🔹
🔴 چرا از عبادت لذّت نمی بریم؟
🌻حضرت آیت الله جوادی آملی فرمودند:
☑️ اگر انسان مریض،شیرین ترین و خوشمزه ترین گلابی و میوه راهم بخورد،لذّت نمی برد..
✅ در بُعد معنوی و عبادت هم این گونه است.
🔷 کسی که ((فی قلوبهم مرض)) یعنی قلبش بیمار است، از نماز و عبادت لذّت نمی برد و گاهی هم خسته می شود.
🔴بیماری قلب همان گناهان است.
تا انسان گناه را ترک نکند ، علاوه بر این که از عبادت لذّت نمی برد،بلکه خسته هم می شود.
🔹 اللهم ارزقنا توفیق طاعه و بعد المعصیه...
📚 @masjedolaghsa
■اطلاعیه
🏴 سفر عشق از آن روز شروع شد که خدا
مهر یک “بیکفن” انداخت میان دل ما
▪️مراسم عزاداری دهه اول محرم الحرام ۱۴۴۵
📜سخنران:
حجتالاسلام والمسلمین صمدی یزدی
🎤بانوای:
حاج مرتضی محسنی
حاج مبین کاشانی
حاج مسعود پیرایش
کربلایی محمد فراهانی
حاج ابوالفضل ربیعی
حاج محمود قاسمی
حاج رضا عابدینی
📆 از روز چهارشنبه ۲۸ تیر ماه به مدت ۱۰ روز از ساعت ۶:۳۰ صبح همراه با قرائت زیارت عاشورا
🕌 اراک، میدان دارایی خیابان امام موسی صدر ، حسینیه بیت نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه اراک ..
مجلس زنانه همزمان در همین مکان منعقد میباشد.
#محرم
#امام_حسین_ع
#دری_نجف_آبادی
#امام_جمعه_اراک
@daftaremamjomearak
منبرشفاعت امام حسین(ع)
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ.
🌙بیان احکام
برخى از عبادت ها گناه محسوب مى شوند و باطل هستند همچون موارد زير:
1. نماز، روزه، طواف و اعتكاف در حال حيض و نفاس باطل و گناه است.
2. نافله ظهر و عصر در سفر.
3. اذان و اقامه براى نمازهاى غير يوميه يا اذان قبل از وقت.
4. وضو بعد از غسل جنابت (تا وقتى كه كارى كه وضو را باطل مى كند از او سر نزده).
5. روزه عيد قربان و فطر
6. روزه يوم الشك به نيت اول ماه رمضان يعنى روزى كه نمى داند آخر شعبان است يا اول رمضان، نبايد به نيت ماه رمضان روزه بگيرد ولى اگر به نيت روزه قضا يا روزه مستحبى روزه بگيرد، صحيح است و اگر بعداً معلوم شود همان روز اول ماه رمضان بوده از ماه رمضان حساب مى شود.
7. خوندن سوره هايى كه سجده واجب دارد در حال جنابت و حيض و نفاس حرام است.
💠داستان
ایجاد انگیزه
یکی از عجائبی که موثقین، درباره مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری، نقل می کنند این است: معظم له در موقعی که سرپرستی حوزه علمیه اراک را به عهده داشتند برای حضرت آیت الله حاج آقا مصطفی اراکی نقل کردند: هنگامی که من در کربلا بودم، شبی که سه شنبه بود در خواب دیدم شخصی به من گفت: شیخ عبدالکریم کارهایت را انجام بده. سه روز دیگر خواهی مُرد! من از خواب بیدار شدم و متحیر بودم؛ گفتم: البته خواب است و ممکن است تعبیر نداشته باشد. روز سه شنبه و چهارشنبه مشغول درس و بحث بودم تا خواب از خاطرم رفت. روز پنجشنبه که تعطیل بود با بعضی از رفقا به طرف باغ مرحوم سید جواد رفتیم در آنجا قدری گردش و مباحثه علمی نمودیم تا ظهر شد؛ نهار را همانجا صرف کردیم پس از نهار ساعتی خوابیدم.
در همین موقع لرزه شدیدی مرا گرفت. رفقا آنچه عبا و روانداز داشتم روی من انداختند، ولی همچنان بدنم لرز داشت و در میان آتش تب افتاده بودم. حس کردم که حالم بسار وخیم است. به رفقا گفتم زودتر مرا به منزلم برسانید. آنها وسیله ای فراهم کرده و مرا به شهر کربلا آورده و به منزلم رساندند.
در منزل بی حال و حس در بستر افتاده بودم. بسیار حالم دگرگون شد و در این میان بیاد خواب سه شب پیش افتادم؛ علائم مرگ را مشاهده کردم با در نظر گرفتن خواب احساس آخر عمر کردم.
ناگهان دیدم دو نفر ظاهر شدند و در طرف راست و چپ من نشستند و به همدیگر نگاه می کردند و گفتند: اجل این مرد رسیده؛ مشغول قبض روحش شویم.
در همین حال با توجه عمیق قلبی به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) متوسل شده و عرض کردم ای حسین عزیز! دستم خالی است. کاری نکرده ام و زادی تهیه ننموده ام. شما را به حق مادرتان زهرا(ع) از من شفاعت کنید که خدا مرگ مرا تأخیر اندازد تا فکری به حال خود نمایم.
بلافاصله پس از این توسل، دیدم شخصی نزد آن دو نفر که می خواستند روحم را قبض کنند، آمد و گفت: حضرت سیدالشهداء(ع) فرمودند شیخ عبدالکریم به ما توسل کرد و ما هم در پیشگاه خدا از او شفاعت کردیم که عمرش را تأخیر اندازد. خداوند اجابت فرمود. بنابراین شما روح او را قبض نکنید.
در این موقع آن دو نفر به هم نگاه کردند و به آن شخص گفتند: (سمعا و طاعة) سپس دیدم آن دو نفر و فرستاده امام حسین (ع) (سه نفری) صعود کردند و رفتند.
در این وقت احساس سلامتی کردم. صدای گریه و زاری شنیدم که بستگانم به سر و صورت می زدند. آهسته دستم را حرکت دادم و چشمم را گشودم و دیدم چشمم را بسته اند و به رویم چیزی کشیده اند. خواستم پایم را جمع کنم، ملتفت شدم که شستم (انگشت بزرگ پایم) را بسته اند.
دستم را برای برداشتن چیزی بلند کردم، شنیدم می گویند ساکت شوید، گریه نکنید که بدن حرکت دارد. آرام شدند، رواندازی که بر روی من انداخته بودند برداشتند و چشمم را گشودند و پایم را فوری باز کردند. با دست اشاره به دهانم کردند که به من آب بدهید. آب به دهانم ریختند کم کم از جا برخاسته و نشستم. تا پانزده روز ضعف و کسالت داشتم و بحمدالله از آن حالت به کلّی خوب شدم. این موهبت به برکت مولایم امام حسین (ع) بود. آری بخدا قسم.(۱)
🟢بیان موضوع
شفاعت از عقاید مسلم اسلامی و مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است. اما فرقه وهابیت معتقد است در خواست شفاعت از کسی که از دنیا رفته است شرک است.
شفاعت از عقاید مسلم اسلامی و مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است. اما فرقه وهابیت معتقد است در خواست شفاعت از کسی که از دنیا رفته است شرک است.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
🔵شفاعت در قرآن
خداوند در آیات مختلف قرآن کریم در مورد شفاعت سخن به میان آورده در برخی از آیات شفاعت توهمی بت ها مورد نفی قرار گرفته در برخی دیگر از آیات شفاعت اشخاص دارای شرایط اثبات شده است.
در برخی آیات ، هر دو قسمت وجود دارد یعنی هم نفی شفاعت توهمی بت ها برای بت پرستان هم اثبات شفاعت اشخاص مقدس دارای شرایط؛
🔹 «وَلَا يَمْلِكُ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ الشَّفَاعَةَ إِلَّا مَنْ شَهِدَ بِالْحَقِّ وَهُمْ يَعْلَمُونَ»
این آیه دو بخش دارد در بخش اول بیان می دارد که کسانی که مشرکین غیر از خدا میخوانند قادر بر شفاعت نیستند. و در بخش دوم آیه، ویژگی گروهی که می توانند شفاعت کنند را اینگونه بیان می دارد: ««مَنْ شَهِدَ بِالْحَقِّ وَهُمْ يَعْلَمُونَ» این بخش از آیه معمولا به یکی از دو صورت زیر معنا شده است:
➖كسانى كه شهادت بحق مىدهند و عالم به حق هم هستند يعنى هم به زبان میآورند و هم در دل معتقد بحق هستند.
➖کسانی که شهادت به توحید می دهند و به حقیقت حال و عمل کسی که برایش شفاعت میکنند عالم هستند.
🔹و در آیه دیگری فرمود: «يَوْمَئِذٍ لَا تَنْفَعُ الشَّفَاعَةُ إِلَّا مَنْ أَذِنَ لَهُ الرَّحْمَٰنُ»؛ در آن روز شفاعت کسی سودی ندهد مگر آنکه [خدای] رحمان به او اذن دهد و گفتارش را [در مورد شفاعت از دیگران] بپسندد.» مطابق با این آیه کسانی می توانند شفاعت کنند که از خدا اذن شفاعت داشته باشند.
🔵شفاعت در احادیث
➖از امام صادق(ع) مى فرماید: «إِذا کانَ یَوْمُ الْقِیامَةِ بَعَثَ اللّهُ الْعالِمَ وَ الْعابِدَ، فَإِذا وَقَفا بَیْنَ یَدَیِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ قِیلَ لِلْعابِدِ انْطَلِقْ إِلَى الْجَنَّةِ، وَ قِیلَ لِلْعالِمِ قِفْ تَشْفَعْ لِلنّاسِ بِحُسْنِ تَأْدِیبِکَ لَهُم»؛ در روز رستاخیز خداوند عالم و عابد را بر مى انگیزد به عابد مى گوید: به سوى بهشت رو، اما به عالم مى گوید: براى مردمى که تربیت کردى شفاعت کن!(۲)
➖ پیامبر(ص) :لِكُلِّ نَبِيٍّ دَعوَةٌ قد دَعا بِها وقد سَألَ سُؤلاً، وقد خَبَأتُ دَعوَتي لِشَفاعَتِي لِاُمَّتي يَومَ القِيامَةِ.» هر پيامبرى به درگاه خدا دعايى كرده و از او چيزى خواسته است، امّا من خواهش خود [از خدا]را براى شفاعت امّتم در روز قيامت نگهداشتهام.(۳)
➖پیامبر(ص):«حبیبی یا حسین کانی اراک عن قریب مرملابد مائک مذبوحاً بارض کربلاء علی ایدی عصابه من امتی و انت مع ذلک عطشان لا تسقی و ظمآن لا تروی و هم مع ذلک یرجون شفاعتی یوم القیامه».(۴)
ای حسین گویا تو را می بینم که به همین زودی بخون خود آغشته می شوی، و در زمین کربلا با لب تشنه بدست گروهی از امت من کشته می شوی، اینان با این عملشان باز امید به شفاعت من دارند خدا شفاعت مرا نصیبشان نگرداند.
➖ حضرت امیر(ع) : «یشفعون الی الله عزوجل فیشفعون الانبیاء ثم العلماء ثم الشهداء».(۵)
سه دسته هستند که در پیشگاه خداوند شفاعت می کنند و شفاعت آنان پذیرفته می شود: ۱ ـ پیامبران ۲ـ دانشمندان دینی.۳ ـ شهدای راه خدا».
➖امام باقر (ع) در ضمن حدیثی فرمود: «یشفع الرجل فی القبیله و یشفع الرجل لاهل البیت و یشفع الرجل للرجلین علی قدر عمله فذلک المقام المحمود».
«هر کس به قدر عمل خود شفاعت می کند، ممکن است یک فرد قبیله ای را شفاعت کند، و یا فقط خویشاوندان خود را شفاعت کند؛ و یا دو نفر را شفاعت کند، و این شفاعت کردن همان مقام محمود است.» (که در قرآن ذکر شده است.)(۶)
➖ پیامبر(ص): «اِنَّ فاطمةَ لتشفع يومَ القيامةِ فيمن اَحَبَّها و تَولّاها و احبَّ ذُرِّيتها و تولّاهم و يَشْفَعُها الله فيهم و يدْخلُهم الجنةَ بِشفاعَتها».
همانا فاطمه در روز قيامت براي كسي كه محب و دوست دار او و فرزندانش باشد، شفاعت مي كند و خداوند شفاعت او را در مورد اين افراد مي پذيرد و آنها را با شفاعت او وارد بهشت مي كند.(۷)
🟦شرایط شفاعت
در احادیث شرایطی برای شفاعت بیان شده است؛
➖داشتن دین مورد رضایت الهی
«لَا يَشْفَعُونَ إِلَّا لِمَنِ ارْتَضَىٰ»: شفاعت نمی کنند مگر برای کسی که خدا از او راضی و خشنود باشد.
از امام رضا (ع) در مورد این آیه سوال کردند. حضرت در پاسخ فرمود: معنايش اين است شفاعت نمى كنند جز براى كسى كه دين او مورد رضايت و پسند خدا باشد.
➖آزار رساننده خوبان نباشد
پیامبر (ص):«إذا قمت المقام المحمود تشفعت فى أصحاب الكبائر من أُمّتى فيشفعنى اللّه فيهم واللّه لاتشفعت فيمن آذى ذرّيّتى».
«هنگامى كه در مقام شفاعت قرار گيرم براى گناهكاران امتم شفاعت مى كنم و خداوند شفاعت مرا مى پذيرد. به خدا سوگند براى كسانى كه ذريه و فرزندان مرا آزار كرده باشند شفاعت نمى كنم».(۸)
➖کوچک شمارنده دستورات خدا به ویژه نماز نباشد
امام صادق (ع): «لا ينال شفاعتنا من استخف بالصّلاة؛ كسى كه نماز را سبك بشمارد به شفاعت ما نمى رسد».
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
🔶اثار تربیتی شفاعت
➖اعتقاد به شفاعت پدیدآورنده امید در دل گناهکاران، و مایه بازگشت آنان در نیمه زندگی، به سوی خداست، و اگر حقیقت شفاعت درست مورد بررسی قرار گیرد، خواهیم دید که اعتقاد به شفاعت اولیای خدا، نهتنها مایه جرئت و موجب سرسختی با خدا نمیباشد، بلکه سبب میشود که گروهی به امید اینکه راه بازگشت به سوی خدا به روی آنان باز است، بتوانند به وسیله اولیای خدا، آمرزش الهی را نسبت به گذشته جلب کنند و از عصیان و سرکشی و سرسختی دست برداشته، به سوی حق باز گردند.
➖شفاعت نهتنها در زندگی انسانها، این نقش را بر عهده دارد، بلکه پذیرش توبه، و در سطح وسیعتر موضوع «انتظار فرج» و امید به بهبود وضع آینده اجتماع، از عوامل سازنده و نیروبخش در دگرگونساختن اوضاع و نابسامانیهای بشر میباشد و او را از محیط تیره و تار یأس و نومیدی، به فضای روشن رجا و امیدواری وارد میکند.
➖اعتقاد به شفاعت اولیای خدا (البته با شرایط خاصی) درباره گناهکاران سبب میشود که فرد گناهکار معتقد گردد که وی از این به بعد میتواند سرنوشت خود را دگرگون سازد، و اعمال دیرینه وی طوری نیست که برای او یک سرنوشت شوم قطعی و غیر قابل تغییر ساخته باشد؛ بلکه او از همین حالا به کمک اولیای خدا و تصمیم راسخ خود بر اطاعت و فرمانبرداری از خدا، میتواند سرنوشت خود را عوض کند، و درهای سعادت را به روی خود باز کند، ولی برعکس، یأس و نومیدی و اینکه دیگر کاری از او و دیگران ساخته نیست، چراغ امید را در شبستان عمر انسان خاموش میسازد.
💠داستان
[تذکری که لازم است گفته شود عبارت است از اینکه ممکن است افرادی از سر جهالت دچار برداشت غلط از مفهوم شفاعت شوند؛]
«حاجب» با برداشت غلط از مفهوم شفاعت خیال میکرد در روز رستاخیز دست علی (ع) درباره شفاعت گناهکاران آنچنان باز است که علاقهمندان وی به اطمینان شفاعتش هر چه بخواهند میتوانند گناه کنند، از این جهت به افتخار امام قصیدهای سرود که نخستین بیت آن این است:
حاجب اگر معامله حشر با علی است
من ضامنم تو هر چه بخواهی گناه کن
ولی همین شاعرـ طبق گفته خویش ـ در عالم رؤیا امام را به خواب دید و خشم حضرت را از سرودن چنین شعر خرافی لمس کرد و امام خواستار آن شد که قسمت دوم از شعر خود را عوض کند و چنین بگوید:
حاجب اگر معامله حشر با علی است
شرم از رخ علی کن و کمتر گناه کن
💚شفاعت ویژه برای عاشقان حسین(ع)
پیامبر فرمود:«وَ اسمُهُ مَکتوبٌ عَن یمینِ العَرشِ : إنَّ الحُسَینَ مِصباحُ الهُدی وسَفینَةُ النَّجاةِ» .نام او بر سمت راست عرش ، نوشته شده است : «همانا حسین ، چراغ هدایت و کشتی نجات است» .
در فراز پایان و سجده شکر زیارت عاشورا شفاعت امام حسین(ع) را از خداوند طلب میکنیم؛
«اللهم ارزقنى شفاعة الحسین یوم الورود»
طبق احادیث نه تنها خود امام حسین(ع) مقام شفاعت دارد بلکه زائرین آن حضرت از این مقام برخوردارند؛
امام صادق(ع):
«زَائِرُ الْحُسَیْنِ(ع) مُشَفِّعٌ یَوْمَ الْقِیَامَةِ لِمِائَةِ رَجُلٍ کُلُّهُمْ قَدْ وَجَبَتْ لَهُمُ النَّارُ مِمَّنْ کَانَ فِی الدُّنْیَا مِنَ الْمُسْرِفِینَ
زائر امام حسین(ع) شفیع صد نفر در روز قیامت است؛ کسانی که آتش دوزخ بر ایشان واجب شده و کسانی که در دنیا از مسرفان بودهاند».(۹)
🟢شفاعت حضرت فاطمه(ع)
امام باقر(ع) می فرماید: هنگامی که فاطمه به در بهشت می رسد، به پشت سرش می نگرد. ندا می رسد: ای دختر حبیب! اینک که دستور داده ام به بهشت بروی، نگران چه هستی؟
فاطمه(س) جواب می دهد: ای پروردگار! دوست دارم در چنین روزی با پذیرش شفاعتم، مقام و منزلتم معلوم شود.
ندا می رسد: ای دختر حبیبم! برگرد و در مردم بنگر و هر که در قلبش دوستی تو یا یکی از فرزندانت نهفته است داخل بهشت گردان.
➖پیامبر خدا(ص) می فرماید: هنگامی که به فاطمه گفته می شود وارد بهشت شو، می گوید: هرگز وارد نمی شوم تا بدانم پس از من با فرزندانم چه کردند؟
به وی گفته می شود: به وسط قیامت نگاه کن.
پس بدان سمت می نگرد و فرزندش حسین را می بیند که ایستاده و سر در بدن ندارد. دخت پیامبر(ص) ناله و فریاد سر می دهد. فرشتگان نیز (بادیدن این منظره) ناله و فریاد بر می آورند.
➖براساس روایتی دیگر، پیامبر اکرم(ص) فرمود: دخترم فاطمه در حالی که پیراهنهای خونین در دست دارد، وارد محشر می شود; پایه ای از پایه های عرش را در دست می گیرد و می گوید:
«یا عدل یا جبار احکم بینی و بین قاتل ولدی » ای خدای عادل و غالب، بین من و قاتل فرزندم داوری کن.
قال:«فیحکم لابنتی و رب الکعبة »
به خدای کعبه سوگند، به شکایت دخترم رسیدگی می شود و حکم الهی صادر می گردد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
💠داستان
مرحوم حاج محمد علی یزدی مرد فاضل و صالحی بود. ایشان در زمان حیات خود، حکایت آموزنده ای را این چنین نقل کرده است:
در دوران کودکی یکی از همسایگان ما دارای پسری بود که من با او دوست بودم. با هم بزرگ شدیم و هر کدام راه زندگی را پیش گرفتیم. او شغل خوب و مورد تأییدی نداشت و در مجموع، انسان خوب و درستی نشد. تا این که از دنیا رفت. مدتی پس از فوتش، شبی او را به خواب دیدم که دارای جایگاه خاصی بود و ظاهر خوب و آراسته ای داشت. از او پرسیدم: من تو را در دنیا می شناختم؛ تو کار خیری انجام نداده بودی که حال چنین جایگاهی به تو داده اند. او گفت درست است؛ من در دنیا انسان خوبی نبودم و از همان شب فوتم تا شب قبل، گرفتار عذاب بودم و سختی زیادی کشیدم، اما از شب قبل چنین مقامی به من بخشیده اند.
در کمال تعجب از او پرسیدم: چه اتفاقی سبب این تغییر در وضعیت تو شد؟ او گفت: دیشب خانمی را به این قبرستان آورده، دفن کردند. او همسر استاد اشرف حداد(آهنگر) بود. هنگامی که او را به قبرستان آوردند، امام حسین علیه السلام به دیدارش آمدند. پس از خاکسپاری، بار دیگر امام حسین علیه السلام به دیدار او آمدند. مرتبه سوم که امام علیه السلام تشریف فرما شدند، دستور دادند تا عذاب از همه مردگان قبرستان برداشته شود. سپس از خواب بیدار شدم. فردا صبح زود به بازار آهنگران رفته، استاد اشرف حداد را یافتم.
از او پرسیدم:آیا همسر شما به رحمت خدا رفته؟
با تعجب گفت: این چه سوالی است؟!
از او پرسیدم: آیا همسرت به کربلا مشرف شده بود یا روضه خوان حضرت بود یا در منزل خود مجلس عزا برپا می کرد؟
استاد اشرف دلیل سؤالاتم را پرسید و من به او گفتم که چه خوابی دیده ام؛ سپس استاد برایم توضیح داد که همسر من هیچ یک از اعمالی را که شما برشمردید، انجام نداده بود؛ تنها در خواندن زیارت عاشورا مداومت می کرد. و من دانستم که به برکت زیارت عاشورا، نه تنها امام حسین علیه السلام به دیدار او آمده و قطعا مقام و مرتبه ای رفیع در بهشت به او بخشیده، که به برکت وجود او، گناه کاران را نیز مورد رحمت حق قرار داده است.
◾️روضه
شیخ جعفر شوشتری می گوید: در روز عاشورا، چهار جا، چهار عضو بدن ابی
عبدالله به خاطر بی آبی از کار افتاده بود، که حتی شاید اگر آب هم می
دادند، کار از کار گذشته بود و فایده نداشت.
اولین جایی که از عطش از کار افتاد چشمان امام حسین (علیه السّلام) بود، امام
صادق (علیه السّلام) می فرماید: جدّ ما در روز عاشورا، از شدت عطش چشمانش
آسمان را دود می دید.
دومین عضو، لبهای آقا بود، می دونی چرا؟ حمیدبن مسلم می گه دیدم لب های حسین
علیه السلام مانند دو چوپ خشک شده به هم می خورد، دیدم از لبهای حسین داره
خون می آید.
سومین عضو زبان حضرت بود، همان زمان که علی اکبر را بغل گرفت، زبان در دهان علی گذاشت، علی اکبر دید بابا از خودِ او تشنه تر است.
چهارمین عضو جگر حسین بوده، هلال بن نافع می گوید، آمدم نزدیک گودال، جنگ تمام
شده، از بالای گودال نگاه کردم، دیدم لبهای حسین تکان می خورد، نزدیک تر
رفتم، گفتم شاید حسین نفرین می کنه، دیدم می گوید: «لشگر جگرم از تشنگی می
سوزد» از گودال آمدم بیرون، سریع رفتم آب آوردم، دیدم شمر داره بیرون می
آید، گفت کجا می روی، گفتم می روم پسر فاطمه را سیراب کنم، گفت زحمت نکش،
من سیرابش کردم … .
🌸شعر
از عطش لب روي لب ميزد و پرپر ميزد
تير هم بوسه به دندان مطهّر ميزد
در قفس بود و دگر قدرت پرواز نداشت
سنگ از هر طرفي دور تنش پر ميزد
تا كه شمشير به كتف و سر و بازو ميخورد
مادري ،دستِ شكسته شده ، بر سر ميزد
خواهرش از روي تل داشت تماشا ميكرد:
چه كسي نيزه به پهلوي برادر ميزد؟
پیشنهاد
برای روضه ها از روضه های اصیل قدیمی الهام بگیریم 👈نمونه
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.گنجینه دانشمندان، ج۱، ص۳۰۴
۲.علل الشرايع، ج۲، ص۳۹۴. ۳.الخصال ،ص۱۰۳.
۴.مکاتیب الأئمه،ج۲،ص۴۱.
۵.الخصال ،ج۱ ،ص۱۵۶
۶.بحار الأنوار ج۴۱،ص۴۳
۷.القطره من بحار مناقب النبي و العترة، ج۲، ص۱۸۹.
۸.الأمالي للصدوق،ص۳۷۰.
۹.مستدرک الوسائل،ج۱۰،ص۲۵۳
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
امام صادق (ع) فرمود:
أَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى دَاوُدَ علیه السلام مَا اعْتَصَمَ بِي عَبْدٌ مِنْ عِبَادِي دُونَ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِي عَرَفْتُ ذَلِكَ مِنْ نِيَّتِهِ ثُمَّ تَكِيدُهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَنْ فِيهِنَّ إِلَّا جَعَلْتُ لَهُ الْمَخْرَجَ مِنْ بَيْنِهِنَّ وَ مَا اعْتَصَمَ عَبْدٌ مِنْ عِبَادِي بِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِي عَرَفْتُ ذَلِكَ مِنْ نِيَّتِهِ إِلَّا قَطَعْتُ أَسْبَابَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ مِنْ يَدَيْهِ وَ أَسَخْتُ الْأَرْضَ مِنْ تَحْتِهِ وَ لَمْ أُبَالِ بِأَيِّ وَادٍ هَلَكَ .(۱)
خداى عز و جل به داود (ع) وحى فرستاد كه: هيچ يك از بندگانم.بدون توجه باحدى از مخلوقم بمن پناهنده نشود كه من بدانم نيت و قصد او همين است، سپس آسمانها و زمين و هر كه در آنهاست با او نيرنگ بازند، جز آنكه راه چاره از ميان آنها را برايش فراهم آورم و هيچ يك از بندگانم بيكى از مخلوقم پناه نبرد كه بدانم قصدش همانست، جز آنكه اسباب و وسائل آسمانها و زمين را از دستش ببرم و زمين زير پايش را فرو برم و بهر وادى هلاكتى افتد باك ندارم.
🟢اهمیت توکل به خداوند
توکل، یکی از فضایل مهم اخلاقی است که در فرهنگ اسلامی از مظاهر ایمان به شمار میرود. قرآن کریم توکل به خدا را از ویژگیهای برجستۀ مؤمنان میشمارد: «وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ» و افراد با ایمان، باید تنها بر خدا توکل کنند.(۲)
بنابراین انسان باید در همه امور اعم از مادى و معنوى بر خداى تعالى تکیه کند و تأثیر اسباب و علل را از او بداند و به اصل «لا مؤثّر في الوجود إلاّ اللّه» باور و اطمینان داشته باشد که
اگر تيغ عالم بجنبد ز جاى
نبرّد رگى تا نخواهد خداى
🔵ارتباط توکل و جهاد با نفس
انسان برای ادامه زندگی خود باید به دنبال وسیله و سبب برود، اما نباید مُسبِّب الاسباب را فراموش کند؛ بلکه باید وسایل و اسباب را پرتوی از ذات احدیت و اراده او بداند.
👈از آنجایی که انسان در معرض شرک خفی است و هر لحظه ممکن است با فراموشی خداوند اسباب و عوامل مادی را همه کاره عالم تصور کند یکی از مراحل جهاد با نفس مبارزه با نفس در این جهت می باشد.
➖ خداوند در قرآن کریم تقوا را مقدمه توکل مطرح فرموده است؛«وَ مَنْ یتَّقِ اَللّٰهَ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یرْزُقْهُ مِنْ حَیثُ لاٰ یحْتَسِبُ وَ مَنْ یتَوَکلْ عَلَی اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اَللّٰهَ بٰالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اَللّٰهُ لِکلِّ شَیءٍ قَدْراً و هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند، و او را از جایی که گمان ندارد روزی می دهد؛ و هر کس بر خدا توکّل کند، کفایت امرش را می کند؛ خداوند فرمان خود را به انجام می رساند؛ و خدا برای هر چیزی اندازه ای قرار داده است.(۳)
➖و از این رو امام سجاد(ع) اینگونه از خداوند توکل را طلب میکند؛
«فَإِلَيْكَ أَفِرُّ، و مِنْكَ أَخَافُ، وَ بِكَ أَسْتَغِيثُ، وَ إِيَّاكَ أَرْجُو، وَ لَكَ أَدْعُو، وَ إِلَيْكَ أَلْجَأُ، وَ بِكَ أَثِقُ، وَ إِيَّاكَ أَسْتَعِينُ، وَ بِكَ أُومِنُ، وَ عَلَيْكَ أَتَوَكَّلُ، وَ عَلَى جُودِكَ وَ كَرَمِكَ أَتَّكِلُ»[الهی] به سوی تو میگریزم و از تو میترسم و از حضرتت فریادرسی مینمایم و به تو امیدوارم و تو را میخوانم و به تو پناه میآورم و به تو اطمینان دارم و از تو یاری میخواهم و به تو ایمان دارم و بر تو توکل میکنم و بر جود و کرمت اعتماد مینمایم.(۴)
🌺شعر
دلا همواره تسلیم رضا باش
به هر حالی که باشی با خدا باش
چو حق بخشد کلاه سربلندی
تو دل بر دیگری بهر چه بندی
🔵آرامش نتیجه توکل به خدا
در آیه ۵۱ سوره توبه به اثر توکل اطمینان و آرامش بخشی نفس انسان اشاره میکند و میفرماید: «قُلْ لَنْ یصِیبَنَا إِلَّا مَا کتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا ۚ وَعَلَی اللَّهِ فَلْیتَوَکلِ الْمُؤْمِنُونَ» بگو هیچ حادثهای برای ما رخ نمیدهد مگر آنچه خداوند برای ما مقرر داشته است، او پشتیبان و مولای ما است و مؤمنان باید تنها بر خدا توکل کنند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۶۴.
۲.تغابن/۱۳.
۳.طلاق/۲،۳
۴.صحیفه سجادیه، دعای ۵۲.
✅ کانال مسجدالاقصی🔰🔰🔰
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکم قدرشناس باش ...
شکر نعمت، نعمتت افزون کند
کفر نعمت از کفت بیرون کند..
هر چیزی در زمان خودش روی میدهد.
باغبان حتی اگر باغش را غرق آب کند،
درختان خارج از فصل خود میوه نمیدهند...
🎙#شهابحسینی
کانال عاشقان امام حسین علیه السلام👇🏻
@Hfadayat