eitaa logo
معارف اسلامی
65 دنبال‌کننده
84 عکس
55 ویدیو
0 فایل
برای ارتباط با مدیر: @abdolah_hoseini
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت هشتم) ✍️ تاریخ وجوب نمازهاى یومیه در اسـلام: ✴️ با استفاده از روایات اهل بیت (علیهم السلام) به قطع و یقین نماز در شب معراج واجب شده است. ✳️ حضرت آيت الله جعفر سبحاني در اين باره می گويند: «از مسلمات حديث و تاريخ اين است كه در شب معراج، خدا دستور داده است كه امت پيامبر هر شبانه روز در پنج وعده نماز بخوانند ... ».(1) گرچه پیامبر (صلى الله علیه وآله) پیش از واقعه معراج نیز، نماز (واجب یا مستحب) مى خوانده اند; اما وجوب نمازهاى یومیّه، هم زمان با معراج بوده است. ✍️ لازم است در اینجا اشاره ای کوتاه داشته باشیم نسبت به معراج پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله): 🌺 خداوند متعال میفرماید: «سُبْحانَ الَّذي أَسْرى‏ بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذي بارَكْنا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ». (2) «پاک و منزّه است آن (خدايى) كه بنده ‏اش را از مسجدالحرام تا مسجدالاقصى‏ كه اطرافش را بركت داده‏ ايم شبانه بُرد، تا از نشانه ‏هاى خود به او نشان دهيم. همانا او شنوا و بيناست.». ✍️برخی از نكات مهم آیه شریفه: 1️⃣ - معراج پيامبر، جسمانى و در بيدارى بوده، نه در خواب و با روح! و اصل آن (معراج) از ضروريات دين و مورد اتّفاق همه‏ ى فرقه‏ هاى اسلامى است.(3) روايات متواتر (4) و برخى دعاها و زيارتنامه ‏ها هم به اين مسأله اشاره دارد و در برخى احاديث، منكر آن كافر معرّفى شده است.(5) 2️⃣ - ... پيامبر (صلی الله علیه و آله) در آن شب، عوالم بالا، ملكوت آسمان‏ها و عجائب آفرينش را ديده و با انبياء ملاقات كردند و احاديث قدسى در اين سفر بر آن حضرت وارد شده است، (و از اتفاقات مهم شب معراج، سفارش به) رهبرى و ولايت امیرمومنان على (عليه السلام) بوده است.(6) 3️⃣ - در اين سفر، حضرت رسول، بهشت و جهنّم را ديد، وضعيّت بهشتيان و نعمت‏هايشان و دوزخيان و عذاب‏هايشان از مشاهدات ديگر پيامبر بود. وقتى پيامبر داستان معراج را بيان فرمود، بعضى مردم كم‏ ظرفيّت از دين برگشتند. (7) 📚 منابع : ................... 1 - فروغ ابديت (آیت الله سبحاني): ج 1، ص 385. 2 - سوره اسراء: آیه 1. 3 - اين آيه و آيات 8 تا 18 سوره‏ ى نجم، بر اين مطلب دلالت دارد. 4 - متواتر، به رواياتى میگويند كه افراد بسيارى آن‏را نقل كرده باشند و جايی برای شبهه نباشد. 5 - تفسیر المیزان: ج۱۳، ص۳۰. / نثر طوبی، یا، دائره المعارف لغات قرآن مجید (علامه شعرانی): ج۲، ص۱۳۲. / امالی (صدوق): ص۷۳۹. 6 - تفسیر نور بنقل از: تفسير نورالثقلين. / كافی: ج 8، ص 121 7 - تفسیر نور بنقل از: تفسير طبرى.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (تلخیصی از قسمتهای قبل) ✍️ جهت یادآوری قسمتهای قبل، خلاصه ای از مطالب گذشته را متذکر میشویم: 1️⃣ – اولین دستور خداوند به حضرت موسی (علیه السلام)، امر به اقامۀ نماز بود.(1) 2️⃣ - اولین دستور خداوند به حضرت عیسی (علیه السلام)، امر به اقامۀ نماز بود.(2) 3️⃣ - نماز از جانب خداوند به عنوان عبادتی بزرگ در زمان حضرت آدم ابوالبشر (علیه‌السلام) مطرح بوده است، حضرت آدم (علیه السلام) در شبانه روز پنج وعده نماز میخوانده.