فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بِأَيِّ ذَنْبٍ قُتِلَتْ...
🔸️ فرهنگ جاهلی زنده به گور کردن فرزندان که در عصر ما در ظاهر سقط جنین زنده شده و این بار نه جان فرزندان عرب جاهلی که بلکه جان فرزندان امت پیامبری را میگیرد که ضد جاهلیت قیام کرد!
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ حذف ارز دولتی برخی اقلام دارویی
🔹 سازمان غذا و دارو ارز ترجیحی برخی داروها را قطع کرد.
💡 این اقدام مثبت به منظور جلوگیری از سوء استفادههایی که از محل ارز دولتی توسط مفسدان صورت میگرفت، انجام میشود.
🔹 بعضی از رسانهها و افرادی که منافعشان بهخطر افتاده است مردم را از افزایش قیمتها میترسانند. در حالی که تا پیش از نیز مردم از منافع ارز ۴۲۰۰ تومانی تقریبا سهمی نداشته و منافع آن بیشتر نصیب واردکنندگان و برخی مفسدان میشده است.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⏳ روزگاری نه چندان دور...
🔹️ پیری جمعیت، بحرانی که آینده ملت ایران را نشانه گرفته است. در صورت عدم تغییر روند جمعیت، بحران سالمندی را در پیش خواهیم داشت که مانعی برای رشد و پیشرفت کشور خواهد بود.
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به مخالفان مصوبه افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی
🔻 به دنبال واکنشهای رسانهای پیرامون مصوبه شورای ستاد راهبری، با موضوع سرانه پزشک موارد زیر جهت شفافسازی موضوع و تنویر افکار عمومی ارائه میشود:
۱.در پاسخ به ادعای غیرکارشناسی بودن مصوبه، به اطلاع نخبگان، ذینفعان و عموم جامعه میرساند، مطابق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرانه پزشک در کشور ۱۷.۸ پزشک در ۱۰۰۰۰ نفر است.
🔸 با حذف پزشکان غیرفعال در حوزه درمان این عدد به ۱۱.۸ کاهش پیدا میکند. وضعیت ایران در این شاخص در مقایسه با کشورهای عضو گروه ۲۰ حتی با در نظر گرفتن سرانه ۱۷.۸ در بین ۴ کشور آخر است.
🔹 در کشورهای با نظام سلامت پیشرفته سرانه پزشکان بین ۳۰ الی ۵۰ پزشک در هر ۱۰۰۰۰ نفر است. بنابراین اگر طی ۵ سال آینده افزایش سالیانه ۳۰۰۰ نفری در پذیرش داشته باشیم ۱۸ سال طول خواهد کشید تا سرانه پزشک در کشور به حد نظام سلامت کشورهای پیشرفته برسد.
۲.این شورا همانگونه که به کمبود پزشک معتقد است، توزیع نامتوازن پزشک را نیز یک چالش در نظام سلامت میداند. بدیهی است افزایش ظرفیت حتی با فرض توزیع کنونی، میتواند تا حدودی مشکل کمبود امکانات در مناطق کمتر برخوردار را پوشش دهد.
🔹 علاوه بر مقایسه تطبیقی سرانه پزشک در کشور و سرانه پزشک در کشورهای با نظام سلامت توسعهیافته و لزوم کاهش این فاصله، توجه به پیری جمعیت در دو دهه آینده، مهاجرت پزشکان ناشی از همهگیری کرونا و همچنین توسعه ظرفیت توریسم سلامت، نیاز به پزشک را در کشور دو چندان میکند.
۳.افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی خواسته منطقی نخبگان و دلسوزان کشور است. ظرفیت محدود پذیرش رشته پزشکی، علاوه بر عدم پوشش نیاز کشور، باعث سرخوردگی قشر وسیعی از نخبگان شرکتکننده در کنکور سراسری علوم تجربی شده است. در سال ۱۴۰۰ کمتر از ۲ درصد در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی پذیرفته شدهاند.
