بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
در کتابی که آیت الله بهجت معرفی فرموده اند حدیث چهاردهم که بنا داریم از آن کتاب تقدیم کنیم عبارت است از این حدیث؛
➖حضرت امیر(ع) به فرزندش محمد حنفیه فرمود:
«وعليك بقرائة القرآن والعمل بما فيه ولزوم فرائضه وشرايعه وحلاله وحرامه وأمره ونهيه والتهجد به وتلاوته في ليلك ونهارك، فإنه عهد من الله تبارك وتعالى إلى خلقه ».
و بر تو باد كه به خواندن قرآن بپردازى و به آنچه در قرآن است عمل كنى و واجبات و قوانين و حلال و حرام و امر و نهى آن را لازم شمرى و با قرآن به شبزندهدارى بپردازى و در شب و روزت آن را تلاوت كنى زيرا قرآن عهد و پيمانى است از جانب خداى تبارك و تعالى با بندگانش.
🔷قانون های خداوند
خداوند دو نوع قانون دارد؛
۱. قانون تکوینی(مشیت و مقدرات الهی) که همه موجودات در برابرش تسلیمند و مخالفتشان باعث نابودی شان می شود.
۲. قانون تشریعی و تعالیم انبیاء که در قرآن و حدیث به ما رسیده یه تعبیر حدیث بالا عهد و پیمان خداوند با بندگان است و وظیفه مومن تسلیم بودن در مقابل پیمان های الهی است.
🔴عاقبت عمل نکردن به قرآن
پیامبر(ص) فرمود:«أَنَّ فِی جَهَنَّمَ وَادِیاً یَسْتَغِیثُ مِنْهُ أَهْلُ النَّارِ کُلَّ یَوْمٍ سَبْعِینَ أَلْفَ مَرَّةٍ قیل یَا رَسُولَ الله لِمَنْ یَکُونُ هَذَا الْعَذَابُ قَالَ لِشَارِبِ الْخَمْرِ مِنْ أَهْلِ الْقُرْآنِ وَ تَارِکِ الصَّلَاة»
یک وادى در دوزخ وجود دارد که اهل جهنم روزى هفتاد هزار مرتبه از [عذاب دردناک] آن استغاثه میکنند، پرسیدند: یا رسول الله! این عذاب براى چه کسی هست؟ فرمود: «براى شرابخوار از اهل قرآن و ترک کننده نماز»(۲)
🔷بالاترین آرزو
الکسیس،کارل برنده جایزه نوبل پزشکی مینویسد:
«بالاترین آرزوی من و مهم ترین هدفم در زندگی، معتقد بودن و ایمان ورزیدن است، به شکلی عمیق و تسلیم محض (بی چون و چرا)، بدون آن که هرگز حاضر باشم درباره ایمانم بحث کنم یا از آن به انتقاد بپردازم.»
💠داستان
➲ تمثیلی از مثنوی معنوی
یـــــــــــه روز ی قزوینی رفت خالکوبی بکنه و گفت که در بدنش عكس یك شیر را خالکوبی کنند. روی زمین دراز كشید اما وقتی اولین سوزن در بدنش فرو رفت از درد داد كشید و گفت: اوهوی! داری منو میکشی؟
خالکوبی کننده گفت: خودت خواستهای, باید تحمل كنی
قزوینی پرسید: کجاشو داری میکشی ؟ گفت: دُم شیر را دارم میکشم.
قزوینی گفت, نفسم از درد بند آمد دُم نمیخواد
یارو دوباره سوزن را فروبرد قزوینی فریاد زد, الان کدوم عضوش را میكشی؟
یارو گفت: این گوش شیر است.
قزوینی گفت: این شیر گوش لازم ندارد.
عضو دیگری را نقش بزن. باز یارو سوزن در شانه مرد قزوینی فرو كرد, قزوینی ناله کرد که: این دیگر كدام عضو شیر است؟
یارو گفت: شكم شیر است
قزوینی گفت: این شیر سیر است شكم لازم ندارد.
یارو عصبانی شد, و سوزن را بر زمین زد و گفت: در كجای جهان كسی شیر بی سر و دم و شكم دیده؟ خدا هرگز چنین شیری نیافریده است.
شیر بی یال و دم و إِشكم كه دید
این چنین شیری خدا خود نافرید
➖ ملای رومی، این تمثیل را برای افرادی ذکر کرده که دین داری شان مثل خالکوبی مرد قزوینی است. خود را مسلمان میدانند اما وقتی پای برخی دستورات اجتماعی خداوند مانند حجاب به میان میاد یا برخی دستورات نهی آمیز مثل حرام بودن الکل و موسیقی و رابطه با نامحرم و نجسی سگ و روزه گرفتن و مراعات حقوق دیگران و رعایت بیت المال و....پیش میاد راه دیگری را پیش میگیرند.
📎پی نوشتها
۱.وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۲۳.
۲.ارشاد القلوب ، ج ۱،ص۱۷۳.
https://eitaa.com/masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
✅مقدمه
برای تحقق اهداف خلقت، و ظهور انسان کامل و تشکیل حکومت عدل جهانی توسط حضرت حجت روحی فداه، انسان هایی لازم است که با ویژگی های ایمانی، اخلاقی، فکری و اعتقادی ، قابلیت و شایستگی این دوران را در خود جمع کرده باشند.
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، مؤمن كامل داراى ۱۰۳ صفت است.
➖پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
وَ لَا يَشْمَتُ بِمصیبة
ازصفات مؤمن «وَ لَا يَشْمَتُ بِمصیبة» است.
🔴شماتت حرام است
شماتت به خشنودى از اتفاق ناخوشایند رخ داده براى دیگرى گفته می شود.
اظهار شادمانى از بلایى که براى برادر دینی (مؤمن) رخ داده حرام است.
➖ در زندگى روزهاى خوب و بد هست، مؤمن کسى را که دچار مصیبت شده شماتت نمى کند، نمى گوید: دیدى که خدا چه بلایى بر سرت آورد، گفتم چنین و چنان نکن، این گونه با او حرف زدن ناجوانمردى و نمک بر زخم پاشیدن است، اگرچه ممکن است آن مصیبت نتیجه اعمال بدى باشد که او انجام داده ولى نباید او را شماتت کرد، چه بسا فردا مشکل سراغ تو بیاید و همه در زندگى روزهاى سخت دارند.
🔷عاقبت شماتت
در حدیثى از امام صادق علیه السّلام آمده است: «مَن شَمَتَ بِمُصيبَةٍ نَزَلَت بِأخيهِ لَم يَخرُجْ مِنَ الدّنيا حَتّى يُفتَتَنَ»کسى که برادر دینى خود را بر گرفتارى اىکه برایش پیش آمده شماتت کند، از دنیا نمىرود، مگرآنکه بدان گرفتارى مبتلا شود.(۲)
در زندگى روزهاى خوب و بد هست، مؤمن کسى را که دچار مصیبت شده شماتت نمى کند، نمى گوید: دیدى که خدا چه بلایى بر سرت آورد، گفتم چنین و چنان نکن، این گونه با او حرف زدن ناجوانمردى و نمک بر زخم پاشیدن است، اگرچه ممکن است آن مصیبت نتیجه اعمال بدى باشد که او انجام داده ولى نباید او را شماتت کرد، چه بسا فردا مشکل سراغ تو بیاید و همه در زندگى روزهاى سخت دارند.
➖دیگر مضرات شماتت می توان به این موارد اشاره نمود:
⇤موجبات خشم خدا را فراهم می آورد.
⇤نشانگر بداخلاقی شماتت کننده است.
⇤وسیله از میان رفتن مهربانی در قلبهاست.
⇤اسباب دشمنی و کینه را مهیا می سازد.
⇤باعث ایجاد تفرقه می شود
🔷شماتت نشانه حسادت
لقمان به پسرش گفت:يَا بُنَيَّ لِلْحسود ثَلاَثُ عَلاَمَاتٍ يغتاب إذا غاب ، و يتملّق إذا شهد ، و يشمت بالمصيبة»
«حسود سه علامت دارد: وقتى کسى غایب است غیبت او را مىکند و چون حضور داشته باشد، چاپلوسی او را مىکند و مصیبت زده را شماتت مىکند»(۳)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار، ج ۶۴، ص۳۱۰.
۲.الكافي ج۲،ص۳۵۹.
۳. خصال، ج۱، ص۱۲۱.
https://eitaa.com/masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
✅مقدمه
برای تحقق اهداف خلقت، و ظهور انسان کامل و تشکیل حکومت عدل جهانی توسط حضرت حجت روحی فداه، انسان هایی لازم است که با ویژگی های ایمانی، اخلاقی، فکری و اعتقادی ، قابلیت و شایستگی این دوران را در خود جمع کرده باشند.
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، مؤمن كامل داراى ۱۰۳ صفت است.
➖پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
❇️ لَا یخُوضُ فِیمَا لَا یعْنِی
ازصفات مؤمن «ولا یخوض فیما لا یعنیه» است یعنى مؤمن واقعى کسى است که درباره چیزى که به او مربوط نیست دخالت نمى کند، «ما لا یعنیه» به معنى ما لا یقصده است یعنى آن شىء به تو مربوط نیست. یکى از مشکلات مهمّ دخالت کردن مردم در کارهایى است که مربوط به آنها نیست، در سطح دولت ها هم چنین است و بعضى از دولت ها در امور دیگران دخالت مى کنند.
انسان باید از هر کاری که به تو فایده ای ندارد اجتناب کند چون انسان عاقل کار لغو و عبث نمی کند.
قدم اول جهنم
امام على (ع): در کلامی جالب قدم اول جهنم رفتن را سخن زیاد بیان فرمود؛
«مَن كَثُرَ كلامُهُ كَثُرَ خَطَؤُهُ ، و مَن كَثُرَ خَطَؤُهُ قَلَّ حَياؤهُ ، و مَن قَلَّ حَياؤهُ قَلَّ وَرَعُهُ ، و مَن قَلَّ وَرَعُهُ ماتَ قَلبُهُ ، و مَن ماتَ قَلبُهُ دَخَلَ النّارَ» .
هر كه سخن بسيار گويد، خطايش بسيار شود و هر كه بسيار خطا كند، شرم و حيايش كم شود و هر كه كم شرم و حيا شود، پارسايى اش كاهش يابد و هر كه پارسايى اش كم شود، دلش بميرد و هر كه دلش بميرد، به آتش رود.(۲)
🔷خائض یا فائز
مردم يا فائزند يا خائض؛ يعنى يا به فوز و فلاح و رستگارى مىرسند كه فائز هستند و يا در ياوه و باطل خوض مىكنند و فرو مىروند كه خائض هستند.
🔷 محرومیت از شفاعت
یکی از عوامل محرومیت جهنمی شدن و محرومیت از شفاعت خوض در سخنان و کارهای باطل است؛
فِي جَنَّاتٍ يَتَساءَلُونَ عَنِ الْمُجْرِمِينَ ما سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ قالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ وَ لَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ وَ كُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخائِضِينَ وَ كُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ [۳۸_۴۷ مدثر]
در باغهاى بهشتى از مجرمان مىپرسند: چه چيز شما را روانه دوزخ كرد.
گويند: ما از نمازگزاران نبوديم. و افراد مسكين را اطعام نمىكرديم و با اهل باطل در سخنان باطل فرو مىرفتيم. و پيوسته روز جزا را تكذيب مىكرديم تا آن كه مرگ به سراغ ما آمد.
💠داستان
در اهمیت اجتناب از سخن و کار بیهوده این داستان نقل شده است؛
در جنگ احد یکی از اصحاب شهید شد در حالیکه از گرسنگی سنگی به شکمش بسته بود. مادرش بر سر بالین او آمد و خاک از صورت او پاک کرد و گفت: بهشت بر تو گوارا باد. پیامبر سخن او را شنید و به مادر شهید فرمود:«و ما یدریک لعله کان یتکلم بما لایعنیه و یمنع مالاً یضره.»
از کجا میدانی بهشت برای او گوارا خواهد بود شاید او سخنان بیفائده میگفته است.
پس معلوم میشود که کار و سخن بی فایده باعث میشود که اگر انسان بهشتی هم باشد از همه نعمات الهی بهرهمند نگردد.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار، ج ۶۴، ص۳۱۰.
۲.نهج البلاغة ، حکمت۳۴۹. https://eitaa.com/masjedolaghsa
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
❇️مقدمه
در کتابی که آیت الله بهجت معرفی فرموده اند حدیث چهاردهم که بنا داریم از آن کتاب تقدیم کنیم عبارت است از این حدیث؛
➖حضرت امام سجاد(ع)فرمود؟
لَيْسَ لَكَ اَنْ تَتَـكَلَّمَ بِما شِئْتَ لأنّ اللّه تعالى قال : «وَ لاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِى عِلْمٌ» و ليس لك أن تسمع ما شئت؛ لأنّ اللّه تعالى يقول: «إنّ السمع والبصر والفؤاد كل أولئك كان عنه مسؤولا»
بر تو روا نيست كه هر آنچه خواهى بگويى زيرا خداوند مىفرمايد: «از آنچه كه به آن علم ندارى پيروى مكن» و بر تو روا نيست كه هر آنچه خواهى بشنوى زيرا خداى عزّ و جلّ مىفرمايد: «همانا گوش و چشم و دل همه مورد پرسش واقع خواهند شد».
🔴فقط یکی از گناهان زبان
غزالى بیست انحراف و آفت براى زبان شمرده که از جمله آنها موارد زیر است:
۱ بیهودهگویى و پرحرفى.
۲. بد زبانى و دشنام.
۳. مزاح و شوخیهاى رکیک و زشت.
۴. مسخره کردن و استهزاى دیگران.
۵. فاش کردن اسرار مردم.
۶..... و
👈اما به نظر می رسد مراد امام سجاد(ع) از قسمت اول این فرمایش که دستور به حفظ زبان است به قرینه آیه«لاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِى عِلْمٌ» تأکید بر پرهیز از به زبان آوردن حرفای تأیید نشده است.
با این احتمال قسمت دوم حدیث که در مورد گوش ندادن به حرفهای نادرست است نیز به همان موضوع بر میگردد یعنی با شنیدن حرفهای بی سند و مدرک به سخنان نادرست میدان ندهیم
🔷نکته ها و پیام ها
۱. زندگی باید براساس علم درست و اطلاعات صحیح و منطق و بصیرت باشدلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِى عِلْمٌ».
۲ـ زودباوری، شایعه پذیری، تحریک شدن از تبلیغات دشمن و حرکات غیر عالمانه، انسان را دستخوش ذلت می کند.
۳ـ بازار شایعات را داغ نکنید و با نقل شنیده های بی اساس، آبرو و حقوق افراد را از بین نبرید. (لا تقف…)
۴. حرفها و علمها بدون تحقیق دیر یا زود پشیمانی می آورد.
۵ ـ رعایت همین نکته، بساط شایعه سازا و نشر دهندگان حرفهای به ظاهر علمی که مردم ساده لوح را دور خود جمع می کنند برهم می زند.
🔷حدیث
➖پیامبر فرمود:مَنْ وُقِیَ شَرَّ ثَلَاثَةٍ فَقَدْ وُقِیَ الشَّرَّ کُلَّهُ لَقْلَقَهُ وَ قَبْقَبَهُ وَ ذَبْذَبَهُ هر کسی از شرّ زبان، شکم و پایینتر از شکم ،خود را حفظ کند، از همه شرور حفظ شده است.(۲)
💠داستان
امام باقر(ع) مى فرمايند: «مردى از شام از طرف معاويه خدمت امام حسن(ع) رسيد و گفت: پادشاه روم از معاويه سؤال كرده: «كَمْ بَينَ الحَقِّ وَ البَاطِلِ؟»؛ بين حق و باطل چقدر فاصله است؟
حال آمده ام تا جوابش را از شما بگيرم، حضرت فرمودند: «اَربَعُ اَصَابِعَ، فَمَا رَأَيتَهُ بِعَينِكَ فَهُوَ الحَقُّ وَ قَد تَسمَعَ بِاُذُنَيكَ بَاطِلاً كَثِيراً»؛ چهار انگشت است، آنچه را با دو چشم خود ديدى حق است و چه بسا با دو گوش خود باطل زيادى بشنوى.(۳)
📎پی نوشتها
۱.وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۲۵.
۲مستدرک الوسائل ،ج۱۱،ص۲۷۵.
۳.الخصال، ج ۲، ص۴۴۱.
https://eitaa.com/masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
✅مقدمه
برای تحقق اهداف خلقت، و ظهور انسان کامل و تشکیل حکومت عدل جهانی توسط حضرت حجت روحی فداه، انسان هایی لازم است که با ویژگی های ایمانی، اخلاقی، فکری و اعتقادی ، قابلیت و شایستگی این دوران را در خود جمع کرده باشند.
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، مؤمن كامل داراى ۱۰۳ صفت است.
➖پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
❇️خصلت شانزدهم ؛وَ لَا یذْکُرُ أَحَداً بِغِیبَةٍ
شانزدهمین ویژگی مومن و منتظر غیبت نکردن است.
🔶آیه
«وَلَا یغْتَب بَّعْضُکم بَعْضًا أَیحِبُّ أَحَدُکمْ أَن یأْکلَ لَحْمَ أَخِیهِ مَیتًا » از یکدیگر غیبت مکنید. آیا هیچ یک از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ حجرات–۱۲
🔶احادیث
➖پيامبر خدا(ص فرمود :
الغِيبَةُ أشَدُّ مِن الزِّنا ، قيلَ : و كيفَ ؟ قالَ : الرجلُ يَزني ثُمّ يَتوبُ فَيَتُوبُ اللّه ُ علَيهِ ، و إنّ صاحِبَ الغِيبَةِ لا يُغفَرُ لَهُ حتّى يَغفِرَ لَهُ صاحِبُهُ .
غيبت كردن بدتر از زناست. عرض شد : چگونه؟ فرمود : مرد زنا مى كند و سپس توبه مى نمايد و خدا توبه اش را مى پذيرد. اما غيبتگر آمرزيده نمى شود، تا زمانى كه غيبت شونده او را ببخشد.(۲)
➖مردى به على بن الحسين عليهما السلام گفت : فلانى به شما نسبت مى دهد كه گمراه و بدعت گذار هستى. على بن الحسين به او فرمود:«ما رَعَيتَ حقَّ مُجالَسَةِ الرجُلِ حيثُ نَقَلتَ إلَينا حَديثَهُ ، و لا أدَّيتَ حَقِّي حيثُ أبلَغتَني عن أخي ما لَستُ أعلَمُهُ إيّاكَ و الغِيبَةَ فإنّها إدامُ كِلابِ النارِ»
حقّ همنشينى با آن مرد را پاس نداشتى؛ زيرا سخن او را به ما منتقل كردى. حقّ مرا نيز به جا نياوردى زيرا از برادرم چيزى به من رساندى كه من آن را نمى دانستم!··· از غيبت بپرهيز، كه آن نواله سگهاى دوزخ است.(۳)
🔷معنی و مفهوم غیبت
➖به گفته علامه طباطبایی، برای غیبت، به جهت اختلاف در مصادیق آن، تفاسیر و تعاریف مختلفی ارائه شده است که وجه مشترک آنها این است که پشت سر کسی چیزی گفته شود که اگر بشنود، ناراحت شود. ازهمین رو، بدگویی پشت سر متظاهر به فسق را غیبت نشمردهاند(۴)
➖به گفته امام خمینی، بدگویی پشت سر کسی را غیبت گویند خواه آن عیب در او باشد خواه نباشد؛ اما تهمت، آن است که عیبی که در کسی نیست، به او نسبت داده شود خواه پشت سر او باشد یا در حضور او(۵)
🔷اهمیت غیبت
در اهمّیّت غیبت همین بس که مرحوم شیخ در مکاسب مى فرماید غیبت کننده اگر توبه نکند اوّلین کسى است که وارد دوزخ مى شود و اگر توبه کرده و پذیرفته شود آخرین کسى است که وارد بهشت مى شود. غیبت آبروى مسلمان را مى برد و آبروى انسان مثل خون او محترم است و گاهى آبرو از خون او هم بالاتر است.
🔷آثار اجتماعی غیبت
به گفته علامه طباطبایی، غیبت و بدگویی افراد پشت سر هم موجب نفرت و قطع رابطه افراد شده و به تدریج با تأثیرگذاری در جامعه و محیط اجتماعی، موجب فساد جامعه میشود؛ همانند خورهای که در بدن انسان افتاده و اعضای او را یکی یکی بخورد تا جایی که رشته حیاتش را به کلی قطع کند.
👌راه رهایی از غیبت
عالمان اخلاق برای ترک غیبت، راهکارهایی چون تفکر در آیات و روایات مذمت غیبت و دقت در آنها، تفکر در مرگ، ترک زمینه غیبت، مراقبه و محاسبه بیان کردهاند.
🔷موارد جواز غیبت
برخی از موارد غیبتهای مجاز عبارتند از:
دادخواهی از ظالم
نهی از منکر
پرسش و استفتا
اهل بدعت
کسی که علناً گناه میکند، در همان گناه، نه گناهانی که مخفیانه انجام میدهد.
در موارد جواز غیبت نیز ترک کردن غیبت بهتر است مگر مواردی که لازم است و در صورت سکوت ضرر مهمی به فرد دیگری یا جامعه وارد شود.
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار، ج ۶۴، ص۳۱۰.
۲. الترغيب و الترهيب ج۳،ص۵۱۱.
۳.بحار الأنوار ج۷۵، ص۲۴۶.
۴.المیزان،ج۱۸ ،ص۳۲۳.
۵.مکاسب محرمه،ح۱،ص۳۸۹.
https://eitaa.com/masjedolaghsa
#موضوع:حسد
#آیه
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ.......وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدِ
ﺑﮕﻮ:ﺑﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺳﭙﻴﺪﻩ ﺩم ﭘﻨﺎﻩ ﻣﻰ برمَ
....ﺍﺯ ﺯﻳﺎﻥ #ﺣﺴﻮﺩ،ﺯﻣﺎنی ﻛﻪ #ﺣﺴﺪ ﻣﻰ ﻭﺭﺯﺩ.
📚سوره مبارکه #فلق آیه٥،١
#حدیث
پيامبر #اکرم صلی الله عليه و آله و سلم
اَقَلُّ النّاسِ لَذّةً اَلحَسود
آدم #حسود كمترين لذت و خوشی را از زندگی می برد.
📚بحار جلد٧٧ صفحه١١٢
پيامبر #اکرم صلی الله عليه و آله و سلم
أَعداءُ نِعَمِ اللهِ اَلّذينَ يَحسُدونَ النّاسَ علي ما آتاهُمُ اللهُ مِن فَضلِهِ
دشمنان نعمتهای خدادای،آن کسانی هستند که به مردم در آنچه خداوند از فضل خود به آنان مرحمت کرده #حسودی میکنند.
📚جامعالاخبار صفحه 186
امام #علی علیه السلام
دَعِ الحَسَدَ وَ الكِذبَ وَ الحِقدَ فَإنَّهُنَّ ثلاثةٌ تُشينُ الدّينَ وَ تُهلِكُ الرَّجُلَ
#حسد و دروغ و کينه را از خودت دور کن،اين سه خصلت دين انسان را لکّهدار میکند و منجر به نگون بختی او ميگردد.
📚مستدرک جلد 12صفحه 23
امام #علی علیه السلام
وَيحَ الحَسدَ ما أعدلهَ بَدَأ بصاحِبِه فَقتَلَه!
به راستی که #حسد چه بزرگ دادگری است! از همان اوّل به سراغ خود #حسود میرود و در پايان،به زندگی او خاتمه می دهد!
📚فهرست غرر صفحه 68
امام #جعفر_صادق عليهالسلام
الحاسدُ يَضُرُّ بِنَفسِه قَبلَ أَن يَضُرَ بِالمحَسودِ
آدم #حسود پيش از آنکه به طرف مقابل زيان برساند به خودش زيان رسانده است.
📚مستدرک جلد11 صفحه 18
امام #محمد_باقر عليهالسلام
إنَّ الحَسَد يَأكُلُ الايمانَ كما تَأكُل النّارُ الحَطَبَ اليابسَ
#حسد مانند آتشی که هيزم خشک را با حرص و وَلَع ميخورد،ايمان آدمی را به سرعت تباه و نابود میسازد.
📚بحار جلد 75 صفحه 252
#داستان
در زمان خلافت هادی عباسی،مرد نيكوكار ثروتمندی در بغداد می زيست،در همسايگی او شخصی سكونت داشت كه نسبت به مال او حسد می ورزيد،آنقدر درباره او حرفها زد تا دامن او را لكه دار كند نشد،تصميم گرفت غلامی بخرد و او را تربيت كند وبعد مقصد خود را به او بگويد،روزی بعد از يك سال به غلام گفت:چقدر مطيع مولای خود هستی؟گفت:اگر بگوئی به آتش خود را بيانداز،انجام دهم،مولای #حسود خوشحال شد،گفت:همسايه ام ثروتمند است و او را دشمن دارم،میخواهم دستورم را انجام دهی،گفت:شب با هم بالای پشت بام همسايه ثروتمند مي رويم تو مرا بكش تا قتلم به گردن او بيفتد و حكومت او را به خاطر قتلم قصاص كند و از بين ببرد،هر چه غلام اصرار در انجام ندادن اين كار كرد،تاءثيری نداشت،نيمه شب به دستور مولای #حسود گردن مولايش را بالای بام همسايه #محسود ثروتمند زد،و زود به رختخواب خود آمد،فردا قتل #حسود بر بام همسايه كشف شد،هادی عباسي دستور بازداشت ثروتمند را داد و از بازپرسی كرد،بعد غلام را خواست و از او جويا شد،غلام ديد كه مرد ثروتمند گناهی ندارد،جريان #حسادت و كشتن را تعريف كرد،خليفه سر به زير انداخت و فكر كرد و بعد سر برداشت و به غلام گفت:هر چند قتل نفس كرده ای ،ولي چون جوانمردی نمودی و بي گناهی را از اتهام نجات دادی ترا آزاد می كنم و او را آزاد كرد،و زيان #حسادت به خود #حسود باز گشت.
📚مستدرک الوسایل جلد3
#حسود
#نشر_پیام_صدقه_جاریه_می_باشد
https://eitaa.com/masjedolaghsa