اشتغال برای جوانان و سرمایهگذاری مطمئن است. و این همه به فضائی نیازمند است که در آن، سرمایهگذار و صنعتگر و عنصر فعال در کشاورزی و مبتکر علمی و جویندهی کار و همهی قشرها، از صحّت و سلامت ارتباطات حکومتی و امانت و صداقت متصدیان امور مالی و اقتصادی مطمئن بوده و احساس امنیت و آرامش کنند. اگر دست مفسدان و سوءاستفادهکنندگان از امکانات حکومتی، قطع نشود، و اگر امتیازطلبان و زیادهخواهان پرمدّعا و انحصارجو، طرد نشوند، سرمایهگذار و تولید کننده و اشتغالطلب، همه احساس ناامنی و نومیدی خواهند کرد و کسانی از آنان به استفاده از راههای نامشروع و غیرقانونی تشویق خواهند شد.
خشکانیدن ریشهی فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گرهگشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیلهی قوای سه گانه مخصوصاً دو قوهی مجریه و قضائیه است. قوهی مجریه با نظارتی سازمان یافته و دقیق و بی اغماض، از بروز و رشد فسادمالی در دستگاهها پیشگیری کند، و قوهی قضائیه با استفاده از کارشناسان و قضات قاطع و پاکدامن، مجرم و خائن و عناصر آلوده را از سر راه تعالی کشور بردارد. بدیهی است که نقش قوهی مقننه در وضع قوانین که موجب تسهیل راهکارهای قانونی است و نیز در ایفاء وظیفهی نظارت، بسیار مهم و کارساز است.
لازم است نکاتی را به حضرات آقایان و دیگر دست اندرکاران کشور که میتوانند در مبارزه با فساد مالی ایفاء نقش کنند، تذکر دهم :
۱ - با آغاز مبارزهی جدّی با فساد اقتصادی و مالی، یقیناً زمزمهها و بتدریج فریادها و نعرههای مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفتها عمدتاً از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر میشوند و طبیعی است بددلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا سادهدلانی که از القائات آنان تاثیر پذیرفتهاند با آنان همصدا شوند. این مخالفتها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند. به مسئولان خیرخواه در قوای سه گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد، بنوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است. اعتماد عمومی به دستگاههای دولتی و قضائی در گرو آن است که این دستگاهها در برخورد با مجرم و متخلف قاطعیت و عدم تزلزل خود را نشان دهند.
۲ - ممکن است کسانی بخطا تصوّر کنند که مبارزه با مفسدان و سوءاستفادهکنندگان از ثروتهای ملّی، موجب ناامنی اقتصادی و فرار سرمایهها است. به این اشخاص تفهیم کنید که بعکس، این مبارزه موجب امنیت فضای اقتصادی و اطمینان کسانی است که میخواهند فعالیت سالم اقتصادی داشته باشند. تولید کنندگان این کشور، خود نخستین قربانیان فساد مالی و اقتصاد ناسالماند.
۳ - کار مبارزه با فساد را چه در دولت و چه در قوهی قضائیه به افراد مطمئن و برخوردار از سلامت و امانت بسپارید. دستی که میخواهد با ناپاکی دربیفتد باید خود پاک باشد، و کسانی که میخواهند در راه اصلاح عمل کنند باید خود برخوردار از صلاح باشند. ۴ - ضربهی عدالت باید قاطع ولی در عین حال دقیق و ظریف باشد. متهم کردن بیگناهان، یا معاملهی یکسان میان خیانت و اشتباه، یا یکسان گرفتن گناهان کوچک با گناهان بزرگ جایز نیست. مدیران درستکار و صالح و خدمتگزار که بیگمان، اکثریت کارگزاران در قوای سه گانه کشور را تشکیل میدهند نباید مورد سوء ظن و در معرض اهانت قرار گیرند و یا احساس ناامنی کنند. چه نیکو است که تشویق صالحان و خدمتگزاران نیز در کنار مقابله با فساد و مفسد، وظیفهئی مهم شناخته شود.
۵ - بخشهای مختلف نظارتی در سه قوه از قبیل سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات باید با همکاری صمیمانه، نقاط دچار آسیب در گردش مالی و اقتصادی کشور را بدرستی شناسائی کنند و محاکم قضائی و نیز مسئولان آسیب زدائی در هر مورد را یاری رسانند.
۶ - وزارت اطلاعات موظف است در چهارچوب وظائف قانونی خود، نقاط آسیبپذیر در فعالیتهای اقتصادی دولتىِ کلان مانند: معاملات و قراردادهای خارجی، و سرمایهگذاریهای بزرگ، طرحهای ملّی، و نیز مراکز مهم تصمیمگیری اقتصادی و پولی کشور را پوشش اطلاعاتی دهد و به دولت و دستگاه قضائی در تحقق سلامت اقتصادی یاری رساند و بطور منظم به رئیس جمهور گزارش دهد.
۷ - در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادی نمیتواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حساب کشی معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هرمسند باید برخورد یکسان صورت گیرد.
۸ - با این امر مهم و حیاتی نباید بگونهی شعاری و تبلیغاتی و تظاهرگونه رفتار شود. بجای تبلیغات باید آثار و برکات عمل، مشهود گردد. به دست اندرکاران اینمهم تاکید کنید که بجای پرداختن به ریشهها و امالفسادها به سراغ ضعفا و خطاهای کوچک نروند و نقاط اصلی را رها نکنند. هرگونه اطلاع رسانی به افکار عمومی که البته در جای خود لازم است، باید بدور از اظهارات نسنجیده و تبلیغاتگونه بوده و حفظ آرامش و اطمینان افکار عمومی را در نظر داشته باشد.
از خداوند متعال اخلاص و جِدّ و توفیق را برای خود و شما و همهی مسئولان این امور، مسئلت میکنم و امیدوارم این اقدام مورد رضای حضرت بقیةاللَّهالاعظم روحی فداه قرار گرفته گام بلندی بسوی رفاه و آسایش عمومی را تدارک کند.
والسلام علیکم
سیدعلی خامنهای
۱۰ اردیبهشتماه ۱۳۸۰
🌷کدام یک از #مسئولین و مدیران کشور چنین دیدگاهی در مورد خود دارند؟
آیا #احزاب سیاسی در انتخابات با چنین دیدگاهی وارد شده و می شوند؟!!!!
فیلم بخشی از سخنرانی 15 خرداد 1358 امام #خمینی (ره) در مدرسه فیضیه:
متن سخنرانی امام(ره) به شرح ذیل است:
"از 15 خرداد تا حالا که آمدیم، خون دادیم یعنی شما خون دادید، من که نشسته ام اینجا.
من هم هیچ حقی ندارم. شما خون دادید. شماها به میدان رفتید؛ شماها مبارزه کردید؛ ماها هیچ #حقی نداریم.
ما باید برای شما خدمت کنیم. خودمان نباید استفاده کنیم نه استفاده عنوانی، خاک بر سر من که بخواهم استفاده عنوانی از شما بکنم!
🍁"خاک بر سر من که بخواهم خون شما ریخته بشود و من استفاده اش را ببرم"!
ملاک صحت عملکرد مسئولین در کلام معمار انقلاب
این خط کش معمار کبیر انقلاب هست؛ تاکنون بارها صحت این سخن حکیمانه حکیم فرزانه را دریافتیم.
حضرت امام خمینی(ره) :
" اگر دشمن از کار شما عصبانی و ناراحت بود بدانید کارتان صحیح است "
آمریکا هر چه به حکومت فحش بدهد و یا به افراد فحش بدهد پیش مردم، اینها معتبرتر می شوند
و از آن طرف منحرفین هر چه شما را بدگویی کنند برایتان بهتر است.
مصیبت آن وقت بود که از شما تعریف کنند.
صحیفه امام، ج17، ص250
مبادا موجبات رضایت و خوشحالی دشمنان قسم خورده اسلام و مردم ایران را فراهم آوریم.
موضوع کانال: مذهبی، فرهنگی، تربیتی، اجتماعی، سیاسی، سلامت، طبّ اسلامی و سنّتی mansurevatani.ir 🌷عضویّت در کانال 👇👇👇👇 http://eitaa.com/joinchat/3545169925C90fd295c09
🌷نحوه شناخت شیعه در کلام امام سجاد علیه السلام
امام رضا علیه السلام فرمود: شیعیان ما كسانى هستند كه تسلیم امر و نهى ما باشند، گفتار ما را سرلوحه زندگى ـ در عمل و گفتار ـ خود قرار دهند، مخالف دشمنان ما باشند و هر كه چنین نباشد از ما نیست".
امام رضا علیه السلام در کلامی البته طولانی از امام سجاد علیه السلام نقل می فرمایند: اگر دیدید کسی اهل نماز و روزه است، گناه نمی کند و کارهای خوب هم انجام می دهد، عجله نکن، گولش را نخور، ممکن است عُرضۀ گناه کردن نداشته باشد..
بعد می فرماید: اگر کسی عرضۀ گناه کردن داشت، اما گناه نمی کرد، آرام باش، فریب نخور، ممکن است گناهی را ترک می کند، اما مرتکب گناه دیگری می شود، زیرا شهوات مردم مختلف است؛ یکی شهوت مال دارد، اما شهوت جنسی ندارد، یکی شهوت جنسی دارد، اما حرام نمی خورد.سپس می فرماید: اگر کسی هیچ گناهی نکرد، عجله نکن، گولش را نخور، ممکن است عقل درست و حسابی نداشته باشد. بعد می فرماید: اگر کسی عقل درست و حسابی هم داشت، فریب نخور، ببین آیا هوای نفسش مسلط برعقلش است، یا عقلش مسلّط بر هوای نفس است؟
حضرت در انتهای بحث مثال می زند و می فرماید:
"مانند کسی که حبّ مقام دارد، یک دفعه ای با یک هوس و هوای حبّ مقام، کلّ مراتب ایمانی قبلش را نابود می کند."
امام علیه السّلام در ادامه می فرماید:
🍁 "وقتی به چنین آدمی می گویی: «#إتَّقِ الله»؛ از خدا بترس، ناراحت می شود. «اَخَذَتهُ العِزَّة»؛ به غرورش برمی خورد، می گوید «به من می گویی با تقوا باشم؟ تا حالا کسی از من گناه ندیده.» بعد امام علیه السلام می فرماید: اینها دیگر آدم هم نمی شوند و دچار لعن خداوند می شوند."
وسائل الشیعه، ج 8، ص 317
🍀رسم #عاشورایی شدن
عاشورایی شدن در درون انسان شدنی هست.
🍁شدن نیز نیازمند #انقلاب و دگرگونی و تحوّل در باورها و اعتقاد و ایمان به خدا با هدف کسب معرفت خدا و مطابقت رفتار و گفتار با قرآن و عترت و مطیع و تسلیم امر خدا و رسول خدا و دوازده حجّت معصوم خدا و امام زمان هست.
این انقلاب یعنی خودشناسی، خود را یافتن، بعد خود را فراموش کردن و یافتن خدا در درون و حاکم کردن خدا در همه امور خود. این نقطه شروع عاشورایی شدن هست، حتّی اگر کسی هرگز در کربلا نباشد حسینی شده و در کنار امام زمانش قرار گرفته و یار امامش می شود و سرباز پا در رکاب امام که مأموریتش را امامش تعیین می کند.
🍀 وقتی کربلایی شد، مثل امام حسین باید از همه چیز در این دنیا بگذرد، همه چیز حتّی علی اصغر شش ماهه حتّی اسیری و کتک خوردن زینبش، حتّی شایعه در تخریب شخصیّت و شورشی و خارجی خواندن ذریّه پیامبر خدا و...، فقط حافظ و پاسدار دین اسلام و ابلاغ پیام خدا به مردم و آماده کردن مردم برای پذیرش #حکومت جهانی آخرین حجّت معصوم خدا و حاکمیّت دین خدا در جهان هدف قرار گیرد.
💐بدون اطاعت از خدا کربلایی شدن محال است. انقلاب #حسینی از درون #شهدای #کربلا برخاست تا حرّ هم کربلایی شد.
🍀اگر صرف حضور و رفتن به کربلا انقلاب درونی ایجاد می کرد، لشکر یزید باید به جای مقابل فرزند پیامبر، در صف امام زمان شان قرار می گرفتند، پس، عاشورایی شدن به #پاکسازی درون و آمادگی در #تسلیم کامل و #مطیع امر امام زمانش هست.
طریق رستگاری در قرآن
آثار دوستی های دنیا در قیامت:
سوره فرقان آیات 29-27
"و یوم بعضّ الظالم علی یدیه یقول یالیتنی اتّخذت مع الرسول سبیلا"
"روزی که مردم ظالم پشت دست حیرت را به دندان گرفته و گویند ای کاش من با رسول حقّ راه دوستی و طاعت پیش می گرفتم."
"یا ویلتی لیتنی لم اتخّذ فلانا خلیلا"
"وای برمن ، ای کاش که فلان ( کافر، فاسق، بدکار و گناهکار) را دوست نمی گرفتم."
"لقد اضلّنی عن الذکر بعد اذجاءنی و کان الشیطان للانسان خذولا"
"که رفاقت او از پیروی قرآن و رسول حقّ مرا محروم ساخت و گمراه گردانید. آری دوستی شیطان برای انسان مایه خذلان و گمراهی است."
راه دست یابی به پرهیز از زشتی ها و منکر:
سورۀ عنکبوت آیه 45
"اتل ما اوحی الیک من الکتاب واقم الصلوه انّ الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر و لذکر الله اکبر و الله یعلم ما تصنعون"
"قرآن بر تو وحی شد بر خلق تلاوت کن و نماز را به جای آر که همانا نماز است که اهل اش را از هر کار زشت و منکر باز میدارد و همانا ذکر خدا بزرگتر و برتر است و خدا به هر چه کنید آگاه است."
رستگاران در قرآن:
سوره نور آیه 52
"و من یطع الله و رسوله و یخش الله و یتّقه فاولئک هم الفائزون"
"هر کس فرمان خدا و رسول را اطاعت کند خداترس و پرهیزکار باشد و چنین کسانی رستگار هستند."
راه خلاصی از سختی های قیامت:
سوره حج آیه1
"یا ایهّا الناس اتقوا ربّکم انّ زلزله الساعه شیء عظیم"
"ای مردم خداترس و پرهیزکار باشید که زلزله قیامت بسیار حادثه بزرگ و واقعه سختی است."
موضع قرآن در گروه گرایی و تخّرب:
سوره روم آیه 32
"من الذین فرّقوا دینهم و کانوا شیعا کلّ حزب بمالدیهم فرعون"
"کسانی که دین (فطرت) خود را متفرق ساختند و از هوای نفس و خودپرستی فرقه فرقه شدند هر گروهی به پندارها و اوهام ( باطل) خود دل شاد هست."
زمان خنده بدکاران و مؤمنان :
سوره مطفّفین آیات 35-29
"انّ الذین اجرموا کانوا من الّذین امنوا یضحکون و اذا مرّوا بهم یتغامزون"
"همانا ( اگر امروز) بدکاران بر اهل ایمان می خندند و مسخره می کنند و چون به آنها بگذرند به چشم طعن و استهزاء بنگرند."
"و اذا انقلبوا الی اهلهم انقلبوا فاکهین"
"و چون از حضور محفل مؤمنان ، مردم بدکار به سوی کسان خود بازگردند، به سخن مزاح و فکاهی با هم تفریح می کنند."
"و اذا رأوهم قالوا انّ هولاء لضالّون و ما ارسلوا علیهم حافظین"
"و چون مومنان را ببینند گویند اینان مردم گمراهی هستند در صورتی که ما آنها را موکّل و نگهبان ( اعمال) مومنان نگرداندیم."
"فالیوم الذّین امنوا من الکفار یضحکون"
"پس امروز اهل ایمان به کفار می خندند."
"علی الأرائک ینظرون"
"و بر تخت های عزّت تکیه زده و مشاهده می کنند."
آثار اعراض و فراموشی یاد خدا در آخرت:
سوره طه آیات 126-124
"و من اعرض عن ذکری فانّ له معیشته ضنکا و یحشره یوم القیامه اعمی. قال ربّ لم حشرتنی اعمی و قد کنت بصیرا. قال کذلک اتتک اتینا فنسیها و کذلک الیوم تنسی
"و هرکس از یاد من اعراض کند همانا معیشت او تنگ شود و روز قیامت نابینا محشور می کنیم و درآن حال گوید خدایا چرا مرا نابینا محشور کردی در حالی که من بینا بودم خدا به او می فرماید آری چون آیات ما برای هدایت تو آمد همه را فراموش کردی امروز هم ما تو را فراموش می کنیم."
"و لئن سألتهم لیقولنّ انّما کنّا نخوض و نلعب قل أبالله و آیاته و رسوله کنتم تستهزؤن لاتعتذروا قد کفرتم بعد ایمانکم..." سوره توبه آیه 65
"و اگر از آنها بپرسند که چرا سخریّه و استهزاء می کنند پاسخ دهند که مزاح و مطایبه سخن راندیم ( ای رسول) به آنها بگو با خدا و آیات خدا و رسول خدا تمسخر می کنید ؟ عذر نیاورید که شما بعد از ایمان کافر شدید."
نتیجه حلال کردن حرام:
سوره توبه آیه 37
"فیحلّوا ماحرّم الله زیّن لهم سوء اعمالهم و الله لا یهدی القوم الکافرین"
"پس حرام خدا را حلال کردند اعمال زشت آنان در نظرشان زیبا نمود و خدا هرگز کافران را هدایت نخواهد کرد."
"اشتروا بآیات الله ثمنا قلیلا فصدّوا عن سبیله انهّم ساءماکانوا یعملون" سوره توبه آیه 9:
"فاسقان آیات کتاب خدا را به بهایی اندک ( دنیا) فروختند تا آن که راه خدا را به روی خلق بستند همانا آنها بسیار بد می کنند."
تناول رزق حلال و عدم پیروی از وسوسه های شیطان دشمن آشکار:
سوره بقره 169-168
"یا ایهّا الناس کلوا مّما فی الارض حلالا طیبّا و لا تتبّعوا خطوات الشیطان انّه لکم عدّو مبین (168) انّما یأمرکم بالسوء و الفحشاء و ان تقولوا علی الله ما لا تعلمون169"
"ای مردم از آنچه در زمین است حلال و پاکیزه تناول کنید و از وسوسه های شیطان پیروی نکنید. همانا شیطان برای شما دشمن آشکاری هست."
آثار معامله با خدا در آخرت :
سوره توبه آیه 111
"انّ الله اشتری من المؤمنین انفسهم و اموالهم بانّ لهم الجنّه یقاتلون فی سبیل الله فیقتلون و یقتلون وعدًا علیه حقّا فی التوراه و الانجیل و القرآن و من اوفی بعهده من الله فاستبشروا ببیعکم الذّی بایعتم به و ذلک هوالفوز العظیم"
"همانا خداوند جان و مال اهل ایمان را به بهای بهشت خریداری کرده آنها در راه خدا جهاد می کنند ، که دشمنان دین را به قتل می رسانند و یا خود کشته می شوند این وعده قطعی است بر خدا و عهدی است که در تورات و انجیل و قرآن ذکر فرموده و از خدا با وفاتر به عهده کیست ای اهل ایمان شما به خود در این معامله بشارت دهید که به حقیقت سعادت و فیروزی بزرگی است."
نیکان چه کسانی هستند؟
سوره آل عمران آیات 135-134
"الذین ینفقون فی السرّا و الضّرا و الکاظمین الغیظ و العافین عن النّاس و الله یحّب المحسنین (134) و الذین اذا فعلوا فاحشه او ظلموا انفسهم ذکروا الله فاستغفروا لذنوبهم و من یغفر الذنوب الّا الله و لم یصّروا علی ما فعلوا و هم یعلمون" (135)
"کسانی که از مال خود در حال وسعت و تنگدستی به فقرا انفاق می کنند و خشم و غضب فرو می نشانند و از بدی مردم درگذرند ( چنین مردمی نیکوکارند) و خدا نیکوکاران را دوست دارد(134) نیکان کسانی هستند که هر گاه کار ناشایسته از ایشان سرزند یا ظلمی به نفس خویش کنند خدا را به یاد می آرند و از گناه خود به درگاه خدا توبه و استغفار کنند ( که میدانند ) جز خدا هیچ کس نمی تواند گناه خلق را بیامرزد و آنها هستند که اصرار در کار زشت نکنند چون به زشتی گناه آگاه هستند."
عاقبت کردار زشت و شادمانی درستایش اوصاف پسندیده ای که در ما وجود ندارد:
سوره آل عمران آیه 187
"لا تحسّبن الذّین یفرحون بما اتوا و یحبّون ان یحمدوا بما لم یفعلوا فلا تحسبنّهم بمفازه من العذاب و لهم عذاب الیم
"گمان نکن آنان که به کردار زشت خود شادمانند و دوست دارند که مردم آنها ار به اوصاف پسندیده ای که هیچ در آنها وجود ندارد (ای پیامبر) ستایش کنند البته گمان نکن که از عذاب خدا رهایی دارند و برای آنها عذاب دردناک خواهد بود."
چه زمانی باید دعوت خدا را اجابت کنیم؟ سوره شوری آیه47
"استجیبوا لربّکم من قبل ان یأتی یوم لا مردّله من الله ما لکم من ملجأیومئذ و ما لکم من نکیر"
"دعوت خدای خود را اجابت کنید پیش از آن که روزی بیاید، که نه از قهر خدا راه نجاتی یابید و نه ملجاء و پناهی آن روز دارید و نه ( بر عذابی که به کرده خود مستحقّ آن شدید) کسی از شما توان دفاع و انکاری خواهد داشت."
عاقبت مجادله در آیات خدا: سوره شوری آیه 35
"الذین یجادلون فی آیاتنا مالهم من محیص"
"آنانی که در آیات ما راه جدال و انکار می پیمایند می دانند که برآنها از قهر و عذاب ما هیچ مفّر و نجاتی نیست."
فما اوتیتم من شیء فمتاع الحیوه الدنیا و ما عندالله خیروابقی للذّین امنوا وعلی ربهّم یتوکّلون سوره شوری 36
"پس چیزی که از نعمت های دنیا نصیب شما گردیده متاع زندگی دنیاست و آنچه نزد خداست بسیار مهمتر و باقی است، امّا آن مخصوص کسانی است که به خدا ایمان آورده و درامورشان به پروردگارشان توکّل می کنند."
توکّل کنندگان به خدا چه ویژگی هایی دارند؟ سوره شوری آیات 39-37
"و الذّین یجتنبون کبائرالاثم و الفواحش و اذا ما غضبوا هم یغفرون(37) و الذین استجابوالربهّم و اقاموا الصلوه و امرهم شوری بینهم و مّما رزقنا هم ینفقون(38) و الذین اذا اصابهم البغی هم ینتصرون
"آنان که از زشتکاری و گناهان بزرگ می پرهیزند و چون برکسی خشم وغضب کنند بر او می بخشند و آنان که امر خدا را اجابت و اطاعت می کردند و نماز به پا داشتند و کارشان را به مشورت یکدیگر انجام دهند و از آنچه روزی آنها کردیم به فقیران انفاق می کنند و آنان که چون ظلمی بر آنها هجوم کند آنان را یاری می کنند."
وضعیّت ظالمان و حرف آنها در آخرت: سوره شوری آیه 45
"و تریهم یعرضون علیها خاشعین من الذّل ینظرون من طرف خفی و قال الذین امنوا انّ الخاسرین الذّین خسروا انفسهم و اهلیهم یوم القیامه الا انّ الظالمین فی عذاب مقیم"
"ظالمان را بنگری که به دوزخ متوجه می گردانند و آنها با ترس و ذلّت از گوشه چشم ( برآتش دوزخ) می نگرند و در آن حال مؤمنان گویند آری زیانکاران آنان هستند که نفوس خود و اهل بیت خود را در روز قیامت به زیان و خسران انداخته ای مردم بدانید که ستمکاران عالم به عذاب ابدی گرفتار هستند."
#عدالت درکلام اهل بیت علیهم السلام
🍁صفات #عادل
امام صادق علیه السلام : " وسُئلَ عن صفة الدل من الرجل فقال : اذا غضَّ طرفةُ عن المحارم ولسانَه عن المآ ثم وکفَّه عن المظالم" تحف العقول ؛ ص 365
" و از صفت عادل پرسیده شد؛ فرمود: وقتی چشمش را ازحرام ها نگه دارد وزبانش را از گناه (غیبت ؛ تهمت ؛ سخن چینی ؛ بهتان ؛فحاشی ؛ ...) بازدارد؛ ودست به ستم نگشاید" (عادل است )
آفت عدل
" آفةُ العدل الظالمُ الجائرُ " غررالحکم ص 322
" آفت عدل ؛ ستمگر بی دادگر است. "
بوستان عدالت
امیرمؤمنان علی علیه السلام : " القرآن ...ریاضُ العدل وغُد رانُه " نهج البلاغه ؛ خطبه 198
" قرآ ن بوستان عدالت وبرکه گوارای دادگری است. "
وجوب عدالت
امام صادق علیه السلام : "اتقوا اللهَ واعدلوا فانّکم تعیبون علی قوم لایعد لونَ " اصول کافی ؛ج2 ؛ ص 147
" از خدا پروا کنید و عدالت را اجرا کنید؛ زیرا شما بر قومی که دادگری نکنند عیب گرفته وخرده می گیرید. "
نخستین مرحله عدالت
امیرمؤمنان علی علیه السلام : "و اوتاد ارضه قد الزم نفسَه الدلَ فکان اوّل عدله نفی الهوی عن نفسه " نهج البلاغه خطبه 87
"محبوب ترین بندگان خدا کسی است که خود را به عدالت مقید کرده است . نخستین گام ومرحله عادل بودن وی آن است که هوا وهوس را از خویشتن دور کند. "
بهترین سیاست
امیرمؤمنان علی علیه السلام :" خیرُ السیاسات العدلُ " غررالحکم ؛403
" بهترین سیاست ها ومدیریت ها عدالت محوری است."
خواری ستم زمینه اجرای عدالت
امیرمؤمنان علی علیه السلام : " لن یتمکنَ العدلُ حتیّ یزلَّ البخسُ " غررالحکم ؛ ص 661
" عدل وعدالت استقرار نمی یابد مگراین که کم فروشی وستم خوار وزبون گردد."
برکات اجرای عدالت درزمین
امام صادق علیه السلام:" انّ الناس یستغنون اذا عدل بینهم وتنزل السماء رزقها وتخرجَُ الارضُ برکتها باذن الله تعالی" اصول کافی ؛ ج3؛ص 568
"وقتی عدالت میان مردم اجرا گردد؛ به بی نیازی می رسند (زیرا) آن زمان؛ آسمان روزی خود را نازل می کند وزمین برکات خودرا به اذن خداوند ارزانی می دارد."
عدالت برتر از شجاعت
امیرمؤمنان علی علیه السلام :" العدل افضل من الشجاعة لانّ الناس لو استعملوا العدل عموما فی جمیعهم لاستغنواعن الشجاعَة "
"دادگری برتراز شجاعت است؛ زیرا مردم اگر عدل را درباره همگان اجرا نمایند؛ ازشجاعت بی نیاز خواهند بود."
یعنی اگر این اصل مهم اجرا گردد؛حقوقی از کسی تضییع نمی شود تا انسان های شجاع برای احقاق آن قیام واقدام نمایند.
عالمان بی عمل وحسرت قیامت
امام صادق علیه السلام : انّ مِن اعظم الناس حسرةً یوم القیامة مَن وصَفَ عدلا ثمّ خالفَه الی غیره "
اصول کافی ج2؛ ص300
" حسرت خورنده ترین مردم درروز قیامت کسی است که عدالت را توصیف وستایش کند ؛ ولی درباره دیگران برخلاف آن رفتار کند."
پشتوانه رفتاری در اجرای عدالت
امیرمؤمنان علی علیه السلام : " استغن علی العدل بحسن النیّة فی الرعیّة وقلة الطمع وکثرة الورع " غررالحکم ؛ ص 163
" برای اجرای عدالت ودادگری ؛ ازنیّت نیک درباره مردم وبی طمعی وبسیار پرهیزکاربودن یاری بجوی ."
آیا قوانین قضایی برای همه یکسان اجرا می شود؟
ای کاش همه مجرم ها با احمدی نژاد رابطه داشتند تا قانون و عدالت برای همه یکسان اجرا شود!
علیرغم ادّعای ریاست قوه قضائیه مبنی بر تحوّل قضایی در کشور، تحوّل در سطح کشور و زیربنایی و ساختاری نبوده وهنوز بسیاری از مجرمان با آزادی و امنیّت کامل از سوی قوّه قضائیه، در حال ادامه جرم بوده و تاکنون شامل ماده استثناپذیری جرم و مجرم شده و شاکیان مظلوم متوسّل به دستگاه قضایی جز ظلم مضاعف چیزی دریافت نمی کنند و امیدی هر چند ناچیز به اجرای قانون و عدالت قضایی در مورد بعضی ها و ممنوع الشکایت ها وجود ندارد.
چون، روند فعلی در کشف جرم و رسیدگی به شکایات و اعمال مجازات، بستگی صد در صد به نوع جرم و پست و مقام مجرم و از همه مهم تر نوع رابطه و وابستگی به جریانات حزبی و برخی شخصیّت ها دارد، چون، قوه قضائیه، در چند سال اخیر ابزار حذف رقباء حزبی و اقتصادی و... و محل ساکت کردن مخالفین و منتقدین بعضی ها شده است.
با تدقیق در موضوع جرائم و مقام متهم و نسبت وی با طرف های درگیر در جنگ قدرت، و نیزسرعت پی گیری و نحوه رسیدگی به پرونده های کلان و رسانه ای شده، علاوه بر اثبات موارد فوق، تداوم روند سوء گیری در تشخیص مجرم و جرم را نیز ثابت می نماید.
یعنی اگر مجرم از اطرافیان احمدی نژاد باشد، از لحظه دریافت اخطار قضایی در رسانه ها علنی شده و تا در زندان در رسانه ها مشایعت شده و حیثیت و آبروی وی موضوعیّت نمی یابد؛ اما اگر مجرم ازاطرافیان و وابستگان جریان اصلاحات و بعضی ها باشد؛ اصلا مجرمیّت فرد به شدّت انکار شده و به هزار و یک دلیل مسبّب تمام جرائم واقع شده را احمدی نژاد و دولت وی قلمداد کرده و برای فرافکنی و مقصریابی رسانه ای، با ذرّه بین، دنبال کلمات و رفتار مجرمانه در احمدی نژاد می گردند و در مبارزه با فساد مردم همچنان سرِکار!!
آیا این عملکرد مصداق عدالت و داوری درقرآن وعترت و در شأن دستگاه قضایی نظام اسلامی هست؟!
استثناپذیری آشکار جرم و مجرم تا کی ادامه خواهد یافت؟
آیا این وضعیّت ناشی از مدیریّت تک نفره در مدیریّت کلان دستگاه قضایی نیست؟
ای کاش، وزیر اطلاعات دولت دهم بعد از عزل به دلیل عدم اجرای وظایف قانونی در جریان فتنه 88، با احمدی نژاد رابطه داشت تا به جای ارتقاء مقام از سوی ریاست قوه قضائیه ( پای ثابت جنگ قدرت ازبدو سمت و موضع گیری های سیاسی مخلّ عدالت) به دادستانی کل کشور، به طرفة العینی راهی محکمه قضایی می کرد!
ای کاش، همه مفسدان اقتصادی، حداقل عکس یادگاری با احمدی نژاد می گرفتند، تا با استناد به این مدرک غیرقابل نقض قانونی، تمام جرائم ریز و درشت شان پس از سال ها اشتغال به جرم پیدا و پنهان، در زمان مدیریّت احمدی نژاد کشف شده و با مجازات قطعی برابر با جرم مواجه می شدند و مردم امنیّت اقتصادی و رفاه عمومی پیدا می کردند!
ای کاش، تمام سران و عوامل فتنه که بنابر آیات قرآن، مجرم بوده و مجازات سنگینی دارد؛ با احمدی نژاد رابطه داشتند؛ تا مردم هر روز شاهد آزادی و امنیّت کامل آنها و انجام فتنه های ریز و درشت نمی شدند!
ای کاش، همه جرم ها و مجرم ها با احمدی نژاد رابطه داشت، تا در اندک زمانی دستگاه قضایی و... با تمام توان و امکانات، یورش برده همه را از ریشه حذف می کرد!
در طول تاریخ بشر، سرنوشت همه کسانی که موجبات بصیرت و روشنگری مردم را از پس پرده ها فراهم کردند، چنین بوده و تا روز قیامت چنین خواهد بود.
همیشه ناآگاهی مردم ابزار مناسب در تصاحب بیت المال و مناصب و کسب قدرت و زر و زور و ویژه خواری و ... و آگاهی مردم مانع ظلم بوده است.
مطالب مرتبط در وبلاگ ن والقلم وما یسطرون:
http://mansorevatani.blogfa.com/post/397/تا-این-وضعیت-هست؛-حقوق-شهروندی-اجرا-نخواهد-شد-(1
http://mansorevatani.blogfa.com/post/189/امر-به-معروف-ونهی-از-منکر-به-تاسی-از-سیدالشهدا(22)-75سوال-از-ریاست-قوه-قضائیه-
و ...
اصول قضاوت و داوری در کلام حضرت علی علیه السلام
آیا در تربیت قاضی و وکیل و مدیران دستگاه قضایی، سیره پیامبر وعلی علیه السلام جزو مواد درسی شده است، اگر شده چرا وضعیّت موجود در قوه قضائیّه برخلاف شرائط قاضی و قضاوت و دستگاه قضایی در اسلام هست؟
کدام یک از رؤساء و قضات دستگاه قضایی ایران، عهدنامه مالک اشتر را ملاک قضاوت و احراز شرائط قاضی قرار داده اند؟
چه میزان از قوانین و احکام مورد استناد در آراء قضایی صادره در ایران با اسلام مطابق می باشد؟
کی نظام سازی قضایی براساس اسلام و عدالت قضایی تحقّق خواهد یافت؟
چه میزان ...
اصول واضح و کاربردی و دستورالعمل قوه قضائیه و قضات در کلام پیامبر و علی علیه السلام
منع قضاوت با اندکی علم فقه
قال الامام صادق علیه السلام: "لا یَطمَعَنَّ قَلیلُ الفِقهِ فی القَضاءِ"
"کسى که اندکى فقه (مسائل حقوقى و احکام قضایى) مى داند، هرگز نباید به کار قضاوت چشم طمع داشته باشد." بحار الأنوار: ۱۰۴ / ۲۶۴ /۵
چه میزان از قضات دستگاه قضایی به مسائل حقوقی و اصول و احکام قضایی اسلام مسلّط بوده و براساس آن حکم می کنند؟
منع از قضاوت بر اساس ظن و گمان
چه میزان از قضاوت ها بدون بررسی دقیق و کامل و بر اساس حدس و گمان قاضی انجام می شود؟
چرا عدالت و احقاق حقّ و یاری مظلوم و مجازات ظالم و... فدای سرعت شده و ملاک اصلی و مسابقه سرعت در بررسی پرونده ها شده است؟!
چنین نحوه مدیریّت قضایی، موجب عدم مطالعه دقیق پرونده های قضایی سرنوشت ساز برای طرفین و قضاوت بر اساس ذهنیّات دادیار و بازپرس که در قانون فقط امور اجرایی پرونده را به عهده دارند، در منصب قضاوت قرار گرفته و رتبه بندی دادیار و بازپرس از بین رفته و همگی خود را قاضی تمام عیار تلقّی و تفاوتی در وظایف محوّله نیز وجود ندارد!
در حال حاضر، در دستگاه قضایی عدالت کیمیا شده و به دلیل افزایش قضاوت های غیرعادلانه، و عدم احقاق حقّ مظلوم، موجبات افزایش جرم و مجرم های حرفه ای و پرونده های قضایی شده است.
قال الامام علی علیه السلام: "لَیسَ مِنَ العَدلِ القَضَاءُ عَلَی الثَّقَةِ بِالظَّنِّ."
امام علی علیه السلام فرمودند: "قضاوتی که با تکیه به ظن و گمان باشد، عادلانه نیست". نهج البلاغة، حکمت ۲۲۰
موارد حکم به ظاهر
امام على علیه السلام : "خَمسَةُ أشیاءَ یَجِبُ علَى القاضی الأخْذُ فیها بظاهِرِ الحُکمِ : الوِلایَةُ والمَناکِحُ والمَواریثُ والذَّبایحُ والشَّهاداتُ ، إذا کانَ ظاهرُ الشُّهودِ مَأمونا جازَت شَهادَتُهُم ولا یَسألُ عن باطِنِهم "
"پنج چیز است که باید قاضى (درباره آنها) به ظاهِر حُکم عمل کند :
ولایت (حقّ ولایت و سرپرستى که خداوند ، یا امام براى هر کس ، یا ولىّ طفل قرار داده است) ، همسران (یعنى مسأله زناشویى که بین مسلمانان مشهوراست)، میراث ها، ذبایح(حلال بودن کشتار مسلمانان) و شهادات. هر گاه شهود، در ظاهر امین و در خور اعتماد باشند ، شهادت شان پذیرفته است و لازم نیست از باطن آنها جست وجو کرد" الخصال : ۳۱۱ / ۸۸ منتخب میزان الحکمة : ۴۷۲
چهار گروه قاضی
امام صادق علیه السلام: "القُضاةُ أربَعةٌ : ثلاثةٌ فی النارِ وواحِدٌ فی الجَنّةِ : رجُلٌ قَضى بجَورٍ وهُو یَعلَمُ فهُو فی النارِ ، ورَجُلٌ قَضى بجَورٍ وهو لا یَعلَمُ فهُو فی النارِ ، ورجلٌ قَضى بالحَقِّ وهُو لا یَعلَمُ فهُو فی النارِ ، ورجُلٌ قَضى بالحَقِّ وهو یَعلَمُ فهُو فی الجَنّةِ ."
"قاضیان چهار گروهند: سه گروه در آتشند و یک گروه در بهشت . مردى که دانسته حکم ناحقّ صادر کند ، این قاضى در آتش است . مردى که ندانسته (و بىاطلاع از احکام و قوانین) حکم ناحقّ دهد ، این نیز در آتش است . مردى که ندانسته حکم درست و حقّ صادر کند ، این هم در آتش است و مردى که دانسته حکم حقّ و درست را صادر کند ، این قاضى در بهشت است."
الکافی : ۷ / ۴۰۷ / ۱ منتخب میزان الحکمة : ۴۷۲
عواقب ستم در قاضی
امام على علیه السلام: "یَدُ اللّه فوقَ رَأسِ الحاکِمِ تُرَفرِفُ بالرَّحمَةِ، فإذا حافَ وَکَلَهُ اللّهُ إلى نفسِهِ"
"دست رحمت خدا ، بر فراز سر قاضى در حرکت است . پس هر گاه ستم و حقّ کشى کند ، خداوند او را به خودش وا م ىگذارد." الکافی : ۷ / ۴۱۰ / ۱
طرز برخورد قاضی در قضاوت
امیر المؤمنین علیٌّ علیه السلام لِشُرَیحٍ:"لا تُسارَّ أحَدا فی مَجلِسِکَ، وإن غَضِبتَ فَقُمْ ، فلا تَقضِیَنَّ فأنتَ غَضبانُ."
امام على علیه السلام خطاب به شریح" فرمودند: در مجلس قضاوت با کسى در گوشى صحبت مکن و اگر عصبانى شدى ، برخیز و در حال خشم هرگز داورى مکن." الکافی : ۷ / ۴۱۳ / ۵
امیر المؤمنین علیٌّ علیه السلام لِشُرَیحٍ: "ثُمّ واسِ بینَ المسلمینَ بوَجهِکَ ومَنطِقِکَ ومَجلِسِکَ ، حتّى لا یَطمَعَ قَریبُکَ فی حَیفِکَ ، ولا یَیأسَ عَدُوُّکَ مِن عَدلِکَ .
امام على علیه السلام خطاب به شریح فرمودند:" میان مسلمانان در نگاه کردن و سخن گفتن و نشستنت برابرى را رعایت کن، تا نزدیکانت به جانبدارى (و ستم) تو امید نبندند و دشمنانت از دادگرى تو، نومید نشوند." وسائل الشیعه : ۱۸ / ۱۵۵ /۱
مرجع و ملاک در داوری
امام علی علیه السلام در عهدنامه معروف مالک اشتردر مرجع و ملاک در داوری می فرماید:
"واکتب الی قضاة بلدانک فلیرفعوا الیک کل حکم اختلفوا فیه علی حقوقه، ثم تصفح تلک الاحکام فما وافق کتاب الله و سنة نبیه والاثرمن امامک فامضه، واحملهم علیه، و ما اشتبه علیک فاجمع له الفقهاء بحضرتک فناظرهم فیه ثم امض ما یجتمع علیه اقاویل الفقهاءبحضرتک من المسلمین، فان کل امر اختلف فیه الرعیة مردود الی حکم الامام و علی الامام الاستعانة بالله و الاجتهاد فی اقامة الحدود وجبر الرعیة علی امره ولا قوة الا بالله،
" به قاضیان شهرها بنویس، هر حکمی را که در حقوق آن اختلاف دارند نزد تو بفرستند، سپس این حکم ها را بررسی کن، هر کدام موافق کتاب خدا و سنت پیامبر و سخن امام تو بود، آن را امضا و ایشان را بر آن وادار کن. و در حکمی که بر تو مشتبه باشد، فقها را نزد خود فراخوان تا در آن حکم با هم مناظره کنند، سپس حکمی را که مورد اجماع فقهای مسلمین درحضور تو قرار گرفت، امضا کن. هر امری که رعیّت در آن اختلاف کنند به حکم امام بازگردانده می شود و بر امام است که با استعانت از خدا در اقامه حدود و واداشتن مردم به فرمان خدا بکوشد."
صفات قاضی در عهدنامه مالک اشتر
"ثم اختر للحکم بین الناس افضل رعیتک فی نفسک ممن لاتضیق به الامور، ولا تمحکه الخصوم، ولا یتمادی فی الزلة، ولا یحصر فی الفیء الی الحق، اذا عرفه، ولا تشرف نفسه علی طمع، ولا یکتفی بادنی فهم دون اقصاه و اوقفهم فی الشبهات و آخذهم بالحجج و اقلهم تبرما بمراجعة الخصم، و اصبرهم علی تکشف الامور، و اصرمهم عند اتضاح الحکم ممن لا یزدهیه اطراء ولا یستمیله اغراء"
"برای قضاوت میان مردم کسی را انتخاب کن که او را از همه برتر می دانی، کسی که موجب دشواری کارها نشود و رفتار خصمان او را به لجاجت نکشاند، و بر اشتباه خود پای نفشارد، و آن گاه که حق را شناخت در بازگشت به آن بخل نورزد، و نفس او به هیچ طمعی نگاه نکند، و تا همه حقیقت کشف نشود به اندک فهمی اکتفا نکند. کسی که درنگش در شبهات از همه بیشتر و بیش از همه اهل حجت ودلیل باشد و از مراجعه طرفین دعوا کمتر به ستوه آید و در کشف حقیقت امور از همه بردبارتر و بر روشن شدن حکم از همه قاطع ترباشد. کسی که ستایش او را سست نکند و ترغیب و تشویق، او را به جانبی گرایش ندهد.
حق نقض حکم و استیناف در اصول داوری از دیدگاه امام علی علیه السلام
حاکم، حق استیناف یا تمیز حکم را دارد.
در روایتی از امام علی علیه السلام آمده است:
"ان القاضی اذا علم بخطاء حکمه ردّ قضائه او ردّ قضاؤه"
"هر گاه قاضی به خطا بودن حکم خود پی ببرد، قضاوت خود را مردود می کند، یا قضاوتش مردود می شود."
جواز صلح بین مسلمانان
"اعلم ان الصلح جائز بین المسلمین الا صلحا حرم حلالا او احل حراما"
"آگاه باش که صلح میان مسلمانان جایز است مگر صلحی که حلالی را حرام یا حرامی را حلال کند."
تا اسلام در دستگاه قضایی عملی نگردد، همچنان شاهد افزایش انواع فساد در جامعه خواهیم بود چنانکه هستیم.
اگر دستگاه قضایی اصلاح و ملجاء مظلومان شود، قطعا عرصه بر ظالم تنگ و ناامن خواهد شد، اگر ظالم درعرصه های مختلف در امنیّت کامل مرتکب جرم می شود، یعنی عدالت و قاضی عادل کیمیای مردم شده است.