✳️هر روز یک آیه✳️
🔺موضوع 👇👇🔺
🔰عاقبت دوری از یاد خدا ⁉️
. گرفتاری به دوزخ
. . . ۚوَمَنْ يُعْرِضْ عَنْ ذِكْرِ رَبِّهِ يَسْلُكْهُ عَذَابًا صَعَدًا
... و کسی که از یاد پروردگارش روی برگرداند، او را در عذابی بسیار سخت و روز افزون درخواهد آورد (جن) ، (۱۷)
توضیح: دوری از یاد خدا و غفلت، آثار و نتایج زیان باری به همراه دارد. یکی از این آثار، زندگی سخت در دنیا و آخرت است. کسانی که از یاد خدا غافل شوند،همواره دچار تنگی معیشت ،اضطراب، نگرانی و بسیاری از سختی های جسمی و روحی دیگر می گردند ، بنابراین، مقصود از عذاب سخت در آیهی مذکور، تنها عذاب اخروی نیست؛ بلکه شامل عذابهای دنیوی و محرومیت از بهره های مادی دنیا نیز هست؛ هنگامی که خداوند روی رحمت و فیض خود را از بندهای بگرداند، درهای عالم به روی وی بسته و جهان با همهی فراخی و و وسعتش بر او تنگ شده و او را می فشارد .
حدیث: امام علی (علیه السلام):
«مَن طالَت غَفلَتُهُ تَعَجَّلَت هَلَكَتُهُ؛ هر که غفلتش به درازا کشد، هلاکتش شتاب گیرد.
📚 غررالحکم:ج ۵ ص ۲۷۲ ح ۸۳۱۸.
❇️ چرا اهل بهشت از بعضی دیگر بالاترند؟⁉️
🌸 قالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلى الله عليه وآله وسلم):
💎 يا اَباذَرٍّ اِنَّ اللَّهَ جَلَّ ثَناؤُهُ، لَيُدْخِلُ قَوْماً الْجَنَّةَ فَيُعْطِيهِمْ حَتَّى يَمَلُّوا، وَ فَوْقَهُمْ قَوْمٌ فِى الدَّرَجاتِ الْعُلى، فَاِذا نَظَرُوا اِلَيْهِمْ عَرَفُوهُمْ فَيَقُولُونَ رَبَّنا، اِخْوانُنا كُنَّا مَعَهُمْ فِى الدُّنْيا، فَبِمَ فَضَّلْتَهُمْ عَلَيْنا؟ فَيُقالُ، هَيْهاتَ هَيْهاتَ، اِنَّهُمْ كانُوا يَجُوعُونَ حِينَ تَشْبَعُونَ، وَ يَظْمَئُونَ حِينَ تَرْوَوْنَ، وَ يَقُومُونَ حِينَ تَنامُونَ، وَ يَشْخَصُونَ حِينَ تَخْفِضُونَ.
🌸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مي فرمايند:
✅ اى ابوذر، خداوند متعال، گروهى را داخل بهشت مى كند و آنقدر به آنها (نعمت و كرامت) مى دهد كه خسته شوند در حالى كه گروهى ديگر در درجات بالاتر از آنها هستند، پس هنگامى كه به آنها نگاه مى كنند آنها را مى شناسند و مى گويند خداوندا، اينها برادران ما هستند كه در دنيا با هم زندگى مى كرديم، پس چرا آنان را بر ما برترى دادى؟
در جواب گفته مى شود هيهات هيهات، زمانى كه شما (در دنيا) سير بوديد آنها گرسنگى مى كشيدند و زمانى كه شما سيراب بوديد آنها در تشنگى بسر مى بردند و زمانى كه شما در خواب بوديد آنها (در مقابل من در حال عبادت و بندگى) ايستاده بودند و زمانى كه شما راحت مى نشستيد آنها (در راه خدا) هجرت مى كردند.
📚کتاب احادیث الطلاب ص 67.
💠 #داستان_اخلاق_کریمانه‼️
مرد شامی، امام حسن را سواره دید. شروع به نفرین کرد؛ امام، پاسخ او را نمی داد. هنگامی که مرد از دشنام فارغ شد، امام به سوی او آمد و به او سلام کرد و خندید و فرمود:
🔸 «ای پیرمرد! به گمانم مرد غریبی هستی و شاید مرا اشتباه گرفته ای. پس اگر از ما طلب بخشش کنی، از تو در می گذریم، و اگر از ما مالی بخواهی، به تو می دهیم، و اگر از ما راه نمایی بخواهی، راه نمایی ات می کنیم، و اگر از ما مَرکب بخواهی، مرکبی برایت فراهم می کنیم، و اگر گرسنه باشی، تو را سیر می کنیم، و اگر برهنه باشی، تو را می پوشانیم، و اگر نیازمند باشی، تو را بی نیاز می سازیم، و اگر رانده شده باشی، پناهت می دهیم، و اگر نیازی داشته باشی، برایت برآورده می سازیم. اگر بار و بُنه ات را به سوی ما حرکت دهی و تا زمان کوچیدن، میهمان ما باشی، برایت سودآورتر است؛ زیرا ما جایی فراخ و موقعیت و اعتباری خوب و ثروتی انبوه داریم».
🔸هنگامی که آن مرد، سخن او را شنید، گریست و آن گاه گفت: گواهی می دهم که تو جانشین خدا در زمین هستی، و خدا داناتر است که رسالت های خود را کجا قرار دهد. تو و پدرت، مبغوض ترینِ خلق خدا نزد من بودید؛ امّا اینک، محبوب ترینِ خلق خدا نزد من هستید.
#داستان | #حکمت_کریمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همیشه سربلند جمهوی اسلامی #ایران
🇮🇷
💠اهمیت زیارت امام رضا (علیه السلام)⁉️
🔸در خصوص زیارت امام رضا (علیه السلام) مرحوم شیخ صدوق (رحمه الله علیه)، هم در من لا يحضره الفقيه و هم در عيون روایات متعددی را از ائمه معصومین (علیهم السلام) ذکر کرده است که نشان دهنده اهمیت زیارت امام هشتم علیه السلام است.
🔸نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) سال ها قبل از تولد امام رضا علیه السلام فرمودند: «سَتُدْفَنُ بَضْعَةٌ مِنِّى بِخُرَاسَانَ» پاره تنی از من در سرزمین خراسان به خاک سپرده می شود - این تعبیر بضعة منی فقط در مورد امام رضا علیه السلام و حضرت زهرا (علیها السلام) ذکر شده است - «مَا زَارَهَا مَكْرُوبُ إِلَّا نَفَّسَ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ كَرْبَهُ» هر کسی که ناراحتی و کربتی در دل دارد آن امام را زیارت کند غمش برطرف می شود، «وَ لاَ مُذْنِبٌ إِلَّا غَفَرَ اللَّهُ ذُنُوبَهُ» (1) هیچ گناه کاری به زیارت او نمی رود مگر آن که با آمرزش و گناه بر می گردد. ببینید هم غم زدایی و هم گناه زدایی، هم زدوده شدن اندوه و هم آمرزش گناه، خبری است که نبی مکرم اسلام (صلى الله عليه و سلم) سال ها قبل از تولد امام رضا (علیه السلام) درباره ثواب زیارت آن حضرت بیان فرمودند.
🔸وجود مقدس امير المؤمنین (علیه السلام) فرمودند:
«سَيُقْتَلُ رَجُلٌ مِنْ وُلْدِي بِأَرْضِ خُرَاسَانَ بِالسَّمِ ظُلْماً، اِسْمُهُ اِسْمِي وَ اسْمُ أَبِيهِ اِسْمُ ابْنِ عِمْرَانَ مُوسَى عَلَيْهِ السلام، أَلَا فَمَنْ زَارَهُ فِي غُرْبَتِهِ» فرزندی از فرزندان من به وسیله سم به شهادت می رسد که نامش نام من است و در سرزمین خراسان به خاک سپرده می شود، هر کسی که او را زیارت کند «غَفَرَ اللهُ لَهُ ذُنُوبَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْهَا وَ مَا تَأَخَّرَ» (2) خداوند گناهان گذشته و آینده او را مورد آمرزش قرار می دهد.
🔸امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «تُقْتَلُ حَفَدَتِي بِأَرْضِ خُرَاسَانَ فِي مَدِينَةٍ يُقَالُ لَهَا طُوسُ، مَنْ زَارَهُ إِلَيْهَا عَارِفاً بِحَقِّهِ» هر کسی در سرزمین خراسان با معرفت فرزند مرا زیارت کند، «أَخَذْتُهُ بِيَدِى يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ أَدْخَلْتُهُ الْجَنَّةَ» (3) روز قیامت دستش را می گیرم و وارد بهشت می کنم.
🔸پدر بزرگوارش امام کاظم (علیه السلام) فرمود: «مَنْ زَارَهُ وَ بَاتَ عِنْدَهُ لَيْلَةً كَانَ كَمَنْ زَارَ اللَّهُ فِي عَرْشِهِ» (4) هر کسی فرزند مرا زیارت کند و یک شب در نزد او بیتوته کند گویا خداوند را در عرش زیارت کرده و فرزندش جواد الائمه (علیه السلام) فرمود: «ضَمِنْتُ لِمَنْ زَارَ قَبْرَ أَبِي بِطُوسَ عَارِفاً بِحَقِّهِ الْجَنَّةَ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ» (5) من خودم ضامن هستم آن که با معرفت پدرم را زیارت کند بهشت برود؛ و خود امام رضا (علیه السلام) فرمود: «مَنْ زَارَنِي عَلَى بُعْدِ «مَنْ زَارَنِي عَلَى بُعْدِ دَارِي وَ مَزَارِي أَتَيْتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِي ثَلَاثَةِ مَوَاطِنَ حَتَّى أُخَلِصَهُ مِنْ أَهْوَالِهَا إِذَا تَطَايَرَتِ الْكُتُبُ يَمِيناً وَ شِمَالاً وَ عِنْدَ الصِّرَاطِ وَ الْمِيزَانِ» (6)
🔹هر کس به زیارت من بیاید سه جا به یاری او می آیم تا از ترس و بیم رهایش سازم: 1- زمانی که نامه های اعمال را به دست راست و چپ می دهند، 2- کنار پل صراط، 3- کنار میزان
🔻پی نوشت:
1- من لا يحضره الفقیه، ج 2، ص 583؛ وسائل الشیعه، ج 14، ص 553؛ بحار الأنوار، ج 99، ص 33.
2- من لا يحضره الفقيه، ج2، ص584؛ وسائل الشیعه، ج 14، ص 554 ؛ بحار الأنوار، ج 49 ، ص 286
3- من لا يحضره الفقیه، ج 2، ص 584؛ وسائل الشیعه، ج 14، ص 554؛ بحار الأنوار، ج 99، ص 35 .
4- الکافی، ج 4، ص 588؛ التهذیب، ج 6، ص 84؛ وسائل الشیعة، ج 14، ص 565
5- من لا يحضره الفقیه، ج 2، ص 583؛ وسائل الشیعه، ج 14، ص533؛ عيون أخبار الرضا، ج 2، ص 256
6- من لا يحضره الفقيه، ج 2، ص 584؛ التهذیب، ج 6، ص 85؛ وسائل الشيعة، ج 14، ص551.
📗منبع: کتاب سوگ چهل و هشتم - سخنرانی های استاد دکتر رفیعی
🔴 اسیر شیطان
♦️حضرت موسی (علیهالسلام) در جایی نشسته بود، ناگاه ابلیس که کلاهی رنگارنگ بر سر داشت نزد موسی آمد. وقتی که نزدیک شد، کلاه خود را برداشت و مؤدبانه نزد موسی (علیهالسلام) ایستاد.
♦️موسی (علیهالسلام) گفت: تو کیستی؟
ابلیس گفت: من ابلیس هستم!
♦️موسی (علیهالسلام) گفت: آیا تو ابلیس هستی؟ خدا تو را از ما و دیگران دور گرداند!
ابلیس گفت: من آمدهام به خاطر مقامی که در پیشگاه خدا داری، بر تو سلام کنم!
♦️موسی (علیهالسلام) گفت: این کلاه چیست که بر سر داری؟
ابلیس گفت: با رنگها و زرق و برقهای این کلاه، دل انسانها را میربایم.
♦️موسی (علیهالسلام) گفت: به من از گناهی خبر ده که اگر انسان آن را انجام دهد، تو بر او چیره میشوی و هر جا که بخواهی، او را میکشی.
ابلیس گفت: اذا اعجبته نفسه و استکثر عمله، و استصغر فی عیبه ذنبه؛
⏺ سه گناه است که اگر انسان گرفتار آن بشود، من بر او چیره میگردم:
1- هنگامیکه او، خودبین شود و از خودش خوشش آید؛
2- هنگامیکه او عمل خود را بسیار بشمارد؛
3- هنگامیکه گناهش در نظرش کوچک گردد.
📚 اصول کافی، ج 2، ص 262
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅توصیه استاد فاطمینیا:
هر وقت گرفتاری داشتید، نذر کنید خانوادهتون رو خوشحال کنید.
🔰حجت_الاسلام_فاطمی_نیا ( پسر استاد فاطمی نیا)