‼️نکته و تجربه تبلیغی (۶)
✅پراکندگی مطالب در منبر، بدون انسجام و دسته بندی، مخاطب را دچار سردرگمی و تحیر می کند، موضوع منبر از اوّل باید اعلام شود، چارچوب بحث مشخص باشد. به عبارت دیگر سخنران مانند طرح درس، یک طرح منبر داشته باشد. کاملاً تنظیم کند در ۳۰ دقیقه برای هر سرفصل و عنوان چه میزان وقت در نظر گرفته است، طبق همان طرح با درصدی اختلاف پیش رود.
↩️📚کتاب "گفتار رفیع"، نوشته: ناصر رفیعی محمدی، ص ۳۴.
#مهارت_تبلیغی
🆔 @MaharateTabligh
‼️نکته و تجربه تبلیغی (۷)
✅سوژه و موضوع منبر بهتر است با توجه به مشکلات هر جامعه، شهر و منطقه ایجاد شود. یکی از دوستان می گفت: سخنرانی را دیدم که در کوچههای محل تبلیغ قدم میزد و با کاسبها صحبت میکند، پرسیدم چه می کنی؟ گفت: منبر میسازم، میخواهم ببینم مشکلات این مردم چیست، گاهی مطالبی طرح میشود که یا اصلاً رابطهای با مخاطب و فضا ندارد، یا نتیجۀ معکوس میدهد.
▪️گفتند شخصی در بیت یکی از مراجع، در ایام محرم، در حرمت شراب و زیان های آن صحبت میکرد. آیا بیت مرجعیت جای پرداختن به این بحث است؟! سخنرانی در روستایی چند شب در مورد بَداء و نسخ سخن گفت، چه نیازی به طرح این بحث در جامعه روستایی است. دیگری در جمع حافظان قرآن از ثواب قرائت قرآن و یادگیری آن میگفت. آیا جا دارد در بین افرادی که حافظ قرآناند، هر روز چند جزء میخوانند تا ملکه حفظ از دست نرود، در یادگیری و قرائت قرآن صحبت شود، سوژه سخنرانی بایستی متناسب با مشکلات و اقتضائات هر مکان تبلیغی تهیه شود.
↩️📚کتاب "گفتار رفیع"، نوشته: ناصر رفیعی محمدی، ص ۳۴.
#مهارت_تبلیغی
🆔 @MaharateTabligh
🔆ویژگی های اخلاقی مبلغ
🎯مهم ترین ویژگی های اخلاقی که یک مبلغ باید دارا باشد ، عبارتند از : اخلاص، شجاعت، سعه صدر، راستگویی، شکیبایی، پایداری، خیرخواهی، مدارا، ادب و فروتنی
↩️📚دانشنامه قرآن و حدیث ، ج 15 ، ص 173 -201.
#مهارت_تبلیغی
🆔 @MaharateTabligh
📛دوری از مواضع گمان بد
✍🏻در یک جامعه سالم دینی فرد مؤمن علاوه بر اینکه تلاش می کند گناه نکند، باید مراقب باشد تا خود را در جای گمان بد نیز قرار ندهد.
🔆پیامبر(ص) می فرماید: «اِتَّقُوا مِن مَوَاضِعِ التُّهمَهِ: از مواضع گمان بَری بد بپرهیز.»
✨علی(ع) می فرماید: «مَن وَضَعَ نَفسَهُ مَوَاضِعَ التُّهمَةِ فَلایَلُومَنَّ مَن اَسَاءَ بِهِ الظَّنَّ: هر که خود را در موضع تهمت قرار دهد، نباید کسی را که به او بدگمان شده است، ملامت کند. (نهج البلاغه، حکمت 159)
▫️هر که با بدان نشیند اگر نیز طبیعت ایشان در او اثر نکند به طریقت ایشان متهم گردد و گر به خراباتی رود به نماز کردن منسوب شود به خمر خوردن.
🍀طلب کردم زدانایی یکی پند *** مرا فرمود با نادان مپیوند
⤴️📚گلستان سعدی، باب 8، بند 82، ص 187.
▪️پیامبر (ص) با یکی از زنان خود در یکی از دروازه های مدینه ایستاده بود. یکی از اصحاب از آن جا گذشت. او پیامبر را با آن زن در آن جا دید. سلام کرد و رد شد. پیامبر (ص) او را صدا کرد و فرمود: فلانی! این زن من است. صحابی گفت: مگر در مورد شما هم گمان بد می رود که این فرمایش را کردید؟ فرمود: همانا شیطان می گردد در بدن آدمی همانند گشتن خون در آن.
↩️📚شرح ابن ابی الحدید، ج 18، ص 391.
#محتوای_کمک_تبلیغی
🆔 @MaharateTabligh
معرفت
#معرفی_کتاب 📙 منتخب سفینة البحار 🆔 @MaharateTabligh
◀️منتخب سفینة البحار
▫️نویسنده: محمدکاظم بهرامی
▫️نوبت چاپ: اول، 1394
▫️شمارگان: 500 نسخه
▫️قطع: وزیری گالینگور
▫️قیمت: 50000 تومان
💥قیمت ویژه مبلغان: 25000 تومان
✍🏻این کتاب برگزیده کتاب «سفینةالبحار و مدینة الحکم و الآثار» تألیف شیخ عباس قمی (1294 ـ 1359 ق) است. سفینة البحار فهرست موضوعی و گزیده کتاب بحارالأنوار علامه محمدباقر بن محمدتقی مجلسی میباشد که موضوعات آن بر اساس حروف الفبا تدوین گردید.
▪️این کتاب به لحاظ اتقان در موضوعات و جامعیت فروع آن به شکل یک دائرة المعارف و موسوعه تشیع در آمده و با تحقیقاتی که بر روی آن صورت گرفته در چهار جلد و 3700 صفحه به چاپ رسیده است. از آنجایی که سفینةالبحار یک منبع جامع و غنی برای تبلیغ است و مورد استقبال و استفاده مبلغان می باشد، ولی حمل و نقل آن به دلیل حجم زیادش مشکل است، مؤلف محترم اقدام به گزینش مطالب اخلاقی، اجتماعی و تاریخی پرکاربرد آن کرده و آن را در یک جلد تدوین نموده است.
🔰جهت تهیه کتاب با شماره زیر تماس بگیرید:
☎️ تلفن: 02531151247
#معرفی_کتاب
🆔 https://eitaa.com/MaharateTabligh/2451