فهماندن مطلبی به دیگران هنگام نماز
🔷 اگر كلمهای را با قصد ذكر بگويد، مانند اینکه بگويد: «الله اكبر» و موقع گفتن آن، صدا را بلند كند تا مطلبی را به ديگری بفهماند، اشكال ندارد ولی چنانچه به قصد اینکه مطلبی را به كسی بفهماند ذکری بگويد؛ اگرچه قصد ذكر هم داشته باشد، نماز باطل میشود.
📕 منبع: رساله نماز و روزه مسأله ٣٢٨
برشی از کتاب...
[پس از غصب خلافت] علی بر سر دو راهی است: یک راه این است که ستمی را بر خود و بر انسانیت موقّتاً تحمل کند و آماده بشود که مردم صددرصد مسلمان نباشند... یک راه دیگر این است که علی خود را آماده کند که اسلام از بین برود، قرآن نابود شود، نظام جامعهٔ نوپای اسلامی متلاشی بشود. و هرگز علی راه دوم را انتخاب نخواهد کرد.
#کتاب_همرزمان_حسین(علیهالسلام
#امام_خامنهای
#تفسیر_سوره_برائت
#واجب_فراموش_شده
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
💠امربهمعروف و نهیازمنکر، روح اسلام را حفظ میکنند
🔻 این دو واجب [ #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر ] روحِ #اسلام را حفظ میکنند و سبب بقای حالت #انقلابی در جامعه میشوند. حالت انقلابی بهمعنای برداشتن نیزه و شمشیر نیست بلکه بهمعنای باقیماندن آن ارکان و شرایطی است که ضامن بقای #فکر و #هدف پیامبر اکرم (ص) در جامعه است و به پایداری این وضعیت کمک میکند. اما اگر جامعه از چنین حالتی که پیامبر آن را بهوجود آورد، به حالت قبل از پیامبر بازگردد، به آن «حالت ارتجاعی و انحطاطی» میگویند.
🔸 اکنون اگر بخواهیم جامعهای که طبق اصول انقلابی بهوجود آمده است و قوانین انقلابی بر آن حاکم شده، باقی باشد و تا #قیامت بماند، باید عامل امربهمعروف و نهیازمنکر را در آن زنده کنیم؛ یعنی همهی مردم را #مسئول نگهداری روح انقلابی جامعه بنماییم و بگوییم: «ای مسلمانان و ای مؤمنان! شمایید که باید تعالیم زنده و کلی و جزئی اسلام را نگه دارید و همهی شما مسئولید.»
👤 #رهبر_معظم_انقلاب
📚 برگرفته از کتاب #بیان_قرآن | #تفسیر_سوره_برائت
📖 صفحات ۴۷۴ و ۴۷۵
کوشش کنید که راه برای خدا باشد، کوشش کنید که چشمتان را از مخلوق، از ما سوای خدا ببندید...
اگر این راه را برای خدا می روید، اگر این طریق را برای خدا طی می کنید، افسرده نباشید از اینکه به شما اعتنا نمی شود؛ خداوند به شما عنایت دارد. کوشش کنید که راه برای خدا باشد، کوشش کنید که چشمتان را از مخلوق، از ما سوای خدا ببندید. توجه تان به این نباشد که اگر خدمتی برای خدا می کنید، دیگران پیش شما بیایند تواضع کنند.
صحیفه امام، ج۹ ،ص:۲۸
#امام_خمینی
💠پیامبر اكرم (صلّی الله عليه وآله)
🔸 منْ جَادَلَ فِي خُصُومَةٍ بِغَيْرِ عِلْمٍ لَمْ يَزَلْ فِي سَخَطِ اَللَّهِ حَتَّى يَنْزِعَ
🔹هر که در مناقشه اى بدون علم مجادله کند در خشم خدا باشد تا دست بردارد.
📗نهج الفصاحه، ح 2865
تمسخر دیگران
همهی اهل مجلس در حال رقص و پایکوبی بودند و هرکس به طریقی در حال خوشگذرانی بود؛ صدای اذان از بیرون شنیده میشد ولی حتی یک نفر عکسالعملی نشان نداد. سعید نیز که اهل نماز بود دید اوضاع مناسب نیست و اگر بخواهد آستین بالا زده و نمازی به جا آورد به احتمال قوی مورد تمسخر دیگران و سرزنش آنها واقع میشود؛ این بود که از ترس تمسخر دیگران نمازش را به تاخیر انداخت تا شاید بعداً قضای آن را بهجا آورد.
استاد پس از ذکر این مطالب گفت: بچهها! یکی از بهانهها و علتهای بینمازی، ترس از تمسخر دیگران است ولی پاسخ ما به این افراد این است که اولاً نماز خواندن کار زشت و غلطی نیست تا از ادای آن بهراسیم ثانیاً اگر شما ببینید که عدهای در باتلاقی در حال غرق شدن و فرورفتناند و آنها شما را از اینکه به ایشان ملحق نمیشوید و وارد باتلاق نشدهاید؛ مسخره کنند؛ آیا شما نیز وارد منجلاب و باتلاق میشوید؟!
نمازخوان واقعی هرگز به خاطر شماتت و تمسخر دیگران از کار صحیح و منطقی خویش [یعنی شکرگزاری در برابر خالق بیهمتا] دست نمیکشد. بگذار تا دیگران هرچه میخواهند بگویند.