*ملاك های انتخاب نمايندگان مجلس شوراي اسلامی*
دكتر جعفر قادري
دانشیار اقتصاد دانشگاه شيراز
بخش اول
*مقدمه*
با نزديك شدن به روزهاي پاياني سال 98، به روز برگزاري یازدهمین دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي نزديك مي شويم. هرچند تا 2 اسفند چند ماهی باقيمانده ولي براي شناخت مردم از افرادي كه مي خواهند بعنوان نماينده آنها براي 4 سال به وكالت از آنها عهدهدار قانونگذاري و پيگيري امور آنها باشند، فرصت كافي وجود ندارد.
اگرچه بيشتر چهرههاي مطرح شده براي مردم شناخته شده هستند ولي شناخت ها نوعاً سطحي است و كمتر كسي تا بحال با نگاه يك رأيدهنده درصدد شناخت افراد برآمده است. هرچند براي شناخت افراد از كانديداها راههاي زيادي وجود دارد و معمولاً هم از طريق دوستان، بستگان، افراد مورد وثوق، معرفي جناحها و جريانات سياسي و تفحص خود فرد، اين شناخت حاصل مي شود ولي اگر براي شناخت، معيارها و شاخص هاي درستي وجود نداشته باشد، شناخت از افراد ناقص و اعتمادها بعضاً به بياعتمادي و رويآوردن ها به رویگرداني و اقبالها به بداقبالي تبديل خواهد شد.
*انتخاب درست، مایه سربلندی مردم در حوزه انتخابیه است*
وكالت مسئوليتي نيست كه به راحتي از ناحيه موكل قابل عزل باشد و بالاتر از نماينده مسئولي وجود ندارد كه بتواند از وكيل سلب وکالت كند. وكيل به محض انتخاب شدن براي مدت 4 سال نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي است و شخصيت او در اين 4 سال و حتي بعد از آن معرف شخصيت مردم انتخاب كننده وي خواهد بود. اگر فردي بدرستي انتخاب شده باشد براي مردم حوزه انتخابيه مايه افتخار و سربلندي و اگر بناحق رأي آورده باشد مايه شرمساري مردم حوزه انتخابيه خود خواهد بود. اگر براي شناخت مردم يك حوزه انتخابيه ملاك هاي زيادي وجود داشته باشد و بخواهيم ميزان منطقي بودن، تعهد به آرمانها، توجه به فضيلت ها و كمالات آن شهر و حوزه انتخابيه را بشناسيم، يكي از اين معيارها شناخت مردم از طريق نمايندگان آنها است. اگر بپذيريم كه نماينده هر شهر معرف شخصيت مردم آن شهر است، براي شهرهاي داراي رفتار منطقي، موكلين آنها معرف بهتري از شخصيت آنها خواهند بود.
براي كشوري كه در طول بیش از 40 سال گذشته به طور متوسط هرسال يك انتخابات تجربه كرده، انتظار بهبود در فرآيند انتخابها و انتخاب نمايندگان باسوادتر، موجهتر و قابل قبول تر انتظاري دور از ذهن نيست و انتظار ميرود كه مردم در هر دور از انتخابات با تجربه اندوزي از انتخاب هاي گذشته اشكالات و ايرادات واقع در انتخاب هاي قبلي را جبران كنند. اگر بطور متوسط مردم از هر انتخاب گذشته، يك نكته آموخته باشند، شمار نكات آموخته شده براي اطمينان نسبت به داشتن يك انتخاب سالم و مؤثر كفايت ميكند.
*مردم، با تجربه از انتخابات گذشته، ایرادات انتخاب قبلی خود را جبران کنند*
اگرچه تحليلهاي قبل و بعد از هر انتخابات در مورد مكانيزم هاي انتخاب و يا درستي و يا نادرستي در انتخاب، ما را برخوردار از گنجينهاي از يافتهها و تجربيات كرده ولي زماني اين تجربيات ميتواند مفيد واقع شود كه روند انتخابهاي ما را بهتر كند. اگر بنا باشد كه در هر انتخاب مجدداً اشكالات و ايرادات قبلي وجود داشته باشد قطعاٌ از تجربيات گذشته استفاده نشده است.
آنچه در انتخابهاي گذشته مورد غفلت قرار گرفته، ارائه شاخصها و آگاهي دادن مردم براي شناخت كانديداهاي اصلح و شايسته بوده و بيشتر اهتمام ها براي قانع كردن مردم جهت رأي دادن به كانديداهاي مورد قبول احزاب بوده، بدون اينكه به شايستگي و اصلح بودن كانديداها وقعي نهاده شود. طبيعي است در فضايي كه براي كانديدا شدن از ملاك و معيار خبري نيست هركسي به خودش اجازه ميدهد تا وارد عرصه انتخابات شده و براي رأي آوردن خود از هر شيوه و يا روشي اعم از مشروع و يا نامشروع استفاده نمايد.
*حاکمیت ملاکها و معیارهای انتخاب در جامعه، فضا برای رقابت سالم بین افراد فراهم می کند*
حاكميت ملاكها و معيارهاي انتخاب در جامعه منجر به نوعي غربالگري در بين افراد ميشود و فضا براي رقابت سالم بين افراد صالح و شايسته فراهم خواهد شد. در يك جو و فضاي دور از ملاك و معيار، چهرههاي شايسته و اصلح خود را در معرض انتخاب قرار نميدهند. در اين فضا تخريب ها جايگزين تعريف ها، جنگ و دشمني جايگزين رقابت و كينه و كدورت جايگزين رفاقت خواهد شد. در اين فضاي ناسالم فقط افرادي وارد ميشوند كه حاضر باشند براي موفقيت خود از هر شيوه و روشي اعم از مشروع و يا غيرمشروع استفاده كنند. اگر فضا ناسالم باشد افراد صالح و شايسته خود را باخته و شكست خورده خواهند ديد و دليلي براي ورود نخواهند داشت.
اگر انتخاب افراد بر مبناي شاخص و معيار، از جوامع سنتي و روستايي و داراي بافتهاي قومي و قبيلهاي انتظاري دور از ذهن باشد، براي استانها، شهرها و نقاطي كه داعيهدار پيشقراولي اصحاب فرهنگ و معرفت را دارند، انتظاري بحق و نزديك به ذهن است. انتظار ميرود استان
هایی كه در طرح ايدههاي جديد سرآمد استانهاي ديگر بوده اند در بحث تدوين شاخصها و معيارهاي يك انتخاب نيز سرآمد ساير استانها باشند و بتوانند با ارائه الگويي موفق به رسالت فرهنگي خود به نحو احسن عمل كنند. جايگاه کلانشهرها چه از نظر سهم جمعيتي و چه از نظر تأثيرگذاري بر تحولات ملی و استانی، نقش مردم این شهرها را به نقشي برجسته و پررنگ تبديل ميكند.
جناحها و جريانهاي سياسي قبل از اينكه براي انتخاب كانديداي خود بكوشند، بايد به مردم در انتخاب خود شاخص بدهند. در صورتيكه جناحها در تدوين شاخصهاي يك انتخاب خوب كمك نمايند و خود نيز براساس همين شاخصها كانديدا معرفي نمايند بيشتر مورد استقبال مردم قرار خواهند گرفت. احزابي كه سعي در تعميق انتخاب مردم دارند و راه موفقيت خود را در اين تعميق ميبينند در جلب اعتماد مردم نه در يك دوره بلكه در دورههاي مختلف موفق خواهند بود. احزابي كه راه موفقيت خود را در بيملاكي و فقدان معيار ميبينند از پشتوانه افراد دارای فكري و تخصص برخوردار نبوده و با اتكاء به حمايت عوام نيز نميتوانند رسالت و مسئوليت عهدهدار شده را به سرمنزل مقصود برسانند.
اگر انتخاب مردم مبتني بر شاخص و متكي بر معيارهاي تعريف شده و پذيرفته شده باشد، رويگرداني و سلب اعتماد از انتخابشدگان بندرت اتفاق ميافتد. نمايندگاني كه نتوانند در دوران نمايندگي خود همچنان پشتوانه مردمي را حفظ كرده و حتي اقبال عمومي نسبت به خود را افزايش دهند در پيگيري شعارهاي مطرح كرده چندان توفيقي نخواهند داشت. انتخابهاي عاري از پشتوانه ملاك و معيار، عملاً روند تغييرات نمايندگان را سرعت بخشيده و مجالس جديد از پشتوانه تجربيات مجالس قبلي محروم ميشود.
در ادامه سعي خواهد شد تا در انتخابات مجلس شوراي اسلامي، ملاكها و معيارهاي يك انتخاب درست و كارآمد مورد بررسي و ارزيابي قرار گيرد. قطعاً كمك و مساعدت اصحاب فكر و انديشه و مطبوعات به تعميق اين مبحث كمك نموده و بستر مناسبي براي تصميم مردم فراهم خواهد كرد.
پایان بخش اول
✳راه های ارتباطی:
🌐وب اپلیکیشن:
https://drjghaderi.ir/
📱اپلیکیشن اندروید:
https://drjghaderi.ir/app/drjghaderi-v5.apk
❇اینستاگرام:
https://instagram.com/drjghaderi.ir
❇توییتر:
https://twitter.com/drjghaderi
❇آپارات:
https://www.aparat.com/DrJGhaderi
آداب خردمندی
در ١٥ سال گذشته در صدها نشست و جلسه و گفتگو در سطوح مختلف و موضوعات گوناگون شرکت داشتهام و با اشخاص زيادى در حاكميت، بخش خصوصى، جامعه مدنى و اقشار گوناگون همنشين بودهام. این حضور فراوان و متنوع بیشترین بهرهای که برایم داشته است، آشناشدن با انواع رفتار، گفتار و کردار و یافتن فرصت مقایسهی آنها با یکدیگر بوده است. در این مدت بسیار کوشیدم که روش خردمندان را در میان جمع شناسایی کنم.
باید بگویم که منظورم از خردمندی، هوشمندی نیست، زیرا بسیار افرادی را دیدهام که از هوش و استعداد بالایی برخوردار بودهاند اما ویژگیهای خردمندی را کمتر داشتهاند.
خردمندی به باور من حاصلجمع هوش، اخلاق و اراده است. بههرحال گزیدهی آداب خردمندان را چنین یافتم؛ ٢٠ ویژگی که البته با قوت و ضعف در افراد مختلف وجود دارد. بهگمان من خردمند واقعی کسی است که اقلا ١٥ مورد از موارد زیر را (که مورد بیستم حتما یکی از آنها باشد) همزمان داشته باشد:
١. بسیار خوب و بادقت گوش میکنند و وسط صحبت دیگران نمیپرند. هنگام سخن گفتن دیگران، با بغل دستی خود حرف نمیزنند.
٢. سنجیده، کوتاه و دقیق سخن میگویند. در سخنانشان اثری از کنایه، تهدید، تحکم، خشونت و توهین نیست.
٣. بسیار اهل مطالعه هستند و عطش یادگیری دارند. در كنار بهروز بودن در حوزه تخصصیشان، در علوم انسانى مطالعات زيادى دارند.
٤. از گفتن "نمیدانم" ابا ندارند و از تصحيح اشتباهاتشان توسط ديگران استقبال مىكنند.
٥. راستگویند. هرجا که راستگفتن را مصلحت نبينند، بهجای دروغگفتن سکوت میکنند.
٦. نگاهشان توأم با احترام و خوشآمدی است. در سلام و احترامکردن به دیگران، به جایگاه اجتماعیشان توجه نمیکنند. رفتارشان با فروتنی و آرامش همراه است. چهرهای گشاده و بشاش دارند.
٧. اهل افراط و تفريط نيستند. در نگهدارى اموال عمومى و محيط زيست كوشش مىكنند و از جيب ديگران خرج نمىكنند.
٨. نسبت به باورها و نظراتشان تعصب ندارند و مدام آنها را پالايش مىكنند. از اينروى، نظر مخالف را با گشادهرویی میشنوند و پيشداورى نمىكنند.
٩. گفتار و کردارشان با تغییر منصب و مسئولیتشان تغییر نمیکند. در مديريتشان اهل كار گروهى و تعامل هستند.
١٠. روابطشان بر تصميماتشان تأثير نمىگذارد و سفارشپذير نيستند. براى خوشآيند ديگران اظهارنظر مساعد نمىكنند.
١١. به مکان نشستنشان در مجلس حساسیت ندارند. روی اولین صندلی که خالی باشد مینشینند.
١٢. برای بهدست آوردن مسئولیتی با دیگران، مستقیم یا غیر مستقیم، مذاکره یا لابی نمیکنند.
١٣. برای دیدهشدن تلاش نمیکنند. داوطلب عکسگرفتن یا مصاحبهکردن نیستند. تلاش نمىكنند كه كارها را بهنام خود تمام كنند.
١٤. بسیار نکتهبین هستند. از تکرار گفتههایشان پرهیز میکنند و در سخنانشان همیشه نکات تازه و بدیع یافت میشود. در موضوعات خارج از تخصصشان اظهارنظر نمىكنند.
١٥. از پذیرش همزمان چند مسئولیت پرهیز میکنند. اگر مسئولیتی را بپذیرند برای تحقق اهداف آن بسیار تلاش میکنند.
١٦. افراد را قضاوت نمیکنند و در خصوص پیشینه، اعتقادات و احوالات خصوصی افراد کنجکاوی و تجسس نمیکنند. بهجای سخنگفتن از افراد، از افکار و اندیشهها سخن میگویند.
١٧. مسئوليت اشتباههایشان را مىپذيرند و از اعتراف به خطا يا شكست خود طفره نمىروند. در پذيرش اشتباه فرافكنى نمىكنند.
١٨. وارد محاجه و یکی به دو نمیشوند و حاضرجوابى نمىكنند. در برابر تندی و توهین صبور و با سعهی صدر هستند.
١٩. به هیجانات خود مسلط هستند. در رفتارشان خشم، ترس، اضطراب یا شادی مفرط دیده نمیشود.
٢٠. به هیچکدام از ویژگیهای بالا تظاهر نمیکنند.
اگر چنین افرادی را میشناسید، قدر آنها را بدانید. آنها در این زمانهی پرآشوب مانند گلهایی هستند که در شکاف صخرهها گم شدهاند. جامعهی بالنده و آرمانی از اینگونه افراد در لایههای زبرین خود بیشتر دارد. کشوری که هرم خردمندی در آن وارونه باشد، یعنی هرچه بالاتر روی بیشتر از جنس خردمندان بیابی، جامعهی رهیدهایست.
روح الامینی
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/marka
*حجتالاسلام سیداحمد آقا خمینی* ۵ سال بعد از فوت امام ره و در حالی که ۴۹ سال داشت صبحگاه روز ۲۱ اسفند ۱۳۷۳ در خواب و در حمله قلبی و تنفسی و سکته مغزی و .... دار فانی را وداع کرد.
آخرین سخنرانی به شدت انتقادی سید احمد خمینی از سیاستهای *دولت وقت (هاشمی رفسنجانی)* یک هفته پیش از مرگ و در جمع دیدار کنندگان سمنانی👇👇👇👇👇
هفتهنامه « *امید* » تنها نشریهای بود که در آن سالها سخنرانی مرحوم سید احمد خمینی را پوشش داد.
*متن کامل این سخنرانی پس از بیست و دو سال به صورت کامل در خبرگزاری فارس منتشر میشود:*
*مقصر اختلاس و رشوه ما هستیم نه آمریکا*
حجتالاسلام والمسلمین حاج سیداحمد خمینی یادگار گرانقدر حضرت امام خمینی در آن سخنرانی، اظهارات چالشی را در یکی از دیدارهای عمومی خود خطاب به دیدارکنندگان سمنانی به این مضمون گفتند که: ما نباید همه ندانمکاریها و مشکلاتمان را به گردن آمریکا بیندازیم. الان داخل شانزدهمین سال از عمر انقلاب اسلامی هستیم و هنوز بعضی از مسئولین حتی مسئولین نهادهایی که پس از انقلاب تأسیس شدهاند مشکلات مدیریتی و مسائل خود را به گردن رژیم گذشته میاندازند و ندانم کاریهای خود را ناشی از مشکلات به جای مانده از رژیم طاغوت میدانند.
ایضاً بعضیها همه نقاط ضعف و بی کفایتی خود را با هیاهو به گردن استکبار جهانی و آمریکا انداخته و از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند.
در اینکه مشکلات و مسائل ما به کارشکنی دشمنانمان و خباثت و کارشکنی آمریکا و ضدیت صهیونیستها برمیگردد شکی نیست. اما گسترش فساد اداری و رشوهخواری در ادارات و مؤسسات دولتی به خودمان برمیگردد. اتخاذ تصمیمات نابخردانه درباره ذخایر ارزی مملکت توسط خودمان بوده است.
آقای دکتر کاشان (حاج اصغر آقا فخریه) در زمان تصدی پست معاونت ارزی بانک مرکزی مملکت درِ خزانه بانک را باز کرد و به هر دلال و قاچاقچی و چاقوکش 5 هزار دلار تقدیم کرد و روزانه میلیونها دلار ذخایر ارزی بانک مرکزی را به جیب گانگسترها ریخت.
آیا این نقشه تهی کردن خزانه ارزی مملکت را آمریکای جنایتکار جلوی حاج اصغرآقا گذاشته بود و یا به تصمیمگیری نابخردانه شخص او مربوط میشد؟
آیا این بابا رئیس و بزرگتری نداشت تا جلوی کار او را بگیرد؟ میلیاردها ریال بیتالمال هزینه ساخت پل هوایی میشود و ناگهان صدها تن سیمان و بتون و میلگرد روی سر رهگذران آوار میشود و جان عدهای را میگیرد.
آیا سهلانگاری ساختن یک سازه بتنی توطئه آمریکای جنایتکار بوده است؟
ضعف مدیریتی و امنیت پرواز باعث سقوط پیدرپی هواپیماهای مسافربری سیویل و نظامی میشود و هنوز مرکب خبر سقوط هواپیمای فوکر و آسمان خشک نشده خبر سقوط طیاره دیگری منتشر میشود.
آیا این هم از توطئه آمریکا است؟
از یک طرف آقایان مرتباً مشکلات مملکت را به گردن نیروهای ناشناخته و استکبار موهوم میاندازند و مرتباً میگویند در محاصره اقتصادی و غیره و ذلک هستیم و از طرف دیگر عدهای از رجال میگویند ما چیزی نداریم که بخواهیم به آمریکا بفروشیم و احتیاجات خودمان را به نحو احسن از سایر کشورهای اروپایی و ژاپن تأمین کرده و نیازی به آمریکا نداریم.
بنابراین اثر محاصره اقتصادی آمریکا مردود است و به اعتراف خود آقایان تأثیری در حال و روز ما ندارد. در ثانی اگر قرار بود محاصره اقتصادی آمریکا مؤثر باشد تا به حال باید دولت کوبا و ملت کوبا و کشور کوبا با طی چهار دهه گذشته که در محاصره کامل دریایی آمریکا قرار دارد از بیخ و بن مضمحل شده باشد.
آیا آمریکا به ما گفت که دور دنیا راه بیفتیم و از هر کشور و دولتی که سر راهمان بود چند صد میلیون و چندین میلیارد دلار وام بگیریم و مملکت را زیر بار استقراض خارجی ببریم؟
جالب اینکه در همان ایامی که آقایان برای اخذ وام خارجی دور دنیا راه افتاده بودند در روزنامهها و نشریات داخل کشور مرتباً مضرات اخذ وام خارجی و سرنوشت ممالک مقروض و بدهکار جهان چاپ میشد و سرنوشت کشورهایی مثل برزیل و مکزیک مثال زده میشدند.
یک مدت ایام ماه عسل بود. آقایان از دردسر جنگ فراغت یافته و پولهای موجود را هزینه میکردند. دوستان انقلاب و نظام مرتباً حرص میخوردند و مضرات دریافت وامهای سنگین خارجی را گوشزد میکردند اما آقایان در مصاحبههای خود دریافت هر گونه وجهی را از کشورهای خارجی تکذیب کرده و با قاطعیت میگفتند ما هیچگونه بدهی خارجی نداریم.
حالا اعلام میشود که صحبت از 25 تا 30 میلیارد دلار بدهی است و هر چند هفته یک بار اخبار مربوط به نحوه پرداخت بدهیها به آلمان و فرانسه و انگلیس و هلند و کره و ژاپن و بعضی ممالک دور و نزدیک در جراید چاپ میشود و یک نفر هم نیست که این روزنامهها را بردارد ببرد بگذارد جلوی برادر دکتر عادلی رئیس کل سابق بانک مرکزی و دکتر نوربخش وزیر سابق دارایی و از آقایان بپرسد که مگر شما نمیگفتید ما به ممالک خارجی بدهکار نیستیم. آقایان
حالا عذر بدتر از گناه میآورند و میگویند عدم ثبات قیمتهای نفت و کاهش درآمد ارزی مملکت باعث مقروض بودن مالی ما شده است.
به جای اینکه آینده قیمت نفت را به درستی و کارشناسانه پیشبینی کنید؛ براساس یک درآمد موهوم و تضمین نشده حساب نسیه باز کردهاید، گناه مشکلات امروز و نابسامانی اقتصادی زیر سر شیطانهای بزرگ و کوچک است و میگویید باید مشکلات امروز را که ریشه در بیکفایتی چند ماه و چند سال قبل و تصمیمگیریهای غلط اقتصادی دارد به گردن آمریکا بیندازیم؟
حاج سیداحمدآقا اشارهای حکیمانهای کردهاند: ما حق نداریم همه ضعفها و سوءمدیریتیها و بیکفایتیهای خودمان را به گردن این و آن بیندازیم. به قول یکی از برادران، ضرباتی که توسط خودمان طی چند سال اخیر به بدنه اقتصاد مملکت وارد آمده مهلکتر از توطئههای شرق و غرب است و اگر همه دشمنان انقلاب و نظام هم جمع میشدند نمیتوانستند بلایی که خود ما بر سر پول ملیمان آوردیم، بر سر ریال بیاورند.
حالا سررسیدن وامهای دریافتی یکی پس از دیگری فرا میرسد و آقایان مدیرانی که طی سالهای اخیر با استراتژی «فردا که نیامده است فریاد مکن!» و «روش مدیریتی امروز را بگذران برای فردا خدا بزرگ است» به اداره کشور سرگرم بودهاند. فشار کشورهای وامدهنده برای بازپسگیری وامهای پرداختی را به جامعه میخواهند از طریق سوبسید، کاهش ارزش پول ملی، افزایش قیمت کالا و خدمات و عدم تزریق کافی ارزهای معتبر خارجی به بازار و صنایع میکوشند چکها و سفتههای مملکت را پاس کنند. نتیجتاً یک شبه 20 هزار تومان روی یک سکه طلا کشیده میشود و دلار آمریکا به مرزهای 500 تومان نزدیک میگردد.
ظاهراً همه نبوغ و زیرکی و سیاست آقایان هم متوجه برخورد با مردم و داخل مملکت است. آقایان به جای اینکه سعی کنند ارز ناشی از صادرات را به داخل مملکت برگردانند ارزش نفت صادراتی را در بازارهای بینالمللی افزایش دهند در خریدهای خارجی رعایت صرفهجویی و چانه زدن را بکنند، هزینههای جاری مملکت را کاهش دهند.
از مخارج سنگین دستگاههای بروکراتیک مملکت بکاهند، تولید داخلی و ارزش افزوده صنایع و کالاها و تولیدات کشاورزی را افزایش دهند.
دلار آمریکا را تا حد امکان از مبادلات اقتصادی مملکت خارج کنند و در جهت تقویت اقتصاد و پول ملی و قدرت خرید مملکت و مردم تلاش کنند چون زورشان به اجنبی نمیچربد سرگرم چپاول مردم شدهاند.
ملاحظه بفرمایید که چه بلایی بر سر پول ملی آمده آقای رئیس کل بانک مرکزی (رئیس سابق) همان وقت که به کار گماشته شد رئوس برنامههای خود را یک نرخ کردن ارز و افزایش ارزش پول ملی اعلام کرد.
به شهادت دوره روزنامههای یومیه کشور ایشان اظهار داشت که ارزش واقعی هر دلار آمریکا چیزی حدود 100 تومان است و بانک مرکزی قیمت هر دلار را به 100 تومان خواهد رساند.
همچنین ایشان هدف اجرای سیاستهای پولی بانک مرکزی را تکنرخی کردن ارز اعلام کرد. برخی از این آقایان مدیران اقتصادی که حالا هنوز هم در مصدر کار هستند در شروع ادعا کردند که هدف از حذف ارز دولتی و شناور کردن قیمت ارز و تکنرخی کردن آن و اتخاذ سیاستهای تعدیل اقتصادی، واقعی کردن قیمتها و رونق اقتصادی و کاهش نقدینگی در جامعه است.
آیا حالا کسی هست بیاید یک رجوعی به برنامههای اقتصادی آقایان بکند و از آنها بپرسد چه شد آنهمه وعده و وعیدی که میدادید؟ مگر قرار نبود ارز تکنرخی شود؟ چطور 5-4 نرخ جدید هم به آن اضافه شد. یک موقعی ارز دولتی، رقابتی و آزاد داشتیم حالا در روز یک نرخ جدید هم به آن اضافه میکنند. ارز دولتی و آزاد سابق حالا تبدیل به انواع ارز صادراتی، رقابتی، مداخلهای، مسافرتی، آزاد، بازار سیاه شده است.
آمدند اقدام به صدور جواز برای صرافی نموده و شغل بنیاسرائیلی را در میان امت اسلام رسمیت بخشیدند. قرار بود صرافیها ارز را از بانک مرکزی خریداری کنند و با اندکی استفاده به خریداران تحویل نمایند. خریدوفروش ارز در پیادهروها و چهارراه استانبول ممنوع و بگیر و ببند دلالان خردهپا آغاز شد. این تحرکات جدید قیمت دلار را در بازار سیاه به حدود 500 تومان رساند و دلاری که بانک مرکزی 177-176 تومان به صرافیها میداد در بازار آزاد تا حدود 500 تومان خرید و فروش میشد. فوراً اعلام شد که من بعد 300 تا هزار دلار ارز به مسافران در فرودگاه داده میشود!
بنابراین صرافیها که تا دیروز فروشنده ارز 278 تومانی بودند بیکار ماندند و با اشاره بانک مرکزی شروع به فروش ارز 400 تومان به بالا نمودند با توجه به اینکه صرافیها دارای جواز رسمی از بانک مرکزی هستند. نصب قیمت 430-440 تومانی برای هر دلار پشت شیشه آنها یک قیمت رسمی تلقی میشود و باز هم با توجه به اینکه بانک مرکزی تأسیسکننده ارز مورد نیاز صرافیها است مسلماً بانک هم ارز را با یکی دو تومان کمتر به آنها میدهد که دور و بر همین 430-40 تومان خواهد بود.
به این ترتیب بیسرو
صدا قیمت دلار که آقایان قول داده بودند دور و بر 100 تومان تثبیت شود به مرزهای 500 تومان نزدیک میشود و چون قیمت ارزهای خارجی به صورت معیار اصلی تعیین قیمت برای انواع کالا و خدمات مورد نیاز مردم درآمده است مسلماً باعث افزایش مجدد قیمتها میگردد. آیا در این تصمیمگیریها آمریکای جنایتکار اعمال نظر و نفوذ کرده و ما را در یک دور تسلسل باطل گرفتار ساخته است و یا اینکه ما به دنبال حوادث و رویدادها حرکت میکنیم و قادر به برنامهریزی صحیح و تفکر صحیح اقتصادی و تدوین اصول خدشهناپذیر اقتصادی نیستیم؟
اگر قدری منصف باشیم میبینیم که بسیاری از مشکلات و مسائل امروز ناشی از بد عمل کردن، سوءمدیریت، نابخردی و بیکفایتی مدیران نالایق است و بسیاری از این تصمیمگیریهای غلط زیانهایی را به مملکت وارد میسازد که دشمنان ما هرگز قادر به وارد کردن آن به ما نیستند.
یادگار گرامی و فرزانه امام این نکته را هم اضافه میکند که اگرچه همه مشکلات را نمیشود به گردن آمریکا انداخت اما بسیاری از مشکلات ما از آمریکا است و بقیه مشکلات ما هم به گردن تحصیلکردههای آمریکا، آمریکاگرایان، معقتدین به لیبرالیسم اقتصادی و خودباختههایی است که به درمانهای بانک جهانی و نسخههای صندوق بینالمللی پول اعتماد دارند.
این مسائل اقتصادی، اما حالا ببینیم که بلیه مشکلات ما از کجاست؟آیا در اختلاس کلانی هم که توسط گروهی از افراد قدر قدرت و صاحبنام از بانک صادرات صورت میگیرد و 124 میلیارد تومان سواستفاده مالی میشود نیز آمریکا دخالت دارد؟
جمهوری اسلامی ایران در سال 1992 بزرگترین واردکننده برنج جهانی بوده و از اغلب کشورهای تولیدکننده، برنج وارد کرده است. یعنی واردات برنج ما از چین و ژاپن و شوروی سابق و کلیه ممالک کوچک و بزرگ دنیا بیشتر بوده است.
ژاپن با 125میلیون نفر جمعیت و مساحتی کمتر از استانهای مازندران و گیلان هم نیاز مردم خودش را تأمین و هم به خارج برنج صادر میکند و ما که فقط مساحت استان مازندران و استان گیلان کشورمان برابر مساحت چندین کشور اروپایی است و این دو استان زرخیز قابلیت تأمین غذای چندصدمیلیون نفر جمعیت را دارند، بزرگترین واردکننده برنج جهان بودهایم! آیا آمریکا مقصر است که ما مزارع برنج و زمینهای مرغوب کشاورزی را به ویلا و آپارتمان تبدیل میکنیم؟
در طول سالهای اخیر بسیاری از جنگلهای شمال کشور نابود شده و نابودی پوشش گیاهی موجب نابودی موانع طبیعی و جاری شدن سیل و تخریب شدید شده است. آیا آمریکا جلوی وظایف سازمانهای ذیربط در حفظ جنگلها و مراتع گرفته است. کوره بلند کارخانه ذوبآهن در فردای روز بهرهبرداری فرو میریزد آیا استکبار و دستهای پنهان در محاسبات فنی ما دستکاری کرده بودند؟
مدیر بلندپایهای در وزارت معادن و فلزات با حجم بزرگی از بیتالمال از کشور فرار میکند آیا آمریکا ما را مجبور کرده بود که یک چنین شخص دزد و بیایمان را استخدام کنیم و امکانات عمومی را به دستش دهیم؟
آیا نابسامانی در توزیع دارو و سرگردان کردن مردم در کوچه پس کوچههای ناصرخسرو ناشی از شیطنت استکبار جهانی است یا سوءمدیریت در ارگانهای دارویی کشور؟
بعضی از مشکلات ما در سیاستهای خارجی ناشی از فشارهای آمریکا است اما در اداره امور داخلی مملکت بیشتر مسائل و مشکلات به سوءمدیریت و بیبرنامگی و روزمرگی و باری به هر قیمت بودن برمیگردد و ما نه تنها نباید گناه ندانمکاریهای خود را به گردن استکبار و این و آن بیندازیم بلکه باید با زیرکی و درایت و هوشیاری مشکلات و مسائل نیز به جوامع آنها منتقل کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرکا:
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/marka
🔴 بسیار خواندنی از ثبات اقتدار و قدرت نظام اسلامی
🔹برژینسکی: امروز باید رهبران ابر قدرت های جهانی از مسولین ایرانی برای حفظ امنیت خود وقت قبلی بگیرند.
سخنان برژینسکی مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده - بسیار جالب است - دقت کنید :
🔹روزی رهبر فقید ایران اذعان میکرد که جنگ عراق علیه ایران برای این کشور نعمت است، چندی بعد از آن به ترکیه سفری داشتم و با مقامات این کشور رایزنی میکردم، یادم هست یکی از مقامات ارشد این کشور - ترکیه - بمن با لحن تمسخر آمیزی گفت : بروید و در آمریکا مقدمات پذیرش امپراطوری عثمانی را مهیا کنید !!!! دیگر با این جملات - (اشاره به متن گفته رهبر فقید ایران که روی میزش بود در باره نعمت خواندن جنگ) - ایران رقیب جدی برای ما در منطقه نیست! من همان موقع به نادانی آن مقام ترک در دل خندیدم! همانطور که بارها اعلام کرده ام کشوری که سی و چند سال تحت شدیدترین فشارها و تحریمها بوده است اکنون با این همه مشکلات رتبه 17 اقتصاد جهانیست، دانش هسته ای را نهادینه کرده، در سلولهای بنیادی جزو پیش قراولان جهان است، پنجمین ارتش و قوای مسلح نظامی جهان را داراست، خاور میانه کاملا تحت نفوذ و سیطره آنهاست، و من اعتماد راسخ دارم این کشور با این ظرفیتها و توان بومی در اینده ای نه چندان دور احیاگر تمدن بزرگ اسلامی - ایرانی مورد نظر آیت الله خمینی میشود و حآلا کجایند حکام شیرین مغز ترک که با کودتایی چند ساعته قافیه را به ارتش خود باختند!!! غرب اگر جرات دارد ایرانیها را بحال خود وانهد! نه کمکشان کنند و نه مزاحمشان شوند!! انوقت من پیرمرد حتما امپراطوری پارس را به چشم خواهم دید!
🔹امروز باید پرزیدنت ترامپ ، ریس جمهور اولاند، نخست وزیر نتانیاهو، صدر اعظم مرکل و نخست وزیر مستعفی دیوید کامرون و مقامات بلژیک و روسیه بروند و از مقامات ایران وقت ملاقات بگیرند و آنها ( ایرانیها) اگر صلاح دانستند به آنها یاد بدهند که چگونه کشورشان را که در محاصره جهنم تروریسم و افراطی گری وحشی گری گروه های خود سر در همسایگیشان است، اینقدر با صلابت امن کرده اند، امروز ایران یکی از امن ترین و با ثبات ترین کشورهای جهان است و دولتمردان غرب به بیراهه نروند زیرا مختصر مشکلات ایران هم بابت تنگناهای اقتصادیست که آن هم ارمغان غرب...است.
خبرگزاری تبیان
🇮🇷کانال اساتید انقلابی
http://eitaa.com/asatid_enghelabi
http://sapp.ir/asatid_enghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرکا:
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/marka
شهیدی که جگرش را ضد انقلاب خوردند
🔺شهیداحمد وکیلی که با پیروزی انقلاب نام مستعار سعید را برای خود انتخاب کرده بود ، بچه شهر قم بود .
حضور در کردستان ، ایمانی قوی و دلی چون شیر را می طلبید ، . در اردیبهشت سال 59 و در جریان عملیات آزاد سازی شهر سنندج بعد از نبردی دلاورانه ، مجروح شد و توسط کومله به اسارت گرفته شد . همان لباس با آرم سپاهی که پوشیده بود ، کفایت می کرد تا خونخواران کومله تا لحظه شهادت بلاهائی بر سر او بیاورند که باور این رفتارها از یک انسان بسیار سخت است
بعد از مجروحیت و اسارت سعید دیگر هیچ خبری از او نبود و نیست و برای همیشه مفقود الاثر شد و تنها سند و حکایت بعد از اسارت ایشان خاطرات یک برادر ارتشی است که از آن دوران دارد :
حدود یك سال و چندی كه در دست کومله اسیر بودم همان اول اسارت كه به پایگاه منتقل شدم، گفتند هیچ اطمینانی در حفظ اینها نیست، به همین خاطر پاشنههای هر دو پایم را با مته و دلر سوراخ كردند و برادران دیگر را هم نعل كوبیدند و با اراجیف و فحاشی بر این عملشان شادمانی میكردند. بعد از 18 روز قرار شد ما را به سبك دموكراتیك و آزادانه!! محاكمه و دادگاهی كنند.
🔺روز دادگاه رسید، رئیس دادگاه، سرهنگ حقیقی را كه همان اوایل انقلاب فرار كرده بود شناختم و محاكمه بسیار سریع به انجام رسید. چون جرم محكومین مشخص بود - دفاع از حقانیت اسلام و جمهوری آن و ندادن اطلاعات- و بالطبع حكم هم مشخص، عدهای به اعدام فوری و بقیه هم به اعدام قسطی (یعنی به تدریج) محكوم شدیم. حكم ما كه اعداممان قسطی بود به صورت كشیدن ناخنها، بریدن گوشتهای بازو و پاها، زدن توسط كابل، نوشتن شمارهای انقلابی! توسط هویه برقی و آتش سیگار به سینه و پشت و تمامی اینها بی چون و چرا اجراء میشد. كه آثارش بخوبی به بدنم مشخص است.
🔺مرسوم است به میمنت ازدواج نوجوانی، جلو پایش قربانی ذبح شود. این رسم را كومله نیز اجرا میكرد با این تفاوت كه قربانیها در اینجا جوانان اسیر ایرانی بود. عروسی دختر یكی از سركردگان بودپس از مراسم، آن عفریته گفت: باید برایم قربانی كنید تا به خانه شوهر بروم، دستور داده شد قربانیها را بیاورند. ۱۶ نفر از مقاوم ترین بچههای بسیج وارتش ودو روحانی را كه همه جوان بودند، آوردند و تك تك از پشت سر بریده شدند، این برادران عزیز مانند مرغ سربریده پر پر میزدند و آنها شادی و هلهله میكردند.
🔺بله، بزرگترین جرم همگی ما این بود كه میخواستیم دست اینان را از سر مردم مظلوم و مسلمان كُرد آن منطقه كوتاه کنیم. سعید 75 روز زیر شكنجه بود، ابتدا به هر دو پایش نعل كوبیده و به همین ترتیب برای آوردن چوب و سنگ به بیگاری میبردند. پس از
دادگاهی شدن محكوم به شكنجه مرگ شد بلكه اعتراف كند. اولین كاری كه كردند هر دو دستش را از بازو بریدند و چون وضع جسمانی خوبی نداشت برای معالجه و درمان به بهداری برده شد و
این بهداری بردن و معالجه كردن هایشان به خاطر این بود كه مدت بیشتری بتوانند شكنجه كنند والا حیوانات وحشی را با ترحم هیچ سنخیتی نیست. پس از آن معالجه سطحی، با دستگاه های برقی تمام صورتش را سوزاندند، سوزاندن پوست تنها مقدمه شكنجه بود به این معنی كه مدتی میگذرد تا پوستهای نو جانشین سوخته شده و آن وقت همان پوستهای تازه را میكندند كه درد و سوزندگیاش بسیار بیش از قبل است و خونریزی شروع میشود و تازه آن وقت نوبت آب نمك است كه با همان جراحات داخل دیگ آب نمك میاندازند كه وصفش گذشت. تمام این مراحل را سعید وكیلی با استقامتی وصفناپذیر تحمل كرد و لب به سخن نگشود.
🔺او از ایمانی بسیار بالا برخوردار بود و مرتب قرآن را زمزمه میكرد. استقامت این جوان آن بیرحمها را بیشتر جری میكرد.
🔺او كه دیگر نه دستی، نه پائی، نه چشمی و نه جوارحی سالم داشت با قلبی سوخته به درگاه خدا نالید كه خدایا مپسند اینچنین در حضور شیاطین افتاده و نالان باشم دوست دارم افتادگیام تنها برای تو باشد و بس
خداوند دعایش را اجابت نمود. سعید را به دادگاه دیگری بردند و محكوم به اعدام گردید. زخمهایش را باز كردند و پس از آنكه با نمك مرهم گذاشتند داخل دیگ آب جوش كه زیرش آتش بود انداختند و همان جا مشهدش شد و با لبی ذاكر به دیدار معشوق شتافت. اما این گرگان كه حتی از جسد بیجانش نیز وحشت داشتند دیگر اعضایش را مثله نمودند و جگرش را به خورد ما كه هم سلولیش بودیم دادند و مقداری را هم خودشان خوردند.
🔺درود بر روح پاک این شهید وتمامی شهیدان
🔴راوی :آقا بالا رمضانی
🔊بفرستید برای اونهایی که میگن مدافعان حرم حضرت زینب برای چه رفتند تا داعشیهای همچون کومله به ایران نیایند وسر جوانهایمان را...
همه ما در دفاع از خون پاک این شهدای گران قدر مسوولیم
✊هستیم بر آن عهدی که بستیم
🔻پیرو تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار روز 12 آبان سال ۹۶ با دانشآموزان و دانشجویان بر مطالعه درس آموز اسناد لانه جاسوسی آمریکا، دانلود رایگان همه این اسناد از لینکهای زیر امکان پذیر است:
🔹دانلود مجموعۀ ۱۱ جلدی اسناد لانه جاسوسی
📂 | جلد اول:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/1.pdf
📂 | جلد دوم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/2.pdf
📂 | جلد سوم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/3.pdf
📂 | جلد چهارم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/4.pdf
📂 | جلد پنجم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/5.pdf
📂 | جلد ششم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/6.pdf
📂 | جلد هفتم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/7.pdf
📂 | جلد هشتم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/8.pdf
📂 | جلد نهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/9.pdf
📂 | جلد دهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/10.pdf
📂 | جلد یازدهم:
basij.aut.ac.ir/usemb/farsi/11.pdf
به بهانه ۱۳ آبان
🔴 خودتان را برای مبارزه با #استکبار آماده کنید.....
🔻پاسخ های رهبر انقلاب به ۱۰ پرسش در مورد نسبت جمهوری اسلامی و آمریکا
1⃣ #استکبار به چه معناست؟
یعنی آن کسانی که در همه کارها مداخله میکنند برای حفظ منافع خود؛ حق تحمیل بر ملت ها را برای خود قائل است، پاسخگو هم به هیچ کس نیست.
2⃣ #مبارزه با استکبار یعنی چه؟
یعنی یک ملّتی زیر بار مداخلهجویی و تحمیل قدرت استکبارگر نرود.
3⃣ #منطق مبارزه با استکبار چیست؟
مبارزه با استکبار در انقلاب اسلامی، یک حرکت خردمندانه و متکی به عقلانیت است.
4⃣ #سابقه_دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی چیست؟
اولین حکومتی که با حرکت مردم ایران به طور جدی مخالفت کرد، آمریکا بود... در اولین ماههای پیروزی انقلاب در حالی که هنوز سفارت آمریکا در ایران باز بود، مجلس سنای آمریکا یک قطعنامه شدید اللحنی علیه جمهوری اسلامی صادر کرد...
5⃣ دعوای جمهوری اسلامی با دنیای استکبار و آمریکا بر سر چیست؟
رژیم ایالات متحده آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، داعیه ابرقدرتی مطلق دنیا را داشت... در حساس ترین نقطه، انقلاب اسلامی در ایران به وجود آمد که مهمترین شعارش مقابله با ظلم و استکبار بود... از یک چنین نقطهای آمریکاییها بیرون رانده شدند.
6⃣ جمهوری اسلامی به دنبال چیست؟
جمهوری اسلامی دنبال استقلال، آزادی، منافع ملی و پیشرفت علم و فناوری در کشور است؛ اینها حقوق این ملت است.
7⃣ #وضعیت_فعلی ما در مبارزه با استکبار چگونه است؟
دست ما پر است؛ ما فکر درست داریم. امروز جمهوری اسلامی هم سلاح دارد، هم پول دارد، هم علم و فناوری دارد، هم قدرت ساخت دارد، هم اعتبار دارد، هم میلیونها استعداد دارد.
8⃣ #پایان این مبارزه چه خواهد بود؟
پایان این راه، بن بست برای رژیم طاغوت و استکبارگر آمریکاست.
9⃣ برای پیروزی چه شرایطی لازم است؟
باید مراقب بود؛ باید فهمید که چالش هست. اگر دچار نفهمی و راحت طلبی شدیم، شکست میخوریم. اگر متکی به خدا و دین خدا بودید، قطعاً پیروز میشوید.
🔟 تکلیف مبارزه با استکبار بعد از مذاکره چیست؟
مبارزه با استکبار تعطیل پذیر نیست؛ این جزو مبانی انقلاب است... خودتان را آماده کنید برای ادامه مبارزه با استکبار.
【 زمانه: محفل تحلیلی نخبگان 】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرکا:
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/marka
هدایت شده از نشریه عبرتهای عاشورا
🔴تنش زدایی با ظالم ،مگر داریم؟
♦️سازش با ظالم، یعنی این كه دست ظالم را باز كن تا ظلم كند. این خلاف رأی تمام انبیاست.
📚صحیفه امام خمینی(ره) ج 18 ص 50
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرکا
کانال خبری .فرهنگی .سیاسی. اجتماعی درخدمت دوستان
https://eitaa.com/marka