شهادت امام موسی کاظم علیه السلام بر پیروان مکتب اهلبیت علیهم السلام تسلیت باد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«شعر فارسی»
ما آل هاشمیم حقارت زما بری است
آئینمان مبارزه با ظلم وخود سری است
ما آل هاشمیم وچه تشویشمان ز حبس
آید به زیر پرچم ما هرکه حيدري است
گر در عراق سکّه ی ما را نمی خرند!
جای شگفت نیست که الله مشتری است
افتاده ذوالفقار اگر از دست اهلبیت
آن تیغ در تصٌرف فرزند عسکری است
مهدیّ ما دمی که بپا خیزد از حجاز
آن روز، روز نصر وقیام سراسری است
درسجده گریه کردم وهارون به طعنه گفت
گریه نشان ضعف وخلاف دلاوری است
او بی خبر ز منزلت آل هاشم است
گریه پس از نماز زِ آداب صفدری است
زد تازیانه سِندِ لعین. گفتمش، بزن
این تازیانه خوردن ما ارث مادری است
ما را به جرم عشق، به زنجیر بسته اند
تقصیرمان حمایتِ دین پیمبری است
این خیمه شُعبه ای بود از خیمه حسین
این انقلاب، ادامه آن راه ورهبری است
نازم به کشته ای که زجان دست شُست
وگفت
معیار سربلندیِ عشاق، بی سری است
بی معرفت مباش "کلامی" به اهلبیت
مولاشناسی از ادب و شرط نوکری است
هر دم حسین را به ابوالفضل ده قسم
این عهد نامه ویژه ی تُرکان آذری است
موخذ: آرزوی کلامی
تاریخ انتشار: ۱۳۸۶
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸آدرسهای ما
🔸در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/501350400Caf10d93be6
▪ صفحهی ما در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/oliyanejad
🔻 بلایی که قرار بود بر سر شیعیان فرود آید، امام کاظم(ع) پذیرفتند که خودشان بهتنهایی به دوش بکشند.
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«حضرت امام کاظم(ع) فرمودند: شیعیان ما يک غفلتهايی و گناههايی کردند؛ برای اينکه اين غفلت از آنها برداشته شود خدای متعال من را مخير کردند که: يا شيعيان بايد عذاب بشوند یا من تحمل کنم. و من بار بلا را به دوش کشيدم. (إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ غَضِبَ عَلَى الشِّيعَةِ فَخَيَّرَنِي نَفْسِي أَوْ هُمْ فَوَقَيْتُهُمْ وَ اللَّهِ بِنَفْسِي»)
وجود مقدس موسیبنجعفر(ع) بلای سنگينی را تحمل کردند؛ حداقل چهارده سال از عمر شريفشان در زندان سپری شد؛ آن هم زندانهای سختی که زندانهای نمور و نمناک زيرزمينی و حفرههای زيرزمينی بوده، بهطوریکه شب و روز در آنجا تشخيص داده نمیشد. تعبيری که در زيارت جامعة ائمة آمده، اين است: «وَ مُكَبَّلٍ فِي السِّجْنِ قَدْ رُضَّتْ بِالْحَدِيدِ أَعْضَاؤُه». تعبير نيست که فقط ساق پا، بلکه عضو عضو حضرت نرم شده بود.» ۹۳/۳/۳
☑️ @mirbaqeri
🔅صلی الله علیک یا رسول الله🔅
🌺تمام نعمتهای دنیا در برابر خُلُق عظیم رسول خدا، ذرّه ای بیش نیست🌺
✅ مردی از اميرالمؤمنين عليه السلام درخواست كرد اخلاق پيغمبر اكرم صلي الله عليه و آله وسلم را برايش بیان کند.
🔹 فرمود: تو نعمتهای دنيا را بشمار تا من نيز اخلاق آن حضرت را برايت بشمارم، عرض كرد چگونه ممكن است نعمتهای دنيا را احصاء كرد با اين كه خداوند در قرآن می فرمايد:
🔹 «وَ اِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللهِ لا تَحْصُوها» اگر نعمتهای خدا را بشماريد نمی توانيد به انتها برسانید (قابل شمارش نیست).
🔹 اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود: خداوند تمام نعمتهای دنيا را قليل و كم می داند در اين آيه كه می فرمايد:«قُلْ مَتاعُ الدُّنْيا قَلِيلٌ» بگو متاع دنيا اندك است و اخلاق پيغمبر اكرم صلي الله عليه و آله وسلم را در اين آيه عظيم شمرده و چنانچه می فرمايد:،«و إنَّکَ لَعَلي خُلُقٍ عَظیم» تو بر خلق و خوئي بسيار بزرگ هستی.
🔹 اينك تو چيزی كه قليل است نمی توانی بشماری، من چگونه چيزی كه عظيم و بزرگ است شمارش كنم! ولی همين قدر بدان تمام پيامبران مَظهر يكی از اخلاق پسنديده بودند چون نوبت به آن حضرت رسيد تمام اخلاق پسنديده را جمع كرد از اينرو فرمود:«اِنِّي بُعِثْتُ لِأتَمّمَ مَكارِمَ الْاَخلاقِ» من برانگيخته شدم تا قلّه ها و پایه های بلند اخلاق را تمام كنم.
📚 وقايع الايام،ج3،ص 25.
🔹من بی زبان چه بيان كنم حسنات خُلق و خصال او
🔹خلُق عظيم بيان كند خبر صفات محمّدی
(فؤاد کرمانی)
#مکارم_اخلاق #اخلاق_رسول_خدا
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
🔸آدرسهای ما
🔸در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/501350400Caf10d93be6
🔸در گپ:
https://gap.im/marsyekhan
▪ صفحهی ما در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/oliyanejad
#حضرت_عباس_ع_ولادت
#مرضیه_عاطفی
▶️
عشق است میانِ تان چه فوق العاده
حسرت به دلِ اهل زمین افتاده
ایام ولادتت مصادف شده با
میلاد برادر و برادر زاده!
@marsyekhan
هدایت شده از هیات انصارالمهدی (عج) یزد
📱هیئت #انصارالمهدی «عج» دارالعباده یزد در شبکه های اجتماعی ایرانی :
💠 @ahd313ir 💠
بسم الله الرحمن الرحیم
#محکومیت_توهین_به_امام_رضا_ع
#سعید_توفیقی
از بد زبانها شکوه بر افلاک باید کرد
با حکم قاطع؛جنگ با هتّاک باید کرد
گاهی دفاعِ از حرم آنقدرنزدیک است
که در همین جا سینه ها را چاک باید کرد
کفتار را از بیشه یا باید برون انداخت
یا پوزه اش را آشنا با خاک بایدکرد
هرکس اهانت کرد سلطان خراسان را
بر مادر او؛ ذهن را شکّاک باید کرد
ایرانیان این لکه ننگی که افتاده است
از دامن این خاک غیرت پاک باید کرد
باید گرفتش گِل دهانی را که نا پاک است
عالم بداند که رضا سلطان این خاک است
با اینکه آرامیم؛ طوفان بلاهستیم
با تیغ و شمشیر و گلوله آشنا هستیم
ما بر سر پیمان خود سر می دهیم امّا
در کوفه هم باشیم رنگ کربلا هستیم
در کشور موسی ابن جعفر شاه دنیاییم
وقتی گدای اهل بیت مصطفی هستیم
برآستانش خاکبوسی افتخار ماست
چون نسل اندر نسل مجنون رضاهستیم
فرقی ندارد باز زیر سایه ی اوییم
ایلام خوزستان خراسان هر کجا هستیم
این عشق ؛این عرض ارادت ؛فوق اِدراک است
عالم بداند که رضا سلطان این خاک است ...
با ما همراه باشید
🔸در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/501350400Caf10d93be6
🔸در گپ:
https://gap.im/marsyekhan
▪ صفحهی ما در اینستاگرام:
https://www.instagram.com/oliyanejad
هدایت شده از هیات انصارالمهدی (عج) یزد
#اعلام_برنامه
🌺 جشن ولادت حضرت علی اکبر (ع)🌺
🔹🔸
🎤 سخنران :حجت الاسلام خسروی
🔻و مدیحه سرایی مداحان اهلبیت (ع)
🔹🔸
#انصارالمهدی
💠 @ahd313ir 💠
🔳⭕️پدیده سواد مصنوعی و الگوی جدید نادانی
روزانه فقط در تلگرام بیش از 3 میلیون مطلب منتشر می شود. جالب است بدانید در ساعت 4 صبح که میزان مطالب منتشر شده به کمترین مقدار خود می رسد نیز 25 هزار مطلب نشر می یابد. این میزان تولید محتوا در شبکه های مختلف اجتماعی در طول تاریخ بی نظیر و فوق العاده است و منجر به پدیده جالبی شده: «همه ما» راجع به «همه چیز» می دانیم اما با ويژگی هایی خاص.
کارل تارو ژورنالیست معروف ژاپنی می گوید: هر وقت هر کسی از هر چیزی سخن میگوید ما وانمود می کنیم که دربارۀ آن میدانیم. همکارانمان دربارۀ فیلم، کتاب، قیمت ارز، حمله نظامی آمریکا صحبت میکنند سرمان را بالا و پایین می بریم یعنی من هم دربارۀ آن می دانم. این درصورتی است که آن ها دربارۀ آن موضوع فقط نظرات کس دیگری را در یک شبکه اجتماعی خوانده اند و آن را بازگو می کنند همان گونه که ما نیز چنین می کنیم. ما به شکلی خطرناک به نوعی کپی برداری از دانایی نزدیک میشویم، که در واقع الگوی جدید نادانی است. ما با سواد مصنوعی روبرو هستیم.
☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
رسانه ها باعث شده اند به سرعت برق در معرض اخبار و به سرعت باد در معرض تحلیل اخبار قرار بگیریم. محیط اطراف ما پر است از اخبار مغشوش، اعداد و ارقام گول زننده و حرف های جهتدار. سه مساله این موضوع را تشدید می کند:
1- حجم بالای اخبار و تحلیل ها. اطلاعات بیشتر یعنی فرصت کمتر برای بررسی دقیق تر آن ها.
2- سبک زندگی شتابان: زندگی امروزی نسبت به 200 سال پیش بسیار چگال تر شده است. یعنی میزان رخدادهای کاری و ارتباطاتی در واحد زمان بیشتر شده است.
3- سواد مصنوعی: نظرات ما از پرسهزدن در شبکههای اجتماعی سرچشمه میگیرند، نه مطالعۀ کتابها! این کپی برداری از دانایی، در واقع الگوی جدید نادانی است.
به همین خاطر است که اخبار درست و غلط و شایعه و حقیقت در فضای مجازی تقریبا هم ارزشاند. چرا؟ چون ما فرصت نمی کنیم که درستی آن چه را که دریافت می کنیم، بررسی کنیم. بلافاصله آن را می خوانیم و احتمالا آن را برای دیگران فوروارد (ارسال) می کنیم و در گفتگوهای خانوادگی یا دوستانه یا کاری مان از آن اطلاعات استفاده می کنیم که نشان دهیم از زمانه عقب نیستیم. مثلا گزارشی در فضای مجازی منتشر شد در مورد وضعیت اقتصاد ایران در سال 97، ملت هم بدون اینکه از صحت و سقم آن و همچنین اعتبار منبع آن اطمینان حاصل کنند، آن را برای دیگران ارسال می کردند. وقتی هم که با این انتقاد روبرو می شدند که این گزارش مکنزی نیست. جواب می دادند که گزاره های آن درست است. خوب! اولا اینکه از کجا معلوم که این گزاره درست است. مرجع صحت سنجی این گزاره ها کجاست؟ شخص شما؟ حتی اگر مکنزی گفته باشد اگر چیزی به شهود ما نزدیک است حتما درست است؟ اگر حتی چند گزاره در این گزارش درست باشد آیا به آن معناست که همه آن گزاره ها درست اند و متعلق به مکنزی؟
چه می توان کرد؟
1- تعلیق قضاوت. نه باور کنید و نه رد کنید. زمانی که استدلال به نفع یا علیه آن گفته یا نوشته ندارید نه ردش کنید، قضاوت خود را معلق کنید تا زمان دریافت اطلاعات کافی برای قضاوت.
2- در حالت مستی قضاوت نکنید. دو روانشناس آمریکایی در مطالعات خود نشان دادند زمانی که افراد از آرامش فکری بیشتری برخورداند، کیفیت قضاوتهای حرفه ای شان افزایش پیدا می کند. مطالعات نشان داده زمانی که شتابزده، هیجانی، خسته و پریشان هستیم، کیفیت قضاوت های ما افت می کند و قضاوتی که در زمان شتابزدگی می کنیم به اندازه قضاوت یک فرد مست، غیرقابل اتکاست.
3- به ساختارهای مشکوک، حساس باشید. جملاتی که با فعل مجهول و بدون فاعل ساخته شدهاند مانند «گفته میشود» یا «شنیدهها حاکی از آن است که» و «یا بر اساس اخبار منتشر شده» روشی برای پیچاندن شما هستند. در این ساختارها خبر وجود دارد. اما منبع خبر وجود ندارد.
4- برای هر چه می خوانید یا می شنوید از خودتان بپرسید: الف) آیا از منبع خبر/گزارش مطمئن هستم؟ ب) آیا شواهد تاییدکننده یا استدلال های قانع کننده آورده شده یا اینکه یک حرف به زبان های مختلف تکرار شده؟ ج) آیا بین مقدمه و اطلاعات ارایه شده و نتایج رابطه منطقی وجود دارد؟ د) آیا تمام واقعیت بیان شده یا بخشی از واقعیت؟
5- از چرا و کلمات هم خانواده استفاده کنید. آدم های دقیق دائم می پرسند چرا؟ چرا کاندیدای ریاست جمهوری شما بهتر است؟ چه چیز باعث می شود که فکر کنید قیمت ارز بالا می رود؟ چطور به این نتیجه رسیدید؟
6- در منطق، فصلی وجود دارد به نام مغالطات. برای تقویت تفکر سنجشگرانه (انتقادی) بخش مغالطات را بخوانید با بیش از 70 نوع مغالطه (=دامگاه اشتباه ذهنی) آشنا شوید.
7- حضور در شبکه های اجتماعی مفید است. جریان آزاد اطلاعات در آن بسیار جذاب، مفید و غنیمت است. اما فراموش نکنیم که آن ها نمی توانند جایگزین کتاب و تفکر عمیق شوند.
مجتبی لشکربلوکی