📜برگی از داستان #استعمار
قسمت شصت و سه: آقای شلغم
هیجان ثروتمند شدن به زمینهای کشاورزی اروپا هم کشیده شد.
سرمایه دارها که زمینهای بزرگ را در اختیار داشتند، زمینهای کوچک دهقانان را هم میخریدند و به املاک خود اضافه میکردند.
آنها این زمینها را با ابزار بهتری زیر کشت میبردند؛ در حالی که بازارهای بزرگ تری هم انتظارشان را میکشید، گوسفندهای بیشتری در بخشهایی از این زمینها میچریدند و پشم فراوان تری برای کارگاههای نساجی تولید میشد.
دهقانان با زمینهای کوچکشان هیچ یک از این امکانات را نداشتند.
ابزارهای کشاورزی روی همین کشتزارهای بزرگ پیشرفته تر شدند و شیوههای تازه کشت و کار اختراع شد.
چارلزتاونزند یکی از اشراف انگلستان بود که در سال ۱۷۳۰ میلادی شیوه تازهای برای بالابردن بهره وری زمین اختراع کرد؛ شیوهای که در آغاز با ریشخند و تمسخر بقیه اشراف روبه رو شد.
کشاورزان هر سال یک سوم از زمینشان را زیر کشت نمیبردند تا از توان خاک در سال بعد استفاده کنند این کار «آیش» نام داشت.
تاونزند به جای این کار، در سال اول؛ در تمام زمین گندم کاشت سال دوم به جو و در سال سوم به ماش روی آورد. او سال چهارم را شلغم کاشت و گوسفندانش را به چرا در مزرعه شلغم وا داشت تا از آن تغذیه کنند و کودی را که از خوردن شلغم به دست آمده بود، به خاک مزرعه وارد کنند.
تاونزند در سال پنجم دوباره گندم کاشت.
دوستان اشراقی اش به این شیوه زراعت میخندیدند و به او لقب «آقای شلغم» داده بودند؛ اما هنگامیکه دیدند محصول گندم او سی درصد افزایش یافته است شروع به تقلید از او کردند.
اکنون بیشتر اشراف انگلستان به جای صحبت از سگ و شکار در مزرعه شان از شلغم و کود شلغم صحبت میکردند.
اما ابتکار آقای شلغم به سرعت فراموش شد.
اروپاییها یک نوع کود تازه را در سواحل پرو در آمریکای جنوبی یافته بودند که باروری خاک را به شدت افزایش میداد.
این کود از فضولات مرغهای دریایی ساحل پرو به دست میآمد و مقدار زیادی فسفات و ازت داشت به که (ترکیباتی بعدها در ساختن کود شیمیایی از آنها استفاده شد.)
کودی که از پرو میرسید، در کنار شیوهها و ابزارهای جدید، تولید محصولات کشاورزی را به شدت بالا برد گویا هر چیزی که اروپاییها از دست بومیان قارههای جدید میگرفتند، نقش طلا را پیدا میکرد.
در کنار کود مرغان دریایی، محصولات جدیدی هم از سرزمینهای تازه کشف شده میرسید؛ محصولاتی مانند سیب زمینی، توتون، فلفل و گلهای ماگنولیا و کوکب.
بذرهای توتون را که پرتغالیها به کشور خودشان برده بودند؛ ژان نیکو، سفیر فرانسه در پرتغال، برای ملکه فرانسه، کاترین دومدیسی، ارسال کرد.
بعدها سمیکه از برگهای توتون گرفته شد، به افتخار آقای سفیر ( نیکوتین ) نامیده شد.
اروپاییها برای کاشت این محصول جدید هم مزارع بیشتری را زیر کشت بردند؛ حتی بسیاری از مردابها برای تبدیل به مزرعه خشکانده شدند. افزایش زمینها و محصولات کشاورزی به اندازهای بود که انقلاب کشاورزی نامیده شد.
دهقانانی که در این مدت نتوانسته بودند با سرمایه داران بزرگ رقابت کنند و زمین خود را به آنها فروخته بودند، راهی شهرها شدند.
جمعیت شهرها افزایش پیدا کرد و این تازه واردان باید در بخشهای صنعتی مشغول به کار میشدند.
پس از انقلاب تجاری و کشاورزی نوبت انقلاب صنعتی بود.
🌿💦🌿💦
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کسی از این خبر داره ؟
خیییییییییلی اطلاعات موثق بالایی داشت 😂😂اگه برعندازا به این همه اطلاعات محرمانه این گوش میکردن پیروز میشدند 😂
12.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای فرزند دار شدن و زیاد شدن ثروت این کلیپ رو تا انتها ببین و برای دوستانت همبفرست👌
🎥کلیپ زیبای «راز فرزند دار شدن»
با سخنرانی استاد عالی تقدیم نگاهتان
#اللّٰهُمَّعَجِّللِوَلیِّڪالفَرَج
#فرزندآوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تو دل آمریکا باشی و طعنه به آدمکشی پلیس آمریکا بزنی...
پ.ن:وقتی رئیسی با تانک از روی خبرنگاران غربی رد میشه 😂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک نفر باید مرا پیدا کند🌹🌹
🌿💦🌿💦
15.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دلم در آرزوی دیدنت گیرد بهانه
به سوی جمکرانت می شود هر دم روانه
چه می شد که ز کویت یابن الزهرا
تو
می دادی به ما قدری نشانه...!
#امام_زمان
#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج 💚️
🌿💦🌿💦
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببعی هوشمند 🥰😂
عجب زمانه ای شده حیوانها هم بلا شدن🤣😅😜
انتخابات مجلس نهم | معیارهای نماینده یک ملت انقلابی، مؤمن و شجاع
گزیدهای از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون معیارهای نماینده یک ملت انقلابی، مؤمن و شجاع.
اولین شرط تقواست
هر کس که به این نظام معتقد و پایبند است، میتواند وارد میدان انتخابات شود. کسانی که این نظام و قانون اساسی را قبول ندارند، آمدنشان به مجلس خطاست و خودشان هم بایستی بدانند که از نظر این ملت آمدن آنها به مجلس خطاست. معلوم است کسانی که این قانون اساسی و این ملت و کارها و شعارها و راه و اهدافش را قبول ندارند، نباید به مجلس بیایند؛ اما آن کسانی که نظام، اسلام، قانون اساسی و امام را قبول دارند، باید به میدان رقابت بیایند؛ منتها رقابت سالم و نه رقابت لجوجانه و عنادآمیز. این جناحها و خطوط و احزاب هم از نظر بنده اعتباری ندارند. بعضی خودشان که کشمکش میکنند هیچ، سعی میکنند که رهبری و دستگاههای نظام را هم وانمود کنند که در دعواهای جناحی و خطّیِ اینها واردند! این مطلب درست نیست. بنده حزب و شخصیت نمیشناسم؛ بنده این را میشناسم که کسی که میآید به مجلس، باید با تقوا باشد. اوّلین شرط تقواست: «انّ اکرمکم عنداللَّه اتقاکم». دیگر اینکه باید طرفدار محرومین باشد؛ بداند که در کشور محرومیت هست و سعی و همّت او باشد که رفع محرومیت کند. باید ضدّ فساد هم باشد و با فساد مالی و اقتصادی بهشدّت و بهجد، از بُندندان و نه به لفظ، مخالف باشد، تا با فساد مبارزه کند. البته توانمند، با اخلاص و عالِم هم باشد. صلاحیت بر اساس این مسائل است.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم قم در آستانه سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۸۲/۱۰/۱۸
نماینده شایسته: شجاعترین، مؤمنترین و انقلابیترین
آن کسی که به عنوان وکیل این ملتِ انقلابی و مؤمن و شجاع به مجلس میرود، باید انقلابی و مؤمن و شجاع باشد. اگر نگوییم شجاعترین و مؤمنترین و انقلابیترین؛ لااقل در سطح این تودهی عظیم مردم که این گونه از خود درخشش نشان میدهند، باشد.
آن کسی که اسلام را نمیپسندد و مقرّرات اسلامی را قبول نمیکند و برای خاطر دل بیگانگان و خوشامد دیگران، به انقلاب و ارزشهای انقلابی اهانت میکند و یا به خاطر ترس از دیگران، به جای اینکه به ملت گرایش نشان دهد، به دشمن گرایش نشان میدهد و آن کسی که تقوای لازم را ندارد و اهل معنویّات نیست و اهل دنیاست و فقط برای نام و نشان و استفادهی شخصی، این مسؤولیت را میخواهد، او لایق و شایستهی این کار نیست.
دنبال آدمهای مؤمن و شجاع و انقلابی و کسانی که بتوانند قدرت این ملت را - که در سایهی ارزشهای انقلابی است - حفظ کنند، باشید. کسانی که وقتی قوانینی میگذارند و موضعی میگیرند و نطقی میکنند، همه در این جهت باشد. این طور آدمی، شایستهی آن است که به عنوان وکیل این ملت، به مجلس شورای اسلامی برود؛ آن کسی که بفهمد امام چه میگفت، چه میخواست و چرا میخروشید.
وکیل آیندهی مجلس، باید دنبال راه امام و در خطّ او باشد.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز عید فطر ۱۳۷۴/۱۲/۰۱
اصلح را انتخاب کنید
هنر ملت ایران و مردم شهرها و حوزههای انتخابیه این است که دقت کنند، نگاه کنند، بشناسند اصلح را، بهترین را انتخاب کنند؛ بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دینداری و آمادگی برای حضور در میدانهای انقلاب؛ دردشناسترین و دردمندترین نسبت به نیازهای مردم را انتخاب کنند.
بیانات در اجتماع عظیم مردم یزد ۱۳۸۶/۱۰/۱۲
مرزبندی شفاف با دشمن؛ شاخص مهم نماینده اصلح
نمایندهی صالح آن کسی است که پایبندی او به اسلام باشد، پایبندی او به عدالت باشد، پایبندی او به منافع ملی باشد، مرز او با دشمن مرز مشخصی باشد. اگر این نشد، آن نماینده، نمایندهی خوبی نخواهد بود؛ نمایندهی ملت در واقع نخواهد بود. خوشبختانه در کشور ما مجموعههای سیاسیای که هستند، نسبت به مبانی اسلام و انقلاب تقریباً همه، بجز یک اقلیت کوچکی، متفقالقولند؛ منتها مرزها را باید روشن کرد. بعضی، از دشمن رودربایستی دارند؛ بعضی، ملاحظهی دشمن را میکنند. ملاحظهی ملت را باید کرد، ملاحظهی خدا را باید کرد، نه ملاحظهی دشمن را. دشمن، دشمن است؛ هرچه ملاحظه کنی، هر چه عقب بنشینی، او جلو میآید. اگر خاکریز شما در مقابل دشمن خاکریز مستحکمی نباشد، او نفوذ میکند. دشمنان این را میخواهند. یکی از شاخصها همین است. مردم در هر جای کشور هستند، به این شاخص توجه کنند.
آن کسانی که مرزشان با دشمن و دستنشاندگان دشمن مرز کمرنگی است، اینها برای ورود به مجلس اصلح نیستند. کسانی باید باشند که مرز روشنی با دشمن داشته باشند.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم ۱۳۸۶/۱۲/۲۲