واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 هجمه عجیب ذینفعان #پالونیا به واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف! 🔹پس از بازنشر فیلم کوتاهی از اظهارا
⭕️آزولا، کهور امریکایی و حالا پالونیا؛ دورِ باطلِ بی پایان!
🔹کاهش سطح جنگل ها توجیه خوبی برای واردات چوب نیست! همانطور که واردات چوب دلیل محکمه پسندی برای واردات گونه های غیر بومی به کشور نیست! برای حل معضل جنگل زدایی باید ابتدا باید به این سوال جواب بدیم که چرا جنگلها را نمیتوانیم با مشارکت مردم بومی مناطق حفظ کنیم؟! یا باید به این سوال جواب بدیم که چرا نتوانستیم کاری کنیم که درختان بومی ایران به یکی از محصولات صادراتی شاخص کشور در کنار فرش و پسته و خاویار تبدیل شود؟!
🔹باید به این سوال جواب بدیم که چرا با وجود سازمانهای دولتی متولی آنهم به قدمت یک صد سال مانند سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری سطح جنگلهای کشور به یک سوم کاهش پیدا کرد، اما در کشور مجاور ترکیه سطح جنگلها سه برابر نسبت به یک قرن پیش افزایش یافت...
⁉️آیا وقت آن نرسیده تا عنان کار را از برخی سودجویان وارداتچی بگیریم و فکری برای افزایش مشارکت اجتماعی در حفظ و بهره برداری صیانتی از منابع ملی کنیم؟
#درخت_غیر_بومی
#تهدید_زیستی
✅ @masaf_foods
💠 آیه 63 سوره حج
أ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَتُصْبِحُ الْأَرْضُ مُخْضَرَّةً إِنَّ اللَّهَ لَطيفٌ خَبيرٌ
📎 ترجمه: آیا ندیدی خداوند از آسمان، آبی فرستاد، و زمین ( بر اثر آن ) سرسبز و خرّم می گردد؟! و خداوند لطیف و آگاه است
✅ @masaf_foods
⭕️ پدر اقتصاد صنعتی یا پدر واردات؟!
‼️در حالیکه این روزها برخی رسانهها و فعالان اقتصادی و سیاسی از دوران وزارت اقتصاد مرحوم علینقی عالیخانی (۴۸-۴۱) به عنوان دوران طلایی اقتصاد ایران یاد میکنند، اما برخی آمارهای رسمی نشان میدهد در دوران صدارت ایشان بر وزارت اقتصاد واردات روند افزایشی داشته است تا جایی که واردات انبوه،بلای جان بسیاری از بنگاههای اقتصادی آن زمان شده بود
✅ @masaf_foods
⭕️ بهبود کیفیت هوای شهرهای چین در پنج ماهه اول سال
🔹اقدامات و سیاستهای اخیر دولت چین در زمینه حفظ محیط زیست و کاهش انتشار آلایندهها، نتیجهبخش بوده است. بر اساس گزارش وزارت بومشناسی و محیط زیست چین، از ژانویه تا مِی ۲۰۱۹، کیفیت هوای ۳۳۷ شهر چین در ۸۱ درصد از روزها بهبود چشمگیری داشته است تا جاییکه وضعیت ۱۲۰ شهر این کشور در محدوده استاندارد قرار گرفت. شهرهای هایکو، لهاسا و شنجن جزو سه شهر برتر و شهرهای استان هِبی، هِنان و شانسی جزو آخرین شهرهای فهرست منتشر شده هستند. گفتنی است شاخص آلودگی PM 2.5 در شهرهای منطقه پکن-تینجین-هِبی و شهرهای محدوده دلتای رود یانگتسه در مِی ۲۰۱۹ به ترتیب ۱۶/۷ و ۸/۶ درصد کاهش داشته است.
http://www.chinadaily.com.cn/a/201906/23/WS5d0ed6e9a3103dbf14329b84.html
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 تحلیلگر مسائل اقتصادی: دوران افول اقتصاد ایران از زمان آقای عالیخانی شروع شد/ مدافعان عالیخانی میدانند اواسط دهه ۵۰، ۹۸ صادرات ایران "نفت" بود؟! این عدد نتیجه سیاستهای او بود!/ عالیخانی ساواکی و جزء مهرههای امنیتی محمدرضا شاه بود
🎙دکتر محمد کهندل، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه در واکنش به انتشار برخی مطالب درباره "علینقی عالیخانی، وزیر اقتصاد ایران در دهه ۴۰" که او را یک اقتصاددان شهیر، برجسته و معمار اقتصاد ایران نامیدهاند به «نود اقتصادی» گفت: واقعیت اینطور نیست، آقای "علینقی عالیخانی" از وزیران سابق اقتصاد در قبل از انقلاب بوده است که بنظرم اقدام مثبت و خاصی برای اقتصاد ایران انجام نداد، اگرچه امروز لیبرالها و ضد انقلاب میگویند او معمار اقتصاد ایران بوده، اما شواهد تاریخی نشان میدهد آنچه در سالهای ۵۰ تا ۵۶ بر سر اقتصاد ایران آمد، نتیجه اقدامات وزیر اقتصاد و دوستانش در دهه ۴۰ بود.
▪️من ماندهام امروز عده ای که اصلا از آن دوران چیزی نمیدانند فردی مثل عالیخانی که ساواکی و آدم امنیتی شاه بود را اقتصاددان شهیر می نامند. آنهایی که میگویند عالیخانی، معمار اقتصاد ایران بوده، بنظرم مطالعات اقتصادی ندارند و کم سوادند. آمارها به خوبی نشان میدهد اقتصاد ایران در اواخر دهه ۴۰ و اواسط دهه ۵۰ به ویرانهای تبدیل شده بود که این ویرانگی از تبعات وزارت مرحوم عالیخانی بوده است.
▪️آمارها نشان میدهد واردات مواد مصرفی در دهه ۴۰ و ۵۰ چه اعدادی وحشتناکی است! خودکفایی در آن سالها به دلیل اعمال برخی سیاستهای آقای عالیخانی در وزارت اقتصاد از بین رفت و حتی ما به شدت در حوزه محصولات کشاورزی نیز وارد کننده شدیم! اواخر دهه ۴۰ و کل دهه ۵۰ وابستگی در اقتصاد ایران موج میزند، چطور آقایان میگویند آن دوران خوب بوده و ما این موقعیت خوب را مدیون افراد خوش فکری مانند عالیخانی هستیم!؟
▪️وی با طرح این سوال از مدافعان عملکرد اقای عالیخانی پرسید، آیا میدانید در دهه ۵۰، ترکیب صادرات ایران ۹۸ به ۲ بوده است؟ یعنی ۹۸ درصد صادرات نفت و فقط ۲ درصد صادرات غیرنفتی؟! آیا این اعداد میتواند نتیجه یک معماری در اقتصاد ایران باشد؟
📚نود اقتصادی
✅گاهنوشت(کانال رسمی علیرضا پورمسعود)
@A_purm
❌تصویر جدید و بازسازی شده عالیخانی، نماد تحولات جامعه ایران از دهه هفتاد❌
(بخش اوّل)
✍روز سهشنبه(۴ تیر ۱۳۹۸/ ۲۵ ژوئن ۲۰۱۹) علینقی عالیخانی درگذشت.
بمناسبت فوت او مطالب تجلیلآمیزی منتشر شد از جمله پیام تسلیت منسوب به محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئيس سازمان مدیریت و برنامهریزی، که به وسعت پخش شد و اگر جعلی است تاکنون تکذیب نشده است.
✍از علینقی عالیخانی با عناوینی چون «معمار اقتصاد صنعتی ایران»، و شخصیتی در حد «نابغه اقتصادی»، یاد میکنند.
✍ آیا او در زمان خود چنین شهرتی داشت؟
تا آنجا که مطالعه کرده و اسناد را دیدهام، خیر!
✍ عالیخانی در زمان خود و تا پایان دوران پهلوی بعنوان «آدمِ عَلَم»، به معنی یکی از اعضای تیم امیر اسداللّه عَلَم، شناخته میشد و در جایگاهی فروتر از محمد معتضد باهری قرارداشت.
✍عالیخانی را اقتصاددانی برجسته نمیشناختند.
اگر جز این بود در سالهای پسین از «نبوغ اقتصادی» او در مناصب مرتبط، مانند بانک مرکزی یا سازمان برنامه یا همان وزارت اقتصاد، بهره میبردند و او را از تخصصش دور نمیکردند.
✍عالیخانی از بدو فعالیت وزارت اقتصاد، که منطبق با سیاستهای جدید موسوم به «انقلاب سفید» تأسیس شد، وزیر اقتصاد بود.
او پیش از آن کارمند و کارشناس اقتصادی ساواک بود و مطالبی مینوشت که، با توجه به سطح نازل اندیشه سیاسی آن زمان، نازل و استقراضی بود. بولتنهای عالیخانی، که در تأئید دیدگاههای سطحی و بلندپروازانه شاه بود، مورد توجه شاه قرار گرفت و اسدالله علم، با توجه به پیشینه خانوادگی عالیخانی و پیوند عمیق این خاندان با اسرائیل، او را لانسه کرد.( در اصطلاح عامیانه "لانسه کردن یک فرد" به معنی هدایت یک فرد به سمت انجام یک کار با گرفتن اراده از اوست.)
✍ بدینسان، عالیخانی ۳۴ساله در بهمن ۱۳۴۱ مسئول وزارتخانه تازه تأسیس اقتصاد شد و تا مرداد ۱۳۴۸ در این سمت بود.
✍این وزارتخانه جدید شامل وزارتخانههای صنعت و معدن و بازرگانی پیشین بود.
✍سالها پس از رفتن عالیخانی، در سال ۱۳۵۳ وزارت دارایی نیز به وزارت اقتصاد منضم و به «وزارت اقتصاد و دارایی» بدل شد. هوشنگ انصاری اولین وزیر این وزارتخانه جدید بود.
✍در دوران وزارت عالیخانی، بجز نظرات شخص شاه در زمینه توسعه، که آمرانه از بالا دیکته میشد، سازمان برنامه و بانک مرکزی نقش مهمی در سیاستگذاری اقتصادی ایران داشتند. وزارت اقتصاد، با کارکردهای صنعت و معدن و بازرگانی، به تنهایی نمیتوانست جایگاه تعیینکننده در وضع اقتصادی ایران داشته باشد.
✍جایگاه عالیخانی در حد کسانی چون عبدالعظیم ولیان(اولین وزیر اصلاحات ارضی) و ناصر گلسرخی(اولین وزیر منابع طبیعی) بود.
این دو وزارتخانه نیز، همچون وزارت اقتصاد، بر بنیاد اصول «انقلاب سفید» تأسیس شدند.
✍اگر بخواهیم فرد خاصی را بعنوان معمار سیاستهای توسعه دهه ۱۳۴۰شمسی معرفی کنیم قطعاً این جایگاه به "روستو" نظریهپرداز نامدار آمریکایی، تعلق دارد.
والت ویتمن روستو مدیر برنامهریزی در دولتهای کندی و جانسون بود که سیاستهای طراحی شده از سوی او در ایران و برخی کشورهای دستنشانده آمریکا، با مختصاتی بکلی متفاوت، اعمال شد.
✍این سیاستها فقط شامل «توسعه صنعتی» نبود بلکه موارد مهمی چون «تقسیم اراضی کشاورزی» ، خُرد و ناپایدار کردن مالکیت ارضی، ملی کردن مراتع و جنگلها، و از میان بردن مالکیت خصوصی عشایر بر بخش عمده اراضی کشور، را نیز دربرمیگرفت که در کلیت خود اقتصاد رانتیه دولتمحور دوران پس از «انقلاب سفید» را پدید آورد.
✍این مدل اقتصادی، طبق الگوی روستو، معطوف به مقابله با گسترش کمونیسم بود ازطریق اجرای جاذبههای پوپولیستی آن، و آنگونه که روستو در نام کتاب معروف خود بیان کرده «مانیفستی غیرکمونیستی» (۱۹۶۰) تلقی میشد.
عبداللّه شهبازی
@najva_net
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ آنتی بیوتیکهایی که نیاز نیست! ‼️نتایج مطالعه ای در آمریکا نشان داد بیش از ۸۰% آنتی بیوتیک های تج
⭕️ چالش نگران کننده مقاومت با آنتی بیوتیکها در حال گسترش!
‼️در محیط بیمارستانی حتی مگس ها حامل باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها هستند.
🔹نتایج حاصل از تحقیقات منتشر شده در مجله حشره شناسی در انگلستان نشان داد، حدود ۹۰ درصد از حشرات مورد بررسی در بیمارستان های بریتانیا حامل میکروب های مشکل سازی چون ایکلای( E.coli) ، سالمونلا و
استافیلوموکوس ارئوس می باشند، که بیش از نیمی از این باکتری ها حداقل به یک نوع آنتی بیوتیک مقاوم هستند.
‼️جمعیت عمده حشرات مورد بررسی، بالدارانی چون مگس ها بودند. بر این اساس اهمیت اقدامات کنترل کننده آفت ها در محیط های بهداشتی درمانی جهت پیشگیری از انتقال عوامل خطرزای سلامت به بیماران مورد تاکید قرار گرفت.
bit.ly/2NeclT2
✅ @masaf_foods
⭕️ آماری از کشاورزیِ اروپایی!
⁉️آیا می دانید ٩٦٪ از مزارع اتحادیه اروپا بصورت خانوادگی اداره می شود؟
⁉️آیا می دانید ١١٪ از کشاورزان اتحادیه اروپا کمتر از ٤٠ سال سن دارند؟
⁉️و آیا می دانید کشاورزان اروپايي ٤٦٪ از متوسط درآمدشان را از محل هاي ديگر اقتصادي تامين ميكنند؟
🔹تقریباً ۳.۴ از زمینهای اتحادیه اروپا در اختیار بخش کشاورزی و جنگلداری است و میانگین سایز یک هلدینگ کشاورزی ١٦ هکتار می باشد.
🔹 در مجموع ٢٢ میلیون نفر کشاورز به همراه خانواده شان در ۱۰.۳ میلیون مزرعه مشغول به کار می باشند كه متشکل از ٦ میلیون نفر مدير مزرعه، ٢٢ هزار تعاونی و ٦٠٠ هزار نیروی کار میباشند.
✅ @masaf_foods
⭕️جدیدترین آمار مصرف گوشت مرغ در برخی از کشورهای آسیایی در سال ٢٠١٩ و مقایسه آن با سال ٢٠١٠(هزار تن)
‼️چيني ها با مصرف بيش از ٢٠ ميليون تن پيشتاز هستند.
🔹پيش بيني ميشود مردم مالزي امسال حدود ٤٧ كيلوگرم مرغ مصرف كنند و از اين حيث در رتبه اول قرار دارند. ژاپني ها با اختلاف فاحشي در رتبه دوم آسيا قرار دارند.
✅ @masaf_foods
17109507_-212556(1).mp3
1.3M
👆📻 👤گفت و گو با حمید سینی ساز، کارشناس اقتصادی در خصوص هجوم ملخ های صحرایی به استان فارس
روی خط اقتصاد ۵ تیرماه
🔹با وجود هشدارهای قبلی مسئولین سازمانهای حفظ نباتات و سایر دستگاههای متولی بحران هیچ آمادگی برای مقابله با هجوم ملخها نداشتند!
🔹سابقه تاریخی حملات آفات به این شکل در کشور وجود داشته است!
🔹سال های آینده به دلیل تخم ریزی ملخ ها در کشور باید منتظر طغیان آفات باشیم!
#چالش_ملخ
✅ @masaf_foods