⭕️دو کشته و ۵ مفقودی به دلیل وقوع سیل در کشور
🚨رئیس سازمان امداد و نجات:
🔹۲۲ استان یزد، هرمزگان، مرکزی، مازندران، لرستان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کرمان، قزوین، فارس، سیستان و بلوچستان، سمنان، خوزستان، خراسانجنوبی، رضوی و شمالی، چهارمحال و بختیاری،تهران، بوشهر، ایلام و اصفهان طی سه روز گذشته تا کنون متأثر از وقوع این حادثه شده است.
🔹دو نفر در اسدیه جنوبی و لالی خوزستان به دلیل وقوع سیل جان خود را از دست داده و ۵ نفر مفقود شدند.
#خسارات_سیل
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
🔰امام صادق (ع) می فرمایند:
🔹به تبداران خود، سیب بدهید؛ چرا که هیچ چیز، سودمند تر از سیب نیست.
(منبع:الکافی/ج۶/ص۳۵۷)
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ کشاورزی؛ بازار بزرگ صنعت هواپیماهای بدون سرنشین
🔹از آنجایی که کشاورزی یکی از پیشرانهای بازار پهپاد های تجاری است، انتظار میرود این روشهای اجرایی هم کشاورزی آینده و هم صنعت هواپیماهای بدون سرنشین را منتفع سازد و در سال ۲۰۲۵، ۳۵۰ میلیون دلار درآمد از طریق این هوایپماهای بدون سرنشین کشاورزی ایجاد شود.
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#صنعت_کشاورزی
✅ @masaf_foods
بارندگی های گسترده در جنوب و شرق کشور
🔹چند سد بزرگ آبگیری شد؛۱۲ روستای میناب زیر آب رفت و بسیاری از شهرها و روستهای شرق کشور پس از دو سال شاهد بارش باران بودند.
#وزارت_نیرو
#خسارات_سیل
#آب_هست_اما_ول_است
✅ @masaf_foods
⭕️ سودای احیای وزارت واردات در بازارِآشفتهی خودساختهی دولت (۱ از ۲)
🔹ازجمله مهمترین چالشهای پیشرفت کشاورزی در ایران، ازهم گسستگی ابزارهای مدیریتی است؛ اختیارات بین وزارت اقتصاد، جهادکشاورزی، صمت و نیرو پراکنده است. مهمترین ابزار مدیریت تولید، دسترسی به بازار ور در صورت فقدان دسترسی به آن، تلاش در عرصه تولید به هدرخواهد رفت. چراکه با واردات بیمنطق یا سوداگری در بازار رسانی محصولات از سوی نهادهای دیگر اتفاق می افتد.
🔹برای حل معضل فوق و در راستای حمایت از کشاورزان، با مرور تجارب مشترک کشورهای پیشرو در تولید غذا، قانون«تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهادکشاورزی» تصویب و از سال ۹۲ اجرا شد. پس از تصویب این قانون مترقی و با برچیده شدن وزارت بازرگانی و یکی شدن متولی تولید و بازار بخش کشاورزی، وزارت جهاد در سایه این قانون، طی سالهای ۹۲ تا ۹۶،کارنامه خوبی را از خود به نمایش گذاشت. در این راستا وزارت جهاد باممانعت ازواردات بیمنطق برخی ازکالاهای اساسی (گندم،برنج،روغن،گوشت مرغ، میوه و غیره) بازار مناسبی را برای عرضه محصولات کشاورزان فراهم نمود که این امر موجب کاهش ۵ میلیارد دلاری واردات محصولات کشاورزی و بهبود تراز تجاری این بخش شد
🔹تلاشهای پیدرپی و غیرمنطقی دولت برای احیای وزارت بازرگانی و لغو قانون تمرکز طی دو سال اخیر، بحث احیای وزارت بازرگانی سه بار از سوی دولت در مجلس مطرح شده و همواره مورد مخالفت کمیسیونهای تخصصی و قاطبه نمایندگان قرار گرفته است. بااینوجود، طی هفتههای اخیر، مجدداً دولت برلزوم تشکیل وزارت بازرگانی جهت تنظیم بازار تأکید میکند. درهمین رابطه دکتر روحانی روز دوشنبه (۱۵بهمن) درجلسه دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت درمجلس بهصورت غیرمنتظرهای بحث احیای وزارت بازرگانی را مطرح و تنها چاره پایان دادن به تلاطمات اخیر بازار را مساعدت مجلس برای نقض قانون تمرکز خواندوافزود: «بدون وزیر بازرگانی مستقل،مسائل و مشکلات صادرات و واردات و تنظیم بازار در کشور حل نمیشود. اگر میخواهید مردم، برای خرید اجناس،کمتر معطل بشوند، بهعنوان مسئول دولت خدمت شما عرض میکنم که راهی جز جداشدن وزارت بازرگانی وجود ندارد»
🔹بعدازاین صحبتهای رئیسجمهور، فرهنگی عضو هیئترئیسه مجلس از تلاش مشکوک برخی نمایندگان به جمعآوری امضا برای تشکیل وزارت بازرگانی خبرداد و چندروز بعد،امیری معاون پارلمانی رئیسجمهور از آماده شدن این طرح توسط برخی نمایندگان خبر دادوگفت: "نمایندگان طرح تشکیل تجارت و خدمات بازرگانی را آماده کردهاند و این طرح اکنون بیش از صد امضا دارد."
#قانون_تمرکز
#احیای_وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#ذبح_تولید_داخلی
#مجلس_هوشیار
✅ @masaf_foods
⭕️ سودای احیای وزارت واردات در بازارِآشفتهی خودساختهی دولت (۲ از ۲)
‼️روشهای شکستخورده وزارت بازرگانی در راستای تنظیم بازار
🔹به اعتقاد برخی از اقتصاددانان توسعه صنعتی درایران زمانی شکل گرفت که وزارت بازرگانی در دهه ۴۰ منحل شد. اما شوربختانه در دهه ۵۰ وارداتچیان مجدداً این وزارتخانه را احیا کردند و روند صنعتی شدن ایران مختل شد! طی دهههای گذشته، وزارت بازرگانی درراستای تنظیم بازار محصولات، عمدتاً از دوروش استفاده نموده. نخست تعیین قیمتها بابخشنامه ودوم تنظیم بازاربااهرم واردات.
🔹راهکاراول،کاهش قیمت محصولات تولیدکننده ودرنهایت زیان تولیدکننده و سود سوداگران و دلالان را درپی داشته و درراهکاردوم، دولت با تخصیص نرخ ترجیحی ارز،کالای خارجی ارزان رابه مصاف تولید داخلی تحتفشار تورمی میآوردکه پیامد این سیاست نیز، فربهشدن واردکننده و نحیفتر شدن تولیدکننده خواهد بود. دلیل شکست این سیاستها نگاه غلط بدنه وزارت بازرگانی است. چراکه اصولاً تورم درمغازه یاکارخانه ایجادنمیشود که آنجا مهارشود، بلکه تورم نتیجه سیاستهای خلق پول بانک مرکزی است و گرانی نتیجه تورم است نه علت آن!
‼️لزوم اصلاح ساختارها بهجای ایجاد ساختارهای جدید
🔹به عقیده بسیاری از کارشناسان تنها راهکار اصلاح نابسامانیهای اخیر بازار پایان دادن به سیاست تخصیص نرخ ارز ترجیحی واردات و اجرای کامل قانون تمرکز است. چراکه پس از گذشت چندین سال از ادغام بخش بازرگانی در دو وزارتخانه تولیدی همچنان دستورالعمل و آئیننامه های جدید وزارت صمت تصویب و ابلاغ نشده. بهطوریکه علیرغم نص صریح قانون تمرکز، هماکنون وزارت جهاد متولی تأمین و توزیع کالاست، اما نظارت بربازار دراختیار وزارت صمت است واین تشتت مسئولیت، علیرغم افزایش واردات کالاهای اساسی، موجب ناهماهنگی در تنظیم بازار و عدم کاهش قیمتها شده. امروز دولت درحالی به دنبال لغو قانون تمرکز است که اجرای این قانون گامی بزرگ در راستای پیشرفت اقتصادی ایران محسوب میشود، بهطوریکه طی سالهای ۹۲ تا ۹۵ و در اوج تحریمها، کشاورزی کمترین تأثیررا از این جنگ اقتصادی پذیرفته و همواره دارای رشدمثبت بوده است. تفکیک وزارتخانه فرایند زمان بری بوده و بارمالی جدیدی رابر دولت تحمیل خواهدکرد و درشرایط فعلی که کشور درگیر جنگ اقتصادی است،
🔹باید اولویت دولت و مجلس برتقویت زیرساختهای تولید داخل و تقویت سنگرهایی که در شرایط تحریم موفق بودهاند باشد و نه فروپاشی این سنگرها!
‼️لذا توصیه میگردد تا دولت بهجای پیگیری تأسیس وزارت بازرگانی، ساختارهای ناقص کنونی را اصلاح نماید. توضیح آنکه طی چند سال اخیر و پس از تصویب قانون تمرکز، مهمترین ابزار تنظیم بازار-یعنی سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده- همچنان دراختیار وزارت صمت است وتاکنون به وزارت جهاد کشاورزی منتقل نشده است.
#قانون_تمرکز
#احیای_وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#ذبح_تولید_داخلی
#مجلس_هوشیار
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰معرفی گیاهان دارویی و مرتعی ایران؛ اسفرزه
🔹 اسفرزه با نام علمی Plantago ovata گیاهی است علفی، چند ساله و به ارتفاع تا ۱۰ سانتی متر.
🔹این گیاه، بومی ایران و هندوستان است و در کشورهای هم جوار نیز کشت می شود.
🔹استفاده آن در اروپا، آمریکای شمالی، هندوستان و نیوزیلند بسیار زیاد بوده است. چون انگلیسیها این گیاه را در بسیاری از جاها گسترش دادهاند به نام پای مرد انگلیسی مشهور شده است.
🔹از دانههای اسفرزه جهت دانه پرندگان، فراوردههای ضد ورم، زخم گلو و مسهل استفاده میشده است.
✅ @masaf_foods
#کاریکاتور
‼️ روحانی: خائنها کالای اساسی به خارج قاچاق میکنند.
💬خائنها: ممنون که این فرصت خیانت را مهیا کردید.
✅ @masaf_foods
⭕️ چرا محیطزیست از ارائه سند تعهدات به مجلس خودداری میکند؟
🔹سند مشارکت ملی در توافق تغییر اقلیم پاریس شامل مواردی چون تعهدات، چگونگی اجرا و هزینههای اجرای تعهدات است. دولت ایران نیز در سند تعهدات (NDC) خود، متعهد به کاهش ۱۲ درصدی انتشار گازهای گلخانهای تا سال هدف این توافقنامه یعنی سال ۲۰۳۰، شده است. مطابق همین سند تعهدات اجرای این میزان کاهش انتشار در بازه زمانی ۱۰ سال به 52.5 میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
‼️لزوم ارائه سند تعهدات ملی (NDC) بهصورت لایحه به مجلس شورای اسلامی
🔹به دلیل بار منابع مالی هزینههای اجرای تعهدات نیاز به ورود مجلس برای بررسی این هزینهها است از همین رو نیاز است تا سند تعهدات ملی (NDC) بهصورت لایحه به مجلس ارائه شود. لزوم ارائه NDC بهصورت لایحه در حالی است که سازمان محیطزیست بهعنوان نهاد مسئول در امر توافق پاریس تابهحال از ارائه سند تعهدات به مجلس خودداری کرده است. همین موضوع دلیل ارجاع دوباره توافق پاریس از شورای نگهبان به مجلس بود. این پنهانکاری از سوی سازمان محیطزیست در حالی صورت میگیرد که حتی بر اساس متن توافق پاریس سند تعهدات باید در نهادهای قانونی در داخل کشورها تصویب شود.
🔹در حال حاضر نیز که این توافقنامه در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بررسی میشود، هنوز سازمان محیطزیست این سند را به مجلس ارائه نکرده است؛ اما سؤال اینجاست که چرا سازمان محیطزیست از ارائه سند تعهدات در قالب لایحهای از دولت به مجلس خودداری میکند؟ شاید بتوان یکی از دلایل را همین موضوع تحمیل بار مالی دانست. چراکه بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی طرحهایی که اجرای آنها باعث تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینههای عمومی شود به معنای تحمیل بار مالی به دولت است.
🔹 این در حالی است که برخی کشورها که ازنظر جغرافیایی و منابع انرژی مشابه ایران هستند، مانند افغانستان و ونزوئلا، تعهدات خود را بهصورت کاملاً مشروط ارائه دادهاند. دولت افغانستان در سند تعهدات خود اجرای تعهدات خود را مشروط به دریافت همه هزینههای کاهش انتشار و تطبیق با شرایط تغییر اقلیم به میزان ۱۷.۶ میلیارد دلار از محل کمکهای بینالمللی کرده است. ونزوئلا نیز اجرای تعهدات خود را به اجرایی شدن تعهدات کشورهای توسعهیافته ازجمله کمک سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشورهای درحالتوسعه، مشروط کرده است.
🔹بنابراین متولیان توافق پاریس در ایران نیز میتوانستند از تحمیل هزینههای سنگین با اقداماتی مانند اقدامات کشورهای فوق از تحمیل بار مالی سنگین به دولت در جهت عمل به توافقات بینالمللی، جلوگیری کنند. نیاز به بررسی دقیق و سنجش هزینهها و آسیبهای ناشی از اجرایی شدن تعهدات کشور در توافق پاریس با توانایی اقتصادی و صنعتی کشور، سازمان محیطزیست موظف است سند تعهدات را درقالب لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
🔹چراکه اصل ۱۲۵ قانون اساسی، امضای عهدنامهها، مقاوله نامهها، موافقتنامهها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها و همچنین امضای پیمانهای مربوط به اتحادیههای بینالمللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیسجمهور یا نماینده قانونی است. اجرای تعهدات ایران در توافق پاریس، مطابق سند تعهدات کشور (NDC) تا سال ۲۰۳۰، نیاز به سالانه ۵.۲ میلیارد دلار هزینه دارد. از همین رو لازم است سند تعهدات ایران در این توافقنامه بهصورت لایحه به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
#توافقنامه_پاریس
#گرمایش_جهانی
#ضرر_به_منافع_ملی
✅@masaf_foods
توهمزدگانِ نفوذی و برخی کاسبان طرحهای سازهای تخیلی این #فیلم را ببینند!
🔹گزارش صدا و سیما بارندگیهای قابل توجه در سطح کشور و افزایش ۲۰ درصدی بارش ها!
‼️همچنان در سایه بی تدبیری و بحران در مدیریت، منابع آبی به هدر میرود و خبری از پاسخگویی وزارت نیرو در قبال خسارات نیست!
‼️برخلاف تصور مسئولین، بسیاری از سدها نتوانستند از سیلها جلوگیری کنند و فقط منبعی برای جمع آوری رسوبات اراضی بالادست خود شدند!
#آب_هست_اما_ول_است
#آبخیزداری
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
🔴 عدم حمایت دولتی از صنعت دامپروری در کشور و ضربه به تولید گوشت قرمز
🔹بر اساس آمار تعداد لاشه قابل مصرف انواع دام ذبح شده در کشتارگاهها از سالانه 14 میلیون راس در سال 1387 به 7.4 میلیون راس در 9 ماهه امسال رسید! یعنی تقریبا نصف!
🔹از طرف دیگر در 5-4 سال اخیر حدود 7500 گاوداری هم تعطیل شد. این تعداد دامداری و گاوداری تعطیل شده در چندسال اخیر را بگذارید در کنار تعداد انبوه کارخانه و کارگاه صنعتی و غیر صنعتی تعطیل شده. طی سال های اخیر زیرساختهای تولیدی کشور در اصناف گوناگون به ناگاه و به شکل نگران کنندهای تعطیل شده است.
✅ @masaf_foods
⭕️ شکل گیری زنجیره کامل تولید بومی ماهی مهم تیلاپیا در کشور/ رؤسای جهاد کشاورزی استانها پیگیر توسعه پرورش تیلاپیا
🔹رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد: «درحوزه شیلات، شهرستان خاتم را مستعد پرورش ماهی تیلاپیا دانست و گفت: « پروانه تاسیس دو واحد پرورش ماهی تیلاپیا باظرفیت ٢ هزار تن در شهرستان صادر شده است که باتوجه به پتانسیل موجود در تولید و تکثیر پرورش آبزیان روند رشد بسیار خوبی در شهرستان دارد.»
🌐 https://goo.gl/9uVJKT
🔹رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به آماده شدن بسترهای مورد نیاز برای پرورش ماهی تیلاپیا افزود: «در کل کشور چهار استان از جمله قم برای پرورش ماهی تیلاپیا انتخاب شده است که این مساله میتواند موجب پویایی هرچه بیشتر صنعت آبزی پروری در این استان باشد.» وی گفت: «ماهی تیلاپیا برای پرورش، محدودیت کیفیت آب ندارد و به همین دلیل میتوان آن را با استفاده از آب کم در محیط کویری قم پرورش داد.»
🔹وی بیان کرد: «همچنین این ماهی سطح تولید بالایی دارد و در مقابل بسیاری از بیماریها مقاوم است، به همین دلیل میتواند ارزش افزوده اقتصادی مناسبی را برای بهره برداران ایجاد کند.» طلایی با اشاره به وجود برخی سخنان پیرامون آسیب رساندن ماهی تیلاپیا به طبیعت، ادامه داد: «پرورش این ماهی در قم هیچ گونه آسیبی برای طبیعت ایجاد نمیکند، چراکه روند تولید آن در استخرهای مخصوص و به صورت کنترل شده صورت میگیرد.»
وی ادامه داد: «ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار استخرهای پرورش ماهی تیلاپیا در قم مورد نظر است تا با این کار فرصت تولید و اشتغال در حوزه شیلات توسعه یابد.»
🌐 https://goo.gl/eJz8LU
#بازی_دو_قطبی
#تیلاپیا
#ماهی_راهبردی
#شیلات
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهاسازی آب از سد مخزنی مارون بعد از ١٢ سال
🔹پس از ١٢ سال دریچههای سرریز سد مخزنی مارون بهبهان باز شد، آخرین بار در اردیبهشت سال ١٣٨٤ آب این سد رهاسازی شده بود.
✅ @masaf_foods
⭕️ ثبت ۶۱۹ میلیمتر بارندگی در حوضه کارون بزرگ
🔹به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، فراز رابعی، مدیرکل دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران با تشریح میزان بارش در حوضههای مهم تولید انرژی، گفت: متوسط میزان بارندگی کل کشور در سال جاری، ۱۶۲.۸ میلیمتر گزارش شده که در مقایسه با متوسط بلندمدت، ۲۶.۹ درصد افزایش داشته و این در حالی است که متوسط میزان بارندگی در سال آبی گذشته، معادل ۴۶.۷ میلیمتر بوده است.
🔹وی در خصوص بارشهای امسال در حوضه آبریز خوزستان گفت: بر اساس آمار ثبت شده میزان بارندگی در ایستگاههای مبنای تحت عملکرد وزارت نیرو تا عصر روز ۲۲ بهمنماه، متوسط میزان بارندگی حوضه آبریز کرخه در سالجاری، ۴۳۹ میلیمتر گزارش شده که بیانگر ۸۹.۸ درصد افزایش نسبت به متوسط نیم قرن اخیر در مدت مشابه بوده؛ ضمن اینکه متوسط میزان بارندگی سال آبی گذشته در حوضه آبریز کرخه معادل ۷۴.۳ میلیمتر بوده است./ خبرگزاری مهر
#آب_هست_اما_ول_است
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
⭕️ بی تدبیری دولت تدبیر در تنظیم بازار گوشت/ دلالان همچنان در حال جولان دادن در بازار گوشت (۱ از ۲)
🔹در چند ماه اخیر شاهد رشد صعودی قیمت گوشت قرمز و کمبود آن در بازار بوده ایم؛ به طوری که قیمت هر کیلو گرم گوشت در قصابی ها از ۳۵ هزار تومان اردیبهشت ماه به ۱۰۰ هزار تومان در بهمن ماه رسید. این رشد افسار گسیختهی قیمت گوشت باعث تشکیل صفهای عریض و طویل مردم جهت خرید گوشت وارداتی شد تا شاید بتوانند گوشت ارزان تری نسبت به قیمت قصابی ها تهیه کنند. اما علت این گرانی را در چند مسئله میتوان جستجو کرد که در ذیل به تشریح آنها خواهیم پرداخت.
‼️تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، به نام مردم اما به کام واردکنندگان
🔹اولین مساله مهم در علت گرانی گوشت طی چند ماه گذشته را میتوان در نحوه تخصیص ارز یارانهای ۴۲۰۰ تومانی دولت به واردات این کالا عنوان کرد. دولت به منظور کنترل قیمت گوشت در بازار اقدام به تخصیص ارز دولتی دولتی به واردات دام و نهاده های دامی کرد تا از این طریق محصول ارزانتر به دست مصرف کننده برسد. اما این موضوع نه تنها کاهش قیمتها و در نتیجه ثبات در بازار را موجب نشد بلکه رشد بیشتر قیمت این محصول حتی بیشتر از قیمت کالاهای غیر مشمول ارز یارانه ای را باعث شد به طوری که با وجود رشد ۳۸.۹ درصدی شاخص کل قیمتها این محصول رشد ۴۲ درصدی داشته است؛ که نشان میدهد تخصیص ارز دولتی نه تنها تاثیر گذار نبوده بلکه نتیجه عکس داشته است. چرا که این ارز به جای مصرف کننده به جیب عده ای دلال و وارداتچی رفته که در سایه عدم نظارت دولت، گوشت را با ارز یارانهای وارد اما با قیمت آزاد به فروش رسانده اند.
🔹با توجه به گزارشهای بانک مرکزی و وزارت صنعت، دولت تا پایان آذرماه امسال حدود ۱۱ میلیارد دلار ارز دولتی جهت واردات کالاهای اساسی اختصاص داده است. با توجه به اختلاف بین ارز نیمایی و ارز دولتی و کشف ۲۰ درصدی انحراف ارزی طی ماه اخیر رقمی حدود ۹.۵ هزار میلیارد تومان رانت ایجاد شده است که در واقع یارانه ای است که به جای مصرف کنندگان به جیب واردکنندگان رفته است. بنابراین با توجه به اینکه ادامه این روند باعث متضرر شدن بیشتر مردم میشود دولت باید سیاست تخصیص ارز یارانه ای به واردات کالاهای اساسی را تغییر داده و به جای آن همان میزان یارانه را به صورت نقدی و در قالب کارت اعتباری یا واریز به حساب سرپرستان خانوار، به دست مصرف کنندگان برساند.
‼️یکه تازی افرادی خاص در عرصهی واردات دام و نهاده های دامی
🔹یکی دیگر از عواملی که به فساد و رانت در واردات دامن زده است عدم رقابت پذیری واردات اقلام اساسی و انحصار در واردات دام و نهاده های دامی است. با افزایش قیمت ارز در چند ماه گذشته قیمت بسیاری از محصولات از جمله نهاده های دامی نیز افزایش پیدا کرد. همان طور که گفته شد دولت با تخصیص ارز دولتی برای واردات دام و نهاده های دامی درصدد کاهش فشار بر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برآمد اما بی تدبیری در این امر و سودجویی دلالان و وارد کنندگان مانع از تاثیر آن بر بازار شد.
🔹در کنار تخصیص نامناسب ارز دولتی، وجود انحصار در واردات نیز مزید بر علت شد تا عده ای انگشت شمار که واردات دام و نهاده ها را به صورت انحصاری در اختیار دارند نبض بازار را در دست گرفته و تعیین کننده قیمتها باشند و با بالا بردن قیمتها باعث افزایش هزینه تولید و در نتیجه افزایش قیمت گوشت تولید شده و به هم خوردن تعادل بازار شوند. ضمن اینکه این انحصار باعث شد که واردکنندگان، گوشت وارد شده را نیز به دلخواه خود و هر اندازه که بخواهند به بازار عرضه کنند.
🔹عاملی که سبب وجود این انحصار شده ساختار مجوز دهی واردات دام و نهاده در معاونت توسعه بازرگانی وزرات جهاد است. بروکراسی های مربوط به اعطای مجوز مانع از ورود افراد بیشتر به بازار واردات دام و نهاده ها شده است. به همین دلیل تنها افراد خاصی که طی سالهای گذشته مجوز واردات گرفته اند میتوانند اقدام به واردات کنند که در نهایت خود تعیین کننده میزان محصول در بازار و قیمت آن هستند. بنابراین شکستن انحصار و تسهیل مجوز دهی میتواند موجب رقابت در بازار و کاهش فساد و نیز کاهش نوسانات قیمت شود.
#نه_به_رانت
#نه_به_ارز_4200_تومانی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ بی تدبیری دولت تدبیر در تنظیم بازار گوشت/ دلالان همچنان در حال جولان دادن در بازار گوشت (۱ از ۲)
⭕️ بی تدبیری دولت تدبیر در تنظیم بازار گوشت/ دلالان همچنان در حال جولان دادن در بازار گوشت (2 از 2)
‼️دمیدن در تنور گرانی گوشت با قاچاق دام زنده
🔹یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز، قاچاق دام زنده به کشورهای همسایه است. تفاوت قیمت گوشت در داخل و خارج از کشور و افزایش نرخ ارز سبب شده است که عده ای اقدام به خرید دام تولید داخل از دامداران و قاچاق آن به خارج از کشور کنند. این مسئله موجب کاهش عرضه گوشت در داخل کشور و افزایش قیمت آن در بازار شده است. در همین خصوص حمیدرضا دهقانی نیا مدیر کل نظارت بر سامانه های الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز گفت:« میزان قاچاق دام در هشت ماهه سال ۹۶ به میزان ۱۶۶ هزار و ۳۹۴ راس بود که این میزان در هشت ماهه ابتدایی سال ۹۷ با رشد ۴.۵ برابری مواجه شده و به میزان ۹۲۶ هزار و ۴۷۷ راس دام رسیده است.»
🔹همچنین احمد علی کیخا رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: «در سال ۹۷ تاکنون ۱۲۶ هزار تن واردات گوشت داشته ایم، این در حالی است که در سال گذشته طی ۱۲ ماه ۱۱۱ هزار تن گوشت وارد کردیم به عبارت دیگر واردات گوشت ایران طی ۱۰ ماه اخیر بیشتر از واردات گوشت در کل سال گذشته بوده است.» این آمار به وضوح کاهش سهم بازار گوشت از تولیدات داخل را نشان میدهد؛ بنابراین لازم است با هماهنگی های دستگاه های اجرایی، موضوع قاچاق دام و خروج آن از کشور به طور جدی در برنامه های وزارت کشور، نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز قرارگرفته و اقدامات جدی در این باره انجام شود.
‼️نظارت بر بازار قربانی تعارض منافع
🔹تعارض منافع در نظارت بر بازار و قیمت گذاری ها، تشدیدکننده بروز فساد و گرانی گرانی بی حد و حصر این روزهای گوشت قرمز در کشور است. سال 82 با تصویب قانون نظام صنفی کشور، وظیفه تعیین نرخ کالاها و خدمات عمومی و نیز نظارت و کنترل بر بازار بر عهده اصناف، اتحادیه ها و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گذاشته شد و به این ترتیب سازمان تعزیراتی حکومتی که پیش از این وظیفه نظارت و کنترل بازار را بر عهده داشت به حاشیه رفت و کمترین نقشی در نظارت نداشت. سال92 با اصلاح این قانون سازمان تعزیرات نقشی حداقلی پیدا کرد بدین شکل که با اعلام گزارش تخلف توسط مصرف کنندگان و یا بازرسان اتحادیه ها، اتحادیه های مربوط در صورت احراز تخلف گزارش تخلفات را جهت رسیدگی به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال خواهند کرد.بنابراین عملا نظارت بر بازار و رسیدگی به تخلفات وابسته به ارسال گزارش توسط اتحادیه هایی شد که متشکل از بازاریان و کسبه که سودشان در گرانی هست شد.
🔹در این شرایط اصناف و اتحادیه ها باید بین منافع خود و همکارانشان و منافع عمومی یکی را انتخاب کنند. پر واضح است که اصناف منافع خود را بر منافع عمومی ترجیح دهند چنانکه آشفتگی موجود در بازار مربوط به کالاهای مورد نیاز مردم در چند ماه اخیر و عدم نظارت بر قیمتها به خوبی این مطلب را تصدیق میکند. علاوه بر این کشف محموله های بزرگ گوشت احتکار شده توسط پلیس که با ارز دولتی وارد شده بودند و بی توجهی اتحادیه های مربوطه به کمبود گوشت و گرانی آن در بازار، بیش از پیش کارنامه مردودی اصناف در نظارت را نشان می دهد. بنابراین با توجه به عملکرد ناموفق اصناف در نظارت بر بازار که موجب نوسانات شدید قیمت کالاها و محصولات و در مواردی باعث افزایش سازماندهی شده قیمتها و احتکار اقلام اساسی شده است؛ لازم است تا نظارت بر بازار به مجموعه ای خارج از دولت واگذار شود تا شاهد ملاحظهکاریها و نادیده انگاشتن برخی فسادهای بزرگ در بازار نباشیم. برای این منظور، ایجاد سازوکارهای خودکنترلی و بسترسازی تشویقی دولت به افزایش مشارکت مردمی در گزارش فسادهای سازمان یافته و احتکار در بازار میتواند راه گشا باشد.
🔹با توجه به مشکلات پیش آمده در بازار کالاهای اساسی و بیشتر از همه گرانی و کمبود این روزهای گوشت در بازار ، به نظر می رسد دولت باید سیاستهای اشتباه ارزی و نظارتی خود را اصلاح کند؛ تا با برچیده شدن زمینه های رانت و فساد اجازه ندهد عده ای با سوء استفاده از بیت المال و جولان در بازار کالاهای اساسی، عرصه را بر مردم تنگ کنند. چرا که با اندکی تامل میتوان دریافت فشارهایی که امروز مردم مجبور به تحمل آن هستند نه نتیجه تحریم و فشارهای خارجی،که نتیجه سوءمدیریت و بی تدبیری دولت در عرصه اقتصادی و نبود ساختارهای درست نظارتی و عدم نظارت بر منابع عمومی است.
#نه_به_رانت
#نه_به_ارز_4200_تومانی
#تضاد_منافع
✅ @masaf_foods
🔴 | نماینده مجلس: بخش عظیمی از کالاهایی که با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است با همکاری افراد قدرتمند و صاحب نفوذ از کشور خارج میشود!
‼️ از اونور هم هفته اي ۷ هزار گوسفند از ايران قاچاق ميشه اونوقت از روماني و کشورهای دیگه گوسفند زنده باهواپيما ميارن! اصلا هم مشخص نیست سود اینا تو جیب کیا داره میره!😏
#رانت_واردات_دام
#نه_به_ارز_4200_تومانی
#خروج_دام_از_کشور
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اخبار گفت: "دام ها هم پلاک دار میشن و خرید و فروش دام بدون پلاک ممنوعه! "
+از فردا یکی بخواد گوسفند بخره سر ببره باید قبلش بره پلیس+10 خلافی بگیره بعدش بره محضر به نام بزنه ..😂
✅ @masaf_foods
🔰شاید جالب باشد بدانید که:
🔹هر زنبور عسل در طول زندگی خود در صورتی که شرایط مساعد باشد و از هر بلای طبیعی و غیرطبیعی جان سالم بدر برد تنها میتواند یک قاشق مرباخوری عسل فراهم کند.
✅ @masaf_foods
🔰هنوز ده سال نگذشته که به مدد رانت و فساد قیمتها به حال و روز الان تبدیل شده!!
#رانت_واردات_دام
#نه_به_ارز_4200_تومانی
#خروج_دام_از_کشور
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰 انتقال آب خزر اشکالی ندارد چون آب آشامیدنی و صنعتی کشور باید تأمین شود!
🔹با وجود اینکه پروژه انتقال آب #خزر به #سمنان دارای مسائل حل نشده و چالش ها و مشکلات جدی و متعدد است رئیس سازمان محیط زیست کشور فرمونده اند: درخواستی از وزارت نیرو برای انتقال آب خزر نداشتیم اما این موضوع با رعایت ضوابط زیست محیطی اشکالی ندارد چون آب آشامیدنی و صنعتی کشور باید تأمین شود!
#انتقال_آب
#عیسی_کلانتری
✅ @masaf_foods
⭕️ آخرین خبرها در مورد سفر لاکچری گوسفندان به ایران
‼️برای نخستین بار دو هزار گوسفند زنده از کشور رومانی با هواپیمای باری ۳۳۰ پهن پیکر ایرباس وارد فرودگاه امام شد.
✅ @masaf_foods