AUD-20210615-WA0010.
2.95M
🌼🍃#دعای_عهد با صدای سید مهدی میرداماد
❤️با عشق بخوان❤️
#اَلّلهُمَ_صَلِّ_عَلی_مُحَّمدِ_وَ_آلِ_مُحَّمد #و_َعَجِّل_فَرَجَهُم
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
🌺🍃پرسیده بود: آیهی « ادعونی استجب لکم ... » مکّی است یا مدنی؟
🔸گفته بود: مکّی یا مدنی را نمیدانم، ولی فکر کنم، « کربلایی » باشد.
✅ در زیارت ناحیهی مقدّسه میخوانیم: السّلام عَلی مَنِ الإجابَة تَحتَ قُبّتِة ...
🌺🍃 زندگی قرآنی
✅ يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ وَ قُولُواْ قَوْلاً سَدِيداً. يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَ مَن يُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزاً عَظِيماً (احزاب/۷۰,۷۱)
🔹اى كسانى كه ایمان آوردهاید! تقواى الهى پیشه كنید و سخن (حقّ و) استوار گویید. تا خداوند كارهاى شما را اصلاح كند و گناهانتان را بیامرزد؛ و هر كس خدا و رسولش را اطاعت كند، بدون شک به رستگارى بزرگى دست یافته است.
🔸«قول سدید» سخنى است كه در آن سستى و لغو و دروغ و نفاق نباشد. سخنى كه همچون سدّى محكم، جلو شک و شبهه و فساد را بگیرد. در این آیات به چند مطلب اشاره شده که هر کدام عامل و زمینهساز دیگری است، یعنی: تقوا عامل اصلاح زبان و سخن استوار گفتن است، سخن استوار و حق گفتن عامل اصلاح اعمال انسان است و اصلاح کارها عامل آمرزش گناهان است؛ چرا که کارهای نیک، گناهان را از بین میبرند: ان الحسنات یذهبن السیئات (هود/۱۱۴)
⬅️ امام خامنهای(حفظه الله) در دیدار ائمه جمعه با ایشان، فرمودند: «هنر بزرگ خطیب جمعه این است که بتواند مفاهیم معرفتی و مفاهیم انقلابی را متناسب با نیازهای روز بازتولید کند. خیلی از مفاهیم انقلاب هست که ما یک روز شعارش را دادیم، دنبالش هم بودیم و هستیم اما امروز همان مفاهیم باید با ادبیات جدید، با ادبیات مناسب امروز تبیین بشود و بازتولید بشود. هنر امام جمعه این است که بتواند مسئله عدالت را، مسئله استقلال را، مسئله حمایت از مستضعفین را، مسئله پیروی از شریعت را، این چیزهایی که جزو اصول و مبانی انقلاب است، این مفاهیم عالی را بتواند بازتولید کند با زبان امروز با زبان نسل جوان؛ سخنگوی انقلاب باشد.»
❇️ از پيامهای آیات
▫️لازمهى ایمان، داشتن تقواست، «یا ایّها الّذین آمنوا اتّقوا اللّه» و لازمهى تقوا سخن استوار است. «اتّقوا اللّه و قولوا قولا سدیداً»
▫️انسان مؤمن، شایستگى تقوا و قول سدید را دارد. «الّذین آمنوا - اتّقوا - قولوا»
▫️نشانهى ایمان، هم ظاهرى است، «قولا سدیداً» و هم باطنى. «اتّقوا اللّه»
▫️سخن سدید تنها به الفاظ آن نیست، بلكه به محتواى آن است، در واقع این فكر و اندیشه است كه باید محكم و استوار باشد. «قولوا قولاً سدیداً»
▫️هر شنیدهاى، قابل بازگو كردن نیست. «قولاً سدیداً»
▫️اگر انسان در رفتار و كردار تقوا را مراعات كند، باقى مسائل را خداوند حل مىكند. «یصلح لكم اعمالكم و یغفر لكم» (نظیر آیه ۳۱ سوره نساء كه مىفرماید: «اِن تجتنبوا كبائر ما تُنهون عنه نكفّر عنكم سیّئاتكم»)
▫️كلید رستگارى، پیروى از خدا و رسول است. «و مَن یطع اللّه و رسوله فقد فاز فوزاً عظیماً»
🌺🍃 قصههای قرآنی
✅ در قرآن کریم بیش از ۲۰۰ داستان ذکر شده است. قرآن، کتاب انسان سازی است. هدف اصلی قرآن، هدایت بشر است بهسوی کمال، بهسوی نور، بهسوی الله(ابراهیم/۱). هدایتی که در پرتو آن، رحمت همه جانبه مادی و معنوی برای انسانها بهدست میآید(یونس/۵۷). حدود ۱/۴ قرآن را، داستان تشکیل میدهد. البته قرآن، کتاب قصه و داستان نیست ولی از داستان در خدمت هدف، رشد و تعالی عقلها و جهتدادن به زندگی بشر استفاده میکند.
🔹قصه در لغت یعنی پِی گرفتن(قصص/۱۱، کهف/۶۴) و منظور از قصهٔ قرآنی، پِی گرفتن اخبار گذشتگان است. در قرآن برای قصه از واژه «قصص» استفاده شده است. قصص را میتوان داستان یا سرگذشت واقعی و ماجرایی دانست که گوینده آن را تعقیب میکند و به دنبال آن است و توالی قسمتهای مختلف آن واحد داستانی را تشکیل میدهد. «نحن نقصّ علیک احسن القصص»؛ ما بهترین سرگذشت را برای تو حکایت میکنیم(یوسف/۳). البته وقایعی که در گذشتههای دور رخ داده است در قرآن با تعبیر «انباء» آمده است (کهف/۱۳، هود/۱۰۰). در مورد وقایع نزدیک یا آنچه باید نزدیک تلقی شود، تعبیر «اخبار» بهکار رفته است (محمد/۳۱، زلزال/۴)
🔸ویژگیهای قصههای قرآنی:
▫️گزینشی بودن
▫️پراکندگی و تکرار
▫️داشتن پیام
▫️واقعیتگرایی
▫️شخصیتپردازی
🔸برخی از اهداف قصههای قرآنی، عبارت است از:
▫️عبرتآموزی(یوسف/۱۱۱)
▫️گسترش قدرت تفکر(اعراف/۱۷۶)
▫️بیان اخبار غیبی(هود/۴۹)
▫️آشنایی با سیرهی انبیا(بقره/۲۸۵)
▫️تثبیت و دلگرمی پیامبر اسلام(ص)( فاطر/۴)
▫️آشنایی با قوانین و سنتهای خداوند(احزاب/۶۲)
▫️بیان قدرت الاهی(مائده/۱۱۰)
▫️ارائه دعوت دینی(انبیاء/۹۲)
🔸از نکات تربیتی قصههای قرآنی، میتوان به این موارد اشاره کرد:
▫️خدا محوری
▫️هدایت الاهی
▫️بیداری وجدان
▫️عزت نفس و تکریم شخصیت انسان
▫️توجه دادن به معاد
▫️معرفی الگوی سازنده و ...
🌺🍃به شهادت زیارت عاشورا « محور قُرب » امام حسین(ع) است.
🔸به گونه ای که برای رسیدن به خدا، حضرت رسول اکرم(ص)، امام علی، حضرت فاطمه، امام حسن و خودِ امام حسین علیهم السلام، مسیری جز محبت و تبعیت حضرت اباعبدالله(ص) نیست:
✅ یا اباعبدالله انّی اتقرّب الی الله و الی رسوله و ...
🌺🍃حضرت ابراهیم(علیه السلام)، از خداوند تداوم امامت برای نسلش را خواست: اِنّی جاعلک للناس اماما، قال و من ذرّیتی؟ قال لا ینال عهدی الظالمین (بقره/۱۲۴)
🔸فدای امام حسین(ع)، که از خدا این حاجت را نداشت، امّا خدا به بها و به بهانه شهادتش، چند چیز به او عنایت کرد که یکی همین تداوم امامت از نسل او بود:
✅ السلام علیک یا مَنِ الائمة مِن ذرّیته ...