📌 پیام نجوا
🔹امام خامنهای مدظلهالعالی: هرکسی مردم را از آینده ناامید کند برای دشمن دارد کار میکند؛ چه بداند، چه نداند.
✍️در دیدار دستاندرکاران جامعهعشایری ۱۴۰۱/۰۳/۲۲
💠eitaa.com/masaf_najva
🌐 دیدار وزرای خارجه ایران و تاجیکستان؛ علاقه تاجیکستان برای گسترش روابط
⬅️ ۲۴ فروردین ماه، در حاشیه چهارمین نشست کشورهای همسایه افغانستان در سمرقند، امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران با همتای تاجیکستانی خود دیدار و گفتگو کرد.
🗒 سراج الدین مهرالدین وزیر خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار با تبریک ماه مبارک رمضان و عید نوروز، از توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک ابراز خرسندی کرد.
🗒 در این دیدار موضوعات مهم منطقه ای، تقویت مناسبات در سازمان همکاری شانگهای و به خصوص موضوع افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🗒 وزیر خارجه تاجیکستان ضمن مرور همکاریهای دو کشور در حوزههای مختلف، بر علاقهمندی دولتش برای گسترش و ارتقای همکاریهای فیمابین تأکید کرد.
✍️ قابل ذکر است که در اوایل ماه آوریل سال جاری، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان به تاجیکستان سفر کرده بود. در نتیجه این سفر، در رسانه های آذری نقل می شد که یکی از درخواست ها و مطالبات آذربایجان از تاجیکستان، عدم حمایت از ایران در مجامع بین المللی است. اما با توجه به برخی نیازهای تاجیکستان به ایران، برخی کارشناسان معتقد بودند که تاجیکستان دست از همکاری با ایران نمی کشد، حتی ممکن است تاجیکستان برای ایجاد روابط گرم بین ایران و آذربایجان و رفع کدورت ها به میانجی گری برخیزد. البته ممکن است تناقض در سیاست های تاجیکستان به مرور به روابط او با ایران تاثیر منفی بگذارد.
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
🌐 کارشناس تاجیک:
‼️ تاجیکستان کاملاً از شکل حکومتی ایران، یعنی قدرت آیتالله ها انتقاد میکند.
🔺 تاجیکستان می تواند میانجی تهران و باکو بشود
به نقل از media.az، مصاحبه پرویز ملاجاناف، کارشناس علوم سیاسی و شرق شناس تاجیکستان در زمینه روابط تاجیکستان با باکو و تهران
⬅️ ملاجاناف با یادآوری این نکته که تاجیکستان به موضع بی طرفانه پایبند است و سعی در حفظ روابط با همه طرف ها را دارد، ذکر کرد که تاجیکستان در هر صورت با آذربایجان و ایران روابط خود را گسترش خواهد داد. و ذکر کرد که نارضایتی احتمالی تهران از گسترش روابط تاجیکستان و آذربایجان، موجب تغییر موضع دوشنبه نخواهد شد.
- احتمالاً از روابط پرتنش تهران و باکو خبر دارید. در عین حال، تاجیکستان و ایران مشترکات فرهنگی و زبانی دارند، اگرچه روابط بین کشورها تا همین اواخر بسیار پرتنش و سرد بود و حتی اکنون نیز نمی توان آنها را بسیار گرم دانست.
ملاجاناف: در واقع، از سال 2014 تا 2015 یک دوره سرد شدن بسیار شدید بین روابط تاجیکستان و ایران وجود داشت. از سال 2021 گسترش روابط آغاز شد، که بنظرم این به دلیل وضعیت افغانستان بود. و یکی دیگر از عواملی که تأثیرگذار بوده نزدیک شدن ایران و روسیه است، چراکه روسیه شریک تاجیکستان است. اما نمی توان گفت که هنوز تنش بین کشورهای ما به طور کامل برطرف شده است. "سردی" همچنان ادامه دارد.
مسائل مربوط به میراث فرهنگی وجود دارد، اگرچه دوشنبه و تهران در تلاش هستند تا به اجماع برسند. در تاجیکستان مرسوم است که از ادبیات یا میراث «تاجیکی-فارسی» صحبت بشود. وقتی فرمولاسیون های دیگری از ایران شنیده می شود، این باعث تحریک در دوشنبه می شود. اما، من فکر می کنم که هنوز هم می توان به یک نظر مشترک رسید، روابط در حال بهبود است. و این امکان وجود دارد که تاجیکستان در آینده بتواند نقش یک واسطه بین باکو و تهران را ایفا کند. در هر صورت می بینم که چنین امکانی وجود دارد.
- آیا دوشنبه نمی ترسد سفر رئیس جمهور آذربایجان به تاجیکستان باعث نارضایتی تهران شود؟
بله، ما با ایران قرابت فرهنگی داریم، اما وابستگی اقتصادی و سیاسی نداریم. نارضایتی احتمالی ایران به هیچ وجه بر موضع دوشنبه تاثیری نخواهد داشت.
همچنین باید توجه داشت که تاجیکستان کاملاً از شکل حکومتی که اکنون در ایران حاکم است، یعنی قدرت آیتالله ها انتقاد میکند.
کانال #مرکز_مطالعات_تاجیکستان | ماوراء النهر:
@mavaraonnahr
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹️بی ریاترین اجتماع روز قدس در قلب هیمالیا
🔻اینجا قلب هیمالیا و قراقروم پاکستان است نقطه ای میان هند و چین و پاکستان.
🔻تقریبا جز آخرین نقاطی که بشر در این کره خاکی بر آن زندگی می کند.
🔻یکی دو قله آن طرف تر یخچال عظیم بالترو شروع می شود؛ بزرگترین یخچال غیر قطبی سیاره ما. همانجا که کوهنوردان به عزم فتح کی۲ راهی آن می شوند.
🔻مردم مسلمان این روستا (در کهرمنگ بلتستان) که حتی سیگنال تلفن همراه هم ندارد با زبان روزه آمده اند تا از فلسطین حمایت کنند و شعار مرگ بر اسراییل سردهند.
🔻این شاید یکی از بی ریاترین اجتماعات روز قدس جهان باشد. حرکتی برای عمل به وظیفه
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
24_tehran_mosahebe_ostata_raefipor_ba_vahede_najva_masaf_dar_morede.mp3
19M
🎙 مصاحبه استاد #رائفی_پور با واحد سیاسی مؤسسه مصاف(نجوا)
موضوع: تحلیل اتفاقات اخیر رژیم صهیونیستی
🗓 ۲۵ فروردین ۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
9.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌سید رضی عمادی کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با نجوا:
🔹پس از ۱۰ سال جنگ در سوریه، تثبیت نظام حاکم این کشور قطعی شد و با پیشگامی امارات احیای روابط کشورهای عربی حامی تروریستها و مخالفان با دولت سوریه آغاز شد.
امکانپذیر نبودن براندازی، عدم اطمینان به آمریکا و جلوگیری از نفوذ بیشتر ایران از جمله دلایل تغییر رویکرد این کشورها بود.
سعودیها به این نتیجه رسیدند که تنش در سیاست خارجی به ضررشان است و تلاش دارند با تغییر رویکرد نسبت به قطر، ایران، یمن و سوریه آن را اصلاح کنند.
👈با موضوع: تغییر رویکرد کشورهای عربی در قبال سوریه
💠eitaa.com/masaf_najva
📌ادعای رقابتی نبودن انتخابات کتمان نابودی سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان
👈اصلاحطلبان در دو انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰، بهدلیل نداشتن سرمایه اجتماعی شکست خوردند، نه رقابتینبودن انتخابات.
🔹روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: محمدکاظم انبارلویی در واکنش به فرافکنی اخیر حسن روحانی درباره انتخابات و کاهش مشارکت مردم به نامهنیوز گفت: «امسال سال انتخابات است و مردم در پایان سال برای انتخاب نمایندگان مجلس و شوراها پای صندوقهای رأی میآیند و طبیعی است که یک رقابتی در کشور شکل بگیرد و یک ضلع این رقابت اصلاحطلباناند. آنها در دوران آقای روحانی تورم ۶۰ درصدی و میزان بدهیهای کلان از خود بهجا گذاشتند و وعدههایشان درباره برجام هم محقق نشد تا جایی که محبوبیت روحانی در سال۱۴۰۰ به شش درصد رسید. مردم همت کردند و طور دیگری دست به انتخابات زدند و دولت سیزدهم و مجلس یازدهم هم بسیاری از مشکلات را رفع کردند اما در حوزه اقتصاد مشکلات زیاد است. با این حال دولت بدون حاشیهسازی کار میکند».
🔹او ادامه داد: یکی از توفیقهای دولت آقای رئیسی گسترش روابط خارجی منهای آمریکا و سه کشور شرور اروپایی است و دیدیم که روابط ما با روسیه و چین بهشدت گسترش یافت و حالا هم با عربستان به توافق رسیدیم و ارتباطات منطقهایمان را گسترش دادهایم. این توفیقها باعث افزایش سرمایههای اجتماعی دولت شده و اصلاحطلبان از این شرایط استقبال نمیکنند».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «آقای روحانی در دیدار نوروزی خود گفته بود اگر خواهان تحول هستیم باید انتخابات آزاد و رقابتی در جریان باشد و مانند سال ۹۸ و ۱۴۰۰ نباشد. او بیمهری میکند زیرا خودش هم از چارچوب همین انتخابات رئیسجمهور شد و زیر سؤال بردن انتخابات از سوی او زیر سؤال بردن انتخاب شدن خودش هم هست. واقعیت این است اصلاحطلبان در دو انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ بهدلیل نداشتن سرمایه اجتماعی شکست خوردند، نه رقابتی نبودن انتخابات».
انبارلویی گفت: اکنون مسئله اصلی کشور اقتصاد است و اگر کسانی میخواهند خود را برای انتخابات پیشرو آماده کنند باید راهحلهای واقعی برای رفع مشکلات اقتصاد ارائه دهند نه این سیاستبازیها که مورد اقبال مردم نیست.
💠eitaa.com/masaf_najva
🔴دومین گروه از اسرای آزاد شده وارد پایتخت یمن شدند
🔸هواپیمای حامل دومین گروه از اسیران یمنی از فرودگاه «أبها» عربستان وارد فرودگاه بین المللی صنعا پایتخت یمن شد.
🔸دیروز اولین هواپیمای حامل ۱۲۵ اسیر جنبش انصارالله یمن وارد فرودگاه صنعا شده بود و عبدالقادر المرتضی رییس کمیته امور اسرای دولت نجات ملی یمن گفت که تلاش برای تبادل همه اسرا ادامه دارد./خبرگزاری دانشجو
💠eitaa.com/masaf_najva
📌اندیشکده کوئینسی: تنشزدایی بین ایران و عربستان، زنگ بیدار باش را برای آمریکا به صدا در آورده.
تنشزدایی بین ایران و عربستان با نقش تسهیلکننده چین، به اندازه سفر ریچارد نیکسون در سال به چین ۱۹۷۲، سفر انور سادات به اورشلیم (بیتالمقدس) در سال ۱۹۷۷، یا توافق مولوتوف- ریبنتروپ، تاریخی نیست، اما اگر انجام شود، توافق بزرگی خواهد بود. اما مهمتر از آن، این یک زنگ خطر برای دولت بایدن و دیگر نهادهای سیاست خارجی ایالاتمتحده را به صدا در میآورد، چرا که اشتباهات و امتیازات یکطرفه (به دیگران) که سالها سیاست آمریکا در خاورمیانه فلج کرده را افشا میکند.
همچنین این مسئله، تلاش چین برای مطرح کردن خود به عنوان یک نیروی عامل صلح در جهان را برجسته میکند، چیزی که آمریکا در سالهای اخیر به طور عمده آن را رها کرده است.
اما چین چطور از پس این کار برآمد؟ تلاش برای کم کردن تنش بین ریاض و تهران برای مدتی انجام میشد، اما چین توانست پا به میان بگذارد و به دو طرف برای رسیدن به توافق کمک کند و این به دلیل رشد قابل توجه اقتصادی چین است که به آن نقش فزایندهای در خاورمیانه اهدا کرده.
چین میتواند بین تهران و ریاض واسطهگری کند چون روابط صمیمی و اقتصادی با اکثر کشورها در منطقه دارد. چین با همه طرفها در منطقه روابط دارد، با مصر، عربستان سعودی، کشورهای خلیج (فارس) و حتی بشار اسد در سوریه. و این راهی است که یک اَبَر قدرت از اهرم خود حداکثر بهره را میبرد: اینکه شما برای طرف مقابل شفاف کنید که اگر آنها مایل به کار کردن با شما باشند، شما هم مایل با کار کردن با هستید، و پیوندهای شما با دیگران به آنها یادآوری میکند که شما گزینههای دیگری هم دارید.
اما آمریکا برخلاف چین، "روابط ویژه" با بعضی کشورها در خاورمیانه دارد و با بعضی دیگر هیچ رابطهای ندارد، به خصوص با ایران. نتیجه این میشود که دولتهای طرف با آمریکا مثل مصر، اسرائیل، و عربستان سعودی، حمایتهای آمریکا را یک چیز بدیهی بدانند و نگرانیهای آن را به تمسخر بگیرند، مثل جنگ سعودی در یمن، و تلاش طولانی مدت و استعماری اسرائیل در اشغال کرانه باختری.
همزمان، تلاش برای انزوا و سرنگون کردن جمهوری اسلامی (ایران)، برای آمریکا ظرفیتی برای شکل دادن به نحوه ادراک، اقدام و مسیر دیپلماسی ایران باقی نگذاشته (البته نویسنده از ظرفیت اصلاحطلبان در این میان غافل است). این سیاست که محصول تلاشهای شدید "کمیته امورات عمومی آمریکاییهای اسرائیلی" (AIPAC)، یا "بنیاد دفاع از دموکراسیها" و لابیهای مالی کشورهای عربی است، یک مثال واضح از دیپلماسی معاصر آمریکا ست و نشان میدهد که واشینگتن خیلی نمیتواند صلح و عدالت را در منطقه گسترش دهد و این موضوع، میدان را برای پکن باز کرده.
توافق ایران و سعودی هم چنین اهمیت ابعاد رقابت نوظهور بین چین و آمریکا را برجسته میکند؛ اینکه بین واشنگتن و پکن در نگاه دیگران، کدام یک رهبر بهتری برای نظم جهانی آینده هستند.
https://quincyinst.org/2023/03/14/saudi-iranian-detente-is-a-wake-up-call-for-america/
💠eitaa.com/masaf_najva