eitaa logo
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
1.2هزار دنبال‌کننده
128 عکس
8 ویدیو
1 فایل
🍃🥘 ارائه دستورات آشپزی مطابق با طب اسلامی از مواد اولیه سالم و مورد تایید •✾🥘 مطبخ ستاد🥘✾• 🥘 @matbakh_setad 🕌 کانال مرجع 🆔 @setad_ehya_teb_eslami
مشاهده در ایتا
دانلود
💠 🍛 🍃 مواد لازم برای4 نفر 🍃نخود پخته 2پیمانه 🍃برنج پخته 1پیمانه 🍃گوشت گوسفندی یا سینه خروس چرخکرده 1پیمانه 🍃شوید،تره،برگ چغندر ساتوری 1پیمانه 🍃پیاز خلالی 2عدد 🍃رب آلو 4قاشق غذاخوری 🍃نمک.فلفل،قرمز،شحم،زردچوبه ،نعناخشک به میزان لازم ابتدا نخود و گوشت و برنج را 3بار باهم چرخ میکنیم تا یکدست شود سپس سبزی های تازه و ساتوری شده را افزوده و 10دقیقه دیگر ورز میدهیم پیازها را جداگانه کاملا سرخ کرده و در آخر زردچوبه را اضافه میکنیم بعد از خنک شدن پیازها نیمی از پیاز را به مواد کوفته افزوده و در آخر نمک و فلفل و نعنا خشک را اضافه میکنیم کوفته ها را به اندازه دلخواه گلوله کرده و کنار میگذاریم درون قابلمه نصف باقیمانده پیاز را ریخته و کوفته ها را در قابلمه میچینیم سپس به اندازه ای که آب روی کوفته ها را بپوشاند روی آن آب جوش میریزیم 45 دقیق با شعله متوسط بپزد 🥘 @matbakh_setad
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچه: پیاز ۲ عدد برنج ۴ پیمانه باقلا سبز ۱ لیوان ماهیچه ۵۰۰ گرم شویدخشک ۱ پیمانه کره گاوی ۵۰ گرم هل یک قاشق چایخوری روغن به اندازه کافی دارچین ۱ قاشق چایخوری زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری پودر گل سرخ ۱ قاشق سوپ خوری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی 🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچه: پیاز ۲ عدد برنج ۴ پیمانه باقلا سبز ۱ لیوان ماهیچه ۵۰۰ گرم شویدخشک ۱
ابتدا باقالی ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و از وسط نصف می کنیم و کنار می گذاریم.سپس در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب بجوش بیاید و برنج محلی را که از قبل خیس کرده اید و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم.زمانی که مجددا آب جوش اومد باقالی ها را به آن می افزاییم و زمانی که برنج را تست کردیم و مغز پخت شده بود،برنج و باقالی را با هم آبکش می کنیم. کف قابلمه روغن می ریزیم و برنج را روی روغن می چینیم و بعد ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده روی آن ها می ریزیم و کمی از برنج را با کفگیر در دیگ می ریزیم کمی شوید خشک روی برنج می پاشیم و ۱ قاشق چایخوری هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی و ۱ قاشق غذاخوری زعفران روی برنج می ریزیم و مجددا لایه بعدی نیز به شکل قبل برنج و باقالی می ریزیم و هل و دارچین و پودر گل محمدی و زعفران به همان مقداری که در لایه قبل ریختیم در لایه بعدی نیز می ریزیم و کره را نازک ورقه ورقه می کنیم و روی برنج می چینیم تا بخورد برنج برود و هم چرب شود و بعد نصف استکان آب دور قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را متوسط می کنیم تا بخار بکند و بعد حرارت را کم می کنیم و ۱۵ دقیقه بعد زیر شعله را خاموش می کنیم چون پلو کاملا پخته شده است. سپس برای پخت ماهیچه ابتدا پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم. و ماهیچه را همراه با پیاز داخل تابه می ریزیم و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه و فلفل سیاه که بوی گوشت را کاملا می گیرد به آن اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر آن می مانیم و تفت می دهیم و خوب زیر رو می کنیم تا ته نگیرد و پیاز نرم و سبک شود و رنگ گوشت ماهیچه ها تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه ماهیچه ها کمی سرخ شدند تا روی آنها آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب پخته شود و آب آن غلیظ شده باشد و در آخر کمی نمک به آن اضافه می کنیم. باقالی پلو را در قابلمه خوب زیر و رو می کنیم و در دیس می کشیم و ماهیچه را نیز در کاسه ای می گذاریم و با کمی زرشک آن را تزئین می کنیم. 🆔 @matbakh_setad
🍀آش خرفه: خرفه ۵۰۰ گرم لپه ‎۱ پیمانه عدس ۱ پیمانه آرد سبوس دار (جو یا گندم) ۱ پیمانه پیاز متوسط ۲ عدد کشک به مقدار لازم روغن کنجد نعنا داغ نمک و فلفل و زردچوبه طرز تهیه آش خرفه: حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم. لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لپه گذشت ، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملا پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، ادویه و فلفل تفت می دهیم و نیمی از آن را به آش اضافه می کنیم. آرد را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم. از زمانی که عصاره آرد را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در آخر کشک را به میزانی که دوست داریم به آش اضافه می کنیم و یا می توان کشک را در زمان سرو اضافه کرد. پس از کشیدن آش، آن را با کشک، نعناع و پیاز داغ تزئین می کنیم. نوش جان😋 🆔@matbakh_setad
اشکنه: آرد. یک قاشق زردچوبه یک ق.چ. شنبلیله خشک 2 ق. غ. پیاز نگینی یک عدد تخم مرغ 4 عدد نمک و فلفل کمی روغن حیوانی 🍲پیاز را با روغن مختصری تفت دهید تا اندکی رنگ بگیرد، سپس آرد اضافه کنید، دو تا سه دقیقه بچرخانید، زردچوبه و شنبلیله را بریزید، یک چرخ بدهید و پنج پیمانه آب اضافه کنید، نمک و فلفل را هم اضافه نمایید. صبر کنید تا جوش بیاد، سپس تخم مرغ ها را بشکنید، 10-12 دقیقه بجوشانید. اگر دوست داشتید قبل شکستن تخم مرغ کمی آبغوره هم بریزید. 🥘 @matbakh_setad
😋کشک کدو : کدو سبز ۸ عدد کشک ۱ پیمانه پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری سیر داغ به میزان لازم نعناع داغ به میزان لازم مغز گردو ۳۰ گرم نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم روغن زیتون به میزان لازم طرز تهیه کشک کدو : 🥒کدوها را پوست بگیرید و سرخ کنید یا می‌توانید آنها را بخار پز کنید. در ظرف دیگری، پیاز و سیر را خرد و سرخ کنید و به کدوها اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم در همین مرحله اضافه کنید. حالا در ظرف را بگذارید تا کدوها آب بیندازند و کم کم آب آن‌ها کشیده شود. کدوها را با گوشت کوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند. 👈سپس مغز گردوی خرد شده یا پودر گردو را هم به غذا اضافه کرده و همراه با کشک به مواد اضافه کنید. اجازه دهید تا آب کشک کدو تبخیر شده و کمی در تابه سرخ شود. حالا مقدار دیگری کشک به آن اضافه کرده و در ظرف بکشید. 👌روی کشک کدو را با پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و گردو تزئین کنید. در صورت تمایل می‌توانید کمی از کشک را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و برای تزئین استفاده کنید. 🥘@matbakh_setad
😋کوکوی تره: تره ۸ ساقه سیر ۱ بوته تخم مرغ ۴ عدد آرد ۲ قاشق غذاخوری نمک دریا به میزان لازم فلفل سیاه به میزان لازم زردچوبه به میزان لازم زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری گردو ۲ قاشق غذاخوری زرشک ۱۰۰ گرم روغن زیتون به میزان لازم 👩‍🍳طرز تهیه کوکوی تره : ۱- تره فرنگی و سیر خرد شده را در ظرفی بریزید. ۲- تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. بر روی آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و مواد را با همزن دستی خوب با هم ترکیب کنید. ۳-می توانید به دلخواه از زعفران دم کرده، گردو و زرشک هم در کوکو استفاده کنید. آن ها را با سایر مواد خوب مخلوط کنید. ۴- در تابه ای روی حرارت متوسط قدری روغن بریزید و گرم کنید. مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و به صورت یکدست پخش کنید. ۵- وقتی کوکو خودش را گرفت درب ظرف را بگذارید تا کاملا پخته و طلایی شود. ۶-با کمک کفگیر کوکو را به قطعات با سایز دلخواه تقسیم کنید و برگردانید تا سمت دیگر آن ها هم کمی طلایی شود. نوش جان😋 🥘@matbakh_setad
💠 طرز تهیه سرکه انگوری خمری: 1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور شود سپس صبر کنید تا کاملا شود زیرا سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد. 2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب 3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه 4.بستن ظرف تا 90 روز. 🍃نکته 1 : دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود. 🍃نکته2. پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم. 📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید». 👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!! 🆔 @setad_ehya_teb_eslami
14.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 فیلم | طرز تهیه 💠 🥣 ✍️ مواد لازم: 🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان 🔸 آرد کامل جو یا گندم (یا هردو 4) قاشق غذاخوری 🔸 عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری 🔹 شیر را داخل قابلمه ریخته و همزمان که آن‌را هم میزنیم، آرام آرام آرد را داخل آن می‌ریزیم.مقداری هم می‌زنیم تا آرد و شیر ترکیب شود.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مدام هم می‌زنیم تا ته نگیرد.زمانی که به غلظت مناسب رسید و طعم و بوی خامی آرد گرفته شد شعله را خاموش می‌کنیم.آن‌را در ظرف مناسبی مناسبی می‌ریزیم و عسل را به آن اضافه می‌کنیم. 😍نوش جاااان... 🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🖥 فیلم | طرز تهیه #تلبینه 💠 #لبنی 🥣 #تلبینه ✍️ مواد لازم: 🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان 🔸 آرد کامل جو
🍃 نکات مرتبط ⚠️ نکته : به نظر می‌رسد بیشتر خاصیت تلبینه در میل گرم آن به صورت است . پس بهتر است به صورت گرم میل شود . ⚠️ نکته : تلبینه نباید مثل ژله یا فرنی زیاد غلیظ شود و باید باشد. ⚠️ نکته : می‌توان عسل را از ابتدا به شیر و آرد اضافه کرد و همزمان روی شعله قرار داد . جوشیدن و حرارت دیدن عسل مطابق روایات مشکلی ندارد. ⚠️ نکته : و در روایات به عنوان بیماری ها معرفی شده است.همچنین از جو نیز در روایات به عنوان درمان عمومی بیماری ها یاد شده است.پس بهتر است در تلبینه از آرد جو استفاده شود. ⚠️ نکته : برخی به جای آرد ، گندم یا جو به شیر اضافه می‌کنند و زمانی که بلغور پخته شد عسل اضافه می‌کنند که شاید روش دیگری برای پخت تلبینه باشد.برخی دیگر را نصف روز همراه با آب روی شعله قرار می‌دهند تا پخته و نرم شود سپس آن مانند هلیم می‌کوبند و پس از آن با اضافه کردن شیر و عسل با آن تلبینه درست می‌کنند. 👈رسول الله (ص): لَوْ أَغْنَى عَنِ الْمَوْتِ شَيْ‏ءٌ لَأَغْنَتِ التَّلْبِينَةُ فَقِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا التَّلْبِينَةُ قَالَ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ وَ كَرَّرَهَا ثَلَاثاً. اگر چیزی بخواهد جلوی را بگیرد آن چیز تلبینه است گفته شد یا رسول الله (ص) چیست؟ فرمود سوپی که با شیر پخته بشود.و سه بار این را تکرار فرمودند. 📚الكافي،ج‏6،ص321 - المحاسن،ج‏2،ص405 - مكارم الأخلاق،ص163 - وسائل الشيعة،ج‏25،ص 72 - بحار الأنوار،ج‏63،ص87 و ج‏63،ص96 👈امام صادق(ع): إِنَ‏ التَّلْبِينَ‏ يَجْلُو الْقَلْبَ‏ الْحَزِينَ كَمَا تَجْلُو الْأَصَابِعُ الْعَرَقَ مِنَ الْجَبِينِ. همانا تلبینه قلب انسانِ ناراحت و غصه دار را می دهد، همانگونه که انگشت عرق پیشانی را می‌زداید. 📚 الكافي،ج‏6،ص320 - وسائل الشيعة،ج‏25،ص71 - بحار الأنوار،ج‏63،ص96 - المحاسن،ج‏2،ص405 🥘 @matbakh_setad
🌿 شیره انجیر ( دوشاب انجیر)🌿 برای پخت شیره بهتراست از انجیرهای کاملا رسیده ونرم شده استفاده کنید تا حاصل بیشتری داشته باشد .انجیرهای کال اصلا مناسب نیستند . مقدار انجیر حتما سه کیلو به بالا باشد چون مقدار شیره بدست آمده خیلی کمتر از مقدار انجیر است. 1⃣ابتدا انجیرهارا شسته وصبر میکنیم تا آب اضافی خارج شود. 2⃣سپس انجیرها را از وسط دونیم میکنیم وداخل قابلمه ریخته وتا جایی آب میریزیم که روی انجیرها را بگیرد 3⃣قابلمه را روی حرارت گذاشته وصبر میکنیم تا جوش بیاید. 4⃣کف روی آب را برداشته وزمان میدهیم تا انجیرها تغییر رنگ دهد وکاملا نرم شود 5⃣بعد پختن انجیر آنرا داخل آبکش که روی یک ظرف دیگر گذاشته ایم ریخته وبوسیله گوشت کوب آنها را له میکنیم تا کاملا آب انجیرها گرفته شود. 6⃣شیره بدست آمده را از صافی نرم رد کرده تا تمام اضافات و دانه های انجیر جدا شود وشیره یکدست وصاف شود. 7⃣همانطور که میبینید تمام دانه های جدا شده وتفاله انجیر رادور میریزیم. 8⃣شیره صاف بدست آمده را روی حرارت گذاشته و اجازه میدهیم بجوشد. 9⃣درحین جوشیدن مرتب کف روی شیره را برداشته تا در آخر کار شیره ای شفاف وتمیز داشته باشیم 🔟بعد از اینکه شیره غلضتی مانند غلضت مواد کیک پیدا کرد شعله را خاموش کرده واجازه میدهیم خنک شود .دقت کنید اینکار چند ساعت زمان احتیاج دارد چون حرارت زیاد باعث سوختن وتلخ شدن شیره میشود. 1⃣1⃣شیره آماده وخنک شده را با گردوی خرد شده مخلوط کنید واین معجون خوشمزه ومقوی را نوش جان کنید. 🥘 @matbakh_setad