🔰در صنعت تولید شکر ایران چه می گذرد؟ بررسی چالش ها و فرصت های اقتصادی در زنجیره ارزش تولید شکر
💬 مصاحبه اختصاصی گروه امنیت غذایی مصاف با خانم دکتر فاطمه پاسبان استادیار موسسه پژوهش های برنامه ریزی ، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی(قسمت ۱)
1⃣ مستحضرید کشور در زمینه تولید شکر در سال ۹۶ به خودکفایی کامل رسید اما حالا آمار منابع خارجی نشان میدهد حجم قابل توجهی شکر به کشور وارد شده و خودکفایی از دست رفته. به نظر شما چرا به نقطه رسیدیم؟
🔹 به نظر میرسد این اتفاق به چند دلیل حادث شده است. اولین دلیل تغییرات آب و هوایی در استان خوزستان است به طوری که در سال ۹۷ به دلیل مشکلات ناشی از خشکسالی در نیمه اول سال و بارندگی های مستمر در استان خوزستان، عملا عملیات برداشت نیشکر به تاخیرافتاد و این امر به بهار ۹۸ منتقل شد که بعد هم با وقوع سیل، کشور با کاهش تولید شکر نیشکری مواجه شد. تغییرات آب و هوایی یکی از خطرات و تهدیدهایی است که تولید بخش کشاورزی را نشانه گرفته که متاسفانه به این موضوع کمتر در کشور توجه شده و برای مدیریت آن سیاستهای مناسبی تدوین و اجرا نشده است. دومین دلیل مطالبات چغندرکاران از کارخانجات قند است ، پرداخت دیرهنگام مطالبات چغندرکاران، انگیزه کاهش تولید و یا تغییر الگوی کشت را به دنبال دارد. البته این آسیب شناسی لازم است که چرا کارخانجات قند ، دیر کرد در پرداخت دارند؟
🔹 بایستی دلایل احصا شده و برای آن برنامهریزی و راهکار داد. یک دلیل آن میتواند آن باشد که کارخانجات قند باید محصول خود را به فروش برسانند تا بتوانند حسابهای خود را تسویه کنند اما به دلیل واردات غیرمنطقی (به میزان بیش از نیاز و یا زمان نامناسب) شکر مشکلات زیادی را در این بخش به وجود میآورد، اما این تنها دلیل نیست لازم است مطالعه و تحقیق شود. نکته سوم اقتصادی نبودن کشت چغندر قند و تغییر الگوی کشت به سمت سایر محصولات تجاری و با قیمت بالاتر است . قیمت تضمیمی تعیین شده به گونهای است که انگیزه تولید را کاهش میدهد. ضرورت دارد قیمت تضمینی متناسب با هزینه تولید و حمل و نقل تا درب کارخانه بعلاوه سود معقول اقتصادی تعیین شده و این قیمت برای همه مناطق تولیدی یکسان نیست چرا که تورم تولیدی از منطقهای به منطقه دیگر متفاوت بوده و نمی توان قیمت یکسانی برای همه مناطق تولیدی ارائه داد. نکته چهارم نبود زنجیره ارزش است تا بازیگران در کنار هم با تعامل سازنده و مشارکت با هم و راهبری دولت و حاکمیت بتوانند مدیریت بازار کار آمد را داشته باشند. در این خصوص ضعف حکمرانی خوب کاملا مشهود است. نمونه ان نادیده گرفتن اعتراضات کارگری هفت تپه است.
2⃣ در خبرها اعلام شد ارز دولتی از واردات شکر حذف شده. این خبر ضمن ایجاد شوک قیمتی در بازار شکر اونهم در روزهای پایانی سال، این شائبه رو تقویت میکنه که احتمالا منابع ارزی تخصیص یافته به واردات کالاهای اساسی صرف واردات شکر در حجم بالا شده نظر شما در این باره چه هست؟
🔹بر اساس اخبار ارائه شده تغییر نرخ ارز واردات شکر از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی قرار است عملیاتی شود . اظهار نظر مسوولین حاکی از آن است که هیچ افزایش قیمت شکر با تغییر نرخ ارز در بازار اتفاق نمی افتد و دلیل آن را ذخیره مناسب شکر اعلام نمودهاند. بنابراین ذخیرهسازی از طریق واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفته است. اینجا دو سوال مطرح است :
۱) چرا بیش از حد میزان نیاز داخلی شکر با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است؟و بعد از آن ارز ۴۲۰۰ تومانی از شکر حذف شده است؟ آیا این سیاست شائبه ایجاد رانت برای عدهای از وارد کنندگان را تقویت نمیکند؟
۲) اینکه مسوولین تکرار میکنند قیمت شکر بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی افزایش نمی یابد، آیا رفتار اقتصادی عاملان اقتصادی(مصرف کنندگان شکر به عنوان کالای نهایی و واسطه ای) در مقابل تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومانی به نیمایی تغییری نخواهد کرد؟ آیا با واردات شکر به دلار قیمت بالاتر ، قیمت عرضه داخلی شکر تغییری نخواهد یافت؟ آیا عدم تقارن مثبت در بازار شکر وجود ندارد(هرگونه افزایش یا کاهش در قیمت وارداتی عیناً به قیمت داخلی منتقل نمیشود)؟
🔹 به نظر نمیرسد سیاستگذار با مدل اقتصادی مناسب به این نتیجه رسیده باشد که تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومانی به نیمایی تغییری بر قیمت شکر در بازار نخواهد داشت. بر اساس اطلاعات منتشر شده مرکز آمار ایران در دی ماه ۱۳۹۸ قیمت یک کیلو شکر در کشور ۵۸۷۹ تومان بوده که نسبت به آذرماه در حدود ۰.۵۶ درصد افزایش قیمت داشته است. قیمت شکر در دی ماه ۱۳۹۸ نسبت به دی ماه سال ۹۷ در حدود ۴۱ درصد و نسبت به دی ماه ۹۶ در حدود ۷۹ درصد افزایش قیمت داشته است. آمار حاکی از آن است که افزایش شدید قیمت شکر طی دو سال گذشته اتفاق افتاده است. اما این ادعا که بعد از این قیمت شکر افزایش نمی یابد ، باید منتظر باشیم و قیمتها را رصد کنیم .
✅ @masaf_foods
🔰در صنعت تولید شکر ایران چه می گذرد؟ بررسی چالش ها و فرصت های اقتصادی در زنجیره ارزش تولید شکر(قسمت۲)
💬ادامه مصاحبه اختصاصی گروه امنیت غذایی مصاف با خانم دکتر فاطمه پاسبان
3⃣ به نظر شما آیا بهتر نبود منابع ارزی برای واردات به شکل یارانه مستقیم و هدفمند به بخش تولید تخصیص پیدا میکرد تا ضمن تقویت تولید داخل از ایجاد رانت واردات جلوگیری شود؟
🔹 به نظر میرسد بهترین شیوه حمایت بایستی به گونهای باشد که ضمن توسعه کیفیت و استاندارد به کاهش قیمت تمام شده محصول منجر شود.شاید در یک برهه زمانی کوتاه مدت برای عبور از بحران، پرداخت یارانه به مصرف ضرورت داشته باشد اما برای تامین منافع مصرفکننده و تولید کننده در میانمدت و بلندمدت ضرورت دارد، حمایت به منظور افزایش بهره وری و کارایی وکاهش قیمت تمام شده در طول زنجیره ارزش هر محصول باشد، از تامین نهادهها تا سفره مردم. در این میان سیاستهایی که منجر به افزایش بهرهوری و کارایی، کاهش ضایعات، افزایش ارزش افزوده و خلق ثروت، کاهش هزینههای توزیع و فروش ازجمله این موارد میتواند باشد.
4⃣ با توجه به مصرف حدود دو برابری سرانه شکر در ایران نسبت به جهان، چرا باید منابع ارزی در کشور صرف واردات محصولاتی شود که از نظر تغذیه و سلامت برای مردم ضرر جدی دارند؟
🔹 بر اساس اطلاعات بانک مرکزی متوسط سالانه مصرف شکر یک خانوار شهری در سال ۱۳۸۷ در حدود ۱۵ کیو گرم (۳.۸۶ نفر بعد خانوار)بوده که به رقم ۸ کیلو (۳.۲۸ نفر بعد خانوار)
در سال ۱۳۹۶ رسیده که در حدود ۷ کیلو کم شده است، یعنی ما کاهش مصرف شکر را در سبد مصرفی خانوار داشتهایم. این کاهش مصرف شکر بخشی به دلیل کاهش بعد خانوار و بخشی به دلیل افزایش آگاهی مردم از مضرات شکر و جایگزینی سایر محصولات به جای شکر(مانند عسل ، خرما و ...) وسایر عوامل دیگر(همانند قیمت) بوده است. بخشی دیگر از مصرف شکر به صنایع غذایی و خوراکی به خصوص شیرینی، مربا و شکلات بر میگردد. شکر در جهان مصرف میشود و اینکه ضرورت دارد میزان مصرف آن حول و حوش میزان استاندارد مطابق با معیارهای سلامتی باشد، جای تردیدی نیست اما رسیدن به مصرف استاندارد نیازمند تغییر الگوی مصرف و ارائه محصولات جایگزین آن است. به طوری که محصولات جایگزین لازمست سه معیار سالم بودن، در دسترسی بودن و توانایی مالی (قدرت خرید) را داشته باشد. به عنوان نمونه نمیتوان گفت به جای شکر همه مردم عسل مصرف کنند چرا که قیمت عسل به گونهای است که بخشی از مردم قدرت خرید آن را ندارند. بنابراین تا شرایط و الزامات لازم برای تغییر الگوی مصرف از شکر به محصولات جایگزین و یا کاهش میزان مصرف به میزان استاندارد مهیا نشده، نمیتوان با اجبار و یا افزایش قیمت شکر با سیاستهای دولتی مردم را مجبور به کاهش مصرف شکر نمود.
🔹از طرف دیگر این نکته هم توجه شود که کاهش مصرف شکر به معنای آن است که تولید داخلی کاهش یابد یا اینکه مازد تولید صادرات شود و اگر بازار هدف صادراتی مهیا نباشد بخشی از تولید چغندر قند و کارخانجات شکر تعطیل شده و مشکل بیکاری و معیشت زندگی را برای این گروه از تولیدکنندگان فراهم خواهد کرد. بنابراین همراه با تغییر الگوی مصرف ضرورت دارد الزامات تغییر نوع تولید (از تولید چغندر قند و شکر به تولید اقتصادی دارای مزیت دیگر) برای بازیگران اصلی زنجیره ارزش شکر فراهم شود. در این میان دولت با سیاستهای مناسب میتواند در تغییر الگوی مصرف و ارائه محصولات جایگزین، تغییر نوع تولید و توسعه بازارهای هدف صادراتی کمک موثری نماید.
5⃣ واردات شکر در حجم بالا دفعه قبل در اوایل دهه ۹۰ اتفاق افتاد زمانی که دو بخش مدیریت بازرگانی و تولید در یک ساختار به شکل واحد مدیریت نمیشد، با توجه به اینکه در شرایط فعلی واردات شکر بدون توجه به میزان تولید داخل انجام می شود تحلیل شما در این زمینه چیست؟
🔹 آمار و ارقام گمرک حاکی از آن است که به شدت واردات شکر در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است به طوری که در نه ماهه سال ۱۳۹۸ از نظر میزان واردات ۵ برابر سال ۹۷ بوده است. این سوال پیش میآید که میزان مصرف داخلی شکر چقدر است؟ آنچه عنوان شده میزان نیاز کشور به شکر حدود۲.۲ میلیون تن است که در نه ماهه سال ۱۳۹۸ بیش از ۶۷ درصد آن از طریق واردات تامین شده است. تا زمانی که نیاز واقعی داخلی شکر (نهایی و واسطهای) مشخص و توسط مراجع رسمی اعلام نشود، نمیتوان در خصوص اینکه آیا خودکفایی داریم یا نه و این خودکفایی نسبی است یا مطلق و چه میزان نیاز به واردات(تفاوت بین تولید داخلی و تقاضای داخلی) است، تضمیم درستی گرفت. عدم شفافیت اطلاعات باعث میشود که در فضای تاریک و مبهم تصمیم سازی شده که به طور یقین بر واقعیتها استوار نیست. جالب در همین زمینه آن است که گمرگ اطلاعات ماهانه تجارت را از اردیبهشت ماه امسال متوقف کرده است و این شائبه را ایجاد نموده که حتما خبری در راه است رانتی و..
✅ @masaf_foods
🔰معرفی نژاد های بز ایرانی:
6⃣بز بومی سیستان و بلوچستان:
🔹پراکنش: تمام بخش های استان سیستان و بلوچستان
🔹جمعیت: بیش از ۱۶۵۶۰۰۰ رأس
✅ویژگی های ظاهری بز بومی سیستان و بلوچستان:
🔹رنگ بدن: رنگ این بز اغلب سیاه، قهوه ای و سفید است.
🔹جثه بزرگ که در نتیجه آن بز بومی سیستان و بلوچستان در شرایط مساعد توان بالایی در تولید شیر خواهد داشت.
🔹بزهای نر اغلب دارای شاخ و بزهای ماده فاقد شاخ هستند.
🔹این بزها موی زیادی دارند و د قسمت زیر گلو مویی به عنوان ریش دارند. روی پیشانی این بزها نیز دسته مویی یعنی همان کاکل قرار گرفته است.
🔹دست و پا پوشیده از مو
🔹نیم رخ سر صاف و مستقیم بوده ستون فقرات راست است.
✅ویژگی های تولیدی بز بومی سیتان و بلوچستان:
🔹میزان تولید شیر روزانه: ۱٫۵ لیتر
🔹وزن در هنگام بلوغ: ۳۰ کیلو گرم
🔹درصد دوقلوزایی: ۳۰ %
🔹میانیگین تولید کرک سالیانه: ۰٫۷۵ کیلوگرم
✅@masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰|🎥سواحلی که با کمک علم به زیر کشت محصولات کشاورزی رفتهاند:
🔹پژوهشگران با بهرهگیری از دانش خود و استفاده از #آب_باران، ۷۸ هکتار زمین در سواحل را به زیر کشت محصولات کشاورزی بردهاند.
🔹۷۸ هکتار از زمینهای سواحل مازندران که تا دو سال پیش به حال خود رها شده بودند، اکنون با ادغام علم و تجربه زیر کشت محصولاتی مانند نهال سنوبر، گندم، جو، کلزا و برنج رفتهاند.
✅ @masaf_foods
💠 قسمتی از آیه ۳۶ سوره زمر
🔸 أ لَيْسَ اللَّهُ بِکافٍ عَبْدَهُ
📎 ترجمه: آیا خداوند برای بنده اش کافی نیست؟!
✅ @masaf_foods
#ارسالی_مخاطبان
👤 این پیام رو کیومرث از لرستان برای ما ارسال کرده
سلام
راه ارتباطی زمین های کشاورزی روستای ما از سیل پارسال خراب شده یا دسترسی ورفت آمد خیلی سخته دهیاری هرچی از بخش داری فرمانداری جهاد کشاورزی درخواست کردیم راههای ارتباطی را واسمون درست کنه نکردن. لرستان سلسله روستای چشمه سرده
✅ @masaf_foods
⭕️ خودپردازی که به جای پول، برنج میدهد!
🔹در ابتکاری جالب پس از شیوع کرونا، در برخی شهرهای بزرگ ویتنام دستگاههای خودپردازی نصب شده است که به جای پول، برنج میدهند.
🔹این دستگاه برای کسانی ابداع شده است که به سبب محدودیتهای اعمال شده در کشور برای مقابله با شیوع کرونا، شغل و منبع درآمد خود را از دست دادند.
✅ @Masaf
⭕️نامه پر درد یکی از کشاورزان دشت سرایان / سوء مدیریت وزارتخانه های کشاورزی و نیرو امان کشاورزان را بریده است!
🔹امروز نامه یکی از کشاورزان منطقه سرایان در خراسان جنوبی به دستمان رسید که نشان میدهد وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی اگر نگوییم با کشاورزی عناد دارند باید حداقل بگوییم سوء مدیریت آنها کشاورزان و بخش تولید کشور را شدیداً تحت فشار قرار داده است. تا دیروز به اسم خشکسالی به دنبال اعمال محدودیت برای کشاورزان و نصب کنتور بودند ولی امروز که کشت و کشاورزان را سیل های حاصل از ترسالی با خود می برد خبری از هیچ مسئولی نیست!
تا وقتی صندلی وزارت و سایر مسئولیت ها داغ نشود و هیچ کس بخاطر عملکرد ضعیفش در حوزه استحصال منابع آبی و افزایش تولید مواخذه نشود اوضاع همین هست و خواهد بود!
#بحران_مدیریت_آب
#وزارت_نیرو
✅ @masaf_foods
⭕️ دوگانه کاذب حمایت دولتی یا رقابتی کردن بنگاههای اقتصادی/تصمیمها برای رقابتی کردن بنگاهها و افزایش بهرهوری نباید منجر به اشتغال زدایی شود
🔹جمهوری تاجیکستان با منابع آب فراوانش در زمان اتحاد شوروی سالانه یکمیلیون تن پنبه تولید میکرد؛ ولی تاجیکستان اکنون پنبه بسیار کمتری تولید میکند و آن منابع و مزارع عظیم رها شده است؛ این موضوع عجیب نیست؛ زیرا هر کارگر میتواند در هر روز در حدود پنجاه کیلوگرم پنبه برداشت کند، با این میزان برداشت نمیتوان دستمزد مورد انتظار کارگران را پرداخت و زندگی نسبتاً مناسبی را برای کارگران فراهم کرد؛ ولی اتحاد شوروی دستمزد قابل قبولی به کارگران میپرداخت، کارگران مزارع بیکار نبودند و پنبه بسیاری تولید میکردند؛ به دنبال فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اینگونه رفتارهای غیراقتصادی کنار گذاشته شد.
🔹بعدازآن کسی دستمزد نابجایی به کارگران پرداخت نکرد، کارگران بیکار شدند، مزارع و کارخانههای بسیاری در سراسر اتحاد جماهیر شوروی تعطیل شدند؛ تولید عظیمی متوقف شد، اقتصاد بزرگی ناگهان کوچک شد؛ مردم نسبتاً مرفه جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی یکشبه فقیر شدند و عظمت رشکبرانگیز و ابهت سهمگین به ناگهان نابود شد و آن شد که شد، این داستان فروپاشی اقتصاد بزرگ، کشور بزرگی است.
🔹پرداخت دستمزدهای بالا در عمل به معنی پرداخت یارانه بالا است، اگر پرداخت یارانه به تولید پنبه کار غلطی بوده و مانع رشد بهرهوری میشده، آیا توقف تولید و فقیرتر شدن مردم از نظر اقتصاد کار درستی است؟ اگر به مسئله از نظر بنگاهی نگاه کنیم، توقف فعالیت واحدهای تولیدی غیررقابتی به صلاح است و حتی اجتنابناپذیر است؛ ولی از نگاه ملی چطور؟ آیا مردم، فقیر و بیکار شوند و هیچ تولیدی نداشته باشند، بهتر است یا اینکه مردم فعال و مشغول تولید باشند ولو اینکه تولید آنها رقابتی نباشد؟ بیتردید راه صحیح هیچکدام از دو گزینه فوق نیست؛ نه تداوم رخوت و بهرهوری ناچیز به صلاح است و نه نابودی و توقف تولید تدبیر درستی است؛ بلکه نابودی تولید بدترین گزینه است، پس بالاخره راحل چیست؟
🔹به نظر من اشتباه بزرگی است که صاحبنظران اقتصادی کشور بگویند که اگر تولیدات غیررقابتی متوقف شوند بنگاههای رقابتی جای آنها را پر میکنند؛ زیرا چنین اتفاقی نمیافتد، بلکه فقط واحدهای تولیدی با بهرهوری پایین نابود میشوند، اقتصاد ضعیف ویران میشود؛ درحالیکه صنایع پویا و فعال جایگزین صنایع قبلی نمیشود. بدیهی است که رشد بهرهوری در سطح ملی نیازمند تمهیدات ساختاری در اقتصاد است، حتی ممکن است نیازمند اصلاحاتی در برخی از سازوکارهای اداری و مناسبات اجتماعی آن کشور باشد، با هرگونه اصلاحاتی منافع مادی عدهای به خطر میفتد و کسانی که منافع آنها به خطر افتاده است در برابر اصلاحات اداری و تغییر سازوکارهای اقتصادی مقاومت و کارشکنی خواهند کرد، اگر کسانی فکر کنند که صرفاً با حذف یارانهها و حمایتهای نادرست، بهرهوری افزایش مییابد؛ نهتنها تشخیص و نگرش جامعی از مقوله بهرهوری ندارند بلکه به مسائل اجتماعی و بوروکراسی و به قدرت بازدارنده فساد آگاهی ندارند.
🔹 درواقع چنین کسانی فهم و درک درستی از مقوله بهرهوری در سطح بهرهوری ملی ندارند؛ درواقع فهم آنان منحصر به بهرهوری بنگاهها است. نتیجهگیری میکنم که نباید بهطور ناگهانی تصمیمات بزرگ و کلی برای کل اقتصاد یک کشور اتخاذ شود، بلکه اقدامات و اصلاحات منسجم بسیار زیادی برای نجات اقتصاد کشور باید صورت پذیرد، اصلاحات را بهتر است به دستههایی افراز کرد تا پیادهسازی آن آسانتر شود؛ اقداماتی برای صنعت خاصی و یا برای منطقه خاصی و یا برای بخش خاصی از اقتصاد، به عبارتی دیگر کاری که چینیها برای اصلاح اقتصاد کردند، بهتر از کاری است که روسها برای اصلاح اقتصادشان کردند.
🌐 مهندس صابر میرزایی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کاربرد ماهواره نور سپاه در مدیریت تهدیداتی مانند سیل
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔞 در هنگام سیلاب به هیچ عنوان به رودخانهها نزدیک نشوید!
✅ @masaf_foods
🔰معرفی نژاد های گاو ایرانی:
1⃣گاو تالشی:
🔹محل اصلی پراکنش این نژاد گاو در تالش است که البته در بخش های دیگر استان گیلان تا استان اردبیل نیز به صورت پراکنده پرورش داده می شود.
🔹نژاد تالشی یک نژاد شیری – گوشتی می باشد که جثه ای بزرگ دارد.
🔹رنگ گاو نژاد تالشی: گاو نژاد تالشی اغلب به رنگ سیاه تا قرمز آجری دیده می شود و البته گاهی نیز به رنگ زرد و سفید آهویی دیده شده است.
🔹گاو نژاد تالشی به طور متوسط در هر دوره شیردهی ۶۴۵ کیلوگرم (۵ درصد چربی) شیر تولید می کند.
✅ @masaf_foods
🔰امام رضا (علیهالسلام) فرمودهاند:
🔹إِنَّمَا أُمِرُوا بِالصَّوْمِ لِکی یعْرِفُوا أَلَمَ الْجُوعِ وَ الْعَطَشِ فَیسْتَدِلُّوا عَلَی فَقْرِ الْآخِرَة
🔹مردم به انجام روزه امر شدهاند تا درد گرسنگی و تشنگی را بفهمند و به واسطه آن، فقر و بیچارگی آخرت را بیابند.
(وسائل الشیعه، ج ۴ ص ۴ ح ۵ علل الشرایع، ص ۱۰)
💐 فرا رسیدن ماه ضیافت الهی، ماه رحمت و آمرزش و ماه خیر و برکت بر شما همراهان مبارک باد.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یاسر جبرائیلی: دولت از بازار کشاورزی حمایت نمیکند
🔹جبرائیلی کارشناس اقتصاد: دولت مکلف است برخی بازارها مثل بازار محصولات کشاورزی را به هر قیمتی حفظ کند، اما مسئول جمهوری اسلامی میگوید قیمت برنج تایلندی یک سوم برنج ایرانی است
#قانون_تمرکز
#زنجیره_ارزش_کشاورزی
#مدیریت_واحد_تولید_و_بازار
✅ @masaf_foods
🍋صادرات لیمو شیرین و ترش تا پایان اردیبهشت ممنوع شد.
✅ @masaf_foods
⭕️افطار» و «سحر» چه غذایی بخوریم؟
🔹بهتر است افطار را با یک لیوان شیر گرم و خرما آغاز کنید تا قند خون که کاهش یافته است، افزایش یابد.
🔹نخوردن سحری میتواند به کلیهها آسیب بزند و از دفع سموم بدن جلوگیری کند.
🔹وعده سحری باید یک غذای کامل باشد مانند چلو خورشها همراه با مصرف ماست؛ ضمن اینکه مصرف میوههای آبداری همچون هندوانه، گرمک و طالبی نیز بسیار مناسب است.
🔹مصرف آشهای پر ادویه ممکن است اثرات سویی بر دستگاه گوارش بگذارد و این غذاها توصیه نمیشود.
✅ @masaf_foods
📣🔔💡دانشگاه تهران با مشارکت گسترده مراکز علمی داخلی و بین المللی برگزار می کند:
📌 همایش بینالمللی علوم و فناوری نانو
⚠️ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
🌐 Ut2020.ir
☎️ 09363637590
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ چگونه از زمین در مقابل سیلاب ها محافظت کنیم+ویدئو
🔹باتوجه به جاری شدن سیلاب های فراوان مخرب در سال های اخیر در ایران، لازم است با اتخاذ روش هایی مانند نفوذ دادن آب به زمین در محل بارش و شروع سیلاب، می توان ضمن مخافظت از تخریب زمین در مقابل سیلاب، از آب ذخیره شده در فعالیت های تولیدی و اشتغال زا استفاده کرد.
🔹#ایران کشوری در ناحیه خشک و نیمهخشک جهان است و این بدان معناست که منابع آبی در دسترس در ایران از میانگین جهانی کمتر است. مهمترین منبع تأمین آب شیرین کره زمین، باران است که در ایران، میزان بارندگیهای سالیانه تقریباً یکسوم بارش سالانه جهانی است و قدرت تبخیر آفتاب سهبرابر! با این حال، علیرغم بارشهای کمتر از متوسط جهانی، هرساله وقوع سیلابه ای مخرب و سهمگین در کشورمان باعث تلفات جانی و مالی شده و پس از هر رخداد سیل، حجم عظیمی از آب شیرین نیز به هدر میرود. هدررفت ناشی از تبخیر و سیلاب در کشورمان بیش از 70% از باران را شامل میشود که فرسایش خاک، از بین رفتن حاصلخیزی برخی اراضی و در نهایت خشکی و تخریب محیطزیست گوشههای دیگری از پیامدهای آن است.
🔹همچنین منابع آبهای شیرین جهان محدود است و با روند افزایش جمعیت و آلودگی بیش از پیش این منابع، میزان دسترسی بشر به آب سالم و شیرین روزبهروز دشوارتر میشود. این درحالی است که نیاز بشر امروزی به آب، با توجه به تغذیه بیشتر و بهتر نسبت به گذشته، ارتقاء سطح بهداشت فردی و مصرف کالاهای صنعتی آببر، بهمراتب بیشتر از نیاز آبی اجداد اوست. روند کاهشی منابع آب قابل استفاده در کنار روند افزایشی تقاضا، ضرورت چارهاندیشی درباره آینده را گوشزد میکند.
🖋نفوذ دادن آب به زمین ، روشی موثر در حفاظت از زمین
🔹روشهای مختلفی بهمنظور حفاظت از زمین در برابر سیل و روانابهای حاصل از بارشهای سهمگین وجود دارد که مؤثرترین روش، پیشگیری از روان شدن و قدرت تخریبی پیدا کردن آب با نفوذ باران به درون زمین در نقطه بارش است. در این روش، آب شیرین زیادی ذخیره شده و از تبخیر حاصل از تابش آفتاب نیز در امان میماند. کشورمان ظرفیت آن را دارد که با همین روش هدایت بارانهای سیلابی، سالانه بیش از 40 میلیارد مترمکعب آب را که معادل با 5 سال مصارف آب بخش شرب و بهداشت کل کشور است، ذخیره نماید.
🖋رونق کشاورزی و جلوگیری از تلفات جانی و مالی، یک تیتر و دونشان نفود آب در زمین
🔹تغذیه باران به درون زمین بهمنظور جلوگیری از هدررفت ناشی از تبخیر و خسارتهای سیل، نقش ویژهای در حفاظت خاک، تأمین آب سالم برای شرب، رونق تولیدات کشاورزی و بهبود کیفیت محیطزیست دارد. این شیوه در بسیاری از کشورهای دنیا در حال اجراست. کشورهایی نظیر چین، آمریکا، آلمان، کانادا و برخی کشورهای آفریقایی بهخوبی از این روش استفاده کرده و از فواید آن نظیر کاهش خسارات و تلفات سیل، رونق کسبوکارهای روستایی، کاهش مهاجرتهای اجباری و حاشیهنشینی منتفع شدهاند.
🔹لازمه تداوم حیات بر روی زمین، پاک و سالم ماندن آن است. در شرایطی بارندگیهای کمتر از میانگین جهانی نیز امکان وقوع سیلهای مخرب وجود دارد. از طرفی باید به سیل به چشم فرصت نگریست، نه تهدید. با نفوذ باران به درون زمین و سفرههای زیرزمینی، ضمن محافظت از کره خاکی، تأمین نیاز آبی آینده بشر نیز امکانپذیر خواهد بود.
#بحران_مدیریت_آب
#آبخیزداری
✅ @masaf_Foods
سلام من واسه مجوز پرورش عقرب اقدام كردم برا يكي از شهرستانهاي استان فارس كه محيط زيست گفتن به دليل درخواست هاي زياد واسه مجوز اين كار
استان نامه زده ديگه مجوز نديم
وقتي پرسيدم تعداد مجوز هاي صادر شده تو شهرستان چندتا هست
جواب دادن يك نفر كه هنوز صادر نشده 🙁
ما تو يه شهرستان تازه تأسيس زندگي ميكنيم
و هنوز سازمان محيط زيست نداره و بايد براي كاراي اداري به شهرستان تابع مراجعه كنيم
يعني تو دوتا شهرستان فقط يك نفر واسه مجوز اقدام كرده
كه هنوز به ايشون هم ندادن
بعد از تماس با فردي كه واسه مجوز اقدام كرده بود
ايشون به من گفتن براي گرفتن مجوز دست به دامن نماينده مجلس شدن
اخه اين چه رواليه واسه مجوز گرفتن يه شغل ساده
#ارسالی_مخاطبان
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📊 کاهش شدید هزینهکردهای غیر حیاتیِ مصرفکنندگان، در تمامیِ اقتصادها
🇹🇷
🔹نمونه: گزارش «مؤسسه پژوهشهای سیاستگذاری اقتصادی ترکیه» از کاهش ۳۷ درصدیِ سبد هزینهکردِ مصرفکنندگانِ ترکیهای در هفته منتهی به ۲۲ فروردین، در مقایسه با هفته منتهی به ۲۳ اسفند
📈 هزینهکرد در رستورانها ۸۱ درصد، هزینهکرد در مراکز اقامتی ۸۱ درصد، در سفرهای هوایی ۹۱ درصد، در خرید پوشاک و جانبی ۷۴ درصد، در سفر و گردشگری ۷۴ درصد، آرایشی و بهداشتی ۵۴ درصد، بنزین و سایر حاملها ۴۳ درصد، هزینهکرد خرید در بازارها ۴۳ درصد، کلّ هزینهکردِ غذایی ۱۳ درصد کاهش داشته است
🌐 COVID-19’un Tüketici Harcamalarına Etkisi
🔗 https://tepav.org.tr/tr/haberler/s/10119
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رونق صادرات جوجه یک روزه به افغانستان
✅ @masaf_foods