🔷 ساخت پیرنشین جلوی خانهها در راه خدا
🔻کریمی بهعنوان یکی از مهمترین نمودهای معمارانهٔ احترام انسانها به همدیگر، «پیرنشین» را مثال میزند که در جلوی ساختمانها طراحی میکردند: «مردم از پس آن، پول در نمیآوردند و فخر نمیفروختند. حتی نیت و نگاهشان آنقدر الهی بود که آن را زیبا طراحی و اجرا میکردند تا اگر همسایه و حتی غریبهای از کنار ساختمان عبور میکرد و میخواست لحظهای استراحت کند، با نگاه به اطراف پیرنشین حظ بصری هم ببرد تا صاحبخانه بیشتر رضایت الهی را کسب کرده باشد».
🔹رویکرد لیبرال، قاتل پیرنشینهای ایرانی
🔻اما در دنیای لیبرال، فرد هیچکس جز خودش را نهتنها مهم نمیداند، بلکه دیگران را مضر هم میداند. به همین خاطر میبینیم به گفتهٔ «برایان بری» در دنیای لیبرال «هدف آدمی در زندگی، بهدست آوردن خواستههای شخصی است و اگر بخواهد خود را فدای دیگران کند، آن هم به خاطر موجودی موهوم به نام «جامعه»، از این هدف منحرف شده است».
🔻در تفکر لیبرال فقط «من» مهم است. همه چیز حول محور «من» و برای تأمین خواستههای «من» است. دیگران هیچ جایگاهی در این تفکر ندارند.
📎 مشاهده گزارش کامل این مطلب
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
⭕️ راه اندازی بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست :
🔹این دولت از ابتدای شروع بکار، بیش از ۲۰۰۰ خانه محیط زیست راهاندازی کرده است.
🔹امسال با توجه به شعار سال و بیانات مقام معظم رهبری، کیفیسازی خانههای محیط زیست را مد نظر داریم که در حال انجام است.
🔹همچنین خانههای فنآور با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و مجموعه محیط زیست ارتباط خوبی دارند. در این حوزه پیشتاز هستیم و سعی میکنیم شعار سال را به نحو مطلوب محقق کنیم.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶لیبرالیسم یعنی منفعت من
🔸 در دیدگاه لیبرالیسم نباید از کسی انتظار بخشش داشت. در این دنیا هر چیزی جز «من» بیاهمیت و مضر است. پس پیرنشین که نمود معماری احترام انسانها به همدیگر محسوب میشود، در این دیدگاه نهتنها اصلاً مطرح نیست، بلکه امری کاملاً منسوخ، غیرمنطقی و غیرعقلانی است. چرا «من» باید بخشی از زمین یا ساختمانم را در اختیار دیگران قرار بدهم تا آنها استراحت کنند؟! فایدهاش برای من چیست؟!».
🔸از این بابت است که میبینیم الان جلوی ساختمانها خبری از پیرنشینهای زیبا نیست. عدهای حتی جلوی ساختمانها هم یک میله بر زمین فرو میکنند که نهتنها شما بلکه ماشینتان را هم لحظهای در کنار ساختمانشان نبینند.
🔶 معماری خانهها تحت تأثیر حاکمیت است
🔸«جهانبینی لیبرال همیشه و در همه جا وجود ندارد. انسانهایی هم پیدا میشوند که هنوز نگاه و رویکرد الهی و اخلاقی خود را حفظ کردهاند. ولی بالاخره انسانها تحتتأثیر حکومتها هستند.». او در این باره «کاداستر» را مثال میزند. کاداستر یعنی حدنگاری یا نقشهبرداری که ارزش حقوقی داشته باشد و بر اساس مرزهای آن بتوان سند مالکیت صادر کرد؛ به طوری که ارزش، موقعیت و مالکیت زمین برای اشخاص خصوصی و مراجع اداری و قضایی معین شود.
🔸 «وقتی از طریق کاداستر حق مردم از زمین پرداخت نمیشود و مسکن به سرمایه و یک کالای گرانبها تبدیل میشود، نمیتوان از مردم انتظار بخشش این کالای گرانبها را داشت. چون مردم با زحمت بسیار بعد از چند ده سال تلاش موفق میشوند یک خانهٔ آپارتمانی ۷۰متری بخرند که اصلاً پیشخوانی ندارد تا بخواهند آن را هم ببخشند».
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟧 ایرانیان متمدن از دیرباز زندگی با طبیعت را بلد بودند و خودشان را با شرایط وفق داده و آنجایی که لازم بوده است طبیعت را به خدمت خود در میآوردند و البته همیشه سعی داشتند کمترین آسیب را به طبیعت بزنند و همینگونه هم بوده است.
🔹شهر یزد را میتوان نماد این سبک زندگی دانست، مردمانی در دل کویر که زندگی کردن در دل خشکی و خاک را معنا کردند.
🔹معماری این مردم در جهت پاسخ به اقلیم سوزان و نیازهای خودشان بوده است.
🔹کسی برای خودنمایی معماری نمیکند، کسی آسایش خود را فدای دیده شدن نکرده است، کسی نمیگوید به من چه و درمورد شهر و خانه خودشان مسئولیت داشتهاند.
🔹ایرانیان بلد کار بودند، تا زمانی نگاه به دست دیگران برایشان افتخار شد، تا زمانی که فرنگرفتگان از فرنگ برگشتند و تحقیرشان کردند، تا موقعی که انسانهایی پیدا شدند که غربگرا و غربگدا نام گرفتند.
🔹برای ساختن تمدنمان باید دوباره به زندگی مسالمتآمیز باهم برگردیم و خودمان را باور کنیم.
#معماری_اسلامی_ایرانی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶گرانی مسکن، سبک معماری را تغییر میدهد
🔻«مردم وقتی مسکن را گرانبها مییابند به جای عقبنشینی ساختمان و اهدای پیرنشین به همسایگان و رهگذران، جلونشینی هم میکنند و سانتیمتر به سانتیمتر ساختمان را استفاده میکنند. چون چارهای جز آن برای خود نمیبینند!». کریمی با بیان این نکتهٔ کلیدی دو گروه را جدا میکند که مصداق این نکته نیستند: «این نکته در مورد سرمایهدارانی که زمین بزرگ دارند و با این حال ساختمانشان پیرنشین ندارد و نیز برای انسانهایی که با وجود زمین کم باز هم یادشان نمیرود که باید انسانهای دیگر را تکریم کنند صادق نیست.».
🔶 جهانبینی لیبرال یا الهی؟ مسأله این است!
🔻«در جهانبینی لیبرال، رشد در «تفردگرایی و خودخواهی» است و هر چه هست برای «من» است. ولی در جهانبینی الهی، رشد در «ضد تفردگرایی و ضد خودخواهی» است. چون اصلاً چیزی جز خدای جهانیان وجود ندارد.».
🔻به قول سعدی شیرازی وقتی انسان رشد میکند تازه متوجه میشود که جز خدا اصلاً چیزی در جهان وجود ندارد و هر چه هست خداست: «رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند * بنگر که تا چه حد است مکان آدمیت».
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
5.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ تمام ایران سرای من است
شهر تبریز است
و خاکش تربت مردانگی
مردمانش سرو قامت،
اسوۀ آزادگی
به چه شیرین است زبانش،
ترکی شیرین سخن
من که مینازم به نامش ،
با تمام بندگی
✍️ شهریار
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
اهل كاشانم، اما
شهر من كاشان نیست
شهر من گم شده است
من با تاب، من با تب
خانهای در طرف دیگر شب ساختهام
من در این خانه به گم نامی نمناک علف نزدیكم
من صدای نفس باغچه را میشنوم
و صدای ظلمت را، وقتی از برگی میریزد
و صدای، سرفهی روشنی از پشت درخت
عطسهی آب از هر رخنهی سنگ
چكچک چلچله از سقف بهار
و صدای صاف، باز و بسته شدن پنجرهی تنهایی
و صدای پاک، پوست انداختن مبهم عشق
متراكم شدن ذوق پریدن در بال
و ترک خوردن خودداری روح
من صدای قدم خواهش را میشنوم
و صدای، پای قانونی خون را در رگ
ضربان سحر چاه كبوترها
تپش قلب شب آدینه
جریان گل میخک در فكر
شیههی پاک حقیقت از دور
من صدای وزش ماده را میشنوم
من صدای، كفش ایمان را در كوچهی شوق
و صدای باران را، روی پلک تر عشق
روی موسیقی غمناک بلوغ
روی آواز انارستانها
و صدای متلاشی شدن شیشهی شادی در شب
پاره پاره شدن كاغذ زیبایی
پر و خالی شدن كاسهی غربت از باد
من به آغاز زمین نزدیكم
نبض گلها را میگیرم
آشنا هستم با، سرنوشت تر آب، عادت سبز درخت
✍️ سهراب سپهری
#ردپای_شعر_در_معماری
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 استفاده از رنگ سفید در طراحی
🔸به کارگیری رنگ سفید در فضا به خصوص برای پوششهای اصلی (همچون دیوارها) ، آن مکان را روشنتر، بزرگتر و لطیف تر جلوه میدهد؛ بنابراین برای فضاهای کوچک و کم نور انتخاب ایده عالی است.اما استفاده از رنگ سفید در وسعت زیاد می تواند خنثی و کسل کننده باشد.
🔸خداوند زیبایی را دوست دارد و دوست دارد آثار نعمت هایی که به بنده اش عطا کرده دیده شود. رنگ سفید که در روایات بعنوان رنگ زیبا معرفی شده است می تواند فضا را زیباتر کند.
▫️در حدیثی رسول الله(ص) می فرمایند: که رنگ سفید زیباتر و پاک تر است.
▫️یا در حدیثی دیگر می خوانیم که پوشاندن دیوار ها با گچ که سفید رنگ است، مصداق نشان دادن نعمت های الهی است .
🔸 سفید خالص هنگامی که با نور طبیعی نورپردازی میشود، یک رنگ گرم را ایجاد میکند، اما در زیر نورهای مصنوعی به نظر سرد میرسد.رنگ سفید، یک رنگ تابستانی است که نور را منعکس کرده و از گرمای زیاد جلوگیری می کند.ابن سینا به نقل از جالینوس ذکر میکند که رنگ سیاه به دلیل تکاثف (چگالی) و رنگ سفید (در وسعت زیاد) بدلیل تخلخل،چشم را آزار میدهد.
🔸رنگ سفید بدلیل آرامشبخش بودن برای افرادی با تایپولوژی d, گرم و خشک و i, گرم و تر توصیه میشود. این رنگ به دلیل لطافت زیاد می تواند از شدت تایپ d که موجب تند خویی، ریزش مو از پیشانی و مابقی ابرازات d و i را تقلیل دهد بدین منظور این رنگ بشدت برای مناطق "گرم و خشک" و "گرم و تر" توصیه میشوند.(تایپولوژی disc)
🔸مناطق جنوبی کشورمان بیشتر دارای حالات گرم و تر(دموی) و مناطق نیمه بیابانی (تهران و کرج و..) و بیابانی (یزد و اصفهان و..) بیشتر حالات گرم و خشک (صفراوی) می باشند.
🔸در مناطق سرد و خشک و شرد و تر کمتر توصیه میشود زیرا موجب افزایش سودا و بلغم میگردد!
#رنگ_شناسی
#معماری_سالم
#دکوراسیون_داخلی
#معماری_اسلامی_ایرانی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
کمبود بودجه عربستان برای اجرای پروژه شهر نئوم
✍عربستان اعلام کرده بود پروژه شهر نئوم را تا سال ۲۰۳۰ به اتمام رسونده و ۱ونیم میلیون نفر در آن سکونت خواهند یافت، به تازگی بلومبرگ اعلام کرده است که این اتفاق شدنی نبوده و این پروژه تا سال ۲۰۳۰ فقط میتواند پذیرای ۳۰۰ هزار نفر باشد.
🔸شهر نئوم عربستان فقط یک طرح عادی و تفریحی نیست، طرحی عبری_غربی با پول عربستان در جهت حذف ایران و همچنین تنگه بابالمندب از کریدور شرق به غرب و قرار دادن کشورهای حوزه خلیج فارس در بطن این کریدور که به رژیم صهیونیستی ختم میشود و در جهت مرکز اهمیت بودن رژیم صهیونیستی است.
📎 لینک توییت
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف