هدایت شده از خواهران ثامن دهاقان
👌سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم ، از خانههای تنگ و تاریکِ افکارِ خرافیِ خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
📝 یادداشتهای استاد مطهری، ج6، ص131
هدایت شده از خواهران ثامن دهاقان
🌸 نگاهی به دعای روز یازدهم ماه رمضان 🌸
اَللَّـهُمَّ حَبِّبْ اِلَيَّ فيهِ الاِْحْسانَ، وَكَرِّهْ اِلَيَّ فيهِ الْفُسُوقَ وَالْعِصْيانَ، وَحَرِّمْ عَلَيَّ فيهِ السَّخَطَ وَالنّيرانَ، بِعَوْنِكَ يا غِياثَ الْمُسْتَغيثينَ.
1⃣ خدایا احسان و خوبی کردن را محبوب من گردان تا با میل و اشتیاق انجامش دهم.
2⃣ خدایا اعمال زشت و نافرمانی و گناه را مورد کراهت من قرار ده تا اصلا تمایل و رغبتی به انجامش نداشته و از آن دوری نمایم.
3⃣ خدایا مرا با انجام احسان و پرهیز از عصیان، از خشم و آتش عذابت دور فرما.
زیرا من طاقت خشم و کیفر تو را ندارم.
☘ خدایا برای موفق شدن به احسان، و ترک گناه، نیاز به کمک تو دارم وگرنه از عهده اش برنمی آیم.
🍃پس ای فریادرس استغاثه کنندگان، با مدد و یاریت موفقم فرما.🍃
هدایت شده از خواهران ثامن دهاقان
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ کسى که مىخواهد روزه بگیرد، لازم نیست پیش از اذان صبح دندانهایش را مسواک و خلال کند، ولى اگر بداند غذایى که لاى دندان مانده در روز فرو مى رود، واجب است خلال کند یا مسواک بزند.
✅ اگر روزهدار چيزى را كه لاى دندان مانده است، عمدا فرو ببرد، روزهاش باطل مىشود.
✅ مسواک زدن و مانند آن، برای روزه دار اشکالی ندارد، بشرط اینکه چیزی از حلق پایین نرود، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و مسواک مرطوب و خیس باشد و دوباره آن را در دهان قرار دهد نباید رطوبتش را فرو دهد...
✅ فرو بردن اخلاط سر و سينه، تا به فضاى دهان نرسيده، اشكال ندارد؛ ولى اگر داخل فضاى دهان شود، احتياط واجب آن است كه آن را فرو نبرد.
📚 رساله مراجع عظام تقلید
هدایت شده از خواهران ثامن دهاقان
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «#ماه_مبارک_رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ قطره چشم و گوش هر چند طعم و بویش به حلق برسد، روزه را باطل نمیکند، هرچند بعضی مراجع عظام، مانند مقام معظم رهبری آن را مکروه دانستهاند. (رساله مراجع)
✅ تزریقات چنانچه در رگ نباشد و تقویتی هم محسوب نشود مثل آمپول پنیسیلین یا بیحسی برای روزهدار اشکالی ندارد. (رساله مراجع)
⬅️ اما اگر آمپول تقویتی باشد و یا در رگ تزریق شود، نظر فقها در این مسأله متفاوت است، لذا عزیزان باید به نظر مرجع تقلید خود مراجعه نمایند؛
⬅️ البته مقام معظم رهبری در این زمینه میفرمایند: «احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپولهای مقوّی یا مغذّی و هر آمپولی که در رگ تزریق میشود و نیز انواع سرمها خودداری کند» (اجوبة الاستفتائات، س ۷۶۷)
هدایت شده از خواهران ثامن دهاقان
💠 استفاده از قطره در بینی و چشم در حال روزه
🔹آیت الله خامنه ای: به طور کلی استفاده از قطره برای چشم و گوش در هنگام روزه اشکال ندارد و حتی اگر تلخی آن احساس شود ولی از ورود چیزی به حلق باید جلوگیری شود.
🔹آیت الله مکارم شیرازی: ريختن دوا در چشم برای روزه دار مکروه است. امّا اگر یقین دارید به فضای حلق می رسد و فرو می رود برای روزه اشکال دارد.
🔹آیت الله وحید خراسانی: اگر خودش به حلق برسد روزه را باطل میکند ولی اگر بو یا مزه ی آن به حلق برسد روزه را باطل نمیکند ولی مکروه است.
🔹آیت الله سیستانی: مسأله ۱۹۵۹. ریختن دارو در چشم و گوش، روزه را باطل نمیكند، هرچند مزه آن به گلو برسد و امّا اگر دارو را در بینی بریزد، چنانچه نداند به حلق میرسد یا نه و قصد رساندن آن به حلق را هم نداشته باشد، روزه را باطل نمیكند، ولی اگر فرد آب یا چیز دیگر را از طریق بینی وارد حلق و مری نماید، آشامیدن صدق نموده و روزه را باطل میکند.
🔺 استفتاء از سایت مراجع عظام
هدایت شده از خواهران ثامن دهاقان
🍃🌹🍃
برداشتن این بطری، برای ما ۱ ثانیه طول میکشه و برای طبیعت ۴۵۰ سال!
لطفا مراقب طبیعت باشید. 🙏
#ایران_سبز
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