زمان کنار گذاشتن فطریه چه موقع است؟
🔹از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلف باید فطریه را پیش از نماز عید بپردازد، ولی اگر نماز عید نمیخواند، میتواند دادن فطریه را تا ظهر به تأخیر بیندازد.
🔹در صورتی که آن را از مال خود جدا کرده و کنار گذاشته، تأخیر در پرداخت چنانچه برای غرض عقلایی باشد و سهل انگاری محسوب نشود، اشکال ندارد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنابراحتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
🌙 اعلام رؤیت هلال از رادیو و تلویزیون
🔷 س ۶۶۰۶: اگر هلال ماه شوّال در یک شهر دیده نشود، ولی تلویزیون و رادیو از حلول آن خبر دهند، آیا کافی است یا تحقیق بیشتری واجب است؟
✅ ج: اگر مفید یقین یا اطمینان به ثبوت هلال گردد یا صدور حکم به هلال از طرف ولی فقیه باشد، کافی است و نیازی به تحقیق نیست.
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
‼️ قوت غالب در فطریه
🔷 س ۶۶۰۵: کسی که در طول سال، بیشتر برنج استفاده می کند تا نان، آیا باید سه کیلو برنج یا مبلغ آن را برای فطریه بدهد؟
✅ ج: فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می کند و منحصر به قوت غالب شخص نیست.
#احکام_فطریه #قوت_غالب
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
‼️ زکات فطرۀ میهمان
🔷 س ۶۶۰۰: اگر ميهمان، فطریه خودش را بدهد، آيا از عهده صاحب خانه ساقط مىشود؟
✅ ج: اگر میهمان، نان خور صاحب خانه محسوب شده و با اجازه و از طرف او فطریه خود را بدهد، از عهده ميزبان ساقط مى گردد.
#احکام_فطریه #فطریه_میهمان
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ | و اکنون پس از سه سال...
📣 اقامه نماز عید فطر به امامت حضرت آیتالله خامنهای در مصلای امام خمینی (ره) تهران
✅روز عید فطر؛ ساعت ۸ صبح
➕ لحظاتی از شعاردادن شهید سلیمانی در ابتدای خطبههای رهبر انقلاب در آخرین حضور در نماز عید فطر سال ۱۳۹۸
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
🌺 آیتاللهالعظمی بهجت(ره): در عصر غیبت، شرکت در نماز عید فطر به امامت ولی فقیه "واجب" است.
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
🔰چند نکته و توصیه ستاد برگزاری نماز عید فطر تهران خطاب به نمازگزاران
🔹 برنامههای ویژه جایگاه از ساعت ۷ صبح آغاز خواهد شد و نماز عید فطر به امامت رهبر فرزانه انقلاب، در حدود ساعت ۸ صبح اقامه خواهد شد.
🔹 مصلای بزرگ امام خمینی(ره) از ورودیهای بزرگراه شهید سلیمانی و ایستگاه متروی مصلی، دربهای شماره ۱۸ و ۱۹ در ضلع شمالی و ورودیهای خیابان شهید قنبرزاده، دربهای شماره ۱۲، ۱۳، ۱۴ و ۱۵ در ضلع شرقی از ساعت ۴ صبح پذیرای شما گرامیان خواهد بود.
🔹دربهای ضلع جنوبی مصلی، تماماً بسته خواهند بود.
🔻 ایستگاههای سهروردی، شهید قدوسی برای تخلیه مسافران در نظر گرفته شده است.
🔻همه دربهای مصلی، حتی دربهای بسته ضلع جنوبی، پس از پایان مراسم، برای خروج راحتتر جمعیت باز خواهند شد.
🔻استفاده از سرویسهای حمل و نقل شهری، اتوبوس و قطارشهری از ساعت ۵ صبح روز عید رایگان خواهد بود.
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
📣 وداع با ماه رمضان
🔸 امام خامنهای: در دعای وداع ماه مبارک رمضان، امام سجاد (علیهالسلام) میفرماید: «تَشکُرُ مَن شَکَرَکَ وَ أنتَ ألهَمتَهُ شُکرَکَ»؛ تو بودی که شکرگزاری را به دل شاکران الهام کردی. «وَ تُکافِئُ مَن حَمِدَکَ وَ أنتَ عَلَّمتَهُ حَمدَکَ»؛ تو بودی که توفیق دادی، تعلیم دادی که بتواند حمد تو را به جا بیاورد. به قول شاعر:
گفت آن الله تو لبیک ماست
و آن نیاز و درد و سوزت پیک ماست
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac
.
♻️ چرا علما برای اثبات عید فطر به تقویم اکتفا نمیکنند
میگویند وقتی اساتید علم نجوم و ریاضی با محاسبات دقیق نجومی، تعیین کردند که فلان روز #عید_فطر است، حتما هست دیگر چرا روحانیون دنبال هلال ماه هستند؟
برای پاسخ به این سئوال، ماجرای زیر را بخوانید:
حضرت علامه حسن زاده آملی در هزار و یک کلمه، جلد۲، صفحه ۴۹۵ نقل میکنند: بنده در نه سال از سنه ۱۳۳۷ شمسى تا سنه ۱۳۴۵ تقویم - یعنى سالنامه - استخراج کردهام و مأخذ استخراجم، زیج بهادرى و زیج الغ بیکى و نسخهاى از تسهیل زیج محمّد شاهى بوده است.
یکى از استادان ریاضى آن زمان دانشگاه تهران که چند سالى است از این نشأت رخت بربسته است در دو واقعه، آشکارا مرا تکذیب کرد که در هر دو واقعه، صحّت محاسبه من به وقوع پیوست.
1️⃣ یکى واقعه کسوفى بود که یک روز یا دو روز قبل از روز وقوع آن در روزنامه اطلاعات وقوع آن را یعنى صحّت محاسبه مرا تکذیب کرده است و چون کسوف به وقوع پیوست و صحّت محاسبه ما به منصّه ظهور رسید، در فرداى آن روز، در همان روزنامه عذرخواهى کردند و ما نیز به احترام اعتذار ایشان، اعتراضى ننمودهایم و آن کسوف را جز بنده هیچ مستخرجى خبر نداده بود که بنده متفرد بودم.
2⃣ واقعه دوم، موضوع رؤیت هلال ماه شوالى بود که باز بنده متفرد بودم که ماه مبارک رمضان سلخ ندارد، چون تقویمها منتشر شدهاند، مرحوم استاد آیة الله آقا شیخ محمد تقى آملى به من فرمود: شما یک نفر موافق ندارید، همگى ماه مبارک امسال را تمام مىدانند. عرض کردم من هلال شوال را هم از زیج بهادرى و هم از زیج الغ بیکى به چهارده افق ایران استخراج کرده ام، در نتیجه هلال شوّال در غروب ۲۹ ماه مبارک رمضان در همه این آفاق قابل رؤیت است چنانکه معلوم خواهد شد، و بحمد الله چنان بوده است که به عرض رسانده ایم.
❇️ در آن زمان آیت الله کاشانی رئیس مجلس بود، در روز عید فطر آن استاد ریاضی و دوستانش به محضر ایشان رفتند. مرحوم آقاى کاشانى به او گفت: چطور شده است که فقط یک طلبه ما درست استخراج کرده است؟ آن استاد ریاضى در جوابش این شعر سعدى را خوانده بود:
گاه باشد که کودک نادان / به غلط بر هدف زند تیرى
من به تفصیل مشخّصات هلال مذکور را مطابق آفاق یاد شده از دو زیج نام برده با خطاب محترمانه و مؤدّبانه به آن استاد ریاضى به مدیر آن روز اطلاعات داده ام و لکن از قبول آن خوددارى کرد. اما بالأخره قسمتى از آن را روزنامه وظیفه آن روز که هنوز شهرت چشمگیرى کسب نکرده بود به چاپ رساند. شگفت اینکه در ماه مبارک سنه بعد آن، من متفرد در سلخ بودم و دیگران متفق که سلخ دارد و صحّت محاسبه ما به وقوع پیوست که در هیچ جاى ایران ادّعاى رؤیت هلال در غروب ۲۹ رمضان نشد و دو سه واقعه دیگر نیز مشابه همین وقایع پیش آمده است.
🔶 در #مسیر_هدایت باشید👇
https://eitaa.com/joinchat/4064215247Ce759d422ac