🔶 نسبت اخلاق و معماری
🔸 معماری به عنوان یک حرفه مهندسی و به سبب تأثیرات عمیقی که بر زندگی و محیط زیست دارد، نیازمند اصول اخلاقی است که به طور کلی سه دسته میشود:
🔘 اخلاق در حرفه معماری(اخلاق شخص معمار):
➖ شامل اخلاق بندگی، جلب رضای خدا، اخلاق فردی، اخلاق اجتماعی و اخلاق زیست محیطی
🔘 اخلاق در معماری(صفات ساختمانی):
➖ بنای معماری مکان نمودار شدن اخلاق فردی و حرفهای معماران است. با مسئولیتپذیری معمار در قبال خود، خدا، طبیعت و دیگران اثر معماری وی نیز با طراحی مناسب جلوهگر صفات اخلاقی خواهد شد.
🔘 اخلاق و رفتار متأثر از محصول عمل معماری:
➖ با عنایت به تأثیر معماری در اخلاق و رفتار انسان چنین معماریای نقش اساسی در افزایش سلامت روحی و روانی انسان خواهد داشت و اثرات اجتماعی، فرهنگی، کالبدی و محیطی آن متناسب با نیازهای ساکنان آن خواهد شد.
🔸 پایبندی به اصول اخلاقی میتواند موجب شادابی، نشاط و سلامت جامعه انسانی باشد. در معماری هم به دلیل ماهیت و شرایط حرفهای آن و تأثیری که در زندگی انسان دارد، توجه به اخلاق، نیازی اساسی است.
📚 اخلاق و ارتباط آن با معماری، محمدباقر ولیزاده و همکاران
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 رابطه متقابل معماری با انسان
🔸 معماری کاملاً هویتساز است. رابطهٔ معماری با انسان یک رابطهٔ تعاملی است. یعنی ما معماری را میسازیم و معماری ما را میسازد. این امر کاملاً واضحی است.
🔸 شما شخصیتتان بسیار تحت تأثیر آن خانهای است که در آن بزرگ شدهاید.
🔸 معماری را افرادی میسازند و انسان در این معماری پرورش مییابد و از این معماری میآموزد که چگونه باشد.
🔸 معماری میتواند انسان را منضبط کند، میتواند به چشم انسان نجابت بیاموزد و یا اینکه برعکس باشد؛ یعنی به گونهای باشد که عملاً نانجیبی را تسهیل کند.
🔸 معماری میتواند شما را به قناعت دعوت کند یا به اسراف. بنابراین معماری قطعاً بر انسان تأثیر میگذارد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 گزارش عملکرد دی ماه واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
شکستن اهریمن دستساز ترکیه!/سد آتاترک
▪️آتاترک، بزرگترین سد ترکیه است که از لحاظ حجمِ کار ساختمانی پنجمین سد بزرگ جهان و از لحاظ تولید برق آبی در دنیا سوم است.
▪️ارتفاع این سد ۱۶۹ متر است و حجم تاج آن ۴۸/۵ میلیارد مترمکعب است.
▪️این سد که با هدف آبیاری و تولید برق بر روی فرات احداث شد، باعث خشکی تالاب هورالعظیم شده و معضل ریزگرد ها را برای ایران و عراق ایجاد کرده است.
▪️طبق گزارشات امده از ترکیه، دو زمین لرزه ویرانگر( ۷.۵ و ۷.۸ ریشتر) اخیر، در کف این سد تاثیر گذاشته و باعث ترک خوردن آن شده است.
▪️این تَرکها نگرانی های زیادی در این باره بوجود آورده که اگر سد تخریب شود سیل عظیمی به وجود میآید و تا عراق هر چه جلودارش باشد را تخریب میکند. مناطق اطراف قبلا تخلیه شده است.
▪️کارشناسان هشدار دادند که سد هر لحظه ممکن است بشکند و ویرانی های ناشی از آن میتواند منطقهای به وسعت ۳۰ کیلومتر مربع در نزدیکی سد را تحت تأثیر قرار دهد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 استفاده از کاریز بجای چاه
🔸 با آشكار شدن اين موضوع كه بسياری از رويهها و روشهای زندگی بشر امروزی خارج از توان زيست محيطی است و نمیتواند پايدار باشد، تكنیکها، روشها و فنونی كه با قانونهای بوم شناختی هماهنگ و سازگار هستند، مورد توجه قرار گرفته است. بخش مهمی از اين روشها و فنون، تجربه و دانشی است كه مردم بومی پس از چند هزار سال در سازگاری با محيط و شناخت سرزمين زيستگاهی خود به دست آوردهاند. در همین جهت كاريز يا قنات ایرانی از جایگاه خاصی برخوردار است که میتواند نقش مهمی در توسعهی پایدار ایفا نماید.
🔸 یکی از کاربردهای امروزی قنات استفاده از آنها به منظور ایجاد و طراحی باغها و فضاهای سبز میباشد. آب به برکت حضور خود در عین حال از طریق بستری که برای حیات گیاهان آماده میکند، هوای مطبوع را در پی میآورد. وجود آب و گسترش آن در سطوح گوناگون و در همهی اطراف و گوشهها، علاوه بر وجه منظری خود به شکلهای متفاوت از قبیل فواره، چشمه، آبنما، آبشارها و دهها شکل دیگر و ایجاد منظری زیبا و طبیعی، باعث بالا رفتن رطوبت و خنک شدن هوا به ویژه در فصول گرم، در اقلیم خاص خود میگردد. امروزه نیز این موضوع میتواند مورد توجه ویژهی معماران منظر واقع گردد.
🔸 آبیاری بوستانها و پارکهای شهری و اجرای خدمات شهری نظیر نظافت و شست و شوی معابر نیز با استفاده از آب قناتها مقدور میباشد. لازم به ذکر است تنها در شهر تهران ۵۰۰ رشته قنات وجود دارد که طول آنها به ۲۰۰۰ کیلومتر میرسد! این در حالیست که تنها ۳۰ درصد از پارکهای تهران از آب قنات برای آبیاری فضای سبز خود استفاده مینمایند. از این روی ضروری است به جای استفاده از آب چاه برای آبیاری بوستانها و فضاهای سبز، از آب قنات، زهکشهای مترو و تصفیهی پساب فاضلاب برای این منظور استفاده نمود.
🔸 امکان افزایش توریسم و ارتقای گردشگری با احیای قناتهای موجود میسر میباشد. برای این منظور میتوان با طراحی تفرجگاهی قنات مانند ایجاد پایاب و آسیابهای آبی در مسیر قنات، فضاهای گردشگری جذابی را برای گردشگران خارجی و داخلی مهیا نمود. معالاسف با وجود تقریباً ۴۰ هزار قنات فعال در ایران، حتی یک قنات مجهز برای بازدید و ارائهی این سازهی بومی به گردشگران وجود ندارد.
💠 واحد معماری و شهرسازی
💠 @masaf_memari