🥀«حبیب بن مظاهر»هنگام رفتن به کربلا با «مسلم بن عوسجه» روبرو شد؛ از او پرسید:« کجا می روی؟»
گفت:« به حمام میروم».
🔸حبیب گفت:« الان زمان این کارها نیست؛ از سیدالشهدا علیه السلام نامه رسیده و باید رفت».
🔸مسلم تا شنید، حتی به خانه نرفت و راهی کربلا شد.
🔸این آمادگی با آمادگی کسی که در زمان رسیدن سیدالشهدا علیه السلام به کربلا، به فکر آذوقه خانه است، خیلی تفاوت دارد. با آن که خیلی هم دوست دارد به حضرت کمک کند، ولی از قبل، فرصتها را غنیمت ندانسته و خود را مهیا نکرده است، تفاوت دارد.
🔸 پیداست که چنین آدم وامانده ای سرگرم کار خویش می شود دل مشغولی هایش او را از ولی خدا باز می دارد.
eitaa.com/marefat72
🔴 کسانی که به حضرت کمک نکردند چند دسته بودند:
🔹 دسته اول کسانی بودند که در صف دشمن و در برابر سیدالشهدا علیه السلام ایستادند و جنگ کردند.
🔹 دسته دیگر کسانی بودند که بی تفاوت نشستند و فقط حضرت را نصیحت کردند که مثلاً به کوفه نروید، چون کشته می شوید و با کشته شدن شما زمین از حجت خالی می شود!
خود این سخنان حجتی علیه آنها بود. آنها که میدانستند سیدالشهدا علیه السلام کسی است که اگر برود، زمین از حجت خالی میشود، چرا او را تنها گذاشتند؟!
🔹برخی هم مانند «عبیدالله بن حرّ جعفی» ازکوفه خارج شده بودند تا در جریان نباشند؛ اما حضرت در راه به او فرمودند: «عبیدالله! وضع تو به دلیل عثمانی بودن خوب نیست؛ اگر به ما ملحق شوی همه ی گذشته ات جبران میشود».
👈اما در جواب گفت:« من از کوفه خارج شدم تا خیالم راحت باشد؛ حالا دوباره خودم را گرفتار کنم؟! نه با شما هستم، نه با ابن زیاد؛ ولی اسب تند رویی دارم که می توانید با آن فرار کنید».
👈او دربرابر دعوت ویژه سیدالشهدا علیه السلام پیشنهاد میکند که اسبش را بدهد تا حضرت بتواند از محاصره ی ابن زیاد فرار کند؛ غافل از اینکه حضرت آمدهاند تا ابن زیاد را از نظر تاریخی محاصره کنند و شکست دهند.
eitaa.com/marefat72
pouyan_far_01.mp3
4.92M
🔺دلم لک زده کربلا قسمتم کن...
#محمد_حسین_پویانفر
#شب_زیارتی_امام_حسین_علیه_السلام
#السلام_علیک_یا_ابا_عبدالله
eitaa.com/marefat72
❇️عبدالحميد جودة السّحار، نويسنده مصري❇️
ميگويد «حسين عليهالسلام نمي توانست با يزيد بيعت كند و به حكومت او تن بدهد، زيرا در آن صورت بر فسق و فجور صحه مي گذاشت و اركان ظلم و طغيان را محكم مي كرد ونسبت به فرمانروايي باطل تمكين مي نمود. امام حسين به اين كار راضي نمي شد، گرچه اهل و عيالش به اسارت افتند و خود و يارانش كشته شوند».
eitaa.com/marefat72
🔴 کسانی که به حضرت کمک نکردند چند دسته بودند:
🔹گروه دیگری نیز حضور داشتند که مشغول طواف کعبه و تلاوت قرآن بودند؛ اینها هم از سیدالشهدا علیه السلام غافل شدند. وقتی آن حضرت به شکل علنی و با اعلام قبلی از مکه به سوی کربلا حرکت می کنند، کنار کعبه ماندن دیگران، مشکلی را حل نمی کند؛ بلکه نشانه ی کمبود معرفت است.
👈وقتی انسان نفهمد که تنها راه،« ولیّ خدا» و خیرخواهی خود را برای ولیّ خدا در حد پیشکش کردن اسب خودش بداند، خود را فهیم تر از ولیّ خدا تصور نمایند و این حق را به خود بدهد که ولیّ خدا را موعظه کند؛ بی تردید ولیّ خدا تنها خواهد شد.
🔹عده ای نیز دیر به کربلا رسیدند. چند نفر از بزرگان بصره به محض،نامه ی حضرت، با سخنرانی های تند، مردم را به یاری حضرت تشویق کردند و به سوی کربلا راه افتادند؛ اما زمانی که به کربلا رسیدند که سیدالشهدا علیه السلام به شهادت رسیده بودند.
eitaa.com/marefat72
معلولی که رکورد زد!
بعضی در کربلا به خاطرِ نقصِ عضو، ناتوانی را بهانه کرده و امام را تنها گذاشتند. اما مسلم بن کثیر اعرج، با پای معلول و عبدالله بن عفیف ازدیِ نابینا، از یادگاران جنگ صفین بودند که در کربلا، حسینی شدند.
حتی اگر بخشی از جسمِ کسی مشکل دارد، آیا نمیتواند با بخشِ سالم بدنش کاری هرچند کوچک، برای امام زمان بکند؟ مهم نیست که چه نقایصی داری، مهم این است از آنچه که داری، چگونه استفاده میکنی. مثلاً فرد معلولی که در مسابقاتِ پارالمپیک شرکت میکند، میتواند نام مهدی را صدا بزند یا روی لباسش به انگلیسی بنویسد: مهدی کیست؟ و اینگونه نامِ امام را در بین مخاطبانِ خود زنده کند.
شاید توانِ ما به اندازهی روشن کردنِ یک شمع باشد، اما میتوانیم شمعی باشیم که هزاران شمعِ خاموش را روشن میکند.
درد اینجاست که گاهی معلولیت به خاطر نقص در جسم نیست، بلکه به خاطرِ نقص در روح است. بهانه برای نبودن و تلاش نکردن زیاد است، ولی ماندن و کار کردن بهانه نمیخواهد؛ عشق به حضرت میخواهد و اراده. کار برای امام زمان ارتباطی به سلامتِ جسم ندارد؛ قلبی لبریز از ایمان و روحی قدرتمند میخواهد.
#توجیه_المسائل_کربلا
#قسمت_دوازدهم
ادامه دارد...
eitaa.com/marefat72
🥀خصوصیات اصحاب ابا عبدالله الحسین علیه السلام
🌷اشتیاق به شهادت :
✨یکی از خصوصیات اصحاب این بود که با یقین به شکست ظاهری و شهادت حضرت، مقاومت کرده و جنگ را اراده کردند.
✨لطیف تر این که تا اصحاب زنده بودند، اجازه ندادند هیچیک از اهل بیت به میدان بروند.
✨و حتی یک نفر از اهل بیت تا زمانی که اصحاب زنده بودند به شهادت نرسیدند.
🌷مقاومت در برابر شبهات:
✨ یکی دیگر از قوت های اصحاب حضرت این بود که تحت تاثیر شبهات قرار نگرفتند و شبهه زده نشدند؛
✨ عافیت طلب و راحتطلب نبودند؛ اهل دنیا و جمع دنیا و آخرت نبودند؛ اهل کُندی و سستی نبودند و از قبل آمادگی داشتند؛ اصلا دنبال فرصت برای جان بازی در راه ولیّ خدا می گشتند.
✨ اینگونه نبودند که اول مشکلات خود را حل کنند؛ قرض هایشان را بدهند؛ نمازهای غذایشان را بخواند روزه های قضای شان را بخوانند؛روزه های قضا را بگیرند و پس از خداحافظی و تامین آذوقه برای زن و بچه، به فکر ولیّ خدا و کمک به او باشند!
#اصحاب_امام_حسین_علیه_السلام
#بهترین_یاران
#قسمت_اول
eitaa.com/marefat72