🔺در جامعه ای که عده ای در تأمین نیازهای اولیه و غریزیشان مانده اند و حتی یک لیوان آب سالم برای نوشیدن ندارند، تلفیقی از بیماری صعب العلاج و مهلک "تبرج" با پزشکانی که کعبه ی آمالشان جیب مبارکشان است، به اضافه ی استفاده ی ابزاری از جذابیت های جنسی موجودی به نام زن، در دل یک جامعه ی پزشک زده که قشر متمول آن با تفرعن خاصی حاضر است برای یک قابله شبی ۸۰ میلیون تومان جیرینگی خرج کند و پز آن را بدهد، می شود ویدئوی تلخ ۴ دقیقه ای فوق که دیدنش خالی از لطف نیست!
#پزشک_زدگی
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
9.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #کلیپ استاد #رائفی_پور
📝 «اسرائیل با دانش و پیشرفت کشورها مشکل داره»
🔸 شهید فخریزاده برای زن و بچه من و تو درحال ساخت واکسن کرونا بود.
✅ کانال رسمی استاد رائفیپور و مؤسسه مصاف👇
✅ @Masaf
♨️ کمر تعارض منافع در حوزه ی دارویی کشور شکست!
🔺جناب "شانه ساز" طی نامه ای خطاب به رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور اعلام داشته اند که من بعد تخصیص هرگونه سهمیه ی دارویی مربوط به داروهای خاص و کمیاب برای کلیه ی داروخانه هایی که متعلق به مدیران غذا و داروی نظام سلامت است ممنوع است.
ضمناً در کمال فداکاری، خویشتن خویش را هم مشمول حکم این نامه ی صادره از خویشتن کرده اند!
💡اصل بر این است که برای جلوگیری از بروز #تعارض_منافع، نه فقط مدیران حوزه ی غذا و دارو، بلکه هیچ مسئول دولتی ای در نظام سلامت نباید اقدام به تأسیس یا تصاحب یک داروخانه کند، چون لاجرم بر سیاست گذاری هایش در این حوزه تأثیرگذار خواهد بود.
🔻حال برای درک عمق فاجعه دوباره متن نامه را بخوانید!
‼️پس از سلام و صلوات، در راستای ایجاد شفافیت و برقراری عدالت(!)، مسئولان حوزه ی غذا و دارو که داروخانه دارند -اگر بهشان فشار نمی آید- قصد داریم از این به بعد رانت داروهای خاصشان را قطع کنیم؛ ضمناً اول خودم رانت خودم را قطع می کنم!
👏واقعاً خداقوت برادر شانه ساز؛ با این نامه ی شما، کمر تعارض منافع در حوزه دارویی کشور شکست!
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
♨️ احتمال وقوع رسوایی پژوهشی بزرگ برای گروهی از محققین ایرانی 🔸نگرانی از صحت دادهها در بیش از ۱۷۰
🔺بدون شک یکی از بزرگ ترین مصیبت هایی که جامعه ی آکادمیک ما با آن رو به رو است، مصیبت مقاله نویسی فله ای است که قبلاً اندکی به آن پرداختیم، اما هر چقدر راجع به این موضوع بحث شود کم است!
🔻تصویر فوق اسامی ۴ محقق ایرانی را نشان می دهد که هر کدام تاکنون در نشر حداقل ۱۰۰۰ مقاله ی علمی مشارکت داشته اند!
از هر ۲/۷۲ روز یک مقاله تا هر ۴/۹۲ روز یک مقاله!
‼️از آن جایی که نوشتن یک کتاب قصه ی تخیلی برای کودکان معمولاً بیش از سه روز وقت نویسنده را می گیرد و قطعاً نمی شود هر ۳ روز یک مقاله از خود تولید کرد، تمام زحمات تهیه ی یک مقاله را دانشجویان بیچاره -به دلایل تلخ متعددی که خارج از بحث است- می کشند و آقایان صرفاً روبان مقاله را تبرکاً و تیمناً قیچی می زنند!
💡قطعاً تا این دکان پررونق مقاله نویسی فله ای تعطیل نشود، نباید منتظر پیشرفت چشمگیری در مرزهای دانش در کشورمان باشیم.
#مقاله_نویسی_فله_ای
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور:
🔺اولین بار HIV(ویروس عامل بیماری ایدز) از طریق خون های آلوده از اروپا وارد ایران شد!
🩸خونهای آلوده؛ سوغات فرانسویها به بیماران
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/12/14/1673072/
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🔺رشتوی قابل تأمل دکتر موسوی در رابطه با یکی از اصلی ترین چالش های پژوهش های حوزه ی سلامت
1⃣ درحالی که بیش از ۴۰ سال تصور میشد کلسترول متهم ردیف اول ریسک حملهی قلبی باشد، تحقیقات جدید ضمن تخفیف نقش کلسترول در حد عاملی کمتر مؤثر در ریسک ابتلا به حمله ی قلبی، از نقش پررنگ التهابهای مزمن سخن میگویند.
📚منبع:
🌐 https://www.nytimes.com/2016/09/13/well/eat/how-the-sugar-industry-shifted-blame-to-fat.html
🌐 https://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401
2⃣ در مطالعه ی موارد مشابه این پرسش به ذهن متبادر می شود که علت اصلی بروز این تغییر دیدگاهها در طول سالیان متمادی در حوزه ی سلامت چیست؟
چطور باور علمی کاملاً پذیرفته شده ای مثل “چربی نخور برای قلبت بده” کم کم جای خود را به “همه چی بخور فقط استرس نداشته باش” میدهد؟
3⃣ آیا علم پزشکی و بیومدیکال ساینس ما را به عصر پدربزرگها بر خواهد گرداند؟ آیا تحقیقات علمی ما در حوزهی سلامت، ما را در تنگناهای بحرانی و تهدیدات عمیق مانند آنچه امروز با آن مواجهیم یاری خواهند کرد؟
🌐 https://twitter.com/dr_mousavi1/status/1334207226119155712?s=21
✅ @masaf_salam
📢 اطلاعیه ی لایو اینستاگرامی واحد سلامت مصاف
📝 موضوع: «طب مکمل و ظرفیت های آن در مقابله با بحران کرونا»
📅 جمعه ۱۴ آذرماه ۱۳۹۹ | ساعت ۲۱
🔺صفحه ی اینستاگرام واحد سلامت مؤسسه ی مصاف👇
🌐 instagram.com/masaf_salam
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
10.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توضیحات استاد رائفی پور درباره تلاش شهید فخری زاده در ساخت واکسن کرونا
👤 واحد سلامت مؤسسه مصاف در بخشی از این پروژه همکاری داشته است.
👤 ... این رو ما افتخار می دونیم در جریانی هستیم و تفکری وجود داره که بچههاش حاضرن جانشون رو فدای مردم ایران کنن... .
🔺 نسخه با کیفیت بالا
✅ کانال رسمی واحد سلامت مؤسسه مصاف
@masaf_salam
♨️ ظرفیت پذیرش دستیاری فوق تخصصی خالی ماند!
🔸دبیرخانه ی شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلام کرد تمامی شرکت کنندگان سی و هفتمین دوره ی آزمون پذیرش دستیاری فوق تخصصی که در مرحله ی اعلام نتایج اصلی این آزمون موفق به کسب قبولی نشده اند و همچنین دستیاران فارغ التحصیل سال جاری(با پایان دوره ی آموزشی تا تاریخ ۳۰ آبان ۹۹) در رشتههای تخصصی بیماریهای داخلی، کودکان، بیهوشی، روانپزشکی و جراحی عمومی که در شصت و هفتمین دوره ی آزمون دانشنامه ی تخصصی موفق به کسب قبولی نهایی شده اند، میتوانند در تکمیل ظرفیت شرکت کنند.
✍ پ.ن:
🔻اگرچه این خبر حدوداً مربوط به دو هفته ی پیش است، اما پرداختن به آن به مناسبت روز دانشجو در حد چند جمله خالی از لطف نیست!
‼️خبر خالی ماندن کرسی های فوق تخصص، هم خبر خوبی است و هم از چند فاجعه حکایت می کند!
1⃣ فاجعه ی اول این است که به دلیل سیستم آموزشی معیوب، عملاً سیستم آموزش پزشکی در ایران دیگر خروجی پزشک عمومی ندارد و حاصل ۷ سال سخت و پرمشقت تحصیلی مقطع عمومی، چیزی جز تربیت یک عده پزشک بی سواد و بی مهارت نیست؛ البته مقصر اصلی این بی سوادی و بی مهارتی، سیستم آموزشی است و نه خود دانشجوهای پزشکی.
🔹در چنین سیستم معیوبی فرد پس از ۷ سال تحصیل تازه می فهمد که جز پوشیدن روپوش سفید و گذاشتن گوشی لیتمن بر گردن و گرفتن ژست پزشکی، چیز دیگری از میراث ۷ ساله ی آموزش پزشکی به ارث نبرده و لذا در یک فرار به جلو و در جهت بستن دهان اطرافیان و هم چنین مبارزه با این فکر آزاردهنده که بعد ۷ سال به هیچ جا نرسیدیم، اقدام به ادامه دادن مسیر اشتباه سابق و شرکت در امتحان رزیدنتی می کند!
🔹در پایان این دوره هم از آنجایی که در بسیاری از رشته ها(از جمله داخلی) چیزی نصیب رزیدنت بیچاره نمی شود(جز توانایی تشخیص و درمان همان بیماری هایی که می بایست توانایی تشخیص و درمانشان را در دوره ی عمومی کسب کند)، به مسیر اشتباه ادامه می دهد و در امتحان فوق شرکت می کند.
🔹در دوره ی فوق هم عموماً تمام آنچه را که باید در دوره ی رزیدنتی می آموخته می آموزد و نهایتاً پس از یک دوره ی حداقل ۱۳ ساله و با انواع آلام جسمی و روانی از مذبح دانشگاه می گریزد!
🔹عملاً آنچه که در نظام آموزشی ما در حال اتفاق افتادن است، انتقال تعالیم دوره ی عمومی به دوره ی تخصصی و دوره تخصصی به دوره ی فوق تخصصی است!
یعنی آن ۷ سال ابتدایی را آقایان عملاً تبدیل به دستگرمی کرده اند!
از طرفی در مورد دوره ی ۴ساله ی تخصص هم وضع خیلی بهتر از ۷ سال آموزش عمومی نیست؛ برای مثال یک متخصص داخلی(تازه از نوع حاذقش) جز تشخیص و درمان چند بیماری روتین کار دیگری از دستش بر نمی آید و این سیکل معیوب همین طور تا آخر ادمه دارد...
🔹جدای از بحث مفصلی که سبب شناسی این فاجعه می طلبد، نکته ای که جالب توجه است این است که چرا تقریباً همه ی دانشجویان پزشکی با اشراف به این موضوع که در یک سیر قهقرایی قرار گرفته اند، باز به این مسیر غلط ادامه می دهند!
اگر چه در پاسخ به سؤال فوق دو نکته ی کوچک را در سطرهای قبل ذکر کردیم، اما بحث تفصیلی آن در این مقال کوتاه نمی گنجد.
2⃣ اما فاجعه ی دوم، نوع رشته هایی است که کرسی های فوق تخصصشان خالی مانده؛
داخلی، اطفال، جراحی!
یعنی سه فیلد از ۴ فیلد اصلی پزشکی خالی مانده و متقاضی ندارد؛ خالی ماندن کرسی های رشته های داخلی -که عملاً می توان گفت عمود اصلی خیمه ی دانش پزشکی است- حقیقتاً بسیار نگران کننده است و اگر بخواهیم خلاصه بگوییم، خالی ماندن کرسی های این ۴ رشته، یعنی دانشجویان پزشکی از رشته های باصطلاح علمی تر، پرکتاب تر، پرکشیک تر و پرچالش تر گریزانند و اگر هم آن ۴ سال رزیدنتی را خوانده اند، صرفاً برای تصاحب "عنوان" متخصص بوده و نه چیز دیگری!
🔅اما قسمت خوب ماجرا که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم اینجاست که شاید این دلسرد شدن متخصصین از ادامه ی پیمودن این مسیر اشتباه باعث شود کمی سرشان به سنگ بخورد و فرصتی برایشان دست دهد تا برای یک بار هم که شده، فارغ از هیاهوی بیمارستان و دانشگاه و جو پزشک زده ی جامعه کمی به مسیر اشتباهی که تاکنون طی کرده اند و تمامی سوءاستفاده هایی که از ایشان تا بدین جا صورت گرفته و دستاورد ناچیز این ۱۱ سال که شاید جز عنوان پزشک چیز دیگری نبوده، عمیقاً فکر کنند تا شاید حداقل برای از این به بعد زندگیشان طرحی نو دراندازند!
💡البته هدف از بیان این مطالب، نفی زیبایی های این رشته ی پرارج نیست، ولکن همه ی پزشکان می دانند که رشته ی پزشکی در ایران فقط از نگاه آنها که از بیرون به آن می نگرند زیبا است و از درون اگر بخواهیم قضاوت کنیم، آسیب هایش بسی بیشتر از مواهب آن است!
#بحران_پزشکی
#برای_پزشکان
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
⚠️ چند باور غلط و شایع درباره مصرف ویتامینها
#اینفوگرافی
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
سلام «واحد سلامت مصاف»
🎥 کمک به بهبود عوارض ریوی شامل تنگی نفس و سرفه، کمک به اکسیژن درمانی، کمک به بهبود علائم خستگی و بی
🔺مثل همان ۴ داروی با پایه ی گیاهی که از وزارت بهداشت مجوز گرفتند ولی هیچ گاه معلوم نشد در کدام داروخانه وجود دارند تا پزشکان نسخه کنند و بیماران تهیه، این بار هم شاهد یک حرکت نمایشی و تشریفاتی دیگر در قالب یک نامه از معاون درمان وزارت بهداشت در جهت القای این فکر به مردم هستیم که: ببینید ما راه را برای همه باز کردیم تا به میدان بیایند و ادعاهای خودشان را ثابت کنند!
🔻آنچه که مسلم است این است که مفاد این نامه هم احتمالاً به سرنوشت همان ۴ داروی گیاهی دچار خواهد شد و این نامه را هم باید در جهت همان سیاست قدیمی وزارت بهداشت در تخطئه ی طب مکمل به حساب آورد؛ همان سیاستی که برای بستن دهان مردم و منتقدین، فکر اهتمام به طب مکمل را در اذهان مخاطبین القا می کنند ولی در عمل هیچ اقدام مثبتی صورت نمی گیرد!
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam
🔺اظهارات دکتر شیخی، نماینده ی اصفهان و رئیس کمیته ی طب سنتی ایرانی کمیسیون بهداشت مجلس در مورد ابهامات مطرح شده پیرامون واکسن کرونا و اتحادیه ی کواکس
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam