سید حجت بحرالعلومی1_1861354433.mp3
زمان:
حجم:
8.21M
بیخبر در بزن و از راه برس
اللّهم عجل لولیک الفرج...♥️
صوت قرائت #دعای_عهد
قرار صبحگاهی منتظران ثابت قدم ظهور
با توکل به خداوند منان به مدت چهل روز باهم به نیت فرج منجی عالم بشریت دعا کنیم
التماس دعا 💚🌷💔
👈بیست سی وسوم👉 روز💚
خانواده مهدوی جلسه ششم.حجه الاسلام امامی نژاد.mp3
زمان:
حجم:
4.31M
#خانواده_مهدوی
🏠جلسه ششم
🎙حجه الاسلام و المسلمین امامی نژاد
اللهم_عجل_لولیک_الفرج 💚
حجت الاسلام مهدوی ارفع1_1352760217.mp3
زمان:
حجم:
4.77M
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
حکمت ۳ قسمت ۵ مربوط به تعریف ترس می باشد .
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
شرح #حکمت3
🔴 بخش پنجم
🔰امیرالمؤمنین در بخش دوم از حکمت سوم میفرمایند: «وَ الْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ»؛ ترسوبودن نوعی کمبود شخصیت است.
🔻تعریف ترس
🔹ما در فارسی معمولاً هم خوف و هم جُبْن را ترس معنی میکنیم. خوف و جُبْن با هم تفاوت دارند. اگر منبع ترس عقلایی و الهی باشد، غالباً تعبیر به خوف میشود؛ لذا در فرهنگ دینی ما خوف از خدا کمال است. در قرآن کریم میخوانیم: «ولِمَن خَافَ مَقامَ رَبّه جَنَّتان»؛ برای کسی که از مقام پروردگارش بترسد دو بهشت قرار داده شده است. اما اگر منشأ ترس عقلایی نباشد و وهمی باشد، معنای ترس جُبْن میشود و جبن یعنی زبونی و خفت و ناتوانی نفس در برابر خطر؛ حال چه خطر واقعی باشد، مثل خطر حملۀ دشمن ( کسی که بهجای دفاع از دین و ناموسش در برابر حملۀ دشمن، از او میترسد، جبن دارد) چه خطر وهمی باشد، مثل ترس از تاریکی یا ترس از میت که نشانۀ نقص شخصیت است.
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
⭕️بنابراین جبن یعنی زبونی نفس در برابر خطر، در جایی که باید شجاعت نشان دهد.
🔻ریشۀ ترس
🔹امیرالمؤمنین در بند 6 نامۀ 53، ریشۀ ترس را مانند ریشۀ بخل و حرص، نوعی بدگمانی و سوءظن به خدای متعال میدانند: «همانا بخل و ترس و حرص، غرائز گوناگونی هستند که ریشۀ آنها بدگمانی به خدای بزرگ است.»
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
🔻ترس مجاز
🔹لذا در نهجالبلاغه، تنها ترسی که مجاز و بلکه حسن شمرده شده، ترس از خداست. در بند 3 خطبۀ 160، امیرالمؤمنین میفرمایند: «بهگمان خود ادعا دارد که به خدا امیدوار است. به خدای بزرگ سوگند که دروغ میگوید. چه میشود او را که امیدواری در کردارش پیدا نیست؟! پس هرکس به خدا امیدوار باشد، باید امید او در کردارش آشکار شود. هر امیدی جز امید به خدای تعالی ناخالص است و هر ترسی جز ترس از خدا نادرست است.»
🎇🎇🎇🎇💐🌿💐🎇🎇🎇🎇
🔻ثمرۀ ترس
🔹 امیرالمؤمنین ثمرۀ ترس بهمعنای جبن را ناامیدی معرفی میفرمایند. در حکمت 21 میفرمایند: «ترس با ناامیدی همراه است.» یکی از ویژگیهای بندگان خوب خدا نترسیدن است، در زمانی که ریشۀ ترس الهی نیست. امام وقتی مالک اشتر را برای فرمانداری مصر اعزام میکنند، در نامۀ 38 که خطاب به مردم مصر است، دربارۀ ویژگیهای مالک میفرمایند: «در لحظههای ترس، از دشمن روی نمیگرداند. بر بدکاران از شعلههای آتش تندتر است.»