فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 اینگونه دعای فرج بخوانید...
🔹مقام معظم رهبری:
🔻وقتی «اَلّلهُمَّ کُن لِوَلِیّک» را میخوانید، در واقع دارید ارتباط میگیرید با امام زمانتان، که فرمودهاند: ما را دعا کنید، ما هم شما را دعا میکنیم
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
امام سجّاد علیه السلام:
از ترك زشتى خوددارى مكن، حتّى اگر بدان شهره شده باشى و در بازگشت به خوبى، بى رغبت مباش هر چند به ترك آن شهره شده باشى و مبادا كه به گناهت خوشحالى كنى كه خوشحالى به آن از ارتكابش بزرگتر است
لا تَمتَنِع مِن تَرك القَبيحِ وإن كُنتَ قَد عُرِفتَ بِهِ ، ولا تَزهَد في مُراجَعةِ الجَميلِ وإن كُنتَ قَد شُهِرتَ بِتَركِهِ، وإيّاك والابتِهاجَ بِالذَّنبِ؛ فَإنّ الابتِهاجَ بِهِ أعظَمُ مِن رُكوبِهِ
أعلام الدين صفحه 299
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
امام على عليه السلام:
مَن أفنى ،عُمرَهُ في غَيرِ ما يُنجيهِ، فقَد أضاعَ مَطلَبَهُ .
هر كه عمر خود را در راه چيزى جز آنچه او را نجات مى دهد صرف كند، مطلوب خود را از دست داده است
غررالحكم حدیث۸۵۳۲
ما فقط يك بار حق و فرصت زيستن داريم و ديگر فرصت دومی برايمان نخواهد بود!
عُمر، نعمت بى نظيری است كه فقط يك بار به انسان عنايت مى شود و دراين نعمت، انسان يا دچار ضرر فراوان مى شود، يا سود فراوانی می برد...
خیلی تعجب داره که مردم برای خرید یک جنس نگاه می کنند ببینند اون جنسی که می خرند از جای دیگه یا از قیمت روی محصول هزار تومن گرون تر نباشه! ولی دو ساعت وقتشون رو به راحتی برای یک کار یا یک برنامه تلف می کنند و اصلا پیش خود فکر نمی کنند که آیا می ارزید این مقدار وقتم رو یا بهتره بگیم عُمرم رو دادم رفت یا نه؟! آیا می ارزید دیشب تا ساعت 2 نشستم فلان برنامه رو نگاه کردم ولی از اون طرف سحرخیزی رو از دست دادم؟؟؟
و هزاران مثال دیگر... که وقتی عُمر به سر آید انسان اگر کل دنیا برای او باشد حاضر است آن را بدهد تا فقط چند دقیقه دیگر زنده باشد و عبادتی و کار خیری و توبه ای را انجام دهد ولی...
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
💠#صف_یک_نفره
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
💬بعضی از مردم، انگار نسبت به وایسادن در جاهای خالی صفوف نماز جماعت، آلرژی دارن!
🔹 میبینی تو صفهای جلو کلی جا هست، اون وقت این بنده خدا برای خودش صف جدید تشکیل داده و تکوتنها وایساده!
📛 در حالی که این کار مکروهه.
✍️ نماز باطل نیست، اما حیف اون همه ثوابی که از دست میده.
⭕️ نکته: حداکثر فاصله در نماز جماعت از نظر رهبری یک متر، از نظر آقای مکارم دو متر و از نظر آقای سیستانی یک متر و بیست سانتیمتره، یعنی بیشتر از این فاصله باشه، اتصال نماز جماعت از بین میره.
📚رساله توضیحالمسائل امام خمینی، مسئلهی 1488.
#احکام
#مسجدالاقصی🕌
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
اگر مالی مخلوط به حرام باشد تکلیف چیست؟
✅پاسخ:
مالی که مخلوط به حرام می شود، چهار قسم می باشد:
👈🏽الف: مقدار مال و صاحب مال معلوم است مثلا می داند یک میلیون تومان به صورت حرام با مال خودش مخلوط شده و صاحب آن مال حرام را هم می شناسد، در این صورت واجب است حق صاحب حق را از مال خودش بدهد.
👈🏽ب: مقدار مال معلوم باشد ولی صاحب حق معلوم نباشد، در این صورت مال حرام را با اجازه حاکم شرع از طرف صاحب حق به فقیر مستحق صدقه بدهد.
👈🏽ج: مقدار مال حرام مجهول باشد ولی صاحب مال معلوم باشد، در این صورت باید با صاحب مال مصالحه کند و رضایت او را بگیرد و یا حلالیت بگیرد.
👈🏽د: قسم چهارم آن است که هم مقدار مال حرام مخلوط به حلال معلوم نباشد و هم صاحب مال معلوم نباشد، به عبارت دیگر، مال حلال با مال حرام به طوري مخلوط شود كه انسان نتواند آنها را از يكديگر تشخيص دهد و صاحب مال حرام و مقدار آن، هيچ كدام معلوم نباشد دراین قسم تکلیف آن است که یک پنجم مال را به مجتهد یا نماینده او بدهد و استفاده از چهار پنجم باقی مانده حلال می شود.
#مال_مخلوط_به_حرام
📚 منبع:
استفتاء از سایت مراجع عظام تقلید
#احکام
#مسجدالاقصی🕌
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 وقتی اعمالمان را به امام زمان علیهالسلام هدیه میدهیم چه اتفاقی میافتد؟
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#کلام_علما
🎙 #آیت_الله_ناصری
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
امام علی عليه السلام:
بخيلترين مردم كسى است كه مال خويش را از خود دريغ داردودرراه خداانفاق وهزینه نکند و براى وارثانش بگذارد
أبخَلُ النّاسِ مَن بَخِلَ على نفسِهِ بمالِهِ و خلّفَهُ لِوُرّاثِهِ
غررالحكم حدیث ۳۲۵۳
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
🔆اهمیت و ضرورت خردورزی:
1⃣ لزوم دوری از اندیشههای نادرست: عن علی بن الحسین علیهما السلام: قال: «عَجِبتُ لِمَن یتَفَکَّرُ فی مَأکولِهِ کَیفَ لایتََفَکَّرُ فی مَعقولِهِ فَیجَنِّبُ بَطنَهُ مَا یؤْذیهِ وَیودِعُ صَدرَهُ ما یریدُ؛ (۱) در شگفتم از کسی که در آنچه میخورد، میاندیشد اما دراندیشههای خود دقت نمیکند. شکمش را از غذای ناسالم دور میکند، اما اندیشهاش را در برابر آنچه میخواهد رها میکند.»
2⃣ خردمندی، راهنمای به سوی نیکیها: عن الامام زین العابدین علیه السلام، قال: «اَلْعَقْلُ دَلیلُ الخَیرِ وَالهَوی مَرکَبُ المَعاصِی وَالفِقْهُ وِعاءُ العَمَلِ وَالدُّنیا سُوقُ الآخِرَة؛ (۲) عقل [مداری و خردمندی] راهنما به سوی نیکیها است و هوای نفس مرکب گناهان، و فهم، ظرف عمل و دنیا، بازار آخرت است.»
🔆آثار خردورزی:
1⃣ نیک حالی: عن الصادق علیه السلام أنَّهُ قَالَ: قالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه وآله: «إذا عَلِمْتُمْ مِنْ رَجُلٍ حَسُنَ حالُهُ فَانْظُروا فی حُسْنِ عَقلِهِ فَإنَّما یجْزَی الرَّجُلُ بِعَقْلِهِ؛ (۳) هرگاه از نیک حالی مردی مطلع شدید در نیکویی خردش نظر کنید، چه اینکه مرد به سبب خردش پاداش میگیرد.»
2⃣ تصدیق نکردن هر سخنی: عن الصادق علیه السلام أنَّهُ قالَ: «إذا أرَدتَ أنْ تَختَبِرَ عَقلَ الرَّجُلِ فِی المَجلِسِ الواحِدِ فَحَدِّثْهُ فی خِلالِ حَدیثِکَ بِما لاتَکُونُ فَإنْ أنکَرَهُ فَهُوَ عاقِلٌ وَإنْ صَدَّقَهُ فَهُوَ أحمَقٌ؛ (۴) هرگاه خواستی در یک مجلس، مردی را در خردمندیاش بیازمایی، در بین گفتگویت با او، از چیزی که نباید بشود، خبر ده (مطلب غیر منتظرهای بگو). پس اگر آن را انکار کرد، عاقل است و اگر آن را تصدیق نمود، احمق است.»
📚 پی نوشت:
[۱]. بحار الانوار، ج1، ص 218.
[۲]. حسن بن الحسن دیلمی، ارشاد القلوب، قم، انتشارات شریف رضی، 1412 ق.
[۳]. بحار الانوار، ج1، ص130.
[۴]. همان.
📯 با منتشرڪردن پیامها مسجدالاقصی🕌 با لینک درثواب آنها شریڪ شوید 👇
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
اهمیت شکرگزاری:
1⃣ رمز دستیابی به نعمتهای الهی: عن رسول الله صلی الله علیه و آله قال: «إنَّ لِلنِّعَمِ أوابِدٌ کَأوَابِدِ الوَحشِ فَقَیدُوها بِالشُّکرِ؛ (۱) نعمتهای الهی فرار کننده هستند همان طوری که حیوانات وحشی فرار میکنند؛ پس آنها را با شکرگزاری به دام اندازید.»
2⃣ تقدم شکرگزار: عن النبی صلی الله علیه و آله قال: «أوَّلُ مَن یدعی إلی الْجَنَّةِ الْحَمّادُونَ الَّذینَ یحْمَدُونَ اللهَ فِی السَّرَّاءِ وَالضَّرَّاءِ؛ (۲) نخستین کسانی که به بهشت خوانده میشوند، بسیار حمد کنندگانند؛ [یعنی،] کسانی که پروردگار خود را در شادمانی و اندوه شکر میگزارند.»
🌸پیامبر صلی الله علیه و آله و شکر:
در احوال پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نگاشتهاند: برای شکرگزاری به درگاه پروردگار آن قدر به نماز و عبادت نیمه شب میایستاد که چهرهاش زرد و پاهایش ورم میکرد. روزی شخصی (عایشه) به آن حضرت عرض میکند: چرا خود را این قدر به زحمت میاندازید؟ در پاسخ میفرماید: «أفَلا أکُونُ عَبْداً شَکُوراً؛ (۳) آیا بنده شکرگزار خداوند نباشم.»
💠 آسیب پرهیز از شکرگزاری:
عن رسول الله صلی الله علیه وآله قال: «أسْرَعُ الذُّنُوبِ عُقُوبَةً کُفرانُ النِّعْمَةِ؛ (۴) سریعترین گناهان از نظرعقوبت [و کیفر] کفران نعمت است.»
شکر نعمت، نعمتت افزون کند کفر، نعمت از کفت بیرون کند.
📚 پی نوشت:
[۱]. میرزا حسین محدث نوری، مستدرک الوسائل، قم، مؤسسة آل البیت علیهم السلام، 1408 ق، ج 5، ص312.
[۲]. عبد الحمید ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه، قم، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، 1404 ق، ج20، ص 312.
[۳]. بحار الانوار، ج17، صص257 و 287.
[۴]. همان، ج 69، ص 70؛ ورّام بن ابی فراس، مجموعة ورّام، قم انتشارات مکتبة الفقیه، بی تا، ج 2، ص 175.
📯 با منتشرڪردن پیامهای مسجدالاقصی🕌 با لینک درثواب آنها شریڪ شوید ...
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
رهبر انقلاب ۴ روز پیش: رژیم غاصب صهیونیستی، رفتنی است .
این سرطان بدست فلسطینیان و نیروهای مقاومت ریشهکن خواهد شد.
#مسجدالاقصی🕌
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
🚳دوچرخه سواری بانوان🚳
سؤال: مدتی است در فضای مجازی خبری از دفتر جنابعالی منتشر شده که دوچرخه سواری بانوان با رعایت نکات شرعی جایز اعلام گردیده...
اگر امکانش هست پیرامون این حکم و صحت و سقم آن توضیحی فرمایید. آیا دوچرخه سواری بانوان در خیابان جایز است ؟
جواب: دوچرخهسواری بانوان در مجامع عمومی و نیز در جایی که در معرض دید نامحرم باشد، حرام است.
#احکام_بانوان
#دوچرخه سواری
#استفتائات_مقام_معظم_رهبری
لینک کانال پاسخگویی به احکام شرعی
( دفتر پاسخگویی اراک )
https://eitaa.com/joinchat/2215379461C134dca67c2
شماره های دفتر پاسخگویی
09188671368
09188671367
08632269870
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹🔸📹 برگزاری کنگره هویت علمی و دینی در اراک
🔹کنگره شخصیتی آیت الله العظمی حائری یزدی ۲۷ مهر ماه سال جاری در اراک با حضور شخصیتهای برجسته دینی و مشاهیر برگزار میشود.
#امام_جمعه_اراک
#دری_نجف_آبادی
@daftaremamjomearak
التماس یک حسنه در قیامت
در خبر صحیح از نبیّاکرم (صلی الله علیه و آله) است که: همانا مردمان هرگاه روز رستاخیز و دقّت حساب و دردناکی عذاب را لمس کنند، همانا پدر در این روز به فرزندش میچسبد و میگوید: «من چطور پدری برای تو در دنیا بودم؟ آیا من تو را تربیت نکردم، از دسترنج و زحمت خودم تو را غذا ندادم و تو را نپوشاندم؟ احکام را به تو نیاموختم، آیا قرآن را به تو آموختم از فامیل خودم برای تو زن تزویج کردم، بودجهی زندگی تو و همسرت را تا زنده بودم تأمین کردم بعد از مرگ هم مال فراوانی برایت بهجا گذاشتم».
فرزند میگوید: «پدرم! راست و درست میفرمایی، خواستهی شما چیست»؟
پدر میگوید: «پسرم! همانا میزان عمل و کردارم سبک است، گناهم از ثوابم بیشتر است، فرشتگان گفتهاند اگر یک حسنهی دیگر داشته باشی میزان خوبیها از بدیها سنگینتر میشود هماکنون خواهش من از شما این است که یک حسنه از کردار نیک خویش به من ببخشی تا میزان خوبیهایم بهواسطهی همان حسنه سنگین شود امروزی که خطرش بزرگ است».
فرزند به پدر میگوید: «نه، به خدا حاضر نمیشوم پدر جان! خود من هم میترسم که کفّهی گناهانم سنگین و کفّهی کارهای نیک من سبک باشد، من قدرت اینکه چیزی به تو ببخشم ندارم».
سپس پدر میرود در حالیکه پشیمان و گریان است بر آن خوبیها که به فرزندش در دنیا کرده و همینطور مادر نیز فرزندش را در این روز ملاقات میکند و میگوید: «پسرم! آیا رحم من جایگاه تو نبود»؟
میگوید: «بلی، ای مادر»!
مادر میگوید: «آیا توراشیرنداده ام»؟
میگوید: بلی، مادرم»!
سپس مادر میگوید: «پسرم! گناهانم سنگین و فراوان است از تو میخواهم که یکی از گناهانم را تو تحمّل کنی و بپذیری تا سبکبار شوم».
میگوید: «ای مادر، از من دور شو! همانا من سرگرم نفس و حساب خودم میباشم سپس اشکریزان از پسر جدا میشود.
این است تأویل گفتهی خدای تعالی: هیچ یک از پیوندهای خویشاوندی میان آنها در آن روز نخواهد بود و از یکدیگر تقاضای کمک نمیکنند [چون کاری از کسی ساخته نیست]! (مؤمنون/۱۰۱)
و مرد هم به همسر متوسّل میشود و میگوید: «فلانی من چطور همسری بودم برای تو در دنیا»؟
زن، اوّل او را ستایش به خوبی میکند و میگوید که تو شوهر خوبی بودی برایم».
سپس مرد به او میگوید: «من فقط یک حسنه از تو میخواهم شاید بدان واسطهی نجات پیدا کنم و وارهم از این باریکبینی حساب و سبکی میزان و عبور از صراط».
زن بههمسرش میگوید: «نه به خدا! من طاقت این را ندارم من هم مانند تو از سرنوشت امروزم بیمناکم».
پس شوهر با دلی غمگین و افسرده و سرگردان از کنار زن میرود.
این موضوع در تأویل گفتهی خدای تعالی: اگر شخص سنگینباری دیگری را برای حمل گناه خود بخواند، چیزی از آن را بر دوش نخواهد گرفت، هر چند از نزدیکان او باشد! (فاطر/۱۸) یعنی نفسی که گرانبار به گناه شده از اهل خود میخواهد که چیزی از بار او بردارند، همانا ایشان باری از گناهش را برنمیدارند؛ بلکه حال مردم روز قیامت چنین است هرکسی میگوید: «خودم، خودم، آنچنان که خدای تعالی میفرماید: یَوْمَ یَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ* وَ أُمِّهِ وَ أَبِیهِ* وَ صاحِبَتِهِ وَ بَنِیهِ* لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ یَوْمَئِذٍ شَأْنٌ یُغْنِیهِ، روزیکه فرار میکند مرد از برادرش و مادر و پدرش و از همسر و برادرش، برای هر مردی از ایشان روز چنین کاری است که او را از هرچیز بینیاز میکند».
منابع:
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۷، ص۳۸۶ إرشادالقلوب، ج۱، ص۵۶
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6
📚 تصرف در مشاعات ساختمان
💠 سؤال: برخی ساکنان مجتمع های مسکونی، در بخش مشاعات تصرفاتی می کنند که برخی دیگر راضی نیستند (مثلا در حیاط آنجا ورزش می کنند)، آیا این تصرفات جایز است؟
✅ جواب: اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است.
#حق_الناس #مشاعات
🆔 @leader_ahkam
اگه دنیا باعث دلگرفتگیت شد ؛
دنبالِ دلیل و مقصر خاصی نباش ..
تا دنیا ، دنیاس وضعش همینه !
با دلِ گرفته برو در خونهیِ خدا ..(:
خودش دنیا رو اینجوری آفریده
پس تورو تحویل میگیره
بگو نمیخوام با دنیا دل گرفتگیم رو
برطرف کنم ؛
میخوام تو دلم رو با خودت شاد کنی ..(:
#استاد_پناهیان
42.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی فرقه ها و جریانهای منحرف و خطرناکی که اقشار مختلف مردم، خصوصا جوانان را هدف گرفتهاند:
در این کلیپ با حدود ۳۰ فرقه و جریان منحرفِ حالِ حاضر کشور آشنا می شوید.
🕌 https://eitaa.com/joinchat/4075094303C26e2f615d6