⭕️ واردات دام غیربومی عامل انقراض ذخایر ژنتیکی دام بومی (۲ از ۲)
🔹از طرف دیگر، کشورهایی که متوجه ارزش این نژادها هستند، نمونهبرداریهای متعددی از بافت و اندامهای نژادهای هندی انجام داده و به نام خود ثبت کرده اند. این کشورها در حال فروش ژرم پلاسم نژادهای هندی به خود هند و سودآوری کلان از آن هستند.» فرآیند انقراض نژادهای دام بومی هند از سال ۱۹۶۰ شروع شده و نژادهای خارجی در همین دهه برای افزایش تولید نژادهای بومی به هند معرفی شدند. اما این کار هزینهِ هنگفتی در پی داشت که از بین رفتن تنوع نژادهای بومی بود. علاوه بر این، با توجه به اینکه نژادهای وارداتی تطابقی با شرایط محلی نداشتند، عملکرد آنهای طی چند نسل کاهش پیدا کرد.
🔹نژادهای بومی هند به بیماریهای محلی مقاومت داشتند اما با ورود این نژادهای خارجی، باکتریهایی از سویه های مقاوم وارد این کشور شدند که نژادهای بومی به آنها مقاومت نداشتند. بنا به گزارشات مراکز دامپزشکی هند، افزایش مرگومیر ناشی از بیماری تب برفکی در این کشور قطعاً تصادفی نبوده. چراکه با واردات نژادهای خارجی این مقدار افزایش شدیدی نشان میدهد. نیواسرکار، مدیر موسسه ی ملی تحقیقات دام هند، افزایش ابتلا به بیماریهای مربوط به پروتوزواها و زبان آبی را نیز به لیست این بیماریهای اضافه میکند.
‼️واردات دامهای غیربومی غربی و به مُحاق رفتن دامهای بومی ایران
🔹طی سالهای اخیر افزایش واردات، تکثیر و توزیع نژادهای غیربومی دام سبک ازجمله گوسفند #رومانف، بزهای #سانن، #آلپاین، #مورسیا و ... بار دیگر سریال وابستگی در نهادههای فناورانه کشور را تکرار میکند. بنا بر آمار اعلامی معاونت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی، کل نیاز گوشت قرمز کشورمان سالانه حدود یکمیلیون و ۱۰۰ هزار تن است که ۹۰۰ هزار تن آن (معادل ۸۵ درصد کل نیاز کشور) در داخل تولید میشود و فقط ۱۵ درصد این کالای اساسی از طریق واردات تأمین میشود. در محصولات لبنی نیز نیاز سالانه کشور ۷ میلیون تن شیر خام است که نهتنها در تولید این محصول، بهاصطلاح خودکفا هستیم، بلکه سالهای ۹۴ و ۹۵ به ترتیب ۳۳ هزار تن و ۲۴ هزار تن شیر خشک به خارج از کشور صادر کردیم.
🔹در نگاه اول این آمار حاکی از خودکفایی کامل در محصولات لبنی و قرار گرفتن در آستانه خودکفایی برای گوشت قرمز است. منتهی زمانی که با بروز تلاطمات اخیر ارز و شدت گرفتن تحریمهای آمریکا، تولید این محصولات در کشور دچار اختلال میشود و درنتیجه قیمت این کالا افزایش مییابد، نشان از وجود وابستگی حلقههای اولیه زنجیره تولید گوشت و پروتئین کشور است.
✍️ #پویان_مرتضوی
#حفظ_ذخایر_ژنتیکی
#سازمان_اقتصادی_کوثر
#دام_غیر_بومی
#سرمایه_گذاری_زیان_آور
#یادداشت
✅ @masaf_foods
🔴 #اطلاعیه_مهم #نشر_حداکثری #فراخوان
⭕️ با سلام و احترام خدمت همه مخاطبین عزیز
🔹مدتی است که عدهای وارداتچی بر این باورند #واردات برخی #دامهای_خارجی از کشورهای اروپایی و پرورش آنها در کشور میتواند به ایجاد #اشتغال_پایدار بیانجامد. اما تجربه چندین ساله مشابه در سالهای قبل خلاف این موضوع را نشان میدهد. برای مثال واردات بزهای نژاد #سانن و #آلپاین توسط یکی از شرکتهای تجاری از کشور فرانسه، مورد انتقاد جدی است. چراکه تجربیات قبلی دامداران کشور نشان میدهد، این بزها از نظر هزینه بالای تامین غذا و واکسن و میزان پایین چربی موجود در شیر آنها نسبت به نژادهای ایرانی به هیچ وجه شرایط رضایت کنندهای ندارند.
🔹 لذا واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف در نظر دارد برای تنویر افکار عمومی تجارب ناموفق و خسارت بار دامداران عزیز ایران از این نژادهای غیربومی را #مستندسازی و #رسانه_ای نماید.
🔹لذا از شما مخاطبین عزیز تقاضا داریم چنانچه سابقاً به هر نحو در پرورش این نژادهای خارجی (#فرانسوی) تجربه داشتهاید، تجربیات خود را به صورت صوت متن عکس و یا فیلم به آی دی ( @A_masaf_foods) با ما در میان بگذارید تا در کنار تجربیات سایر دامداران مردم ایران بتوانیم گزارشی مفصل آماده کرده و در اختیار دامدارانی قرار دهیم که قصد آغاز پرورش این دام ها را دارند تا بدین وسیله از خسارت مالی این واحدها و از بین رفتن نژادهای بومی نیز جلوگیری شود.
📡لطفا هر چه میتوانید این پست را بازنشر دهید تا ان شاء الله در سراسر کشور پخش شود.
با تشکر فراوان
🔰 مدیر واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
✅ @masaf_foods
⭕️حفظ پوشش گیاهی باید جایگاه واقعی خود را در فرهنگ عمومی پیدا کند
🔹حضرت آیت الله خامنهای روز درختکاری را مژدهی در پیش بودن بهار و یادآور اهمیت پوشش گیاهی دانستند و با اشاره به خسارتهایی که در اثر بیاعتنایی به جنگلها، مراتع و پوشش گیاهی به کشور تحمیل میشود، خاطرنشان کردند: مسئله درخت و حفظ پوشش گیاهی باید جایگاه واقعی خود را در فرهنگ عمومی پیدا کند.
🔹ایشان کاشت نهال در روز درختکاری را اقدامی نمادین و با هدف تقویت فرهنگِ اهمیت دادن به درخت و گیاه برشمردند و با انتقاد از آسیب زدن به درختان در برخی مراکز پر درخت با انگیزه احداث ساختمان، افزودند: دستگاههای مسئول باید جداً در مقابل اینگونه کارها بایستند و اجازه انجام آن را ندهند.
🔹رهبر انقلاب اسلامی همچنین از غرس برخی نهالهای مضرّ در بعضی از نقاط کشور به منظور جلوگیری از پیشرفت صحرا و بیابانزایی انتقاد کردند و گفتند: دستگاههای مسئول باید از چنین اقداماتی جلوگیری کنند، ضمن اینکه برای حفظ جنگلها و مراتع باید تلاش کرد و دستگاههای ناظر از جمله دستگاه قضایی در جلوگیری از تعرض به جنگل کمال اهتمام را داشته باشند.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
#مهم
#نشر_حداکثری
🔶 ریشه یابی ثریا از چرایی چالش در بازار محصولات دامی کشور
🔺 صف های گوشت؛ تبعات غفلت از امنیت غذایی
🔻 با حضور پژوهشگران و کارشناسان امنیت غذایی و دامداران موفق کشور
🕚 امشب ؛ ساعت 23 ؛ شبکه یک سیما
✅ @masaf_foods
🔴 بازگشت به عصر پدرخواندههای وارداتچی با وزارت بازرگانی!
‼️بنا بر اخبار واصله طرح تشکیل #وزارت_بازرگانی یا به تعبیر بهتر وزارت واردات که با لابی سنگین دولت پیش برده شد، در کمیسیون صنایع عملاً تائید شده است. اشتباه کُشنده دولت در تخصیص ارز دولتی به واردات، سازوکار فشل و غیر شفاف تامین و توزیع کالا در کشور و علاوه بر همه اینها ناکارامدی دستگاه های نظارتی منجر به گرانی های اخیر و صف های طولانی گوشت شده است.
‼️اما در کمال تعجب نمایندگان مجلس راه حل را در #بازگشت_به_عقب عنوان می کنند و عملاً توجهی به نص صریح قانونِ مترقیِ تمرکز ندارند. بر اساس #قانون_تمرکز باید مسئولیت های حوزه بازرگانی محصولات غذایی در وزارت جهاد کشاورزی متمرکز شود تا با ایجاد متولی واحدِ تولید و بازرگانی مانند تمام کشورهای پیشرو در کشاورزی، تولید از رکود و توقف و بازار از گرانی و نابسامانیهای این چنینی رهایی یابد.
‼️وضع حاضر بازارهای محصولات پروتئینی در کشور نتیجه مدیریت ستادی و شورایی در ستاد تنظیم بازار و لنگ دراز شده برخی متنفعانِ واردات رانتی در نحوه مدیریت بازار است. وگرنه ایران در حال حاضر سالانه به طور متوسط 800 هزار تن تولید گوشت دارد که فقط تا خودکفایی چیزی در حدود 200 هزار تن دیگر نیاز است!
‼️در اینجا باید وزارت جهاد کشاورزی پاسخ دهد که چرا هر سال با ارائه نمودارهای رنگین از روند افزایشی تولید گوشت پُز مدیریتی میدهد، اما چرا وقتی پای عمل به میان می آید، تولید کننده باید در اثر فشار اقتصادی و مشکلات تولید اعم از تامین نهاده ارزان، دام های خود را به دلالان بفروشد و تولید را رها کنند؟!
‼️نمایندگان مردم باید این را بدانند این مسیری که در پیش گرفته اند مقصدی جز نابودی کشاورزی نخواهد داشت. زیرا تسهیل واردات آن هم با ایجادِ ساختارِ فسادزایِ وزارت بازرگانی که در گذشته تجربه تلخ و دردناکِ ناکارامدی آن به وضوح دیده شد، در نهایت به خروج بیشتر ارز نفتی برای واردات و سرکوب تولید ملی منجر خواهد شد و این دور باطل کشور را دیر یا زود به پرتگاهی عمیق سوق خواهد داد!
‼️کشوری که با تبدیل دلارهای نفتی خود به کالاهای اساسی وارداتی مشابه داخلی از جمله غذا مبادرت کند، با نابود کردن تولید داخلی، مهاجرت را دامن می زند که این یعنی افزایش بیشتر قشر مصرف کننده و واردات بیشتر و بیشتر و بیشتر...
⚠️برای بار چندم و این بار برای همیشه با رد این طرح ثابت کنید تشکیل وزارت بازرگانی به ضرر منافع ملی است!
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
#قانون_تمرکز
#وارداتچیان
#یادداشت
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ #فرسایش_خاک ۵۶ میلیارد دلار به ایران خسارت میزند
🔹اظهار نظر کارشناسان مختلف حوزه خاک از جمله رئیس انجمن علوم خاک ایران نشان میدهد که روند فرسایش خاک در ایران رو به افزایش است بگونهای که فرسایش خاک ۵۶ میلیارد دلار به ایران خسارت میزند./ایسنا
✅ @masaf_foods
🔰 #اینفوگرافی/کدام کشورها زمین را سبزتر کردهاند؟
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️حجم صادرات آمریکا به ایران در دورههای بوش، اوباما و ترامپ
🔹«اسفندیار باتمانقلیچ» از مشاوران اتحادیه اروپا نوشته است سهم عمده صادرات آمریکا به ایران در سال ۲۰۱۸ مربوط به دانههای سویا بوده که به دلیل جنگ تجاری واشنگتن و پکن، صادرات آن به چین کاهش یافته است.
#آقای_م
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
📣 #مناظره
📈 ریشه #گرانی های اخیر محصولات غذایی؟! راه کار چیست؟🎤
🔺 #متولی اصلی #تنظیم_بازار کیست؟!
🔻چرا #گوشت ارزان نمی شود؟!
🔺تاسیس مجدد #وزارت_بازرگانی؛ راه یا بی راهه؟!
▪️یحیی #آل_اسحاق (وزیر بازرگانی ایران در دهه ۷۰ و #موافق تاسیس مجدد وزارت بازرگانی)
▪️عباس #پاپی_زاده (نماینده ادوار دهم و نهم مجلس و #مخالف تاسیس مجدد وزارت بازرگانی)
📆 دوشنبه ۲۰ اسفند ۹۷
🕰 ۱۶ الی ۱۸.۳۰
🏢 دانشگاه امام صادق (ع)
💯 ورود برای عموم آزاد است
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گوزن های کانادایی
🔹این گوزن ها مسافت های زیادی را برای پیدا کردن غذا طی می کنند و به طور کلی ترجیح می دهند تا در جنگل ها به طور تنها زندگی کنند تا به صورت جمعی.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
#هواشناسی | کاهش محسوس دما در غرب کشور
🔹فعالیت سامانه بارشی امروز در شمال غرب کشور، سواحل دریای خزر و استانهای واقع در دامنه های زاگرس و البرز مرکزی
🔹بعدازظهر از فعالیت این سامانه در شمال غرب کاسته می شود و بارش در شمال شرق کشور آغاز خواهد شد.
🔹بارندگی امروز در گیلان، غرب مازندران، جنوب کردستان، کرمانشاه، همدان و شمال لرستان و ایلام شدت بیشتری دارد.
🔹در ارتفاعات بارش برف سبب لغزندگی جادهها و کاهش دید می شود.
🔹خلیج فارس و دریای خزر امروز مواج است.
🔸رانندگان برای تردد در محورهای برف گیر تجهیزات زمستانی به ویژه زنجیر چرخ همراه داشته باشند
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نحوه کاشت سبزیجات مختلف در خانه. کاهو،پیاز،ریحان و کرفس را بعد از ۷ روز به داخل خاک منتقل کنید
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
#توییت
🔴 یکی از موضوعات این هفته کمیسیون اجتماعی طرحی است که طی سال ٩٧، مجلس ٣ مرتبه آن را رد کرده است.
‼️اما این بار رئیس جمهور با حضور در صحن علنی، نمایندگان را تهدید کرده و نمایندگان نمی خواهند در طلیعه سالی که مصادف با انتخابات مجلس هست، دولتمردان را بیازارند.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
👤 "حسن حیدری"
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔰آبشار آسیاب خرابه جلفا جلوه ای زیبا از آفرینش طبیعت:
🔹آبشار آسیاب خرابه در شهرستان جلفا در شمال غربی استان آذربایجان شرقی یکی از زیبا ترین مناظر دیدنی و جلوه ای از آفرینش طبیعت است که حاصل جدال آب و طبیعت بوده و با چشم اندازی دل انگیز از ارتفاع بیش از 15متری به دره ای سرازیر می شود.
✅ @masaf_foods
🔰خودکفایی گندم وشکر ازخروج ۳میلیارد دلار ارز از کشور جلوگیری کرد
🔸عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیرجهاد کشاورزی :
🔹با برنامه ریزیهای مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، باخوداتکایی کشور در تولید گندم و شکر، نیازی به ورادات این محصولات وجود ندارد و اگر موضوع خودکفایی در وزارت جهاد کشاورزی با جدیت پیگیری نمیشد و نیاز به واردات این محصولات بود و در شرایط کنونی حداقل ۳ میلیارد دلار از منابع ارزی ما هزینه واردات این محصولات میشد.
✅ @masaf_foods
🔰 دلایل کمیسیون مشترک برای مخالفت با لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت چه بود؟!(قسمت اول)
🔹اواسط خردادماه ۹۶، لایحهای با هدف تفکیک سه وزارتخانه «صنعت، معدن و تجارت»، «راه و شهرسازی» و «ورزش و جوانان» به صورت دوفوریتی تقدیم مجلس شد. پس از کش و قوس های فراوان با توجه به پافشاری دولت و با پیشنهاد رئیس مجلس، این لایحه دولت مجددا در کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون مشترک اصلاح بخشی از ساختار دولت مورد بررسی قرار گرفت و این کمیسیون هم در ۱۸ اردیبهشت ماه ۹۷، مجددا کلیات آن را رد کرد. نهایتا نمایندگان مجلس هم در جلسه علنی ۳ تیرماه با تصویب کلیات این لایحه مخالفت کردند.
🔹در گزارش کمیسیون مشترک مجلس درباره دلایل مخالفت با کلیات این لایحه آمده بود:
1⃣ مفاد لایحه موجب گسترش تشکیلات دولت می شود و این امر با سیاست های کلی نظام اداری و ماده (28) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر ضرورت کاهش ساختار و کوچک و چابک سازی دولت همخوانی ندارد.
2⃣ از زمان ادغام وزارتخانه های موضوع لایحه مدت زیادی نمی گذرد، انتزاع مجدد این وزارتخانه ها مجددا وقت این دستگاهها را صرف استقرار و تدوین و تصویب تشکیلات جدید و سایر امور مربوطه خواهد کرد و در نتیجه این وزارتخانه ها مدت زمان مدیدی از انجام وظایف خود باز خواهند ماند.
3⃣ برخی از امور اختلافی وزارتخانه های موضوع لایحه با ادغام آنها حل شده است، با انتزاع این اختلافات مجددا بروز خواهد کرد.
4⃣ نظام اداری کشور نیازمند تحول است نه تغییر شکلی؛ در این لایحه بیشتر به تغییر شکلی توجه شده است.
5⃣ تعیین وظایف و اهداف یک وزارتخانه باید مقدم بر ساختار آن باشد. در این لایحه بدون پرداختن به اهداف و وظایف صرفا به تغییر ساختار توجه شده است.
6⃣ کشور درگیر چالشهای مهم دیگری است و این موضوع از اولویت هایی نیست که به آن پرداخته شود.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🔰دلایل کمیسیون اجتماعی برای مخالفت با طرح تشکیل وزارتخانههای «صنعت و معدن» و «توسعه صادرات و بازرگانی» چه بود؟!(قسمت دوم)
🔹این طرح توسط یکی از اعضای فراکسیون امید مجلس و در راستای اجرای پیشنهاد دولت مبنی بر احیای وزارت بازرگانی تهیه شده بود و در جلسه علنی مجلس در تاریخ ۷ مردادماه، اعلام وصول شد و فورا در دستور کار قرار گرفت. با این وجود، نمایندگان با تصویب دوفوریت و یک فوریت طرح «تشکیل وزارتخانههای «صنعت و معدن» و «توسعه صادرات و بازرگانی»» مخالفت کردند و قرار شد این طرح به صورت عادی مورد بررسی قرار گیرد.
🔹 در تاریخ ۱ مهرماه هم کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی با تصویب این طرح مخالفت کرد و نهایتا طرح مذکور در تاریخ ۲۹ آبان ماه بایگانی شد. در گزارش کمیسیون اجتماعی مجلس درباره دلایل مخالفت با این طرح آمده بود:
1⃣ قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جهت کوچک سازی اندازه دولت اقدام به ادغام نمود حال بدون کار کارشناسی درصدد تفکیک هستیم.
2⃣ملازمت بین تولید و توزیع و هماهنگی بین سیاست ها و خط مشی های بین صنعت و معدن و بخش بازرگانی.
3⃣ تفکیک متضمن بار مالی خواهد بود و با عنایت به اینکه این تفکیک در قالب طرح است نه لایحه فلذا مغایر اصل هفتاد و پنجم (۷۵) قانون اساسی است.
4⃣ به لحاظ توسعه تشکیلاتی مغایر بند (الف) ماده (۲۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است.
5⃣ مهندسی مجدد ساختار دولت باید با بررسی های کارشناسی به صورت کلی و یک جا انجام شود و اقدام به کارهای پراکنده نشود.
#وزارت_بازرگانی
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods