🍃🍃🌺🍃🍃
🔹 همین یک آیه کافی است که ما بفمیم راه زندگی انسان از اول بلوغ تا آخر عمر چیست؟
🔸می گوید:«أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ»
🔹پس گوش به حرف شیطان ندهیم چه کار کنیم؟!
🔸«أَنِ اعْبُدُونِي» ⬅️
گوش به حرف من خدا بدهید
🔹که «هَذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ» ⬅️
صراط مستقیم که راه همه انسان هاست .
در زندگی با همین آیه تفسیر میشود.
🔹اطاعت فرمان خدا یعنی صراط مستقیم.
↩️ آیه الله خوشوقت_هفته نامه افق حوزه
┅✧❁☀️❁✧┅
👳♂آورده اند که، عارفی معروف به نانوایی رفت و چون لباس درستی نپوشیده بود نانوا به او نان نداد و عابد رفت.
مردی که آنجا بود عابد را شناخت
به نانوا گفت این مرد را می شناسی؟
گفت : نه
مرد گفت : فلان عابد بود
نانوا گفت : من از مریدان اویم
دنبالش دوید و گفت می خواهم شاگرد شما باشم ، عابد قبول نکرد
نانوا گفت اگر قبول کنی من امشب تمام آبادی را طعام می دهم ، عابد قبول کرد
وقتی همه شام خوردند
نانوا گفت : سرورم دوزخ یعنی چه؟
عابد پاسخ داد : دوزخ یعنی اینکه تو برای رضای خدا یک نان به بندۀ خدا ندادی ولی برای رضایت دل بندۀ خدا یک آبادی را نان دادی...
@navaa10
🍃 🌼 ﷽🌼🍃
💠 امام علی (علیه السلام):
✍🏻 مؤمن تمام وقتش مشغول است(یعنی مومن وقتش را #هدر نمی دهد و تماما مشغول کارهایی است که خدا از او #انتظار دارد و موجب خشنودی و #ثواب الهی است)
📚 #حکمت_333 نهج البلاغه
🍂🥀🍂
🔹 روز یکشنبه متعلق به امیر المومنین علی (علیه السلام) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) میباشد.
🍃🌾🍃
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
🙏در نشر معارف فرهنگی اسلامی سهیم باشیم.
این نکات عجیب رو زندگانی امام رضا روکه شاید خیلیاتون نشنیده باشید رو باهم مرور کنیم.
✍حسیندارابی
@hosein_darabi
#تلنگر_ایستگاه_تفکر‼
🔰توصیه حضرت عیسی(علیه السلام) برای فحشا ⁉️
◀️روزى حواریون عیسى (علی نبینا و آله و علیه السلام) به حضور آن حضرت آمدند و عرض کردند: اى آموزگار ارشاد! ما را از پندهاى خود بهره مند فرما.
🔆عیسى (علیه السلام) فرمود: پیامبر خدا موسى (علیه السلام) به اصحابش فرمود: سوگند دروغ، نخورید؛ ولى من مى گویم سوگند – خواه راست باشد و خواه دروغ – نخورید.
♦️آنها عرض کردند: بیش تر ما را نصیحت کن. فرمود: موسى (علیه السلام) به اصحابش فرمود: زنا نکنید، من مى گویم حتى فکر زنا نکنید
🔻زیرا آن کس که فکر زنا می کند مانند کسی است که در یک اتاق نقاشى شده، آتش روشن کند، اگرچه آتش اتاق را نسوزاند ولی دود آن، اتاق نقاشى شده را سیاه و تاریک مى کند. فکر زنا هم قلب و روح انسان را تیره و آلوده مى سازد، گرچه آن عمل را انجام ندهد
◀️انسان یک نیرویی دارد و آن این است که دائما ذهنش و خیالش کار میکند
◀️واین یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند ، یعنی انسان نیاز به کنترل قوه خیال دارد . اگر قوه خیال آزاد باشد منشأ فساد اخلاق انسان میشود
◀️امیرالمؤمنین ( ع ) میفرمایند : مَن أصلَحَ نفسَهُ ملَكَها ، مَن أهمَل نَفسَهُ أهلَكَها .
◀️ هر كه نفْس خود را اصلاح كند، بر آن مسلّط شود و هر كه نفْس خويش را به حال خود رها سازد او را هلاك گرداند. ( غررالحکم / 7781-7782 )
✅یعنی " اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی ، او تو را به خودش مشغول میکند " . یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمیشود
💢لذا مهمترین کار برای جلوگیری از فحشا کنترل قوه خیال است و انسان باید افسار آن را در دست بگیرد وگرنه همین خیال انسان را به ناکجا آباد سوق می دهد
راههای کنترل خیال:
1️⃣ تفکر در باره آیات و روایات و خداوند و نعمت های او
2️⃣ انصراف خیال: یکی دیگر از راههای کنترل خیال انصراف است. یعنی به محض اینکه خیال انسان مشغول به تصویر ناشایستی شد سریعاً خود را با انجام کاری منصرف کنیم بهعنوانمثال با دوستی شروع به صحبت کنیم و یا به خواندن کتابی مشغول شویم.
3️⃣ برخلاف عمل کردن: یکی از بهترین راهها برای مبارزه با خیالات شهوانی و گناهآلود، آن است که به محض آمدن خیال و تصور گناه در ذهن، فرد ذهن خود را متوجه امور شریف یا مباح نماید و دربارهی آن امور به تصویرگری بپردازد.
4️⃣ کنترل حواس ظاهری به خصوص چشم.زیرا چشم دروازه قلب است
ز دست دیده و دل هر دو فریاد
که هر چه دیده بیند دل کند یاد
بسازم خنجری نیشش ز فولاد
زنم بر دیده تا دل گردد آزاد
❓❓ایستگاه تفکر:در جامعه امروزی کنترل نگاه بسیار سخت شده تجربه شما در کنترل نگاه را با دوستان دیگر به اشتراک بگذارید
[1] الكافي عَلِيُّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ وَ عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِي الْعَبَّاسِ الْكُوفِيِّ جَمِيعاً عَنْ عَمْرِو بْنِ عُثْمَانَ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: اجْتَمَعَ الْحَوَارِيُّونَ إِلَى عِيسَى ع فَقَالُوا لَهُ يَا مُعَلِّمَ الْخَيْرِ أَرْشِدْنَا فَقَالَ لَهُمْ إِنَّ مُوسَى كَلِيمَ اللَّهِ ع أَمَرَكُمْ أَنْ لَا تَحْلِفُوا بِاللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى كَاذِبِينَ وَ أَنَا آمُرُكُمْ أَنْ لَا تَحْلِفُوا بِاللَّهِ كَاذِبِينَ وَ لَا صَادِقِينَ قَالُوا يَا رُوحَ اللَّهِ زِدْنَا فَقَالَ إِنَّ مُوسَى نَبِيَّ اللَّهِ ع أَمَرَكُمْ أَنْ لَا تَزْنُوا وَ أَنَا آمُرُكُمْ أَنْ لَا تُحَدِّثُوا أَنْفُسَكُمْ بِالزِّنَا فَضْلًا عَنْ أَنْ تَزْنُوا فَإِنَّ مَنْ حَدَّثَ نَفْسَهُ بِالزِّنَا كَانَ كَمَنْ أَوْقَدَ فِي بَيْتٍ مُزَوَّقٍ فَأَفْسَدَ التَّزَاوِيقَ الدُّخَانُ وَ إِنْ لَمْ يَحْتَرِقِ الْبَيْتُ/
📚بحار الأنوار علامه مجلسی(ط - بيروت) ج14، ص331.
#گناه_گریزی
#میلاد_حضرت_مسیح(علیه السلام)
🌹 سلام علیکم ✋
چهارم دیماه
زادروز مسعود پیامبر بزرگ الهی،
یاریگر آخرین منجی و موعود بشر
حضرت عیسی مسیح (ع)
بر موحدان پاکدامن، خجسته باد 💐
❄️⛄️❄️⛄️❄️⛄️❄️⛄️❄️⛄️❄️
💎 توصیهای کاربردی از حضرت عیسی(علیه السلام)
🔻حضرت عيسى (عليهالسلام):
إيّاكُم وَ النَّظَرَ إلَى المَحْذُوراتِ؛ فَإنَّها بَذرُ الشَّهَواتِ وَ نَباتُ الفِسْقِ
➖ از #نگاهكردن به آنچه منع شده است، بپرهيزيد؛ چراكه آن بذر شهوتها و رويش گناه است.
📚 بحارالأنوار، ج۱۰۴ ص ۴۲ ح ۵۲
•┈┈••✾••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بغض و تحسین رهبر انقلاب از یک شعر فاطمی سلام الله علیها😭😭
🔹رهبر انقلاب (حفظه الله): من رزق سال کشور را در شبهای فاطمیه میگیرم.
پ.ن: از الان برای فاطمیه خودتون رو آماده کنید و دیگران رو هم تشویق کنید تا در این ایام سنگ تمام بزارن. مطمئن باشید اهل بیت (ع) در دنیا و آخرت نگاه ویژهای به نوکران مادرشون خواهند کرد.
#فاطمیه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#امام_زمان
YEKNET.IR - zamine - fatemie 2 - 1401 - rasouli.mp3
6.21M
🔳 #ایام_فاطمیه
🌴کجایی بارون؟ بباری حالا!
🌴خونهی امید علی میسوزه!
🎤 #مهدی_رسولی
💔🖤
❇️ خطبه فدکیه 0️⃣1️⃣
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
کیفیت ورود حضرت زهرا علیها السلام به مسجد برای ایراد خطبه فدکیه
🔆در سند این خطبه راوی قبل از پرداختن به بیانات حضرت، به چگونگی حضور ایشان در مسجد و نوع پوشش حضرت زهرا علیها السلام و نوع راه رفتن ایشان هنگام حرکت اشاره میکند:
🔅ورود به مسجد:
🔸«لَمّا أَجمَعَ ابوبکرٍ وَ عُمَرٍ علی مَنعِ فاطمةَ فَدَکاً وَ بَلَغَها ذلکَ»؛ زمانی که ابوبکر و عمر تصمیم گرفتند که مانع رسیدن فدک به حضرت زهرا سلام الله علیها شوند و این خبر به آن حضرت رسید،
🔸 «لاثَت خِمارَها عَلی رَأسِها»؛ حضرت زهرا علیها السلام برخاستند و خِمار را بستند.
«لاثَ» به معنی پیچیده است. مثلاً میگوییم «فلانٌ لاثَ العَمَامَةَ علی رأسِهِ»؛ یعنی: فلانی عمامه را به سرش پیچید.
اما «خِمار» چیزی بوده است بزرگتر از روسریهای فعلیِ زنها، به صورتی که سر و سینه و گردن را میپوشانده است و همان است که در آیه شریفه آمده است: «وَ لْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلی جُيُوبِهِنَّ»؛[1] روسریهایشان را طوری روی سر بیندازند که سینه را بپوشاند. خُمُر جمع خِمار است. از لفظ خمار هم معلوم میشود که حضرت طوری آن روسری را به کار برده بودند که روی گردن و سینه ایشان پوشیده شده بود.
🔸«وَاشْتَمَلَتْ بِجِلْبابِها»؛ و جلباب را بر سر افکندند.
«جلباب» نوعی پوشش سراسری بوده که روی لباسها میپوشیدهاند. شاید چیزی شبیه عبای امروز یا پیراهن بلند عربی. حضرت آن پوشش سراسری را هم طوری بر سر افکندند که محیط بر تمام بدن ایشان بود.
🔸«وَ أقْبَلَتْ فی لُمَّةٍ مِنْ حَفَدَتِها وَ نِساءِ قَوْمِها». حضرت زهرا سلام الله علیها همراه با گروهی هم سن و سال یا هماهنگ، یا از یاران، اعوان و خویشاوندان ایشان بودند حرکت کردند.
تا اینجا یکی از مسائل قابل توجه، مسئله پوشش حضرت است که ایشان برای وارد شدن در مسجد که مردان در آنجا حضور داشتند، چگونه خودشان را از نظر پوشش آماده کردند.
نکته دیگر توجه به جماعتی است که آن حضرت را در حرکت به سمت مسجد همراهی کردند و احتمال زیاد دارد که منظور همراهان از این کار، یاری حضرت زهرا علیها السلام باشد. همانطور که امروز اگر کسی برای حضور در مجلس احتجاج حرکت میکند، گروهی از همفکرانش نیز او را همراهی میکنند. پس در این اقدام حضرت، دو احتمال وجود دارد. اول آنکه شخصیت ظاهری ایشان محفوظ بماند، دوم اینکه پیکره ظاهری حضرت هم در بین مردها نمایان نشود و در میان گروه زنان، پوشیده بماند.
🔸«تَطَأُ ذُیُولَها». در راه رفتن، پا روی پایین لباسش میگذاشت. (یا بر اثر ناراحتی با شتاب حرکت میکرد).
در اینجا به طور مسلّم منظور این است که لباس ایشان آنقدر بلند بود که گاه زیر پا قرار میگرفت و چون ممکن است از این عبارت، برداشت شود که حضرت در راه رفتن عجله داشتند، در ادامه آمده است:
🔸«ما تَخْرِمُ مِشْیَتُها مِشْیَةَ رَسولِ الله»؛[2] راه رفتن حضرت، کمی از راه رفتن پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله نداشت. یعنی با همان متانت و وقار رسول اکرم حرکت میکرد و آن عظمت و وقار و متانت در راه رفتن او بود و همه آنچه را که شایسته یک زن است رعایت کرده بود.
✳️در این عبارت دو نکته وجود دارد:
اول آنکه رفع این شبهه است که چرا حضرت تند میرفت و عجله داشت که پاسخ میگوید مشی او مثل پدرش بود؛ یعنی با همان متانت و وقار، دوم اینکه شاید به دلیل بلند بودن، لباس قهراً زیر پا قرار میگرفته است.
سپس حضرت وارد مسجد شد در حـالی کـه گرداگـرد ابوبکر را جمـع زیادی از مهاجرین و انصار و دیگر مسلمین گرفته بودند. همین که خبردار میشوند دختر پیغمبر در راه مسجد است یا به محض ورود ایشان محیط را آماده میکننـد و برای حفظ حضرت از نگاه مـردان، پـردهای بین ایشان و مهـاجرین و انصـار حاضر در مسجد نصـب میکنند و این روش و احترام به صورت سنّت درآمده است و امروزه نیز در مجالس مذهبی رعایت میشـود .
🔅آغاز سخن:
حضرت زهرا سلام الله علیها قبل از آغاز سخن نالهای کرد و نالهاش آنچنان جانسوز بود که تمام مهـاجرین و انصار و زن و مردی که در مسجد بودند شروع کردند به گریه کردن، اما گریـهای که معمـولی و عادی نبود...
—————
[1]. نور، آیه 31.
[2]. ترجمه جلد 43 بحار الأنوار.
#محبت_به_اهلبیت
#خطبه_فدکیه#فاطمیه#جهاد_تبیین
43.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | روضهخوانی آقای حاج مهدی رسولی در دومین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمهزهرا سلاماللهعلیها در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۱/۱۰/۴
🏷 #سرمشق_فاطمی