🔶 اعتصابات تخفیفی
🔸 در پیج شخصیِ خود، اعلام اعتصاب میکنند و خود را قهرمان معتصبان مینامند ولی همزمان در پیج مجموعهشان درحال پکیج فروشی بهمراه تخفیف هستند.
🔸 بله، ای مردم اعتصاب کنید، علیالخصوص پکیج فروشان اعتصاب کنند، که این بزرگواران بدون رقیب و مزاحمت به پکیج فروشی شان بپردازند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 انتزاعگرایی و صراحتگرایی در اقیلمهای متفاوت
🔸 در مباحث فلسفی، قدرت بالای تخیل در مزاج خشک، در مقابل صراحتگویی و کاهش خیالانگیزی ذهن در مزاج مرطوب، اثبات میشود. طبیعی است که در عرصههای گوناگون هنری در مناطق خشک، نوعی انتزاع گرایی و نمادگراییهای عقلانی و مفهومی خیال انگیز ایجاد گردد. شعر عراقی و نمادگرایی رازی، آذری و اصفهانی همه مظاهر این اندیشهاند. در مقابل صراحت و توصیف مستقیم طبیعت که ویژگی مزاج مرطوب است به عنوان نمونه در عدم ایجاد تزئینات و نمادهای چند لایه و با معناهای عقلانی در فضای قدسی مناطق مرطوب شمال و جنوب میتوان مشاهده کرد.
🔸 حتی در مظاهردینی و قدسی نمادین کشورهای آسیایی و آفریقایی، میتوان وجود حالت انتزاعی در مناطق خشک و تشبیهی در مناطق مرطوب را نشان داد.
🔸 به نظر میرسد با این مبنا، در طراحی محیط در این دو منطقه ذوق عمومی متفاوتی حاکم باشد که لازم است تا حدودی با طراحی به تعدیل این قوه پرداخت. به عبارت دیگر مزاج مردم این دو منطقه را به تعادل رساند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 شهر نمود کالبدی تمدن
🔸 ملاک نامگذاری و ردهبندی شهرها در قرآن، نه توسعه اقتصادی، کالبد فیزیکی یا جمعیت آن نیست بلکه توسعه انسانی است. انسانهای توسعه یافته که در تعبیر قرآن، صالحاناند، در هر شهری یا کورهدهی زندگی کنند، شهری هستند و مدنی؛ و انسان توسعه نایافته که در تعبیر قرآن همان ظالمان و ناصالحاناند، اگر در کلانشهرها هم زندگی کنند، روستایی اند و فروی! (رهبری، ۱۳۸۷، ص۳۳۵).
🔸 هر تمدنی مبتنی بر نوع تفکر و روح حاکم بر آن تمدن و بر اساس تعریف و نوع نگاه آن به نیازهای انسان شهری، سیستمها و ساختارهای خود را در شهر میسازد.
🔸 یکی از زیرساختهای اصلی تمدن، شهرسازی است که به علت تجلی و نمود سیستمهای دیگر(مانند اقتصاد، امنیت و آموزش) جایگاهی ویژه در ایجاد و نمایش یک تمدن دارد. از آنجا که جسمانیت و بعد کالبدی و فضایی شهر به چگونگی برنامهریزی شهرسازان بستگی دارد، شاید بتوان نمود تفکر و نگرش یک تمدن را در نحوه و وضعیت کالبد و فضای شهرها(برنامهریزی شهری)، چگونگی مدیریت شهری و طراحی شهرسازان مورد مطالعه قرار داد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 حد حریم در اقلیمهای مختلف
🔸 اقلیمهای غیر مرطوب سرد و گرم به نوعی گریز از محیط به تراکم و فشردگی کالبدی میانجامد. در مقابل در اقلیم مرطوب، معماری با بسط در محیط، تلاش در بهرهمندی بیشتر از طبیعت شکل میگیرد.
🔸 این ویژگی در نسبت فضای باز به بسته در معماری و شهر و همچنین تغییر حد قلمرو و حریم نقش دارد.
🔸 گروتر با استناد به تحقیق ادوارد هال در کتاب بعد پنهان به تفاوت این قلمرو میان اعراب(اقلیم گرم و خشک) و انگلیسیها(اقلیم معتدل) اشاره میکند. برای اعراب حد حریم بسیار کوچک است در حالی که افراد انگلیسی حتی از فاصله دور ورود به حد خانه خود را به معنی بیاحترامی به حریم شخصی تلقی میکنند( ناگفته نماند که حد حریم جدای از بحث درونگرایی و برونگرایی است).
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 رئیسجمهور با استعفای رستم قاسمی موافقت کرد
🔸 شهریار افندیزاده سرپرست وزارت راه و شهرسازی شد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 عدالت در شهرسازی
🔸 در آیات و روایات بسیاری، هدف از عملیاتی کردن دستورهای دین، تحقق عدالت بیان شده است که به صورت عام بر این مطلب نیز دلالت میکنند؛ ولی ادلهای که به صورت خاص هدف از اجرایی نمودن برنامههای الهی در شهرسازی را عدالت اعلام میکنند، بدین شرح هستند:
🌻 «و اگر اهل شهرها و آبادیها، ایمان میآوردند و تقوا پیشه میکردند، برکات آسمان و زمین را بر آنها میگشودیم؛ ولی (آنها حق را) تکذیب کردند؛ ما هم آنان را به کیفر اعمالشان مجازات کردیم. آیا اهل این آبادیها، از این ایمناند که عذاب ما شبانه به سراغ آنها بیاید در حالی که در خواب باشند؟! آیا اهل این آبادیها، از این ایمناند که عذاب ما هنگام روز به سراغشان بیاید در حالی که سرگرم بازی هستند؟!» (اعراف: ۹۶-۹۸).
🔸 بر پایه مفهوم این آیه، اگر اهل هر شهر و سرزمینی به دستورهای الهی در شهر عمل کنند کالبد و فضای شهری را بر اساس ضوابط دین بناسازند، خداوند نعمتهای زمینی و آسمانی خود را بر همه آنها فرو میفرستد که بر اثر آن، در این جامعه عدالت اجتماعی برقرار میگردد و در صورت عمل نکردن به دستورها، خداوند امنیت و عدالت را از آنها میگیرد.
🔸 کاربریها و فضای مناسب شهر در تمام مناطق شهر بر اساس جمعیت آن مکان، لکه گذاری میشود و نباید محلهای به علت تمرکز افراد شاخص سیاسی و اقتصادی، فضای بهتری نسبت به مناطق دیگری داشته باشد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 کثرتگرایی(پلورالیسم)
🔸 جنکز دربارهی آفات فراوان گسترش یافتن این کثرتگرایی هشدار میدهد. چرا که در شرایط کثرت مطلق امکان انتخاب، سلب میشود و معماری در حقیقت به بنبست میرسد.
🔸 نمونههای فراوانی را از طرحهای معماری جهانی میتوان نام برد که در طول چند سال، چندین طرح را عوض کردند و باز هم سرانجام به مرحلهی ساخت نرسیدند.
🔸 به گفتهی جنکز: «در شرایط امروز، معماری مقبول همه، همانند سیاست مقبول همه، بدون طرفدار است و در هر زمینه، متخصصان و گروههای علاقهمند چیرهاند. این قضیه باعث کاهش قدرت متمرکز میگردد و در معماری میتواند به نوعی بنبست در ساختمانسازی منتهی شود و باعث طراحی چندباره گردد.
🔸 توسعهی «نَشنال گالرى» لندن یا موزهی «ویتنی» نیویورک شاهدی بر این مدعاست. جاهایی که ترکیب نقدهای صریح، تلاش گروههای ذینفع و حضور مجامع تخصصی بازبینی طرح، موجب شده است طراحی دوباره مدت شش سال طول بکشد و حتی قبل از اینکه رسما ارائه شود، متوقف گردد.
🔸 جنكز اگرچه نوگرایی را وحدت طلب توصیف کرده اما وحدتطلبی مدرن، شکلی عرضی دارد. در عین حال نوعی کثرتگرایی در طول زمان، جزء ذاتیات نوگرایی است و همین است که در دنیای پست مدرن به شکل فاجعهای ظهور کرده است. جنکز با استناد به اُسکار وایلد میگوید: «هیچ چیز خطرناکتر از زیاد مدرن بودن نیست، چون آدمی مستعد این میشود که هر آن و به ناگاه از مد افتاده شود.»
📚(جنكز، ۱۳۷۰. ۱۸)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تاثیر محیط بر سلامت انسان
🔸 در مطالعهای که در سال ۱۹۸۶ توسط هیروگن صورت گرفت میزان تاثیر نور بر سلامت به وسیله ارزیابی زندانیان یک زندان که پنجرههایی با مناظر مختلف داشتند، ارزیابی شد. او متوجه شد که زندانیانی که منظره پنجرههای آنها رو به علفزار یا کوه بود درجات بسیار کمتری از مریضیهای مرتبط با استرس را نسبت به زندانیانی که منظره پنجرههای آنها رو به حیاط زندان یا ساختمانهای دیگر بود نشان میدهند.
🔸 به دلیل اینکه مناظر طبیعی باعث ایجاد پاسخهای مثبت میشوند، میتوانند در مواردی همچون کاهش استرس، کاهش اضطراب، تمرکز حواس و بهبود خلق و خو نقش اساسی داشته باشند.
🔸 مطالعات در سالهای ۱۹۷۹، ۱۹۸۱ و ۱۹۸۶ توسط اولریچ، تایید کننده تاثیر مناظر طبیعی میباشد. اولریچ دریافت که تماشای گیاهان و آب درون اسلایدها و فیلمها در زمینه درمان روانشناختی و فیزیولوژیکی استرس بسیار تاثیرگذارتر از خلق صحنههایی است که در آنها گیاه و آب وجود ندارد.
🔸 او همچنین دریافت که افرادی که به آنها صحنههای طبعیت نشان داده میشد نسبت به افرادی که در معرض صحنههای شهری قرار میگرفتند سریعتر بهبود پیدا میکردند.
🔸 علاوه بر آن، اولریچ حالت احساسی مثبتتر و حالت آرامش بیشتری برای مردمی که در معرض صحنههای طبیعی قرار داشتند گزارش کرد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 برج آزادی به رنگ ایران شد
🔸 در پی پیروزی غرورانگیز تیم ملی فوتبال در جام جهانی ۲۰۲۲، پرچم پر افتخار کشورمان بر روی برج آزادی نقش بست.
🔸 در این برج نگاره که ساعاتی پس از پیروزی تیم ملی فوتبال مقابل ولز و با حضور پر شور هموطنان اجرا شد، شعارهای هواداری تیم ملی نیز بر روی برج آزادی به نمایش درآمد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 آرامش خدامحور
🔸آرامش خدامحور، آرامشی است که با ایجاد تعادل درونی در شهروندان و همچنین متعادل ساختن شهروندان نسبت به محیط شهری، موجب تمرکز قوای شهروندان برای افزایش احساس حضور خدا در شهر می گردد:
🌻 «خداوند (برای آنان که کفران نعمت میکنند) مثلی زده است؛ منطقه آبادی که امن و آرام و مطمئن بود؛ و همواره روزی اش از هر جا می رسید؛ اما به نعمتهای خدا ناسپاسی کردند؛ و خداوند به خاطر اعمالی که انجام می دادند، لباس گرسنگی و ترس را بر اندامشان پوشانید» (نحل: ۱۱۲).
🔸 طبق این فرمایش، نقطه مرکزی تحقق شهر مطلوب اسلامی، ایجاد کالبد و فضایی در شهر است که بتواند آرامش خدامحور را در شهر جریان دهد که نتیجهاش رسیدن به سعادت مادی و معنوی شهروندان در کنار هم است.
🔸 امروزه شهرهای ایران به علت تقلید از الگوهای غربی به بحران هویت دچار شدهاند. این بحران هویت، حس تعلق و آرامش شهروندان را متأثر ساخته است. شهرسازی اسلامی به دنبال ایجاد کالبد و فضایی است که شهروندان در آن، احساس آرامش داشته باشند.
مطلوب است که شهر اسلامی از نظر برطرف کردن نیازهای شهروندان، در حد امکان خودکفا باشد و ترویج دهنده روحیه مصرفگرایی و تجملگرایی نباشد تا مبادا در هنگام مشکلات و بحرانها، ساکنان آن دچار اضطراب شوند و شهر را ترک کنند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 زنان فرانسه جرئت استفاده از مترو را ندارند
👤 توییت مکرون، رئیسجمهور فرانسه:
🔺 روزبهروز به تعداد زنانی که از ترس آزار و اذیت با وسایل حملونقل عمومی تردد نمیکنند، اضافه میشود. به همین خاطر حضور پلیس را مخصوصا در زمانهایی که آزار و اذیت بیشتر میشود، دو برابر میکنیم!
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari