#کلام_مطهر
آزادی معنوی ۲
آزادی معنوی یعنی چه؟
آزادی معنوی یعنی چه؟ انسان یک موجود مرکب و دارای قوا و غرایز گوناگونی است. در وجود انسان هزاران قوه نیرومند هست. انسان شهوت دارد، غضب دارد، حرص و طمع دارد، جاهطلبی و افزونطلبی دارد. در مقابل، عقل دارد، فطرت دارد، وجدان اخلاقی دارد. انسان از نظر معنا و روح خودش ممکن است یک آدم آزاد باشد و ممکن است یک آدم برده و بنده باشد؛ یعنی ممکن است انسان بنده حرص خودش باشد، اسیر شهوت خودش باشد... و ممکن است از همه اینها آزاد باشد.
ممکن است انسانی باشد که همانطور که از نظر اجتماعی آزادمرد است، زیر بار ذلت نمیرود، زیر بار بردگی نمیرود و آزادی خودش را در اجتماع حفظ میکند، از نظر اخلاق و معنویت هم آزادی خود را حفظ کرده باشد، یعنی وجدان و عقل خودش را آزاد نگهداشته باشد. این آزادی همان است که در زبان دین «تزکیه نفس» و «تقوا» گفته میشود.
ادامه دارد...
شهید مرتضی مطهری، کتاب آزادی معنوی، ص ۱۶ و ۱۷
@masjednama | masjednama.ir
#معرفی_کتاب
تربیت دینی کودک
برای کسانی که دغدغه تربیت دارند
مؤلف: آیتالله محیالدین حائری شیرازی، دفتر نشر معارف، چاپ ۱۳۹۷، قطع رقعی، ۲۲۰ صفحه، ۱۳٬۰۰۰ تومان
«تربیت فرزند مثل پرورش گُل است. گل را آب میدهند و در نور میگذارند و همه زمینهها را برای شکفتن آن فراهم میکنند تا خودش باز شود. اگر انسان بخواهد با دستش به باز شدن گل کمک کند و به آن شکوفایی مصنوعی بدهد، آن را خراب میکند.»
کتاب حاضر، بازنویسی گفتارهای آیتالله حائری شیرازی در بیش از ۷۰ جلسه «درس تربیت» با حضور دانشجویان علوم تربیتی است که میتوان آن را «مقدمهای بر تربیت» بهخصوص تربیت کودکان دانست و حاوی دیدگاههایی عملی و برخاسته از اسلام است. چون کتاب بازنویسی سخنرانی است که باعث میشود مخاطب از خواندن آن خسته نشود. این کتاب به مربیان تربیتی و پدرها و مادرهایی که دغدغه تربیت دارند بسیار مناسب است.
@masjednama | masjednama.ir
#در_محضر_قرآن
نعمتهای سانسوری!
نعمتهای بهشتیان را خیلی نمیتوان توضیح داد، چون که در دنیا جلوه پرگناهش زیاد است و وقتی این نعمتهای پاک را تصویر کنیم، آن گناهها به یاد میآید. اینکه هر میوه و گوشتی دوست دارند میخورند و جامهای شراب را از هم قاپ میزنند و شادی میکنند و نوجوانان زیبارو در کنارشان میچرخند؛ اینها همه زیباییهایی است که در دنیا با ناپاکی همراه شده... اما چرا خدا اینها را به بهشتیان میدهد؟ بهشتیان پاسخ میگویند:
إِنَّا کُنَّا قَبْلُ في أَهْلِنا مُشْفِقينَ، فَمَنَّ اللَّهُ عَلَيْنا وَ وَقانا عَذابَ السَّمُومِ
ما پیش از این [در دنیا] به خانواده خود علاقمند بودیم [و به سعادت آنها میاندیشیدیم و همواره آنان را به حق فرامیخواندیم] پس خدا بر ما منت نهاده [و ما را به رحمت خود به بهشت درآورد] و از عذاب سوزان نگاهمان داشت.
آیا علاقه ما به خانوادهمان هم همین طور است؟ به دنیا فکر میکنیم یا قیامت؟
@masjednama | masjednama.ir
#پوستر
۶ ذیالحجه ۴۰۷ ق
شهادت بیش از ۴۰۰ زائر خانهٔ خدا در حرم امن الهی توسط وهابیان سعودی
@masjednama | masjednama.ir
#روزنوشت
دولت هنوز امیدوار...
مرور اخبار دولت و شنیدن گفتوگوی رئیس آن با مردم، همچنان نگرانکننده و هراسآفرین است. رئیس جمهور دوران چهار و سال اندی گذشته را خوب میداند و سختیها و نگرانیها را به این روزهای اخیر برمیگرداند. در حالی که وقتی کارنامه دولت را ورق میزنید، پر افتخارترینهایش این است که خیلی کارها را انجام نداده؛ از مسکن مهر و اجتماعی بگیرید تا تولید و رونق بازار.
حالا که در بحران دلار پنج رقمی و سکه چهار برابری، مردم چشمشان به دهان رئیس جمهور خشک شده، رئیس جمهور میگوید چین و روسیه اینطور قول دادهاند و اروپا و کشورهای غربی آنطور! و بعد هم همه نگران باشید که تا سه ماه دیگر اوضاع وخیمتر میشود!
این امیدواری دولت به شرق و غرب بعد از پنج سال، چرا باید برای مردم امیدآفرین باشد؟ کاش همانطور که ما به تغییر در دولت امیدواریم، دولت هم به اقتصاد مقاومتی امیدوار بود. همین تجربهها کافی نیست برای اینکه بفهمیم باید از وابستگی به اقتصاد دنیا خارج شویم؟
@masjednama | masjednama.ir