💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢پس از اینکه رئیسجمهوری آمریکا مورد تمسخر بعضی از سران حاضر در نشست ناتو قرار گرفت، کنفرانس مطبوعاتی پایانی آن را تَرک کرد.
💢امانوئل ماکرون بر نظرخود مبنی بر اینکه ناتو در حال تجربه "مرگ مغزی" است ایستاد.
💢«واسیلی نبنزیا» نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره اوضاع عراق گفت، نگران تحولات عراق و اثرات منفی آن بر وضعیت سیاسی این کشور و همچنین تلاشها جهت تنشزایی در اطراف ایران هستیم.
وی گفت: «تلاش برای کشاندن عراق به یک درگیری منطقهای، وضعیت داخلی این کشور را بی ثبات میکند. عراق حق برقراری روابط عادی با همسایگان خود را دارد و هیچ کس حق ندارد این روابط را تضعیف کند.»
#بسته_خبری
@najva_net
💠بسته خبری💠
#وضعیت_غده_سرطانی
💢خلیل الحیه عضو دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که اوضاع پزشکی در نوارغزه با توجه به کمبود دارو در این منطقه بحرانی است. الحیه تداوم محاصره غزه را غیرقابل قبول دانست و گفت که جنبش حماس در همه مذاکرات و گفتوگوها نهتنها به فکر غزه بلکه به فکر کرانه باختری نیز بوده و هست.
وی در ادامه از تأخیر در برگزاری انتخابات شورای قانونگذاری انتقاد کرد.
💢هیئت امور اسرا و آزادگان فلسطین اعلام کرد که هم اکنون بیش از ۱۰۰ معلول فلسطینی در زندان های اسرائیل اسیر هستند که این افراد دچار معلولیت کامل یا جزئی هستند و برخی از آنها از مشکلات عقلی و جسمی رنج می برند و اسرائیل نه تنها حقوق این افراد را رعایت نمی کند و به قوانین بین المللی در مورد آنها پایبند نیست، بلکه نیازهای اساسی آنها را نیز تامین نمی کند و حتی به نهادهای بین المللی هم اجازه نمی دهد نیازهای ضروری آنها را تامین کنند.
💢یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس اعلام کرد، برخی خبرها درباره اینکه طرحی برای آتشبس طولانی مدت میان گروههای فلسطینی در غزه و اسرائیل ارائه شده، صحت ندارد.
💢تلویزیون اسرائیل از درخواست دولت آمریکا از کشورهای امارات، بحرین، عمان و مراکش خواسته تا توافقنامه عدم تجاوز با اسرائیل امضا کنند تا بدین ترتیب بنیان عادی سازی کامل روابط با تل آویو گذاشته شود.
دیپلماتهای کشورهای مذکور نیز اعلام کرده اند به زودی پاسخ این درخواست را خواهند داد.
💢مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۹۱ رای مثبت خواستار عقب نشینی اسرائیل از بلندی های اشغالی جولان سوریه شد.
💢لیبرمن ،وزیر جنگ پیشین اسرائیل در چرخشی نسبت به موضع دو روز پیش خود، تهدید کرد که احتمال دارد حزب وی با حزب نتانیاهو ائتلاف کند.
💢وزارت اوقاف فلسطین از تصمیم آیسسکو در قرار دادن نام مسجدالاقصی در لیست اختصاصی اماکن مقدس جهان اسلام تمجید کرد. این تصمیم آیسسکو چالش بزرگی در مقابل تلاشهای اسرائیل برای تغییر آثار تاریخی قدس و عملیات یهودی سازی این آثار خواهد بود.
💢پارلمان اردن تلاش دارد تا قرارداد میان شرکت ملی گاز اردن با یک شرکت آمریکایی برای واردات گاز از مصر را لغو کند.
💢خانوادههای اسرای اردنی در بند اسرائیل با تجمع مقابل دادگاه امنیت دولت، محل برگزاری جلسه محاکمه صهیونیست بازداشتی، خواستار آزادی فرزندانشان از اسارت این رژیم شدند.
در یکی از پلاکاردها نوشته شده بود «تا بازگشت اسرای ما، این صهیونیست نیز بازنخواهد گشت».
#بسته_خبری
@najva_net
❌از جوانگرایی سرکاریتر وجود ندارد❌
✍ته آسیب شناسی برخی از وضع موجود کشور، انداختن مشکلات گردن پیرمردهاست. نسخه درمانیشان هم علی القاعده جوانگرایی است.
✍جوانگرایی از همه بیشتر به درد لیست بستن انتخاباتی میخورد. جمع کردن بیهنرها و بیدردهایی که مهمترین داراییشان پایبندی به سنت شیوخ است و مهمترین مزیت مشترکشان جوان بودن.
✍از من اگر بپرسید اتفاقا وضعیت ما ناشی از بلایی است که جوانها بر سر مملکت آوردند. مثلا همین وضعیت مسکن بعد از ۴۰ سال از انقلاب را ببینید. عباس آخوندی بعنوان مهمترین مقصرش از ۲۵ سالگی معاون وزیر بوده و از ۳۶ سالگی مسکن کشور در دستش است.
✍جناب نعمتزاده وزیر صنعت و معدن آقای روحانی که نماد کهولت سن کابینه بود متولد ۱۳۲۴ است. یعنی آقای نعمتزاده اوایل انقلاب که اولین بار وزیر صنایع شده است فقط ۳۵ سال سن داشته و هنوز سایهاش بر سر صنعت و معدن کشور چنبره زده است. این وضع امروز ما در صنعت است که یکیاش خودروست.
✍آقای زنگنه که انشاا... یک روزی محاکمهاش بخاطر مفاسد حوزه نفت را ببینیم ۲۸ سالگی معاون وزیر شده و از ۳۱ سالگی وزیر جمهوری اسلامی است.
رفیق دوست و عارف و لاریجانی و الباقی را اضافه کنید. یک دوجین ازین جوانها در دوجناح وجود دارد.
✍نمونه متاخرش لیست نسبتا جوان کنونی شورای شهر اصلاح طلب تهران است که با آنهمه اولدروم بولدوروم محض رضای خدا اهل هزینه دادن برای رسیدگی به یک پرونده از تخلفات دوره قبلی شهرداری تهران نبودند.
✍تجربه جوانهای خط امامی قبلی که تازه جنگ و ترکش و سنگر و سیاهچال ساواک راهم دیده بودند و امروز لواسان نشین شدهاند خیلی تلخ بود. تجربه جوانهای ولایتمدار در صف که دارند کنار زمین برای تعویض، گرم میکنند و تازه تیر و ترکش و شکنجه ندیدهاند هم احتمالا چیزی غیر از قبلی در نیاید.
✍الغرض از جوانگرایی خشک و خالی دیگی برای ما نخواهد جوشید. واژه انقلابی بعنوان یک واژه کلی هم که تهش میگذارند چیز جدیدی نیست. مگر قبلیها انقلابی نبودند؟ از شعار جوانگرایی سرکاری تر و خنثی تر وجود ندارد. نسبت همه افراد با عملکرد و برنامه و کارنامهشان در مبارزه با مسائل اول کشور یعنی تبعیض و نابرابری و فساد باید سنجیده شود. چه جوان چه پیر.
وحید اشتری
@najva_net
💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢انگلیس، فرانسه و آلمان (تروئیکای اروپایی)در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل، توسعه موشکهای دارای ظرفیت بالستیک ایران را خلاف قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت دانستند و از تهران خواستند از توسعه این موشکها پرهیز کند.
💢نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا رسما اعلام کرد که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در این مجلس استیضاح میشود.
وی گفت تخلفات ترامپ محرز شده و اقدامات ترامپ امنیت ملی آمریکا را در معرض تهدید قرار داده است.
او همچنین دستور آغاز نگارش طرح استیضاح ترامپ برای رأیگیری در صحن اصلی مجلس نمایندگان را صادر کرد.
💢ترامپ به اقدام پلوسی در صدور دستور استیضاح خود واکنش نشان داد و نوشت: دموکراتها به دنبال استیضاح من بر سر هیچ هستند؛ در این نبرد پیروز میشویم.
💢جانگ چون:
استفاده از قوای نظامی علیه کره شمالی، تبعات ناگواری برای آمریکا خواهد داشت.
ممکن است کره شمالی و آمریکا هر لحظه به صورت تصادفی وارد درگیری کامل مسلحانه شوند.
هرگونه حملهای با واکنش سریع نیروهای کره شمالی مواجه میشود.
💢کره شمالی تهدید کرد اگر ترامپ یک بار دیگر رهبر این کشور را «مرد راکتی» خطاب کند، با «چالش بسیار خطرناکی» مواجه میشود.
💢پوتین ، رئیسجمهوری روسیه با ابراز نگرانی از توجه آمریکا به حوزه "فضا" تاکید کرد، کشورهای پیشرو در جهان به سرعت در حال توسعه سیستمهای فضایی مدرن نظامی و ماهوارههای دو منظوره هستند و روسیه نیز باید همان کار را انجام دهد.
💢اردوغان رئیسجمهور ترکیه با انتقاد از بیعملی ناتو در مبارزه با تروریسم، گفت وقتی آنکارا نگرانیهای امنیتی آنها را جدی میگیرد، ناتو نیز باید نگرانیهای امنیتی آنکارا را جدی بگیرد.
💢دادگاه عالی ایالت کادونا در نیجریه در اقدامی دور از انتظار با درخواست استانداری این ایالت برای انتقال شیخ زکزاکی و همسرش به زندان مرکزی کادونا موافقت کرد.
درخواست برای انتقال شیخ زاکزاکی به زندان مرکزی در شرایطی صورت گرفته که رهبر شیعیان نیجریه در حال حاضر ار نظر وضعیت سلامتی در شرایطی ناگوار و نامساعد به سر میبرد، اما دادگاه عالی هیچ اشارهای به وضعیت سلامتی شیخ زاکزاکی نکرده است.
💢وزیر دارایی دولت اقلیم کردستان اعلام کرد که این اقلیم تصمیم گرفته است روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام به بغداد بدهد.
💢پدافند هوایی ارتش و کمیتههای مردمی یمن روز پنج شنبه ظرف کمتر از ۲۴ ساعت، سومین پهپاد جاسوسی ائتلاف سعودی- آمریکایی را در شمال این کشور سرنگون کرد.
#بسته_خبری
@najva_net
❌شورش آبان ۹۸، خودانگیخته یا سازمانیافته؟❌
✍بیست روز از شروع شورش آبان ۹۸ میگذرد. اعتراض به موج جدید گرانیها با اعلام سه برابر شدن قیمت بنزین از جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۸ آغاز شد، از شنبه ۲۵ آبان (با شروع هفته کاری و ورود جمعیت به خیابانها) به آشوب در بسیاری از مناطق کشور انجامید و بطور گسترده تا پایان دوشنبه ۲۷ آبان تداوم یافت.
✍این یادداشت حاصل تلاش بیست روزهام است برای شناخت شورش آبان ۹۸ بر اساس پیگیری اخبار رسمی و غیررسمی و توئیتها و سایر گزارشهای منتشرشده، مصاحبه با افراد قابل اعتماد که شاهد عینی حوادث بودند و افراد مطلعی که به صحت دادههایشان اعتماد دارم.
✍در مطالعات اجتماعی- امنیتی، شورشها را بطور کلی به دو دسته «خودانگیخته» Spontaneous Riots (SR) و «سازمانيافته» Organized Riots (OR) تقسیم میکنند.
انواع دیگری وجود دارد که ترکیبی از این دو مدل کلی است. آشوبهای آبان ۹۸ را باید از نوع شورش خودانگیخته (خودجوش، خودبخودی) ارزیابی کرد با ملاحظاتی که خواهم گفت.
✍شورش خودانگیخته بدان معنا نیست که هماره خودبخود مشتعل میشود. ضربات و تحریکات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و قومی و غیره میتواند در بستر آماده نقش جرقه را ایفا کند و به اشتعال شورش بینجامد.
شورش آبان ۹۸ از این نوع بود یعنی بستر اجتماعی و اقتصادی مهیا شد و «شوک بنزین» نقش جرقه را ایفا کرد.
✍در شورش آبان ۹۸ نقش نسل نوجوان و جوان «دهه هشتادی» (متولدین دهه ۱۳۸۰ یعنی جوانان و نوجوانان هیجده ساله به پائین) در مناطق حاشیهنشین چشمگیر بود.
✍این رفتار نسل جوان دهه هشتادی علل مختلف دارد که مهمترین آن تأثیر فضای مجازی به ویژه از طریق گوشیهای هوشمند (اسمارت فون) است که تعداد آن در ایران حدود ۵۰ میلیون دستگاه گزارش شده است.
✍این تصور که نسل دهه هشتادی بطور عام دارای سبک زندگی خاص خود است، بیگانه با سیاست است، و به این دلیل به شورش و خرابکاری دست نمیزند، نادرست است. در فضای جمعی روحیه فرد به شدت دگرگون میشود و نوجوانی خجالتی و گوشهگیر به ناگاه به فردی پرخاشگر و مهاجم تبدیل میشود.
✍بعلاوه، در هر منطقه بر اساس پیشینه فرهنگی رفتار نوجوانان و جوانان متفاوت است. در آن محلات حاشیهای شیراز که در آشوبهای آبان ۹۸ نقش چشمگیر داشتند، بافت فرهنگی عشایری و روستایی تعیینکننده است. رفتار اینگونه نوجوانان مشابه با رفتار همسالان شهرنشین تهرانی یا حتی نوجوانان مرفه دهه هشتادی شهر شیراز نیست. در مناطقی مانند کرج، به ویژه در مهاجرین دارای پیشینه عشایری، فرهنگی مشابه دیده میشود. از این منظر نمونه ماهشهر قابل مطالعه است.
✍از سوی دیگر، همزمانی شورش آبان ۹۸ با آشوبهای عراق و لبنان قابل تأمل است. تحلیلگری که از بیرون و کلان مینگرد نمیتواند همزمانی این آشوبهای منطقهای را نادیده بگیرد و آن را به سناریوی از پیش طراحی شده علیه ایران منتسب نکند.
✍برای تبیین نقش «مهندسی» در بروز حوادث اخیر ایران باید سه گروه از شرکتکنندگان در آشوبها را تفکیک کرد:
نیروهای سازمانیافته، اشرار، مردم معترض.
✍نمیتوان گفت همه جا خرابکاریها از یک جنس بود یعنی یک مورد را به سراسر ایران تعمیم داد و ادعا کرد که در حدود ۵۰۰ نقطه کشور آشوب طبق همان یک نمونه بوده است.
✍نیروهای سازمانیافته بدان معناست که افراد و تیمهایی از قبل آمادگی داشتند، از تأثیر اعلام ناگهانی گرانی بنزین (شوک بنزین) بر مردم مطلع بودند و در مناطقی آشوبها را شروع کردند یا به آن دامن زدند. این موارد باید مستند باشد. اعتباری برای ادعاهایی قائل نیستم که بر اساس چند مورد دستگیری احتمالی افرادی در خیابان که سابقه همراهی با فلان جریان سیاسی دهههای گذشته را دارند کل ماجرا را مثلاً به «منافقین» منتسب میکنند. طبیعی است در آشوبی که هزاران نفر در آن شرکت داشتند افرادی با سوابق فعالیت سیاسی شخصی یا خانوادگی حضور داشته باشند. و بدیهی است که در مناطق مرزی تجزیهطلبان به آشوبها بپیوندند و به آن دامن زنند. این امر در مورد اشرار نیز صادق است که فرصت را مغتنم دانستند و در برخی مناطق نقشآفرینی کردند.
✍اگر بپذیریم که نیروهای سازمانيافته در شروع و دامن زدن به آشوبها، حداقل در برخی مناطق، مؤثر بودند طبعاً باید بپذیریم که این نیروها از پیش آمادگی داشتند، از حفاظت بسیار بالا برخوردار بودند (به نحوی که از گزند دستگاههای اطلاعاتی در امان باشند) و با شروع بحران بلافاصله مأموریت خود را آغاز کردند.
عبدالله شهبازی
@najva_net
💠بسته خبری💠
#بین_الملل
💢دیدار اوپک در حالی به خاتمه رسید که وزیران برای کاهش بیشتر تولیدات خود در سه ماهه اول ۲۰۲۰ توافق کردند.
توافق کاهش تولید فعلی که در سطح ۱.۲ میلیون بشکه در روز قرار داشت به ۱.۷ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
💢هوک نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران به «العربیه» گفت:
تهران تنها زبان اعمال تحریمها را میفهمد.
اعتراضهای اخیر در ایران خطرناکترین بوده است.
ایران همواره در حالت دشمنی با دیگران بوده و خواهان سلطه بر منطقه خاورمیانه و جهان است.
ابزارهایی را برای تظاهرکنندگان (ایرانی) فراهم کردیم تا بتوانند در صورت قطعی شبکه اینترنت به آن دسترسی پیدا کنند.
💢کره شمالی در پی تهدیدهای جدید رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر احتمال انجام یک اقدام نظامی بر ضد این کشور با شدت بخشیدن به حملات لفظی علیه وی، رئیس کاخ سفید را «یاوه گو و خرفت» توصیف کرد.
💢دفتر آیت الله سیستانی در بیانیه ای که در خطبه جمعه ازسوی عبدالمهدی الکربلایی قرائت شد، بر ضرورت مسالمت آمیز بودن اعتراضات در عراق تاکید کرد.
در این بیانیه تاکید شده است: ما امیدواریم که انتخاب نخست وزیر جدید و اعضای کابینه در مدت مشخص درقانون اساسی و طبق خواسته های شهروندان به دور از دخالت خارجی رخ دهد. مرجعیت طرفی در هر گفتگویی در این زمینه نیست و نقشی در آن به شکلی از اشکال ندارد.
💢نخستوزیر روسیه، هشدار داد که قطع دسترسی روسیه به سیستم پرداخت بانکی بینالمللی سوئیفت عملا به معنای اعلام جنگ خواهد بود.
💢شرکت نفت عربستان سعودی، آرامکو قیمت سهام خود برای عرضه اولیه را در بالاترین سطح محدوده تعیین شده قبلی، یعنی ۳۲ ریال (۸.۵۳ دلار) به ازای هر سهم قرار داد که این ارزش کل فروش سهام این شرکت در عرضه اولیه آن را به رکورد تاریخی ۲۵.۶ میلیارد دلار میرساند.
ارزش کل شرکت که حالا ۱.۷ تریلیون دلار اعلام شده است، از آنچه عربستان قبلا در نظر داشت بسیار پایینتر است. در حالی که قبلا قرار بود ارزش اولیه آرامکو ۲ تریلیون دلار اعلام شود، کاهش علاقه بینالمللی به این عرضه اولیه باعث شد که عربستان مجبور به لغو برنامه بازاریابی خود در نیویورک و لندن شود.
#بسته_خبری
@najva_net
💠بسته خبری💠
#وضعیت_غده_سرطانی
💢یکی از رهبران بارز حماس اعلام کرد: دست کم ۵ کشور تاکنون برای انجام مبادله اسرا میان مقاومت فلسطین و اسرائیل واسطه شدهاند اما تل آویو مانع این تلاشها شده است و مادامی که این رژیم به مفاد و بندهای قرارداد مبادله اسرا موسوم به مبادله وفاداری با آزادگان پایبند نباشد، هیچ پیشرفتی در این زمینه حاصل نخواهد شد.
💢هشتاد و سومین تظاهرات مسالمت آمیز بازگشت پس از یک وقفه سه هفته ای مجددا ازسرگرفته شده است. این تظاهرات از ۳۰ مارس سال گذشته آغاز شده و تاکنون نزدیک به ۳۳۰ نفر طی آن به شهادت رسیده و هزاران نفر دیگر نیز زخمی شدند که حال صدها نفر از آنان وخیم است.
💢رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که نتانیاهو نخستوزیر این رژیم قصد دارد بهجای انتخابات سراسری سوم، انتخابات مستقیم نخستوزیری برگزار کند.
💢دادستانی اسرائیل درصدد صدور کیفرخواستی جدید در پرونده فساد ۳۰۰۰ موسوم به خرید زیردریایی های آلمانی است. کیفرخواستی که قرار است صادر شود، مربوط به پرداخت رشوه توسط ژنرال «الیعازر مروم» فرمانده سابق نیروی دریایی اسرائیل و میکی گانور و پولشویی توسط دیوید شمرون خواهد بود.
پرونده ۳۰۰۰ یکی از پروندههای فساد نتانیاهو است که نتانیاهو در این پرونده هم با اتهام پرداخت رشوه مواجه است.
💢شماری از سیاستمداران اسرائیل به رووین ریولین پیشنهاد دادهاند در صورتی که نتانیاهو به اتهامات وارده اعتراف کند و برای همیشه از دنیای سیاست کناره گیری کند، عفو شود.
💢مردم اردن امروز پس از اقامه نماز جمعه با برگزاری تظاهراتی تصمیم اسرائیل برای الحاق دره اردن به فلسطین اشغالی را محکوم کردند. تظاهراتکنندگان همچنین لغو توافقنامه مربوط به واردات گاز از اسرائیل را خواستار شده و تأکید کردند که این گاز از ملت فلسطین به غارت رفته است.
💢یک رسانه انگلیسی از اقدام اسرائیل در ایجاد ۲۱ صفحه در شبکه اجتماعی فیسبوک برای حمله به نمانیدگان مسلمان کنگره آمریکا خبر داد.
💢وزارت خارجه ایتالیا طی بیانیهای پس از دیدار ریاض مالکی وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین با همتای ایتالیایی خود در رم بار دیگر بر غیرقانونی بودن شهرکسازی اسرائیل و حمایت این کشور از راه حل تشکیل دو کشور تاکید کرد.
وزارت خارجه ایتالیا راه حل تشکیل دو کشور را تنها راه برای تضمین صلح و سازشی دائمی دانست.
#بسته_خبری
@najva_net
❌حق مسلمی که با برجام از ما سلب شد!❌
🔻بزرگترین دستاورد دولت: اجازه از شش کشور برای غنی سازی
✍حسن روحانی طی سخنرانی اخیرش مهمترین دستاورد دولت را در مذاکرات پذیرش حق غنی سازی هسته ای در داخل کشور از ۶ قدرت جهانی دانسته و گفته هیچ کسی حتی کارشناسان دولت هم باور نمی کردند که بتوان چنین دستاوردی را کسب کرد.
✍اما برخلاف ماعای بی پشتوانه رئیس جمهور و جریان غرب گرا که طی این سالها مشغول بزک برجام بودند، حق غنی سازی صلح آمیز هسته ای نه تنها از ایران سلب شده است، بلکه با ایران به عنوان یک استثنا ذیل معاهده NPT برخورد شده است!
✍ در حالی که طبق NPT ایران حق قانونی و به رسمیت شناخته شده ای برای غنی سازی و فعالیت صلح آمیز هسته ای در داخل کشور دارد و اساسا نیازی به مذاکره و دادن امتیاز برای به رسمیت شناختن این حق توسط شش کشور وجود نداشت، باید متذکر شد ما در برجام این حق طبیعی را هم از دست داده ایم.
✍براساس بند دوم دیباچه برجام و دقت نظر در ادبیات حقوقی شاهد هستیم "حق" (right) دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای نفی شده! و از آن طرف توسط چند کشور آن هم با طی مذاکرات طولانی و دادن امتیازهای بی سابقه صرفا "اجازه" (allow) داده شده تا ایران از یک برنامه محدود با سقف غنی سازی معین در مکان های خاص با هدف اعتمادسازی برای طرف های مقابل برخوردار باشد!
✍در حقیقت هیات مذاکره کننده ایرانی رسما حق غنی سازی تصریح شده در معاهده NPT را واگذار و پذیرفته ایران صرفا با اجازه چند کشور غنی سازی محدودی داشته باشد!
✍و حال آن خسارت محض و از عجایب تاریخ دیپلماسی کشور را به اسم بزرگترین دستاورد برای مردم جا می زنند!
علیرضا فقیهی راد
@najva_net
❌مجلس یازدهم تمام شد؛ زنده باد مجلس دوازدهم!❌
✍ اگر ترکیب ثبت نام کنندگان اعلامی خصوصا در تهران را ملاک بگیریم، نشان میدهد غیر از استثناءها و تکنامزدهایی، شاهد مجلسی در کلیت متفاوت با گذشته نخواهیم بود.
✍ رقابت انتخابات حول و حوش فهرستهای مختلف از منتقدان دولت و مجلس، با اسم و رسمهای مختلف و جریان نحیفی از مدافعان دولت و وضع موجود شکل خواهد گرفت و در نتیجه مجلس آینده، چیزی فراتر از مجالس هشتم و نهم نخواهد بود و انتظاری بیش از آنها نمیتوان داشت.
✍ اگر شرایط فعلی کشور را در نظر بگیریم که به لحاظ اجتماعی روی گسل نارضایتی و اعتراض است و هر تکانهای میتواند زلزلههای ویرانگر با ابعاد وسیعتری از آبان ۹۸ ایجاد کند و این اعتراضها علیالاغلب نتیجه بدکارکردی سازمان حکمرانی کشور است، مجلس آینده با ترکیب ثبت نام کنندگان کنونی، خیلی دشوار است که تغییری در الگوی حکمرانی و بهبود آن ایجاد کند.
✍تغییر مثبتی که مردم در زندگی واقعی خود؛ در معیشت و اقتصاد، در آموزش، در بهداشت، در مسکن، در اشتغال، در آلودگی هوا و مسائلی نظیر فساد احساس کنند.
✍ بنابراین پیشاپیش میتوان این مجلس را با معیارِ «تغییر مثبت در الگوی حکمرانی»، پایانیافته دانست مگر آنکه آن استثناءها جور غالب اعضای پارلمان را بکشند.
پرویز امینی
@najva_net
❌دستور پیوستن بهWTO؛ یک گام دیگر تا هضم در نظام جهانی!❌
🔻دستور روحانی برای نابودی اقتصاد ملی
✍دولت حسن روحانی از ابتدا براساس سیاست تنش زدایی در خارج و تعدیل ساختاری در داخل براساس نسخه های صندوق بین اللملی پول (IMF) و بانک جهانی عمل نموده است.
✍در این مسیر مذاکرات و برجام نقطه آغازینی برای آب شدن یخ رابطه با آمریکا و پیوستن دولت به نهادها و رژیم های بین المللی بوده است.
✍پذیرش برجام، تلاش برای اجرایی کردن سند۲۰۳۰، تلاش برای انجام توصیه های گروه ویژه اقدام مالیFATF و پیوستن به کنوانسیون های مربوطه چون پالرمو و CFT ، تلاش برای پیوستن به پیمان آب و هوایی پاریس، الحاق به کنوانسیون ایمنی سوخت و پسماند پرتوزا و اکنون اعلام دستور ویژه حسن روحانی رئیس جمهور برای پیگیری و الحاق به سازمان تجارت جهانی(WTO) همگی در یک پازل کلان یعنی پذیرش هژمونی و هنجارهای نظام بین الملل و نهایتا هضم در هاضمه نظام بین الملل قابل تبیین است.
✍درحالی که کشور در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم های بی سابقه است و ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی و تولید ملی دوچندان شده است، دولت به سمت اعمال راهبردهای شوک درمانی و انجام نسخه های صندوق بین المللی پول و سازمان تجارت جهانی یا همان WTO رفته است!
✍پس از شوک بنزینی اخیر و افزایش ناگهانی قیمت بنزین در راستای دکترین شوک، حسن روحانی فورا دستور ویژه برای پیوستن بهWTO را صادر میکند تا نسخه های آن سریع تر در کشور اجرایی شود.
✍بااینکه تولید ملی در وضعیت جنگ اقتصادی به کمک جدی دولت نیازمند است تا هم موجبات رونق داخلی گردد و هم از بیکاری گسترده جلوگیری شود، دولت دقیقا در مقابل با پیوستن به WTO و انجام تعهدات ذیل آن با آزادسازی تجاری، بازار کشور را در اختیار غول های خارجی قرار می دهد و به دلیل عدم توان رقابت صنایع داخلی با شرکت های چندملیتی خارجی، با ورشکستگی روبرو خواهند شد.
✍کارکرد WTO عملا حفظ وضع موجود اقتصاد جهانی به نفع کشورهای ثروتمند بوده است. به گونه ای که پذیرش نسخه های WTO باعث واردات بی رویه خواهدشد! و ازطرفی بدلیل عدم امکان رقابت تنها موجب خام فروشی و درنتیجه وابستگی بیشتر خواهدشد.
✍در این میان نه تنها شاهد تعطیلی همین باقی مانده تولید داخلی و صنایع بومی خواهیم بود، بلکه گسترش بیکاری ناشی از تعطیلی کارخانه ها و صنایع را نیز خواهیم داشت!
✍به طور خلاصه مهمترین تبعات پیوستن ایران به WTO را می توان افزایش واردات ناشی از حذف موانع غیر تعرفهای، کسری و منفی شدن تراز تجاری، کاهش درآمدهای مالیاتی دولت، خام فروشی و افزایش وابستگی، افزایش بیکاری در نتیجه کاهش تولید صنایع و کارخانجات و نهایتا تعطیلی تولید داخلی نام برد.
https://b2n.ir/238389
✍از طرفی تجربه بقیه کشورها پیش چشم ماست، کشورهایی که با پیوستن به WTO نه تنها وضعیت اقتصادشان بهبود نیافت، بلکه با انجام تعهدات ذیل WTO رشد تولید آنها با روندی کاهشی روبرو شد.
عربستان سعودی از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۵ عضو WTO شده است، اما براساس گزارش صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۱۵ بعد از ده سال عضویت کماکان ۹۰درصد درآمدهای دولت عربستان از محل فروش نفت است! و تغییر محسوسی در کاهش وابستگی به نفت اتفاق نیفتاد.
از طرفی نرخ رشد تولید صنعتی عربستان سعودی نیز از ۶درصد در سال۲۰۰۴ به 2/8درصد در سال۲۰۱۵ رسید. یعنی دقیقا مسیرمعکوسی اتفاق افتاد و به مرور وابستگی بیشتر و صنعت داخلی ضعیف تر شد.
✍یا کشوری چون سنگال که از همان ابتدا در سال ۱۹۶۳ عضو گات شد و در سال ۱۹۹۵ به WTO پیوست، درآمد سرانه آن از ۸۷۳ دلار در سال ۱۹۶۱ به ۸۰۹ دلار در سال ۲۰۱۴ رسید. یعنی طی ۵۳ سال! درآمد سرانه سنگال روندی کاهشی داشته است.
✍به راستی اگر پذیرش نسخه های نهادهای بین المللی چون سازمان تجارت جهانی (WTO) مانند آزادسازی تجاری موجبات پیشرفت و رشد اقتصادی است، چرا کشورهای متعددی که تن به این الزامات داده اند وابسته تر و ضعیف تر شده اند؟
✍گویا دولت با قدرت تمام در حال پیشبرد دکترین شوک و مرحله به مرحله هضم و استحاله ایران در نظام سلطه است. امری که در صورت تداوم سکوت و مماشات نهادهای نظارتی کشور به مراحل خطرناک و بدون بازگشتی خواهد رسید.
علیرضا فقیهی راد
@najva_net
❌حتی ما را هم فروختند❌
✍بنام خصوصی سازی نه تنها آینده و دارو ندارمان را فروختند بلکه فرزندان مان را هم فروختند!
از چاه نفت تا اعماق معادن را واگذار کردند تا ما بی عمق و ریشه شویم!
✍ریشه مصائب امروز رو باید در سیاست های دهه هفتاد(بخصوص حکگرانی هاشمی رفسنجانی) جست. از روزی که داستان خصوصی سازی رقم خورد و از دهها بانک دولتی ۴-۵ تا دولتی باقی موند و بقیه بدون پرداخت قیمت ان خصوصی شد!
✍از دهها بیمه فقط یک بیمه (ایران) دولتی ماند و بقیه از مالکیت مردم خارج و جزء اموال شخصی چندنفر محدود گردید!
از هزاران معدن تقریبا دیگر چیزی دولتی نیست و از دهها پتروشیمی و بیمارستان و ... نیز اثری باقی نمانده و اسناد مالکیت آنها صد دست چرخیده تا چرخه پولشویی راه را بر دادگاهها در اِعمال حق ببندد!
✍اگر قصد واکاوی دارید باید ۴علت را قبل از ۴دردِمردم بخاطر آورد.
هروقت خواستید از سوداگری در زمین و مسکن، خم شدن کمر مردم زیر بار اجاره، یا از تورم در اقتصاد یا ورشکسته شدن تولید کننده در ایران بگویید؛
قبل از آن باید از بلایی که بخش مسکن خصوصی، بانکهای خصوصی، بیمارستانهای خصوصی و مدارس خصوصی بر سر کشور آوردند حرف بزنید.
این ۴ تا باید در دست حاکمیت میماند و نباید خصوصی میشد.
✍بدتر اینکه "به اسمِ خصوصی سازی" بیمه ، بیمارستان ، مدارس دولتی و... را با لطایف الحیل به بنگاهداران خصوصی دادند تا چرخه انحصارشان کامل و عیش و نوششان به راه باشد.
✍راه حل:
به افرادی که از خصوصی سازیِ اینچنینی حمایت میکنند، به مدیران و نمایندگان سه دهه اخیر رای ندهید.
مهدی فتحی زاده
@najva_net