(3) 4️⃣ – نماز در شریعت حضرت نوح و ادریس (علیهماالسلام).(4) 5️⃣ – نماز در شریعت حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل (علیهماالسلام).(5) 6️⃣ – نماز در آئین حضرت اسحاق و یعقوب (علیهماالسلام).(6) 7️⃣ - نماز در میان ملائک و فرشتگان.(7) 8️⃣ - با استفاده از روایات اهل بیت (علیهم السلام) به قطع و یقین نماز در شب معراج واجب شده است. ✍️ این بحث همچنان ادامه دارد انشاء الله . 📚 منابع: ................... 1 - «... وَ أقِمِ الصَّلاةَ لِذِکری ... = و نماز را به یاد من بپادار ». 2 - «... وَ أَوْصاني‏ بِالصَّلاةِ ... = مرا به نماز و زكات توصيه كرده است» 3 - مراجعه شود به: وسائل الشيعة: ج‏4، ص: 16. / تفسیر القمی: ج۱، ص44 - 45. و ... 4 - امام باقر (علیه السلام) فرمود: «خداوند، او (نوح علیه السلام) را به نماز و امر و نهی و حلال و حرام و ... فرمان داد». امام صادق (علیه السلام) فرمود: «... مسجد سهله خانه حضرت ادریس (علیه‌السلام) بوده که او در آنجا خیاطی می‌کرده و نماز می‌خوانده ...» 5 - به سوره ابراهیم: آیه 37 و 40. و: سوره مریم: آیه 54 و 55. و همچنین به تفسير نور: ج‏5، ص: 284 مراجعه شود. 6 - مراجعه شود به: سوره انبیاء: آیه 72 و 73. و: تفسير نور، ج‏5، ص: 474. 7 - مراجعه شود به: نهج البلاغه خطبه 1. و: بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏56، ص: 198.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 🌸 ولادت با سعادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام) را محضر دوستان اهل بیت (علیهم السلام) تبریک عرض میکنم. ✍️ اشاره ای کوتاه به برخی از فضائل حضرت معصومه (سلام الله علیها): 🌸 فضیلت علمی حضرت: حضرت معصومه (علیهاالسلام) در تحت تربیت پدر بزرگوار و برادر گرامی اش امام رضا (علیهماالسلام) به مقام والایی رسید و در پاسخگویی به پرسشهای مراجعین به درجه ای دست یافت که حضرت موسی بن جعفر (علیه السلام) به او کلام «فداها ابوها = پدرش فدای او باد» را ارزانی داشت.(1) 🌺 فضیلت زیارت حضرت: 🌸 امام صادق (علیه السلام) فرمود: برای خدا حرمی است که آن مکه است و پیامبرش حرمی دارد که مدینه است و امیرالمؤمنین هم حرمی دارد که کوفه است و ما هم دارای حرمی هستیم که قم است و به زودی بانویی از فرزند من در آنجا دفن می شود که نامش فاطمه است، هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود. (راوی می گوید این فرمایش حضرت زمانی بود که هنوز موسی بن جعفر (ع) به دنیا نیامده بود).(2) 🌸 امام جواد (علیه السلام) فرمود: «من زار عمتی بقم فله الجنه». «کسی که عمه ام را در قم زیارت کند اهل بهشت است».(3) 🌸 امام رضا (علیه السلام) فرمود: «هر کس حضرت معصومه (سلام الله علیها) را در قم زیارت کند، همانند کسی است که مرا زیارت کرده باشد». * و همچنین فرمود: «هر کس نتواند به زیارت من بیاید برادرم (امامزاده حمزه) را در ری و یا خواهرم (معصومه (سلام الله علیها))ـ را در قم زیارت کند که به همان ثواب زیارت من می رسد».(4) 📚 منابع : ................... 1 - بارگاه فاطمه معصومه، تجلی گاه فاطمه زهرا، (آیت اللّه سیدجعفر میر عظیمی): ج 2، ص 27. 2 - بحارالانوار: ج 60، ص 216. 3 - کامل الزیارات: ص۵۳۶، ح۸۲۷؛ / بحارالانوار: ج۹۹، ص۲۶۵. 4 - کریمه اهلبیت: ص 133 / زبدة التصانیف: ج. ۶، ص. ۱۵۹ / ناسخ‌التواریخ: ج3، ص68.
🔸 ویژه برنامه دختر آفتاب 🔻 به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها 🎙 کارشناس: آیت الله دکتر حسینی قزوینی 🕖 پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه، ساعت 20:30 👈 برای آشنایی بیشتر، به کانال (عج) بپیوندید🙏 🔻🔻🔻 https://eitaa.com/joinchat/2849767479C0d5e53a286
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین 🌹 🌸 سالروز ولادت با سعادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (علیها السلام), و دهه مبارک کرامت را محضر دوستان گرامی تبریک عرض میکنم. 🌺 خلاصه ای از زندگی گهربار حضرت معصومه سلام الله علیها: [قسمت اول] ✅ ولادت: حضرت فاطمه ی معصومه (علیهاالسلام) دختر امام موسی بن جعفر (علیه السلام) در اول ذیقعده سال 173 هجری قمری در مدینه به دنیا آمد.(1) ✅ القاب: آن حضرت دارای القابی چون طاهره، حمیده، نقیّه، سیده، رضیه و اخت الرضا می باشد و در زیارتنامه او را به نامهای صدیقه و نساء العالمین نیز خوانده اند.(2) ✅ حضرت به هنگام شهادت پدر (که در سال 183 رخ داد) ده سال داشت. و بیشتر دوران کودکیش را در ایام غم (زندانی پدر) گذراند. ✅ با سفر تبعید گونه امام هشتم (علیه السلام) به مرو، حضرت معصومه یکسال بدون برادر در مدینه زندکی کرد. تا اینکه نامه ای از حضرت امام رضا (علیه السلام) به وی رسید، او که دلش برای دیدن برادر بی تاب شده بود، بلافاصله همراه عدّه ای از برادرانش به نامهای فضل، جعفر، هادی و قاسم و زید و تعدادی از برادرزاده ها و چند تن از غلامان و کنیزان مدینه را به قصد مرو ترک نمود. ✅ در طول راه به ساوه رسیدند و وقتی مخالفین اهل بیت از رسیدن آنان به شهر مطلع شدند به آزار و اذیّت و جنگ با همراهان حضرت پرداختند و همه برادران و برادرزادگان حضرت معصومه (سلام الله علیها) به شهادت رسیدند. هنگامی که حضرت جسدهای غرق به خون و پیکرهای صدمه دیده 23 تن از عزیزان خود را نقش بر زمین دید. به شدت محزون شد و در اثر این مصائب به شدت بیمار گردید.(3) ✅ حضرت فرمود: مرا به شهر قم ببرید که از پدرم شنیدم، شهر قم مرکز شیعیان ما می باشد. ... مردم قم به استقبال حضرت آمدند، / و موسی بن خزرج بزرگ خاندان اشعری مهار ناقه آن حضرت را گرفت و در حالی که عدّه ای سواره و پیاده اطراف محملش تجمع نموده بودند با قربانی کردن مقدمش را گرامی داشتند آن سیده جلیله را در منزل خویش جای داد.(4) ✅ در مدت اقامت حضرت در قم که هفده روز ذکر کرده اند در خانه موسی بن خزرج بسر می برد و در آنجا عبادتگاهی داشت که به راز و نیاز با پروردگار خویش مشغول بود، محل زندگی حضرت بعدها به صورت مدرسه درآمد و به مدرسه ستّیه (مدرسه خانوم) موسوم گردید.(5) و محراب عبادتش به بیت النور مشهور است که محل زیارت دوستداران و متوسلین به حضرتش می باشد. ✳️ ادامه در قسمت بعدی .... ✍️ منابع: ................... 1 - بحارالانوار: ج48، ص 317 و 286. 2 - بارگاه فاطمه معصومه، تجلی گاه فاطمه زهرا، (آیت اللّه سیدجعفر میر عظیمی)، ج 2، ص 30 و 29. 3 - کریمه اهل بیت، ص 174. 4 - فروغی از کوثر، ص 33. 5 - کریمه اهل بیت، ص 176.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت نهم) 💐 قسمتی از روایت نورانی در باب وجوب نماز در شب معراج: ✴️ مرحوم کلینی (ره) در این رابطه روایتی را از امام جعفر صادق (علیه السلام) نقل میکند که در قسمتی از روایت چنین آمده است: 🌸«... در شب معراج خطاب به پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌) گفته شد: یا محمد! به نزد آبی که از پایین عرش جریان دارد و اسم آن (صاد) است، نزدیک شو و با آن آب، وضو بگیر، و برای پروردگارت نماز بگذار، حضرت نزد آن آب رفت و با دست راست از آن آب برداشت، خطاب شد: صورتت را بشوی؛ زیرا تو به سوی عظمت من نگاه می‌کنی، بعد هر دو دست راست و چپ را بشوی؛ زیرا با دست خود کلام مرا می‌گیری، بعد سرت را، بعد هر دو پایت را مسح کن؛ زیرا بر تو برکت نازل می‌کنم و به جایی تو را می‌برم که هیچ‌کس نرفته است. بعد خطاب شد: یا محمد! به سوی (حجرالاسود) روی گردان و تکبیر بگو: بعد خطاب شد: نام مرا بخوان، «بسم الله الرحمن الرحیم» بگو، بعد خطاب شد که مرا حمد کن (سوره حمد را تا آخر بخوان) بعد وحی شد: ‌ای محمد! اوصاف پروردگارت را بگو که در سوره توحید آمده است (قل هو الله احد ...) را بخوان، بعد وحی شد که برای پروردگارت رکوع به جا آور و در آن خدا را تعظیم نما «سبحان ربی العظیم» بگو، بعد وحی شد، سرت را بردار و راست قامت بایست، بعد وحی آمد که برای پروردگارت سجده کن و بگو: «سبحان ربی الاعلی» بعد وحی شد بنشین، وقتی حضرت نشست و به سوی عظمت خداوند نگاه کرد که برای او تجلی کرده بود، دوباره سر به سجده گذاشت. بعد خطاب رسید سر از سجده بردار و دوباره راست قامت بایست و همان کار قبل را تکرار نما ... بعد از انجام سجده دوم در رکعت دوم، حضرت نشست و تشهد خواند و بر خود و اهل بیت خود درود فرستاد، بعد دید که ملائکه الهی و انبیا در اطراف او صف کشیده‌اند، حضرت طبق دستور خداوند فرمود: «السلام علیکم و رحمة الله و برکاته» ...(1) 📚 منابع و قسمتی از متن روایت: ................... 1 - «... أَوْحَى اَللَّهُ إِلَيَّ يَا مُحَمَّدُ اُدْنُ مِنْ صَادٍ فَاغْسِلْ مَسَاجِدَكَ وَ طَهِّرْهَا وَ صَلِّ لِرَبِّكَ فَدَنَا رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مِنْ صَادٍ وَ هُوَ مَاءٌ يَسِيلُ مِنْ سَاقِ اَلْعَرْشِ اَلْأَيْمَنِ فَتَلَقَّى رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ اَلْمَاءَ بِيَدِهِ اَلْيُمْنَى فَمِنْ أَجْلِ ذَلِكَ صَارَ اَلْوُضُوءُ بِالْيَمِينِ ثُمَّ أَوْحَى اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَيْهِ أَنِ اِغْسِلْ وَجْهَكَ فَإِنَّكَ تَنْظُرُ إِلَى عَظَمَتِي ثُمَّ اِغْسِلْ ذِرَاعَيْكَ اَلْيُمْنَى وَ اَلْيُسْرَى فَإِنَّكَ تَلَقَّى بِيَدِكَ كَلاَمِي ثُمَّ اِمْسَحْ رَأْسَكَ بِفَضْلِ مَا بَقِيَ فِي يَدَيْكَ مِنَ اَلْمَاءِ وَ رِجْلَيْكَ إِلَى كَعْبَيْكَ ... ثُمَّ أَوْحَى اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَيْهِ يَا مُحَمَّدُ اِسْتَقْبِلِ اَلْحَجَرَ اَلْأَسْوَدَ وَ...». الكافي (ط - الإسلامية): ج‏3، ص: 485. / وسائل الشيعة: ج‏1، ص: 390. / البرهان في تفسير القرآن: ج‏3، ص: 483. / تفسير كنزالدقائق و بحر الغرائب: ج‏7، ص: 326.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت دهم) 💐 اشاره ای مختصر به برخی از علتهای وجوب نماز = چرا خدای متعال نماز را واجب کرد؟ = فلسفه نماز چیست؟: 1️⃣ - یاد خدا = آرامش دلها = سبب یاد خدا از ما: 🌺 خداوند متعال میفرماید: «نماز را برپا دار تا به یاد من باشی». (1) 🌺 خدای متعال میفرماید: ِ «آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها آرامش میيابد!».(2) 🌺 خدای متعال میفرماید: «پس به ياد من باشيد، تا به ياد شما باشم‏».(3) 2️⃣ - بازداشتن از گناه و زشتی ها: 🌺 خدای متعال میفرماید: «همانا نماز [انسان را در دنیا] از زشتی ها و گناه باز می دارد».(4) 3️⃣ - پاک شدن از گناهان: 🌸 رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: «هر كه نماز پنجگانه را بخواند، خداوند میبخشد هر گناهى که ميان دو نمازش مرتکب شده، و (نماز گذار) مانند کسی است كه بر در خانه او جوى آبی روان است و در آن پنج بار تن‌شوئى میکند، و بر او گناهى نماند جز موبقات (و موبقات عبارت است از:) انكار نبوت يا انکار امامت و يا ستم بر برادران مؤمن خود و یا ترک تقیه ...»(5) 4️⃣ - پاک شدن از کبر و غرور: 🌸 فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) فرمودند: «خداوند نماز را واجب کرد تا مردم از کبر و غرور پاک شوند».(6) 📚 منابع و متن آیات شریفه و روایات: ................... 1 - «أَقِمِ الصَّلَوةَ لِذِکرِی ...» / سوره طه: آیه 14. 2 - «... أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» / سوره رعد: آیه 28. 3 - «فَاذْكُرُوني‏ أَذْكُرْكُمْ ». / سوره بقره: آیه 28. 4 - «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاء ِ وَ الْمُنْكَر»/ سوره عنکبوت: ایه 45. 5 - قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله) مَنْ صَلَّى الْخَمْسَ، كَفَّرَ اللَّهُ عَنْهُ مِنَ الذُّنُوبِ مَا بَيْنَ كُلِّ صَلَاتَيْنِ، وَ كَانَ كَمَنْ عَلَى بَابِهِ نَهَرٌ جَارٍ، يَغْتَسِلُ فِيهِ كُلَّ يَوْمٍ خَمْسَ مَرَّاتٍ [وَ] لَا يُبْقِي عَلَيْهِ‏ مِنَ الدَّرَنِ شَيْئاً، إِلَّا الْمُوبِقَاتِ الَّتِي هِيَ جَحْدُ النُّبُوَّةِ وَ الْإِمَامَةِ، أَوْ ظُلْمُ إِخْوَانِهِ الْمُؤْمِنِينَ أَوْ تَرْكُ التَّقِيَّةِ ...». / التفسير المنسوب إلى الإمام الحسن العسكري عليه السلام: ص: 232. / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏71، ص: 308. 6 - وَ فِي خُطْبَةِ فَاطِمَةَ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهَا «فَرَضَ اللَّهُ الصَّلَاةَ تَنْزِيهاً مِنَ الْكِبْرِ». / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏79، ص: 209 / علل الشرائع: ج 1 ص 236.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت یازدهم) 💐 جایگاه نماز نسبت به دیگر واجبات دینی: ✍️ نماز صورت و نشانه ی دین است: 🌸 رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) فرمود: «هر چیزی چهره و نشانه ای دارد و صورت و نشانه دین شما نماز است، پس نباید کسی از شما صورت دینش را ترک کند».(1) ✍️ نماز اولين عمل انسان است که خدای متعال به آن نظر می‌‌‌كند: 🌸 امیرمومنان على (عليه السلام) فرمود: «نماز ستون دين است و آن اولين عمل آدمی‌‌زاده است كه خدا بدان نظر می‌‌‌كند، اگر صحيح و درست بود، به ساير اعمالش نيز نظر فرمايد و اگر صحيح نبود در هيچ عمل ديگرش نگاه نمیکند و كسى كه تارک نماز باشد بهره‌اى از اسلام ندارد».(2) ✍️ نماز فرق میان مومن و کافر است: 🌸 و همچنین فرمودند: «فرق ميان مؤمن و كافر نماز است و هر كه آن را ترک كند و ادعاى ايمان نمايد، كار و عمل او ادعايش را تكذيب می‌‌‌كند و شاهد و گواهى از وجود خودش بر او خواهد بود».(3) ✍️ نماز ستون دین است، تارک الصلاه دین خود را تباه کرده است: 🌸 رسول خدا (صلى الله عليه و آله) فرمود: «نماز ستون دين است ؛ پس هر كه نماز خود را عمدا نخواند، دين خود را تباه كرده است و هر كه آن را در وقتش نخواند، به ويل درآيد و ويل، درّه اى است در دوزخ، چنان كه خداوند متعال فرموده است : «ويل براى نماز گزاران است ؛ آنان كه از نماز خود غافلند»».(4) 📚 منابع و متن روایات: ................ 1 - «لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ وَجْهٌ وَ وَجْهُ دِينِكُمُ الصَّلَاةُ فَلَا يَشِينَنَّ أَحَدُكُمْ وَجْهَ دِينِهِ ...». / الكافي (ط - الإسلامية): ج‏3، ص: 270. 2 - «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّينِ وَ هِيَ أَوَّلُ مَا يَنْظُرُ اللَّهُ فِيهِ مِنْ عَمَلِ ابْنِ آدَمَ فَإِنْ صَحَّتْ نُظِرَ فِي بَاقِي عَمَلِهِ وَ إِنْ لَمْ تَصِحَّ لَمْ يُنْظَرْ لَهُ فِي عَمَلٍ وَ لَا حَظَّ فِي الْإِسْلَامِ لِمَنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ». / دعائم الاسلام: ج 1، ص 132. / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏79، ص: 232. 3 - «الفرق بين المؤمن و الكافر الصلاة فمن تركها و ادعى الإيمان كذبه فعله و كان عليه شاهد من نفسه».. / شرح نهج البلاغة لابن أبي الحديد: ج‏20، ص: 295. 4 - «الصَّلَاةُ عِمَادُ الدِّينِ فَمَنْ تَرَكَ صَلَاتَهُ مُتَعَمِّداً فَقَدْ هَدَمَ دِينَهُ وَ مَنْ تَرَكَ أَوْقَاتَهَا يَدْخُلُ الْوَيْلَ وَ الْوَيْلُ وَادٍ فِي جَهَنَّمَ كَمَا قَالَ اللَّهُ تَعَالَى فِي سُورَةِ أَ رَأَيْتَ «فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ»».[الماعون : 4 و 5 .] / جامع الأخبار(للشعيري): ص: 73. / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏79، ص: 202. / مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل: ج‏3، ص: 98.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت دوازدهم) 💐 عواقب کسانی که نماز را سبک بشمارند: 🌸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: ای فاطمه جان! هر کسی از مردان و زنان نمازش را سبک بشمارد، خداوند او را به پانزده بلا مبتلا می سازد. (شش مورد در دنیا، سه مورد در وقت مرگ، و سه مورد آنها در قبر و سه مورد در قیامت) ✴️ اما آن شش بلایی که در دنیا دامنگیرش می شود: 1️⃣ - خداوند برکت را از عمرش می برد. 2️⃣ - خداوند برکت را از رزقش می برد . 3️⃣ - خداوند عزوجل سیمای صالحین را از چهره اش محو می کند. 4️⃣ - هر عملی که انجام می دهد پاداش داده نمی شود . 5️⃣ - دعایش به آسمان نمی رود . 6️⃣ - بهره ای از صالحین برای او نیست . ✴️ اما آن سه بلایی که هنگام مرگ گرفتارش خواهد شد: 1️⃣ - ذلیل از دنیا می رود. 2️⃣ - هنگام مرگ در حال گرسنگی خواهد بود. 3️⃣ - تشنه از دنیا خواهد رفت، اگر چه آب نهرهای دنیا را به او بدهند . ✴️ اما آن سه بلایی که در قبر دامنگیرش می شود: 1️⃣ - خداوند ملکی در قبر برای او می گمارد تا او را زجر دهد. 2️⃣ - قبرش برای او تنگ خواهد شد. 3️⃣ - گرفتار ظلمت و تاریکی قبر خواهد شد ✴️اما آن سه بلایی که در روز قیامت گرفتارش خواهد شد: 1️⃣ - خداوند ملکی را موکل می سازد تا او را با صورت بر زمین بکشد، در حالی که خلایق تماشا می کنند. 2️⃣ - محاسبه اعمالش به سختی انجام می شود. 3️⃣ - خدا به نظر لطف به او نمی نگرد و برای اوست عذاب همیشگی.(1) 📚 منابع و قسمتی از متن روایت: ................ 1 - «عَنْ سَيِّدَةِ النِّسَاءِ فَاطِمَةَ ابْنَةِ سَيِّدِ الْأَنْبِيَاءِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهَا وَ عَلَى أَبِيهَا وَ عَلَى بَعْلِهَا وَ عَلَى أَبْنَائِهَا الْأَوْصِيَاءِ أَنَّهَا سَأَلَتْ أَبَاهَا مُحَمَّداً ص فَقَالَتْ يَا أَبَتَاهْ مَا لِمَنْ تَهَاوَنَ بِصَلَاتِهِ مِنَ الرِّجَالِ وَ النِّسَاءِ قَالَ يَا فَاطِمَةُ مَنْ تَهَاوَنَ بِصَلَاتِهِ مِنَ الرِّجَالِ وَ النِّسَاءِ ابْتَلَاهُ اللَّهُ بِخَمْسَ عَشْرَةَ خَصْلَةً سِتٌّ مِنْهَا فِي دَارِ الدُّنْيَا وَ ثَلَاثٌ عِنْدَ مَوْتِهِ وَ ثَلَاثٌ فِي قَبْرِهِ وَ ثَلَاثٌ فِي الْقِيَامَةِ .... » / بحار الأنوار (ط - بيروت): ج‏80، ص: 21/ فلاح السائل و نجاح المسائل: ص: 22 / مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل: ج‏3، ص: 23، ح 2922.
🌹بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین🌹 ✍️ اهمیت نماز از دیدگاه قرآن و روایات (قسمت سیزدهم) ✳️ اخطار جدی بر تارکین نماز = چهار گروه که اهل جهنم هستند: 🌺 خداوند متعال میفرماید: «ما سَلَكَكُمْ في‏ سَقَرَ * قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ ...» (1) «(اهل بهشت از مجرمان و اهل جهنم میپرسند:) چه چيز شما را به دوزخ وارد ساخت؟! اهل دوزخ در پاسخ به سوال آنها، به چهار گناه بزرگ خويش اعتراف میكنند: 1️⃣ - اولین و مهمترین گناه آنها نخواندن نماز است که میگویند «ما از نمازگزاران نبوديم» یعنی: اگر نماز میخوانديم نماز ما را به ياد خدا میانداخت، و نهى از فحشاء و منكر میكرد، و ما را به صراط مستقيم الهى دعوت مینمود ... 2️⃣ - اعتراف به گناه دوم: میگویند: «ما اطعام مسكين نمیكرديم = وَ لَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ». اطعام مسكين گرچه به معنى غذا دادن به بينوايان است، ولى ظاهرا منظور از آن، هرگونه كمک به نيازمنديهاى ضروری نيازمندان میباشد، اعم از خوراک و پوشاک و مسكن و غير اينها. و همانگونه كه مفسران تصريح كرده‏ اند منظور از آن (ادای حقوق واجب است مثل زکات ...) چون هیچ کس بخاطر ترک انفاقهاى مستحبى به جهنم نمیرود ... 3️⃣ - اعتراف به گناه سوم: میگویند: «ما پيوسته با اهل باطل همنشين و همصدا میشديم = وَ كُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِينَ». هر صدايى از هر گوشه‏ اى بر ضد حق بلند می‏شد، و هر مجلسى براى ترويج باطل تشكيل میگرديد و ما با خبر میشديم، با آنها همراهى میكرديم و همرنگ جماعت میشديم، سخنان آنها را تصديق میكرديم، و بر تكذيب و انكار آنها صحه میگذارديم، و همراه آنها اهل حق را مسخره میکردیم و از این کار لذت میبرديم. 4️⃣ - اعتراف به گناه چهارم: میگویند: «ما همواره روز جزا را انكار میكرديم = وَ كُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ». ✴️ در نتیجه: کسانی که اهل نماز هستند و زکات (و حقوق واجب خود را) اداء میکنند و در مجالس اهل باطل شرکت نمیکنند (و با اهل فسق و فجور رفت و آمد نمیکنند) و به قیامت ایمان دارند، به جهنم نمیروند و اهل بهشت هستند. و بالعکس: کسانی که نماز نمیخوانند و ... اهل جهنم هستند و به بهشت نمیروند.(2) 📚 منابع : ................... 1 - سوره مدثر، آیات 40 – 43 2 - برداشت از: تفسير نمونه، ج‏25، ص: 249 الی ص: 255.