مقام معظم رهبری: برای مسجد کارهای نو انجام دهید
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
خبرش خیلی زود بین همه پیچید، خبر دیدار رهبر معظم انقلاب با ائمه جماعات مساجد استان تهران، آن هم در روز جهانی مسجد، دیداری که ابتدایش مژدهها و خبرهای خوش آقای حاجعلی اکبری به حضور رهبر معظم انقلاب بود و سلام گرمی که امام جماعت آن سالهایِ مسجد امام حسن مجتبی مشهد، به همکارانِ امروزِ مسجدیاش هدیه می داد.
محفلی گرم، به گرمی حلقههای معرفتی مسجد، پر از ایدهها و نکتههای ناب که با چاشنی محبت آمیخته شده بود و دوستانه تصویر امام جماعت تراز اسلامی را در قلب مسجد امروز به تصویر میکشید. ایدهها و نکتههای زیبای این دیدار صمیمانه و پربار را، از نظر میگذرانیم:
برای مسجد کارهای نو انجام دهید
ایدهها
اجتماعات مردمی را در مسجد و با محوریت مسجد تشکیل دهیم
“اجتماعات مردم بهطور طبیعی دارای تأثیراتی است. خب، یک عدّهای دُور هم جمع میشوند، میگویند، میشنوند، تصمیم میگیرند، ارتباطات فکری برقرار میکنند، دادهها و گرفتههای فکری بین خودشان دارند؛ این در کجا اتّفاق بیفتد؟…وقتی اجتماع بر محور نماز و ذکر به وجود آمد، آنوقت یک معنای دیگری پیدا می کند، یک جهت دیگری پیدا می کند، دل ها را به سمت دیگری می کشاند؛ این ابتکار اسلام بود”.
مسجد را پایگاه تعلیم و تشکیل حلقههای معرفتی بدانیم
“شما در تاریخ اسلام مشاهده میکنید که مساجد، مرکزی برای تعلیم بود؛ میشنویم و در روایات میخوانیم که در مسجدالحرام یا مسجدالنّبی حلقه درس زید و عمرو و بکر از نحلههای مختلف فکری و مذهبی وجود داشت… مسجد پایگاه است و این پایگاه بر محور ذکر و نماز است”.
تبیین امر نماز در مسجد توسط ائمه جماعات
“یکی از کارهای مهمّ ائمّهی محترم جماعات در مساجد، تبیین مسئله نماز برای مردم است که قدر نماز را بدانیم؛ اگر این شد، نمازها کیفیّت پیدا خواهد کرد”.
مسجد پایگاهی برای همه کارهای نیک
“مسجد میتواند پایگاه همه کارهای نیک باشد؛ پایگاه خودسازی، انسانسازی، تعمیر دل و تعمیر دنیا و مقابله با دشمن و زمینهسازی برای ایجاد تمدّن اسلامی و بصیرتافزاییِ افراد؛ و هَلُمَّ جَرّا”.
امام جماعت شغل مهم و اساسی مسجد
“این را باید یک شغل مهم و اساسی بهحساب آورد. عرض نمیکنیم که وقتی امام جماعت شدیم، از همهی کارهای دیگر دست برداریم؛ نه، میتواند انسان بهقدر ظرفیّت خود به کارهای دیگر علمی یا غیرعلمی بپردازد لکن حقّ مسجد باید ادا بشود. از قبل از وقت شروع نماز انسان برود مسجد با طمأنینه، با سکون نفْس آماده نماز بشود، نماز را با کیفیّت خوب بخواند. بعد اگر برنامه حرفزدنی دارد، برگردد طرف مردم و با مردم حرف بزند، برای مردم تبیین بکند”.
برای مسجد کارهای نو انجام دهیم
“زمان ما، آن زمانی که بنده مثلاً در مشهد امامت جماعت می کردم و مسجد می رفتم، خیلی کارها معمول نبود، بلد نبودند یا بلد نبودیم این کارها را. هر کاری میکردیم، نو بهحساب میآمد. امروز بحمدالله این کارها رایج است.
گردهماییِ مردمی بر محور اقامه صلات باشد
“اگر کار اجتماعی هم در اینجا انجام میگیرد، مثلاً تصمیم میگیرند که یک تعاونیای درست کنند برای فقرا یا در یک امر خیری تعاون کنند، این با توجّه به اقامه صلات است، با توجّه به ذکر است، برای خدا است، بر محور صلات است”.
مسجد مرکز تشکلهای انقلابی
“آن روزهای اوّل انقلاب، آنهایی که یادشان است میدانند که همهچیز در هم ریخته بود: سلاح بیاورند، جمع کنند، از اینجا بردارند، نکند دستهای غیر مأمونی به کارهایی دست بزنند؛ مرکز تشکّل لازم بود، هسته مرکزی لازم بود؛ این هسته مرکزی را امام بلافاصله همان روز اوّل، حتّی قبل از اینکه اعلام پیروزی بشود، معیّن کردند: مساجد”.
مسجد پایگاه فعالیتهای اجتماعی
“اینجا محلّ پمپاژ فکرها و پراکندن وظایف مختلف و کشاندن مردم به کارهای گوناگون است. مسجد برای انجام فعّالیّتهای اجتماعی و پایگاه فعّالیّتهای اجتماعی است”.
مسجد هسته مقاومت فرهنگی
“مسجد عبارت است از هسته مقاومت… حصار فرهنگی، خاکریز فرهنگی در کشور اگر سست باشد، همهچیز از دست خواهد رفت”.
شیوه کار فرهنگی را در مسجد بیاموزیم
“مسجد پایگاه بزرگ بسیج فرهنگی و حرکت فرهنگی است؛ شیوهی کار را باید در مسجد آموخت که چهکار کنیم. اگرچنانچه این سلسلهی عظیم، این تشکیلات عظیم خوب کار کند و در همهجا کار کند، تأثیراتش برهمه اینها فائق خواهد آمد و میتوانید شما این جوان را، این مخاطب را به معنای واقعی کلمه مصونیّت ببخشید…”.
با مخاطبان مسجدی چهره به چهره سخن بگوییم
“بارها این را عرض کردهایم که نگاهِ چشمدرچشم و جلسه نزدیک که نفَس گوینده به شنونده میخورَد، یکچیز دیگری است؛ این فقط هم در اجتماعات ما تجلّی دارد؛ البتّه در کلّ اسلام در نمازهای جمعه و امثال اینها این هست، لکن در بین شیعه، بُروزوظهور بیشتری دارد”.
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
درباره چهرههای مسجدی تحقیق کنیم
“۹۷ درصد از شهدای ما مسجدی بودهاند، اگر تحقیق بشود، این خیلی حرف مهمّی است. از هر صنفی: دانشجو است مسجدی است، کاسب است مسجدی است، دانشآموز دبیرستانی است مسجدی است… این جوانها از مسجد رفتهاند و جان خودشان را در راه خدا دادهاند؛ نقطه عزیمت عبارت است از مسجد؛ خیلی حرف بزرگی است، حرف مهمّی است”.
مسجد محل جریان شناسی و بصیرت فرهنگی
“مسجد، هم پایگاه مقاومت است، هم پایگاه رشد فعّالیّتهای فرهنگی و هدایت فرهنگی و بصیرت فرهنگی؛ در دل فرهنگ، سیاست هم هست. در خلال این نگاه، تکلیف آدمها و اشخاص و گروهها و احزاب و جریانها روشن میشود که آیا داریم به سمت عدالت اجتماعی میرویم؟ آیا داریم به سمت استقلال واقعی دینی میرویم؟باید نگاه کرد، جریانشناسی کرد…”.
هر سه وقت روز در مسجد نماز جماعت برگزار کنیم
“هرسه وقت در مسجد باید نماز جماعت برگزار بشود؛ بنا را بر این باید گذاشت. حالا ممکن است بنده مثلاً فرض کنید توانایی ندارم که هرسه وقت بروم، خب یک نفر دیگر را حتماً آنجا بگذارم که سه وقت در این مسجد نماز اقامه بشود. و درِ مسجد از پیش از ظهر که باز میکنند برای نماز ظهروعصر، تا شب بعد از نماز عشا باز باشد؛ اینجور نباشد که درِ مسجد را ببندند”.
برای جوانها جایگاهی خاص در مسجد داشته باشیم
“جوان مسجد را خانه خود و جایگاه خود بشناسد و به آن اُنس پیدا کند و رفتوآمد پیدا بکند، خیلی برکات دارد. کار را در جامعه جوان ها انجام میدهند، پیشران حرکتهای اجتماعی جوانها هستند، اینها هستند که کار میکنند، تلاش میکنند”.
درس دین را با معنویت و عرفان به جوان بگوییم
“دل جوان با نصایح و مطالب معنوی و سلوکی و عرفانی اُنس پیدا می کند، زود اُنس پیدا می کند، زود دلباخته و دلبسته می شود؛ جاذبه جوانها اینها است. شما سخن را، حرف را، اقدام را با معنویّت، با عرفان واقعی، نه عرفانهای تخیّلی و توهّمی و صوری، یک مقداری آمیخته بکنید، خواهید دید جوان چطور مجذوب میشود و میآید”.
سرگذشت جذاب مساجد را حفظ کنیم
در این مساجد علمایی آمدهاند، ائمّه جماعتی آمدهاند، رفتارهایی داشتهاند، برخوردهایی داشتهاند، مؤمنینی در اینجا آمدهاند، جوانهایی در اینجا تربیت شدهاند، از اینجا بسیجهایی صورت گرفته، شهدایی دادهاند، پیکرهای شهیدی به این مساجد برگشتهاند؛ اینها تاریخ است، اینها سرگذشتهای جذّاب یک مسجد است؛ این سرگذشتها را باید حفظ کرد”.
سرگذشت مساجد را برای آیندگان بگوییم
“هرکدام از این مساجد میتواند یک سرگذشت واقعیِ جذّابِ درسآموزی داشته باشد برای کسانی که امروز در مسجدند و کسانی که فردا به این مسجد خواهند آمد؛ این را در قالب های گوناگون – قالب کتاب، قالب مقالات مجلّهای، قالب عکس، قالب کلیپ- می شود درآورد؛ اینها را می شود تبیین کرد”.
روز مسجد را باعنوان یک روز انقلابی مطالبه کنیم
فراموش نکنیم که «روز مسجد» اساساً یک روز انقلابی است؛ یعنی تشکیل این روز و تعیین این روز که به خواست و مطالبهی جمهوری اسلامی بود و در سازمان کنفرانس اسلامی بهعنوان «روز مسجد» تصویب شد…اساس این روز یک چنین اساسی است؛ با این نگاه به روز مسجد نگاه کنید و حرکت را در این مسیر قرار بدهید”.
منبع: بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
هدایت شده از هجرت
02 (1).mp3
748.8K
باسمه تعالی
✅ امام خامنهای مدظله العالی: "امروز همهی دنیای اسلام باید قضیهی فلسطین را قضیهی خود بداند؛ این، کلید رمزآلودی است که درهای فرج را به روی امت اسلامی میگشاید. فلسطین باید به ملت فلسطین برگردد و دولت واحد فلسطینی به انتخاب همهی فلسطینیان سراسر کشور خود را اداره کند."
۱۳۸۵,۰۱,۲۵
📍"امیدواریم همه ما آن روزی را ببینیم که شما در قدس نماز جماعت میخوانید و آن روز نیز دیر نخواهد بود و به زودی خواهد آمد چه امثال ما باشند یا نباشند."
۱۳۹۶,۱۲,۱۰
'رژیم غاصب، رفتنی است. امروز نهضت فلسطین از همیشهی این هفتاد هشتاد سال سرحالتر است. مشاهده میکنید که امروز جوانان فلسطینی و نهضت فلسطینی، نهضت ضدّ غصب، ضدّ ظلم، ضدّ صهیونیسم از همیشه بانشاطتر، سرحالتر و آمادهتر است و انشاءالله این نهضت به نتیجه خواهد رسید و همانطور که امام بزرگوار (رضوان الله علیه) از رژیم غاصب به «سرطان» تعبیر کردند، حتماً این سرطان به فضل الهی به دست خود مردم فلسطین و نیروهای مقاومت در کلّ منطقه ریشهکن خواهد شد؛ انشاءالله."
۱۴۰۲,۰۷,۱۲
🔰خدا را شکر که جوانان فلسطینی به خود جرأت دادند و هیمنهی پوشالی رژیم غاصب و کودککش را شکستند.
پیش به سوی فتح نهایی...
#القدس_لنا
❇️ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم:
🔶مساجد بازاری از بازار های آخرت است که کالای آن مغفرت و ارمغان آن بهشت است. بحارالانوار ج84 ص 4
🍀امام علی علیه السلام:
☘️إنّ الإنسانَ إذا كانَ في الصَّلاةِ فإنّ جَسَدَهُ و ثيابَه و كُلَّ شَيءٍ حَولَهُ يُسَبِّحُ
🌱هنگامی که انسان درحال نماز است، اندام و جامه او و هرچه پیرامون اوست، خدا را تسبیح می گویند.
📚میزان الحکمه، ج 5، ص 377
#نماز
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
سرگشته ی مسیر عبور برادری
تو از تمام فاطمیان، زینبی تری
آرام و باوقار و صمیمی و چاره ساز
الحق که نور دیده ی موسی بن جعفری
کردی نزول و قم به قدومت مدینه شد
معصومه ای و نایب زهرای اطهری
#23ربیع_الاول_سالروز🌺
#ورود_حضرت_معصومه_به_قم🎉
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
🔘آسیب ها و راهکارهای فرهنگ مسجدداری:
آسیب هایی که به عنوان فرهنگ مسجد داری یا مسجدی سازی یا مسجدی بودن دارد رواج پیدا می کند، تفاوت مسجدهای الان با قدیم؟
🔻🔻درادامه دنبال نمایید...
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
🔘آسیب ها وراهکارهای فرهنگ مسجدداری:
🔻✅بخش اول: بررسی عوامل بی رونق شدن مساجد؛
عوامل بی رونق شدن مساجد را در دو دسته می توان جمع بندی کرد:
🔹دسته اول: جذاب و پاسخگو نبودن برنامه های مساجد برای همه سلایق و علائق در کنار برخی دافعه ها.
🔹 دسته دوم: تضعیف اعتقادات و باورهای عده ای از مردم و روند رو به رشد جاذبه های خارج از مسجد به موازات افزایش مشغله های زندگی شهری.
🔸اسلام عزیز به عنوان یک دین جامع، هم به زندگی فردی و الزامات تحقق و تأمین آن می اندیشد و هم به زندگی جمعی، در اسلام بر خلاف بسیاری از مکاتب، اجتماع مؤمنین اهمیت فوق العاده ای دارد و نه تنها سفارش زیادی می نماید تا مسلمین متحد و مجتمع باشند بلکه برای عبادات جمعی هم، ارزشی بیش از عبادت فردی قائل است.
🔸مسجد مهمترین مکان برای گردهمایی مسلمین است که می بایست علاوه بر عبادات دسته جمعی، کارکردهای اجتماعی، علمی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و تربیتی نیز داشته باشد.
🔸مسجد در طول تاریخ اسلام محل اجتماع و بسیج مردمی برای وصول به همه اهداف مورد نظر جامعه بوده و سابقه درخشانی در حل مشکلات و معضلات داشته است.
🔸همین الگو بود که در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تأثیر خود را گذاشت و مساجد سنگرهای گسترده در سراسر کشور برای حضور مردم در عرصه های مورد نیاز انقلاب و نظام اسلامی شد ولی متأسفانه پس از آن سال ها، مساجد مورد بی مهری و کم توجهی مسئولان، نخبگان و مردم قرار گرفته و از رونق لازم برخوردار نیستند اقشار مختلف به ویژه جوانان آنطور که شایسته جامعه اسلامی است با مسجد انس و الفت ندارند و حضورشان در مسجد کمرنگ و یا بی رنگ است و مسجد که می بایست کانون فعالیت فرهنگی-اجتماعی محله های شهر و روستا باشد، اکنون محدود و محصور به ساعات نماز، آنهم اکثراً نماز مغرب و عشاء با مراجعین محدود و مشخص شده است؛ این در حالی است که هر ساله رهبر معظم انقلاب با پیام به اجلاس نماز یا در جمع روحانیون و... بر اهمیت و جایگاه مسجد و نقش ویژه آن تأکید دارند.
🔸اینکه چرا این وضع به وجود آمده؟ آیا غفلت و کوتاهی متولیان امر باعث عدم رونق مساجد شده؟ و یا اقدامات برنامه ریزی شده دشمن سبب آن بوده است؟ خود محل بحث است.
🔹🔻ادامه دارد...
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
🔘آسیب ها و راهکارهای فرهنگ مسجدداری:
🔹🔻بخش دوم: آسیب ها و عمده عوامل از رونق افتادن مساجد؛
بر اساس یک نظر سنجی اجمالی از سطح کشور، دلسوزان جامعه اسلامی و فعالان عرصه تعلیم و تربیت بر این باورند که عمده عوامل از رونق افتادن مساجد عبارتند از: 🔻
◀️ نبود برنامه فرهنگی اجتماعی متنوع و متناسب با نیاز اقشار مختلف جامعه، چه در شادی ها و چه در عزاداری ها؛
◀️ نبود اهتمام لازم برای رونق بخشی و به روز کردن مساجد در مسئولان و مردم؛
◀️نبود مشوّق برای اقشار به ویژه جوانان و نوجوانان؛
◀️ روند رو به رشد سرگرمی ها و جاذبه های کاذب مثل: فضای مجازی، تلویزیون، ماهواره، مراکز بازی و ...؛
◀️ باز بودن مراکز خرید، خدماتی، بازی و ... در ساعات اقامه نماز؛
◀️رفتارهای خارج از انتظار اعضای هئیت امنای مساجد با مردم، به ویژه جوانان؛
◀️به روز نبودن ائمه جماعات؛
◀️بسته بودن درب مساجد در اکثر اوقات شبانه روز؛
◀️ نبود امام جماعت موظف و دائم در مسجد؛
◀️فراهم نبودن وضعیت سرمایش، گرمایش، سرویس های بهداشتی، وضوخانه و پارکینگ مناسب برای خودروی نماز گزاران؛
◀️نپرداختن به مسائل و مشکلات مردم و بی تفاوت بودن نمازگزاران و گردانندگان مسجد به وضع و حال سایرین؛
◀️نامناسب بودن مکان بعضی از مساجد و دور از دسترس بودن آنها؛
◀️ انحصاری شدن بعضی از مساجد در دست عده ای خاص یا سلایق و اختلافات سیاسی و قومی؛
◀️نبود یا کمبود روحیه، نشاط و شادابی در فضای مسجد؛
◀️ عدم تشویق والدین برای حضور فرزندان در مسجد و یا همراه نکردن آنها با خود؛
◀️سخنرانی های طولانی و بعضاً غیرمفید در بین نمازها؛
◀️طولانی شدن نماز جماعت در خیلی از مساجد؛
◀️ وجود مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم و نبود فرصت کافی برای حضور در نماز جماعت؛
◀️عدم حضور مؤثر اشخاص صاحب منصب و دارای نفوذ در برنامه های مذهبی مساجد؛
◀️ افزایش شبهات و ابهامات افراد جامعه و ضعیف شدن اعتقاد و باور دینی بعضی از مردم؛
◀️جدا شدن و فاصله گرفتن پایگاهای بسیج محلات از مسجد؛
◀️ هجوم گسترده فرهنگی و رسانه ای به مسجد و اعتقادات؛
◀️رقیب تراشی برای مسجد در سالهای اخیر، مثل: فرهنگ سراها، کانونهای فرهنگی- هنری، مراکز آموزشی مضرّ و ...؛
◀️نبود برنامه های جذاب و اثربخش برای حل مسائل حقیقی مردم در مساجد مثل ازدواج، اشتغال، تحصیل،تفریح.
🔷🔻ادامه دارد...
#مسجدترازاسلام_وانقلاب_اسلامی
https://eitaa.com/masjedteraz
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📷 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ساعتی پیش در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح، در دانشگاه افسری امام علی علیهالسلام حضور یافتند. ۱۴۰۲/۷/۱۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب در دانشگاه افسری امام علی علیهالسلام: زلزله ویرانگر ۱۵ مهر یک شکست اطلاعاتی و نظامی #غیرقابل_ترمیم برای رژیم صهیونیستی است
🔹 حضرت آیتالله خامنهای: در این قضیه ۱۵ مهر به این طرف، رژیم غاصب صهیونیستی هم از لحاظ نظامی هم از لحاظ اطلاعاتی یک شکست غیر قابل ترمیم خورده. شکست را همه گفتند، من تأکیدم به غیرقابل ترمیم بودن است. من میگویم این زلزله ویرانگر توانسته است بعضی از سازههای اصلی حاکمیت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن سازهها به این آسانی امکانپذیر نیست. ۱۴۰۲/۷/۱۸
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 رهبر انقلاب اسلامی، صبح امروز: ما پیشانی و بازوی طراحان مدبر و هوشمند و جوانان فلسطینی را میبوسیم اما آنها که میگویند حماسه اخیر کار غیر فلسطینیها است دچار محاسبه غلط شدهاند.
💻 Farsi.Khamenei.ir