هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
رهبر معظم انقلاب: این دختر جوان تربیتشده دامان اهلبیت، با پاشیدن بذر معرفت در طول مسیر و بعد رسیدن به قم، موجب شد که قم به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت بدرخشد.
رحلت شهادت گونه حضرت معصومه علی السلام را به محضر مقدس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و تمام مسلمانان جهان تسلیت عرض مینمایم
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
📤 https://eitaa.com/nahjolbalagheiha
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
📲 #ریل | حوادث آیندهساز
☝ برشی از بیانات رهبر انقلاب درباره مساله فلسطین
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
دعای جوشن صغیر از دعاهای عالیة المضامین و سریع الاجابة برای دفع دشمن و مکروهات است و حرزی است برای دفع آفات و شکری است برای جلب مواهب الهی. در کتاب “دائره المعارف تشیع”، جلد 7، صفحه 524 چنین آمده که: «خواندن این دعا در دفع دشمن و محفوظ ماندن از بلاها مؤثر است
📖 خواندن دعای جوشن صغیر برای دفع ظلم ظالمان ،سفارش این روزها برخی از علماست
✅برای #ملت_مظلوم_فلسطین_دعا_کنیم
و هر کمکی که از دست کسی بر می آید انجام دهد.
یا علی مدد 🌴
#ایمان_وحدت_استقامت_پیروزی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
شرح حکمت 259
💎امام عليه السلام فرمود: وفادارى با بى وفايان، بى وفايى با خداست و بى وفايى با بى وفايان، وفادارى با خداست.
☘امام عليه السلام در اين گفتار آموزنده مىفرمايد: انسان نبايد در برابر پيمانشكنان وكسانى كه پايبند به عهد خود نيستند دچار وسوسه شود و پيمان شكستن در برابر آنها را گناه بداند، بلكه به عكس اگر آنها عهد خود را بشكنند و ما در برابر آنها به عهد خود وفا كنيم، نشانه ضعف و ذلت ما در برابر آنهاست و آن را حمل بر 😱ترس ما مىكنند و سبب جسارت آنها در وقايع مشابه مىشود،
🔸ازاينرو دستور داده شده كه در برابر آنها مقابله به مثل كنيد.
اين مقابله به مثل نوعى وفا در پيشگاه خدا محسوب مىشود.
شرح حکمت 260
☘امام عليه السلام فرمود: چه بسيار كسان كه خداوند در حقشان نيكى كند تا بيازمايدشان
🌺 و چه بسيار كسان كه چون خداوند گناهانشان پوشيده دارد، مغرور شوند
🌱 و چه بسيار كسان كه خداوند نام نيكشان را بر زبانها اندازد و فريفته شوند،
🍃 خداوند كسى را همانند آنكه در نافرمانى مهلتش داد، مورد آزمايش قرار نداده است.
اين چهار نعمتى كه امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به آن اشاره كرده (احسان پروردگار، پوشاندن خطاها، ذكر خير بر زبان انسانها و مهلت دادن) قدر مشتركى دارد و آن اين است كه همه اينها در لباس نعمت است؛ اما در بسيارى از افراد سبب غفلت مىشود.
1⃣جمله اوّل اشاره به افراد طغيانگر و فاسد و مفسدى است كه خداوند به آنها نيكى فراوان مىكند و ناگهان همه را از آنها مىگيرد تا مجازاتشان دردناكتر باشد.
2⃣ جمله دوم اشاره به كسانى است كه خدا بر اعمال زشت آنها پرده مىافكند اما آنها به جاى استفاده از اين ستر الهى، مغرور مىشوند و به كارهاى خلاف خود همچنان ادامه مىدهند و ناگهان خداوند پرده را بر مىافكند و آنها را رسوا مىسازد.
3⃣جمله سوم اشاره به كسانى است كه ذكر خير آنها بر زبان همه مردم جارى مىشود و اينها براثر آن غافل مىگردند و اين غفلت سبب انحراف آنان مىشود، ناگهان خداوند وضع آنها را آشكار مىسازد و ذكر خير تبديل به ذكر شر مىشود.
4⃣جمله چهارم اشاره به كسانى است كه كارهاى خلاف انجام مىدهند؛ ولى خداوند همچنان به آنها مهلت مىدهد؛ اما اين مهلت الهى نهتنها سبب بيدارىشان نمىگردد بلكه بر غفلت آنها مىافزايد و ناگهان خداوند مهلت را از آنان مىگيرد و چنان مبتلايشان مىسازد كه رسواى خاص و عام شوند.
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
🌹🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
🔹لاَ تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَحَدٍ سُوءاً، وَأَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مُحْتَمَلاً
💢هر سخنى كه از دهان كسى خارج مى شود، تا احتمال خير و نيكى در آن مى يابى حمل بر فساد مكن.
📚نهج البلاغه، حکمت 360
🔻 در حديث ديگرى از امام كاظم علیه السلام كه در كتاب كافى آمده مى خوانيم:
راوى خدمت آن حضرت عرض میكند: فدايت شوم، گاهى از يكى از برادرانم مطلبى به من مى رسد كه من آن را ناخوشايند مى دارم هنگامى كه از او سوال مى كنم انكار مى كند در حالى كه جمعيتى از افراد مورد وثوق آن را به من خبر داده اند.
🔻امام علیه السلام فرمود: حتى گوش و چشم خود را در برابر برادر مسلمانت تكذيب كن. اگر پنجاه نفر نزد تو آيند و بر چيزى سوگند ياد كنند؛ ولى او مطلب ديگرى بگويد او را تصديق كن و آن گواهان را تكذيب نما.
👈البته منظور اين نيست كه آن جمعيت را آشكارا تكذيب كند و متهم به دروغ سازد، بلكه منظور اين است كه حسن ظن خود را در دل نسبت به برادر مسلمانت با گفته آنها رها مكن.
👈اين نكته را در اينجا بايد افزود كه آنچه در اين حديث آمده درمورد مسائل شخصى است وگرنه امورى كه سرنوشت ساز است و به حقوق الهى يا جامعه مرتبط مى شود بايد مورد توجه قرار گيرد و درباره آن تحقيق شود. همه اينها درواقع برگرفته از دستورات قرآن مجيد است، آنجا كه مى فرمايد:
🔹يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرآ مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ؛
💢اى كسانى كه ايمان آوردهايد از بسيارى از گمان ها بپرهيزيد، چراكه پارهاى از آنها گناه است».
🔰به خانواده بزرگ #نهج_البلاغه ایها بپیوندید 👇
@nahjolbalagheeiha
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
هدایت شده از پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام