#ترکیه
#سوریه
اردوغان و اشغال مجدد سوریه / ترکیه از این روزهای پر ریسک با موفقیت عبور خواهد کرد؟ / اردوغان پول ویران کردن سوریه را از کجا آورد ؟ از بودجه ی قطر؟
در روزهایی که سوریه بهسختی تلاش میکند زخمهای جنگ را التیام بخشد، ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان، با اهداف بلندپروازانهای پا به میدان گذاشته است. اظهار نظرهایی از آنکارا شنیده میشود که میگویند در صورت عدم وقوع جنگ جهانی دوم، بخشی از خاک سوریه همچنان متعلق به ترکیه میبود. این ادعاها، در کنار سیاستهای اخیر آنکارا، بحث های زیادی را درباره تلاش حاکمان این کشور برای بازگشت به امپراتوری عثمانی و حتی اشغال بخشهایی از سوریه برانگیخته است.
ریشههای تاریخی یا جاهطلبی؟
اما اگر بخواهیم به تاریخ واقعی بنگریم، ادعاهای ترکیه چیزی جز خیالپردازی نیست. ریشههای دولت فعلی ترکیه، در دل مغولستان و فراتر از مرزهای منطقه ماست. اگر تاریخ شرافتمندانه بازخوانی شود، ترکیه امروز باید سرزمین خود را به ایران بازگرداند که هزاران سال بر این منطقه حکمرانی کرده و خودش به مغولستان باز گردد و بحث در این خصوص که کدام قسمت منطقه برای چه کسی بوده است را به ساکنین واقعی این منطقه وا بگذارد..
بحران سوریه: بهانهای برای جاهطلبی ترکیه
فارغ از مواضع فوق آنچه نمی توان انکار کرد این حقیقت است که بحران سوریه فرصتی طلایی برای اردوغان بود تا نفوذ خود را در این کشور جنگزده افزایش دهد. اردوغان با بهرهگیری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی سوریه، موفق شد کنترل بازار نساجی سوریه را به دست بگیرد.
بعد از بحران سوریه ده ها هزار نفر که در صنعت نساجی کار میکردند بی کار شدند.
70 درصد کارخانه های نساجی تعطیل شد و بعد از آن 10 هزار شرکت و مجموعه ی سوری در حوزه ی نساجی در ترکیه مشغول به کار شدند...
اردوغان همزمان (درحالی که قبل از بحران سوریه صرفا 10 درصد بازار این کشور را در دست داشت) به یک باره سهمی 50 درصدی از بازار سوریه پیدا کرد...
این اقدامات نه تنها اقتصاد سوریه را تضعیف کرد، بلکه به ترکیه فرصت داد تا در افکار عمومی جهان، خود را بهعنوان کشوری مهاجرپذیر و دلسوز معرفی کند. اما پشت این ژست انساندوستانه، سیاستی هوشمندانه برای تسلط اقتصادی و نفوذ سیاسی در سوریه نهفته بود.
تروریستها در آستانه دمشق؛ ترکیه در تقاطع بحران
ترک ها به این ترتیب هم با پول سوری ها به بحران علیه خودشان دامن زدند و هم ، همزمان در افکار عمومی دنیا خودشان را به عنوان مهاجرپذیر ترین کشور از سوریه معرفی کرده و ژست یک همسایه ی دغدغه مند را به خود گرفتند.
حالا با همه ی کارهای فوق ترکیه به خودش آمده و تروریست های تحت حمایت او با چیزی در حدود 20 الی 50 هزار نفر بی مقاومت نظامی به پایتخت رسیده و همزمان با مطالبه ی بازسازی سوریه باید به مردم پاسخگو باشند.
اما آنها حالا با چالشهای بزرگی رو به رو هستند:
بازگشت تروریستها به خاک ترکیه: گروههای تروریستی که امروز در سوریه برای منافع ترکیه میجنگند، ممکن است فردا به تهدیدی جدی برای امنیت داخلی این کشور تبدیل شوند.
پیامدهای بلندمدت بحران سوریه: دخالت مداوم ترکیه در سوریه میتواند به بحرانهای سیاسی و اقتصادی طولانیمدت در داخل این کشور دامن بزند.
نبود چشمانداز روشن: سیاستهای ترکیه در سوریه آیندهای نامعلوم را برای این کشور رقم زده و جایگاه منطقهای آنکارا را در معرض تهدید قرار داده است.
پرسشهای بیپاسخ و آیندهای مبهم
با وجود جاهطلبیهای آشکار اردوغان، ترکیه اکنون در برابر پرسشهای بزرگی قرار دارد. آیا میتواند در برابر پیامدهای این سیاستهای پرریسک دوام بیاورد؟ آیا حمایتهای مالی کشورهای حامی، نظیر قطر، میتواند مشکلات داخلی و بینالمللی ترکیه را جبران کند؟
در مجموع وضعیت به شکلی است که فرصت های بسیاری برای به چالش کشیده شدن همسایه های منافقین ایران وجود دارد. باید منتظر ماند و که آیا کسی از این فرصت ها استفاده خواهد کرد یا نه....
@mrtahlilgar1
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
#شایعه
♻️ سلاحی به نام شایعه
این روزها که اخبار سوریه و نحوه اشغال این کشور توسط تروریستهای چمد ملیتی بین ما دست به دست میشود، از جمله مهمترین عوامل فروپاشی نظام سوریه، شایعاتی عنوان میشود که در فضای مجازی این کشور قبل و بعد از سقوط بشار اسد، دست به دست میشود. آیا این اولین بار بود که این اتفاق میافتاد؟
در سال ۱۹۹۴ دروغی که فرانسویها در روآندا شایع کردند باعث شد در طول سه ماه، ۸۰۰ هزار نفر قتل عام شوند! عددی که با حساب کشتههای بعدی به یک میلیون نفر رسید!
کشور روآندا حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت داشت که ۸۰ درصد آن هوتو و ۱۵ درصد توتسی بودند. این دو قوم به خوبی کنار هم زندگی میکردند ولی پس از استعمار آنها توسط بلژیک و فرانسه، با شیوه اختلاف بینداز و حکومت کن، میان این دو قوم اختلاف افتاد، استعمار تصمیم گرفت در شناسنامهها قید کند که چه کسی توتسی است و چه کسی هوتو!
مدتها این دو قوم به واسطه تحرکات استعمارگران با هم درگیر بودند که بعد از سال ۱۹۹۳ و تعیین جمهوری، به علت بیشتر بودن قوم هوتو، رئیس جمهور از قوم هوتو انتخاب شد!
در سال ۱۹۹۴ هواپیمای حامل رئیس جمهور رواندا که از قوم هوتو بود، توسط موشکی ناشناس سرنگون شد! قوم توتسی که اساسا امکانات این کار را هم در اختیار نداشت این ماجرا را تکذیب کرد ولی کار از کار گذشته بود! با حمایت تسلیحاتی فرانسه، افراطیهای قوم هوتو شروع به نسلکشی کردند تا کل یک و نیم میلیون جمعیت توتسی را ریشهکن کنند!
نسلکشی روآندا یکی از تاریکترین ماجراهای قرن بیستم است که در آن حدود ۹ درصد از کل جمعیت روآندا کشته و ۲۰ درصد از جمعیت آواره شدند!
همه این جمعیت را یک اسلحه تارومار کرد، شایعات استعماری! شاید اکثر مردم خطرناک ترین سلاح بشر را بمب اتم میدانند ولی خطرناکترین سلاحی که بشر ساخته شایعه است!
و ما ناخواسته در مواقعی به یکی از عناصر این ساخت این سلاح دشمنان کشورمان تبدیل میشویم وقتی هر چه میشنویم و در فضای مجازی میبینیم را بدون تحقيق و بررسی در راستی آن بیدرنگ برای ديگران نقل یا اصطلاحا فروارد كنیم، هر چند قصد دروغ گفتن و شایعه سازی نداریم ولی به تعبیر معصومین علیهم السلام به یکی از دروغگویان شایعهساز تبدیل شدهایم.
در این روزها مراقب اخباری که میشنویم باشیم. هر خبری را بازنشر و برای دیگران ارسال (فروارد) نکنید. اخبار بدون منبع را وقتی دریافت کردید به طرف ارسال کننده تذکر دهید و ... پيامبر بزرگوار اسلام (ص) میفرمايند؛ در دروغگو بودن كافی است كه شخص هر چه میشنود نقل میكند.
👈 کانال حمید رسایی:
eitaa.com/rasaee
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
#همسایه
#این_همسایه
🔰 این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!(۱)
👤 #حسن_رشوند
🔸زمانی که ترکیه در سالهای آغازین دهه ۲۰۰۰ بر اساس سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» یعنی همان دکترین حزب عدالت و توسعه در سیاست خارجی، ترکیه جدید را با تابلوی ارتباط با همسایگان رونمایی کرد و اردوغان که تجربه شهرداری استانبول را پشت سر گذاشته بود، این بار در مقام نخستوزیری، مجری سیاستی شده بود که میتوانست شرایط منطقه را با آن چیزی که امروز از سوی این کشور دنبال میشود، متفاوت کند.آنچه در افکار عمومی از سیاست اردوغان در مقام نخستوزیری و ریاست جمهوری تا پیش ازحملات تروریستها به سوریه در سالهای ۲۰۱۲ به بعد وجود داشت، اعتماد به این سخن اردوغان بود که گفته بود: «ما بر اساس این دکترین حرکت میکنیم. به همین دلیل نمیخواهیم در مرز ما با سوریه مشکل پیش بیاید.» بعدها در جنگ سوریه و حمایت اردوغان از تروریستها و ایجاد ناامنی در سوریه ثابت شد که او در عمل، صحنهگردان بحران در سوریه است و نه تنها سیاست به صفر رساندن مشکلات با همسایگان را دنبال نمیکند، بلکه هر روز بر مشکلات دو ملت سوریه و ترکیه که تا پیش از ۲۰۱۲ تقریبا روابط خوبی با هم داشتند، افزوده است.
🔸اما آن چیزی که اردوغان در منطقه دنبال میکرد احیای خلافت عثمانی است و خود را در مقام خلیفهای میبیند که با پایان حکومت عثمانی، مناطق سوریه را از دولت عثمانی جدا کرده بود. اردوغان فراموش کرده است که اگر قرار باشد مبنای تقسیمبندی امروز جغرافیای منطقه، حاکمیت دولتها در قرن گذشته باشد، بسیاری از مناطق موجود دستخوش تغییرات خواهد شد و مدعیان زیادی هستند که دولت امروز ترکیه و شخص اردوغان در میان آنها محلی از اعراب نخواهد داشت. در روزهای اخیر شاهد این «توهّم اردوغان» در سخنرانیاش در هشتمین کنفرانس منطقهای حزب «عدالت و توسعه» بودیم که با اشاره به تحولات سوریه و برکناری دولت بشار اسد، میگوید: رهبران اپوزیسیون ترکیه همیشه میپرسند که ترکیه در سوریه چه میکند؟ و در پاسخ میگوید: «من به آنها میگویم، آیا میدانید که چرا ترکیه در سوریه است و چرا این مواضع را دارد. اگر منطقه پس از جنگ جهانی دوم تقسیم نمیشد، شهرهای حلب، شام، حماه و حمص همانند شهرهای غازی عنتب، استانبول به عنوان شهرهای ترکیه باقی مانده بودند و ما همچنان در یک کشور واحد بودیم.»
درباره رفتار امروز رئیسجمهور ترکیه و اهداف آشکار و پنهان او در سوریه چند نکته گفتنی وجود دارد:
1⃣ مداخله ترکیه در جنگ داخلی سوریه ابتدا به صورت دیپلماتیک آغاز شد و بعداً به صورت نظامی تشدید شد. دخالت دولت ترکیه در طول این ۱۳ سال به تدریج صورت گرفته است و از دخالتهای دیپلماتیک، تبدیل به کمکهای نظامی به تروریستها در ژوئیه ۲۰۱۱ و درگیریهای مرزی در سال ۲۰۱۲ به مداخلات نظامی مستقیم بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ و این آخری، حمایت آشکار از «تحریرالشام» و گروههای منتسب به آن و تسلیح آنها تا حصول نتیجه و سقوط دولت قانونی بشار اسد و اشغال شهرها و پایتخت سوریه رسید. ترکیه محل عبور تمام افراد تروریست از قفقاز، چچن و... همراه با خانوادههایشان به سوریه بود. لذا این سؤال مطرح است که اگر مشکل و نگرانی ترکیه تروریسم است چرا مرزهای این کشور در طول ۱۳ سال به محل عبور تروریست تبدیل شده است؟
🔻ادامه دارد...👇👇👇👇👇
🔰 این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!(۲)
👤 #حسن_رشوند
2⃣ رئیسجمهور ترکیه پس از سقوط دولت اسد و استقرار تحریرالشام بر دمشق جملهای گفت که موجب تعجب همه کسانی شد که بیش از یک دهه است تحولات منطقه و رفتار دولت ترکیه را رصد میکنند. او گفت: «قرن دوم ترکیه آغاز شده است و ما در آستانه ورود به یک دوره جدید هستیم و ما به راه خود در مبارزه و از بین بردن تروریسم ادامه خواهیم داد.» این ادبیات از جنس همان ادبیاتی است که مکرر توسط مقامات آمریکایی در منطقه مطرح میشود. آمریکاییها داعش را به وجود آوردند و آنها را تا دریافت سلاحهای سنگین تجهیز کردند و به جان ملت مظلوم عراق و سوریه انداختند و سپس تیغ بر کشیدند و به ظاهر به دنبال نابودی آنها بر آمدند و این در حالی بود که همه میدانستند آبشخور این جماعت خونریز از کجاست. این سیاست نخنمای آمریکاییها امروز توسط اردوغان نسبت به گروههای تروریستی موجود دنبال میشود تا پاسخی برای افکار عمومی به خواب رفته این روزگار که با سقوط اسد و دمشق هورا میکشند و نمیبینند که چه کسی این روزها فرش قرمز را زیر پای تروریستها در سوریه پهن کرده است و هم اینکه او هم در جرگه کسانی باشد که در زیر آتش کینه تروریستها و کشتار صهیونیستهای کودککش در غزه، در همایشهای بینالمللی مبارزه با تروریسم بادی به غبغب آورده و در مذمت پدیده تروریسم سخنرانی غرّا سر دهد!
3⃣ اردوغان را باید یک اپورتونیست یا فرصتطلبی که از شرایط وخیم اقتصادی ملت سوریه در حالی که آنها با دو مقوله ناامنی و گرسنگی دست و پنجه نرم میکردند، دانست.در چنین شرایطی ترکیه بهجای کمک به چنین ملتی در بستر نشستهای «آستانه» که سالهاست متعهد به تعهداتی در آن نشستها شده بود و هیچوقت تعهدات خود را انجام نداد، با استقرار چند گروه مسلح بر سرنوشت ملت سوریه تا مدتها، بیثباتی سیاسی را برای آنها به ارمغان آورد. ترکیه اردوغان به عنوان صحنهپرداز و سیاستگذار این عرصه از سرگرمی روسیه در جنگ اوکراین و همچنین درگیری محور مقاومت در لبنان و غزه بهعنوان یک فرصت، سوءاستفاده کرد تا به اهداف پشت پرده خود جامه عمل بپوشاند. در پرونده سوریه، آنکارا با بهرهگیری از استانداردهای دو گانه از یکسو، خود را حامی ملت فلسطین و همراه با مقاومت توصیف کرده و لب به سرزنش رژیم صهیونیستی میگشود و از طرف دیگر، ضمن توافق محرمانه با رژیم صهیونیستی یک روز پس از آتشبس لبنان در یک برنامه مشترک حرکت تروریستها به سمت مرکز سوریه و سقوط بشار اسد را سازمان داد که به فراخور آن کریدور حمایتی محور مقاومت که تا مدیترانه امتداد یافته بود را قیچی کند. اما برای روشن شدن اینکه در شرایط فعلی ترکیه در سوریه چه اهدافی را دنبال میکند، میتوان به انگیزههای اعتقادی، امنیتی، چشماندازهای اقتصادی، حل مشکل پناهجویانی که در ترکیه هستند و... اشاره کرد.
4⃣ اما آنچه مسلم است اینکه با همه غرور کاذب پیروزی که امروز اردوغان از سقوط دولت اسد و بههم ریختگی وضعیت سوریه دارد، افق روشنی پیش روی دولت اردوغان متصور نیست. ورود تحریرالشام و شش گروه اقماری آن که بعضا اهداف متفاوت و متضادی با هم دارند نوید یک جنگ جدید که ترکیه با وجود آگاهی از مواهبش، دست داشتن در آن را انکار میکند، خالی از خطر برای دولت اردوغان نیست. واقعیت این است با توجه به شناختی که از گروههای مسلحی که تابع هیچ ضابطه رسمی و دیپلماتیک نیستند، این نگرانی وجود دارد که چه بسا گروههایی که امروز توسط دولت ترکیه تسلیح و پشتیبانی میشوند روزگاری نه چندان دور، لوله تفنگ خود را به سمت مرجع شکلدهنده خود تغییر دهند.اردوغان این واقعیت را باید در نظر داشته باشد که وارد یک قمار خطرناک شده است. امروز ترکیه در حال بازی با آتش است، هرچند دولتمردانش معتقد باشند که میتوانند این بازی را کنترل کنند. اما ترکیه باید بداند هنوز در آغاز راه است و پیامدهای بلندمدت قماری که شروع کرده است و امروز دامن سوریه را گرفته، چه بسا در آینده نه چندان دور، برای رژیم او همچون رژیم بشار اسد بنیان برافکن باشد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
#رهبری
#سخنان_رهبری
💥 ۱۴ نکته مهم بیانات رهبری
در جواب تحلیلهای غلط این روزها
🔻 خود اسرائیل و آمریکا هم غافلگیر شدن!
1⃣ اتاق فرمان تحولات سوریه، اسرائیل و آمریکاست.
🔻 ایران غافلگیر شده و گیجه!!
2⃣ از شهریور، هرماه به مسئولین سوریه هشدار داده بودیم.
🔻 سوریه رو معامله کردیم و خون شهدا رو هدر دادیم!
3⃣ برای کمک به یک کشور، دولتش باید درخواست بدهد /جنگ اصلی بر عهده ارتش یک کشور است که اگر ضعف نشان دهد، از نیروی بسیجی کاری بر نمیآید.
4⃣ آماده کمک بودیم اما راه زمین و آسمان بسته بود.
🔻 حالا که سوریه سقوط کرد، بدبخت شدیم رفت..
5⃣ نه از پیروزیها باید مغرور شد، از شکستها مایوس. مقاومت بیش از گذشته منطقه را فرا میگیرد و ایران مقتدرتر خواهد شد.
6⃣ جوانان غیور سوریه، آنجا را پس خواهند گرفت. زمان میبرد، تلفات هم خواهند داد اما نتیجه قطعی است.
🔻 مسئولین رده بالای نظامی جرئت اجرای وعده صادق۳ رو ندارن
7⃣ ملّت ایران به ارتش و سپاه مباهات میکند. مسئولان بالای نیروهای مسلح، به ما میگویند که ما تاب تحمل نداریم اجازه بدهید ما برویم.
8⃣ جمهوری اسلامی یک لحظه دچار انفعال نشده.
🔻 معلوم شد مدافعان حرم، محافظان اسد بودند
9⃣ حضور در سوریه به دو دلیل:
۱.حفظ اعتاب مقدسه
۲.امنیت ایران در برابر داعش
+ اشاره ضمنی به جبران کمک دولت سوریه در دفاع مقدس
🔻 آتشبس لبنان، شکست حزبالله بود
0⃣1⃣ مشت محکم حزبالله دشمن را وادار به آتشبس کرد.
🔻 صداوسیمای خائن به تروریستها میگه گروه مسلح!
1⃣1⃣ اگر شما [آمریکاییها] نیستید که دارید به نام فلان گروه تروریستی یا فلان گروه مسلّح با سوریه میجنگید، چرا از کمک به مردم سوریه جلوگیری میکنید؟
#تبیین_حقایق
#جهادامید
#علوم_شناختی & #جنگ_ادراکی🧠⚔
✅ کانال رسمی اندیشکده راهبردی فتح
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
.
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۱
🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال ها کردیم، ارزشش را داشت؟ اصلا ما در سوریه چه می کردیم؟ اگر این حضور ارزشش را داشت، چرا از دستاوردهای آن صیانت نکردیم؟
🔻برای پاسخ به این سوالات، ابتدا باید منطق و حکمت متعالیه "مقاومت" را در دو بُعد "ایرانی" و "اسلامی" فهمید. حتی اگر کسی دریافت اسلامی نداشته باشد و نگرش صرفا ایرانی و محدود به منافع ملی داشته باشد، باید به حقیقتی مهم پی برده باشد:
🔹مواجه نشدن بهنگام با تهدیدهای دشمن، مساوی است با این که به شکل کاملا منفعلانه در خاک خود غافلگیر شوید و صد برابر هزینه بپردازید؛ تازه معلوم هم نیست که بتوانید او را عقب برانید یا نه.
🔻امیر مومنان (ع) در این باره حکمتی را بیان فرموده اند که مقبول استراتژیست هاست: «با دشمن بجنگید، پیش از آن که با شما بجنگند. َوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند.» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
🔹منطق مقاومت در منطقه ما، جعلی و مصنوعی نیست، بلکه از متن ملت ها و در واکنش به واقعیت های تلخ چند ده سال انفعال و خوش خیالی جوشیده است.
🔻برپایی رژیم اشغالگر در فلسطین و سپس دست درازی آن به خاک همه همسایگان، دقیقا به موازات دعوت به صلح و سازش در طول چند دهه انجام شد و به ملت ها فهماند که بدون مقاومت، نمی توانند از حیثیت و موجودیت خود پاسداری کنند.
🔹ملت ما، پیشگام مقاومت است. این، یک انتخاب میان ذلت و عزت، و بنابراین، یک الزام بود. متجاوزان ارتش بعث، چه جنایاتی که در استان های غربی و جنوب غرب مرتکب نشدند. وقتی آنها با پشتیبانی جند ده کشور غربی و عربی به خاک چند استان ما تجاوز کردند، نه ارتش بلکه بسیج مردم بود که خط مقدم مقاومت را شکل داد.
🔻در چنان روزگار دشواری که همسایگان جنوبی ما در حال خیانت و کمک به صدام بودند، سوریه جزو معدود دولت های عربی بود که کنار مقاومت ملت ایران ایستاد و پشتیبانی کرد و به همن علت هم، مغضوب آمریکا و اسرائیل شد.
🔹حکومت اسد -پدر و پسر- اگر به تهدید و تطمیع های غرب و ارتجاع عرب تن می دادند، هیچ رسانه و سیاستمدار غربی یادش نمی افتاد که درباره دموکراسی و دیکتاتوری سخن بگوید. همچنان که نه درباره دیکتاتوری مطلق در عربستان و اردن و امارات و بحرین و قطر و مصر حرف می زنند و نه از جریان معارضه جانبداری می کنند.
🔻نوبت دوم که آتش جنگ نیابتی غرب علیه ملت ایران و دیگر ملت های مستقل برافروخته شد، به واسطه برکشیدن دولت داعش در عراق و سوریه بود. سرطان این تروریسم از یکسو به عمق سوریه کشیده شده بود و از جانب دیگر به مرزهای غربی ایران رسیده بود؛ جنان که علنا از حمله به عمق خاک ما می سخن گفتند.
🔹تروریست های تکفیری و اجاره ای، اگر در عراق و سوریه مهار نمی شدند، جنایات بزرگتری را در عمق سرزمین ما مرتکب می شدند. نیاز مشترک سه کشور، موجب حضور مسشاری ایران شد. ما هنگامی توانستیم به مقاومت آنها کمک کنیم، که دولت و مردم هم پای کار بودند و برای امنیت خود جنگیدند.
🔻در اینجا، نیروهای مقاومت منطقه ای و روسیه هم وارد شدند تا سر افعی داعش به سنگ کوبیده شد. این پیروزی بسیار بزرگ، یعنی تضمین هفت- هشت سال امنیت برای خودمان و منطقه و حتی فرا منطقه.
💢ادامه دارد...👇👇👇👇👇
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت 2⃣
🔻دشمنانی که روزی صدام را برای حمله به ایران ملعبه دست کردند، روزگاری دیگر به اشغال مستقیم دو همسایه شرقی و غربی ما پرداختند و رسما ایران را تهدید کردند، و روز سوم، جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تکفیری را بر ساختند، از حجم شکست های راهبردی، لحظه ای آرام و قرار نداشته اند.
🔹فکرش را بکنید: فقط هفت هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا در دو جنگ افغانستان و عراق و "تقدیم عراق به ایران در سینی طلایی" به تعبیر سعود الفیصل وزیر خارجه مقبور عربستان؛
🔻پس از آن سرمایه گذاری انبوه روی جنگ نیابتی و شکست در آن و بسیج شدن ظرفیت های مقاومت منطقه ای، از افغانستان و پاکستان تا یمن و عراق و سوریه و لبنان؛ و سپس، دریافت ضربات راهبردی، بعد از عملیات طوفان الاقصی و نمایش محدود وحدت میدان ها از سوی جبهه مقاومت.
🔹عملکرد یکایک دستگاه های خودمان در بحران اخیر سوریه را می توان (و باید از موضع کارشناسی) نقد و بررسی کرد. اما زبان طعنه و تمسخر با زبان نقد دوتاست.
🔻ناراحتی از اتفاق مهم پیش آمده، سزاوار هر ایرانی مسلمان است؛ اما زبان طعنه و تمسخر، قطعا خیر خواهانه نیست و اگر با توجه باشد، قطعا همان زبان شماتت منافقانه در پسِ هر ناکامی جبهه خودی است.
🔹این یادداشت مجال پرداختن به عملکرد دولت، دستگاه های اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، نیروهای نظامی مسئول به ویژه سپاه پاسداران، و وزارتخانه های اقتصادی را ندارد.
🔻اگر ما حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد امکان اثر گذاری بر تحولات سوریه را داشته ایم، ۸۰- تا ۹۰ درصد دیگر به نقش "دولت، ارتش و مردم سوریه"، دولت روسیه، و دولت های معارض (از آمریکا و اسرائیل و غرب تا ترکیه و ارتجاع عرب) بر می گردد.
🔹تشدید تحرکات گروه های تروریستی در شمال سوریه، از چند ماه قبل آشکار بود و این نکته هم که ماموریت داشته باشند برای نجات رژیم از نفس افتاده اسرائیل، میدان جنگ را عوض کنند، احتمال بالایی به شمار می رفت. در عین حال، سرافکندگی بزرگی بود اگر وسط جنگ حزب الله و حماس با صهیونیست ها، مرتکب خیانت می شدند.
🔻اما ائتلاف تحریر الشام بلافاصله پس از اعلام آتش بس، وارد معرکه شد و این در حالی بود که دولت اسد پس از قریب ۱۵ سال جنگ، تحمل ویرانی و چند پارچگی، غارت منابع اقتصادی و نفتی اش از سوی آمریکا و ترکیه، نارضایتی اقتصادی مردم، و ارسال پیام های تهدید و تطمیع از سوی فرستادگان دولت های عربی به دمشق، توان ادامه مقاومت را نداشت و به همین علت، در دام محاسبات غلط افتاد.
🔹این نکته هم گفتنی است متاسفانه ارتش سوریه به اعتبار آموزه های سکولار حزب بعث، غالبا فاقد انگیزه های دینی یا ملی قوی برای جنگیدن بوده و این در حالی است که هم برخی سران ارتش و هم برخی مقامات دولتی، از طریق کارهای اطلاعاتی طولانی مدت، خلع روحیه شده یا با دشمن بسته بودند.
🔻در چنین شرایطی فارغ از شدت و ضعف عملکرد دستگاه های مسئول ما، دولت میزبان مقاومت، آمادگی روحی تداوم مسیر را نداشت و بنابراین ایران هم نمی توانست جای میزبان هزینه بدهد. هر چند که به احتمال قریب به یقین، مردم سوریه، هزینه های تلخ تر و بزرگتری خواهند پرداخت.
🔹بازخوانی و بازیابی و ارتقای عمومی منطق مقاومت، بالاترین نیاز امروز ما و منطقه است. ملت های منطقه، حجم خباثت و شرارت آمریکا و رژیم صهیونیستی را به ویژه در طول دو دهه اخیر به چشم دیده است. همچنان که یقین کرده، آمریکا و غرب سر سوزنی قابل اعتماد نیستند.
🔻سیاستمداران و فعالان فلسطینی، شاخه زیتون را کنار اسلحه بالا آوردند تا سازش را جایگزین مقاومت کنند؛ اما در طول چند دهه، هر بار بخش بیشتری از سرزمین شان به اشغال در آمد و هر بار، عرصه تنگ تر شد. ملت بی سرزمین و بدون حاکمیت بر سرنوشت خود، دیگر کجا می توانست سکونت کند و چه اختیاری درباره آینده خود و فرزندانش می توانست داشته باشد؟
🔹رویداد سوریه، ناکامی بزرگی برای همه ملت هایی است که می خواهند در امنیت و استقلال زندگی کنند. اما نه اول ماجراست و نه پایان آن. پیروزی و ناکامی، ویژگی نبرد های بزرگ و دوران ساز است. شبکه سیطره جوی غرب، ضربات بزرگی را دریافت کرده که پنهان می کند و پیروزی مهمی را کسب کرده که برای شکستن جبهه مقاومت، بزرگ نمایی می کند.
🔻بازسازی و باز آرایی استحکامات مقاومت در منطقه بسیار مهم است؛ اما از آن مهم تر، همدلی و اجماع بر سر دو واقعیت است:
✅ اولا راهبرد دشمن بر از هم گسیختن وحدت میدان ها قرار گرفته و حال آن که خود به آن عمل می کند؛
✅ ثانیا دعوت به مذاکره مستقل از ایران و "گشایش نمایی" تله های تعبیه شده، صرفاا عملیات فریب است و باید از افتادن در این دام پرهیز کرد.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
#منشور_روحانیت
پاسخ امام خمینی (ره) به شماتت ها و طعنه های منافقین:
🔻 «من امروز بر این عقیدهام كه مقتدرترین افراد در مصاف با آنهمه توطئهها و خصومتها و جنگافروزیهایی كه در جهان علیه انقلاب اسلامی است، معلوم نبود موفقیت بیشتری از افراد موجود به دست میآوردند. در یك تحلیل منصفانه از حوادث انقلاب، خصوصاً از حوادث دهسال پس از پیروزی، باید عرض كنم كه انقلاب اسلامی ایران در اكثر اهداف و زمینهها مؤفق بوده است و به یاری خداوند بزرگ در هیچ زمینهای مغلوب و شكست خورده نیستیم؛ حتی در جنگ پیروزی از آن ملت ما گردید و دشمنان در تحمیل آنهمه خسارات چیزی بهدست نیاوردند.
🔹 البته اگر همهی علل و اسباب را در اختیار داشتیم در جنگ به اهداف بلندتر و بالاتری مینگریستیم و میرسیدیم ولی این بدان معنا نیست كه در هدف اساسی خود كه همان دفع تجاوز و اثبات صلابت اسلام بود، مغلوب خصم شدهایم. هر روز ما در جنگ بركتی داشتهایم كه در همهی صحنهها از آن بهره جستهایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودهایم؛ ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم؛ ما در جنگ پرده از چهرهی تزویر جهانخواران كنار زدیم؛ ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناختهایم؛ ما در جنگ به این نتیجه رسیدهایم كه باید روی پای خودمان بایستیم؛ ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شكستیم؛ ما در جنگ ریشههای انقلاب پربار اسلامیمان را محكم كردیم؛ ما در جنگ حسّ برادری و وطندوستی را در نهاد یكایك مردمان بارور كردیم؛ ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم كه علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه كرد؛ جنگ ما كمك به فتح افغانستان را به دنبال داشت؛ جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت؛ جنگ ما موجب شد كه تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت كنند؛
🔻من در این جا از مادران و پدران و خواهران و برادران و همسران و فرزندان شهدا و جانبازان بهخاطر تحلیلهای غلط این روزها رسماً معذرت میخواهم و از خداوند میخواهم مرا در كنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد. ما در جنگ برای یك لحظه هم نادم و پشیمان از عملكرد خود نیستیم.
🔹 راستی مگر فراموش كردهایم كه ما برای ادای تكلیف جنگیدهایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز كه احساس كرد كه توان و تكلیف جنگ دارد به وظیفهی خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان كه تا لحظهی آخر هم تردید ننمودند؛ آن ساعتی هم كه مصلحت بقای انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن نهاد، باز به وظیفهی خود عمل كرده است! آیا از این كه به وظیفهی خود عمل كرده است نگران باشد؟
🔻نباید برای رضایت چند لیبرال خودفروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل كنیم كه حزبالله عزیز احساس كند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش عدول میكند. تحلیل این مطلب كه جمهوری اسلامی ایران چیزی بهدست نیاورده و یا ناموفق بوده است، آیا جز به سستی نظام و سلب اعتماد مردم منجر نمیشود! تأخیر در رسیدن به همهی اهداف دلیل نمیشود كه ما از اصول خود عدول كنیم. همهی ما مأمور به ادای تكلیف و وظیفهایم، نه مأمور به نتیجه. اگر همهی انبیا و معصومین علیهمالسلام در زمان و مكان خود مكلف به نتیجه بودند، هرگز نمیبایست از فضای بیشتر از توانایی عمل خود فراتر بروند و سخن بگویند و از اهداف كلی و بلندمدتی كه هرگز در حیات ظاهری آنان جامهی عمل نپوشیده است، ذكری به میان آورند. در حالی كه به لطف خداوند بزرگ، ملت ما توانسته است در اكثر زمینههایی كه شعار داده است به موفقیت نایل شود.
🔹ما شعار سرنگونی رژیم شاه را در عمل نظاره كردهایم؛ ما شعار آزادی و استقلال را به عمل خود زینت بخشیدهایم؛ ما شعار مرگ بر آمریكا را در عمل جوانان پرشور و قهرمان و مسلمانان در تسخیر لانهی فساد و جاسوسی آمریكا تماشا كردهایم؛ ما همهی شعارهایمان را با عمل محك زدهایم. البته معترفیم كه در مسیر عمل، موانع زیادی بهوجود آمده است كه مجبور شدهایم روشها و تاكتیكها را عوض نماییم. ما چرا خودمان و ملت و مسؤولین كشورمان را دستكم بگیریم و همهی عقل و تدبیر امور را در تفكر دیگران خلاصه كنیم؟»
💢منشور روحانیت،۳ اسفند ۱۳۶۷
صحیفه نور؛ ج ۲۱؛ صفحهی ۸چ
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
1_15573660963.mp3
11.82M
🚨 آقای تحلیلگر / راز سوریه که تازه بر ملا شد چرا اسد حاضر نشد بماند؟ خیلی مهم
#شبنامه / تحولات فلسطین / ناگفتههای سقوط بشار اسد / رازی که باعث شد اسد رفتن را انتخاب کند و با آمدن ایران موافق نباشد / چرا دشمن بدون شلیک گلوله پیشروی میکند؟
رسانه، جنگافزار پنهان امروز است! آیا ما آمادهایم از فرصتهای بینظیر رسانهای بهره ببریم یا باید شاهد ضربات سنگینتر دشمن باشیم؟ راهکارها چیست؟ نظرات شما میتواند سرنوشتساز باشد! / قسمت ۱۷۸۴
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهید
#شهدا
#تخریب_چی
من اگه مسئول مملکت بودم
هر روز صبح این کلیپ رو میدیدم و بعد میرفتم سرکار
#شهدا_شرمندهایم
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
1_15615009182.mp3
9.53M
آقای تحلیلگر / مهم / اروپا دارد بی سر و صدا شهروندان را برای جنگ جهانی سوم اماده میکند
🎙 چرا دولتها به طور بیسروصدا در حال ارسال بروشورهای اضطراری و آموزش مردم برای ذخیرهسازی آب، غذا و حتی قرص ید هستند؟ در پشت این آرامش ظاهری، نگرانی از وقوع یک بحران جهانی در حال شکلگیری است. در سوئد، فنلاند، و کشورهای بالتیک، توصیههایی چون آمادهسازی برای یک هفته بدون برق و ذخیره مواد غذایی به مردم داده میشود. آیا این صرفاً تدابیر احتیاطی است یا نشانههایی از یک طوفان قریبالوقوع که همه را در بر خواهد گرفت؟ زمان آن رسیده است که دقیقتر گوش کنیم و از خود بپرسیم: این آمادگیها برای چه چیزی است؟ چه کسی برای آیندهای تاریک برنامهریزی میکند؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بنزین
#اغتشاشات_بنزینی
تحویل بگیرید دستاورد رئیس جمهور ۱۶میلیونی رو.
هی دستتو شبیه کاسه کن و بگو اینو کم داریم، اونو نقص داریم، بدبختیم و... . داری گرا به دشمن میدی دانشمند!!!!
🔔یعنی تمام خط ومشی تحریم از داخل داده میشه !!!؟🤔
⭕️🖊باورش که میدونیم سخت نیست وحقیقتا تمام گرا ها از داخل داده میشه
همونجور که پرزیدنت دانشمندمون گفت: که امریکا از کجا میدونه بار کشتی های ما چی هست و کجا میره ...!!!؟..
✔️ جامعه نیازمند تبیین و آگاهیست
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
بصیرت ظهور &ایتا👇
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 https://eitaa.com/matalebehtahlili
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/matalebehtahlili