🔷 خانه و فرهنگ ایرانی
🔹 در تعریف مسکن مطلوب، اگر چه استفاده از تجربیات سایر ملل و تمدنها اعم از گذشته و معاصر توصیه میشود، اما این استفاده بایستی به گونهای باشد که:
- با بهرهگیری از آنها اصول و ارزشهای اعتقادی و باورهای جامعه تضعیف نگردند
- به هویت ملی خدشه وارد نشود
- عامل ترویج افکار و ایدههای متضاد و مخالف ارزشهای فرهنگی نباشد
- با معیارهای برآمده از فرهنگ ایرانی ارزیابی و انتخاب شده باشند.
🔹 تاریخ نشان میدهد که تکرار و تقلید الگوهای بیگانه به مرور، جوامع مقلد را نسبت به فرهنگ خویش بیگانه نموده و در نهایت به استحاله جوامع میانجامد. «مسکن ایرانی و سبک زندگی، محمدرضا بمانیان، مسلم زندی، ص۱۶۰».
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
هدایت شده از مصــــافاقتصادی
#توییت
⭕مصلحتی که رهبر انقلاب تشخیص داد
1️⃣ رهبر انقلاب در دیدار خود با مسئولان قوه قضاییه درباره اعتبار اسناد غیررسمی و قولنامهها اظهار نظر کردند و *مصلحت قطعی* کشور را ابطال این اسناد دانستند.
2️⃣ اظهار نظر قاطع رهبر انقلاب و تشخیص این مصلحت گره مهم اختلاف چند ساله مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت را گشود.
3️⃣ اما چرا بیاعتبار شدن قولنامهها مصلحت قطعی کشور و ابطال آن ضروری است؟
4️⃣ اسناد غیررسمی یا همان قولنامه هم اکنون در دادگاهها معتبر هستند و این اعتبار تا حدی است که میتوانند، اسناد رسمی را هم باطل کنند.
5️⃣اعتبار قولنامهها باعث سو استفاده عدهای کلاهبردار شده بود و راه را برای انواع اقسام کلاهبرداری و دزدیها باز کرده بود.
6️⃣قولنامه، منشا فسادهایی گستردهای مثل پولشویی، زمین خواری، فروش یک ملک به چند نفر و... است. به گفته مسولان قوه قضاییه منشا نیمی از پروندههای ورودی به دادگاهها قولنامهها هستند.
لینک توییت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
هدایت شده از مصــــافاقتصادی
7️⃣نمایندگان مجلس برای حل این مشکل و بی اعتبار کردن قولنامهها طرحی را در مجلس با عنوان «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در سال ۱۳۹۹ تصویب کردند.
8️⃣اما این طرح پس از رفتو برگشتهای متعدد با موافقت شورای نگهبان همراه نشد و مجلس هم بر طرح خود اصرار کرد و در سال ۱۴۰۱ کار به مجمع تشخیص مصلحت نظام کشید.
9️⃣ در مجمع تشیخص هم اختلاف نظرها برای بیاعتبار کردن قولنامهها ادامه داشت و طرح در بزرخ تشخیص مصلحت ماند. تا اینکه با ورود رهبر انقلاب و بیان مصلحت قطعی نظام بر ابطال اسناد قولنامهای تکلیف این موضوع روشن شد.
🔟اکنون و بعد از اظهارنظر صریح رهبر انقلاب توپ الزامی شدن بیاعتبار قولنامهها در زمین مجمع تشخیص است تا هر چه سریعتر برای حل این مشکل فکری اساسی کنند.
⭕️ تراکم جمعیت ناشی از بلندمرتبهسازی در ایران، ۳ برابر میانگین جهانیست!
👤 فرشید ایلاتی کارشناس مسکن گفت:
تراکم نفر به هکتار در کشور ما به بالای صد تا ۱۱۰ نفر در هر هکتار رسیده است. به عبارتی ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی در هر هکتار در کشور ما ساکن شدهاند.
🔺 وقتی تراکم جمعیت بالا برود کیفیت زندگی پایین می آید مسائل آلودگی هوا، کمبود پارکینگ و از بین رفتن میزان بسیار زیادی از عمر مردم در این ترافیک از جمله سایر مشکلات بلندمرتبهسازی است.
🔺 درمقابل وقتی منازل مسکونی به صورت حیاط دار و یک طبقه ساخته می شود هم سرعت ساخت آن از آپارتمان سازی بالاتر میرود و هم از نظر هزینه باعث می شود ۳۰ درصد در هزینه ها کاهش داده شود، به عبارتی هم از نظر دلایل اقتصادی و مالی و هم از نظر کیفیتی و اجتماعی ما باید به سمت تکطبقهسازی منازل مسکونی پیش برویم.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 ساخت عبادتگاه و مسجد درکنار قبور متبرک
🔸 خداوند در قرآن کریم زمانی که از اصحاب کهف یاد میکند، میفرماید:
وَكَذَٰلِكَ أَعْثَرْنَا عَلَيْهِمْ لِيَعْلَمُوا أَنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَأَنَّ السَّاعَةَ لَا رَيْبَ فِيهَا إِذْ يَتَنَازَعُونَ بَيْنَهُمْ أَمْرَهُمْ فَقَالُوا ابْنُوا عَلَيْهِم بُنْيَانًا رَّبُّهُمْ أَعْلَمُ بِهِمْ قَالَ الَّذِينَ غَلَبُوا عَلَىٰ أَمْرِهِمْ لَنَتَّخِذَنَّ عَلَيْهِم مَّسْجِدًا ﴿کهف ٢١﴾
و بدین گونه [ مردم آن دیار را ] بر حالشان آگاه ساختیم تا بدانند که وعده خدا راست است و [ در فرا رسیدن ] قیامت هیچ شکی نیست، هنگامی که میان خود در کارشان با یکدیگر نزاع میکردند، پس [عدهای] گفتند: «بر روی آنها ساختمانی بنا کنید، پروردگارشان به [حال] آنان داناتر است.» [سرانجام] کسانی که بر کارشان غلبه یافتند گفتند: «حتماً بر ایشان مسجدی بنا خواهیم کرد.
🔸بر اساس این آیه قرآن میتوان بیان کرد که ساختن مسجد بر مزار اولياى خدا، ريشهى قرآنى دارد. و همچنین آثار مقدس بايد در مكانهاى مقدس و به مناسبتهاى مقدس باشد. مسجد در كنار غار يكتاپرستان مهاجر، ارزش بيشترى دارد. «لَنَتَّخِذَنَّ عَلَيْهِمْ مَسْجِداً» (تفسیر نور)
همچنین این آیه نشان میدهد که ساختن معبد به احترام قبور بزرگان دین نه تنها حرام نیست، بلکه کار خوب و شایستهای است. (تفسیر نمونه)
💠 واحد معماری و شهرسازی موسسه مصاف
💠 @masaf_memari
🌷 گلهای مناسب برای آشپزخانه
🌱 گیاه آلومینیومی یا پیلهآ (Pilea Cadierei)
🌱 برگهایی به شکل نقره متالیک و سبز رنگ دارد.
پرورش این گیاه بسیار ساده است و میتوانید آن را در گلدانهای آویز هم قرار دهید.
و با آن آشپزخانه خود را به شکل طبیعی تزئین کنید.
🌱 نور فیلتر شده و نه مستقیم آفتاب باید به آن برسد چون از بین میرود و خاک آن را هم همیشه مرطوب نگه دارید.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 هنر برای شگفتی و برهم زدن یکنواختی!
🔸 یکی از دوستان نقل میکرد «با چند تن از رفقای خوش ذوق در پاریس به دیدن موزهها رفته بودیم. در یکی از سالنها هنگامی که مأمورین متوجه ما نبودند، یکی از تابلوها را سروته کردیم و خودمان نیز در برابر آن به اظهار شگفتی ایستادیم و گفتیم بهبه! بهبه! نگاه کنید، مردم هم جمع شده بودند و با خیرگی به تابلو مینگریستند و در اصول آن اثر هنریِ معکوس به یکدیگر توضیح میدادند.
🔸 اکنون نیز در غرب [و حتی به پیروی از آنها در شرق] هنر را برای شگفتی و تنوع و برهم زدن یکنواختی زندگی میخواهند، نه برای اینکه چه تاثیری در حیات معقول انسانها دارد! بنده در نوشتههای بعضی از غربیها دیدهام که ملاک عظمت و ارزش هنر را در میزان جلب شگفتی مردم میبینند.
🔸 این که حقیقت چیست و هنر چگونه میتواند انسانها را در طریق دست یافتن به حیات معقول یاری دهد امری است که از آن غفلت شده است. (علامه جعفری)
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
🔶 آشپزخانه یا نمایشگاه؟
🔸علی رغم روایات مختلف از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر تاکید آشپزی و دستپخت خوب زنان اما در معماری کشورمان هیچ توجهی به فضای آشپزخانه و ملزومات آن نمیشود.
🔸امروزه در آپارتمان های موجود فضای آشپزخانه و مطبخ تبدیل به نمایشگاهی از لوازم برقی شده و نه استفاده کننده ماهری هست که از آن استفاده کند نه مجال و مکان آن هست.
🔸لذا لازم است بازنگری خاصی نسبت به فضای آشپزخانه شود تا محیطی ایدهآل برای آشپزی پدید آید.
💠واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
هدایت شده از موسسه مصاف
طوفان توییتری بینالمللی عید بزرگ غدیر
💠رسول اکرم (صلیالله علیه وآله وسلم): هرکس یکی از فضائل امیرالمؤمنین را بنویسد مادامیکه از آن نوشته اثری باقی باشد، ملائک برای نویسنده آن فضیلت، طلب مغفرت مینمایند.
🗓 پنجشنبه و جمعه ۱۵ و ۱۶ تیرماه
👈 از الآن نوشته، کلیپ، عکسنوشته و توییتهایتان را به زبانهای پرتکلم، با هشتگهای زیر آماده کنید:
#⃣ #FollowerOfAli
#⃣ #فقط_به_عشق_علی
‼️ به طرز نوشتن هشتگ دقت فرمایید؛ بدون فاصله و پشت سرهم و حروف اول کلمات بزرگ هستند.‼️
🔻سعی کنید توییتهای شما در محورهای زیر باشد:
1⃣ معرفی سجایای اخلاقی و انسانی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) و سبک زندگی ایشان؛
2⃣ نشر فرمایشات و دیدگاههای امیرالمؤمنین به زبانهای مختلف. برای نمونه ترجمه نهجالبلاغه به زبانهای مختلف موجود است؛
3⃣ تصاویر و فعالیتهای خیرخواهانهمان را در بازه زمانی قربان تا غدیر با هشتگ مذکور نشر دهیم؛
4⃣ معرفی تاریخچه و فلسفه روز غدیر و جانشینی امیرالمؤمنین و شیعه.
💢 این حداقل کاریست که میتوانیم برای امیرالمؤمنین انجام دهیم.
#نشر_حداکثری
✅ @Masaf