🔹 حمیدرضا نوربخش: فرهنگ و هنر بدون اقتصاد دوام و قوام ندارد.
🔸 حمیدرضا نوربخش در نشست اقتصاد فرهنگ و هنر از سلسله نشست های صنایع فرهنگی و اقتصاد خلاق، با تسلیت درگذشت زنده یاد حسین دهلوی، وی را از بزرگان موسیقی کشور عنوان کرد که هنرمندان پیشکسوت فراوانی را در عرصه هنر موسیقی در کشور تربیت و آموزش داده است.
🔸وی در عین حال تصریح کرد: بسیاری از آثار بعد از تولید متاسفانه به شکل غیرقانونی و غیرمجاز تکثیر و بدون توجه به تولیدکننده اثر و هنرمند خواننده و عوامل تهیه آن اثر در فضای مجازی دانلود می شوند.
وی در ادامه با تشریح موضوعات مربوط به بازار آنلاین موسیقی، اظهارداشت: تولیدات اثر در این عرصه به هیچ وجه اقتصادی نیست و بسیاری از هنرمندان عرصه موسیقی این تولیدات را صرفا برای اجرای کنسرت و در جهت درآمدزایی می سازند چراکه در غیر اینصورت فروشی نخواهند داشت.
🔸 به گفته مدیرعامل خانه موسیقی اگر بخواهیم عرصه موسیقی را از این حالت آشفته بازار نجات دهیم چاره آن تصویب و اجرای قانون «کپی رایت» است.
نوربخش تاکید کرد: باید به سازو کاری برسیم که مردم بتوانند موسیقی آنلاین را از بازار آنلاین بصورت قانونمند دریافت کنند.
🔸 امروز نیازمند این هستیم تا اقتصاد آنلاین موسیقی را با توجه به نیاز روز جامعه و متناسب با سلیقه ها و درخواست مخاطبان شکل دهیم. فرهنگ، هنر و اقتصاد هنر دو بخشی است که باید در کنار هم معنا پیدا کرده و باعث رونق و رشد شوند بنابراین اگر هنر و فرهنگ اقتصادی نباشند دوام و قوام نخواهند یافت.
🔸 به گفته وی باید در این زمینه جامع نگاه کرده و همه جوانب را در نظر گرفت و همه عوامل از سازنده، تولیدکننده و توزیع کننده در یک چرخه کامل هر کدام در سر جایش خودش قرار گیرد.
وی گفت: باید دست در دست هم در تعامل با یکدیگر یک خروجی شفاف داشته باشیم تا مسئولان و دست اندرکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بتوانند کمک و حمایت جهت داری از این عرصه و حوزه داشته باشند.
🔸 در ادامه این نشست همچنین افسر موموندی مشاور و نماینده لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شماری از کارشناسان و حاضران در خصوص بازار آنلاین موسیقی و چالش های آینده این بازار در ایران و همچنین مسائلی پیرامون حوزه موسیقی به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 پاسخ همایون شجریان به منتقدان
🔸 به تازگی خبر قطعی انتشار آلبوم مشترک همایون شجریان و علیرضا قربانی در آبان ماه امسال منتشر شد که بر اساس آنچه همایون شجریان در مطلب امروزش منتشر کرده گویا این خبر و نحوه انتشار آن با انتقادهایی همراه بوده است.
🔸 حالا این خواننده در مطلبی که منتشر کرده است، قصد پاسخگویی به منتقدان و همچنین انتقادها به کنسرت نمایش سی و پیشنهادش برای اجرای خیابانی را دارد.
🔸 در مطلب منتشر شده توسط همایون شجریان آمده است:
«چند سالی میشود که بعد از هر حرکت و خبری از فعالیتهای صاحب این قلم عدهای کمر به تخریب میبندند اینکه انگیزه و غایتشان چیست باشد برای فرصتی بهتر. همیشه بودهاند کسانی که به نقد اصولی و هنری کارهای من پرداختهاند و با نگاهی عالمانه و قلمی پاک و آزاده نقطه نظراتشان را به نمایش درآوردهاند اما گروهی نیز بودهاند که به مثال قدارهکشان و قمهکشان قلم از پر شال برداشتهاند و با جوهر حسادت و تعصب کور و به قصد تخریب وارد عمل شدند. اینها به سیاق آن قمهکشان، قلمکشانند. زمانی که برای کنسرت خیابانی بیمرز و محدوده و برای صدها هزار نفر علاقهمند درخواست دادم، گفتند که به دنبال شهرت است و فرمودند به جای این بلندپروازیها چند شب در سالن کنسرت رایگان اجرا کند!
🔸 ما صحبت از چه میکردیم و آنها چه پاسخی میدادند. مقصود من از اجرای خیابانی، بردن موسیقی به متن شهر بود. به خیابان. به جایی که هر رهگذری فارغ از همه چیز شنوندهام باشد. قصد من از ایده کنسرت خیابانی تنها رایگان بودن آن نبود و اینان درنیافتند که کنسرت خیابانی یعنی کنسرت برای رهگذران. چه فقیر و چه دارا. چه همدل و همراه و چه اهل احوالاتی دیگر. این یعنی معجزه موسیقی که هیچ مرزی نمیشناسد. همه را برابر و یکسان زیر سقف لاجوردی خود جمع میکند. با هر زبان و فرهنگ و مسلکی. این یعنی صبح تا شبی نواختن و خواندن همانند نوازندهای تنگدست که در کوچه و خیابانی دارد موسیقیاش را به گوش همه میرساند. نه خواندن و نواختن در سالنی خاص در زمانی خاص و با محدوده و مرزی مشخص.
🔸 حکایت کنسرت خیابانی که این چنین با جوهر قلم کشان زهرآلود میشود، وای به حال حرکتهای دیگر که خدائی ناکرده منافع مالی هم در پی داشته باشد.
اوج هنر قلمکشان در کنسرت سی به عرصه نمایش درآمد و از خودی و غیرخودی شنیدیم و هیچ نگفتیم و هنوز ادامه دارد. به تازگی حضور حقیر همراه علیرضا قربانی در لوکیشن انتخابی مدیر هنری به منظور گرفتن چند عکس و مصاحبه، همراه تصاویر مرتبط با آیین رونمایی که آن هم تنها به دلیل خاص بودن طراحی کتابخانه و دالانی با معماری ایرانی از سوی ایشان پیشنهاد گردیده بود، برای قلمکشان ایجاد انگیزه کرده است. تا امروز که روزانه هزاران نفر از اقشار مختلف مردم به بازدید و خرید و عکس یادگاری میپرداختهاند خبری از ایشان نبود.!!! تا عکسی از همایون در کتاب خانه دیده شد آتش خشم شعله زد!! اخبار کذب جان گرفتند که آهنگ مشترک در مال اجرا کردهایم؟؟؟ کاش تصاویر این اجرا را هم میگذاشتید!! ...»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 شوخی با نُتهای موسیقی
🔸 رادیو صبا برنامه جدید «صبانُت» را با محوریت طنز و سرگرمی از هشتم آبان راهی آنتن می کند.
🔸 برنامه «صبانت» بر اساس نتهای هفتگانه موسیقی طراحی شده است و هفت بخش دارد تا با الفبای آن یعنی (دو ، ر ، می ، فا ، سل ، لا ، سی ) هماهنگ باشد.
🔸 «نت سنج ،نت چین، نت گیر ، نت جو ، نت زن ، نت خوان و نت بند» آیتم ها و بخشهای طنز در این برنامه هستند که به صورت نمایش اجرا می شوند. تست خوانندگی، مشاعره بین دو خواننده، طنز درخصوص بندها و گروههای موسیقی، خبرهای موسیقی به روایت طنز، کارشناسی طنزآمیز درباره مفهوم ترانهها، گرفتن مجوز شعر و ترانه و برداشتی طنزآمیز از آلات موسیقی محتوای بخشها و آیتمهای این برنامه است.
🔸 برنامه طنز “صبانُت” به تهیهکنندگی رضا عزتی روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۱ روی موج اف ام ردیف ۱۰۵,۵ مگاهرتز از رادیو صبا پخش می شود.
🔸 حسام طالبی و علی بنه گزی نویسندگان این برنامه هستند و صاحبه عظیمی، مهبد قناعت پیشه و رضا احدی هم آن را اجرا می کنند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کیهان کلهر نوازنده کمانچه و از موسیقیدانان معاصر ایرانی جایزه بزرگ موسیقی وومکس، مرد سال موسیقی ۲۰۱۹ را دریافت کرد
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 گران ترین ژاکت دنیا، ژاکت کرت کوبین ۳۳۴ هزار دلار فروخته شد.
🔸 ژاکت سبز رنگ کرت کوبین که دارای لکه ای ناشی از سوختگی بر اثر سیگار بود و برای سه دهه شسته نشده بود در یک حراجی به قیمت ۳۳۴ هزار دلار فروخته شد.
🔸 کرت کوبین این ژاکت سبز رنگ را در خلال اجرای کنسرت MTV در سال ۱۹۹۳ به تن داشت.
این ژاکت از آخرین باری که کوبین آن را به تن کرده بود، تمیز نشده است.
این لباس اکنون به گرانترین ژاکت یا پولیور که در یک حراجی فروخته شده، تبدیل شده است.
🔸 در این حراجی گیتار فندر موستانگ کوبین که این خواننده در یک از تورهای نیروانا از آن استفاده کرده بود نیز به قیمت ۳۴۰ هزار دلار فروخته شد. این گیتار برای چندین سال در تالار مشاهیر راک اند رول به نمایش گذاشته شده بود.
🔸 کرت کوبین بعد از شکل گیری گروه نیروانا در سال ۱۹۸۷ به موفقیت عظیمی دست پیدا کرد اما در سال های بعد از آن با شهرت، افسردگی و مواد مخدر درگیر شد.
کرت کوبین سرانجام آوریل ۱۹۹۴ در ۲۷ سالگی خودکشی کرد.
#جاهلیت_مدرن
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 نظرسنجی جشن سالانه موسیقی ما شروع شد.
1⃣ قسمت اول:
🔸 جامعه موسیقی ایران این روزها در تب و تاب یک اتفاق بزرگ یعنی برگزاری نظرسنجی ششمین جشن سالانه «موسیقی ما» با شعار جشن همدلی اهالی موسیقی ایران است. نظرسنجی موسیقی ما اتفاق بزرگی که طیف زیادی از مخاطبان را درگیر خود کرده است و شما هم اگر مخاطب موسیقی هستید می توانید برگزیدگان موسیقی ایران در سال ۹۸ را انتخاب کنید.
🔸 انتخاب برگزیدگان موسیقی ایران در سال ۹۸ از طریق سایت جشن سالانه «موسیقی ما» انجام می شود و شما با ثبت نظرات خود در این سایت می توانید امتیاز هم کسب کنید. یکی از مهمترین نکات در این بخش استفاده از امتیازات خودتان برای شرکت در ششمین جشن سالانه «موسیقی ما» با شعار جشن همدلی اهالی موسیقی ایران است. ششمین جشن سالانه «موسیقی ما» قرار است به زودی با حضور تمامی هنرمندان عرصه موسیقی و جمع زیادی از مخاطبان و علاقه مندان در تهران برگزار شود. در این جشن هنرمندان برگزیده موسیقی ایران در سال ۹۸ تندیس های طلایی را از دستان مردم و کارشناسان دریافت میکنند.
🔸 اما شاید بد نیست پیش از مرور تاریخچه برگزاری جشن سالانه «موسیقی ما» که امسال به ایستگاه ششم رسیده است و یکی از بزرگترین و معتبرترین جوایز موسیقی ایران است ببینیم که هنرمندان موسیقی درباره این جشن چه می گویند.
🔸 علیرضا عصار یکی از خوانندگان مطرح موسیقی ایران است که درباره جشن «موسیقی ما» می گوید: «به نظر من جشن سال گذشته «موسیقی ما» از بهترین و تاثیرگذارترین برنامههای فرهنگی حوزه موسیقی بعد از انقلاب بوده و هست.»
🔸 فرزاد فرزین یکی دیگر از خوانندگانی است که درباره این رویداد موسیقایی و پس از برگزاری اولین دوره آن گفت: «خود جشن در اولین سال برگزاری اش به اعتقاد من خیلی خوب بود و این جشن باید به سیستم بین المللی نزدیکتر شود.»
🔸 فارغ از صحبت های هنرمندان موسیقی درباره این رویداد با یک جستجوی کوتاه در فضای مجازی متوجه بازتاب گسترده این اتفاق خواهید شد. چرا که تا کنون بیش از یکصد رسانه داخلی و همچنین بیش از بیست رسانه خارجی ابعاد و اتفاقات جشن های سالانه «موسیقی ما» را منعکس کرده اند. پیش بینی می شود امسال هم رسانه های زیادی جشن همدلی اهالی موسیقی ایران که با حضور مخاطبان گسترده و علاقه مندان برگزار می شود را منعکس کنند.
🔸 رقابت امسال در نظرسنجی ششمین جشن سالانه «موسیقی ما» هیجان بیشتری دارد. چرا که نظرسنجی امسال در قالب یک سایت اختصاصی صورت می گیرد و آمار تعداد مخاطبانی که شرکت کرده اند لحظه به لحظه در دسترس است. ثبت نظرات هم با شکل و شمایل متفاوتی صورت می گیرد. از سوی دیگر این روزها و در روزهای آغازین نظرسنجی ششمین جشن «موسیقی ما» گمانه زنی های زیادی درباره برنده ها شکل گرفته است. این گمانه زنی ها به بحث هایی فراتر از برنده ها هم کشیده شده است. چرا که مجری های جشن سالانه «موسیقی ما» هم هر سال خبرساز بوده اند. احسان علیخانی، احسان کرمی، سیامک انصاری و فرزاد حسنی چهره هایی بودند که تا کنون در دوره های مختلف این رویداد بزرگ اجرا داشتند. این اتفاق هم هرسال بازتاب های زیادی داشته است.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 نظرسنجی جشن سالانه موسیقی ما شروع شد.
2⃣ قسمت دوم:
🔸 اولین جشن سالانه «موسیقی ما» روز نهم تیرماه و با شعار جشن همدلی اهالی موسیقی ایران در تالار وحدت تهران برگزار شد. در جریان این رویداد برترینهای موسیقی ایران در سال ۱۳۹۱ از طریق نظرسنجی که در آن بیش از هزار فعال عرصه موسیقی و بیش از یکصد هزار نفر از مخاطبان شرکت کرده بودند، معرفی شدند. جشن سالانه «موسیقی ما» از همان اولین دوره چند نکته حائز اهمیت داشت که آن را با سایر رویدادهای موسیقی کشور به طور کامل متمایز میکرد. مهمترین آنها برگزاری این رویداد توسط بخش خصوصی است. پایگاه خبری تحلیلی «موسیقی ما» به عنوان اولین خبرگزاری تخصصی حوزه موسیقی ایران، صفر تا صد برگزاری رویداد جشن سالانه «موسیقی ما» را مدیریت و اجرایی میکند.
🔸 همچنین شعار اصلی تمامی ادوار جشن سالانه «موسیقی ما» هم دیگر تمایز این رویداد است. چون برای اولینبار در تاریخ موسیقی ایران در قالب این برنامه است که هر سال تمامی هنرمندان موسیقی فارغ از سبک و سمت و سن زیر یک سقف کنار هم جمع میشوند. اتفاقی که شاید به عنوان مثال در حوزه سینما سابقهای چندین ساله داشته باشد اما در موسیقی هیچگاه رویدادی نبوده است که در آن جوانان و اساتید شانه به شانه یکدیگر، تجلی شعار همدلی اهالی این هنر باشند.
🔸 نکته حائز اهمیت دیگر درباره جشن سالانه «موسیقی ما» این است که در هر دوره آن از دو استاد پیشکسوت حوزه موسیقی تقدیر ویژه به عمل میآید. اساتید کیهان کلهر، لوریس چکناواریان، شهرام ناظری و حسین خواجه امیری (ایرج) برخی از پیشکسوتانی هستند که تا کنون در جشنهای «موسیقی ما» مورد تقدیر قرار گرفتهاند. یکی دیگر از بخشهای مهم این جشن در هر سال هم اهدای جایزه ویژه به دو فعال باسابقه و سرشناس این هنر است.
🔸 حالا باید منتظر ماند دید امسال و در ششمین جشن سالانه «موسیقی ما» با شعار جشن همدلی اهالی موسیقی ایران با موفقیت کدام یک از هنرمندان به پایان می رسد. این نظرسنجی در بخش پاپ رقابت نزدیکتری دارد و چهره هایی نظیر مهراد جم، آرون افشار، رضا بهرام، احسان خواجه امیری، آرش AP و مسیح، ماکان بند، حمید هیراد، محمد علیزاده و امیرعباس گلاب و... از جمله هنرمندانی هستند که پیش بینی می شود شانس زیادی برای موفقیت در بخش های مختلف این جشن را دارند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 تیلور سوئیفت دادگاهی شد.
🔸 یک دادگاه تجدیدنظر فدرال در حال بررسی حکم عدم پیگیری شکایتی علیه تیلور سوئیفت است که در آن ادعا شده بود این خواننده ترانه تکآهنگ خود "از ذهنم پاکش کنم" (Shake It Off) را از دو ترانهسرای دیگر دزدیده است.
🔸 در سال ۲۰۱۸، ترانهسرایان شان هال و نیتن باتلر ادعا کردند ترانه آهنگ Shake It Off که در آن سوئیفت میخواند: "بازیکنان بازی خود را میکنند، بازی، بازی بازی، بازی - و بددلان نفرت خواهند پراکند، نفرت، نفرت، نفرت، نفرت." نقض مالکیت فکری ایشان است چرا که بخشی از ترانهای است که آنها برای گروه منحل شده موزیک دخترانه به نام ۳LW در سال ۲۰۰۱ نوشتند.
🔸 آهنگ "بازیکنان بازی خواهند کرد" (Playas Gon’ Play) از گروه ۳LW از این ترانه به این شکل استفاده میکند: "بازیکنان بازی خود را میکنند و بددلان نفرت خواهند پراکند".
🔸 وکلای مدافع خانم سوئیفت ادعا کردند مفهوم بازی کردن بازیکنان و نفرتپراکنی بددلان مفاهیمی عمومی هستند که توسط همه به کار برده میشوند و برای اثبات ادعای خود به چندین آهنگ از هنرمندان دیگر از جمله فلیتوود مک (Fleetwood Mac) و بزرگ بدنام (Notorious B.I.G) اشاره کردند.
🔸 وکلای خانم سوئیفت گفتند: "ادعای شاکی که معتقد است مفهوم بازی کردن بازیکنان و نفرتپراکنی بددلان در جهان تنها متعلق به ایشان است، ادعایی بیمعنی است".
به گفته وکلای این خواننده: "هیچ محافظتی در راستای مالکیت فکری مفهوم "بازی کردن بازیکنان و نفرتپراکنی بددلان" نباید وجود داشته باشد چرا که استفاده از عبارت فراگیری نظیر بازی کردن بازیکنان و نفرتپراکنی بددلان را به انحصار افرادی خاص درمیآورد".
🔸 بهرغم این که قاضی بخش در فوریه ۲۰۱۸ رای به عدم پیگیری شکایت حقوقی هال و باتلر داد، این پرونده اکنون به دادگاه تجدیدنظر فدرال رسیده است که تشخیص داده است به جای یک نفر مشخص، هیات منصفه باید درباره سرنوشت این پرونده تصمیم بگیرد.
🔸 قضات دادگاه تجدیدنظر با اشاره به حکم سال ۱۹۰۳ دیوان عالی ایالات متحده توسط قاضی الیور وندل هولمز ادعا کردند "برای فردی که صرفا در علم حقوق تعلیم دیده است خطرناک است که در ادعاهای مالکیت فکری خود را قاضی نهایی پرونده در نظر گیرد" و تصمیمگیری در این امور در نهایت باید بر عهده عموم مردم باشد.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو ثبت جهانی شد.
🔸 داستان ثبت شهر سنندج به عنوان یکی از شهرهای خلاق موسیقی از سوی یونسکو از سال گذشته مطرح شده و در این راستا با تشکیل کارگروه های مختلف از سوی ادارات و سازمان های دولتی متولی حوزه فرهنگ و مشارکت هنرمندان اقدامات مختلفی در راستای عملیاتی کردن این مهم صورت گرفت.
🔸 پس از تهیه و تدوین پروپوزال های مختلف و همچنین معرفی ظرفیتهای شهر سنندج در عرصه موسیقی بالاخره یونسکو امروز این شهر را در ردیف شهرهای خلاق حوزه موسیقی به ثبت جهانی رساند.
🔸 شهردار سنندج با ارائه توضیحاتی از اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در راستای ثبت جهانی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی، عنوان کرد: خوشبختانه استان کردستان خاستگاه هنرمندان بزرگی در عرصه موسیقی است و این مهم کمک شایانی کرد تا سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی اصیل یونسکو ثبت جهانی شود.
🔸 حشمت الله شهیدی ادامه داد: انتظار میرود که با این اقدام زمینه برای ارتقا و توسعه زیرساختهای عرصه موسیقی در سراسر استان به ویژه شهر سنندج فراهم شود.
وی با بیان اینکه از این پس از فعالیتهای بسیار خوبی در راستای توسعه و تقویت موسیقی در سنندج در دستور کار قرار میگیرد، افزود: انتظار میرود که در سایه تعامل و همکاری های بهتر بتوانیم از این امکان مهم در راستای توسعه و تقویت گردشگری فرهنگی تلاش کنیم.
شهر سنندج به عنوان مرکز استان کردستان دارای ظرفیت ها و استعدادهای منحصر به فردی در عرصه موسیقی است و به همین دلیل شمار زیادی از هنرمندان شناخته شده کشوری سنندجی هستند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 «بند»های نیمبند!
🔸 بند، آورده گروههای موسیقی پاپ برای دهه ۹۰ است؛ موسیقی پاپ طی سالهای ابتدایی این دهه وارد فاز جدیدی شد به طوری که هر چند وقت یک بار شاهد اضافه شدن یک گروه با عنوان نام گروه به اضافه پسوند «بَنْد» در دنیای موسیقی بودیم. البته اگر بتوان در کنار هم قرار گرفتن تنها دو خواننده را یک «بند» در نظر گرفت! با گذشت زمان، هنوز این تب داغ ادامه دارد، برای مشاهده جمعیت عظیم «بند»بازان موسیقی پاپ، کافی است این پسوند را در مرورگرتان جستوجو کنید و شاهد گروههای زیادی باشید که با دو عضو مشغول فعالیت هستند. حال این که «بند» یا گروه، تعریف دیگری جز آن چه اغلب گروههای موسیقی کنونی ارائه میکنند، دارد، بماند برای ادامه مطلب.
🔸 منهای بندهای ضعیف!
دهه ۱۹۸۰ میلادی، پای گروهی آلمانی به نام «مدرن تاکینگ» به خانهها باز شد. نوجوانها و جوانها علاقهشان را به این گروه با چسباندن پوستر به اتاقشان نشان میدادند و ترانه های آن را زیر لب زمزمه میکردند. همان طور که شخصیت بهبود، با ترانه آنها در سریال «پایتخت» حس خوانندگی میگرفت و میزد زیر آواز! البته ما در اواخر دهه ۷۰ چنین تجربهای را با گروه «آریان» از سر گذراندهایم. گروهی ۱۰ نفره متشکل از دو خواننده، چند همخوان، به اضافه نوازنده سازهای مختلفی مانند ویولن، گیتار و کیبورد. این گروه طی ۱۴ سال فعالیت خود، قطعههای ماندگاری ساخت که هنوز برای مردم خاطرهانگیز است. گروه رستاک، پالت، لیان و چارتار، هر کدام با تعریف جایگاه نوازنده، ترانهسرا و خواننده، به علاوه تعریف سبک خاص خود در موسیقی، توانستهاند به گروههای موفق دهه ۱۳۹۰ تبدیل شوند.
🔸 روی خط «بند»بازان
در میان گروههای موفق دهه ۹۰ اما، «بند»ها رمق موسیقی پاپ را گرفتهاند. در کنار هم قرار گرفتن دو خواننده، مانند امیر مقاره و رهام هادیان، با عنوان «ماکان بند» که علاوه بر خوانندگی، اغلب ترانهسرایی و آهنگ سازی آثارشان را هم به عهده دارند، «هوروش بند» که با خوانندگی مهدی دارابی و تنظیم مسعود جهانی شکل گرفت اما بعد از جدا شدن این دو، خواننده با همان نام قبلی گروه مشغول فعالیت است، «امو بند»، «ایوان بند»، «پایکوب بند» و ... نمونههای عینی این ترکیبهای محدود است که برخلاف تعریف درست گروه موسیقی، به دو یا سه نفر ختم می شود و اغلب جای آهنگ ساز، ترانهسرا و نوازندههای مشخص و حرفهای در آن ها خالی است. به همین دلیل اغلب آثار این «بند»ها بعد از مدت کوتاهی فراموش میشود و به اصطلاح، تاریخ مصرفشان کوتاه است.
🔸 تکرار پشت تکرار
به احتمال زیاد به این فکر میکنید که اِشکال بندهای فعلی در چیست؟ وقتی خواننده به جای ترانهسرا و آهنگ ساز شعر بگوید و آهنگ بسازد، ملودیها کمکم به تکرار میافتند و هر قطعه، به رونوشتی ضعیف از یک ملودی پرطرفدار تبدیل میشود. البته این مقوله، زمانی که با یک خواننده که ترانهسرا و آهنگ ساز حرفهای است مواجه ایم، کاملا متفاوت است. برای درک بهتر ماجرا، دوباره از «مدرن تاکینگ» باید گفت که وقتی دو خواننده این گروه در سال ۱۹۸۷ از هم جدا شدند، دیگر نتوانستند آثاری به کیفیت آثار قبلی گروهشان تولید کنند. همین شد که دوباره بعد از یازده سال، گروهشان را شکل دادند و این، یعنی تعریف یک گروه که با جدا شدن یکی از اعضا، ادامه کار غیرممکن یا دست کم سخت میشود؛ نه این که با رفتن خواننده که اصلیترین رکن گروه است، آب از آب تکان نخورد!
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 خاطرات فرمانده در «سروها ایستاده میمیرند»/ تجربه یک کنسرت متفاوت
🔸 کنسرت «سروها ایستاده میمیرند» به آهنگسازی و رهبری ارکستر حامد صقیری روز هفتم آذر ماه با همراهی ارکستر بزرگ سازهای ایرانی «شاهو» در تالار وحدت اجرا خواهد شد.
🔸 دراین کنسرت ناخدا هوشنگ صمدی، فرمانده وفت تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خرمشهر به عنوان راوی حضور خواهد داشت.
🔸 این اثر روایت جانفشانی کلاه سبزهای نیروی دریایی ارتش در خرمشهر است. کاری که بر اساس برداشتهای آهنگساز از خاطرات و صحبتهای ناخدا هوشنگ صمدی فرمانده وقت تکاوران نوشته و تنظیم شده است.
🔸 «سروها ایستاده میمیرند» عنوان تازهترین اثر شاهو صقیری از هنرمندان فعال عرصه موسیقی ایرانی است که بیستم مهر ماه سال جاری در حضور تعدادی فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران و مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت رونمایی شد. در اجرای این اثر بیش از ۵۰ نوازنده با سازهای کمانچه، کمانچه آلتو، کمانچه بم، چنگ ایرانی، دیوان، بوزوک، نی، تار، بربط، بم تار، رباب، قانون، دمام، سنج، تنبک، ضرب زورخانه، نقاره قشقایی، دف، سنتور، قیچک، قیچک بم حضور داشتند.
🔸 ناخدا صمدی پیش از این درباره پروژه «سروها ایستاده میمیرند» گفته بود: «تولید این آلبوم با آهنگسازی حامد صقیری ۲۰ ماه زمان برد، در یک تماس تلفنی، با جوانی که خود را فرزند شهید خلبان سرلشگر مصطفی صقیری معرفی میکرد آشنا شدم. او خود را آهنگساز و رهبر ارکستر ۶۰ نفره سازهای ایرانی به نام گروه شاهو و خود را علاقه مند به ارتش و رزمندگان دوران جنگ تحمیلی معرفی کرد و به شدت غصه دار این بود که کسی برای رزمندگان ارتش به ویژه ۱۰۳ نفر شهید تکاوران دریایی در عملیات ۳۴ روزه خرمشهر و رزمندگان و جانبازان آن زمان کاری انجام نداده و قدمی بر نداشته است و این امر باعث شده تا نسلهای بعد از جنگ از شناختن قهرمانان اصلی خود بی بهره اند. او میخواست شرح عملیات مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر را با زبان موسیقی با یک اثر ماندگار با هنرمندی ۶۰ نفر از همکارانش که خود رهبر ارکستر آن است تهیه کند. بعد از تماسهای مکرر و تهیه خلاصه از خواسته هایش به حضور فرماندهی نیروی دریایی که آن زمان امیر حبیب الله سیاری بودند، رسیدیم و برنامه را به طور خلاصه به عرض ایشان رساندیم و بررسی زیاد صورت گرفت تا این که امیر با ساخت آن موافقت کردند، بعد از آن امیر سیاری به ستاد کل ارتش منتقل شدند و ما مقدمات کار را آماده کردیم.»
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
Payane Parishani.mp3
8.67M
🔸️ #پایان_پریشانی
🔸️ ترانه: #پویابیاتی
🔸️ ملودی: #پویابیاتی
🔸️ تنظیم: #امید_سلیمانی
🔸️ تولید : #واحد_موسیقی_مصاف
🔸️ ویژه سالروز #آغاز_امامت_امام_زمان
🆔️ @masafmusic
35.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸️ #پایان_پریشانی
🔸️ ترانه: #پویابیاتی
🔸️ ملودی: #پویابیاتی
🔸️ تنظیم: #امید_سلیمانی
🔸️ تدوین: #مهران_باقری
🔸️ تولید : #واحد_موسیقی_مصاف
🔸️ ویژه سالروز #آغاز_امامت_امام_زمان
🆔️ @masafmusic
Alireza Beiranvand - Eshgh Yani To.mp3
8.07M
🎵 آهنگ «عشق یعنی تو»
🗣 خواننده: علیرضا بیرانوند
🔺 #صدای_شما
🎼 کانال رسمی موسیقی موسسه مصاف
@masafmusic
Ghoroobe entezar.mp3
8.99M
🎵 آهنگ
🔸 « غروب انتظار »
🎤 خواننده: حمید قربانی
🎛 آهنگساز و تنظیم کننده: محمد زرنوش
💭 شاعر: مینا غلامی
🔺#عید_بیعت
⭕️ تولید واحد موسیقی موسسه مصاف
🎼 کانال رسمی موسیقی موسسه مصاف
@masafmusic
🔹 استاد شهرام ناظری: ۵ آلبوم آماده انتشار دارم اما ...
🔸 چشم به راه بودن سخت است و ما ماههاست منتظر یک آلبوم جدید سراپا ایرانی هستیم. آلبومی آمیخته به آواز و لحن خاص استاد شهرام ناظری. «آرش کمانگیر»، آخرین آلبوم استاد است که سال گذشته آن را شنیدیم و بعد از آن، ما ماندیم و چشم به راهی. با این خواننده برجسته کشورمان که این روزها همچنان مشغول فعالیت در حوزه آواز است، درباره چرایی طولانی شدن زمان انتشار آلبومهای تازهاش همکلام شدیم. او قرار بود بعد از ۲۶ سال در مالمو و استکهلم، به همت انجمن تئاتر ملی سوئد، به اجرای برنامه بپردازد اما به ما گفت: در ترکیه جنگ بالا گرفت. کردهای زیادی در این جریان داغدار شدند و من هم تصمیم گرفتم به احترام کردهای عزیز، کنسرت خود را لغو کنم.
🔸 انگار دانلودهای غیرقانونی، موسیقی فاخر و سخیف نمیشناسد. استاد شهرام ناظری با شِکوه از وضعیت دانلودهای غیرمجاز، این اتفاق را یک لطمه بزرگ به موسیقی و هنرمندان فعال در این حوزه دانست و گفت: با وضعیت به وجود آمده در اینترنت، مسئله انتشار آلبومهای فیزیکی به حالت توقف درآمده است. یعنی تقریبا حلقه سیدی به روزگار نوار کاست دچار شده است و دارد کمکم منسوخ میشود.
🔸 به هر حال این اتفاق به موسیقی و هنرمندان لطمه بزرگی میزند. خود من هم اکنون پنج، شش آلبوم آماده دارم ولی کسانی که دستاندرکار تولید این آلبومها بودند، خیلی راغب نیستند آنها را در شرایط فعلی توزیع کنند. میگویند فایدهای ندارد که ما اثر را منتشر کنیم و بلافاصله تقلبیاش (دانلودهای غیر قانونی) در سایتها موجود باشد.
🔸 با همه این مشکلات، ما به کار خود ادامه میدهیم. چه بخواهیم چه نخواهیم، کاری است که مربوط به دل است و نمیتوان انجامش نداد. وقتی از او میپرسیم یعنی ممکن است آلبومها را کلا منتشر نکنید، می گوید: نه؛ نمیشود این کارها را منتشر نکرد. بالاخره شما کار میکنید که مردم بشنوند و باید به هر وسیلهای شده آنها را به دست مردم رساند. باید ببینیم کِی فرصتش پیش میآید تا یکی یکی آنها را عرضه کنیم.
🔸 انگار مشکلات نمیتواند مرد بزرگ موسیقی را متوقف کند و آواز و موسیقی ایرانی هنوز دلمشغولی اصلی استاد شهرام ناظری است، طوری که وقتی از او پرسیدم اکنون مشغول فعالیت هستید یا استراحت، با لحنی قاطعانه گفت: استراحت؟ الان؟ من معنیِ استراحت را نمیدانم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 حراج معروف ترین لباس لیدی گاگا
🔸 لیدی گاگا خواننده معروف امریکایی که بازیگر و شاعر نیز می باشد به عنوان ۱۰۰ شخصیت تاثیرگزار سال ۲۰۱۹ شناخته شده است. این خواننده معروف تاکنون چندین بار رکورد گینس را با ترانه هایش شکسته است. لیدی گاگا در مراسم گلدن گلوب امسال حضور پیدا کرد که در آن مراسم لباسی زیبا بر تن داشت که آن را به حراج گذاشته اند. لباس او که در هتل جا مانده بود توسط مستخدم هتل به حراج گذاشته شد.
🔸 این پیراهن مارک ولنتینو که توجه رسانهها را نیز به خود جلب کرد، روز بعد از مراسم توسط مستخدم در اتاق هتل بورلی هیلتون (محل برپایی مراسم) پیدا شد. او آن را به بخش لوازم گمشده داد. هتل وقتی صاحب این پیراهن پیدا نشد آن را به کسی که پیدایش کرده بود، داد.
🔸 این پیراهن با نامهای که اصالت آن را تأیید میکند همراه است. در این نامه مستخدمی که پیراهن را پیدا کرده توضیح می دهد چه طور صاحب آن شده است. پلیس این احتمال را که آیا پیراهن به سرقت رفته رد کرده و گفته شده که حراج با رضایت دو طرف صورت میگیرد.
🔸 مزایده از ۸ هزار دلار آغاز شده است؛ اما حراجخانه انتظار دارد به قیمتی بسیار بالاتر به فروش رود. لیدی گاگا امسال به خاطر ایفای نقش در فیلم “ستاره ای متولد می شود” نامزد دریافت جایزه گلدن گلوب شده بود و در آن مراسم، پیراهن مزبور را به همراه یک گردنبند الماس تیفانی به تن کرده بود.
#جاهلیت_مدرن
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔸 پیام اینستاگرامی پویا بیاتی خطاب به رئیس جمهور
✍ جناب پرزیدنت
هشت سال از بهترین سال های عمر من و نود درصد جوان های این کشور، زیر دیگ برجام شما تبدیل به سخت ترین سال های زندگیمون شد، شما شاید هیچوقت این سختی ها رو درک نکنید اما ماها با پوست و استخوان تحمل کردیم و دم نزدیم، خواستم بگم اگر فرصت کردید لا به لای حاشیه ها و نزاع های سیاسیتون توی این فرصت باقیمونده به جای مطالبه گری های مبهم فکری به حال معیشت، مسکن و شغل این نسل مظلوم هم بکنید.
🎼 کانال رسمی موسیقی موسسه مصاف
@masafmusic
🔹 خواننده مشهوری که به محرومان آموزش می دهد
🔸 "سمفونی برای پرو" نام برنامهای است که خوان دیهگو فلورِز، خوانندهٔ معروف اپرا راهاندازی کرده تا کودکان محروم بتوانند موسیقی بیاموزند.
شماری از این دانشجویان بهتازگی راهی سالزبورگ شدند تا در کنار نوازندگان برجستهٔ ارکستر فیلارمونیک وین، مهارت های خود را تکمیل کنند. متیاس و نیکول دو نفر از نوازندگان نوجوان این برنامهٔ بودند.
🔸 نیکول دربارهٔ تجربهٔ حضورش در سالزبورگ میگوید: "وقتی نوازندگان اکستر فیلارمونیک وین برای تماشای اجرای ما آمدند من خیلی استرس داشتم اما همزمان میخواستم تمام احساس درونیام را با صدای سازم به آنها نشان بدهم."
🔸 خوان دیهگو فلورز توانسته است با اجرای این کارگاه آموزشیِ بینظیر، برنامهٔ فرهنگی-اجتماعی خودش را یک پله ارتقا بدهد. ده نفر از نوازندگان ارکستر فیلارمونیک وین در کارگاهها و کلاسهای ویژه به این نوازندگان جوان آموزش دادند تا دانش، مهارت و ارزشهای خود را به آنان منتقل کنند.
🔸 میشل بلادرر، نوازنده و عضو ارکستر فیلارمونیک وین میگوید: "ما، یعنی ارکستر فیلارمونیک وین، به خاص بودن مشهوریم. ما نه فقط سازهای خاص، بلکه صدای ویژهٔ خودمان را هم داریم. دربارهٔ سنت صدای ارکستر نظر مشخصی داریم، به طور خاص دغدغهٔ اجرای میزانبندی شده، سلیس و درآوردنِ لحنِ قطعات را داریم. معتقدم که برای این جوانان بسیار جالب است که چیزی از این تجربه با خود ببرند."
🔸 توماس لشنر، یکی دیگر از استادان نوازنده ارکستر وین میافزاید: "شلعه اشتیاق این بچهها از همه الهام بخشتر است؛ یعنی تشنگیشان برای یادگیری، سوال پشت سوال پرسیدنشان، احساس قدردانیای که دارند و اینکه چطور ایدههای من را جذب میکنند."
🔸 متیاس میگوید: "حس میکردم که دارم رشد زیادی میکنم. سخت تمرین کردم و نکاتی را کشف کردم که خودم به تنهایی نمیتوانستم به آنها پی ببرم. یاد گرفتهام که موسیقی زبانی است جهانی و یکتا." آرزوی این ارکستر جوان آن است که بتواند کنسرتهایی دور و بر دنیا اجرا کند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو ثبت جهانی شد.
🔸 داستان ثبت شهر سنندج به عنوان یکی از شهرهای خلاق موسیقی از سوی یونسکو از سال گذشته مطرح شده و در این راستا با تشکیل کارگروه های مختلف از سوی ادارات و سازمان های دولتی متولی حوزه فرهنگ و مشارکت هنرمندان اقدامات مختلفی در راستای عملیاتی کردن این مهم صورت گرفت.
🔸 پس از تهیه و تدوین پروپوزال های مختلف و همچنین معرفی ظرفیتهای شهر سنندج در عرصه موسیقی بالاخره یونسکو امروز این شهر را در ردیف شهرهای خلاق حوزه موسیقی به ثبت جهانی رساند.
🔸 شهردار سنندج با ارائه توضیحاتی از اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در راستای ثبت جهانی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی، عنوان کرد: خوشبختانه استان کردستان خاستگاه هنرمندان بزرگی در عرصه موسیقی است و این مهم کمک شایانی کرد تا سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی اصیل یونسکو ثبت جهانی شود.
🔸 قطعاً پیوستن سنندج به شبکه شهر های خلاق موسیقی میتواند در توسعه پایدار صنعت گردشگری و جذب گردشگر و همچنین در توسعه تولیدات محصولات فرهنگی و هنری و به تبع آن رشد وشکوفایی اقتصاد این شهر تاثیر بسزایی داشته باشد.
🔸 حشمت الله شهیدی ادامه داد: انتظار میرود که با این اقدام زمینه برای ارتقا و توسعه زیرساختهای عرصه موسیقی در سراسر استان به ویژه شهر سنندج فراهم شود.
وی با بیان اینکه از این پس از فعالیتهای بسیار خوبی در راستای توسعه و تقویت موسیقی در سنندج در دستور کار قرار میگیرد، افزود: انتظار میرود که در سایه تعامل و همکاری های بهتر بتوانیم از این امکان مهم در راستای توسعه و تقویت گردشگری فرهنگی تلاش کنیم.
شهر سنندج به عنوان مرکز استان کردستان دارای ظرفیت ها و استعدادهای منحصر به فردی در عرصه موسیقی است و به همین دلیل شمار زیادی از هنرمندان شناخته شده کشوری سنندجی هستند.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 شروه خوانی با تک خوانی زن در تلویزیون آزاد شد؟!
1⃣ قسمت اول:
🔸 پخش ویدئویی از خانمی که شروهخوانی میکرد به سرعت خبرساز شد. خبر این بود: «شروهخوانی خانم خواجه که لالایی سریال مختارنامه را خوانده بود از تلویزیون بوشهر.» این خبر و ویدئو دو اشتباه داشت. اول اینکه تکخوانی یک خانم از تلویزیون پخش نشده بود و از یک برنامه اینترنتی پخش شد و گاف بعدی هویت مهمان برنامه بود.
کسی که شروه «مختارنامه» را خوانده، خانمی به نام بحرانی است و شروهخوان برنامه «پریزاد»، برنامه اینترنتی لیان، خانمی به نام خواجه.
🔸 این بهانهای بود تا با مرتضی بهرامی تهیهکننده و مجری برنامه حرف بزنیم. درباره وایرال شدن ویدئو و البته درباره همین سوتفاهمها!
شروه خوانی بود دیگر درست است؟
بله شروه آوا و نغمه غمگینانه جنوب کشور است.
🔸 این ویدئو به نام خواننده لالایی مختارنامه خیلی چرخید؟
ایشان آن فرد نیستند که لالایی مختارنامه را خواندند. یک سری از افراد زمان انتشار ویدئوی برنامه ما چنین ادعایی کردند. این فقط حقهای برای این بوده که بازدید کلیپ را بالا ببرند. من هر پیجی که دیدم، رفتم و اطلاع دادم که اینها دو زن متفاوت هستند با دو هویت مختلف از دو شهرستان متفاوت. یکی برای شمال بوشهر که یک مکتب جدا از شروهخوانی دارد.
🔸 این خانم خواجه چهره مطرحی در موسیقی محلی هستند؟
ایشان یک خانم خوشصدا است که اینجا در مراسم فاتحه کم و بیش شرکت میکرده و میخوانده. صدای ایشان همیشه بوده و چیز خاصی نبوده که فراگیر شود. من به ایشان پیشنهاد دادم که یک برنامه میخواهم بسازم، شما تشریف بیاورید و در برنامه ما بخوانید. ایشان یک مشورت با خانوادهشان انجام دادند و آمدند و خوشبختانه به لطف ائمه اینطور پخش شد.
🔸 حساسیت دیگر این بود که گفتند برنامه از سیمای بوشهر پخش شده؟
این از سیمای بوشهر پخش نشده و برنامه ما از یک رسانه آزاد است.
🔸 یک عده گفتند پخش تک خوانی یک خانم از تلویزیون...
این شروهخوانی است. مادربزرگ خودم وقتی آشپزی یا رفت و روب میکرد، شروه میخواند. دوبیتیهای کوهی، نادم، مفتون، پور شیدا، شیدا که دوبیتیسراهای معروف ما در بوشهر هستند را میخواندند. اینها سبکهای مختلف دارند که ما میگوییم گردههای مختلف شروهخوانی. در استان بوشهر از شمال استان تا جنوب آن این شروه را در سبکهای مختلف اجرا میکنند. مادربزرگها، مادرها میخوانند و این یک آواز غمگینانه است که خوانده میشود و خیلی هم دلنشین است. این نوا، نوای غم و اندوه است. من همیشه میگویم اگر مردم استان بوشهر و جنوب کشور مردمی بودند که همیشه در شادی بودند و زجر و زحمت نداشتند این آوازها نبود. چون کار بر روی دریا یا نخلستان طاقتفرساست. وقتی که خسته میشدند و دور هم مینشستند و موقع کار این آوازها سینه به سینه نقل شده و جلو آمده. ما هم تلاشمان این است که این آوازها را زنده نگه داریم که تقدیم آیندگان کنیم.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic
🔹 شروه خوانی با تک خوانی زن در تلویزیون آزاد شد؟!
2⃣ قسمت دوم:
🔸 فکر میکردید برنامه اینترنتیتان این همه بازتاب پیدا کند؟
پخش شدن این برنامه هم لطف خدا و نظر ائمه بود. من یک نذری داشتم و دوست داشتم در ماه محرم و صفر براساس یک قراری بین خودم و خدا برای ائمه کار کنم و از فرهنگ خودم استفاده کردم و بهره جستم و دوست داشتم که این اتفاق قسمت آخر برنامهام در روز رحلت حضرت رسول و شهادت امام حسن مجتبی باشد و تا روز آخر صفر هم پوشش داده شود.
🔸 با این نیت آمدیم و برنامه ساختیم و قسمتهای اول و دوم را با حضور آقای قنبری و صفوی بعد از تاسوعا و عاشورا منتشر کردیم و قسمتهای بعدی را که به پیادهروی اربعین که بزرگترین تجمع مسلمانها طبق گفته حضرت آقا است ما آمدیم چاوش خوانی کردیم که چاوش خوانی هم یک نوع موسیقی آوازی دیگر است که وقتی مردم سرزمین ما به سفرهای زیارتی میخواهند بروند از این آوا استفاده میکنند و نوع اشعار آن به گونهای است که از محتوای آن متوجه میشوید به کدام سرزمین قرار است مشرف شوند و به زیارت کدام امام میخواهند بروند. چاوشخوانی سفرهای مختلف، متفاوت است.
🔸 قسمت سوم از چهرههای سرشناس شروه استفاده کردیم و قسمت چهارم آقای آبیار که جوانترین شروهخوان است را آوردیم که در این اوضاع با صدای خوبشان میتوانستند بهترین موسیقی را بخوانند ولی شروهخوانی را انتخاب کردند و قسمت آخر هم خانم خواجه را آوردیم که دیدید. خدا کند توانسته باشیم مخاطب را راضی نگه داشته باشیم. ما در استان بوشهر وقتی کاری انجام میدهیم میگوییم خدا کند چند خدابیامرزی برایمان داشته باشد.
🔸 سراغ خانم بحرانی هم رفتید؟ او هم به برنامهتان میآید؟
خانم بحرانی زیاد به حضور در برنامه تمایل نداشتند. ما خانم خواجه را انتخاب کردیم برای اینکه نیمی از هویت موسیقی آوازی شروه متعلق به مادران و زنان جنوب است. میدانید چرا؟ چطور لالایی صفر تا صدش متعلق به مادرها است؟ یعنی اصلا این لالایی را مادرها اختراع کردند و شروهخوانی هم متعلق به مادرها است و ما نمیتوانیم آنها را نادیده بگیریم. همانطور که اگر من یک برنامه درباره لالایی بسازم اگر آقایان را بیاورم کمدی میشود در این مورد هم همین است. درباره حضور خانم بحرانی هیچ صحبتی نمیکنم چون هیچ مشخص نیست شاید ما این سعادت را داشتیم و توانستیم ایشان را به برنامه بیاوریم و صدا و تصویری از ایشان بگیریم. تاکید میکنم بر روی شاید، چون هنوز هیچ چیز مشخص نیست.
🎼 کانال رسمی موسیقی مصاف
@masafmusic