بسم الله الرحمن الرحیم🍃
#معرفت_افزایی_مهدوی
#وظایف_منتظران_قسمت_دوازدهم
🎙️آقای افشاری
💢وظیفه «تجدید بیعت با امام زمان عج» در هر روز و هر جمعه. این وظیفه در کتاب مکیال به عنوان وظیفه ۳۴ ذکر شده. و وظیفه ماست که هر روز و هر جمعه با امام زمان خود تجدید بیعت کنیم. یه جورایی تو دفتر امام زمان حاضری بزنیم به حضرت بگیم ما هستیم، ما شما را از یاد نبردیم، ما تو لیست یاران شما هستیم، هر روز داریم این موضوع را به شما یادآور می شویم.
🔰❓منظور از بیعت چیست؟
یعنی در موقع بیعت کردن، یک عهد و پیمانی می بندیم و می گوییم آنچه در توان داریم به شما واگذار می کنیم و خودمان را خالص در اختیار شما قرار می دهیم که می تواند به صورت جانی، یا مالی باشد، یا هر موقعی که لازم است آدم جانش را، مالش را، آبرویش را و یا سایر امکاناتش را بدهد، به فراخور زمان مشخص می شود که ما کجا و چه کارهایی را باید انجام بدهیم و چه چیز از خودمان خرج کنیم.
🔹اهمیت بیعت به گونه ایست که وقتی که پیامبر در روز غدیر امیرالمومنین را بعنوان جانشین خود معرفی کرد؛ همه را به بیعت با امیرالمومنین (ع) دعوت کرد.
و حتی به امامان بعد از امیرالمومنین هم دعوت به بیعت کرد و از مردم خواست که با فرزندان ایشان بیعت کنند و یکی از مصادیقی که واجب است ما با امام زمان بیعت کنیم؛ خطبه روز غدیر پیامبر (ص) هست.
💠این بیعت همواره بوده که در خیلی از مناسبتهای دینی، مذهبی و ملی این رسم را داریم. مثل بیعت با آرمانهای انقلابمان در راهپیمایی 22 بهمن، یا بیعت با آرمانهای فلسطین با ابراز دشمنی با اسرائیل. با حضور در راهپیمایی جمعه آخر ماه رمضان. البته جا داشت که ما سالی یکبار بعنوان شیعه، یک مراسم رسمی بیعت با حضرت داشته باشیم؛ که در شب نیمه شعبان ۹۹، با فریاد «یا صاحب الزمان» مردم بر پشت بامها، یک بیعت نیمه نصفه با حضرت شکل گرفت.
👇👇
🔆بیعت دستور قرآنی دارد. خداوند در آیه ۱۰ سوره فتح به ما امر کرده که با امام زمان عج بیعت کنیم. این آیه به صراحت ما را به بیعت دعوت می کند.
✨خداوند می فرماید: «به درستی کسانى که با تو بیعت مى کنند، در واقع با خدا بیعت مى کنند، دست خداوند بالاى دست آنهاست، پس هر کس پیمان شکنى کند، به زیان خود پیمان مى شکند و هر کس به آنچه با خداوند عهد بسته وفا کند، خداوند به زودى پاداش بزرگى به او خواهد داد.»
🔸اینجا دستور بیعت با پیامبر(ص) آمده. امامان ما در هر دوره ای پیامبر زمان خودشان هستند و خلیفة الله فی ارضه و جانشین خداوند بر روی زمین هستند. که در حال حاضر امام عصر ارواحنا فداه هستند؛ اگر با امام زمان بیعت کردی؛ اولا به دستور خداوند عمل کردی، و ثانیا اینکه با خود خداوند بیعت کردی. و چه توفیق و فضیلتی از این بالاتر؛ که ما با خداوند بیعت کنیم. پس اگر می گوییم بیعت هر روزه یا هر هفته ما با امام زمان وظیفه مان هست بر اساس این دستور قرآنی است؛ که حاضریمان را در دفتر امام زمان عج بزنیم.
❓مفهوم لغوی بیعت چیست؟
بیعت دو تا رکن دارد، هر کس میخواهد با حضرت بیعت کند به این دو رکن بیعت توجه داشته باشد:
🔺رکن اول بیعت: باید تصمیم قلبی، ثابت و محکم، بر یاری امام زمانت در وجودت داشته باشی ، یعنی این تصمیم باید از تمام وجودت باشد؛ نه اینکه به اکراه و از روی اجبار و به علت ظاهر سازی، بیعتی انجام دهی، که این نوع بیعت ذره ای به درد نمی خورد. پس اگر تصمیم قلبی بر یاری امام داشتی بیعتت، بیعت هست.
🔺رکن دوم بیعت: جاری کردن نیت بر زبان هست، یعنی نیتی که در درون هست؛ بر زبان هم جاری بکنیم و بگوییم که ما هستیم.
💢 آن موضوع دست دادن در دوران ائمه(ع) که افراد به ائمه دسترسی داشتند و بیعت می کردند؛ این شکل ظاهری، امروز برای ما واجب و ضروری نیست. البته اگر امام می بود و ما به حضرت دسترسی داشتیم؛ بسیار ارزشمند است. اما در دوران خود پیامبر (ص) و ائمه (علیهم السلام) هم افرادی بودند که پیامبر و ائمه اطهار را ندیدند؛ اما بهترین بیعت کنندگان با امام زمان خودشان بودند؛ مثل اویس قرنی که پیامبر را ندید اما بهترین بیعت را با امام زمان خودش ( با پیامبر ) انجام داد.
♦️ مفهوم واقعی بیعت اینست که در خط و راه و مسیر امام باشی و البته بر زبان هم جاری بکنی.
👇👇
⁉️در خط و مسیر امام یعنی چی؟
یعنی هر گناهی که در طول شبانه روز انجام می دهیم؛ یک پله و یک گام این بیعت را با حضرت شکستیم و هر چه گناه ما سنگین تر، این شکستن بیعت بیشتر.
👈یک حدیث ارزشمند از اهمیت بیعت:
پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: «هر کس در حالی بمیرد که نسبت به امام مسلمین بیعتی بر گردن او نباشد به مرگ جاهلیت مرده است.» یعنی باید بیعتی بر گردنت باشد. علاوه بر اینکه اول باید بر بیعت امام، تصمیم قلبی داشته باشی و شرط اصلی بیعت با امام، بودن در مسیر امام، با ترک معاصی است؛ که این معاصی ما را از امام دور می کند؛ چند تا دعا هم وجود دارد که برای بیعت کردن خیلی مهم است:
🔰اول بحث بیعت روزانه: دو دعای ارزشمند که می شود هر روز با حضرت بیعت کرد:
۱. زیارت امام زمان بعد از نماز صبح، به صراحت جمله بیعت در این دعا هست:
🌾اللّٰهُمَّ هٰذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ فِي عُنُقِي إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ: خدایا این بیعتی است بر او، بر عهده من تا روز قیامت.
حتی در روایت است دست راستت را به دست چپت بده و یک بیعتی هم به صورت دستی، خودت با خودت انجام بده.
۲. دعای عهد:
اهمیت این بیعت روزانه به گونه ایست که امام صادق(ع) می فرمایند: «هر کس چهل صبح این بیعت روزانه را بخواند در زمره یاران حضرت قرار می گیرد.»
💢به صراحت در دعای عهد جملات بیعت آمده : اللّٰهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي صَبِيحَةِ يَوْمِي هٰذَا وَمَا عِشْتُ مِنْ أَيَّامِي عَهْداً وَعَقْداً وَبَيْعَةً لَهُ فِي عُنُقِي ....
✅ بیعت به گردن من است..
◽️امام خمینی ره می فرماید: «این دعای عهد را هر کس، هر روز صبح بخواند در سرنوشت او تاثیر دارد و سرنوشت او عوض می شود.»
🔰دوم بحث بیعت هفتگی در روز جمعه:
برای روز جمعه هم توصیه شده بیعت را انجام بدهیم. چون جمعه روزیست که خداوند از کل خلائق، برای ولایت ائمه پیمان گرفته؛ روزی که متعلق به امام زمان عج هست و با دو تا دعا می توان که روزانه این بیعت را با حضرت تکرار بکنیم.
۱. دعاهایی که می توانیم در روز جمعه با امام زمان عج بیعت کنیم:
خواندن زیارت امام زمان در روز جمعه
خواندن دعای ندبه
💢حضرت به یکی از بازرگانان اصفهان در عالم رویا فرموده بودند: به شیعیان و دوستان ما بگویید در روز جمعه، دعای ندبه را بخوانند.
✅با این دو دعا می توانیم بیعت هفتگی خودمان را با امام زمان ارواحنا فداه تکرار کنیم.
✨بر چهره دلگشای مهدی عج صلوات
💫ادامه دارد...
بسم الله الرحمن الرحیم🍃
#معرفت_افزایی_مهدوی
#وظایف_منتظران— قسمت سیزدهم
🎙️آقای افشاری
💢وظیفه ترک گناه:
بزرگترین فاصله ای که بین ما و امام زمان وجود دارد و عامل این جدایی هست؛ گناهان ما هست. این گناهان ماست که هر چه بیشتر باشد ما را از امام زمان دورتر می کند و اگر این گناهان کمتر می بود، قطعا فاصله ما با حضرت کمتر میشد. بویژه امام زمانی که هفته ای دو مرتبه نامه اعمال ما را نظارت می کند و در شبهای قدر مقدرات کل سال ما را امضا می کند و در طول سال شاهد گناهان ما هست. وظیفه ما این است که یک توبه ی واقعی از گناهان بکنیم و حقوق را به صاحبان حقوق برگردانیم، در کتاب مکیال، این وظیفه به عنوان وظیفه ۶۱ قید شده، که هر کس به این وظیفه به نحو شایسته عمل کند، فاصله و مانع بزرگی را بین خودش و امام برداشته.
🔺اهمیت این وظیفه در آن حد است که امام زمان عج، در توقیعش به شیخ مفید، یکی از عوامل اصلی غیبت خودش را گناهان ما شیعیان ذکر کرده و حضرت فرموده: «علت مخفی شدن و غیبت ما چیزی نیست، جز مواردی که از کردار ناپسند شیعیان به ما میرسد و ما توقع انجام این کارها را از شیعیانمان نداریم.»
♦️ما در طول زندگیمان شاید خیلی توبه کردیم، آیا تا به حال شده به خاطر امام زمان توبه کرده باشی؟ یعنی بگویی مهدی جان من به خاطر تو توبه می کنم. توبه می کنم که به تو نزدیک شوم. این توبه خیلی ارزشمنده، ما اگر یار حضرت هستیم، دوست داریم یار و عاشق حضرت باشیم؛ یکی از بهترین کارهایی که حضرت را خوشحال می کند و ما را به حضرت نزدیک می کند؛ توبه واقعی ست و اینکه بخاطر خود حضرت هست.
🔸توبه کاران مهدوی، کسانی که می خواهند برای امام زمان توبه کنند؛ در سه مقطع زمانی می توانند توبه کنند:
یک مقطعی در دوران غیبت کبری ست، یعنی همین دورانی که الان هستیم.
یک مقطعی هست؛ 6 ماه قبل از ظهور است، که خیلی شرایط خاصیست، با آن ۵ نشانه ای که رخ میدهد، حضور حضرت قطعی می شود و همه می دانند که حضرت ۶ ماه دیگه ظهور می کند. یا در آن پنج نشانه صیحه آسمانی که زده میشه، این ترس و وحشتی که کل جهان را فرا می گیرد، خیلی از افراد توبه می کنند، از صدای صیحه تا ظهور حدود سه و نیم ماه است.
بعضی ها هم بعد از ظهور، با دیدن حضرت توبه می کنند.
⁉️به نظر شما ارزشمندترین زمان برای توبه چه زمانیست؟
قطعا در دوران فعلی، در دوران غیبت کبری، که هنوز اتفاق خاصی رخ نداده و نشانه های اصلی بروز نکرده.
و الّا در ۶ ماه منتهی به ظهور که، ظهور قطعی می شود؛ همه سراغ توبه می روند. بعد از صیحه و فریاد آسمانی جبرائیل، خیلی از افراد به سمت امام زمان می آیند.
✅هنر این است که الان توبه کنی و الان به سمت امام بروی.
⭕️و با یک سری گناهان ما در سپاه امام زمان عج جایگاهی نداریم . وقتی که یک حقوق مالی را از یکسری افراد تضییع کردیم، یا حقوق غیر مالی: غیبت، تهمت و امثالهم.
👇👇
🔴 یعنی این توبه از گناهان یکی از عواملی ست که ما را به سمت حضرت می کشاند.
حداقل میتوانیم بگیم ما منتظر حضرت هستیم، ما میخواهیم در زمره یاران حضرت باشیم. و یار حضرت باشیم
والّا با این شرایط خیلی جایگاهی در سپاه حضرت نداریم. چون این اعمال برازنده یاران حضرت و یک منتظر نیست؛ حداقل باید از اعمال فعلیش توبه کند؛ تا شرایط ورود به یار حضرت را پیدا کند.
🔰ارکان توبه:
1⃣ تصمیم قلبی و ندامت و پشیمانی از گناه
2⃣ عدم تکرار معاصی
3⃣ جبران حقوق=(حقوق الهی یا حقوق مردم)
🔰ذکر یا نماز توبه:
🔴 نماز دو رکعتی آمرزش گناهان؛ در هر رکعت بعد از حمد، 60 مرتبه توحید می شود خواند.
با همین نماز می شود توبه کرد.
🔷 در روایت آمده، کسی که بعد از نماز عصر هفتاد مرتبه استغفار کند (استغفرالله و اتوب الیه) و بویژه اگر این عمل استمرار داشته باشه؛ یکی از ذکرهای موثر برای توبه کردن است.
💢توبه، بدون ذکر هم می شود اگر آن سه ارکان مذکور را اجرا بکنیم؛ ما توبه کردیم. اما این نماز و اذکار هم نقطه عطفیست برای کسی که توبه میکند
بعد از اینکه توبه کردیم باید حقوق را جبران کنیم.
🔺حقوق دو دسته اند:
حقوق الهی و حق الناس
حقوق الهی: اگر کسی نماز فوت شده یا روزه قضا دارد، حسابش را با خدا تصفیه کند و حقوق را به جا بیاورد. یا حداقل در وصیت نامه اش قید کند که وراث این کار را انجام دهند.
حق الناس دو دسته است:
1⃣حقوق غیر مالی=(تهمت، غیبت و امثالهم) که برای رضایت گرفتنش دو تا وجه دارد: یا به این افراد دسترسی داریم یا نداریم. اگر دسترسی داریم گرفتن رضایت مفسده دارد؛ که در همچین مواقعی برایشان خیرات بدهیم، اعمال مستحبی انجام دهیم، اینها باعث می شود که آن تهمتها و غیبتها و امثالهم رفع شود، در مواردی هم که دسترسی داریم اگر مفسده ندارد رضایت بگیریم.
2⃣ حقوق مالی: اگر به صاحب مال، دسترسی داریم؛ دین مالی را ادا بکنیم و اگر دسترسی نداریم که می توانیم با ردّ مظالم به نیابت از همه دیونی که بدهکار هستیم را ادا کنیم. رد مظالم را برای وصیت نگذارید که آدم زنده هم می تواند رد مظالم بدهد و این مشکل و گرفتاری را مرتفع کند.
👈رد مظالم خیلی ضروریست.
🔹آیت الله آقا سید علی قاضی می فرماید: «تا این دیونها و حقوق های مالی و غیرمالی که از مردم به گردن تو هست بر آورده نکنی؛ ابواب ِبرکات، رحمت و فیوضات به تو باز نمی شود.»
✅اینقدر این حق الناس مهم است.
👈و بعد از توبه باید در نگه داشتن توبه تلاش بکنیم که جزو سپاه و یاران حضرت بمانیم.
✅یک ذکر برای نگه داشتن توبه،
فرازیست از ابوحمزه ثمالی که ان شاءالله در قنوت نمازهایمان بخوانیم و با این ذکر توبه را نگه داریم:
🌾🌺 اللَّهُمَّ تُبْ عَلَيَّ حَتَّى لا أَعْصِيَكَ
✨بر چهره دلگشای مهدی عج صلوات
ادامه دارد🔹🔹🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای امام زمانم چه کنم؟
#علی زمان تنهاست 😔😔😔😔😔
#یا_صاحب_الزمان
1_295490707.mp3
3.05M
برای امام زمانم چه کنم؟
#آیات_مهدوی 5
🔰 آیه مهدوی مربوط به جزء 5⃣ قرآن کریم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکزتخصصی مهدویت قم و مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مازندران)
🖌کاری از واحد فرهنگی بنیاد فرهنگی مهدی موعود مازندارن
مرکز مجازی مهدویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_صوت_مذهبی
💽 « اثبات نام پیامبر (ص) در عهدین قسمت ۱ »
🎤 #استاد_رائفی_پور
🖥 ببینید و نشر دهید 📡