♨️ رئیس استرازنکا در چین، بازداشت شد
🟣 به نقل از رویترز؛ استرازنکا اعلام کرد که لئون وانگ رئیس این شرکت در چین توسط مقامهای چینی بازداشت شدهاست. استرازنکا درباره علت بازداشت وی ابراز بیاطلاعی کرده است.
🔹وانگ متولد و بزرگ شده چین بوده و بیش از یک دهه است که در استرازنکا کار میکند.
🔸️استرازنکا سرمایهگذاری زیادی در چین به عنوان دومین بازار بزرگ داروی جهان انجام دادهاست.
🔹برخی گزارشها حاکی از آن است که دهها نفر از مدیران ارشد استرازنکا در چین ممکن است در بزرگترین پرونده کلاهبرداری بیمه در بخش داروسازی این کشور نقش داشته باشند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️گزارش جدید سازمان ملل متحد: زنان و کودکان غزه بیش از ۷۰ درصد قربانیان حملات اسرائیل
🟣 به نقل از الجزیره؛ سازمان ملل متحد گزارش داد که زنان و دختران و کودکان غزه بیش از سایر غیرنظامیان در معرض خطر قرار دارند و تا ۲۹ آوریل ۲۰۲۴ بیش از ۱۴۵۰۰ کودک و ۹۵۰۰زن توسط ارتش اسرائیل قتل عام شدهاند.
🔸️ همچنین از میان ۷۷۶۴۳ مجروحی که در نوار غزه وجود دارد ۷۵ درصد آنها زن هستند و بیش از ۸۰۰۰ نفر هم تاکنون مفقود یا زیر آوار هستند که میتوان حدس زد حداقل نیمی از آنها زن و کودک باشند.
🔹️ نیروهای اسرائیلی بزرگترین کلینیک باروری در نوار غزه که طبق گزارشها ۳۰۰۰ جنین در آن نگهداری میشد را منهدم کردند. بیش از ۱۸۳ زن روزانه در غزه در میان شرایط وحشتناک در حالی که حتی داروی مسکن هم پیدا نمیشود زایمان میکنند و این در حالی است که صدها نوزاد به دلیل نبود برق برای راهاندازی دستگاهها جان خود را از دست میدهند.
🔸️این شرایط وحشتناک منجر به افزایش سقط جنین در میان مادران در نوار غزه تا ۳۰۰ درصد شده و ۹۵ درصد از زنان باردار و شیرده با سوء تغذیه شدید مواجه هستند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️این پچ پوشیدنی احساسات پیچیده را به پوست منتقل میکند
🔴 به نقل از مدیکال دیوایس نتورک؛ تیمی از مهندسان به سرپرستی دانشگاه نورث وسترن در آمریکا، یک پچ پوشیدنی جدید را توسعه دادهاند که احساسات پیچیده را به پوست منتقل میکند.
🔹این دستگاه نازک و انعطافپذیر به راحتی به پوست میچسبد و تجربیات واقعگرایانه را فراتر از بازی و واقعیت مجازی به فرد منتقل میکند.
🔸️این قابلیت میتواند به افراد کمبینا برای سنجش و حس کردن محیط پیرامون خود و یا به افراد دارای اندام پروتز برای تجربه حس اندام واقعی کمک کند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️تقبل بخشی از هزینههای دارویی بیماران نیازمند/هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران وارد حوزه دارو شد
🟣 به نقل از فانا؛ تفاهمنامه همکاری مشترک بین هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران و داروخانههای ۱۳ آبان در راستای تامین بخشی از هزینههای دارویی بیماران صعبالعلاج و نیازمند امضا شد.
🔹براساس اساس مفاد این تفاهمنامه، بخشی از هزینههای دارویی بیماران نیازمند مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج مراجعهکننده به داروخانههای ۱۳ آبان پس از تائید سازوکارهای لازم و استحقاقسنجی با معرفی داروخانههای ۱۳ آبان و براساس فهرست بیماریهای مورد توافق و سقف هزینه مورد تعهد توسط هیات امنا تقبل خواهدشد.
🔸️گفتنی است هیات امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران تاکنون بیشتر در حوزه تامین تجهیزات و ملزومات پزشکی موردنیاز کشور فعال بوده و در حوزه دارو فعالیتی نداشتهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🏴 شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و آغاز ایام فاطمیه تسلیت باد
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️به دلیل پوشش ضعیف واکسیناسیون/موارد ابتلا به سرخک در جهان ۲۰ درصد افزایش یافت
🟣 به نقل از رويترز؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) و مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) آمریکا روز پنجشنبه اعلام کردند که موارد ابتلا به سرخک در جهان در سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت که علت این افزایش، پوشش ضعیف واکسیناسیون در کشورهای فقیر و دچار جنگ و درگیری بود.
🔸️تقریبا نیمی از همه شیوعهای بزرگ و مختلکننده سرخک در ۲۰۲۳ در منطقه آفریقا رخ داد، منطقهای که تعداد مرگومیر ناشی از سرخک در آن ۳۷ درصد افزایش یافت.
🔹در ۲۰۲۳ حدود ۱۰/۳ میلیون مورد ابتلا به سرخک گزارش شد. این رقم در ۲۰۲۲، ۸/۶۵ میلیون مورد بود.
🔸️تعداد مرگومیر ناشی از سرخک هم در سال گذشته به دلیل بهبود دسترسی به خدمات بهداشتی و واکسنها در کشورهای با درآمد بالا با کاهش ۸ درصدی به ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ نفر رسید.
🔹در سال گذشته به غیر از منطقه آفریقا، افزایش قابل توجه موارد ابتلا به سرخک در مناطق مدیترانه شرقی (ایران هم در این منطقه قرار دارد)، اروپا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام غربی نیز گزارش شد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ تعداد بزرگسالان دیابتی جهان از مرز ۸۰۰ میلیون نفر گذشت
🟣 به نقل از WHO؛ براساس دادههای جدید منتشر شده در لنست همزمان با روز جهانی دیابت، تعداد افراد بزرگسال مبتلا به دیابت در جهان از مرز ۸۰۰ میلیون نفر گذشته که این رقم از ۱۹۹۰ تاکنون بیش از چهار برابر شدهاست.
🔹شیوع جهانی دیابت در بزرگسالان بین ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ از ۷ به ۱۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای با درآمد کم و متوسط بیشترین افزایش را در شیوع دیابت تجربه کردهاند.
🔸️همچنین در ۲۰۲۲ حدود ۴۵۰ میلیون بزرگسال (۳۰ سال به بالا)، معادل حدود ۵۹ درصد از کل بزرگسالان مبتلا به دیابت در جهان، درمان نشده بودند که این رقم از ۱۹۹۰ تاکنون ۳/۵ برابر افزایش یافته است. ۹۰ درصد از بزرگسالان دیابتی درمان نشده در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی میکنند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ اختصاص ۳.۵ میلیارد یورو برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی
👤 سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت:
📊 با تفکیک سهم دارو و تجهیزات پزشکی از کالاهای اساسی در لایحه بودجه ۱۴۰۴، ۳.۵ میلیارد یورو برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت.
🚭 بهرغم اینکه هزینه درمان بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات به وزارت بهداشت تحمیل میشود، اما متاسفانه به پیش بینی مالیات دخانیات برای حوزه سلامت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مانند سالهای گذشته بیتوجهی شده است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سهم ۷ درصدی سلامت از تولید ناخالص ملی با اختصاص ۴۳۰ همت محقق میشود
👤 به نقل از ایرنا؛ طاهر موهبتی در برنامه ای که به موضوع بررسی لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴ در حوزه سلامت اختصاص داشت، گفت:
🟣 در سند بالادستی سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری که شامل ۱۴ بند است یک بند به بودجه کشور در حوزه سلامت اختصاص دارد که در این بند تاکید مقام معظم رهبری بر تامین بودجه سلامت از منابع پایدار است زیرا نمی توان بودجه بهداشت و سلامت مردم را به منابعی متصل کرد که در تحقق آنها تردید وجود دارد.
📊 در اینجا تاکید شده که سهم حوزه سلامت از GDP (تولید ناخالص ملی) باید تا حدی که از میانگین منطقه بیشتر باشد، افزایش یابد. متوسط سهم سلامت منطقه از GDP حدود ۷ درصد است ولی در ایران هم اکنون این رقم حدود ۳.۸ درصد است.
🔸️برای رساندن همین ۳.۸ درصد به ۷ درصد ۴۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است، در جلساتی که خدمت رئیس جمهور بوده ایم ایشان بارها تاکید کردهاند که آنچه مطابق قانون متعلق به نظام سلامت است، از جمله اختصاص یک درصد سهم ارزش افزوده باید به این حوزه اختصاص یابد.
🔴 همچنین ماده ۴۶ قانون هدفمندی یارانه ها که بر اختصاص ۱۰ درصد از هدفمندی به حوزه سلامت تاکید دارد باید اجرا شود.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ سبدفروشی دارو ممنوع اما متداول!
🟣 سبدفروشی اصطلاحی متداول میان فعالان حوزه دارو است. شرکتهای پخش دارو گاهی اوقات برای رد کردن و فروش مکملهای غیرضروریشان به داروخانهها، فروش اقلام دارویی اساسی را در گروی فروش مکملها و لوازم بهداشتی غیرضروری قرار میدهند. یعنی داروخانهدار تا وقتی که مثلاً از شرکت پخش، زینک یا مولتیویتامین نخرد؛ شرکت پخش به داروخانهدار آنتیبیوتیک یا انسولین نمیفروشد.
🔰 این ماجرا در سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به شکل جدی مطرح بود. تا جایی که سازمان غذا و دارو ممنوعیت این شیوه از فروش مکملهای غذایی را اعلام کرد و از صاحبان داروخانهها درخواست کرد درصورت مشاهده چنین تخلفی، به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند.
🔸️به نقل از روزنامهی فرهیختگان و براساس گزارشهای دریافت شده از سوی صاحبان داروخانه و پزشکان داروساز؛ این مشکل مجدداً سرباز کرده و طبق گفته پزشکان داروساز ظهور مجدد این پدیده به دلیل عدم نظارت سازمان غذا و دارو است.اما نکته مهم ماجرا اینجاست که در ابتدا صاحبان داروخانهها و درنهایت مردم از سبدفروشی متضرر میشوند. بسیاری از شرکتهای پخش دارو، داروهای کمیاب یا اقلام دارویی اساسی مردم را در قبال خرید داروهای غیراساسی به صاحبان داروخانهها ارائه میدهند.
🔹️در این میان برخی از داروخانهها توانایی خرید دارند و به مردم هم آن اقلام غیرضروری را عرضه میکنند. بعضی دیگر از داروخانهها هم توانایی خرید ندارند. اما نکته مهم در اینجا، آن دسته از داروخانههاییاند که دارو را خریداری میکنند و پس از آن با پزشک مدنظر به این توافق میرسند که داروی غیرضروری خریداری شده را در سبد دارویی مصرفی مردم، قرار دهند.
🔴 این ماجرا سالهاست در حال وقوع است و در میان فعالان حوزه غذا و دارو امری محرز و روشن است اما نکته تأسفآور اینجاست که نام این تخلف دیگر سبدفروشی نیست و به یک امر متداول در میان شرکتهای پخش دارو تبدیل شده است. با وجود تأکید سازمان غذا و دارو در زمان شدت گرفتن این تخلف اما به دلیل نبود نظارت خود این سازمان، همچنان این تخلف درحال وقوع است.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️بهبود سریع زخمهای حاد با پانسمان زیستی تولید داخل
🟣محققان شرکت فناوری بن یاختههای رویان وابسته به جهاد دانشگاهی موفق به بومیسازی یک پانسمان زیستی تحت عنوان پرده آمنیوتیک (آمی کر) شدهاند که زمان بهبود زخمهای مزمن مانند سوختگی، زخم بستر و پای دیابتی را به کمتر از یک ماه کاهش دادهاست. دستاوردی که از فرآوری زباله بیولوژیک پرده جنینی به دست آمدهاست.
🔹پروانه تولید این محصول از وزارت بهداشت دریافت شدهاست. این محصول به شکل یک پانسمان خشک در بستهبندیهای مختلف، نخستین محصول پالایشگاه محصولات زایمانی محسوب میشود.
🔸️محصولی قابل جذب در پوست بدن که از بافت اهدا شده انسانی تهیه میشود. استفاده یک عدد از این محصول با استفاده و تعویض ۱۰ پانسمان موجود برابری میکند.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ وزیر بهداشت پیشنهادی آمریکا: FDA فاسد است؛ کارمندان آن برای اخراج آماده شوند!
🟣 به نقل از آسوشیتدپرس؛ رابرت اف کندی جونیور، فعال محیط زیست و ضد واکسن که از سوی دونالد ترامپ به عنوان وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا انتخاب شده است، در صورت تائید کنگره مسوولیت وزارتخانهای را بر عهده میگیرد که با بودجه ۱/۷ تریلیون دلاری بزرگترین وزارت بهداشت جهان محسوب میشود.
🔹این وزارتخانه اختیارات گستردهای دارد، از پوشش بیمهای تقریبا نیمی از جمعیت آمریکا تا تحقیقات روی واکسنها، بیماریها و درمانها. از نظارت بر داروها تا مواد غذایی.
🔹کندی اواخر اکتبر در ایکس نوشت: جنگ سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) با بهداشت عمومی به پایان میرسد. اگر برای FDA کار میکنید و بخشی از این سیستم فاسد هستید، آماده اخراج شوید!
🔹با حدود ۱۸هزار کارمند، FDA مسوول ایمنی و اثربخشی داروهای نسخهای، واکسنها و سایر محصولات پزشکی است. FDA همچنین نظارت گستردهای روی کالاهای مصرفی مانند لوازم آرایشی، سیگارهای الکترونیکی و بیشتر مواد غذایی دارد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️کمبود شدید نیروی کار در بخش بهداشت و درمان آلمان
🟣 به نقل از دویچهوله؛ براساس آمار جدید موسسه اقتصاد آلمان، در ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴، ۴۷ هزار و ۴۳۶ مورد کمبود نیروی ماهر کار در سیستم بهداشت و درمان آلمان مشاهده شدهاست.
🔹بیشترین کمبود نیروی کار در بهداشت و درمان آلمان در عرصه فیزیوتراپیستها رقم خورده است. در آلمان در این شغل حدود ۱۱ هزار و ۶۰۰ مورد کمبود نیرو وجود دارد.
🔹حجم کمبودها همچنین ۷ هزار و ۳۵۰ دستیار دندانپزشک و ۷ هزار و ۱۰۰ نیروی ماهر در بخش بهداشت و مراقبتهای پرستاری را در برمیگیرد.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
♨️ انتقاد رئیس سازمان غذا و دارو از عرضهی اینترنتی دارو
👤 رئیس سازمان غذا و دارو، مهدی پیرصالحی، در اولین اظهارنظر رسانهای خود پس از تصدی پست ریاست، از مشکلات جدی در حوزه فروش دارو از طریق پلتفرمهای اینترنتی خبر داد و تأکید کرد که بسیاری از داروهای عرضهشده در این فضا غیرقانونی و بدون شفافیت به فروش میروند. وی خاطرنشان کرد که بسیاری از این داروها قاچاق بوده و از نظر اصالت و سلامت، تردیدهایی وجود دارد.
🔸پیرصالحی همچنین اشاره کرد که دسترسی آسان به دارو در بسترهای غیرقانونی اینترنتی باعث شده تا برخی افراد به جای مراجعه به داروخانههای معتبر، به این پلتفرمهای مشکوک روی بیاورند. او تأکید کرد که برای مقابله با این مشکل، باید نظارت بر فروش دارو و تقویت سیستمهای نظارتی، از جمله سامانه تیتک، بهطور جدی در دستور کار قرار گیرد.
🔹️این در حالیست که پیشتر، ضوابط فنی حمل دارو از طریق پلتفرمهای اینترنتی توسط سازمان غذا و دارو به تصویب رسیده بود و قرار بود بهصورت آزمایشی در چند استان اجرا شود، اما فعالان حوزه سلامت دیجیتال از تأخیر در این طرح و مشکلات ناشی از تغییرات مداوم سیاستها نگران هستند.
🔸این شرایط باعث سردرگمی در بین پلتفرمهای دارویی و داروخانهها شده است و فعالان این حوزه به آینده صنعت با نگرانی نگاه میکنند.
✍ طرح عرضهی دارو از طریق سکوهای اینترنتی که از سال ۹۷ مطرح شده و هنوز در عمل به نتیجهی متقنی نرسیدهاست، یکی از چالشهای نوین حوزهی داروست که همچنان در حد حرف باقیمانده و با به تعویق افتادنهای مکرر به دلیل ناهماهنگیهای بین سازمانهای مربوطه، به موضوعی فرسایشی در این حوزه تبدیل شدهاست.
✅کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam