eitaa logo
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
4.4هزار دنبال‌کننده
4.4هزار عکس
3هزار ویدیو
8 فایل
📢 کانال رسمی کارگروه مطالعاتی و پژوهشی کشاورزی و امنیت غذایی جنبش مصاف 🔹امنیت غذایی پایدار 🔹پیشرفت کشاورزی 🔹احیای منابع طبیعی از تبادل و تبلیغ معذوریم ارتباط با ما 👇 my.masaf.ir/r/eitaa ایمیل 👇 💻 @masaf.ir" rel="nofollow" target="_blank">foods@masaf.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️ آیا می‌توانیم در تولید گندم خودکفا شویم؟ 🔹 بنابر گزارش‌های موجود در مورد میزان نیاز گندم کشور حداکثر ۱۴ میلیون تن برآورد می‌شود. با این حال تولید گندم در کشور در حالت میانگین و با شرایط معمول بارش سالیانه به ۱۱ میلیون تن در سال می‌رسد. که ۳.۵ میلیون تن مربوط به بخش دیم و ۷.۵ میلیون تن حاصل بخش گندم آبی است. اما واقعا ظرفیت کشور همین‌قدر است؟ 🔹کارشناسن کشاورزی با استفاده از تکنیک‌های تحلیلی و آماری پتانسیل تولید مجموع گندم آبی و دیم را با شرط ثابت نگه‌ داشتن مساحت زمین‌های کشاورزی ۲۸.۷ میلیون تن برآورد می‌کنند. این یعنی ما نه تنها می‌توانیم در تولید گندم‌خودکفا شویم بلکه صادر کننده این محصول نیز می‌توانیم باشیم. 🔰 مشکل در کجاست؟ 🔹 یکی از اولین مشکلات در کشاورزی فقدان مدیریت صحیح مزرعه و نداشتن دانش و آگاهی کافی است. یعنی بسیاری از مواردی که منجر به کاهش تولید می‌شوند به وسیله مدیریت صحیح قابل اصلاح هستند. مثلا انتخاب بذر نامناسب و زمان نامناسب کاشت می‌تواند تا ۳۰ درصد از تولید را کاهش دهد. 🔹 مدیریت ضعیف درمصرف آب و عدم نفوذ تکنولوژی‌های جدید آبیاری در زمین‌های کشاورزی نیز از عوامل مهم کاهش بازده محصول ذکر شده است. 🔹عدم استفاده از کود و کم بودن ضریب نفوذ مکانیزاسیون نیز از عوامل کاهش بازده زمین‌های کشاورزی است. میانگین مصرف کود در ایران ۸۰ کیلوگرم در هکتار است که با میانگین ۳۳۰ کیلوگرمی که کارشناسان توصیه کرده‌اند فاصله بالایی دارد. 🖋 در این شرایط لازم است دولت نقش هدایتگر و تنظیم‌گر خود را ایفا کرده و با اعطای مشوق‌های مرسوم از جمله پرداخت مستقیم و یا قراردادهای خرید تضمینی دست کشاورزان را برای بهبود عملکرد تولیدات زراعی بازکنند. بدیهی است با موعظه و سخنرانی برای کشاورزان رفتار مطلوب تصمیم‌گیران امنیت غذایی را در قبال تولید انجام نخواهند داد. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ معرفی خدمات سازمان بازرگانی کشاورزی آمریکا/ خدمات آزمایشگاهی و تایید 🔹سازمان بازرگانی کشاورزی آمریکا با ارائه خدمات با ارائه خدماتی غیر اجباری به کشاورزان داوطلب، محصولات آنان را آنالیز و ارزش گذاری کرده و بر این اساس به آن‌ها گواهینامه های ویژه می‌دهد که یک نوع تاییدیه برای محصول درجه یک محسوب می‌شود و فروش، بازاریابی و صادرات آن‌ها را تسهیل می‌کند. این خدمات موجب افزایش رقابت برای بهبود کیفیت می‌شود. 🔹یکی از خدمات این سازمان، ارائه خدمات رایگان آزمایشگاهی و آنالیز شیمیایی، میکروبی و بیومولکولی به روی غذا است. همچنین این سازمان با اعطای تاییدیه‌های معتبر از این طریق به تسهیل بازاریابی داخلی و خارجی محصولات کشاورزی در آمریکا کمک می‌کند. 🟠 خدمات آزمایشگاهی: 🔹 سازمان بازرگانی کشاورزی از طریق آزمایشگاه‌های ملی National Science Laboratories یا به اختصار (NSL) به آنالیز غذا و محصولات کشاورزی می‌پردازد. این آزمایشگاه‌ها به طور مشترک توسط دولت و صنایع توسعه یافته‌اند و برای وزارت کشاورزی، ارتش،آژانس‌های کشوری و ایالتی، موسسات تحقیقاتی و بخش خصوصی خدمات رایگان ارائه می‌کنند. 🔹آزمایشگاه‌های دولتی این خدمات تنها در دو شهر گاستونیا در ایالت کارولینای شمالی و بلیکلی در ایالت جورجیا انجام می‌شود. آزمایشگاه‌های ملی آ‌مریکا طیف وسیعی از کالاها نظیر مرکبات، توتون، روغن زیتون، موم زنبور عسل، غذای سربازان و انواع مختلفی از محصولات فرآوری شده غذایی را مورد بررسی قرار می‌دهد. 🟠 تاییدیه‌های بین المللی: 🔹سازمان بازرگانی کشاورزی وزارت کشاورزی مسئول اعطای مجوز به آزمایشگاه‌های صادر‌کننده تاییدیه صادرات مواد غذایی است. این سازمان خدمات آزمایش مختلف به روی موادغذایی را ارائه می‌دهد و آزمایشگاه‌های متناسب با روش آزمایش ماده غذایی معرفی می‌کند. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ آیا می‌توانیم در تولید گندم خودکفا شویم؟ 🔹 گزارش‌های کارشناسان نشان می‌دهد در صورتی که برخی از فاکتور‌های مدیریت مزرعه، آب اصلاح شود و دولت عزمی جدید داشته باشد با همین مقدار از زمین‌های کشاورزی می‌توانیم تولید گندم را از ۱۱ تن به ۲۸.۷ تن برسانیم و از وارد‌کننده تبدیل به یک صادر کننده گندم شویم. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پارک‌های لجستیک کشاورزی یا بندر خشک چیست ؟ 🔹 پارک‌های لجستیک کشاورزی (بندر) مانند یک بندر محصور در خشکی، کار جمع آوری محصول، برندینگ و صادرات محصول را انجام می‌دهد. بندر خشک جنوب کرمان یک طرح مناسب با توجه به تنوع محصولات کشاورزی آن است که در تابستان امسال برای آن سرمایه گذار پیدا شد. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
🎥 کمبود نیتروژن و افزایش قیمت کود نیتراته 🔹افزایش قیمت گاز در اروپا منجر افزایش قیمت نیتروژن و کود‌های نیتراته شده است. بازسازی اجتماعی ناشی از کرونا موجب افزایش فعالیت مراکز صنعتی و کاهش ذخایر استراتژیک گاز در اروپا شده است. این امر موجب افزایش قیمت گاز شده که پیش ماده کلیدی صنعت کود نیترات است. 🔹یکی از بزرگترین شرکت‌های سازنده کود نیتراته در آمریکا به وسیله طوفان آیدا آسیب جدی دیده و فعلا توانایی ساخت آمونیاک را ندارد. 🔹 علاوه بر موارد فوق روسیه صادرات کود‌های نیتروژنه را تا شش ماه آینده ممنوع کرده است و چین نیز برای صادرات فرآورده‌های نیتروژنه را محدود کرده است. 🔹 موسسه نروژی یارا هشدار داده است که افزایش قیمت کود کشاورزی می‌تواند به افزایش قیمت غذا و قحطی منجر شود./بلومبرگ 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ فست فود در روم باستان! 🔹 باستان شناسان به تازگی در شهر مدفون شده پمپی آثاری از یک ساختمان شبیه به رستوران فست فود کشف کرده‌اند. ‌ 🔹در این رستوران نقاشی‌های دیواری پیدا شد و استخوان حیواناتی که برای طبخ به عنوان غذای مشتریان قطعه قطعه شده بودند پیدا شده است. باستان شناسان حتی روی دیوار‌های این رستوران یک یادگاری‌ِ کنده‌کاری شده پیدا کرده‌اند. 🔹 شهر باستانی پمپی تا قبل از فوران آتشفشان شهر شلوغ با ۲۰ هزار نفر سکنه بوده است. دانشمندان امیدوارند بتوانند با آنالیز بقایای بجای مانده از این رستوران عادات غذایی مردمان آن زمان را تشخیص دهند. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕ تیلاپیا؛ یک غذای رژیمی با چربی کم 🔹 تیلاپیا را می‌توان یک غذای رژیمی با کالری و چربی پایین محسوب کرد. 🔹 چربی و کالری تیلاپیا بسیار پایین‌تر از گوشت قرمز است و در عین حال منبع خوبی از پروتئین و ویتامین‌ها محسوب می‌شود. 🔹 برخی از افراد پایین بودن نسبت امگا ۳ و امگا ۶ در تیلاپیا را ضعف آن می‌دانند، در حالی که این نسبت در آن از گوشت قرمز بهتر است و تنها کمی پایین‌تر از برخی ماهی‌های دیگر است. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هرس مکانیزه درختان 🔹 افزایش ضریب نفوذ مکانیزاسیون در زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها موجب افزایش بهره‌وری کشاورزی خواهد شد. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ برشی دروغین از حقیقت به سبک بی‌بی‌سی 🔹 پاره حقیقت گویی یک از روش‌های رسانه برای رسیدن به هدف مطلوب خود است. در این برش از حقیقت بی‌بی‌سی تنها یک بخش کوچک از تاریخ را برش زده و در معرض دید قرار داده است. با این حال برش بزرگتری از تاریخ در تصاویر مشخص کننده هدف این رسانه است. 🔹واضح است که دمای زمین در حال افزایش است با این حال اگر به نمودار دمای زمین در طول تاریخ مراجعه شود مشخص می‌شود این تغییرات دمایی در طول تاریخ زمین طبیعی است و هدف غرب از این معاهدات ایجاد تعهد برای کشور‌های تولید کننده سوخت‌های فسیلی به نفع کشور‌های اروپایی فاقد سوخت فسیلی است. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خط تولید ماست 🔹 ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان لبنیات در منطقه است و ۱۰ درصد از لبنیات تولیدی را صادر می‌کند. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم جالب و البته اشتها آور در مورد معرفی انواع قارچ‌های خوراکی 👌 ⚠️! بدون دانش و اطلاع کافی به هیچ وجه از قارچ‌های موجود در طبیعت استفاده نکنید. خطر مرگ در اثر مسمومیت جدی است. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ اهرم غذا در اختیار توسعه نفوذ سیاسی-اقتصادی آمریکا در جهان (بخش دوم) 🔹 قانون "غذا برای صلح" که آیزنهاور، رئیس جمهور آمریکا در سال ۱۹۵۴ امضا کرد، به سه نوع کمک غذایی تقسیم شد: ▪️ نوع اول: این نوع کمک غذایی اجازه می‌داد تا مازاد محصولات کشاورزی که بر بازار داخلی آمریکا اثر سوء داشتند، با ارائه وام‌های با بهره پایین و اقساط بلند مدت به کشور‌های دچار کمبود مواد غذایی فروخته می‌شد. این سرمایه‌‌گذاری صرف تلاش‌های دیپلماتیک (در راستای اهداف سیاسی آمریکا) در کشور وام گیرنده می‌شد. ▪️نوع دوم و سوم این کمک‌ها شامل کمک‌های اعانه غذایی به سازمان ملل، سازمان‌های غیردولتی و دولت به دولت در شرایط اضطراری و حوادث می‌شد. وزارت خارجه آمریکا تاکید دارد که اولویت ارسال در این کمک‌ها به کشور‌های دوست است و فعالیت‌های بشر‌دوستانه در اولویت این برنامه نبوده است. 🔹در دهه ۱۹۶۰ استفاده از غذا به عنوان یک اهرم دیپلماتیک شدت گرفت و دولت‌های کندی و جانسون به منظور القای مدرنیزه کردن کشاورزی در کشور‌های هدف از آن استفاده کردند. این برنامه‌ها به منظور ایجاد رشد اقتصادی در کشور‌های هدف و خود اتکایی غذایی در آن‌ها صورت گرفت تا در آینده با بالا رفتن رفاه در این کشور‌ها به بازار محصولات گران‌تر آمریکایی تبدیل شوند. از جمله این کشور‌ها می‌توان به هند اشاره کرد که در پی قحطی سال ۱۹۶۵، با کمک‌های غذایی و کشاورزی آمریکا، مدل مدرن‌سازی کشاورزی غربی را در کشور خود اجرا کرد. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ تسلیت به جامعه صنعت دام و طیور کشور! ‼️شنیده‌ها حاکی از آن است محسن مردی، سمبل و مصداق کامل ناکارآمدی و سوء مدیریت در حوزه مبارزه با آفات و پروژه‌های ملی همچون مرغ آرین، گاو سمینتال و جاروک لیمو، به سمت مدیرعاملی شرکت امور پشتیبانی دام منصوب شد. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برداشت مکانیزه زیتون 🔹 ایران جزو بیست کشور بزرگ تولید کننده زیتون است. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بادمجان و موز به علت ارزان‌تر بودن نسبت به نهاده‌های دامی، خوراک دام می‌شوند پوریان رئیس شورای تامین‌کنندگان دام زنده ایران در گفتگو با خبرفوری: 🔹نهاده‌های دامی دیر به دست دامداران می‌رسد و میزان آن کم است. 🔹به دلیل هزینه‌های زیادی که برای نگه‌داری دام به دامداران تحمیل می‌شود دام‌های خود را می‌فروشند و این به کمبود گوشت دامن می‌زند. 🔹حذف ارز ۴۲۰۰ برای دامداران بهتر است. 🔹قیمت بادمجان نسبت به ذرت و جو پایین‌تر است به همین علت از آن در تامین خوراک دام استفاده می‌شود./اخبار فوری 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرورش ماهی در قفس 🔹 دریاچه‌های طبیعی و مصنوعی می‌توانند به عنوان یک بستر برای پرورش ماهی در قفس عمل کنند. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ چرایی افزایش قیمت کنجاله در کشور 🔹 ارز دولتی راهکاری بود که توسط دولت قبل برای مقابله با افزایش تورم خانوار اتخاذ شد. 🔹 از ۲۰ قلم کالای اساسی امروزه ۵ قلم از آنها شامل این ارز می شود. از اصلی ترین اقلام این سبد کنجاله سویاست که بسیار موثر بر قیمت دام خواهد بود. 🔰علیرغم اعطای ارز دولتی چرا قیمت کنجاله سویا افزایش یافت؟ 🔹 اصلی ترین دلیل افزایش قیمت کنجاله سویا در کشور را می‌توان؛ افزایش قیمت جهانی کالا، بی تدبیری نهاد اجرایی همانند بی‌نظمی در سامانه بازارگاه و افزایش قیمت دستوری دانست. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️ تولید بذر توسط بخش خصوصی 🔹خشنود علیزاده رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: سالانه در کشور حدود ۶ میلیون هکتار از زمین‌های دیم زیرکشت گندم، نخود، جو و دانه‌های روغنی می‌رود. 🔹وی افزود: با هدف تکثیر بذر ارقام جدید، این مؤسسه تاکنون ۶۷ قرارداد واگذاری دانش فنی تولید بذر با بخش خصوصی امضا کرده است. 🖋 کشت دیم و تولید بذر دو ظرفیت مهم در کشور است که هنوز به طور واقعی فعال نشده است. ایران یکی از بزرگترین وارد کنندگان بذر در جهان است. ورود بخش خصوصی به تولید بذر می‌تواند با سیاست‌های تشویقی توسط دولت شتاب بیشتری بگیرد. قطعا یکی از اولویت‌های بذر در ایران تولید بذر‌های مناسب کشت دیم است تا به وسیله بذر مناسب بتوان کشت دیم را متحول کرد. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕️نکاتی در مورد محصولات ارگانیک 🔹محصول ارگانیک بنابر استاندارد ارائه شده توسط وزارت کشاورزی آمریکا یعنی «عدم استفاده از سموم و کودها و مواد سنتز شده» در تمامی مراحل فرآیند تولید و فرآوری مواد غذایی و همچنین به منظور جلوگیری از آسیب زدن به خاک ممنوع بودن استفاده از روش‌های مرسوم خاک‌ورزی (انواع شخم) در تمام مراحل آماده سازی بستر کشت. در حال حاضر، عمل به این روش‌ها در تولید محصولات غذایی موجب کاهش شدید عملکرد خواهد شد. 🔹کل فروش محصولات آمریکا در سال ۲۰۱۵ از حدود ۴۳ میلیاردلار فراتر نرفت و این عدد تنها ۵ درصد از بازار کشاورزی این کشور محسوب میشود. 🔹ایالات متحده آمریکا طی ده سال اخیر به طور متوسط به ازای هر آمریکایی ۲.۲ تن غذای اساسی به روش "غیر ارگانیک" تولید کرده است. یعنی ۳.۹ برابر بیشتر از سرانه تولید یک ایرانی در ایران! 🔹نکته مهم اینکه محصول سالم با محصول ارگانیک تفاوت دارد! می توان محصولی سالم داشت ولی نه با پیروی از استاندارد تعریف شده ارگانیک! به عبارت دیگر می توان اصول صحیح کاربرد سموم و کودهای شیمیایی را اجرا کرد تا محصولی سالم را به بازار رساند ضمن اینکه به عملکرد نهایی آسیب وارد نشود. 🔹برای مثال باقی ماندن سموم در محصولات کشاورزی و خطرزا بودن آن دوره‌ای دارد و اگر پس از سپری شدن این دوره، مصرف این محصولات مشکلی ایجاد نمی کند و با محصولات به اصطلاح ارگانیک هیچ تفاوتی نخواهند داشت. ♨️آن روی واژه‌ها همیشه پیامی نهفته است، فریب نخوریم!♨️ 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
‍‍ ‍‍ ⭕️ بازار ۳۲ میلیارد دلاری محصولات ؛ حقایقی که تا به حال کتمان کرده‌اند! 🔹 محصولات جانبی بسیار سمی و زا برخی کپک‌ها هستند که معمولا در مراحل مختلف تولید، برداشت، مراحل پس از برداشت و ذخیره‌سازی تولید می‌شوند. حضور مایکوتوکسین‌ها در مواد غذایی ارگانیک در تحقیقات متعددی بررسی و تأیید شده است (Rubert et al. , 2013). 🔹تحقیقات نشان می‌دهد که این ترکیباتِ سرطان‌زا نه تنها در مواد غذایی ارگانیک کمتر نیستند، بلکه در مواردی تا چندین برابر مواد غذایی غیر ارگانیک هستند، به عنوان مثال مشاهده شده است که آلودگی ذرت‌های ارگانیک به فامونیسین‌های fumonisin B1 و B2 تا ۱۰ برابر بیشتر از ذرت غیر ارگانیک بوده است (Silva et al. , 2009). 🔹اخیراً مطالعات دیگری در ارتباط با حضور در محصولات غذایی و غیرارگانیک بر پایه غلات در آلمان، فرانسه و اسپانیا انجام شد که نتایج بیانگر وجود مقادیر بیشتر مایکوتوکسین‌های حاصل از در محصولات در مقایسه با انواع غیرارگانیک بود!(Rubert et al., 2013). 🔹 ها هایی هستند که به طور عمده توسط قارچ‌های تولید می‌شوند و با عوارض متعددی از جمله کبد، نارسایی‌های و... مرتبط هستند. همچنین وجود فومونیسین ها در ذرت‌های محلی (home grown) در شمال ایران ارتباط بالا و معنی‌داری با (Shephard et al. , 2000) و در چین با نشان داد (Li et al. , 2001). 🔹اما یکی از اصلی‌ترین ها، است و سمی‌ترین و عضو این خانواده آفلاتوکسینB1 نامیده می‌شود که چنانچه در مدت طولانی و به مقدار کم جذب بدن شود موجبات ابتلا به را فراهم می‌آورد. 🔹آفلاتوکسین M1 متابولیت هیدروکسیله شده B1 است که پس از جذب در بدن جانوران تشکیل می‌شود و به همان اندازه خطرناک است. آفلاتوکسین M1 در فرآورده‌های نسبتا پایدار بوده و در فرآیندهای پاستوریزه و حتی استریلیزه کردن، غیرفعال نمی‌شود. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که میزان آفلاتوکسین M1 در و شیر بیش از حد مجاز بوده و می‌تواند برای مصرف‌کننده خطرناک باشد (Tosun and Arslan, 2013a; Malissiova et al, 2013). 🔹همچنین مقادیر بالاتر از حد مجاز آفلاتوکسین B1 در و ادویه‌جات مشاهده شده است (Tosun and Ayyıldız, 2013b). بسیاری از افراد تصور میکنند که محصولات ارگانیک از نظر ارزش غذایی بهتر از انواع غیر ارگانیک هستند در حالی که هیچ مطالعه علمی چنین ادعایی را ثابت نمیکند به ویژه اینکه تقلب در محصولات ارگانیک به شدت رواج دارد. 🔹سؤال اینجاست آیا به همان میزان که روی بررسی سلامت محصولات تراریخته مانور داده میشود؛ مکانیسمهای احراز سلامتی محصولات ارگانیک نیز طراحی و اجرایی می شود و یا صرف کلمه محصول ارگانیک مساویست با محصول سالم؟!!! 🔹در اینکه هر محصولی چه از نوع باشد و چه از نوع ، اگر قرار است بر سر سفره مردم بیاید باید احراز سلامت شود شکی نیست، ولی چرا این مهم فقط در مورد محصولات تراریخته تاکید میشود؟ و چرا برخی انجمن ها با صرف هزینه‌های بالا و برگزاری همایش بین‌المللی سعی دارند به جای معرفی مزایای محصولات ارگانیک در همایش خود بر ضدفناوری تولید محصولات تراریخته در کشور تبلیغ کنند؟ آیا بهتر نیست این انجمن‌ها بنا بر رسالت خود و مطابق رسم معمول تمام دنیا نسبت به گسترش درج ‌های آگاهی دهنده اطلاع‌رسانی به مصرف‌کننده عمل کند و با توسل به رسالت اصلی خویش به حق انتخاب مشتریان در گزینش و مصرف و با بهتر ارج نهند؟!! 🖇: 1⃣سالاری، رزیتا و همکاران (زمستان ۱۳۹۲). آلودگي به آفلاتوكسين ها و اكراتوكسين A در فلفل قرمز ايراني پس از برداشت. فصلنامه علوم و صنايع غذايي شماره ۴۱، دوره ۱۰۰٫ 2⃣فرهنگ، بیتا (مهر ۱۳۸۳). بررسی کاربرد استاندارد ایمنی ‌‎HACCP‌‏ برای کنترل مایکوتوکسین ها در تولید خشکبار. استاندارد، شماره ۱۵۷، ۲۳ـ۲۰۰٫ میرحسینی، سیدضیاالدین (۲۳ مهر ۱۳۹۴). چرا محصولات ارگانیک کاملا سالم و قابل اعتماد نیستند سیدضیاالدین میرحسینی-دانشگاه گیلان 3⃣Martins ML (Apr. 2001). Aflatoxins in spices marketed in Portugal. Food Addit Contam 18(4): 315-99. 4⃣4Rubert, R. et al. (2013). A survey of mycotoxins in random street-vended snacks from Lagos, Nigeria, using QuEChERS-HPLC-MS/MS. Food Control 32: 673-6777. 5⃣Silva, L., et al. (2009). Analysis of fumonisins in corn-based food by liquid chromatography with fluorescence and mass spectrometry detectors. Food Chemistry 112: 1031-10377. ✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE
⭕️ با وجود اُفت تولید هنوز هم مرغ یک پا دارد! 🔹 اوایل تابستان امسال بود که رئیس جمهور سریلانکا تصمیم بر ممنوعیت واردات کود و سم کشاورزی را اعلام کرد و گفت که از این پس کشت ارگانیک خواهند داشت. 🔹 این موضوع باعث شده است که طبق پیش‌بینی‌ها برداشت برنج ۴۰ درصد کاهش داشته باشد. کارشناسان کشاورزی پیش بینی کرده‌اند که این تصمیم عجیب موجب کاهش صادرات نارگیل، کائوچو و چای تا ۴۰ درصد شود. 🔹 بنابر شواهد موجود، بسیاری از کشاورزان سریلانکایی بخش کمتری از زمین‌های کشاورزی خود را کشت کرده‌اند. کشاورزان چندین نوبت نسبت به این قانون اعتراض کرده‌اند. 🔹 با آنکه موسسه اقتصاد کشاورزی سریلانکا به رئیس جمهور این کشور هشدار داده است که این تصمیم می‌تواند ۲۰ درصد از تولید کشاورزی و ۳.۰۵ درصد از تولید ناخالص ملی را کاهش دهد با این حال رئیس جمهور این کشور بر تصمیم خود پافشاری می‌کند./ رویترز 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods
⭕ گسترش آنفلوانزای مرغی در آسیا و اروپا 🔹در چند روز گذشته چند مورد شیوع بیماری آنفلوانزای مرغی در نقاط مختلف جهان گزارش شده است. چین، کره جنوبی، ژاپن و نروژ شیوع این بیماری را در گله‌های پرندگان گزارش کرده‌اند. 🔹سویه‌هایی از این عامل بیماری‌زا توانایی جهش و آلوده کردن انسان را نیز دارند و چین گزارش داده است که از ابتدای امسال ۲۱ نفر در این کشور به سویه H5N6 آنفلوانزای مرغی مبتلا شده‌اند./رویترز 🖋 شیوع آنفلوآنزا می‌تواند باعث معدوم شدن گله‌های مرغ و در پی آن کاهش عرضه مرغ شود. بنابراین با توجه به نیاز داخل به واردات مرغ باید ذخایر مرغ در کشور حساب شود تا بازار داخلی به دلیل افزایش قیمت جهانی آن دچار مشکل نشود. 📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف 🆔 @masaf_foods