⭕ تحلیلی بر وضعیت نابسامان منابع آب فلسطینیان ساکن نوار غزه
🌏 نقشههای پشتیبان
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ هفت دلیل مبنی بر اینکه دامداری ، آینده بهتری را برای بشر رقم خواهد زد
✅ مقاله گردآوری شده توسط سازمان خوار و بار جهانی از تحقیقات چند دانشمند
✔ بخش اول
🔹️دامداری، روشی است برای پروش دام و پیشینهای طولانی دارد. امروزه بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در ۱۰۰ کشور جهان به آن اشتغال دارند. دامداران، حیوانات خود را به مراتع مختلف از جمله مرغزارها ، ساواناها و توندراها هدایت و آنها را تغذیه میکنند. دامداری با به کارگیری گونههای مختلف نژادهای محلی که با محیطهای متغیر سازگار هستند، برای کاهش فقر و تامین امنیت غذایی در این مناطق حیاتی است. با کار با طبیعت، از بهره وری، پایداری و رفاه حیوانات حمایت میکند.
1️⃣ به تولید غذا تنوع میبخشد
🔹️در دنیایی که الگوهای آبوهوایی و دسترسی به منابع طبیعی به شکلی فزاینده در حال تغییر است، روشهای مختلف تأمین تقاضای شیر و گوشت (از جمله از طریق دامداری)، با ریسک شکست تولید مواجه خواهد بود. دامداری، پروتئینها و مواد مغذی با کیفیت را برای پاسخ به تقاضای محلی، به شکلی مقرون بهصرفه تأمین میکند و به کاهش اتکای کشور به واردات کمک میکند. از آنجا که دامداران، برای تامین آب و علوفه، دامهای خود را جابهجا میکنند و با خردمندی، از طبیعت بهره میگیرند، نهادههای اولیه نسبت به فرآورده نهایی، کمیت پایینتری دارند.
2️⃣ دامداری، سرعت تغییرات آبوهوایی را کاهش میدهد
🔹️تحقیقات نشان میدهد که زمینهای مرتعی، پتانسیل دستیابی به تعادل کربن صفر را دارند؛ زیرا چرای دامها با تحریک رشد گیاهان، جذب و تثبیت کربن در خاک را افزایش میدهد و از دست رفتن کربن را جبران میکند.
3️⃣ دامداری میتواند به عنوان یک سیستم هشدار اولیه در همهگیریها مورد استفاده قرار گیرد
🔹️همهگیری COVID-19، به ما آموخته است که برای مقابله با چالشهای حوزه سلامت، باید به سلامت حیوانات، محیط زیست و انسان توجه نمود. رویکرد One Health به کشورها کمک میکند تا بر «بیماریهای مشترک بین انسان و دام»(بیماریهایی که بین انسان و حیوانات منتقل میشود) نظارت و کنترل داشته باشند. دامداران نقش اساسی در این امر ایفا میکنند و میتوانند زنگ خطر اولیه را در مورد تهدیدات جدید بیماریهای عفونی در جمعیتهای حیات وحش به صدا در آورند. بهبود دسترسی به خدمات دامپزشکی و اقدامات پیشگیرانه، از جمله واکسنهای با کیفیت و مقرونبهصرفه، به رفع نیازهای تولید کمک میکند و خطر انتقال این بیماری مشترک را کاهش میدهد.
4️⃣ دامداری سبب اشتغال نیروی کار میگردد و و فرصتهای شغلی ایجاد میکند
🔹️دامداری معیشت میلیونها نفر را در ۷۵ درصد کشورهای جهان تضمین میکند، اما متاسفانه سالها در سیاستها و سرمایهگذاریها نادیده گرفته شده است. افزایش دسترسی دامداران به آموزش کلاسیک و نیز مهارتآموزی، دادهها و اطلاعات، بازارها، خدمات دامپزشکی و تولید دام، بهداشت و امور مالی و نیز تسهیل کوچ میانمرزی دامداران و گلههای دامها، میتواند مزایای اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی را به همراه داشته باشد.
🌐 منبع : فائو
#دامداران_را_دریابید
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ هفت دلیل مبنی بر اینکه دامداری ، آینده بهتری را برای بشر رقم خواهد زد
✔ بخش دوم
5️⃣ دامداری، «تنش مصرف مواد غذایی برای تغذیه انسان یا دام» را کاهش میدهد
🔹️تقاضا برای محصولات دامی ارگانیک ، در بازار خردهفروشی، همچنان در حال گسترش است و این امر، فرصتهای جدیدی را برای صادرات و سودآوری ایجاد مینماید. تخمین زده میشود در سال ۲۰۲۰، حدود ۸۱۱ میلیون نفر در جهان با گرسنگی دست به گریبان بودهاند. سیستمهای چرای دام میتوانند با کاهش رقابت برای غلات (میان تقاضا برای خوراک دام و غذای مصرفی انسان)، به کاهش ناامنی غذایی کمک کنند.
6️⃣ دامداری، تنوع گونههای جانوری را بهبود میبخشد
🔹️گلههای دام، هزاران سال است که پرورش داده شدهاند. این حرفه سبب ایجاد برخی از بالاترین سطوح تنوع ژنتیکی و انعطافپذیری در بین جمعیت دامهای مولد شده است. تنوع نژادهای محلی، از وابستگی متقابل و نزدیک بین محیط زیست، دامداران و دامها ناشی میگردد. گلهداران از طریق انتخاب ژنتیکی و دانش بومشناختی محلی، به طور مداوم نژاد حیوانات خود را بهبود میبخشند. این کار به دامداران امکان میدهد با تغییرات محیطی، بیماریها و ترجیحات متغیر بازار سازگار شوند. نیاز به تعامل و کار با گونههای دیگر دام نیز، امکان تنوع ژنتیکی بیشتری را فراهم میکند.
7️⃣ دامداری به رشد جنگلها کمک میکند
🔹️ دامداری و جنگل به یکدیگر وابسته هستند. در برخی مناطق، جنگلهای ساحلی (جنگلهایی که نزدیک به یک حوضه آبی هستند)، منبع چرای قابل توجهی برای دامها در فصول خشک محسوب میشوند. در عوض، دامداری نیز به حفظ و تجدید این جنگلها کمک میکند. به عنوان مثال، نشخوارکنندگان جوانهزنی بذر درخت اقاقیا را در جنگلهای خشک (با خوردن بذرها) تسهیل میکنند. در این مثال، دستگاه گوارش دامها سبب تضعیف لایه بیرونی بذر میشود؛ بدین ترتیب، هوا و آب از طریق پوشش خارجی تضعیف شده، به داخل بذر نفوذ میکنند. در اروپا نیز، دامداران تمشکهایی را که از رشد مجدد درختان بزرگتر جلوگیری میکنند، حذف میکنند. گلهداران همچنین به جلوگیری از آتشسوزیهای جنگلی کمک میکنند؛ زیرا دامها سبب حذف زیست توده (biomass) در جنگلها میگردند.
🌐 منبع : فائو
#دامداران_را_دریابید
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
3.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 زنبورها بدون شانه و قاب آماده چگونه کندو میسازند؟
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ میزان تولید گوشت در جهان طی چند سال گذشته
🔹️ نمایه فوق که با اطلاعات سازمان خواروبار جهانی (فائو) تهیه شده است، نشان میدهد که میزان تولید گوشت به طور کلی افزایش داشته است.
🔹️ دادهها نشانمیدهد که تولید گوشت گاو کاهش یافته و تولید گوشت خوک افزایش داشته است.
🔹️ تولید خوک به عنوان گوشت قرمزی که بازده خوراک به گوشت بالاتری دارد نسبت به گاو بیشتر است. روند کاهش جمعیت گاو ممکن است مربوط به قوانین تصویب شده در اجلاسهای اخیر محیطزیستی باشد. فعالان محیطزیست بر این باورند گاوها با دفع متان هوا را آلوده میکنند!
🔹️ نکتهای که باید به آن دقت داشت، روند افزایش حرامخواری از طریق گوشت خوک در جهان است. قطعا غذا در خلق و خوی مردم جهان اثر عمیقی دارد.
#حرام_خواری
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ دستیابی ایران به رتبه ۱۳ تولیدات علمی کشاورزی؛ آقای خیام نکویی ثُمَ ماذا؟
🔹️ سیدمجتبی رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: تولیدات علمی ایران در بخش کشاورزی امسال از رتبه ۱۵ در سطح بینالمللی به رتبه ۱۳ ارتقا یافته است.
🔹️ وی با بیان این که در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد تولیدات علمی کشور در بخش کشاورزی متعلق به مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است، تصریح کرد: عمده این تولیدات، وارد عرصههای ترویجی میشود و نتیجه آن را در افزایش عملکرد تولیدات کشاورزی میبینیم.
🔹️خیام نکویی اذعان داشت: بیش از ۱۰ هزار نفر هیات علمی داریم که نزدیک به دو هزار نفر آن در مجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هستند
🖋 آقای خیام نکویی نمودار عملکرد گندم در ایران میگوید متوسط عملکرد این محصول ۲۳ سال پیش در سال ۲۰۰۰ در حدود ۱.۵۹ تن بر هکتار بوده و در سال ۲۰۲۱ این میزان به ۱.۵۶ تن بر هکتار رسیده است. از کدام ترویج و افزایش عملکرد صحبت میکنید؟ ارتباط افزایش رتبه علمی و عملکرد در کجا نمود پیدا میکند؟
#کاهش_خلاء_عملکرد
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ اهمیت کشاورزی و کشت غلات از دیدگاه معصوم علیهالسلام
🔹️امام على علیهالسلام فرمودند: فَاَعْلَمَنا سُبْحانَهُ اَنَّهُ قَدْ اَمَرَهُمْ بِالْعِمارَةِ لِيَـكونَ ذلِكَ سَبَباً لِمَعايِشِهِمْ بِما يَخْرُجُ مِنَ الاَْرْضِ مِنَ الْحَبِّ وَ الثَّمَراتِ وَ ما شاكَلَ ذلِكَ.
🔹️خداوند سبحان، ما را آگاه كرد كه مردم را به آباد كردن فرمان داده است تا با غلاّت و میوه ها و مانند آنها كه از زمین بیرون میآید، زندگی خویش را سامان دهند./وسائل الشیعه، ج ۱۳، ص ۱۹۵، ح ۱۰.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
1.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کشت سبزیجات در فصل خشک نیجریه
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods