توجه 👇👇👇
💎 پاسخ سه تن از مراجع عظام تقلید به استفتاء درباره «سود وام اجاره مسکن»
🔻 سؤال
سلام علیکم اخیرا دولت به دنبال افزایش اجاره بها در سطح کشور، «وام اجاره مسکن» را برای مستأجران مدنظر قرار داده و مقرر شده که مستأجر به صورت ماهانه، ۱۳ درصد سود این وام را به دولت پرداخت نموده و در پایان مدت اجاره نیز اصل وام را به دولت برگرداند. با توجه به اینکه این پول صرف رهن منزل شده و کسب و کاری با آن انجام نمی شود، آیا دریافت این سود از سوی دولت، ربا نیست؟
◀️ پاسخ دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
با اهداء سلام و تحیت؛
پاسخ: دریافت کارمزد بیش از چهار درصد ربا و حرام است.
◀️ پاسخ دفتر حضرت آیت الله وحید خراسانی:
علیکم السلام
قرض به شرطِ بهره، ربا و حرام است و فرقی نمی کند چنین قرضی صرف کسب شود یا نشود.
◀️ پاسخ حضرت آیت الله نوری همدانی:
بسم الله الرحمن الرحیم
گرفتن سود به هر کیفیت ربا و حرام است و ربا نیز از جمله گناهان بزرگی است که اثر بسیار مخربی در جامعه و اقتصاد دارد.
منبع: خبرگزاری حوزه
•┈┈••✾••┈┈•
💢
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انتشار برای اولینبار؛ شرح زندگی سیاسی امام باقر(ع) توسط رهبر معظم انقلاب در سال ١٣۶١
💠پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
.
رهبر معظم انقلاب:
*◼️ عزاداری امسال باید باشکوه تر برگزار شود...*
◼️ دستور تشکیل کمیته کشوری عزاداری
آیت الله میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری:
( رهبرانقلاب برای محرم امسال کمیته ی کشوری عزاداری تشکیل دادند و به آقای قمی _رئیس سازمان تبلیغات_ دستور دادند که عزاداری امسال باید باشکوه تر برگزار شود.)
٩٩/۵/۵
فردا مصادف است با حرکت امام حسین از مکه ب سمت کربلا
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین
«161»وَ ما کانَ لِنَبِیٍّ أَنْ یَغُلَّ وَ مَنْ یَغْلُلْ یَأْتِ بِما غَلَّ یَوْمَ الْقِیامَهِ ثُمَّ تُوَفّی کُلُّ نَفْسٍ ما کَسَبَتْ وَ هُمْ لا یُظْلَمُونَ
و هیچ پیامبری را نسزد که خیانت کند و هر کس خیانت کند،آنچه را که (در آن)خیانت نموده روز قیامت به همراه آورد،سپس به هر کس پاداشِ کاملِ آنچه کسب کرده،داده شود و آنها ستم نبینند.
نکته ها:🌺🌺🌸🌸
* ✍✍شاید این آیه،پاسخی به آنان باشد که به خاطر جمع غنایم،منطقه حفاظتی احد را رها کردند.آنها به گمان این که از سهم غنیمت محروم نشوند،هشدارهای فرمانده خود را که می گفت:سهم شما محفوظ است و از نظر رسول خدا صلی الله علیه و آله دور نخواهد بود،نادیده گرفتند.
این آیه می فرماید:پیامبر در سهم شما از غنیمت خیانت نخواهد کرد،پس مطمئن باشید و به وظیفه ی خود عمل کنید.
* ✍✍امام باقر علیه السلام فرمودند:«مال دزدی و جنسِ به سرقت رفته،در برابر چشم خائن در دوزخ مجسّم شده،به او گفته می شود به آتش داخل شو وآن را خارج کن»
*✍✍ غشّ،تقلّب،غصب و خیانت از موارد«غِلّ»است.شخصی که مسئول جمع آوری زکات بود،خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله رسید و گفت:این مقدار از اموالی که جمع کرده ام زکات است و مربوط به شماست و این مقدار نیز هدایای مردم به خود من است.حضرت بالای منبر رفت و فرمود:آیا اگر این شخص در خانه اش می نشست کسی به او هدیه می داد؟! به خدا سوگند او با همین اموال حرام در قیامت محشور خواهد شد.
*✍✍ آنجا که مردم حتی به انبیا بدبین می شوند،شما چه انتظاری نسبت به خودتان دارید؟! از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمود:«رضایت مردم به دست نمی آید و زبانشان قابل کنترل نیست».
۱
پله پله تامعراج
«161»وَ ما کانَ لِنَبِیٍّ أَنْ یَغُلَّ وَ مَنْ یَغْلُلْ یَأْتِ بِما غَلَّ یَوْمَ الْقِیامَهِ ثُمَّ ت
👇👇🔹
پیام ها:
1-نه تنها پیامبر اسلام،بلکه همه ی انبیای الهی امین هستند. «وَ ما کانَ لِنَبِیٍّ...» نبوّت با خیانت سازگار نیست.کسی که می خواهد امین تربیت کند باید خود اهل خیانت نباشد.گرچه در بین رهبران غیر الهی،اهل خیانت کم نیست.
2-هیچ کس حتّی انبیا،از سوءظنّ مردم به دور نیست. «ما کانَ لِنَبِیٍّ أَنْ یَغُلَّ»
(ضعف ایمان از یکسو و حبّ دنیا از سوی دیگر،انسان را وادار می کند به انبیا سوءظنّ ببرد.)
3-از حریم انسان های پاک و اولیای خدا دفاع کنید. «وَ ما کانَ لِنَبِیٍّ أَنْ یَغُلَّ...»
4-به نمایش گذاردن مال حرام در قیامت،نوعی مجازات است.و چه سخت است که در برابر انبیا،شهدا وهمه ی مردم در قیامت،انسان را همراه با مالی که خیانت کرده بیاورند. «یَأْتِ بِما غَلَّ»
5-یاد قیامت،بازدارنده از خیانت است. «یَأْتِ بِما غَلَّ»
6-خیانت،خیانت است و مقدار آن مهم نیست. «یَأْتِ بِما غَلَّ» (کلمه ی«ما»در
جمله ی«یأت بما غلّ»شامل هر مقدار،گرچه اندک باشد،می شود).
7-قیامت صحنه ای است که نیکان،حسنات خود را می آورند، «جاءَ بِالْحَسَنَهِ»و خائنین خیانت های خود را به همراه دارند. «یَأْتِ بِما غَلَّ»
8-خداوند عادل است.هم جزا را کامل می دهد و هم ذرّه ای افراط نمی کند.
«وَ هُمْ لا یُظْلَمُونَ»
۲
«162»أَ فَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَ اللّهِ کَمَنْ باءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللّهِ وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصِیرُ
آیا کسی که در پی خشنودی خداوند است،مانند کسی است که به خشم و غضب خدا دچار گشته و جایگاه او جهنّم است؟و چه بد بازگشتگاهی است.
۳
«163»هُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ اللّهِ وَ اللّهُ بَصِیرٌ بِما یَعْمَلُونَ
آنان نزد خدا(دارای)درجاتی هستند و خداوند به آنچه انجام می دهند،بیناست.
نکته ها:
* 👈👈در شأن نزول این آیه آمده است:وقتی رسول خدا صلی الله علیه و آله دستور داد به سوی احد حرکت کنید،منافقان به بهانه های مختلف در مدینه ماندند و گروهی از مسلمانان سست ایمان نیز از آنها پیروی کرده و در جبهه حاضر نشدند.
*👈👈 در آیه ی 155 همین سوره خواندیم:خداوند کسانی را که از جبهه فرار کرده سپس پشیمان شدند می بخشد،امّا این آیه می فرماید:مرفّهان و منافقان بهانه گیر را نمی بخشد.
*👈👈 در آیاتی از قرآن این تعبیر آمده است که برای مؤمنان درجاتی است: «لَهُمْ دَرَجاتٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ»
«لَهُمُ الدَّرَجاتُ الْعُلی»امّا در این آیه می فرماید:خود مؤمنان درجات می شوند؛همان گونه که انسان های پاک همچون علیّ بن ابیطالب علیهما السلام ابتدا طبق میزان حرکت می کنند و سپس خود آنان میزان می شوند،ابتدا دور محور می گردند، سپس خود آنان محور حقّ می شوند.
پیام ها:📖📖
1-هدف مجاهدان واقعی،بدست آوردن رضای خداست،نه پیروزی و غنائم و خودنمایی. «أَ فَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَ اللّهِ...»
2-در جامعه اسلامی،نباید مجاهدان و مرفّهان یکسان دیده شوند.(با توجّه به شأن نزول) «أَ فَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوانَ اللّهِ... کَمَنْ باءَ...»
3-روی گردانی از جبهه و جنگ،بازگشت به غضب خداست. «کَمَنْ باءَ بِسَخَطٍ»
4-خشنودی یا خشم الهی باید تنها ملاک عمل یک مسلمان باشد. «رِضْوانَ اللّهِ...
بِسَخَطٍ مِنَ اللّهِ»💫💫
۴
«164»لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَهَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ
همانا خداوند بر مؤمنان منّت گذاشت که در میان آنها پیامبری از خودشان برانگیخت،تا آیات او را بر آنها تلاوت کند و ایشان را پاک کرده و رشد دهد و به آنان کتاب و حکمت بیاموزد،هر چند که پیش از آن،قطعاً آنها در گمراهی آشکار بودند.
نکته ها:🌺🌺🌸
*👈👈 «مَنّ»،به معنای سنگی است که برای وزن کردن اجسام بکار می رود و اعطاکردن هر نعمت سنگین و گرانبهایی را منّت گویند.امّا سنگین و بزرگ جلوه دادنِ کارهای کوچک، ناپسند است.بنابراین بخشیدن نعمت بزرگ،نیکو ولی بزرگ نمایی جلوه دادن نعمت های کوچک،ناپسند است.
*👈👈 بعثت انبیا از میان مردم دارای برکاتی است:
الف:مردم سابقه او را می شناسند و به او اعتماد می کنند.✅
ب:الگوی مردم در اجرای دستورات و فرامین الهی هستند.✅
ج:درد آشنا و شریک غم و شادی مردمند✅
د:در دسترس مردم هستند.✅
* ✍✍همچنان که حضرت علی علیه السلام در نهج البلاغه استفاده می شود،در دوره جاهلیّت مردم نه فرهنگ سالم داشتند و نه از بهداشت بهره مند بودند.
۵
پله پله تامعراج
«164»لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُو
📔📖پیام ها:
1-بعثت انبیا،از بزرگ ترین هدیه های آسمانی و نعمت الهی است. «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ»
2-گرچه بعثت برای همه ی مردم است،ولی تنها مؤمنان شکرگزار این نعمت هستند و از نور هدایت بهره می گیرند. «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ»
3-انبیا،از میان مردم و مردمی بودند. «مِنْ أَنْفُسِهِمْ»
4-تلاوت آیات قرآن،وسیله ی تزکیه و تعلیم است. «یَتْلُوا... یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ» 5-تزکیه بر تعلیم مقدّم است. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ»
6-تزکیه و تعلیم سرلوحه برنامه های انبیاست. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ»
7-رشد و خودسازی باید در سایه ی مکتب انبیا و آیات الهی باشد. «یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ» (ریاضت ها و رهبانیّت هایی که سرچشمه اش آیات الهی و معلّمش انبیا نباشند،خود یک انحراف است).
8-برای شناخت بهتر نعمت بعثت انبیا،به تاریخِ مردمان قبل از آنان باید مراجعه کرد. «إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ»
9-در محیطهای گناه آلود وگمراه نیز می توان کار کرد. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ... وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ»
10-در مکتب انبیا،پرورش روحی و آموزش فکری،در کنار بینش و بصیرت مطرح است. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَهَ»👆🌱🌱
۶
«165»أَ وَ لَمّا أَصابَتْکُمْ مُصِیبَهٌ قَدْ أَصَبْتُمْ مِثْلَیْها قُلْتُمْ أَنّی هذا قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِکُمْ إِنَّ اللّهَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ
آیا چون مصیبتی(در جنگ احد)به شما رسید که دو برابرش را(در جنگ بدر)به آنها(دشمن)وارد ساخته بودید،گفتند:این مصیبت از کجاست؟(و چرا به ما رسید؟) بگو:آن از سوی خودتان است.قطعاً خداوند بر هر کاری تواناست.
نکته ها:
* مسلمانان که در احد هفتاد کشته دادند و شکست خوردند،از پیامبر می پرسیدند:چرا ما شکست خوردیم؟خداوند خطاب به پیامبرش می فرماید که به آنها بگو:شما دو برابر این تعداد را در سال قبل،در جنگ بدر،به دشمن ضربه وارد کردید.شما از آنها هفتاد کشته و هفتاد اسیر گرفتید،به علاوه شکست امسال به خاطر تفرقه و سستی و اطاعت نکردن خودتان از فرماندهی بوده است.
پیام ها:
1-هنگام قضاوت،تلخی ها و شیرینی ها را با هم در نظر بگیرید.تنها شکست احد را نبینید، پیروزی بدر را هم یاد کنید. «قَدْ أَصَبْتُمْ مِثْلَیْها»
2-در جستجوی عوامل شکست،ابتدا به سراغ عوامل درونی و روحی و فکری خود بروید،سپس عوامل دیگر را پیگیری کنید. «قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِکُمْ»
3-خداوند بر هر چیزی قادر است،ولی ما باید شرایط لازم و لیاقت بهره برداری را به دست آوریم. «هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِکُمْ... إِنَّ اللّهَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
4-گمان نکنید که تنها مسلمان بودن برای پیروزی کافی است،تا در هر شکستی کلمه ی«چرا وچطور»را بکار ببرید،بلکه علاوه بر ایمان،رعایت اصول و قوانین نظامی وسنّت های الهی لازم است. «قُلْتُمْ أَنّی هذا قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِکُمْ»
۷
💫💫💫
پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
‼️شراکت چند نفر در گوسفند قربانی
🔷س 4284: در عید قربان با یک قربانی حداکثر چند نفر می تواند شریک بشوند؟
✅ج: در قربانی مستحبی محدود به تعداد خاصی نیست.
📕منبع: leader.ir
#Jõıň↓☆•←┄┅❥
••☞پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
الهی العفو
پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
🔻انتشار برای نخستین بار؛ گزیدهای از بیانات رهبرانقلاب درباره دعای عرفه
🔰هر کس دعای عرفه را تا آخر بخواند متحول میشود
💠رهبرانقلاب: دعای عرفهی امام حسین پُر از معارف است؛ یعنی واقعاً این را من با قاطعیّت به شما عزیزان عرض میکنم و بپذیرید که هر کسی مثلاً دعای عرفه را با توجّه به معنایش بخواند، از وقتی که این دعا را شروع میکند به خواندن تا به آخرش برسد، بکلّی تغییر میکند [نسبت] به آن آدمی که قبل از خواندن دعا بود؛ ولو دَهبار قبلاً خوانده باشد این دعا را؛ این جور معارفی در این دعاها هست. دعاهای صحیفهی سجّادیّه همین جور است؛ دعاهای صحیفهی سجّادیّه درس زندگی است؛ در همین دعاهایی که حضرت به حسب ظاهر، با گردن کج نشستهاند، گریه کردهاند و این دعا را خواندهاند، منش سیاسی یک آدم سیاستمدار در دنیای امروز فهمیده میشود؛ یعنی همان هویّت لازمِ یک انسان والای با شخصیّتِ قویّ فعّالِ پیشرو که در همهی زمینهها میتواند چنین آدمی پیش برود؛ در علم، در سیاست، در صنعت، در جنگ، در همه چیز. تمام این [دعاها] این هویّت را به انسان میبخشد.
۱۳۷۹/۱۰/۲۷
💻پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
🌸حدیث روز 🌸
❓در روز عرفه چه کنیم؟
🔻امام صادق علیه السلام:
تَخَیَّر لِنَفسِکَ مِنَ الدُّعاءِ ما أحبَبتَ واجْتَهِد، فإنَّهُ (یَومَ عَرَفَه) یَومُ دُعاءٍ و مَسألَهٍ
📎هرچه میخواهی برای خود #دعابخوان و [در دعا کردن] بکوش که آن روز [روز عرفه ] روز دعا و درخواست است.
📚 التهذیب الأحکام، ج۵، ص۱۸۲
🔸اگر جریان تحریف حقایق ایران شکست بخورد، تحریم ایران نیز قطعا شکست خواهد خورد
🔹هدف این تحریف دو چیز است: یکی ضربه به روحیهی مردم، یکی هم آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم. پول زیادی هم دارند خرج میکنند برای اینکه این حقایق را تحریف کنند.
🔸اگر نقطهی قوّتی در کشور باشد، مطلقاً انکار میکنند. نقطهی زرد اگر وجود داشته باشد، این را ده برابر میکنند برای اینکه روحیهی مردم و امید مردم، بخصوص امید جوانها، تضعیف بشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویرانه شود شهر تل آویو به زودی / والله نماند اثر از آل سعودی
👈 رجز جانانه این جوان انقلابی رو مقایسه کنید با نامهای که احمدی نژاد به بن سلمان نوشته و او را برادر و عالیجناب خطاب کرده...
🌍پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توصیه رهبر انقلاب برای مسئله عزاداری در محرم
🔹مدتهاست هرکسی یک چیزی درباره محرم میگوید. من میخواهم تأکید کنم در عزاداریها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت به ما میگویند. بنده خودم شخصا هرچه را که آنها لازم بدانند مراعات خواهم کرد.
🔹توصیه من به هیئات منبریها و مداحها و دیگران این است که هر کاری میکنید ببینید ستاد ملی کرونا چه میگوید اگر ضابطهای تایید کردند همه ما موظفیم آنرا رعایت کنیم.
✅کانال ایتاپله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
🍃🌸🍃🔶🍃🌼🍃🔶🍃🌸🍃
تواتر حدیث غدیر در کتب علمای اهل سنت
✅ قسمت دوم
🔥 #شهاب_الدین_آلوسی صاحب تفسیر " #روح_المعانی" نیز در این باره می نویسد:
🔺 وعن #الذهبی أن من کنت مولاه فعلی مولاه متواتر یتیقن أن رسول الله صلّى الله علیه وسلّم قاله، وأما اللهم وال من والاه، فزیادة #قویة_الإسناد
🔻 ذهبی می گوید: حدیث من کنت مولاه فعلی مولاه متواتر و به یقین سخن رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است، اما ادامه آن که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود: خدایا دوست بدار هر که علی (علیه السلام) را دوست دارد نیز سندش قوی است
📚 روح المعانی ،ج٦ ، ص١٩۵ ، ط دار احیاء التراث العربی
❤️ #مُبَلغ_غدیر_باشیم.
╭─═ঊঈ علے ঊঈ═─╮
پله پله تا معراج 👇
https://eitaa.com/joinchat/2443182128Ce0b9cc390d
╰─═ঊঈ مولا ঊঈ═─╯