نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌برباد رفتن صلح ابراهیم با سیاست خارجی سید ابراهیم
🔹بعد از جنگ اوکراین و به خصوص در ماههای اخیر منطقه دچار تغییراتی شده است. آن چیزی که عیان است، کشورهای عربی در حال تنش زدایی با ایران در مسائل مختلف هستند و به نوعی تمامی کشورهای غرب آسیا نزدیک شدن به یکدیگر را تمرین میکنند.
🔹ماجرا زمانی جذاب میشود که بدانیم اسرائیل و آمریکا سعی داشتند با اجرایی کردن صلح ابراهیم، تمامی کشورهای اسلامی منطقه را جذب اسرائیل نمایند و با تنش زدایی میان اعراب و اسرائیل، قدرت صهیونیسم در خاورمیانه را تثبیت کرده و ایران و آرمان قدس را برای همیشه به حاشیه برانند.
🔹بعد از پیروزی انقلاب تمامی نقشههای آمریکا برای خاورمیانه توسط ایران بر باد رفته است. تشکیل خاورمیانه جدید را میتوان بزرگترین پروژه عبری-غربی به شمار آورد که رشادت گروههای مقاومت در سوریه، لبنان، عراق و... به وقوع نپیوست.
🔹پس ادعای بزرگی نیست اگر بگوییم این بار نیز ایران سیاستهای آمریکا و اسرائیل در منطقه برای اجرای صلح ابراهیم را بر باد داد. در این مسیر سیاست خارجی درست دولت سید ابراهیم رئیسی از اهمیت بالایی برخوردار است.
🔹دولت سید ابراهیم رئیسی به محض روی کار آمدن، اعلام کرد که به دنبال تنش زدایی با کشورهای همسایه و گسترش روابط با آنها است. شاید در ابتدا تصور این موضوع که قرار است ایران با عربستان عادی سازی روابط کند، قدری سخت به نظر میرسید. در همان ابتدا نیز جریان غربگرا سعی در القای این موضوع داشتند که دولت رئیسی به دنبال منزوی کردن ایران است که البته دستاوردهای دولت در سیاست خارجی غلط بودن ادعای آنها را مشخص کرد.
🔹دولت سید ابراهیم رئیسی با کمرنگ شدن نقش آمریکا در خاورمیانه این پیغام را به سمت دولتهای عربی خلیج فارس ارسال کرد که آمریکا قادر به حمایت از آنها در برابر آنها نیست و چنانچه این کشورها به دنبال امنیت هستند، باید مستقیما با خود ایران گفت و گو نمایند.
دولت سید ابراهیم رئیسی در ماجرای تنش زداییهای طالبان و رژیم علیف نیز هوشمندانه بازی کرد و از هر گونه درگیری اجتناب کرد. در واقع با این اقدام ایران از باتلاق افغانستان و باکو جان سالم به در برد و در عین حال به دولتهای همسایه نیز اعلام داشت که به دنبال صلح و تنش زدایی است.
🔹تمامی این اقدامات باعث شده است که امروز شاهد منزوی ترین اسرائیل چند دهه اخیر باشیم. رژیم صهیونیستی به کلی از معادلات منطقه حذف شده است. کار به جایی رسیده که خود آمریکا نیز با وجود مخالفتهای شدید اسرائیل با ایران مذاکره میکند و بر سر تبادل زندانیان و میلیاردها دلار از پولهای ایران به توافق میرسد.
🔹اکنون اسرائیل در حال دست و پا زدن در منطقه است تا شاید باز هم بازیگران غرب آسیا اهمیتی برای او قائل شده و آن را جدی بگیرند. اسرائیل سعی دارد به هر نحوی که شده روابطش را با عربستان عادی سازی کند تا تنفسی مصنوعی به صلح ابراهیم بدهد؛ اما چیزی که تا اینجا هویدا است، سیاست خارجی دولت سید ابراهیم، صلح ابراهیم را بر باد داده است.
✍️فردین
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ابتدای هفته با یاد و نام شهدا: کلیپ فیلم و تصاویر "سردار هور"، شهید علی هاشمی، فرمانده سپاه ششم و قرارگاه سِری نصرت
📌 مردی که امنیت امروزمان را مدیونش هستیم، اقتدار درمنطقه وجهان رامدیونش هستیم
👈بازنشر به مناسبت درگذشت مادر سرلشکر شهید «علی هاشمی» که به علت بیماری و کهولت سن دار فانی را وداع گفت و به فرزند شهیدش پیوست.
💠eitaa.com/masaf_najva
37.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ملت ایران هدفهای دشمن در جنگ را خنثی کرد
امام خامنهای:
🔹باید ببینیم هدفهای حمله صدام به ما چه بود؟ در مرحله اول هدف صدام تجزیه کشور و جدا کردن خوزستان از کشور بود. که خب مردم خوزستان یکی از بهترین دفاعها را خودشان انجام دادند. بله مردم از همه کشور به خوزستان رفتند اما در خود خوزستان شخصیتهای برجسته مجاهد و مبارزی مثل علی هاشمی جزو شخصیتهای درجه یک دفاع قرار دارند.
🔹 یکی از اهداف بعدی به زانو درآوردن ملت ایران بود. میخواستند جمهوری اسلامی را براندازی کنند و سرنوشت ایران را عوض کنند. میخواستند صدای ملت ایران را در گلو خفه کنند؛ ملت ایران حرف نویی برای دنیا داشت. میخواستند این پیام نرسد؛ پیام مقاومت و ایستادگی و عدم تسلیم دربرابر زورگویی و تبعیض بینالمللی.
🔹 میخواستند ملتهای دیگر عبرت بگیرند که اگر کسی مقابل آمریکا قیام کرد مثل ملت ایران سرکوب میشود و هدف نهایی و اساسی این بود که باب مقاومت بسته شود.
💠eitaa.com/masaf_najva
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌رقابتی بودن از حقایق مسلم انتخاباتهای ایران است
🔹️رهبرانقلاب: با شعارهای گوناگون،جناحها و نامهای مختلف افراد در انتخابات شرکت میکنند و عقایدشان را بیان میکنند؛معارضات فکری و زبانی بین نامزدها مشهود است.
بنابراین حرف دشمنان که انتخابات رقابتی نیست، خلاف واقع است.
💠eitaa.com/masaf_najva
40.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی (نجوا)
👈مجلس زیر ذرهبین (قسمت سی و یکم)
📌حجتالله فیروزی نماینده مردم فسا در مجلس در گفتگو با نجوا:
🔹بنده استیضاح وزیر را امضا نکردم و موافق نبودم اما نمیتوان نماینده را از حق قانونی سوال و استیضاح محروم کرد.
🔹باتوجه به ابلاغیه وزارت کشور و صراحت آن باید گفت نمایندگی سه ساله نیست؛ در واقع طبق این ابلاغیه نماینده در سال آخر نباید فعالیتی داشته باشد.
🔹در حوزههای انتخابیه کوچک مردم مسئولین اجرایی را نمیشناسند بلکه حتی برای سرمایهگذاری هم به دفاتر نمایندگان رجوع میکنند.
🔹از آنجایی که موضوع حجاب به شکل لایحه آمده و نه طرح، خیلی نمیتوان آن را تغییر داد با اینحال لایحه در سایت مجلس قرار گرفت تا کارشناسان بتوانند نظرات خود را مطرح کنند و ...
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_مجلس_۱۴۰۲
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌نشریه انگلیسی تلگراف: فرانسه ممکن است به لطف سیاستهای مکرون "از (نقشه) آفریقا پاک شود".
منتقدان مکرون میگویند که وقوع کودتا در نیجر میتواند شروعی بر پایان اثرگذاری فرانسه در این قاره باشد.
نیجر از نظر اقتصادی نیز برای فرانسه اهمیت استراتژیکی دارد چرا که شرکت انرژی Orano پانزده درصد از اورانیوم خود را برای استفاده در راکتورهای اتمی گسترده فرانسه استخراج میکند.
بنا به گفته، ژان جکوزل، مدیر گروه بینالمللی بحران، "بحران نیجر ممکن است نشانه این باشد که حضور قدرتمند نظامی فرانسه در ساحل (آفریقا) ممکن است به پایان رسیده باشد".
این هفته، سه نفر از سناتورهای راستگرا که مورد حمایت ۹۶ نفر از سناتورهای فرانسه هستند، سیاست مکرون در این باره را مورد سوال قرار دادند. آنها در روزنامه لوفیگارو نوشتند که: "امروز نیجر، و دیروز مالی، جمهوری آفریقای مرکزی و بورکینافاسو، دست رد به فرانسه، نیروهای نظامی و فعالیت اقتصادی آن زدند. در عین حال نیروهای مزدور روسی واگنر به میدان آمدند تا به همه دیکتاتورها و رهبرانی که در قدرت هستند، با متحد کردن مردمشان علیه 'قدرتهای استعماری' سابق، کمک کنند... احساسات ضد فرانسوی حتی در کشورهایی که سابقا به نزدیکی با ما شهره بودند مانند ساحل عاج و یا بورکینافاسو نیز گسترش یافته است".
به علاوه فرانسه تحت نظارت مکرون شاهد اخراج شدن از الجزایر و مراکش به طور همزمان بوده.
دولت کودتا در نیجر ادعا میکند که فرانسه "تروریستها را آزاد کرده" و حریمهوایی که بسته بود را نقض کرده است. یکی از اعضای اتحادیه دانشجویی نیجر به نام عزیز رابع علی به ما گفت که "ما میخواهیم فرانسه از اینجا بیرون برود. ECOWAS مستقل نیست و بازیچه دست فرانسه است".
این ارزیابی ناامید کننده از سیاستهای آقای مکرون در قبال آفریقا، پس از یک مناقشه غیر معمول علنی بین رئیسجمهور فرانسه و DGSE، سرویس امنیتی آن، درباره اینکه چه کسی مقصر شکست در پیشبینی کودتا در نیجر پس از مالی و بورکینافاسو در سه سال گذشته است، اتفاق افتاد.
منابع زیادی گزارش دادند که آقای مکرون، برنارد امی رئیس DGSE را سرزنش کرده و به او گفته که "ما میبینیم که نحوه کارکرد DGSE رضایتبخش نیست. وقتی شما نمیتوانید هیچ چیزی را پیشبینی کنید، حتما مشکلی وجود دارد".
منابع دیپلماتیک نیز در مورد "اثر دومینو وار" نیجر بر روی دیگر کشورهای آفریقایی هشدار دادهاند.
آقای امی اصرار دارد که او امسال درباره کودتای قریبالوقوع در نیجر هشدار صادر کرده ولی نادیده گرفته شده است. طبق یک گزارش اطلاعاتی درز کرده به رسانهها، DGSE در واقع به طور پنهانی آقای مکرون را در مورد کودتای قریبالوقوع در نیجر مطلع کرده است. با این وجود او از فرستادن نیروهای ویژه برای حفاظت از محمد بازوم (رئیسجمهور نیجر) با عنوان اینکه "این کار به استعمارگری تفسیر میشود" و اینکه "ما نباید در (سیاست) استعمار فرانسه در آفریقا (معروف به Françafrique) باقی بمانیم"، امتناع کرده.
به علاوه رئیسجمهور فرانسه با تحقیر بیشتری مواجه شد، وقتی که اعلام کرد که رئیسجمهور منتخب، آقای بازوم را حتی با زور به قدرت برخواهد گرداند.
فرانسه بیشترین حمایت لفظی را از تهدید Ecowas برای دخالت نظامی در نیجر انجام داد تا اینکه Ecowas لحن خود را آرامتر ساخت. این اتحادیه مصمم بود تا از ششمین کودتا در سه سال گذشته در قاره آفریقا جلوگیری کند. روز شنبه رهبران این اتحادیه اجلاس خود را به خاطر "دلایل فنی" به تعویق انداختند. منابع میگویند که این اجلاس قرار بود رهبران اکوواس را از "بهترین گزینه" برای فعالسازی نیروهای (نظامی برای بازگرداندن نظم قانون در نیجر) مطلع کنند.
برتراند بادی، استاد دانشگاه علوم در پاریس میگوید که اگر راه حل دیپلماتیک وجود داشته باشد، "دیپلماسی فرانسه عمیقا تحقیر خواهد شد". چنین نتیجهای در سراسر منطقه به عنوان "ناتوانی ساختاری فرانسه... در بیرون آمدن از نگرش پسا استعماری خود دیده خواهد شد".
سباستین لوکورنو، وزیر نیروهای مسلح فرانسه به انتقادات پاسخ داد و اعلام کرد که تصمیم کشورش در نگه داشتن نیروهای خود در "ساحل" در طی عملیات "بارکِین Barkhane"، شکست نخورده است. او گفته "ارتش ما بیوقفه گروههای تروریستی در ساحل را عقب رانده و جان هزاران نفر را بر روی زمین حفظ کرده و فرانسویها را از تهدیدات تروریستی آنها در خاک فرانسه محافظت کرده است".
درحالی که فرانسه نیروهای خود را از بورکینافاسو و مالی خارج کرده اما یک منبع از وزارت دفاع فرانسه به روزنامه لوفیگارو گفت که "در حال حاضر هیچ دلیلی برای خروج از نیجر نمیبینیم و طبق منافع خودمان تصمیم خواهیم گرفت" [1].
آریا
💠eitaa.com/masaf_najva
نجوا (واحد سیاسی موسسه مصاف)
📌نشریه انگلیسی گاردین: وزیر خارجه اسبق بریتانیا گفت که این کشور باید به نقش خود در برانداختن آخرین دولت منتخب در ایران برای تقویت اعتبار بریتانیا و جنبش اصلاحات در ایران اعتراف کند.
ایالاتمتحده ده سال پیش با از طبقهبندی خارج کردن حجم بزرگی از اسناد به نقش خود در براندازی نخستوزیر منتخب، محمد مصدق در هفتاد سال گذشته اعتراف کرد و نشان داد که این یک تلاش مشترک CIA و MI6 بوده. موضع دولت بریتانیا این بوده که از اعلام موضع در این باره خودداری کند و تاکنون آن را نه رد و نه تایید کرده.
نقشه اصلی با اسم رمز "عملیات بوت Operation Boot" توسط MI6 و بعد از ملی شدن شرکت "بریتیش اویل" نوشته شد. دولت هری ترومن نمیخواست کاری با این موضوع داشته باشد و مصدق را یک سد محکم در برابر کمونیزم میدید، اما وینستون چرچیل توانست جانشین او، دوآیت آیزنهاور را متقاعد به این کار کند. در بهار سال ۱۹۵۳، CIA شروع به طراحی نقشه با کمک MI6 کرد و اسم عملیات به "آژاکس Ajax" تغییر یافت.
در هفتاد سالگی کودتا در ایران، دیوید اووِن Owen که در بین سالهای 1977 تا ۱۹۷۹ وزیر خارجه بوده به گاردین گفت:
"دلایل خوبی برای اعتراف به نقش بریتانیا و آمریکا در سال ۱۹۵۳ در برانداختن تحولات دموکراتیک در ایران وجود دارد. ما با اعتراف به این که اشتباه کردهایم و در آسیب رساندن به قدمهایی که داشت به سمت یک ایران دموکراتیک حرکت میکرد آسیب رساندیم، اکنون اصلاحات را اندکی محتملتر میکنیم. من در سال ۱۹۷۸ در تلویزیون به شکل خیلی علنی اعلام کردم که به قدرت رسیدن روحانیون در ایران از نظر حقوق بشر و شادی شخصی بدتر از شاه است. متاسفانه اثبات شد که این درست است. من برای شاه روشن کردم که نحوه حکمرانی او نیاز به اصلاحات دموکراتیک دارد، اما ای کاش میدانستم که او به شدت مریض است و میتوانستم زودتر به او در سال ۱۹۷۸ فشار آورد که در سوییس برای درمان پزشکی بماند و بگذارد یک دولت دموکراتیکتر در ایران پدیدار شود".
او افزود: "امروز استدلالهای قوی زنان برای اصلاحات شنیده شده و مورد احترام قرار گرفته چرا که برای یک روح سیاسی واقعی ست که تاریخ طولانی در ایران دارد. دولت بریتانیا امروز از دعوای آنها حمایت میکند و اگر به خطاهای گذشته در سال ۱۹۷۳ اعتراف کند، همانطور که من به خطاهای خود در بین سال های ۱۹۷۷ تا ۷۹ اعتراف کردم، موفقیت و کنار نرفتن آنها را محتملتر میکند".
به تازگی فیلم جدیدی به نام "کودتا ۵۳، Coup 53" با تمرکز بر نقش یک جاسوس جوان بریتانیایی به نام نورمن داربیشایِر که نقش کلیدی در کودتا بازی کرده، منتشر شد. علیرغم دریافت انتقادات شدید از سوی بینندگان (منتقدان) اما کارگردان آن، تقی امیرانی و تدوینگر سابق هالیوود، والتر مورچ نتوانستند توزیع کنندهای برای آن پیدا کنند، حقیقتی که آنها به سرپوش ادامهدار رسمی وزارت خارجه بریتانیا مربوط میدانند.
امیرانی در این باره گفته: "ما با عجیبترین و شرورانهترین تلاشها مواجه شدیم تا هم محتوا و هم شانس پخش آن را سرکوب کنند (به دلیل) بسیاری از وقایع تحریف شده درباره (جان) لو کارِی" [1].
💠eitaa.com/masaf_najva
هدایت شده از مرکز مطالعات پاکستان
🔹️ادامه دستگیری چهره های سرشناس حزب تحریک انصاف
🔻«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه سابق پاکستان و معاون حزب «تحریک انصاف» روز شنبه توسط نیروهای امنیتی در «اسلام آباد» دستگیر شد.
🔻به گزارش وبگاه «ایندیا تودی» دستگاه تحقیقات فدرال پاکستان قریشی را در رابطه با تحقیقاتی در زمینه «عمران خان» نخست وزیر سابق وماجرای دخالت آمریکا در برکناری او بازداشت کرد. عمران خان ادعا کرده که تحت توطئه آمریکا از نخست وزیری برکنار شده است.
🔻«عمرایوب خان» دبیر کل حزب عمران خان نیز خبر بازداشت قریشی را تایید کرد و گفت که قریشی پس از یک نشست خبری در مسیر رسیدن به خانه بازداشت شد. بازداشت قریشی چند روز پس از آن صورت گرفت که عمران خان به سه سال زندان محکوم شد./فارس
🔹مرکز مطالعات پاکستان؛ صفحه تخصصی حوادث و رخدادهای پاکستان
▪️-----------------🇵🇰
@pakstudy ---▪️
33.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌مصاحبه اختصاصی واحد سیاسی (نجوا)
👈بهرام زاهدی (کارشناس مسائل آسیای مرکزی)
🔹هنگامی که در جامعهای با چنین مردم آرامی، حاکمیت به بهانه مقابله با تروریسم با بسیاری از مظاهر اسلام مقابله میکند، مانند بیحجابی اجباری برای زنان زیر ۵۰ سال، ممنوعیت ورود افراد زیر ۱۸ سال به مسجد و..(البته به دلیل سنتی بودن جامعه این قوانین بهطور جدی نافذ نبود اما) برخی را به سوی کارهای افراطی سوق میدهند...
👈با موضوع: نگاهی به وضعیت اجتماعی و سیاسی تاجیکستان و ریشهیابی دلایل عضوگیری داعش از این کشور
💠eitaa.com/masaf_najva
📌آنچه یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ در نجوا منتشر شد
🔹️مصاحبه اختصاصی نجوا با موضوع نگاهی به وضعیت اجتماعی و سیاسی تاجیکستان و ریشهیابی دلایل عضوگیری داعش از این کشور
🔹️مصاحبه اختصاصی نجوا با حجتالله فیروزی نماینده مردم فسا در مجلس
🔹️سکوت صهیونیستها در مقابل انفجارهای متعدد در فلسطین اشغالی
🔹️آشنایی مختصر با جنگ شناختی
🔹️به بهانه کودتا ۲۸ مرداد؛
نگاهی به اقدامات انگلیس و هم پیمانانش علیه ایران
🔹️برباد رفتن صلح ابراهیم با سیاستخارجی سید ابراهیم
🔹️سردار هور؛شهید علی هاشمی
🔹️رقابتی بودن انتخابات
🔹️تلگراف:فرانسه ممکن است به لطف سیاستهای مکرون از نقشه آفریقا پاک شود
💠eitaa.com/masaf_najva
👈پربازدیدترین تیتر روزنامههای دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲
📌جوان: بشین سر جات!
🔹خلیجفارس هربار که امریکاییها یا رفقای انگلیسیشان به این ...
📌کیهان: قرن آمریکایی به سر رسیده است مانند پایان خفتبار امپراتوری بریتانیا
🔹یک روزنامه مشهور انگليسی ضمن بررسی «وضعيت مولفههای ...
📌خراسان: آغازی بر پایان لشکر سایبری منافقین
🔹تابستان تلخی برای منافقین رقم خورد. دولت آلبانی در ...
💠eitaa.com/masaf_najva
📌 پیام نجوا
🔹امیرالمومنین علی علیهالسلام: آنكه بر مسند قضاوت مىنشيند، بايد ميان مردم در اشاره و نگاه و نشستن برابرى را مراعات كند.
✍️الكافى؛ جلد۷، صفحه۴۱۳
💠eitaa.com/masaf_najva
📌رسانههای اصلاحطلب در حالی به توافق اخیر دولت ایران با آمریکا حمله میکنند و آن را "توافق نفت در برابر غذا" ، و نتیجه سیاست "گروگانگیری" میخوانند که حتی یک نشریه انگلیسی مانند تلگراف نیز آن را با تیتر "توافق تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی، و آزادسازی ۴.۲ میلیارد پوند (۶ میلیارد دلار) از اموال بلوکه شده ایران" پوشش داده است (در واقع پنج زندانی ایرانی با پنج زندانی آمریکایی مبادله شدهاند).
🔹عنوان "اهداف بشردوستانه" برای نحوه مصرف این پولها نیز گمراهکننده است چرا که مگر ما با این پول میخواستیم سلاح وارد کنیم که حالا از انجام آن منع شده باشیم؟
🔹از این گذشته چرا این تعابیر را برای سازوکار تهاتر "اینستکس" به کار نمیبردید که تنها یک تراکنش ۵۰۰،۰۰۰ یورویی را ثبت کرد و اخیرا نیز عمر آن توسط اروپاییها (دوستان برجام) پایان یافت؟!
✍️مرتضوی
💠eitaa.com/masaf_najva