📌اکبری چگونه به دام MI۶ افتاد
🔹داشتن اطلاعات دست اول، شبکه سازی و حفظ جاسوسان و نفوذیها برای استعمارگر پیر همراه مهمترین راز موفقیت آنها در چپاول ملتهای شرقی در اشراف اطلاعاتی شأن بوده است. اما گویا سریال کامروایی های آنان به پایان رسیده و بعد نازنین زاغری یک کوه یخ دیگر از سر شبکه جاسوسان هواخواه لندن برای نیروهای گمنام امام زمان (عج) در کشورمان افشا شده است.
🔹این جاسوس ۶۱ ساله سابقه ۷۰ ماه حضور در جبهههای دفاع مقدس داشته و معاونت اسبق حوزه روابط خارجی وزارت دفاع، همکار اسبق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، مشاور اسبق فرمانده نیروی دریایی، مسئول اسبق حوزه دفاعی و امنیتی مرکز تحقیقات وزارت دفاع، مسئول اسبق سازمان نظامی اجرای قطعنامه ۵۹۸، رئیس اسبق بخش مطالعات دفاع وزارت دفاع، مشاور امور استراتژیک وزیر دفاع و فعالیت در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری از سوابق وی بوده است. او مدعی است که مبدع دیپلماسی دفاعی کشور بوده و زمانی که در سال ۸۱ بازنشسته میشود، دو بنگاه خصوصی مطالعاتی و اقتصادی راهاندازی میکند.
🔹وی که قدرت تحلیل هم به لحاظ فکری و هم در بیان را داشت با توجه به سوابق کاری و دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده مورد توجه سرویس اطلاعاتی انگلیس MI۶ قرار گرفت.
🔹خودش اعتراف کرده است: «سفیران همه آمدند از جمله سفیر انگلیس که یک نفر هم همراهش بود؛ کارتی هم داد؛ من همینجوری گذاشتم در جیبم و تموم شد و رفت بالاخره. یک دعوتنامه برای ما فرستاد و ما هم رفتیم سفارت. تلفن من زنگ خورد، نمیشناختم، گوشی را برداشتم، یک آقایی گفت آقای فلانی (اکبری)؟ گفتم، بله من فلانی (اکبری) هستم. گفت، من از طرف سفیر بریتانیا از تهران زنگ میزنم، گفتم، خب سفیر بریتانیا در تهران با من چکار دارد؟ گفت که ایشان تمایل دارن د با شما ملاقات و گفتگو کنند».
🔹اینگونه ارتباطگیری سفیر و افسر اطلاعاتی MI۶ با اکبری انجام میشود و از این طریق خارج از روال معمول و بصورت ویژه (وی.آی.پی) ویزا میگیرد و به لندن سفر میکند.
🔹این جاسوس در بخش دیگر اعترافاتش گفته است که به او گفتهاند «شما دیگر از این به بعد زحمت هم نکشید. خودتان زنگ بزنید. ما خودمان می آییم مدارک میگیریم. اصلاً ویزای طولانی مدت میدهیم.»
🔹در ارتباطات بعدی با افسرهای اطلاعاتی انگلیس، پیشنهادی برای راه اندازی مؤسسه مطالعاتی تحقیقاتی در انگلستان دریافت میکند. کار این مؤسسه ارائه تحلیل و فکت به موسساتی بود که میخواهند در ایران یا منطقه فعالیت اقتصادی کنند و او که همواره علاقه داشت تحلیلهایش را در موارد مختلف بیان کند از این ضعفش استفاده میشود.
🔹اکبری از سال ۱۳۸۶ متوجه شد که در حال همکاری با سرویس اطلاعاتی انگلیس است، در اعترافاتش میگوید: «رفتیم آنجا یک آقایی اومد وارد شد و سلام و علیک کرد. آقای خارجی بود؛ انگلیسی صحبت میکرد به اسم آقای مارک. ایشان میگفت تمام مصاحبههای تو رو این آقا آورده برام دیدم، یعنی با تمام زوایای فکر من آشنا بودن. منظور اینکه نوع نفوذ آنها این است که کاملاً شخص رو بطور دقیق میشناختند، اخلاقیاتش را میدانند. حتماً اتاقی که برای من میگرفتند، حتماً یک جوری بود که دستشوییاش رو به قبله نباشد؛ مثلاً برای من از قبل میگفتند ۳ تا ملحفه و ۲ حوله اضافه بگذارند که پهن کنم مثلاً زیر پام به عنوان جا نماز، روانشناسی دقیق رفتار شناسی دقیق داشتند، خیلی با پرستیژ به تمام باورهای اعتقادی من احترام تام می گذاشتند».
🔹نکته مهم دیگر درباره اکبری دستمزد بالای او بوده است. اکبری بالاترین دستمزد را در بین جاسوسان انگلیسی میگرفته است. خانهای در لندن، امکان تحصیل و پول برای تفریح و … از جمله امکانات اکبری بوده است.
💠eitaa.com/masaf_najva
📌عفو جاسوس در سال ۸۷
🔹البته اکبری در سال ۱۳۸۷ نیز به جرم جاسوسی دستگیر شده بود و پس از طی مراحل قضائی، با اخذ تعهد مبنی بر عدم ارتباطگیری مجدد با سرویسها حکم تعلیقی گرفت. اما او بر تعهد خود پایبند نمایند و مجدداً پس از یک دوره فطرت همکاری با سرویسهای اطلاعاتی انگلیس را شروع کرد.
🔹او در سال ۱۳۸۹ و پس از تعهدش به دستگاه اطلاعاتی کشور، به بهانه بیماری، از کشور خارج شد و اقدام به برقراری ارتباط مجدد با افسران اطلاعاتی انگلیس در اروپا کرد.
🔹اکبری از سال ۱۳۹۱ دوباره به ایران بازگشت و چند سال اول را در یک دوره فترت گذراند. با این حال مجدداً با نزدیکشدن به برخی مسئولین و مراکز حساس، سعی کرد اطلاعات خود را به روزرسانی کند و روی تصمیم مسئولین تأثیر بگذارد.
🔹او در زمینه پیشرفتهای هستهای و خواستههای ایران در مذاکرات، مسائل منطقهای و دفاعی و نظامی و همینطور اقتصادی از جمله شناسایی مسیر دورزدن تحریمها و مراودات ایران با کشورهای منطقه و چین و روسیه، به انگلیسیها اطلاعاتی داده است. ارائه اطلاعات در مورد مسئولین، افراد مهم و تأثیرگذار نظام (روحیات و دیدگاهها) از دیگر اقدامات اکبری بوده است.
🔹یکی از این نفرات تأثیرگذار که اکبری شناخت و اطلاعات خوبی از او به بیگانگان داده بود، شهید محسن فخریزاده بود. اکبری در بخشی از اعترافاتش گفته بود: «ببینید در فضای موضوعات مهم جمهوری اسلامی که اینها میخواستند بدانند، طبعاً یک بخشی اش مساله مذاکرات هستهای بود وقتی اسم سوال کرد که آیا آقای مثلاً فرض کنید دکتر فخریزاده میتواند اگر یک چنان پروژهای باشد، من میگفتم چرا نمیتواند، مثلاً سوال راجع به اینکه که حالا مهمترین افراد بین این افراد کدام هستند؟ به تناسب تحولاتی که رخ میداد اخبار جاری که یک اتفاقی رخ میداد درباره آنها هم سوال می کرد».
💠eitaa.com/masaf_najva
📌روند همکاری اکبری با MI۶ به اینگونه بوده است:
🔹سال ۱۳۸۳: برقراری ارتباط در مهمانی سفیر انگلیس و صدور ویزای ویایپی انگلیس.
🔹سال ۱۳۸۴: سفر به انگلیس و ملاقات با افسر MI۶.
🔹سال ۱۳۸۵: ادامه ملاقات با MI۶ در کشورهای اروپایی.
🔹سال ۱۳۸۶: دریافت ابزار امن ارتباطی از MI۶ و تأسیس شرکت پوششی برای توجیه سفر به اروپا.
🔹سال ۱۳۸۷: دستگیری توسط وزارت اطلاعات به جرم جاسوسی و صدور حکم تعلیقی و اخذ تعهد مبنی بر قطع ارتباط با MI۶.
🔹سال ۱۳۸۹: سفر به اروپا به بهانه درمان، برقرار ارتباط مجدد با افسر MI۶، اجرای سناریوی سکته ساختگی برای توجیه اقامت اروپا، مهاجرات خانواده به انگلیس طبق سناریو MI۶، ارتباط با افسران متعدد MI۶، اخذ تابعیت انگلیس با حمایت ویژه MI۶.
🔹سال ۱۳۹۱: رفت و آمد به ایران و برقراری ارتباط با مسئولین، جمع آوری اطلاعات محرمانه و نفوذ در مراکز تصمیم ساز نظام.
📌رمزشکن های اطلاعاتی ایران
🔹حال قوهقضاییه او را به جرم افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت ملی از طریق انتقال اطلاعات به اعدام محکوم کرده و دیوان عالی کشور نیز این حکم را تأیید کرده است. وزارت اطلاعات نیز با انتشار اطلاعیهای تاکید کرده است اکبری یکی از مهمترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس بود که اطلاعات مهم کشور را جمعآوری و به صورت کاملاً آگاهانه و هدفمند در اختیار این سرویس قرار داده است. او دارای دسترسیهایی به برخی دستگاههای حساس کشور بود.
🔹او اولین جاسوس انگلوساکسونها در ایران است که قرار است اعدام شود. همین امر انگلیسیها را پریشان کرده چون تبعات این شکست، برای لندن بسیار بزرگ است. حال ایران با دستگیری این سر جاسوس بزرگ، توان بالای اطلاعاتی خود را به رخ روباه پیر کشیده است.
🔹اعلام حکم اعدام او نشان دهنده عزم راسخ ایران برای ورق زدن سریع تحولات جدید را نشان میدهد. گویا قرار است نبرد اطلاعاتی ایران با غرب با قدرت نمایی و برتری عیان ایران ادامه یابد. موضوعی که ترس روباه پیر را با مظلوم نماییهای خاص خودش در بی بی سی نشان میدهد. فاتح و شکننده رمزهای غیر قابل نفوذ «انیگما» در جنگ دوم جهانی، حالا اسیر رمز شکنهای اطلاعاتی ایران شده است.
🔹در نهایت حکم علیرضا اکبری فرزند علی دارای تابعیت مضاعف ایرانی-انگلیسی که به اتهام افساد فیالارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس در ازای دریافت دستمزد به مبالغ ۱.۸۰۵.۰۰۰ یورو، ۲۶۵.۰۰۰ پوند انگلیس و ۵۰.۰۰۰ دلار آمریکا به مجازات اعدام محکوم شده بود، اجرا شد.
💠eitaa.com/masaf_najva
20.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈با موضوع: نتانیاهو اراده جنگ با ایران را دارد اما شرایط آن را نه
🔹اخیرا شاهد بزرگترین و پرشورترین تظاهرات اعتراضی علیه دولت جدید نتانیاهو بودیم که برآوردهای اولیه بیانگر جمعیت 80 هزار نفری بوده است. نتانیاهو خواهان جنگ با ایران است اما شرایط آن را ندارد ...
👈گفتوگو با آقای دکتر علی عبدی (پژوهشگر حوزه رژیم صهیونیستی)
💠http://eitaa.com/masaf_najva
کانال تجارت «بنسلمان» با تلآویو لو رفت
🔹رسانههای فلسطینی به نقل از روزنامه صهیونیستی جروزالم پست خبر دادند، شرکتهای سعودی از طریق بحرین به دنبال سرمایه گذاری در اسرائیل هستند.
🔹این رسانه صهیونیست به نقل از منابع آگاه خبر داد شماری از شرکتهای سعودی در حال بررسی انجام مراودات تجاری با اسرائیل هستند و این کار را از طریق و کانال بحرین انجام میدهند.
🔹اکثر توجه شرکتهای سعودی به بخش فنآوری است، گرچه مدیران این شرکتها حاضر به اظهار نظر در این رابطه نیستند.
🔹اقتصاد بحرین به شکل عمدهای به عربستان سعودی وابسته است امری که باعث میشود سرمایه گذاران سعودی با سهولت بیشتری با اسرائیل ارتباط برقرار کنند.
💠http://eitaa.com/masaf_najva
15.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی مصاف (نجوا)
👈با موضوع: بررسی آخرین وضعیت مذاکرات هستهای
🔹از نظر طرف ایرانی، بازگشت به نسخه توافق در سال ٢٠١٥ و ارائه تضمین مطمئن از طرف آمریکاییها در خصوص برداشتن تحریمها و همچنین عدم تکرار بدعهدی آنها و بسته شدن پرونده ایران در پادمان، از جمله خواستههای طرف ایرانی است....
🔹 با حضور: آقای دکتر محمدحسن دهقانی (کارشناس مسائل بینالملل)
💠http://eitaa.com/masaf_najva
📌 یک استاد دانشگاه عربستان به جرم پست انتقادی در توئیتر به اعدام محکوم شد!
🔹به گزارش گاردین عواد القرنی، استاد برجسته دانشگاه عربستانیِ حامی اصلاحات، به دلیل استفاده از توئیتر و واتساپ برای انتشار اخباری که دولت سعودی آن را «خصمانه» توصیف کرده، به اعدام محکوم شد.
https://amp.theguardian.com/world/2023/jan/15/saudi-arabian-academic-on-death-row-for-using-twitter-and-whatsapp
💠http://eitaa.com/masaf_najva
📌میلانسی هریس به عنوان معاون وزیر دفاع در امور اطلاعات و امنیت سوگند یاد کرد.
مایکل دانلی، ریاست امور اداری و مدیریتی، خانم میلانسی دی. هریس را به عنوان معاون وزیر دفاع در امور اطلاعات و امنیت (DUSD(I&S)) سوگند داد.
هریس قبلاً به عنوان معاون دستیار وزیر دفاع در امور جنگ های نامنظم و ضد تروریسم در دفتر دستیار وزیر دفاع برای عملیات های ویژه و درگیری های کم شدت خدمت می کرد.
هریس تخصص و تجربه اطلاعاتی فراوانی برای این نقش به ارمغان میآورد، او هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی خدمت کرده است، از جمله این ها بیش از 15 سال کار با دولت ایالات متحده که بر تجزیه و تحلیل اطلاعاتی، سیاست خارجی و مبارزه با تروریسم تمرکز داشته است می باشد.
سمت های دولتی قبلی او شامل رئیس ستاد اداره اطلاعات در مرکز ملی ضد تروریسم (NCTC)، مدیر مبارزه با تروریسم در هیئت شورای امنیت ملی و معاون مدیر بخش مسائل نوظهور در دفتر رئیس اطلاعات ملی است. او کار خود را به عنوان یک تحلیلگر اطلاعاتی آغاز کرد و در نقش های تحلیلی در آژانس اطلاعات دفاعی و NCTC خدمت کرده است.
به عنوان استقبال ازهریس به تیم رهبری DUSD(I&S) ، معاون وزیر دفاع در امور اطلاعات و امنیت، هان. رونالد مولتری خاطرنشان کرد که ضمن تلاش ما برای ارتقای قابلیت های اطلاعاتی و امنیتیمان به منظور مقابله با اکوسیستم امنیتی کنونی ، تجربه و تخصص عمیق ایشان بسیار گرانبها خواهد بود .
https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3259010/milancy-harris-sworn-in-as-deputy-under-secretary-of-defense-for-intelligence-a
💠http://eitaa.com/masaf_najva
نشریه فوربس: ایران احتمالا تا ماه اکتبر برای ارسال موشکها و پهبادهای کشندهتر به روسیه، صبر خواهد کرد.
روسیه از ماه سپتامبر از پهبادهای ایرانی (عمدتا از مدل شاهد-۱۳۶) علیه اهداف اوکراینی استفاده کرده و انتظار میرود که در ازای آن جنگندههای سوخو- ۳۵ را در حوالی امسال از روسیه دریافت کند، اما تهران همچنین موشکها و پهبادهای کشندهتری برای روسیه دارد و ممکن است ارسال آنها را تا اکتبر ۲۰۲۳ و منقضی شدن یکی از شروط اصلی قطعنامه ۲۲۳۱ به تعویق بیندازد.
این قطعنامه بخشی از توافق اتمی سال ۲۰۱۵ بود و اگر مشخص شود که ایران آن را نقض کرده، میتواند تحریمهای "اسنپبک" سازمان ملل را کلید بزند.
ممنوعیت واردات و سلاحهای متعارف توسط ایران در اکتبر سال ۲۰۲۰ برداشته شد اما ایران تا اکتبر سال ۲۰۲۳ نمیتواند موشک یا پهبادهایی که برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر و سرجنگی بزرگتر از ۵۰۰ کیلوگرم دارند را وارد و یا صادر کند.
پیش از این نشریه آکسیوس به نقل از مقامات اسرائیلی نوشته بود که ایران بُرد و سر جنگی موشکهای ارسالی به روسیه را کاهش داده است تا نقض این قطعنامه تلقی نگردد.
فرزین ندیمی، تحلیلگر همکار "موسسه واشنگتن در امور شرق نزدیک" (غرب آسیا) در این مورد گفته: "من بسیاری از اروپاییها را دوست دارم که معتقدند ایران قبلا پیوست B، پاراگراف چهارم از قطعنامه ۲۰۳۱ را نقص کرده، اما تهران احتمالا با توجه به احساس فشار بینالمللی، رویکرد خود را در مورد موشکهای بالستیک کوتاهبرد تغییر داده. اگر ایران قبلا این موشکها را تحویل داده باشد، ممکن است از روسیه خواسته باشد که از آنها برای بُرد بیش از ۳۰۰ کیلومتر استفاده نکند، پس ما تاکنون هیج استفادهای از موشکهای ایرانی در این جنگ ندیدهایم، و همه اینها حدس و گمانهایی بر پایه گزارشهای امنیتی آمریکا ست ... اما دیر یا زود آنها را در آسمان اوکراین خواهیم دید. اما در مورد اسنپبک، غرب میتواند روند آن را بر پایه استدلال اول (پهباد) شروع کند، اما تمایل سیاسی برای انجام آن وجود ندارد".
یک تحلیلگر روسی خارج از این کشور در این باره گفت: "روسیه نمیتواند از موشکهای ایرانی با استفاده از حامل (پرتابگر)های خود استفاده کند، و استفاده از شاسیهای ایرانی نیز نمیتواند از دید ماهوارهها دور بماند. علاوه بر اینها، این یک قرارداد گرانقیمت است و روسیه را بیش از پیش به ایران وابسته خواهد کرد. من فکر میکنم که گزینه حداکثری، این است که شرکتهای دفاعی ایران اجزای این موشکها را برای تولید سریعتر آن در روسیه، تامین کنند، و این موضوع شاید قبلا اتفاق افتاده باشد".
💠http://eitaa.com/masaf_najva
📌خط خبری که رسانههایی نظیر سعودی نشنال و غیره دنبال میکنند این است که اکبری بیگناه بوده و نظام صرفا دنبال بهانهای برای تعویض شمخانی با یکی از سرداران سپاه نظیر سردار رشید در شوعام میباشد، فارغ از اینکه این تغییر با توجه به اینکه اکبری معاون شمخانی بوده و عملکرد شمخانی در برخورد با اغتشاشات هم جای بحث دارد معقول به نظر میرسد، رسانههای معاند سعی دارند اکبری را بیگناه نشان داده و از سوی دیگر هزینه تغییر دبیر شوعام را بالا ببرند، اما نظام باید کار عقلانی خود را بدون توجه به این هیایوها انجام دهد، قطعا حضور چهرههای امین و کارآمدی نظیر سردار رشید و یا دیگر عزیزان، در شورا باعث کارآمدی بیشتر آن خواهد شد. زیدآبادی گفت که یک شهروند! در فروشگاه شهروند! به او هشدار داده نباید رسایی را دست کم بگیرد و به نوعی اینها بهانه تغییر شمخانی است، در بسیاری موارد همخوانی خط خبری که امثال زیدآبادی دنبال میکنند با سعودی نشنال و BBC مشهود است.
از اینترنشنال تا ایندیپندنت فارسی و خبرآنلاین (وابسته به ع.ر که بیشترین مصاحبه را با اکبری داشته) و ... همه همین خط را دنبال میکنند. جالب نیست؟
✍️رضا ح
💠http://eitaa.com/masaf_najva