۴.شورای عالی انقلاب فرهنگی محافظت لازم جهت جلوگیری از توسعه ظرفیت بیش از حد نیاز و مواجه شدن با مازاد پزشک در آینده را داشته است.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اختلاف بین بیمه و نظام پزشکی درمورد تعرفهها؛ حکایتی که هرسال فقط جیب مردم را خالی میکند
🔻 رئیس کل نظام پزشکی با اشاره به اینکه درمورد تعرفهها جزء به جزء پیشنهادات سازمان را به شورای عالی بیمه ارائه دادیم؛ گفت: نظر سازمان برای سال ۱۴۰۱ میانگین ۵۰ درصد افزایش تعرفهها است.
👤 دکتر رئیسزاده با بیان اینکه نظرکارشناسی نظام پزشکی درمورد عدد تعرفه برای سال آینده در شورای عالی بیمه مطرح شد، اظهارکرد: البته ترکیب شورای عالی بیمه سلامت در حال حاضر غیرقانونی است و باید تغییر نموده و مجدد به مجلس ارائه شود و چون عددی که مطرح شد خیلی با حد انتظار سازمان نظام پزشکی و همکاران فاصله داشت، مصوبه را امضا نکردیم.
🔸 وی در ادامه گفت: نسبت به عدد اعلامشده تعرفه از سوی شورای عالی بیمه اعتراض داشته و پیگیر هستیم که اصلاح شود زیرا اطمینان داریم آسیب جدی ایننوع تعیین تعرفه به مردم خواهد رسید و ما در وهله اول مدافع سلامت مردم هستیم و میخواهیم یک خدمات واقعی متناسب با اوضاع اقتصادی جامعه به مردم ارائه شود.
💡 این گزارهها درحالی بیان شده است که روز قبل از آن،دبیر شورای عالی بیمه سلامت، سید سجاد رضوی، اظهار کرده بود: طی سال گذشته سه بار افزایش تعرفه داشتیم و جزء فنی و هتلینگ نیز در بخش خصوصی ۹۰ درصد افزایش داشت که این مهم در بخش دولتی وجود نداشت.
🔹 وی با بیان اینکه فرمول تعرفه سال بعد و پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه متفاوت است، اذعان کرد: پیشنهاد ما این است که حقوق و دستمزد تابع قوانین کشوری باشد و درنهایت اگر وزن تورم را با حقوق محاسبه کنیم عددی بین ۲۸ تا ۳۰ درصد خواهد شد که اختلاف با نظر نظام پزشکی دارد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ نامه مهم چهار رکن اصلی سلامت کشور خطاب به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی: موضوع افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی از دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شود
💡 بررسی مختصری از سوابق این چهار متولی سلامت نشان میدهد ارکان اصلی سلامت کشور به دست کسانی رسیده است که منافع صنفیشان اجازه نمیدهد به منافع جامعه فکر کنند.
۱. دکتر مرندی که در دهه ۶۰ با فرهنگسازی شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" جمعیت را با بحران روبرو کرده است.
۲. دکتر رئیسزاده رئیس سازمان نظام پزشکی یعنی جایی که خود پزشکان تعرفهها را تعیین میکنند و اجرایی میکنند و هم برتخلفات پزشکان نظارت میکنند.
۳. علی شهریاری که فعال بخش خصوصی است و میگوید اگر فقرا کلیه بفروشند ایرادی ندارد اما نباید از پزشکان مالیات گرفت.
۴. وزیر بهداشت فعال دیگر بخش خصوصی که برنامهاش کپیبرداری از اسناد مجلس و مرکز پژوهشها است.
🔰 از این جمع توقعی غیر از حفظ منافعشان نباید داشت، چراکه افزایش ظرفیت پزشکی انحصار را خواهد شکست.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تعارض منافع به روایت تصویر
🔹نمایندگان سیستان و بلوچستان: در استان سیستان و بلوچستان به شدت با کمبود پزشک مواجه هستیم.
🔸دکتر شهریاری، پزشک متخصص و نماینده زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: افزایش ظرفیت پزشکی از دستور کار خارج شود!
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بررسی ابهام مطرح شده درخصوص علت پایین بودن سرانه پزشک
🔻 سرانه تعداد پزشک در کشور به ازای ۱۰هزار نفر جمعیت با سرانه پزشک در کشورهای پیشرفته در نظام سلامت دیگر فاصله زیادی دارد، و تعداد پزشکان کنونی جوابگوی جمعیت کشور نیست اما برخی معتقد هستند به تعداد کافی پزشک وجود دارد و مشکل اصلی توزیع نامناسب است، سوال این است که مشکل کمبود پزشک یا توزیع نامناسب پزشک است؟
🔹 برخی پزشکان و نمایندگان مدعی هستند مشکل اصلی کشور توزیع پزشک است و نه کمبود پزشک، برای حل این مشکل باید با افزایش حقوق پزشکان مناطق محروم، پزشکان را به حضور در این مناطق تشویق کرد.
🔰 در پاسخ باید گفت؛ برخلاف تصور فوق، عموم پزشکانی که در شهرهای بزرگ مشغول به کار هستند قابلانتقال به مناطق محروم نیستند. پرداخت حقوق بالا به پزشکان غیربومی برای ماندگاری در مناطق محروم به دلیل اقامت موقت، تفاوتهای فرهنگی و همچنین افزایش مداوم انتظارات درآمدی و عدم امکان تأمین آن در بودجه دولت نمیتواند راهحل مناسبی باشد.
🔹 پیش از این در طرح تحول سلامت برای جذب پزشک به مناطق محروم حقوق پزشکان تا پنج برابر افزایش یافت اما درنهایت طبق اظهارات وزیر وقت بهداشت، دکتر قاضیزاده هاشمی تنها ۱۵۰۰ پزشک داوطلب خدمت در این مناطق شدند.
💡 راهکار اساسی حل مشکل توزیع نامتوازن پزشک، افزایش پذیرش دانشجویان تعهدی و بورسیه برای خدمت در مناطق با سرانه پایین پزشک است.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سزارین، راحتی برای متخصص، آسیب برای مادران
👤 زهرا عابدی، رئیس جمعیت مامایی کشور و عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی گفت:
🔸️ در تمام دنیا زایمان سزارین منسوخ شده است، یکسری از کشورهای اروپایی مشکلی در زمینه نقدینگی ندارند و آنها فقط به سلامت مادران توجه میکنند. زایمان طبیعی در صورتی که آموزشهای لازم به مادر باردار ارائه شود هیچگونه عوارضی نخواهد داشت اما باید این آموزشها را از دوران ۶ ماهه قبل بارداری به مادر ارائه دهیم.
🔹️ اگر آموزشها به موقع به مادر باردار ارائه شود زایمان طبیعی به خوبی صورت خواهد گرفت. سبک زندگی شهرنشینی و آپارتمان نشینی باعث شده تا مادران باردار هیچگونه فعالیتی از جمله فعالیتهای ورزشی را انجام ندهند و بلافاصله پس از شروع دردهای بارداری مادران را به انجام سزارین تشویق میکنیم؛ در حالی که انجام فعالیتهای ورزشی برای مادران باردار الزامی است./فارس
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چگونه با تعارض منافع در نظام سلامت جان هشتاد و پنج میلیون نفر به خطر افتاد؟
🔸 ما به پزشکان و اینکه منافعشان در نظام سلامت آنها را درگیر نمیکند، اعتماد کردیم.
🔹سیاستگذاریها را به پزشکان متخصص سپردیم و الان چندهزار نفر منافعشان به منافع ۸۵ میلیون نفر ارجح شد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ برخورد نیروهای امنیتی با تحصن جمعی از مخالفین واکسیناسیون اجباری کرونا
🔸شب گذشته جمعی از مردم که اقدام به تحصن مقابل نهاد ریاستجمهوری برای مخالفت با واکسیناسیون اجباری کووید-19 کردهبودند با مداخله نیروهای امنیتی مواجه شدند.
🔹تحصنکنندگان درخواست دیدار با رئیس جمهور و پاسخ به مطالبههایشان مبنی بر لغو واکسیناسیون اجباری با واکسنهای آزمایشی کرونا را داشتند.
🔸یکی از نمایندگان مجلس نیز در تأیید حادثه شب گذشته نسبت به این اقدام معترض شد.
🔹رئیس جمهور چندی قبل در صحبتی پیرامون واکسیناسیون کرونا اعلام کرده بود "سیاست ما در این مورد اقناعی است نه اجباری و بر این باور هستیم که با روشنگری میتوان اعتماد مردم را جلب و آنان را همراه کرد".
✍🏻 واکسیناسیون اجباری کووید-19 به علت نگرانیهای متعدد درباره عوارض جانبی کوتاه/بلندمدت واکسنهای آزمایشی، ابعاد امنیت بیولوژیک واکسیناسیون و ابهامات پیرامون اثربخشی واکسنهای مورداستفاده، محل مناقشات بسیاری گردیدهاست و درگیری میان گروههای مردم و نیروهای دولتی در برخی کشورها به سطح نگرانکنندهای رسیدهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
♨️ کمبود امکانات؛ بهانهای برای حفظ انحصار
🔹 بر اساس ظرفیت پذیرش سالهای گذشته دانشگاههای علوم پزشکی، زمینه افزایش حداقل ۲ هزار نفری ظرفیت پذیرش دانشجو بدون هیچ افزایش امکاناتی وجود دارد.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ توییت استاد #رائفی_پور در واکنش به نامه به اصطلاح ارکان نظام سلامت به رئیسجمهور
🔹 پس از تلاشهای بسیار برای ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات پزشکی، طرح #افزایش_ظرفیت_پزشکی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد تا مردم پشت صفهای طولانی ویزیت، پزشکان زیر بار تعداد زیاد بیماران و جوانان با استعداد کشور پشت سد کنکور نمانند، اما #انحصارگران_پزشکی دست به کار شدند!
🔸 روز گذشته به اصطلاح چهار رکن اصلی #نظام_سلامت کشور در نامهای به رئیس جمهور خواستار توقف اجرای این طرح شده اند و این یعنی منافع چند هزار نفر بر منافع عموم مردم ارجح شد.
اینکه تمام افراد مسئول و امضاکننده این نامه پزشک هستند نشان میدهد #تعارض_منافع در نظام سلامت بیداد میکند.
#نظام_سلامت
#بحران_کمبود_پزشک
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف (سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ارتباطات گسترده #انجمن_تخریب_خانواده
🔸️ انجمن سلامت خانواده ایران نماینده رسمی یکی از ضد خانوادهترین نهادهای جهان یعنی فدراسیون ippf در ایران است. از اهداف این فدراسیون میتوان به حمایت از همجنسبازی، انحرافات جنسی کودکان و کنترل جمعیت اشاره کرد.
🔹 متأسفانه این انجمن درطی قریب به سی سال فعالیت در ایران با نهادها و مراکز مهم تصمیمسازی کشور ارتباطات گستردهای برقرار کرده است.
⁉️ سؤال مهمی که نهادهای امنیتی و وزارت کشور باید پاسخگوی آن باشند این است که چگونه این انجمن امکان تأسیس و فعالیت سی ساله در ایران را پیدا کرده است؟!
#تحدید_نسل
#ویدئو_کامنت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ بررسی ابهام مطرح شده درخصوص تصدیق آمارسرانه پزشک بنابر آمار سازمان بهداشت جهانی
🔻 یکی از ادعاهای مطرح شده درخصوص سرانه پزشک ایران این است که سرانه پزشک بنا بر آمار سازمان بهداشت جهانی ۱۶ به ازای ۱۰ هزار نفر است و بالاتر از ۴۵ درصد کشورهای دنیا است و در وضعیت خوبی قرار دارد. درحالیکه واقعیت چیز دیگری است.
🔰 براساس آمار سازمان نظام پزشکی ۱۴۷ هزار پزشک در کشور وجود دارد. این آمار تعداد کدهای نظام پزشکی صادر شده از سال ۱۳۴۷ تا کنون است و دچار خطا بوده زیرا پزشکان فوتشده، بازنشسته و مهاجرت کرده در آن محاسبهشده است. سرانه پزشک ایران در سازمان بهداشت جهانی نیز از همین آمار گرفته شده است.
👤 دکتر باقریفرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت، در برنامه تلویزیونی ثریا در تاریخ ۱۸ مهر ۱۴۰۰ ضمن نادرست خواندن آمار سازمان نظام پزشکی، تعداد پزشکان را حداکثر ۱۱۰ هزار نفر اعلام کرد.
💡 برای پیشرفت در حوزه سلامت باید سرانه کشورهای پیشرو معیار مقایسه قرار گیرد، لذا استناد به بالاتر بودن از ۴۵ درصد کشورهای دنیا که عمدتاً شامل کشورهای آفریقایی یا جنگزده هستند و معیار درستی نیست.
🔸 در سند برآورد نیروی انسانی ایران ۱۴۰۴ منتشره توسط وزارت بهداشت به سرانه کشورهای پیشرفته استناد شده است و ادعای مطرح شده این است که سرانه پزشک آن کشورها شامل بهورزها و پزشکان طب سنتی میشود و درست نیست. از طرفی در صورت کنار گذاشتن برخی کشورهای مورد ادعای فوق مانند چین و گرجستان نیز سرانه پزشک ایران در میان کشورهای منطقه و جهان از جایگاه مناسبی برخوردار نخواهد بود.
🔰 ادعای صورت گرفته درباره پزشک متخصص صدق نمیکند و پزشک متخصص در میان کشورها تعریف مشخص و یکسانی دارد. سرانه پزشک متخصص ایران ۵.۹ به ازای ۱۰ هزار نفر است. درحالیکه میانگین متخصص کشورهای اروپایی ۲۶ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر است.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فاصله سنی مناسب بین فرزندان چند سال باید باشد؟!
🔸️ طی سالها اجرای سیاستهای کنترل جمعیت توسط تبلیغات رسانهای و... این فرهنگ و اطلاعات غلط به جامعه ما القاء شده است که فاصله سنی بین فرزندان باید زیاد باشد. اما مطابق نتایج پژوهشهای انجام شده و نظرات کارشناسی فاصله سنی کم بین فرزندان موجب رشد اجتماعی بهتر آنها میگردد.
#فرزندآوری
#ویدئو_کامنت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ پاسخ به پرسش مطرحشده درخصوص وجود یا عدم وجود بستر مناسب برای افزایش ظرفیت پزشکی
🔻 یکی دیگر از ادعاهای مطرحشده در مخالفت با افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی این است که امکانات لازم برای افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی وجود ندارد.
🔰 بررسیهای انجامشده نشان میدهد که دانشکدههای پزشکی موجود در سنوات گذشته با امکانات کمتر از وضع فعلی خود بیش از ۱۰ هزار دانشجوی پزشکی پذیرفتهاند، درحالیکه مجموع پذیرش دانشجو در این دانشکدهها حدود ۸ هزار نفر است.
🔸 نسبت دانشجوی پزشکی بالینی به تخت بیمارستانی در سال ۶۷، ۰.۱۹ بوده است و اکنون باوجود افزایش دو برابری تختهای بیمارستانی نسبت دانشجوی بالینی به تخت بیمارستانی به ۰.۱۲ کاهش یافته است.
🔹 براساس سامانه علمسنجی هیئتعلمی وزارت بهداشت، بیش از ۱۱ هزار عضو هیئتعلمی در دانشکدههای پزشکی حضور دارند. نسبت هیئتعلمی به دانشجوی پزشکی ۱ به ۵ است. این نسبت برای میانگین کل وزارت بهداشت ۱ به ۱۱ و برای وزارت علوم ۱ به ۲۵ است.
🔸 همچنین ظرفیت تربیت دانشجوی پزشکی توسط دانشگاه آزاد میتواند به دلیل پرداخت هزینههای تحصیل توسط خود دانشجویان، جبرانکننده محدودیتهای دانشگاههای علوم پزشکی باشد. در صورت کمبود بیمارستان آموزشی نیز میتوان از ظرفیت سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح کمک گرفت.
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ عواقب خودمختاری دانشگاههای علوم پزشکی در مصرف بودجه/ لزوم اصلاح قانون احکام دائمی برنامههای توسعه
🔹 دانشگاههای علوم پزشکی بیش از ۷۰ درصد خدمات درمانی کشور را ارائه میدهند که بخش اعظم منابع آن از محل بودجه عمومی تامین میشود. اما این دانشگاهها به موجب ماده یک قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، از قانون محاسبات عمومی مستثنی شدهاند و به همین دلیل این دستگاهها کمترین میزان پاسخگویی را نسبت به هزینهکرد بودجه دولت خواهند داشت.
🔸 براساس اینماده همه دانشگاههای علوم پزشکی از حسابرسیهای عمومی و حتی قانون محاسبات عمومی و قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنی شدهاند.
💡 وجود آمارسازیهای متعدد این دانشگاهها در بودجه سالانه به گونهای است که بهعنوان مثال، برای استان مرکزی با کمتر از ۱.۵ میلیون نفر جمعیت، بیش از ۲ میلیون بیمار بستری در سال ۱۳۹۷ پیشبینی نموده و از دولت بودجه گرفتهاند./فارس
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ عدم اجرا و تخلف وزارت بهداشت در قانون دانشجویان بومی از سال ۱۳۹۲
👤 رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: وزارت بهداشت از سال ۹۲ تا کنون هیچگاه قانون دانشجویان بومی را به طور کامل اجرا نکرده و در سال ۱۴۰۰ بر خلاف قانون تنها ۶ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را به این امر اختصاص داده است.
🔹 حسن شجاعی در پاسخ به این سوال که راهکار افزایش ظرفیت پزشکی چیست، اظهار کرد: طبق اظهارات مسئولان اسبق وزارت بهداشت که خود متولی امر ادغام آموزش پزشکی در وزارت بهداری و تشکیل وزارت بهداشت در دهه ۶۰ بودهاند، این کار با هدف رفع کمبود نیروی انسانی در زمینه بهداشتی و درمانی مخصوصا پزشک و دندانپزشک صورت گرفته است اما اکنون بعد از گذشت نزدیک به ۴۰ سال از تشکیل این وزارتخانه نه تنها مسئله کمبود پزشک در کشور حل نشده است، بلکه شاهد افزوده شدن به مشکلات نظام سلامت از جمله کمبود پزشک هستیم./سپید
#نظام_سلامت
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ هشدارها و نگرانی رهبری درباره بحران جمعیت
رهبرانقلاباسلامی:
🔸 نگذاریم جمعیّت کاهش پیدا کند، نگذاریم جمعیّت جوان کاهش پیدا کند، موالید را افزایش بدهیم؛ دوّم ایجاد ثروت پایدار برای کشور؛ این دو کار باید انجام بگیرد.
🔹 اینکه بنده نسبت به موالید و مسئلهی فرزندآوری و مانند اینها این همه اصرار میکنم، معنایش این است؛ یعنی اگر چنانچه به این مسئله بیتوجّهی بشود -که متأسفانه در بُرههی طولانیای بیتوجّهی شده- اگر این بیتوجّهی ادامه پیدا کند و همه به فکر فرزندآوری نیفتند و این حرکت عظیمی که در کشور لازم است انجام بگیرد، انجام نگیرد، بیست سال آینده -که مثل برق خواهد آمد؛ بیست سال زمان زیادی نیست- وارد یک مسیری خواهیم شد که دیگر کار برایمان بسیار مشکل خواهد شد.
۱۳۹۸/۰۸/۲۸
#فرزندآوری
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ واریانت جدید کرونا ریشه در بوتسوانا ندارد / افراد حامل واریانت کاملاً واکسینهشده بودند
🔹در میانه جنجال سنگین رسانهای بینالمللی پیرامون واریانت جدیدی که در جنوب آفریقا و در کشور بوتسوانا شناسایی شدهاست، دولت این کشور در بیانیهای اعلام کرد که این گونه جهشیافته در میان چهار نفر از مسافرانی شناسایی شد که از خارج وارد این کشور شدهبودند. بدین معنا که هنوز منشأ اصلی این واریانت مشخص نیست.
🔸در حالی که رسانههای حاکم با پروپاگاندای سنگینی سعی در القای این موضوع دارند که این جهش در افراد واکسینهنشده رخ دادهاست، دولت بوتسوانا در بیانیه خود اعلام نمود که هر چهار نفر از افراد شناسایی شده به طور کامل واکسینهشده بودند.
🔹طبق ادعاها جهشهای متعدد و متفاوتی نسبت به گونه دلتا در واریانت جدید موسوم به Nu/omicron/B.1.1.1.529 مشاهده شدهاست، اما هنوز بیماریزایی این گونه نسبت به نمونههای قبلی مشخص نگردیدهاست.
❗️در میانه تمرکز رسانهها بر جنوب آفریقا، لازم به ذکر است که رکورد ابتلا و مرگومیر در تعداد قابلتوجهی از کشورهای اروپایی شکسته شدهاست.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ ادغام آموزشپزشکی با وزارت علوم؛
اظهارنظری که جنجال آفرید
✍🏼 چندیپیش طرح ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم توسط وزیر علوم مطرح شد که در رسانهها جنجال بهپا کرد.
👤 وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بهرهوری سیستم هنگامی افزایش خواهد یافت که رشتههای پزشکی درکنار رشتههای کشاورزی، دامپزشکی، فنی، مهندسی و علوم انسانی باشند، اظهار کرد: در دنیای امروز، تحقیقات بینرشتهای و چندرشتهای تعیینکننده است و ما این سیاستها را در کشور فراموش کردهایم. درحالیکه طرح ادغام به مزاج نظام پزشکیها و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی،خوش نیامد و این طرح را نهتنها مغایر با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری اعلام کردند، بلکه آن را طرحی بیاثر و پرهزینه تلقی کردند.
🔻 داستان ادغام وزارت علوم بهداشت و علوم پایه تنها مختص کشور ما نیست بلکه در تمامی کشورها این دو نهاد یکی هستند. این ادغام به ضرر هیچ نهاد و وزارتخانهای نیست اما مخالفت افراد برای جدا ماندن این دو وزارتخانه نشان از ردپای تعارض منافع دارد چراکه با طرح ادغام، منافع شخصی انحصارگران درخطر میافتد. امروزه در کشورهای غربی این الگو پیادهسازی شده است و در بسیاری از کشورهای دنیا آموزش پزشکی جدا از سایر علوم نیست!
گفته شده در حال حاضر در ۳۰ درصد دانشکدههای پزشکی آمریکا و دانشگاههای در کانادا، هلند و مصر آموزش پزشکی با خدمات بهداشتی و درمانی به درجات مختلفی درهم ادغام شدهاند، اما اکثر دانشگاههای کشورهای مختلف آموزش پزشکی جدا از علوم دیگر نیست!
🔸 تنها انگیزه تفکیک آموزش پزشکی از وزارت علوم در سالهای گذشته، جبران کمبود پزشک در کشور بوده است، حال آن که نهتنها معظل کمبود پزشک حل نشد و همچنان بسیاری از پزشکان صاحب منصب زیربار افزایش ظرفیت پزشکی نمیروند، که حتی تفکیک آموزش پزشکی دستاورد ویژهای بههمراه نداشته است.
💡انتظار میرود در یک فضای حرفهای گفتوگو، تمام زوایای مسئله و به دور از جنجال و رقابت این مسئله توسط کارشناسان و صاحبنظران وزارت بهداشت و وزارت علوم مورد بررسی قرار بگیرد.
#یادداشت
#نظام_سلامت
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam