🌷 شیخ رجبعلی خیاط:
☘️ پیش از آنکه منزل را عوض کنید ، آرزوهای مرده ها را عملی کنید.
👌 آنان آرزو می کنند که حتی برای یک لحظه به دنیا برگردند ، و عملی مورد رضایت خدا انجام دهند.
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عمده دلیل بی برکت شدن زندگی ها
استاد فاطمی نیا
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#منبر_تصویری
سخنران : آیت الله #جوادی_آملی
به وساطت رضا علیه السلام
💎جهت خشنودی امام زمان علیه السلام صلواتی بفرستید
کانال مسجدالاقصی👇
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹پنجشنبه است، همان روزی که خوبان سفر کرده از دنیا، چشم انتظار عزیزانشان هستند، دستشان از دنیا کوتاه است و محتاج یادکردن ما هستند. با ذکر فاتحه و صلوات، روحشان را شاد کنیم.
🌹اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَات، اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَات
🌹الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌹
@masjedolaghsa
#ما_منتظر_صبح_ظهوریم
#با_مهدی_علیه_السلام
#منتظر_ظهور
#ادعیه_اذکار
🔷🔶 چهار دعای بسیار مهم توصیه شده #امام_صادق(علیه السلام) برای منتظران آخرالزمان
1⃣ دعای عهد
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر که چهل صبح دعای #عهد را بخواند از یاران قائم ما(صلوات اللَّه عليه) باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد و حق تعالی به هر کلمه آن هزار حسنه، او را کرامت فرماید و هزار گناه از او محو کند.
2⃣ دعای غریق
امام صادق علیه السلام فرمودند:
زماني مي رسد که امام هدايتگر و نشانه آشکاري نباشد از حيرت و سرگرداني آن دوره کسي نجات پيدا نميکند مگر کسي که به خواندن دعاي #غريق مداومت کند:
🔴 یَا اللَّهُ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِينك.
📚 کمال الدین ج۲، ص۳۵۱
3⃣ دعای معرفت
امام صادق علیه السلام فرمودند:
بامداومت بر اين دعا معرفت امام عصر علیه السلام را از خداوند طلب نماييد:
🔴 اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسك فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دينى.
📚 اصول کافی ج۱ ص۳۳۷
4⃣ صلوات همراه با عجل فرجهم
امام صادق عليه السلام فرمودند:
هر کس بعد از نماز صبح و ظهر ، در روز جمعه و ديگر روزها بگويد:
🔴 أَللَّهُمَّ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ ، وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
نميميرد تا اين که حضرت قائم مهدي(صلوات اللَّه عليه) را درک کند.
📚 مصباح المتهجّد، ص۳۶۸
@masjedolaghsa
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
امام رضا (ع) فرمود:
«لاَ يَكُونُ اَلْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً حَتَّى يَكُونَ فِيهِ ثَلاَثُ خِصَالٍ سُنَّةٌ مِنْ رَبِّهِ وَ سُنَّةٌ مِنْ نَبِيِّهِ وَ سُنَّةٌ مِنْ وَلِيِّهِ فَالسُّنَّةُ مِنْ رَبِّهِ كِتْمَانُ سِرِّهِ قَالَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: عٰالِمُ اَلْغَيْبِ فَلاٰ يُظْهِرُ عَلىٰ غَيْبِهِ أَحَداً `إِلاّٰ مَنِ اِرْتَضىٰ مِنْ رَسُولٍ وَ أَمَّا اَلسُّنَّةُ مِنْ نَبِيِّهِ فَمُدَارَاةُ اَلنَّاسِ فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ نَبِيَّهُ (ص) بِمُدَارَاةِ اَلنَّاسِ قَالَ خُذِ اَلْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ اَلْجٰاهِلِينَ وَ أَمَّا اَلسُّنَّةُ مِنْ وَلِيِّهِ فَالصَّبْرُ عَلَى اَلْبَأْسَاءِ وَ اَلضَّرَّاءِ فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ وَ اَلصّٰابِرِينَ فِي اَلْبَأْسٰاءِ وَ اَلضَّرّٰاءِ»
تا سه خصلت در مؤمن نباشد، مؤمن نيست: خصلتى از پروردگارش، خصلتى از پيامبرش ، خصلتى از ولىّ خدا . امّا خصلت پروردگارش، نهفتن راز است؛ و خصلت پيامبر خدا ، ملايمت با مردم است؛ و خصلت ولىّ خدا، شكيبايى در تنگنا و سختى است.
👈در این حدیث سه نشانه مهم برای مومن مطرح شده است که آنها را تبیین میکنیم
۱.كِتْمَانُ سِرِّهِ
رازداری و محافظت از اسرار خویش و همچنین اسرار دیگران که به عنوان امانت در اختیار انسان قرار دارد، یکی از مهمترین و کلیدیترین فضائل اخلاقی در بُعد فردی و اجتماعی به حساب میآید.
➖ امیر مومنان علی (ع) می فرماید: «جَمعُ خَیرِ الدُّنیا وَ الآخِرَةِ فی کتمانِ السِّرِّ وَ مُصادَقَةِ الاَخیارِ». همۀ خیر دنیا و آخرت در رازداری و همنشینی با نیکان است».(۲)
➖از امام صادق (ع) میخوانیم: «لا تُطْلِعْ صَدِیقَکَ مِنْ سِرِّکَ اِلاَّ عَلَی مَا لَوِ اطَّلَعَ عَلَیْهِ عَدُوُّکَ لَمْ یَضُرَّکَ فَاِنَّ الصَّدِیقَ قَدْ یَکُونُ عَدُوَّکَ یَوْماً مَا»
اسرارت را حتی به دوستت مگو، مگر در آنجا که اگر دشمن تو بر آن سرّ آگاه شود، ضرری به تو نمیرساند؛ زیرا دوست ممکن است روزی به صورت دشمن درآید.(۳)
➖کتمان سرّ، بیشتر در کتب اخلاقی و عرفانی و به عنوان یکی از مراحل سیر و سلوک به کار میرود؛ بدین معنا که شخص سالک اگر در مسیر سیر و سلوک الی الله قرار گرفت، باید آن را از دیگران مخفی نگه دارد تا اینکه در معرض طعنهها و سرزنشهای دیگران قرار نگیرد.
🌺شعر
هر که را اسرار کار آموختند
مهر کردند و دهانش دوختند
📎قبلا در مورد رازداری بحث کرده ایم لینک
۲.مُدَارَاةُ اَلنَّاسِ
امام علی (ع) فرمود: «سَلامَةُ الدّینِ وَ الدُّنْیا فی مُداراةِ النّاسِ»؛ سلامت دین و دنیا در مدارای با مردم است.
در مسائل شخصی، بهویژه در معاشرت اجتماعی که با حقوق دیگران در تقابل نیست، اصل بر تسامح، نرمش، مداراست؛ از این رو، توسّل به خشونت و شدّت، جز به هنگام ضرورت مجاز نیست.
اما در اموری که بعد عمومی دارد و مدارا باعث نا امنی در جامعه و خسارت به عموم باشد مقتضای برخورد قاطعانه است و نه مدارا
۳.صَّبْرُ عَلَى اَلْبَأْسَاءِ وَ اَلضَّرَّاءِ
امام على عليه السلام:
فَصَبْراً عَلَى دُنْيَا تَمُرُّ بِلَأْوَائِهَا كَلَيْلَةٍ بِأَحْلَامِهَا تَنْسَلِخ
در برابر دنيايى كه گرفتارى آن، مانند خواب هاى پريشان شب مى گذرد شكيبا باش.(۴)
➖امام رضا (ع) در حدیثی دیگر فرمود:«لَا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّى تَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايَا».
هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر نیکو در زندگى، و شکیبایى در مصیبت ها و بلاها.(۵)
➖در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است:«كَم مِن صَبرِ ساعَةٍ قد أورَثَ فَرَحا طَويلاً ، و كَم مِن لَذَّةِ ساعَةٍ قد أورَثَت حُزنا طَويلاً،بسیار اتفاق افتاده که یک ساعت صبر و شکیبایی،سبب شادی طولانی شده است،و چه بسیار لذت کوتاهی در یک ساعت،غم و اندوه طولانی به بارآورده است » (۶)
🌺شعر
صبر تلخ است ولیکن بر شیرین دارد
حاصلش بوی وصال و گل و نسرین دارد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.مطابق ؛ وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۵۱.
۲.الاختصاص،ص۲۲۸
۳.مشكاة الأنوار،ص۵۵۷
۴.امالی صدوق ص۶۲۲
۵.تحف العقول ص ۴۴۶
۶.امالی طوسی،ص۱۵۳
@masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، مؤمن كامل داراى ۱۰۳ صفت است.
➖پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
❇️ خصلت بعد؛ لَا سَبَّاب
یکی دیگر از ویژگی های مؤمن منتظر اجتناب کردن از فحش است.
یکی از نابهنجاری های اجتماعی که در جامعه بسیار رواج یافته و به صورت پدیده ای در همه جا حتی در میان کودکان و نوجوانان بروز پیدا کرده است، مسئله دشنام و ناسزا با واژگان و الفاظ رکیک و زشت است.
در روایات ضمن نکوهش ناسزاگویی، از آن نهی شده و آثار بدی برایش بیان گردیده است.
🟢روش قرآن و عترت
ادبیات قرآن و حدیث با عفت کلام آمیخته است ، نه تنها الفاظ رکیک نمی بینیم بلکه در این امور جنسی و در امور مربوط به قضاء حاجت به کنایه تعبیر شده است و این رمز گونه صحبت کردن به مراتب از صریح و بی پرده سخن گفتن شایسته تر است.
➖سیره بزرگان دین نیز بر این بوده است که نه تنها زبان را به فحش آلوده نمی نمودند، بلکه حتی امور عادی را هم با ظرافت خاصی بیان می نمودند که بوی بد زبانی از آن به مشام نرسد.
🟢حدیث
حدیث امیر(ع) یاران و پیروانش را از فحش نهی فرموده است:
«إِنِّي أَكْرَهُ لَكُمْ أَنْ تَكُونُوا سَبَّابِينَ وَ لَكِنَّكُمْ لَوْ وَصَفْتُمْ أَعْمَالَهُمْ وَ ذَكَرْتُمْ حَالَهُمْ كَانَ أَصْوَبَ فِي الْقَوْلِ وَ أَبْلَغَ فِي الْعُذْرِ وَ قُلْتُمْ مَكَانَ سَبِّكُمْ إِيَّاهُمْ اللَّهُمَّ احْقِنْ دِمَاءَنَا وَ دِمَاءَهُمْ وَ أَصْلِحْ ذَاتَ بَيْنِنَا وَ بَيْنِهِمْ وَ اهْدِهِمْ مِنْ ضَلَالَتِهِمْ حَتَّى يَعْرِفَ الْحَقَّ مَنْ جَهِلَهُ وَ يَرْعَوِيَ عَنِ الْغَيِّ وَ الْعُدْوَانِ مَنْ لَهِجَ بِهِ »
پسند من نيست كه شما دشنام دهنده باشيد، ولى اگر در گفتارتان كردار آنان را وصف كنيد و حالشان را بيان نماييد به گفتار صواب نزديكتر و در مرتبه عذر رساتر است. بهتر است به جاى دشنام بگوييد: خداوندا، ما و اينان را از ريخته شدن خونمان حفظ فرما، و بين ما و آنان اصلاح كن، اين قوم را از گمراهى نجات بخش تا آن كه جاهل به حق است آن را بشناسد، و آن كه شيفته گمراهى است از آن باز ايستد.(۲)
🔶منشا بد دهنی
پیامبر(ص) میفرماید:«إنَّ اللّه َ حَرَّمَ الجَنَّةَ عَلى كُلِّ فَحّاشٍ بَذيءٍ قَليلِ الحَياءِ، لا يُبالي ما قالَ، و لا ما قيلَ لَهُ ؛ فَإِنَّكَ إن فَتَّشتَهُ لَم تَجِدهُ إلاّ لِغَيَّةٍ أو شِركَ شَيطانٍ . فَقيلَ : يا رَسولَ اللّه ِ، و في النّاسِ شِركُ شَيطانٍ؟!فَقالَ رَسولُ اللّه ِ(ص): أما تَقرَأُ قَولَ اللّه ِ عز و جل : «وَ شَارِكْهُمْ فِى الْأَمْوَ لِ وَ الْأَوْلَـدِ».
همانا خداوند ، بهشت را بر هر بد زبانِ ناسزاگوى كم حيايى كه نه از آنچه مى گويد ، باكى دارد و نه از آنچه درباره اش گفته مى شود ، حرام كرده است . اگر حال او را بررسى كنى ، او را جز زنازاده يا شريك شيطان نمى يابى.
پرسيده شد : اى پيامبر خدا! آيا در ميان انسان ها شريك شيطان وجود دارد ؟
پيامبر خدا فرمود : «آيا اين سخن خداوند عز و جل [به شيطان ]را نخوانده اى : «و در اموال و فرزندان با آنان شريك شو» ؟(۳)
🔷پاسخ فحش دهنده
در مکتب اسلام نه تنها ابتدا به فحش و اهانت مورد نکوهش قرار گرفته بلکه پاسخ دادن به سخنان اهانت آمیز افراد نادان و بی ادب نیز مورد نهی قرار گرفته است.
خداوند متعال در قرآن مجید می فرماید: «وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا»؛ بندگان خالص خداوند کسانی هستند که در روی زمین به نرمی و راهوار راه می روند و زمانی که مخاطب انسان های جاهل قرار می گیرند به سلامت از کنار آنها درمی گذرند.(۴)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار،ج ۶۴،ص۳۱۱.
۲.نهج البلاغه، خطبه ۲۰۶.
۳. الكافي، ج۲ ص۳۲۳.
۴.فرقان/۶۳.
@masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم
أللّهمَّ صلِّ وَ سَلِّم، وَ زِد وَ بارِک، عَلی صاحبِ الدَّعوَةِ النَّبویَّة و الغَیبَةِ الإلهیَّة ، أللّهمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ وَ أَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بِی مَحَجَّتَهُ
طبق یک حدیث جالب ازپیامبر، مؤمن كامل داراى ۱۰۳ صفت است.
➖پیامبر(ص) فرمود:
«لا يُكْمِلُ المؤمنُ إيمانَهُ حتّى يَحْتَويَ على مائةٍ و ثلاثِ خِصالٍ....»(۱)
❇️ لَا مُغتاب
یکی دیگر از ویژگی های مؤمن منتظر اجتناب کردن از غیبت است.
براساس روایات، غیبت نتایج زیر را در پی دارد:
➖بدتر از زنا است.
➖بالاتر از ربا است.
➖عدم پذیرفته شدن نماز و روزه
➖غیبتکننده تا چهل روز.
➖مانع ورود به بهشت است.
➖غیبت خورش سگان است.
➖باعث ورود به دوزخ میشود.
➖از بین برنده حسنات است.
➖مرتبهای از کفر است.
🔴 آسیب اجتماعی غیبت
به گفته علامه طباطبایی، غیبت و بدگویی افراد پشت سر هم موجب نفرت و قطع رابطه افراد شده و به تدریج با تأثیرگذاری در جامعه و محیط اجتماعی، موجب فساد جامعه میشود؛ همانند خورهای که در بدن انسان افتاده و اعضای او را یکی یکی بخورد تا جایی که رشته حیاتش را به کلی قطع کند.
🔵 آیه
«وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَیْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّـهَ ۚ إِنَّ اللَّـهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ﴿حجرات/۱۲﴾
و بعضى از شما غیبت بعضى نکند؛ آیا کسى از شما دوست دارد که گوشت برادر مردهاش را بخورد؟ از آن کراهت دارید. [پس] از خدا بترسید، که خدا توبهپذیر مهربان است!
🟢احادیث
➖در حديث قدسى خداوند خطاب به موسى(ع) می فرماید: «مَنْ ماتَ تائباً مِنَ الْغَيْبَةِ فَهُوَ آخِرُ مَنْ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ وَ مَنْ ماتَ مُصِرّاً عَلَيها، فَهُوَ اَوَّلُ مَنْ يَدْخُلُ النّارَ»كسى كه بميرد در حالى كه توبه از غيبت كرده باشد، آخرين كسى است كه وارد بهشت مى شود، و كسى كه بميرد و اصرار بر آن ورزد و توبه نكند، اولين كسى است كه وارد دوزخ مى شود.(۲)
➖امام صادق(ع) در حديثی می فرمایند: «اَلْغَيْبَةُ حَرامٌ عَلى كُلِّ مُسْلِم وَ اِنّها لَتَأكُلُ الْحَسَناتِ كَما تَأْكُلُ النّارُ الْحَطَبَ»غيبت بر هر مسلمانى حرام است و حسنات را از ميان مى برد، همانگونه آتش هيزم را مى سوزاند و نابود مى كند. (۳)
👈اين ويژگي به خاطر آن است كه غيبت جنبه حقّ النّاس داشته و حسنات غيبت كننده را به نامه اعمال غيبت شونده منتقل مى كنند تا آبروى تضييع شده او را جبران کند.
➖ پیامبر(ص) :یؤْتی بِاحَدٍ یوْمَ الْقِیمَةِ یوْقَفُ بَینَ یدَی اللَّهِ وَ یدْفَعُ الَیهِ کتابُهُ، فَلا یری حَسَناتِهِ....
روز قیامت کسی را در پیشگاه حق حاضر می کنند و نامه عملش را به وی می دهند، وی حسنات خود را در نامه اش نمی بیند، لذا عرضه می دارد: خدایا این نامه من نیست، من طاعاتم را نمی بینم. به وی گفته می شود: پروردگار تو کسی را گمراه نمی کند و فراموش نمی نماید، عمل تو با غیبت مردم رفت. بنده ای دیگر می آورند و نامه عملش را به وی می دهند، او طاعات زیادی می بیند و عرضه می دارد: خدایا این نامه من نیست، من این طاعات را انجام نداده ام، خطاب به وی می گویند: فلانی تو را غیبت کرد و حسنات وی به تو داده شد.(۴)
💠داستان
یاد دارم که ایام طفولیت، بسیار عبادت می کردم و شب را با عبادت به سر مى آوردم. در زهد و پرهیز جدیت داشتم. یک شب در محضر پدرم نشسته بودم و همه شب را بیدار بوده و قرآن مى خواندم، ولى گروهى در کنار ما خوابیده بودند، حتى بامداد براى نماز صبح برنخاستند. به پدرم گفتم: از این خفتگان یک نفر برخاست تا دور رکعت نماز بجاى آورد، به گونه اى در خواب غفلت فرو رفته اند که گویى نخوابیده اند بلکه مرده اند.
پدرم به من گفت: عزیزم! تو نیز اگر خواب باشى بهتر از آن است که به نکوهش مردم زبان گشایى و به غیبت و ذکر عیب آنها بپردازى .
نبیند مدعى جز خویشتن را
که دارد پرده پندار در پیش
گرت چشم خدا بینى ببخشند
نبینى هیچ کس عاجزتر از خویش
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.بحارالانوار،ج ۶۴،ص۳۱۱.
۲.ارشاد القلوب،ج۱،ص۲۲۸
۳.محاسبة النفس،ج۱،ص۹
۴.بحار الانوار،ج۷۵،ص۲۵۹
✅ کانال مسجدالاقصی
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#با_امیرالمؤمنین_علیه_السلام
#با_علی_علیه_السلام
#سخنرانی_کوتاه
#مسجدالاقصی
🍃 #جایگاه_محب_امیرالمؤمنین_علی_علیه_السلام
➖ قال النبی (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) :
«أَلَا وَمَنْ أَحَبَّ عَلِیّاً هَوَّنَ الله عَلَیْهِ سَکَرَاتِ الْمَوْتِ وَجَعَلَ قَبْرَهُ رَوْضَةً مِنْ رِیَاضِ الْجَنَّةِ».
📝 آگاه باشید هر کس علی (علیهالسلام) را دوست بدارد، خداوند سکرات مرگ را بر او سبک گرداند. و قبرش را باغی از باغهای بهشت گرداند.
🔘 مرحوم آیتالله #سید_محمد_ضیاءآبادی
@masjedolaghsa
#پرسش_و_پاسخ
#ازدیاد_رزق
#طول_عمر
#مسجدالاقصی
🔷🔶 #شش_خصلتی_که_محتاج_شش_خصلت_دیگر_است
➖ آیا دوست داری مال و ثروت فراوان داشته باشی؟!
➖ آیا دوست داری که هیچ گاه مریض نشوی؟!
➖ آیا دوست داری عمر طولانی داشته باشی؟!
➖ آیا دوست داری در قیامت در کنار پیامبر باشی؟!...
👈🏼👈🏼 طبق نقل امیرالمؤمنین (علیه السلام) مردی نزد پیامبراكرم (صلی الله علیه وآله) آمد و عرض كرد:
«عملی به من یاد بده كه با انجام آن محبوب خداوند قرار گیرم و همینطور، مردم هم مرا دوست بدارند، و خداوند، مالم را افزایش دهد، و بدنم سالم، و عمرم طولانی شود و در روز قیامت نیز با خودت [ای رسول خدا] محشور شوم».
«فَقَالَ: سِتُّ خِصَالٍ مُحْتَاجٌ إِلَى سِتِّ خِصَال:
اِذَا أَرَدْتَ أَنْ یحِبَّكَ الله فَخَفْهُ وَاتَّقِهِ.
وَإذَا أَرَدْتَ أَنْ یحِبَّكَ الْمَخْلُوقُونَ فَأَحْسِنْ إِلَیهِمْ وَارْفُضْ مَا فِی أَیدِیهِمْ.
وَإِذَا أَرَدْتَ أَنْ یثْرِی الله مَالَكَ فَزَكِّهِ.
وَإِذَا أَرَدْتَ أَنْ یصِحَّ الله بَدَنَكَ فَأَكْثِرْ مِنَ الصَّدَقَةِ.
وَإِذَا أَرَدْتَ أَنْ یطِیلَ الله عُمُرَكَ فَصِلْ ذَوِی أَرْحَامِكَ.
وَإِذَا أَرَدْتَ أَنْ یحْشُرَكَ الله مَعِی فَأَطِلِ السُّجُودَ بَینَ یدَی الله الْوَاحِدِ الْقَهَّار».
📝 پیامبراکرم صلي الله عليه وآله فرمود: شش خصلت است كه نیاز به شش خصلت [دیگر] دارد:
۱. هرگاه خواستی خدا تو را دوست بدارد، پس از او بترس و تقوای الهی داشته باش.
۲. هرگاه خواستی مردم تو را دوست بدارند، پس به آنها احسان كن و به آنچه در دست آنهاست، چشم طمع نداشته باش.
۳. اگر خواستی خداوند، مالت را افزایش دهد، زكات و خمس مالت را بپرداز.
۴. و اگر خواستی خدا بدنت را سالم كند [علاوه بر مراعات مسائل بهداشتی]، در راه خدا زیاد صدقه بده.
۵. اگر میخواهی خدا عمرت را طولانی كند با بستگان [نَسَبی] ارتباط داشته باش (و صله ارحام انجام بده).
۶. اگر میخواهی در روز قیامت خدا تو را با منِ [پیغمبر] محشور كند، سجدههای نمازت را در پیشگاه خدای یكتا، طولانی كن».
📚 منابع:
۱. مستدرك الوسائل، ميرزا حسين نوري، آلالبيت، قم، ۱۴۰۸ ق، ج۴، ص۴۷۴
۲. سفينةالبحار، شيخ عباس قمي، ج۱، ص۵۹۹
@masjedolaghsa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹درروز و شب پنج شنبه زیارتی امام حسین علیه السلام با سه مرتبه ذکر "صلی الله علیک یا اباعبدالله" نام خود را در لیست زوار امام حسین علیه السلام ثبت کنید
رو به شش گوشه ترین قبله عالم:
🌹صلی الله علیک یا اباعبدالله
🌹صلی الله علیک یا اباعبدالله
🌹صلی الله علیک یا اباعبدالله
سلام برامام حسین (ع)
🌹الْسَلاٰمُ عَلَيْكَ يَا أبا عَبْدِ اللهِ وعلَى الأرواحِ الّتي حَلّتْ بِفِنائِكَ ، عَلَيْكَ مِنِّي سَلامُ اللهِ أبَداً مَا بَقِيتُ وَبَقِيَ الليْلُ وَالنَّهارُ ، وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ العَهْدِ مِنِّي لِزِيَارَتِكُمْ ،السَّلام عَلَى الحُسَيْن ، وَعَلَى عَليِّ بْنِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَيْنِ ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَينِ.
🌹التماس دعای فرج
أللَّهُـم عَجَّلْ لِوَلیِکْ ألْفَرَج
@masjedolaghsa
بسم الله الرحمن الرحیم ❤️
به رسانه فرهنگی، مذهبی مسجدالاقصی اراک خوش امدید🌹
گزارشات مراسمات به صورت صوتی، تصویری، تبادل، بنر اعلام مراسمات، کلیپ استوری، عکس، مطالب علمی،تلنگر،و......
جهت ارتباط با ادمین کانال:
@Admin_aghsa
لینک کانال:
https://eitaa.com/masjedolaghsa
https://eitaa.com/masjedolaghsa
https://eitaa.com/masjedolaghsa
منتظر قدوم سبز شما در رسانه فرهنگی مذهبی مسجدالاقصی هستیم✌
مارو به دوستان خود معرفی کنید🙏🌹
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
امام صادق (ع) فرمود:
جاءَ جَبرئيلُ إلَى النَّبيِّ(ص): فقال : يا رسولَ اللَّهِ ، إنّ اللَّهَ تباركَ وتعالى أرسَلَني إلَيكَ بِهَديَّةٍ لَم يُعطِها أحَداً قَبلَكَ . قالَ رسولُ اللَّهِ (ص): قلتُ : وما هِي؟ قالَ : الصَّبرُ وأحسَنُ مِنهُ - إلى أن قالَ - قلتُ : فما تَفسيرُ اليَقينِ ؟ قالَ : المُوقِنُ يَعمَلُ للَّه كأنّهُ يَراهُ ، فإن لَم يَكُن يَرى اللَّهَ فإنّ اللَّهَ يَراهُ ، وأن يَعلَمَ يَقيناً أنَّ ما أصابَهُ لَم يَكُن لِيُخطِئَهُ ، وأنَّ ما أخطأهُ لَم يَكُن لِيُصيبَهُ ، وهذا كُلُّهُ أغصانُ التَّوكُّلِ ومَدرَجَةُ الزُّهدِ .
جبرئيل نزد پيامبر(ص) آمد و گفت : اى رسول خدا! خداوند تبارك و تعالى مرا با هديه اى به سوى تو فرستاده كه پيش از تو آن را به هيچ كس نداده است. رسول خدا (ص) فرمود: آن هديه چيست؟ جبرئيل گفت: صبر و بهتر از آن... رسول خدا فرمود: گفتم: تفسير يقين چيست؟
گفت: شخصى كه يقين دارد، براى خدا چنان كار مى كند كه گويى او را مى بيند ؛ زيرا اگر او خدا را نمى بيند، خدا كه او را مى بيند و به يقين مى داند كه آنچه به او رسيده نمى شد كه نرسد و آنچه به او نرسيده امكان نداشت كه برسد. همه اينها شاخه هاى توكّل و پلكان زهدند.
👈در این حدیث دو اثر مهم برای ایمان مومن مطرح شده است که اگر شخصی آن دو را در خود جمع کند یاد خدا و آرامش الهی و دوری از گناهان را به دنبال خواهد داشت؛
⬅️۱.عالم محضر خداست
المُوقِنُ يَعمَلُ للَّه كأنّهُ يَراهُ ، فإن لَم يَكُن يَرى اللَّهَ فإنّ اللَّهَ يَراهُ ،
کسی که اهل ایمان و باور است عالم را محضر خدا می داند که اگر او خدا را نمی بیند خدا او را می بیند.
➖خداوند در قرآن میفرماید: «أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرى؟». آیا او نمی داند که خدا می بیند؟!
و میفرماید : «إِنْ تُبْدُوا ما في أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحاسِبْكُمْ بِهِ اللَّه»اگر آنگه رد درونتان هست را آشکار یا پنهان کنید [برای خدا فرقی نمیکند و] شما را بدان محاسبه خواهد کرد.(۲)
➖امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «اتَّقُوا مَعَاصِيَ اللَّهِ فِي الْخَلَوَاتِ فَإِنَّ الشَّاهِدَ هُوَ الْحَاكِم» از نافرمانی خدا در خلوتها بترسید و بپرهیزید؛ چراکه همان کسی که شاهد اعمال شماست، حاکم و حسابرس شما نیز هست!(۳)
➕بسیاری برای گرفتن عکس یا فیلم چند لحظهای، خیلی حواسشان به خودشان جمع میشود. یا اگر در محیطی که دوربین مداربسته است قرار بگیرند.
این در حالی است که مطابق آیات قرآن چند دوربین در حال تصویربرداری از حرکات ما هستند:
۱. خدا (علق: ۱۴)؛ ۲. پیامبر (احزاب: ۴۵)؛ ۳. امامان(توبه: ۱۰۵)؛۴. ملائکه مقرّب الهی (مطففین ۲۱-۲۰)؛ ۵. زمین (زلزال: ۴)؛ ۶. زمان: (بروج: ۳-۲)؛ ۷. اعضاء و جوارح (فصلت: ۲۱)
⬅️۲.همه چیز به اراده خداست
وأن يَعلَمَ يَقيناً أنَّ ما أصابَهُ لَم يَكُن لِيُخطِئَهُ ، وأنَّ ما أخطأهُ لَم يَكُن لِيُصيبَهُ
انسان مؤمن به این یقین دارد که هر چه به او می رسد اراده و مشیت الهی است و اگر به چیزی نمی رسد بازهم با اراده خداوند است .
➖«فَلَوْ جَهَدَ اَلنَّاسُ أَنْ يَنْفَعُوكَ بِأَمْرٍ لَمْ يَكْتُبْهُ اَللَّهُ لَكَ لَمْ يَقْدِرُوا عَلَيْهِ »
اگر همهی دنیا هم جمع بشوند خیری به تو بخواهند برسانند که خدا آن خیر را برای تو ننوشته است و مقدّر نفرموده است نمیتوانند این کار را بکنند. [نقطهی مقابلش هم همین است].
« وَ لَوْ جَهَدُوا أَنْ يَضُرُّوكَ بِأَمْرٍ لَمْ يَكْتُبْهُ اَللَّهُ عَلَيْكَ لَمْ يَقْدِرُوا عَلَيْهِ» اگر همهی دنیا هم جمع بشوند ضرری به تو بخواهند برسانند که خدا آن ضرر را برای تو ننوشته است و مقدّر نفرموده است نمیتوانند
🌸شعر
اگر تیغ عالم بجنبد زجای
نبرد رگی تا نخواهد خدای
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.مطابق ؛ وسائل الشيعة ،ج۱۱،ص۱۵۱.
۲.بقره: ۲۸۴
۳.نهجالبلاغه: ح۳۲۴
✅ https://eitaa.com/masjedolaghsa