واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 نگاهی اجمالی به پروژه "توالت توکیو"
🔸 معمار ژاپنی"سو فوجی موتو"به توالتهای عمومی به عنوان منابع آب در شهر نگاه میکند، فرصتی برای شکل گیری یک اجتماع کوچک از کودک تا کهنسال، نه فقط برای قضای حاجت، که برای شستن دستها، نوشیدن آب، کنار هم بودن و گِرد هم بودن...
🔸 چند نکاتی درمورد این رویکرد معمار ژاپنی:
➖ این امر در کمتر کشوری رخ میدهد. که آب تصفیه شده رایگان برای عموم در دسترس باشد، غنیمت و نعمتی که در کشور ما به عنوان امکان بدیهی پذیرفته شده است.
➖ کانسپت ایجاد تعامل در این فضا نشان دهنده گذر از فردگرایی، تنهایی، پاشیدن تعاملات و رسیدن مجدد به اهمیت و ضرورت ارتباط انسانها با یکدیگر به عنوان موجودی اجتماعی و استفاده از هر روزنه امیدی برای شکلگیری ارتباط و تعامل حتی در «توالت»
➖ رونمایی معمار از پروژه خود: "توالت" عمومی، کاربریای که از دید معماران معاصر کشورمان پروژه محسوب نمیشود...! نه از لحاظ ابعاد و وسعت نه اهمیت کاربری برای وقت گذاشتن و خلق طراحی، نه بستری برای شهرت، نه آورده مالی و...اما آنچه در این پروژه مهم است پذیرفتن و دفاع از انسان و افتخار به آن است.
➖ تفاوت نگاه به انسان:
ضعف انسان شناسی موجود در عملکرد معماران معاصر ما با وجود منبع غنی و کامل انسان شناسی اسلامی با دو ساحت روح و جسم و در مقابل تفکر و دیدگاه این معمار نسبت انسان و نیازهایش هویداست.
🔸 نتیجه شکل دادن ذائقه و سلیقه غلط در مردم و متقابلا مطالبه اشتباه در بیشتر ابعاد و فقدان طلب احترام به انسان همین شهر هایی میشود که معماران و شهرسازان پروژه در دست ساختند و به هر چیزی شبیه به جزء "محل تعالی و زندگی انسان"
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 اعلام شرایط دریافت وام ودیعه مسکن
🔺تسهیلات ودیعه مسکن از ۴۰میلیون تومان تا ۱۰۰میلیون تومان در شهرهای مختلف پرداخت میشود.
🔸 متقاضی باید دارای اجارهنامه رسمی یا ثبتشده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری از تاریخ یکم فروردینماه سال ۱۴۰۱ به بعد باشد.
🔸 اطلاعات سکونت و مالکیت متقاضی باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شده باشد.
🔸 فرد متقاضی و همسرش نباید مسکنی به نامشان باشد.
🔸 متاهلبودن از دیگر شرایط برای دریافت تسهیلات است. در صورت مجردبودن متقاضی، شرط سنی ۴۵ سال برای مردان و شرط سنی ۳۵ سال برای زنان در نظر گرفته شده است./ایسنا
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 شهر به مثابه موجود زنده
🔸 شهر به عنوان موجودی زنده، ساخته نمیشود، بلكه پديد میآيد. شهر را نمیتوان به صورت دستوری و به دور از تفكرات عمـوم جامعه "ساخت"؛ از آنجا كه شهر، محصول عمل ارادی ساكنين آن و برخاسته از جامعه و فرهنگ است، به غير از كالبد، عوامل كيفی را بهصورت بالقوه درون خود حمل میكند. عواملی كه شناخت آن برای انسان ارزشمند است.
🔸 در اين نگاه، شهر فرای كالبد، روحی را درون خود در جريان دارد (حامل معناست) كه حاصل تعاملات اجتماعی و حيات مدنی در فيزيك شهر است و میتوان آن را "هويت شهر" ناميد. لذا مقوله هويت در شهر از طريق تجربه زندگی و تعامل انسان با شهر (تاريخ بـا جغرافيا) اسـت كـه معنی پيدا میكند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 شهرهای عصر مدرن فاقد شخصیت و هویت شهری
🔸 از نگاه"والتر بور"، شباهت زياد شهرهای مدرن به يكديگر، تهديدی جدی برای فضاهای شهری است، از نظر وی مهمترين وجه اشتراک شـهرهای كهـن،
منحصر به فرد بودن آنها است(مولوی، ١٣٧۶: ٣٠). در همين زمينه منتقدی چون مامفورد، نوسازی شهری عصر مـدرن را بـه لحاظ فضایی، كالبدی، اجتماعی، فاقد شخصيت دانسته و مسئله اصلی شهرسازی مدرن را مسئله هويت شهری تلقی نموده است. وی میگوید شهرها در گذشته واجد وحدت بصری بودند و با فرمهایی كه به تدريج پيچيدگی بيشتری میيافتند، شـيرازه زنـدگی اجتماعی جوامع را به وجود میآوردند. ولی در شهرسازی معاصر، نظم خشک و مقيدی جای تنوع اجتماعی گذشته را گرفته است. شهرها زمانی از خود شخصيت و موجودیتی داشتهاند.
🔸 ليكن امروزه اين شخصيت و موجوديت از ميان رفته است و همه آنهـا بـه تودههای مشابه يكنواختی بدل گشتهاند (دانشپور، ١٣٨٣: ۶٣).
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 تولید مسکن میتواند زمینه کاهش تورم را فراهم کند.
🔸 در شرایطی که سال جدید سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده است بایستی به نقش اساسی مسکن در تحقق این شعار توجه ویژه شود؛ زیرا هم اکنون مسکن بیشترین سهم در تورم کشور را دارد، به نحوی که در برخی مناطق شهری، سهم مسکن از سبد هزینههای خانوار حتی تا ۷۰ درصد را شامل میشود.
🔸 تولید مسکن از معدود راهکارهایی است که میتواند علاوه بر افزایش تولید و به تبعش رشد اقتصادی، همزمان زمینه کاهش تورم را نیز فراهم کند، البته به یک شرط مهم که آن هم عرضه گسترده زمین است تا بتوان علاوه بر رساندن سهم هزینه زمین به عدد صفر، زمینه مردمی سازی را نیز میسر کرد.
🔸 هم اکنون در کلانشهرها بیش از ۵۰ درصد از هزینه تولید مسکن مربوط به هزینه زمین است که عرضه گسترده زمین به مردم، می تواند این هزینه را حذف کند.
✍️ محمد منان رییسی
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 موضوع هنر آیزنمن، شک سیستماتیک است...
👤 آیزنمن:
دیکانستراکشن هیچ ربطی به سبک ندارد بلکه به ایدئولوژی مربوط میشود؛ عیب پسامدرنیسم این است که با ایدئولوژی مخالف است، دوست دارم نشان دهم که نمایش فیلیپ جانسون اساساً نمایشی ایدئولوژیک است فکر میکنم آن نمایش میخواهد نشان دهد که بعضی از مردم سبکگرا هستند و برخی دیگر ایدئولوگ. به گمان من در درون هر چیزی نوعی ایدئولوژی نهفته است.
🔸 ممکن است بسیاری از مردم دوست نداشته باشند با چنین چیزی روبهرو شوند.
🔸 در حقیقت اگر شالوده زیباییشناسی فرا نوگرا بر کثرتگرایی باشد شالوده زیباییشناسی دیکانستراکشن بر شکگرایی و حتی پوچگرایی است. به تعبیر جنکز ما چگونه تمایز بین ساختمان دیکانستراکشنیستی خوب و بد را تمیز میدهیم؟ شکاک دائمی میتواند پاسخ دهد که هیچ کانستراکشنیستی نمیتواند بیعیب باشد...بنابراین هیچ پاسخ روشنی به این پرسش وجود ندارد. ...اگر کاری به معنی خوب وجود نداشته باشد، هرکار، کاری که «بد نیست» تلقی میشود.
🔸 موضوع هنر آیزنمن، شک سیستماتیک است...برای بسیاری از کارهای او دلیل معناشناختی وجود ندارد و به نظر میرسد صرفاً تصمیمی زیباییشناختی است که در هماهنگ کردن رنگها و فرمهای این نما موثر است.
🔸 از دیدگاه انسان در خیابان، فروپاشیها و بی ثباتیها کاملا آشکارند... اما آیا این فضا همین جذابیت و زیبایی را برای مردمی که قصد زندگی در آن فضا را دارند ایجاد میکند؟
🔸 اینجاست که جنکز لذت سامانشکنی را لذت ناشی از فقدان مینامد و آیزنمن را یک پوچگرای مثبت میداند.
🔸 جنکز در گفتگوی خود با آیزنمن میگوید:
«بگذار لحظهای به جنبهی منفی دیکانستراکشن، یعنی نیهیلیسم برگردیم. چون اینطور به نظر میرسد که تاکید روی از خودبیگانگی و همچنین مرکززدایی و کلاسیسیسم یا ضد خاطره و یا ضد شیء بودن است. اینها جهانشمول کردن مفهوم انسان پوچ است.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 هانس هولاین
🔸 روش من در اکتشاف طرح بستگی به هر پروژه و بستر و موقعیت خاص آن دارد. من هیچ وقت نخواستم از آن معمارانی باشم که ساختمانشان را بدون توجه به بستر آن در هر نقطه از جهان بر زمین میاندازند. بلکه همیشه خواستم که وضعیت هر طرح را و رابطه آن با بستر و تاریخ و فرهنگ مردم را درک کنم.
📚 منتشر شده در وب سایت (archdaily)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
11.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 زیباییهای جزیره هرمز
#ایران_نگین_زمین
#IranInReality
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 بحران هویتی
🔸 بورهان غلیون اندیشمند سوری بیان میکند:
بحران هویتی کـه در دنیـا بـا آن روبهرو هستیم بـه دلیل از دسـت دادن نشانههای هویت تودههای مردمی اسـت کـه فرهنگهای ایشان قادر بـه حفظ خود در عرصههـای رقابـت جهانی در برابـر رسانههای بـزرگ که فارغ از مرزهای جغرافیایی حضور خود را بـه کشورها تحمیل میکنند، نیسـتند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
5.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 گوهری بهنام هویت
🔸هويت گوهری است كه من با آن منم و زندهام.
🔸 اين گوهر را چه فرد و چه جامعه در يک بستر تاريخی و فرهنگی به دست آوردهاند.
🔺 حال در حوزه معماری و شهرسازی میبینیم که چگونه برخی از معماریان این گوهر ناب را نادیده میگیرند.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari