💠 #مسقطی_ساده😋
🍃مواد لازم :
نشاسته 1 پیمانه
کره. 40 گرم
آب. 4 پیمانه
شکرسرخ یا شیره 1.5پیمانه
گلاب 1/2 پیمانه
🍃طرز تهیه :
نشاسته و آب را باهم مخلوط کنید . هم بزنید تا نشاسته حل شود .
این مخلوط را از صافی رد کنید ، سپس نشاسته حل شده را روی حرارت بگذارید .مرتب هم بزنید تا گرم شود
سپس شکر را اضافه کنید . زمانی که شکر حل شد ، گلاب را اضافه کنید . بازهم به هم زدن ادامه دهید تا مایه غلیظ شود وجای قاشق روی آن شیار ایجاد کند .
کره را اضافه کنید . هم بزنید واز روی حرارت بردارید.
مسقطی را در ظرفی که چرب کردید بریزید 1ساعت داخل یخچال قرار داده تاخودش رو بگیرد بعد برش بزنید و میل کنید
👌دستور تهیه نشاسته طبیعی با گندم قبلا تو کانال مطبخ گذاشته شده
تشریف بیارید به کانال خوردنی ها😋
🆔 @matbakh_setad
💠 #مربای_کدوحلوایی
🍃مواد لازم:
🔸شیره انگور: 1 کیلو
🔸زعفران :به میزان لازم
🔸آب: 3 لیوان
🔸گلاب خالص: یک استکان کوچک
🔸کدو حلوایی: 1 کیلو
🍃طرز تهیه:
کدوها را پوست کنده و تخمه های آن را جدا کرده و قسمت گوشتی را خرد کنید یا رنده کنید.
میتوانید برای زیباتر شدن مربا با قالب های ریز قالب بزنید.
کدوها را نیم پز کنید بعد شیره انگور و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد تا به قوام مورد نظر برسد،بعد گلاب را به آن اضافه کنید.
✅ در صورت تمایل می توانید دارچین هم به مربا اضافه کنید.
@matbakh_setad
💠 #لحمی
#دلمه_كلم
🍃 مواد لازم:
▫️گوشت چرخ کرده سيصد گرم
▫️برنج دو پیمانه
▫️لپه یک پیمانه لپه
▫️پیاز یک عدد
▫️سبزی معطر دلمه ترخون، مرزه، شوید
▫️رب انار یا آلو یک ق غ
▫️ادویه، زرد چوبه، نمک،
▫️سس دلمه شامل
▫️رب انار یک ق غ
▫️روغن زیتون یا روغن دو ق غ
▫️سرکه نیم استکان
▫️شیره ی انگور یک استکان
▫️آب به مقدار لازم
🍃طرز تهیه:
لپه را پخته، برنج را آب کشی میکنیم پیاز رو خرد کرده تو روغن تفت میدیم و گوشت را اضافه کرده بازم تفت میدهیم رب انار ، ادویه و نمک و به مواد اضافه میکنیم، سپس سبزی را اضافه کرده و زرد چوبه نمک میزنیم در آخر لپه برنج را اضافه کرده مخلوط میکنیم.
برگ کلم را کمی داخل آب جوش گذاشته تا نرم شود، بعد مواد را داخلش میپیچیم و در قابلمه میچینیم.رب انار رو تو روغن زیتون یا روغن تفت داده و سرکه و شیره انگور میزنیم و روی دلمه ها ریخته وبا شعله کم ميپزيم.
🍃نکته:
💢برای جدا کردن برگهای کلم برای دلمه، یک قابلمه آب جوش بیاورید و کلم را برای مدت ۲ دقیقه داخل آن بگذارید براحتی برک های کلم جدا میشوند😍
@matbakh_setad
💠 #فلافل
🍃 مواد لازم برای 10 نفر
نخود نیم کیلو
سیرتازه 3حبه
پیاز رنده شده 3عدد
آرد نخود 2قاشق
زیره سبز آسیاب شده 1قاشق چایخوری
جعفری تازه ساطوری نیم پیمانه
نمک،فلفل قرمز،زردچوبه،روغن شحم یا زیتون به میزان لازم
🍃 طرز تهیه :
نخود را 24 ساعت خیسانده و هر چند ساعت آب آنرا عوض میکنیم
نخود ٬ پیاز رنده شده ، جعفری ، سیر و پودر زیره را باهم مخلوط کرده 3 بار چرخ میکنیم
درآخر بقیه ادویه ها را افزوده و مخلوط و در روغن سرخ میکنیم
‼️حتما به محض در آوردن فلافل سرخ شده از تابه ،آن را وارد ظرف در دار شیشه ای کنید ،که فلافل خشک نشود و نرم بماند.
🍃 خواص:مقوی
برطرف کننده مشکلات و ضعف کمر
تقویت قوای جنسی
👌در طب اسلامی نخود درمان مناسبی برای کمر درد است
لذا عزیزانی که دچار کمر درد هستند نخود زیاد مصرف کنند 🌺
@matbakh_setad
💠 #لحمی
#کوفته_نخود
🍃مواد لازم برای4 نفر
نخود پخته 2پیمانه
برنج پخته 1پیمانه
گوشت گوسفندی یا سینه خروس چرخکرده 1پیمانه
شوید,تره,برگ چغندر ساتوری 1پیمانه
پیاز خلالی 2عدد
رب آلو 4قاشق غذاخوری
نمک,فلفل قرمز,شحم,زردچوبه,نعناخشک به میزان لازم
✍ابتدا نخود و گوشت و برنج را 3بار باهم چرخ میکنیم تا یکدست شود
سپس سبزی های تازه و ساتوری شده را افزوده و 10دقیقه دیگر ورز میدهیم
پیازها را جداگانه کاملا سرخ کرده و در آخر زردچوبه را اضافه میکنیم
بعد از خنک شدن پیازها نیمی از پیاز را به مواد کوفته افزوده و در آخر نمک و فلفل و نعنا خشک را اضافه میکنیم
کوفته ها را به اندازه دلخواه گلوله کرده و کنار میگذاریم
درون قابلمه نصف باقیمانده پیاز را ریخته و کوفته ها را در قابلمه میچینیم
سپس به اندازه ای که آب روی کوفته ها را بپوشاند روی آن آب جوش میریزیم
45 دقیق با شعله متوسط بپزد
👌تشریف بیارید بیارید به کانال خوردنی ها😋↙️↙️
🆔 @matbakh_setad
💠 #رنگینک😋
🍃مواد لازم:
🔸خرما: ۳۰۰ گرم
🔸مغز گردو: نصف لیوان
🔸آرد گندم یا سویق گندم : یک لیوان
🔸خلال پسته: یک قاشق غذاخوری
🔸 پودر دارچین: ۲ قاشق غذاخوری
🔸روغن یا کره حیوانی: به میزان لازم
🔸پودر زیره: یک قاشق چایخوری درصورت تمایل
🍃طرز تهیه:
ابتدا خرما را شسته و هسته آن را در آورده و یکچهارم مغز گردو را در خرما بگذارید و در یک ظرف مناسب بچینید.
آرد را با روغن یا کره سرخ کنید و دقت کنید، که خیلی کم روغن نباشد و حالت #روان داشته باشد.
دارچین وزیره را هم افزوده و از روی حرارت برداشته کمی کف ظرف مورد نظر بریزید خرماهارو چیده وبقیه ی مایه را روی خرماها بریزید. طوری که تمام سطح خرما را پوشش دهد.
در نهایت روی آن را با پودر یا خلال پسته تزئین نمایید .
🍃تشریف بیارید به کانال خوردنی ها⤵️⤵️
@matbakh_setad
💠 #شیرینی_گوش_فیل
🍃مواد لازم برای تهیه خمیر:
🔸زرده تخم مرغ محلی : ٢ عدد
🔸 شیر محلی : نصف لیوان
🔸 روغن ارده کنجد : ٣ قاشق غذاخوری
🔸 آرد گندم سبوس دار : ١/۵ لیوان
همه مواد غیر از آرد را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کنید و به آرامی ماساژ دهید تا خمیر یکدست شود. اگر خمیر چسبندگی داشت، کمی آرد اضافه کنید تا جاییکه به دست نچسبد.
خمیر آماده شده را در کیسه نایلونی گذاشته و به مدت ٧ الی١٠ ساعت در مکانی گرم استراحت دهید.
روی سطحی صاف کمی آرد پاشیده و به اندازه گردو از خمیر را با وردنه به قطر ٢ میلیمتر باز کرده و دو طرف آن را با دست پیچ دهید. خمیرهای آماده شده را در روغن ارده کنجد داغ، با حرارت ملایم سرخ کنید.
🍃 مواد لازم برای تهیه شربت:
🔸 عسل طبیعی : ١ لیوان
🔸 گلاب : ٢ قاشق غذاخوری
🔸 آب : ٣ قاشق غذاخوری
🔸 زعفران آب شده : ١ قاشق غذاخوری
همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
✅ گوش فیل های داغ را در شربت ولرم به مدت ۵ دقیقه قرار داده و سپس در ظرف مورد نظر بچینید.
✅خمیر این شیرینی را میتوانید به شکل مربع های ساده برش بزنید. یا از خلاقیتتان استفاده کنید و آن را به صورت طرح های مختلف در بیاورید. به این ترتیب گوش فیل مجلسی خواهید داشت.
🆔 @matbakh_setad
💠 #کیک_سیب_دارچین 😍
💫امام صادق (ع) می فرمایند:
#سیب از هر چیزی سریع تر به قلب فایده میبخشد.
📚طب الائمه،ص ۱۳۵
🍃 مواد لازم :
▫️تخم مرغ محلی 4 عدد
▫️روغن زرد نصف لیوان
▫️شیر محلی یک فنجان
▫️عسل طبیعی یک لیوان
▫️آرد گندم سبوس دار 2 لیوان
▫️سیب متوسط 3 عدد
▫️دارچین یک قاشق غذاخوری سرخالی
▫️پسته یا گردوی خرد شده یک فنجان
▫️شیره انگور یک لیوان
🍃 روش تهیه:
سیب ها را پوست گرفته و برش بزنید و در ظرفی که با روغن زرد چرب کرده اید، به صورت منظم بچینید. روی آن ها را پسته یا گردوی خرد شده و دارچین بپاشید و در پایان شیره انگور را اضافه نمایید. در ظرفی مواد کیک را مخلوط کرده و خوب هم بزنید. (میزان آرد به گونه ای باشد که مواد کیک به قوام بیاید و نباید خیلی روان شود) مایع کیک را با دقت روی سیب ها بریزید و در فر با دمای 180 درجه نزدیک به 30 دقیقه قرار دهید. وقتی از فر خارج کردید بگذارید سرد شود، سپس در ظرف دیگری به شکل وارونه برگردانید و نوش جان! 😋
✅ خواص:
🔸بر طرف کننده افسردگی
🔸تقویت کننده بدن
🔸تقویت کلیه
🔸افزایش قوه جنسی
🔸مقوی برای ورزشکاران
🔸کمک به رفع کم خونی
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
💠 #سس_مایونز ((1))
🍃مواد لازم
ارده : یک ق غ
سیر : یک حبه
نخود پخته : شش ق غ
روغن زیتون : یک لیوان
نمک : یک ق چ
فلفل قرمز : یک دوم ق چ
آب لیموترش تازه : یک دوم لیوان
🍃روش تهیه
تمام مواد را در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا سس یکنواختی بدست آید. در صورت رقیق شدن یک قاشق غذاخوری نخود پخته را به آن اضافه کنید و مجددا آن را مخلوط نمایید تا غلطت مناسبی پیدا کند. این سس بسیار خوشمزه بوده و پایه سسهای دیگر به شمار می آید. از این سس میتوان برای تهیه الویه و سایر سالادها استفاده کرد.
البته الویه با دستور مرسوم بسیار سنگینه و بهتره شام مصرف نشه
ضمنااا در الویه سالم به جای سیب زمینی از نخود پخته استفاده کنید
@matbakh_setad
💠 #سس_مایونز ((2))
🍃مواد لازم:
نشاسته ۵ ق غ
آب ۱ لیوان
زرده تخم مرغ ۱ عدد
سرکه محلی،روغن زیتون،ادویه سالسا و نمک به مقدار لازم و سلیقه ای
🍃دستور تهیه:
ابتدا نشاسته را با 1 لیوان آب می زاریم روی شعله گاز بعد مثل چسب سفید و کمی سفت شد کنار می زاریم تا کاملا سرد بشه
بعد در مخلوط کن با زرده تخم مرغ، سرکه انگور و روغن زیتون مخلوط می کنم و با ادویه سالسا و نمک مزه دار میشه مثل سس مایونز های کارخونه ای
@matbakh_setad
💠 #ماکارونی_خونگی 😋
🍃مواد لازم برای ۹۰۰ گرم پاستا👇👇
تخم مرغ ۳ عدد
آرد کامل سبوسدار ۲ فنجان
نمک نصف ق چ
🍃 طرز تهیه 👇👇
۱- آرد و نمک را در یک کاسه باهم ترکیب می کنیم . وسط آرد را گود می کنیم و تخم مرغ ها را داخل آن می ریزیم .
۲- با استفاده از یک چنگال تخم مرغها را به هم بزنید و همزمان ازاطراف آن کم کم آرد بردارید و با تخم مرغها مخلوط میکنیم
۳_هنگامی که آرد و تخم مرغ با هم ترکیب شدن آن را از ظرف خارج می کنیم و با کف دست خوب ورز می دهیم اگر هنوز قسمتهای از خمیر خشک هست
یعنی آرد کاملا با تخم مرغ مخلوط نشده می توانید از کمی آب استفاده کنید تا خمیر نرم و لطیف شود
۴_خمیر را خوب ورز بدهید با دست
۵_سپس آن را داخل نایلون پیچیده و بگذارید 30 دقیقه بماند
۶_خمیر را با وردنه پهن و نازک کنید
۷_وقتی خمیر بخوبی نازک شد روی آن را آرد بپاشید.سپس هر دوطرف لبه های خمیر را به یک اندازه به طرف داخل تا کنید تا دو طرف خمیر به هم برسندو بگذارید 15 دقیقه بماند و روی آن را با پارچه بپوشانید
۱۰_بنا به سلیقه و نیازتان پاستا را به اندازه نوارهای باریک،متوسط یا پهن ببرید
۱۱_نوارها را پس از بریدن،دانه دانه تکان دهید تا از حالت پیچیده باز شوند و بنا به رطوبت آشپزخانه اجازه دهید پاستاها به مدت 20 تا 40 دقیقه بماند تا خشک شود
۱۲_بعد از این مدت پاستا آماده است برای پخت و یا می توانید بعد از اینکه خوب خشک شد داخل یخچال تا 24 ساعت نگهداری کنید .
🌀 @matbakh_setad