🌺 ماه رمضان و عید نوروز با #آیات_مهدوی هر جزء
🔺 هر سال بر اساس سنتی نیکو، در هر روز ماه مبارک رمضان یک جزء از قرآن کریم قرائت میشود.
🔹 واحد افق مؤسسه مصاف در این ماه بهار قرآن که با بهار طبیعت همزمان شده است قصد دارد روزانه بر اساس جزئی که قرائت میشود، یک آیه مهدوی را از همان جزء معرفی کند.
🔹 در هر پست بعد از متن آیه یا آیات و ترجمه آن، روایت، منطق و تفسیر مورد نظر بطور مختصر توضیح داده میشود.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
آیه مهدوی «جزء اول» قرآن کریم
💠 ذَٰلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ ۛ فِيهِ ۛهُدًى لِّلْمُتَّقِينَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ
🔹این است کتابی که در آن هیچ تردیدی نیست [و] مایه هدایت تقواپیشگان است. آنان که به غیب ایمان میآورند و نماز را بر پا میدارند و از آنچه روزیشان دادهایم انفاق میکنند.
📚 سوره بقره آیات ۱ تا ۳
💢 در برخی از روایات ائمه علیهم السلام غیب در این آیه به امام غائب تفسیر شده است.
🔹 «اَلَّذِینَ» آن پرهیزکارانى که «یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ» اى یؤمنون بما غاب عنهم یعنى ایمان مىآورند به آنچه غایب است از نظر ایشان ... و مىتواند که از جملۀ ما غاب عنهم امامت قائم آل محمد صلوات اللّٰه علیه و آله و خروج آن حضرت در آخر الزمان باشد؛ عن جابر عن ابى جعفر علیه السلام: «الغیب هو البعث و النشور و قیام القائم علیه السّلام» و از این حدیث معلوم مىشود که مراد از غیبت اعمّ از کل واحد این امور است و فى کمال الدین و تمام النعمة عن الصادق علیه السّلام: «المتّقون شیعة علىّ علیه السلام و الغیب هو الحجة الغائب»
📚 برگرفته از تفسیر شریف لاهیجی
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ویژگیهای ماه مبارک رمضان در کلام امام سجاد علیه السلام
🔺 قطعا بهترین درک از این ماه پر برکت را معصومین علیهم السلام داشتهاند. بخاطر همین میتوانیم از طریق دریافت معرفی ایشان، به درک بهتری از این ماه برای رفتار خود داشته باشیم.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اتفاق ویژهای که در شب اول ماه رمضان میافتد
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
آیه مهدوی «جزء دوم» قرآن کریم
💠 إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِيكُم بِنَهَرٍ فَمَن شَرِبَ مِنْهُ فَلَيْسَ مِنِّي
🔹 خداوند شما را به وسیله رودخانهای خواهد آزمود. پس هر کس از آن بنوشد از [پیروان] من نیست
📚 سوره بقره آیه ۲۴۹
🔅 از امام صادق علیه السلام در ذیل این آیه نقل شده که اصحاب امام زمان علیه السلام هم، مانند یاران طالوت، امتحان و آزمایش میشوند.
🔅 امام صادق علیه السلام درباره این آیه چنین میفرمایند: یاران طالوت به آن نهر امتحان شدند که خدای تعالی دربارهاش فرموده: «إِنَّ اللّهَ مُبْتَلِیکُم بِنَهَرٍ فَمَن شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنِّی» و همانا اصحاب قائم علیه السلام نیز به مانند آن آزمایش خواهند شد.
ابتلا و آزمایش در سپاه طالوت به این علت بود که مؤمنین واقعی مشخص گردند و نتیجه آزمایش این شد که بیشتر سپاهیان طالوت در امتحان مردود شدند در سپاه حضرت مهدی علیه السلام نیز چنین امتحان دشواری صورت میگیرد که یاران و مؤمنین خالص ایشان شناخته شوند.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
دارالعلوم زاهدان زیر نظر مولوی عبدالحمید: نوروز بدعت است!
🔺 در کتاب محمود فتاوی که فتوا های دارالعلوم زاهدان را منتشر کرده است، از نوروز به عنوان یک بدعت یاد شده است. این در حالی است که بر اساس دیدگاه علمای شیعه جشن نوروز از اعیادی است که در آن میتوان سنتهای اسلامی را پاس داشت.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ دیدگاه صریح برخی از مراجع معاصر در خصوص عید نوروز:
👤 آیت الله العظمی خامنهای:
پرسش: نظر حضرتعالی راجع به عید نوروز چیست؟ آیا همانند عیدهایی که مسلمانان آنها را جدی میگیرند مثل عید فطر و قربان، از نظر شرعی ثابت شده است یا اینکه فقط روز مبارکی محسوب میشود مثل روز جمعه و مناسبتهای دیگر؟
🔺 پاسخ: هر چند نصّ معتبری مبنی بر اینکه عید نوروز از اعیاد دینی یا ایام مبارک شرعی باشد، وارد نشده است ولی جشن گرفتن و دید و بازدید در آن روز، اشکال ندارد بلکه از این جهت که صله رحم میباشد، مستحسن است.
📚 اجوبة الاستفتائات، سوال ۱۴۶۶
👤 آيت الله العظمی سيستانی:
پرسش: آيا عيد نوروز را معتبر دانستن، بدعت در دين است؟
🔺 پاسخ: خير، بدعت نيست.
📚استفتاءات للسيد السيستاني، ص۴۱۳
👤 آیت الله العظمی وحید خراسانی:
از مواردى كه از اغسال مستحبه ذکر شده ... ۳.غسل روز عيد نوروز
📚 بر اساس سایت معظم له مسأله ۶۵۱
👤 آیت الله العظمی شبیری زنجانی:
پرسش: گروهی از مذهبیها بر این باورند که نباید با آئینی مثل نوروز همراهی کرد چراکه تصریحی در این باره در روایات وجود ندارد و بهتر است که به جای آن بیشتر به اعیاد اسلامی توجه شود. نظر حضرتعالی چیست؟
🔺 پاسخ: درباره نوروز هم روایاتی داریم و مصادف بودن این روز با روز عید غدیر خم هم مطرح شده و ممکن است تکریم نوروز نیز از این جنبه دارای اهمیت بوده باشد. میشود رجاءً به همین روایات هم عمل کرد البته شریعت کلیاتی را فرموده که برخی از آئینهای نوروز با این کلیات مطابق است؛ مثلا در شریعت بر انجام صله رحم خیلی تاکید شده، بر محبت، احترام، مهربانی و صله دادن تاکید شده، روایات زیادی برای اصلاح بین افراد داریم. اینها همه سنتهایی است که در نوروز به آن عمل میشود.
📚سایت معظم له کد ۲۰۵۰۸۴
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ آیه مهدوی «جزء سوم» قرآن کریم
💠 وَلَهُ أَسْلَمَ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ طَوْعًا وَكَرْهًا وَإِلَيْهِ يُرْجَعُونَ
▫️هر كه در آسمانها و زمين است خواه و ناخواه سر به فرمان او نهاده است و به سوى او بازگردانيده مىشوید.
📚 سوره آل عمران، آیه ۸۳
🔅 در روایتی از امام صادق علیه السلام، این آیه به ظهور امام زمان و بواسطه آن هدایت همگان به سوی کلمه توحید اشاره دارد.
👤 ابن بُكَير گويد: از امام موسى بن جعفر علیه السلام منظور از آيه «وَ لَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ طَوْعاً وَ كَرْهاً» را سؤال كردم. فرمود:
اين آيه در شأن قائم علیه السلام نازل شده است، هرگاه كه خروج كرد بر يهود و نصارا و زنادقه و صابئين و اهل ردّ (مرتدها) و كفّار در شرق و غرب عالم، اسلام را بر آنها عرضه مىدارد...
📚 تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۱۸۳
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
در حالی برخی بزرگان مسجد مکی در ایران نوروز را بدعت میدانند که علامه حلیِ عراقی مستحبات نوروز را در قرن ۶ و ۷ هجری مطرح کرده است
👤 علامه حلّی، عالم و فقیه مشهور شیعه:
🔰 ويستحب الغسل... ويوم النيروز للفرس
مستحب است غسل در روز «نوروزِ ایرانی»
🔺 متن مورد اشاره در خط هفتم از آخر، انتهای جمله در نسخه خطی از کتاب منتهی المطلب قابل مشاهده است.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
پیامبر و برهم زدن نماز تراویح
🔺 در کتاب صحیح مسلم، از معتبرترین کتب روایی اهلسنت آمده است زمانی که پیامبر در ماه رمضان نماز مستحبی خواند، عدهای پشت سر ایشان به او پیوستند. سپس پیامبر از مسجد به منزل رفت و به تنهایی نمازهای مستحبی در ماه رمضان را خواند. با این وجود برخی اصرار دارند نماز های مستحب ماه رمضان تحت عنوان تراویح، بصورت جماعت برگزار شود.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مسلمان شدن "ژرمی براون"/بانویی که در لس آنجلس قدم زد و قرآن خواند و سپس مسلمان شد
🔺 سرنوشت جالب "ژمی براون" که تلاش میکرد همکار مسلمانش را مسیحی کند اما تحت تأثیر قرآن قرار گرفت و مسلمان شد. او پس از رو آوردن به دین اسلام از هالیوود جدا شد.
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
آیه مهدوی «جزء چهارم» قرآن کریم
💠 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّـهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
▫️اى كسانى كه ايمان آوردهايد، صبر كنيد و ايستادگى ورزيد و مرزها را نگهبانى كنيد و از خدا پروا نماييد، اميد است كه رستگار شويد.
📚 سوره آل عمران، آیه ۲۰۰
🔅 در روایتی از امام باقر علیه السلام، به وظایف منتظران از جمله مرابطه با امام زمان عجل الله تعالی فرجه اشاره شده است.
🔻 از حضرت ابو جعفر محمّد بن علی باقر (علیه السلام) درباره فرموده خدای (عزّ وجلّ): «ای کسانی که ایمان آوردهاید صبر کنید و یکدیگر را به صبر وادارید و بپیوندید»، فرمود:
بر ادای فرایض صبر کنید و با دشمنتان پایداری کنید و به امامتان که منتظرش هستید بپیوندید.
📚 الغیبه نعمانی، ص ۳۴
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
✍ چرا اگر در مورد عظمت روز نوروز روایتی هم نداشتیم، باز هم آن را حفظ میکردیم؟
🔺 مراسمی که در نوروز بین مردم معمول است و به شکل سنت ملی در میان ایرانیان و کشورهای دیگر در آمده، قسمت قابل ملاحظهای از آن در شمار اموری است که اسلام به صورت کلی بر آن تاکید نهاده است مانند نظافت، خانه تکانی، کمک بر ارحام، و بستگان و افراد نیازمند و آبرومند برای تهیه لباس و وسائل اولیه زندگی و دید و بازدید و صله رحم و ملاقات دوستان و رفع کدورتها و بیرون ریختن غم و اندوه از دلها و آماده برای فعالیتهای مختلف ثمر بخش در سال نو و مانند اینها؛ این امور و مانند آن جنبههای مثبت مراسم نوروزی است بنابراین عید نوروز و مراسم آن هم به خاطر روایات و هم به خاطر آثار مثبتی که دارد نباید حذف شود ولی باید بعضی از مراسم منفی و ناپسند آن را کنار گذاشت.
📚 مفاتیح نوین، آیت الله مکارم شیرازی، ص ۹۰۷
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
آیه مهدوی «جزء پنجم» قرآن کریم
💠 وَمَن يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَـٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّـهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَـٰئِكَ رَفِيقًا
▫️كسانى كه از خدا و پيامبر اطاعت كنند، در زمره كسانى خواهند بود كه خدا به آنان نعمت داده [يعنى] با پيامبران و راستان و شهيدان و شايستگانند و آنان چه نيكو همدمانند.
📚 سوره نساء، آیه ۶۹
🔺 در روایتی از پیامبر و امام صادق علیهما السلام، حسن اولئک رفیقاً به امام زمان تفسیر شده است.
🔅 رسول خدا صلی الله علیه وآله در مورد این آیه «اولئک الذین أنعم الله علیهم...» فرمود از «نبیین» محمد صلی الله علیه و آله از «صدیقین» از «شهدا» حمزه و از «صالحین» حسن و حسین از «حسن أولئک رفیقا» قائم آل محمد صلی الله علیه و آله است.
📚 شواهد التنزیل، حاکم حسکانی ج ۱، ص ۱۹۷
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
افق
آیه مهدوی «جزء ششم» قرآن کریم
💠 وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِيحَ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللَّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلَٰكِنْ شُبِّهَ لَهُمْ ۚ وَإِنَّ الَّذِينَ اخْتَلَفُوا فِيهِ لَفِي شَكٍّ مِنْهُ ۚ مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلَّا اتِّبَاعَ الظَّنِّ ۚ وَمَا قَتَلُوهُ يَقِينًا
▫️و گفتارشان که: «ما، مسیح عیسى بن مریم، پیامبر خدا را کشتیم»! در حالى که نه او را کشتند، و نه بر دار آویختند؛ لکن امر بر آنها مشتبه شد. و کسانى که در مورد (قتل) او اختلاف کردند، از آن در شک هستند و علم به آن ندارند و تنها از گمان پیروى مى کنند؛ و قطعاً او را نکشتند.
📚 سوره نساء، آیه ۱۵۷
🔺بر اساس روایت امام صادق علیه السلام، چنین اتفاقی در خصوص امام مهدی علیه السلام هم رخ میدهد (رخ داده است).
🔅 امام صادق (علیه السلام) فرمود: «خداوند متعال سه چیز را که در مورد پیغمبران عملی ساخت، در خصوص قائم ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز عملی میسازد... غیبتش را چون غیبت عیسی (علیه السلام)...
🔻 غیبت عیسی (علیه السلام) نیز بدینگونه بود: یهود و نصاری گفتند وی کشته شده، ولی خداوند آنها را تکذیب فرمود: «وَ ما قَتَلُوهُ وَ ما صَلَبُوهُ وَ لکِنْ شُبِّهَ لَهُمْ»؛ غیبت قائم ما (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز چنین است. زیرا امّت اسلام بهواسطهی طولانیشدن غیبتش وجود او را انکار میکنند. بعضی خواهند گفت. هنوز متولّد نشده، و گروهی میگویند: متولّد شده و وفات کرده. و طایفهای میگویند: امام یازدهم عقیم بوده...
📚 الغیبه شیخ طوسی ص۱۷۰
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
نوروز، روز بزرگی است...
🔰 نوروز بود. نزد امام صادق علیه السلام رفت،
امام فرمود: ای مُعَلّى، آیا این روز را میشناسی؟
پاسخ داد، نوروز روزی است که ایرانیها آن را جشن میگیرند.
❇️ امام فرمود: نوروز، روزی است که خداوند از بندگانش میثاق گرفت که جز او را عبادت نکنند.
در روایتی دیگر فرمودند: نوروز، روزی است که پیامبر صلی الله علیه و آله برای امیرالمؤمنین علیه السلام در غدیر عهد گرفت.
📚 وسائل الشیعه (آل البیت) ج۸ ص۱۷۳
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
آیه مهدوی «جزء هفتم» قرآن کریم
💠 فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّىٰ إِذَا فَرِحُوا بِمَا أُوتُوا أَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً فَإِذَا هُمْ مُبْلِسُونَ
▫️هنگامى که آنچه را به آنها یادآورى شده بود فراموش کردند، درهاى همه چیز (از نعمتها) را به روى آنها گشودیم؛ تا خوشحال شدند؛ ناگهان آنها را گرفتیم؛ در این هنگام، همگى مأیوس شدند؛
📚 سوره انعام، آیه ۴۴
🔅 امام باقر علیه السلام مصداق غافلگیری متنعمینِ غافل را، ظهور امام زمان معرفی کرده اند.
🔅 امام باقر (علیه السلام) فرمودند: حَتَّی إِذا فَرِحُوا بِما أُوتُوا أَخَذْناهُمْ بَغْتَةً فَإِذا هُمْ مُبْلِسُونَ، منظور قیام قائم (عجل الله تعالی فرجه) است.
📚 بصائر الدرجات شیخ صفار ص۹۸
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh
آیه مهدوی «جزء هشتم» قرآن کریم
💠 يَوْمَ يَأْتِي بَعْضُ آيَاتِ رَبِّكَ لَا يَنفَعُ نَفْسًا إِيمَانُهَا لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِن قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ فِي إِيمَانِهَا خَيْرًا ۗ قُلِ انتَظِرُوا إِنَّا مُنتَظِرُونَ
▫️آن روز که بعضى از آیات پروردگارت تحقق پذیرد، ایمان آوردن افرادى که قبلاً ایمان نیاوردهاند، یا در ایمانشان عمل نیکى انجام ندادهاند، سودى به حالشان نخواهد داشت. بگو: «انتظار بکشید! ما هم انتظار مىکشیم»!
📖 سوره انعام، آیه ۱۵۸
روایات متعددی منظور از یوم در «یوم یأتی بعض آیات ربک» را در در زمان ظهور حضرت قائم دانسته است.
🔅 در سخنان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام آمده است این آیه شریفه، اشاره به وقایع زمان ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه دارد. زراره، حمران و محمد بن مسلم، از امام امام صادق علیه السلام فرمودند منظور از بعض آیات پروردگار، طلوع کردن خورشید از سمت مغرب و خارج شدن جنبندهای (دابه) از زمین و دجال است. در این زمان کسی که بر انجام گناه اصرار ورزیده و عملی طبق ایمانش انجام نداده باشد، برایش ایمان آوردن بعد از وقوع این آیات، نفعی نخواهد داشت. اهل سنت نیز شبیه این دسته از روایات را نقل کردهاند و برخی به قبول نشدن توبه در این روز تصریح کردهاند.
آن هنگام گروهی با دیدن قطعی شدن شکستشان اعلام ایمانشان واقعی نیست نه این که در آن زمان هیچ فردی نتواند توبه کند.
#آیات_مهدوی
✅ کانال ادیان، فرق و قومیتهای مؤسسه مصاف (افق)
🆔 @masaf_ofogh