فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓چرا قانون مالیات بر خانههای خالی اجرا نمیشود؟
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 توئیت واحد معماری شهرسازی مصاف در واکنش به بحران انرژی در اروپا و توسل خبرگزاری فرانسوی به معماری بادگیر های ایرانی:
🔸 با توجه به تابستان داغ در اروپا و ناتوانی این کشور های صاحب ادعا در تامین برق شهروندانشان، خبرگزاری فرانسوی در خبری مفصل از سیستم کهن خنک سازی بادگیر های ایرانی مینویسد!
#معماری_پایدار
#قرارداد_پاریس
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
چالشهای فرهنگی آپارتمان
1️⃣ رعایت نشدن حق همجواری: اهمیت حقوق همسایگان در اسلام به قدری زیاد است که هر کدام از کتب روایی و حدیث یک باب مفصل دربارهی حق همسایه و حرمت تضییع حقوق او آوردهاند. آزار همسایه بسیار نهی شده است و نیکی به همسایه بسیار توصیه شده است.
2️⃣ حفظ حریم همسایه در نصوص دینی: کسی که به منزل شخص مؤمنی سرکشی کند در آن حال چشمانش بر آن شخص حلال است...
📚صدوق، 1413 ق،/104
براساس قاعدهی « لاضرر » تصرفات در ملک شخصی باید مبتنی بر اصول و ضوابطی باشد که سبب اضرار به دیگران نگردد، لذا این قاعده میتواند به عنوان مبنا و زیربنای ضوابط و مقررات شهری قرار گیرد.
📚سیفیان، 1377،؛73علی آبادی، 1389
3️⃣ حد و مرز همسایگی: در احادیث تا چهل خانه از هر سو نقل شده است؛ مرز همسایگی در جامعه ی اسلامی، همگی قلمرو یک محله را شامل میشود.
4️⃣ مراعات نشدن روابط عاطفی: اهالی یک محله و دست کم ساکنین یک کوچه در نظام شهر قدیم با یک دیگر روابط نزدیک شبه خویشاوندی داشتند و در مسائل و مصائب روزگار به یاری هم میشتافتند؛ به عکس نظام شهری جدید که حتی ساکنان یک محتمع مسکونی و حتی طبقات یک آپارتمان به ندرت یکدیگر را میشناسند. با این وجود میبینیم که فلسفهی شهری شدن در شهرهای مدرن از بین رفته است.
5️⃣ خانههای بدون حریم: از مواردی که درخور نقد جدی است، برآورده ساختن نیاز به مسکن برای نیاز روز افرون جمعیت متراکم شهرها است که برای حل آن به تقلید غربیان به تولید انبوه سازی و آپارتمان و برج و امثال آن روی آوردهایم. منازل ویلایی که حفظ حیا و حریم از مؤلفههای اصلی آنان بود جای خود را به آپارتمانهایی دادند که علاوه بر حریم شکنی، موجب محدودیت شدیدی برای اهالی خانواده میشد که مخصوصاً در دوران پاندمی کرونا بشدت مردم را افسرده نیز ساخت!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
5.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 معضلات آپارتماننشیی (از بین رفتن هویت محلهها)
استاد رائفیپور
برشی از سخنرانی روایت عهد 50 (معماری اسلامی)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
📣 فراخوان جذب نیرو 📣
🔶 واحد معماری و شهرسازی موسسه مصاف، جهت تکمیل کادر خود از افراد واجد شرایط و علاقمند به معماری اسلامی، به صورت حضوری و مجازی، در بخشها و با شرایط زیر دعوت به همکاری مینماید:
1️⃣ معمار و طراح داخلی
- ترجیحاً دارای تحصیلات معماری داخلی
- فعالیت به صورت حضوری و تمام وقت
- مسلط به نرمافزارهای مدلینگ و رندرینگ
-علاقمند به معماری اسلامی
-خلاق و ایدهپرداز با ذوق هنری
-دارای روحیه کارگروهی
2️⃣ تدوین:
- فعالیت به صورت پروژهای و غیر حضوری
- مسلط به نرمافزارهای تدوین (اینشات، پریمیر، افترافکت،.. )
- خلاق و ایدهپرداز با ذوق هنری
- علاقمند به معماری اسلامی
✅ برای ارسال پورتفولیو (رزومه و نمونه کار) به آیدی زیر مراجعه کنید.
https://t.me/c_masaf_memari
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
نشریه مصاف.pdf
837.5K
🔶 گزارش مختصری از فعالیتهای واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔸 واحد معماری و شهرسازی؛ واحدی که با بهرهمندی از نظرات اساتید معماری و حوزوی در زمینۀ فقه مسکن و شهرسازی، به تولید و انتشار مؤلفههای معماری ایرانیاسلامی، تولید محتوا، برگزاری کلاسها و کارگاههای متفاوت و طراحی پروژه میپردازد
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تاثیر آپارتماننشینی بر تمرکز کودکان
🔸 بچهها تواناییهای خود را در بازی و تفریح كردن میتوانند نشان دهند و جَستوخیز و بازیهایی مثل لِیلِی كردن بر افزایش توانایی جسمی آنان كمك خواهد كرد.
🔸 این تحرك و جوش و خروش تمركز ذهنی بچهها را بالا میبرد و برای نمونه بچههایی كه توانایی توپ گیری، پاس دادن، شوت كردن یا پرتاب توپ را دارند، در واقع ضمن اینكه نشانهای از سلامت آنها به شمار میرود از تمركز و توجه خوبی نیز برخوردار هستند.
🔸 آپارتماننشینی حركت، توجه و تمركز كودكان را محدود میكند و بر همین اساس بچههای كم تحرك و تنها در خانه و آپارتمان با توجه به اقتضای سنی به جای سر و صدا با موانع متعدد حركتی، رعایت دیگران و همسایهها روبه رو و مجبور هستند خود را با تلویزیون، كامپیوتر، اینترنت و پناه بردن به فضای مجازی سرگرم كنند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تناقض مساکن کوچک با وعده دولت و قانون
🔸 اخیرا صحبت از ساخت خانههای کوچک برای قشر متوسط و نیازمند توسط دولت مطرح میشود که این رویکرد از اساس با گفتمان دولت در تناقض است. تمامی بررسیهای کارشناسی حاکی از آن است که در تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت خانه با متراژ استاندارد با محدودیتی مواجه نیستیم که احیانا نیاز باشد متراژ خانهها را کم کنیم، علاوه بر آن کوچک سازی خانه با سیاستهای کلی نظام و نص قانون نیز در تعارض است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 نادر خلیلی: جستجوگر باشید نه دنبالهرو!
🔸 من فکر میکنم اگر ما روز و روزگاری حقیقاً تصمیم گرفتیم کشورمان خودکفا شود، معماری و هنر اصیل خودش را از گذشته به حال بیاورد و به قرن بیست و یکم جهش بدهد، باید از کودکستان دستهای بچههایمان را در خمیر گل و مصالح و انرژیهای طبیعی برای بازی و خلق کردن به جای اسباببازیهای پلاستیکی بگذاریم و دانشکدههای هنر و معماری و شهرسازیمان را غرق در دروس و تجربیات عملی هنرها و دانشهای اصیل ایرانی کنیم و در عین حالی که آنها را با پیشرفتهترین علوم و هنرهای جهان آشنا میسازیم به آنها بیاموزیم که جستجوگر باشند نه دنبالهرو تا با ثروت و گنجینهٔ فرهنگشان به بازارهای دنیا وارد شوند و نه با پول.
📚 نادر خلیلی در مصاحبه با مجله معماری و شهرسازی، سال ۱۳۶۹.
📚 نادر خلیلی معمار بینالمللی ایرانی که ارائه دهنده سیستم ابر خشت میباشد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️ السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
8.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 قفسی بهنام خانه 25متری
🔸 غزال راهب رئیس بخش مسکن و سیستمهای ساختمانی مرکز تحقیقات وزارت راه در اظهاراتی باورنکردی گفت: بر اساس ضوابط و مقررات یک خانه 25 متری برای زندگی یک خانواده کفایت میکند. مطابق مقررات در یک اتاق 20 متری میتوان خورد و خوراک و سکونت و آشپزی صورت بگیرد؛ پس همین متراژ به عنوان الگوی ساخت مسکن برای قشر کم درآمد در نظر گرفته شود!!!
🔸 سوال این است آیا مسئولین به دهکهای پایین اصلا به چشم انسان مینگرند؟ آیا افرادی که مدعی کفایت مساکن 25 متری هستند، خودشان و خانوادشان حاضر به زندگی در این خانهها خواهند بود؟ نفوذ تفکر امپریالیستی در مسئولین و مجریان ساخت مسکن مشهود است؛ که مردم را به چشم رباتهای عاری از نیازهای انسانی و اجتماعی و عاطفی دیده که فقط یک سرپناه و محلی برای خوابیدن نیاز دارد تا فردا روز مجددا به سرکار برود.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 رعایت اصول معماری اسلامی توسط شهرداریها
🔸 مطابق چهارصدو نود و سومین جلسه شورای شهر در سال ۱۳۹۱، طرح «الزام شهرداری تهران به رعایت اصول معماری اسلامی، ایرانی و زیباسازی نما و منظر ساختمانهای شهری» تصویب شد.
🔸 در راستای تصویب این طرح در آن سال، عضو شورای شهر وقت اظهار کرده بود: باید الزامی وجود داشته باشد تا ساختوسازها براساس معماری اسلامی-ایرانی باشد که این طرح میتواند گام خوبی در این حوزه باشد.
🔸 حال بعد از گذشت ۱۱ سال از تصویب این طرح باید پرسید شهرداری تهران جز تراکم فروشی چه کرده است؟ چه گامی برای احیای معماری ایرانی-اسلامی برداشته اند؟
🔸 متاسفانه یکی از اساسیترین معضلات موجود در حوزه مسکن، قوانین و طرحهایی است که صرفا تصویب شدهاند و سپس رها شده و فراموش گشتهاند. از مثالهای اخیر این قوانین و طرحها میتوان به مالیات از خانههای خالی و تاحدودی طرح جهش تولید مسکن اشاره کرد.
🔸 مجلس و دولت و سایر ارگانها و نهادها و سازمانها باید به جای تولید رزومههای کمفایده مبنی بر تصویب فلان طرح و فلان قانون، به فکر عمل در کف میدان باشند. حوزه مسکن دیگر جای تنفس ندارد و صبر مزدم لبریز شده است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari