🔶 آیا واقعاً طرح نهضت ملی مسکن برای فقراست؟
🔸 وعده ساخت مسکن یکی از مهمترین وعدههای دولت سیزدهم برای رفع فقر و شکاف طبقات اجتماعی بوده اما میخواهیم ببینیم آیا این وعده اگر عملی شود میتواند به این هدف برسد؟
🔸 برای ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن آورده مالی اولیه مردم باید حدود دویست تا چهارصد میلیون تومان باشد که به صورت چند قسط در حدود دو الی سه سال به حساب دولت ریخته میشود!
🔸 طبق بررسیهای واحد ما و همچنین نظرات کسانی که ثبتنام کردهاند هنوز رقم اصلی آورده اولیه مشخص نیست و این اختلاف دویست میلیونی خود حاکی از سرگردانی مسئولین این نهضت است!
🔸 پس از تحویل خانه به مردم که حتی آن هم مشخص نیست چه زمانیست، وامی به مردم تعلق میگیرد که از ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد و دویست میلیون گفته شده است و باز هم این بازه درست مشخص نشده! که وقتی این سرگردانی در دولت دیده میشود مردم حس میکنند هیچ مدیریتی پشت این پروژه وجود ندارد!
🔸 طبق اعلام دولت به طور متوسط برای بازپرداخت این وام مردم باید ماهیانه هفت تا ده میلیون اقساط پرداخت کنند که این مبلغ اوایل دولت و بر اساس دلار ۳۰ هزار تومانی تعیین شده و مشخص نیست این مبلغ در زمان تحویل ساختمان چقدر باشد؟
🔸 اگر فرضا اقساط وام ملی مسکن ده میلیون باشد، آیا توان پرداخت این وام را دارید؟
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
10.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 معماری منها
🔸 هرگاه آثار متعلق به هویتی جمعی و متجانس، گرد هم آیند، منظومهای هماهنگ شکل میگیرد(معماری سنتی) و هرگاه آثاری با هویتهای فردی و نامتجانس کنار هم قرار گیرند مجموعه ناهماهنگ حاصل میگردد (معماری مدرن).
🔺 پس بنابراین می توان گفت معماری سنتی ایران باستان، معماری «ما» و معماری مدرن امروز، معماری «منها» است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🏢 آپارتمانهای ماشینی
🔸 باید به این واقعیت مسلّم توجه داشت که مسکن نه به عنوان سرپناه بلکه به مثابه وسیلهای است که میبایست معیارهای اساسی لازم برای ایجاد پیوند بین زندگی خانواده و محیط را دارا باشد. واحد مسکونی محور اصلی زندگی والدین و فرزندان است و باید شامل فضای کافی برای غذا(تهیه، مصرف و ذخیره)، دورهم نشستن،خوابیدن،فعالیت های فردی از قبیل انجام تکالیف اعضاء و کوشش های دیگر باشد، مسکن بر بهرهوری و ثبات خانواده تأثیر میگذارد و احساس عزّت و سربلندی و نیز حاکمیت امنیت و آسایش بر ساکنین آن باید تحقق یابد.
🔸 امروزه در برخی از کشورهای توسعه یافته انسان تبدیل به ماشینی برای فعالیتهای اقتصادی شده است، در شهرهایی چون توکیو،پاریس،لندن به دلیل کمبود فضای ساخت وساز و جمعیت زیاد به زندگی در میکرو آپارتمانهایی به مساحت هشت متر روبهرو شدهاند.
🔸 آپارتمانهایی که مشکلات زیادی از جمله مشکلات اخلاقی، پزشکی، مصرف زیاد انرژی، افسردگی و بی نشاطی و کاهش نسل را برای ساکنان به ارمغان میآورد امروزه آنقدر کوچک شدهاند که انسان را به صورت مستقیم هدف قرار داده است و او را تبدیل به ماشینی برای زندگی کرده است.
🔺 انسانی که خلیفه الهی در زمین است و به عنوان اشرف مخلوقات نام برده میشود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 هنرمند پیرو، خالق نیست
🔸 هنرمند پیرو که دنبال رو مردم است، کدام مردم را ملاک به کار خود قرار میدهد؟ این مطلب روشن است که مردمی که ملاک کار هنرمند است، حد متوسط میان انسانهای رشد یافته از نظر مغزی و روانی و انسانهای آن عامیِ محض هستند، زیرا انسانهای رشد یافته و صاحب نظر نمیتوانند طرز تفکرات خود را به اندازهای پایین بیاورند که با خواستهها و تفکراتِ بیشترِ مردم تطبیق کند؛ اگرچه کاملا میتوانند آن خواستهها و تفکرات را درک کنند و مورد نظاره قرار دهند. مردم عامی هم که وضعی روشن دارند و بالا بردن آنان تا حد متوسط، همان دشواری را دارد که پایین آوردن صاحب نظران رشد یافته تا حد متوسط.
🔸 بنابراین، هنرمند پیرو دنبالهرو درکها و خواستههای مردم متوسط در هنر است. او از شهرت و محبوبیت و دیگر امتیازات زندگی معمولی بهرهمند میشود ولی کاری برای انسان انجام نداده است مگر این که در آثار هنری بکوشد که با تجسم واقعیات و با رمز و اشارات مناسب، دردهای مردم را بکاهد و با عظمتها سرمایهها و امکانات نهفته آنان در زیر پرده عوامل محیطی و اجتماعی آشنایشان ساخته و با این راه، آنان را به دروازه «حیات معقول» نزدیک کند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🌻 گلهای مناسب اتاق خواب برای رفع استرس و بهبود کیفیت خواب
🪴 اسطوخودوس
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 معماری مدرن علیه هنر است؟
🔸 معمار سنتی، نوآوری را در تکمیل تدریجی دستاورد پیشینیان و سپردن آن و آیندگان می داند، معمار سنتی به اندازه توان خود ارزشی و ارزشهای معماری میافزاید و ادعای معماری خلقالساعه را ندارد.
🔸 انسان مدرن نوآوری را در دگرگون کردن پدیدهها و چیزها و جایگزین کردن جدید به جای موجود به کار میگیرد. معماری مدرن(به معنای عام) معماری عصیان و بدعت است. هر سبکی که در این معماری پدید میآید با نقد شیوه پیشین همراه است.
🔸معماریِ مدرن دیکتاتور و سرکوبگر است. معماری که به سبکی به جز سبک روز عمل کند عقب مانده و واپسگرا به حساب میآید. شیوههای یکی پس از دیگری دیکته میشوند و شیوه قبلی که تا دیروز مورد وثوق و اقبال معماران بود و در مدرسههای معماری آموزش داده میشد را از میدان به در میکنند.
🔸 معماری مدرن برخلاف معماری سنتی که فارغ از زمان به نظر میآید معماری است وابسته و متکی به زمان. زمانی میآید، زمانی میپاید و زمانی میرود.
🔸 نوآوری آنگاه از جنس خلاقیت است که جدید زاده موجود و مکمل آن باشد. نوآوری آنگاه از جنس بدعت است که جدید جایگزین موجود و متضاد آن باشد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
5.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 مملکت ارث پدر بانکها
👤 رئیس سازمان خصوصیسازی: باشگاههای تفریحی بانکها در مناطق ۱ تا ۴ تهران ۲۰۰ هزارمتر زمین دارند
🔺 آقای رئیسی شما قبل از انتخابات گفتید جلوی بانکها میایستید، این هم یه سر سوزن از ظلم بانکها به مردم، بسمالله
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تنفس مصنوعی در آپارتمان
🔸 از جمله عواملی که باعث میشود زندگی در آپارتمانها از آسایش کمتری برخوردار باشد، عدم امکان تهویه و گردش هوای طبیعی است.
🔸 هوای بسته و ساکن علاوه بر اینکه زمینه بیماریهای جسمی را بیشتر میکند، در گرفتگی روح انسان هم نقش بسزایی دارد.
🔸 گردش هوا به قدری مهم است که از نگاه دینی اگر مرتفع ساختن خانه مانعی برای گردش هوا در خانه همسایه شود، ممنوع شده است.
🔸 در بسیاری از خانههای آپارتمانی امکان استفاده مناسب و به موقع از پنجره ها برای ایجاد زمینه گردش هوا وجود ندارد. پنجره برخی از آپارتمانها به خیابان باز میشود و باز کردن این پنجره.ها یعنی ورود آلودگی صوتی و هوایی به خانه. برخی از آپارتمانها هم در مقابل مجتمعهای آپارتمانی دیگر بنا شده که باز کردن پنجره یعنی تبدیل کردن خانه به تماشاخانه!
🔸 برای ایجاد زمینه مناسب جهت گردش هوا باید دو پنجرهای که در امتداد هم نیست باز شود که هوا از یکی وارد و از دیگری خارج شود. در برخی از آپارتمانها تنها در یک سوی بنا پنجره تعبیه شده است. بنابراین باز بودن پنجرهها کمک چندانی به گردش هوا نمیکند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
17.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ نهادهایی که مسئول مسکن هستند و خودشان زمین احتکار میکنند!
👤 سید حسن موسوی فرد، کارشناس سیاستگذاری اقتصادی:
امام خمینی(ره) همان اوایل پیروزی انقلاب دستور راهاندازی بنیاد مسکن را دادند و تاکید کردند پولی بابت زمین برای ساخت خانه مستضعفان گرفته نشود.
🔻 بنیاد مسکن و سایر نهادهای مسئول الان بیایند و بگویند چقدر زمین رایگان در اختیار مردم قرار دادهاند؟
🔻 بسیاری از زمینهای کشور در اختیار همین نهادها و دولت قرار دارد.
🔻 با توسعه آپارتمانسازی، افزایش جمعیت هم امکانپذیر نیست.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 عید سعید فطر برشما مبارکباد
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 شکست بازار مسکن
🔺 افزایش شدید قیمت مسکن در کنار کاهش تولید آن باعث شده تا اقشار متوسط و ضعیف جامعه بیش از پیش از خانهدارشدن دور شوند.
🔸 بر این اساس بخش عمده آنها به ناچار متقاضی مسکن استیجاری شدهاند که این امر خود باعث افزایش مضاعف اجارهبها شده است.
🔸 این موضوع در حالی است که طبق گزارش مرکز آمار در سال ۱۳۹۵، حدود ۲/۶میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که قاعدتا بایستی باعث کاهش قیمت مسکن و اجارهبها شود، در حالی که این اتفاق رخ نمیدهد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari