💠 #کالباس_بوقلمون
🍃مواد اولیه
قارچ ۱۰ عدد
زردک ۲ عدد
کره آب شده ۲ ق غ
آویشن ۱/۲ ق م
هل ۱/۲ق م
زنجبیل ۱/۵ ق م
دارچین ۱/۳ ق م
فلفل سیاه۱/۲ ق م
آرد ۳ ق غ
تخم مرغ (زرده) ۳ عدد
سیر ۳ حبه
و گوشت بدون استخوان ۱ کیلو
🍃طرز تهیه:
گوشت بوقلمون را همراه سیر پخته و چرخ میکنیم.
آرد را در یک بشقاب الک کرده و تمام ادویه ها را به آن اضافه کرده و آن را خوب مخلوط کرده و دوباره الک کرده و به گوشت اضافه می کنیم.
تخم مرغ را هم اضافه کرده و با دست خوب ورز می دهیم .
کره را اضافه کرده و آنقدر ماساژ می دهیم تا مانند خمیر در آید
قارچ و زردک پخته و خرد شده را هم اضافه کرد و خوب ورز میدهیم
قسمت بالای بطری آب معدنی رو میبریم و مواد رو داخلش ریخته و میگزاریم داخل یخچال . حداقل ۸ ساعت باید بماند تا خودش را گرفته و آماده شود.
✍میشود از گوشت قرمز نیز به همین شیوه استفاده کرد
لازم به ذکر است که میزان ادویه ها حتما باید به اندازه ی گفته شده باشد .
↙️↙️ تشریف بیارید به کانال خوردنی ها😋😋
@matbakh_setad
💠 #عدسی
🍃مواد لازم:
عدس ۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
آرد گندم ۱ ق غ
زعفران ، نمک ، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
🍃طرز تهیه
برای تهیه خوراک عدسی، ابتدا عدس را شسته و همراه با چند لیوان آب، داخل قابلمه بریزید
پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شود. (اگر دوست ندارید پیاز زیر دندان بیاید میتوانید آن را رنده کنید).
آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید
هنگامی که عدس نیمپز شد، مخلوط آماده شده از مرحله قبل را داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید و بگذارید تا کاملا بپزد.
🍃در صورت تمایل میتوانید از کمی قارچ خرد شده نیز استفاده کنید
🍃 عدس رو حتما با آب سرد خیس بدید، حداقل یک ساعت، اینطوری همه یک اندازه میشن و یکسان هم میپزن، وگرنه بعد از پخت میبینید نصفش له شده و پوستش هم جدا شده ولی یه مقداری اون وسطا سفت مونده وبازم نیاز به پخت داره
🍃میشه به جای آرد ، از یک پیمانه بلغور گندم استفاده کرد و همون اول گذاشت با عدس بپزه و لعاب بندازه
🍃اینم میدونید که استفاده از آب گوشت یا خود گوشت مزه بهتری به غذا میده😋😉
خوردن عدسی باعث دل نازکی میشه
ضمن اینکه طبع عدس سرد و خشکه و هر چند استفاده از گندم از سردی اون کم میکنه ؛ ولی زیاده روی در مصرف عدسی می تونه باعث افزایش افسردگی و وسواس فکری بشه ،خصوصا تو پاییز که فصل غلبه سوداست!!!
↙️↙️↙️ لینک کانال آشپزی اسلامی
🍜🍲 @matbakh_setad
💠 #مربا_زنجفیل
🍂 روش تهیه
زنجبیل را تکه تکه شده و با عسل مخلوط شود.
مخلوط حاصله را در ظرف سربسته و در آفتاب یا جای گرم گذاشته تا به مرور نرم و قابل خوردن شود.
✔️ نکته: این روش کلی در تهیه انواع مرباست و تهیه مربا با حرارت اشتباه است بلکه باید به مرور نرم شود.
🍃 خواص
- این مربا بصورت خاص، موثر در تقویت حافظه و درمان آلزایمر و ضعف حافظه میباشد.😍
🍮 @matbakh_setad
🔴 #آش_شلغم
♻ مواد لازم :
شلغم متوسط : 4عدد
پیاز : 1 عدد
نعنا، پونه و آویشن خشک : 1 قاشق
کشک : 2 لیوان
جو : 1 لیوان
گوشت : 300گرم
♻ مصرف #شلغم در این غذا باعث تقویت تخمدان شده و رحم را تقویت میکند .
برای تقویت کبد و پاکسازی روده ها مفید است.
برای مبتلایان به #سرماخوردگی و #سنگ_کلیه مصرف این غذا توصیه میشود.
♻ دستور پخت :
در اوایل پخت گوشت؛ جو
ودر اواسط پخت آن شلغم و پیاز خرد شده را نیز افزوده و اجازه میدهیم کاملا بپزد .
در آخر کشک و نعنا و پیاز داغ آش را اضافه میکنیم.
🥘 @matbakh_setad
💠 #دسر_به (جایگزین مناسب #ژله)
🍃مواد لازم:
🔸به: نیم کیلو
🔸شیره انگور یا عسل یا شکرسرخ: به مقدار دلخواه
🔸گلاب : نصف استکان
🔸بادام و پسته خلال شده : به مقدار لازم
🔸کره حیوانی : ۵۰ گرم
🔸نشاسته گندم: دو قاشق غذاخوری
🍃طرز تهیه:
به را خرد کرده و می پزیم آن را از صافی عبور داده و شیره انگور و کره حیوانی را نیز اضافه میکنیم.
مجددا روی حرارت گذاشته و چند بار هم میزنیم تا سفت و غلیظ شود .
نشاسته گندم را به صورت جداگانه درون آب یخ حل کرده سپس روی شعله قرار دهید تا غلیظ شود سپس به مواد اضافه کنید و مدام مخلوط کنید. در این لحظه گلاب را افزوده و شعله را خاموش میکنیم .
و در آخر خلال بادام و پسته را اضافه کنید.
کف ظرف را چرب کرده و مواد را روی آن ریخته و در یخچال گذاشته تا سرد شود.
🍁خواص🍁
یک میان وعده مناسب برای #کودکان بوده، در عین حال که ژله ای است ، فاقد هرگونه مواد افزودنی بوده و حالت #پاستیلی دارد .
افرادی که قند خون بالا دارند با احتیاط مصرف کنند .
حاوی مقدار مناسب از پتاسیم و ویتامین A و فیبرها است .
🥘 @matbakh_setad
💠 #بیسکویت_ساده
🍃مواد لازم:
آرد سبوس دار 2 پیمانه
نمک دریا یک چهارم قاشق چایخوری
کره نرم شده در دمای محیط 200 گرم
شکر نیشکر یا عسل نصف پیمانه
هل یک چهارم قاشق چایخوری
🍃طرز تهیه :
کره و شکر نیشکر را با همزن زده تا کرم رنگ شود هل را اضافه کرده و مخلوط کنید
سپس آرد سبوس دار را به همراه نمک در کاسه ای جداگانه الک کرده و به مواد اضافه کرده و با دور کند هم زن مخلوط کنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
خمیر آماده شده را در ظرفی گذاشته روی آن نایلون کشیده و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
روی سطح کار را آرد پاشی کرده خمیر را به ضخامت نیم سانت باز کرده و با کاتر بیسکوییت یا هر کاتر دلخواه خمیر را قالب بزنید. سپس در سینی که کاغذ روغنی انداخته اید گذاشته و به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید.
فر را از قبل با دمای 180درجه سانتی گراد گرم کرده و بیسکویت ها را 8 تا 10 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند در آن قرار دهید.
پس از پخته شدن از فر خارج کرده و چند دقیقه زمان دهید تا کمی خنک شوند سپس روی توری گذاشته تا کاملا خنک شوند.
🥘 @matbakh_setad
💠 #مسقطی_انار
🍃مواد لازم برای چهار نفر
آب انار حدود 4 لیوان
شکر نیشکر 2 لیوان
نشاسته مرغوب حدود 7 تا 8 قاشق
غذاخوری
گلاب نصف لیوان
کره 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا نشاسته را داخل قابلمه ای ریخته و آب انار را به تدریج افزوده و هم بزنید تا حل شود.
قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و اجازه دهید بجوشد ، شکر را اضافه کرده مواد را مدام هم بزنید تا زمانی که غلیظ شود.
حالا گلاب و کره را هم افزوده مواد را هم بزنید ، بعد از اینکه کره آب شد شعله گاز را خاموش کنید.
داخل یک سینی را چرب کرده و مواد را داخل ان بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد.
مسقطی را از یخچال بیرون آورده به شکل مربع های کوچک برش بزنید و در پودر مغزها بغلطانید.
🥘 @matbakh_setad
😋 #سس_انار (۱)
🍃مواد لازم:
🔸آب انار ملس: یک دوم پیمانه
🔸نمک دریا و فلفل سیاه: بمیزان لازم
🔸پودر نعناع خشک: یک قاشق چایخوری
🔸پودر آویشن: یک دوم قاشق چایخوری
🔸روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
🍃طرز تهیه:
تمام مواد را مخلوط نمایید و خوب هم بزنید.
🍁خواص🍁
مزاج گرم رو به معتدل
تقویت سیستم ایمنی
ضد عفونت
صاف کننده خون
✅مناسب برای غذاهای کوبیدنی ، سالادها ، الویه و.......
🥘 @matbakh_setad
💠 #لحمی
😋 #کباب_زردک
شامی کباب اصفهانی یا کباب زردک
نوعی شامی با طعم ترش و شیرین و ملس
🍃مواد لازم برای 6 نفر :
سرکه به میزان کم
آب 1 استکان
شیره انگور 150 گرم
نمک ، فلفل ، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
آرد نخودچی 125 گرم
پیاز (رنده شده) پیاز 1 عدد
زردک (پخته و رنده شده) 3-4 عدد
گوشت (چرخ کرده) 500 گرم
🍃طرز تهیه
گوشت چرخ شده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهید.
آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه شامی سفت شود.
از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و به شکل سوسیس حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید.
شامی های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد (شیره انگور + آب + سرکه را مخلوط میکنیم) را روی شامی ها بریزید.
سپس روی حرارت کم به مدت 30 الی 45 دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کبابها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.
🍃این مقدار مواد 24 عدد شامی به ما میدهد.
🍃در صورتی که مایه کباب قوام پیدا نکرد میتوانید یک تخم مرغ به مایه کباب اضافه کنید.
🥘 @matbakh_setad
💢کماج تابه ای
✅مواد لازم:
🔸آرد برنج یک لیوان
🔸آرد سبوس دار یک قاشق غذاخوری
🔸تخم مرغ ۳عدد
🔸شکر سرخ نصف لیوان
🔸گلاب یک چهارم لیوان
🔸زعفران یک قاشق چایخوری
🔸پودر هل مقداری
🔸آب یک چهارم لیوان
روغن شحم گاو یا روغن زیتون برای سرخ کردن
✅طرز تهیه:
👈ابتدا آرد برنج و آرد گندم را مخلوط کنید، بعد تخم مرغها را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
شکر نیشکر، گلاب، آب و زعفران و هل را اضافه کنید و هم بزنید(چون شکر آب میندازد خیلی هم نزنید)
حالا روغن را داخل تابه ریخته و بگذارید داغ شود.
سپس حرارت را کم کرده و کل مواد را داخل تابه بریزید.
در تابه را بگذارید تا پف کند(حدودا چهل دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید)
بعد برگردانید تا طرف دیگرش هم کاملا سرخ شود.(برای رویه ی دیگر، در آن را نگذارید)
همچنین میتوانید مثل کوکو با ملاقه بریزید و سرخ کنید.
نوش جان😋
🥘 @matbakh_setad
🥘 #کال_کباب😋
کال کباب یکی از خوشمزهترین غذاهایی است که میتوانید با مواد سادهای مانند سیر و بادمجان درست کنید.
کال کباب گیلانی گاهی با نازخاتون مازندرانی اشتباه گرفته میشود. حقیقت هم این است که این دو غذا فرق چندانی با هم ندارند. مازندرانیها به کال کباب گردو اضافه نمیکنند، ولی در آن آبغوره میریزند و به این ترتیب کال کباب گیلانی تبدیل به نازخاتون مازندرانی میشود.
🍃مواد لازم:
بادمجان: یک کیلو
رب انار یا آب انار: یک فنجان
گردو: ۲۰۰ گرم
نمک: یک ق چ
گلپر: یک ق چ
سبزی خالواش و چوچاق یا نعناع خشک: یک ق غ
سیر: ۴ حبه
🍃طرز تهیه:
بادمجانها را بشویید و کباب کنید. بادمجانها باید با پوست کباب شوند.
پوست بادمجانهای کباب شده را بگیرید و با گوشتکوب له کنید. سایر مواد رب انار یا آب انار را به بادمجان له شده افزوده و تمام آنها را با هم بکوبید.
سپس رب انار یا آب انار را بیفزایید و تمام مواد را خوب هم بزنید.
شاید باورتان نشود، اما کال کباب اصیل گیلانی بههمین سادگی آماده میشود
🍃نکات مهم:
اگر گردو را حذف و به آن آبغوره اضافه کنید، کال کباب گیلانی تبدیل به نازخاتون مازندرانی میشود.
اگر خالواش و چوچاق ندارید، در کنار نعناع خشک از کمی گشنیز هم استفاده کنید تا طعم غذا دوچندان شود.
برای اینکه بادمجانها زودتر و آسانتر کبابی شوند، با نوک چاقو یک برش عمودی از طول در آنها ایجاد کنید.
بعد از درست شدن غذا درب طرف را بگذارید و چند ساعت در یخچال نگه دارید تا مواد به خورد هم بروند..
🥘 @matbakh_setad
💠 #لحمی
🔴 #فسنجان با #کدو_حلوایی
♻️ مواد لازم برای ۸ تا ۱۰ نفر
مغز گردوی چرخ کرده : 500 گرم
روغن : به میزان لازم
کدو حلوایی : 500 گرم
نمک ، زردچوبه : به میزان لازم
پیاز : یک عدد متوسط
رب انار : 2 قاشق غذاخوری
فیله بوقلمون یا گوشت قلقلی : 300 گرم
♻ این غذا تمام خواص خورشت فسنجان را دارد.
برای کنترل #قند و #چربی خون نیز بسیار مفید هست.
♻️ دستور پخت:
#پیاز را خرد و کمی تفت دهید تا طلایی شود
#گردو را از قبل کوبیده به پیاز اضافه کنید و تفت دهید
#کدوحلوایی را رنده کرده و با گردو کمی تفت دهید
به مواد آب اضافه کنید تا با حرارت ملایم بجوشد و میتوانید برای آنکه خوب به روغن بیفتد هر نیم ساعت یک تکه کوچک یخ در خورش بیندازید
وقتی خورش جاافتاد ، رب انار را اضافه کنید
در آخر تکه های فیله بوقلمون پخته شده یا گوشت قلقلی شده را اضافه کنید
شعله را کم کنید تا خورش کامل به روغن بیفتد
اگر ترش دوست دارید به آن رب انار بیشتری اضافه کنید
و اگر ملس دوست دارید به آن کمی شیره انگور یا شکرسرخ بیفزایید.
🥘 @matbakh_setad
🍃 #لحمی
#قورمه_به(زیرباجه)
🍃مواد لازم:
گوشت راسته چربیدار ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
لپه یک پیمانه
آب غوره،عسل،زعفران،نمک،فلفل و زردچوبه
به نیم کیلوگرم
✍طرز تهیه:
۱. گوشت را به صورت تکههای کوچک خرد کنید. سپس آن را با پیاز در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
۲. دو پیمانه آب و لپه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه پخته شوند.
۳. در این مرحله، به را خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. در مراحل پایانی پخت، آب غوره ، عسل و زعفران را اضافه کنید و بگذارید قورمه قوام بیاید.
🔹حضرت علی (ع):
خوردن به، نیرویی برای قلب است که ضعیف شده باشد،معده را پاک می کند،بر توان قلب می افزاید،ترسو را دلیر می کند و فرزند را نکو می سازد.
📚خصال،ص۶۱۲
🥘 @matbakh_setad
💠 #لحمی
🍛 #کوفته_نخود
🍃 مواد لازم برای4 نفر
🍃نخود پخته 2پیمانه
🍃برنج پخته 1پیمانه
🍃گوشت گوسفندی یا سینه خروس چرخکرده 1پیمانه
🍃شوید،تره،برگ چغندر ساتوری 1پیمانه
🍃پیاز خلالی 2عدد
🍃رب آلو 4قاشق غذاخوری
🍃نمک.فلفل،قرمز،شحم،زردچوبه
،نعناخشک به میزان لازم
ابتدا نخود و گوشت و برنج را 3بار باهم چرخ میکنیم تا یکدست شود
سپس سبزی های تازه و ساتوری شده را افزوده و 10دقیقه دیگر ورز میدهیم
پیازها را جداگانه کاملا سرخ کرده و در آخر زردچوبه را اضافه میکنیم
بعد از خنک شدن پیازها نیمی از پیاز را به مواد کوفته افزوده و در آخر نمک و فلفل و نعنا خشک را اضافه میکنیم
کوفته ها را به اندازه دلخواه گلوله کرده و کنار میگذاریم
درون قابلمه نصف باقیمانده پیاز را ریخته و کوفته ها را در قابلمه میچینیم
سپس به اندازه ای که آب روی کوفته ها را بپوشاند روی آن آب جوش میریزیم
45 دقیق با شعله متوسط بپزد
🥘 @matbakh_setad
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچه:
پیاز ۲ عدد
برنج ۴ پیمانه
باقلا سبز ۱ لیوان
ماهیچه ۵۰۰ گرم
شویدخشک ۱ پیمانه
کره گاوی ۵۰ گرم
هل یک قاشق چایخوری
روغن به اندازه کافی
دارچین ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
پودر گل سرخ ۱ قاشق سوپ خوری
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
مواد لازم باقالی پلو با ماهیچه: پیاز ۲ عدد برنج ۴ پیمانه باقلا سبز ۱ لیوان ماهیچه ۵۰۰ گرم شویدخشک ۱
ابتدا باقالی ها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و از وسط نصف می کنیم و کنار می گذاریم.سپس در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب بجوش بیاید
و برنج محلی را که از قبل خیس کرده اید و آب آن را بیرون می ریزیم و داخل آب در حال جوش می ریزیم.زمانی که مجددا آب جوش اومد باقالی ها را به آن می افزاییم و زمانی که برنج را تست کردیم و مغز پخت شده بود،برنج و باقالی را با هم آبکش می کنیم.
کف قابلمه روغن می ریزیم و برنج را روی روغن می چینیم و بعد ۱ قاشق غذا خوری زعفران دم کرده روی آن ها می ریزیم و کمی از برنج را با کفگیر در دیگ می ریزیم کمی شوید خشک روی برنج می پاشیم
و ۱ قاشق چایخوری هل و به اندازه نوک قاشق چایخوری دارچین و پودر گل محمدی و ۱ قاشق غذاخوری زعفران روی برنج می ریزیم و مجددا لایه بعدی نیز به شکل قبل برنج و باقالی می ریزیم و هل و دارچین و پودر گل محمدی و زعفران به همان مقداری که در لایه قبل ریختیم
در لایه بعدی نیز می ریزیم و کره را نازک ورقه ورقه می کنیم و روی برنج می چینیم تا بخورد برنج برود و هم چرب شود و بعد نصف استکان آب دور قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را متوسط می کنیم تا بخار بکند
و بعد حرارت را کم می کنیم و ۱۵ دقیقه بعد زیر شعله را خاموش می کنیم چون پلو کاملا پخته شده است. سپس برای پخت ماهیچه ابتدا پیازها را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم.
و ماهیچه را همراه با پیاز داخل تابه می ریزیم و ۱ قاشق مربا خوری زردچوبه و فلفل سیاه که بوی گوشت را کاملا می گیرد به آن اضافه می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه بالای سر آن می مانیم و تفت می دهیم و خوب زیر رو می کنیم تا ته نگیرد
و پیاز نرم و سبک شود و رنگ گوشت ماهیچه ها تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه ماهیچه ها کمی سرخ شدند تا روی آنها آب جوش می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به مدت ۳ الی ۴ ساعت خوب پخته شود
و آب آن غلیظ شده باشد و در آخر کمی نمک به آن اضافه می کنیم. باقالی پلو را در قابلمه خوب زیر و رو می کنیم و در دیس می کشیم و ماهیچه را نیز در کاسه ای می گذاریم و با کمی زرشک آن را تزئین می کنیم.
🆔 @matbakh_setad
🍀آش خرفه:
خرفه ۵۰۰ گرم
لپه ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
آرد سبوس دار (جو یا گندم) ۱ پیمانه
پیاز متوسط ۲ عدد
کشک به مقدار لازم
روغن کنجد
نعنا داغ
نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه آش خرفه:
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم.
لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لپه گذشت ، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملا پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم.
پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، ادویه و فلفل تفت می دهیم و نیمی از آن را به آش اضافه می کنیم.
آرد را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم.
از زمانی که عصاره آرد را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
در آخر کشک را به میزانی که دوست داریم به آش اضافه می کنیم و یا می توان کشک را در زمان سرو اضافه کرد.
پس از کشیدن آش، آن را با کشک، نعناع و پیاز داغ تزئین می کنیم.
نوش جان😋
🆔@matbakh_setad
اشکنه:
آرد. یک قاشق
زردچوبه یک ق.چ.
شنبلیله خشک 2 ق. غ.
پیاز نگینی یک عدد
تخم مرغ 4 عدد
نمک و فلفل
کمی روغن حیوانی
🍲پیاز را با روغن مختصری تفت دهید تا اندکی رنگ بگیرد، سپس آرد اضافه کنید، دو تا سه دقیقه بچرخانید، زردچوبه و شنبلیله را بریزید، یک چرخ بدهید و پنج پیمانه آب اضافه کنید، نمک و فلفل را هم اضافه نمایید.
صبر کنید تا جوش بیاد، سپس تخم مرغ ها را بشکنید، 10-12 دقیقه بجوشانید.
اگر دوست داشتید قبل شکستن تخم مرغ کمی آبغوره هم بریزید.
🥘 @matbakh_setad
😋کشک کدو :
کدو سبز ۸ عدد
کشک ۱ پیمانه
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
سیر داغ به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم
مغز گردو ۳۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم
طرز تهیه کشک کدو :
🥒کدوها را پوست بگیرید و سرخ کنید یا میتوانید آنها را بخار پز کنید. در ظرف دیگری، پیاز و سیر را خرد و سرخ کنید و به کدوها اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم در همین مرحله اضافه کنید.
حالا در ظرف را بگذارید تا کدوها آب بیندازند و کم کم آب آنها کشیده شود. کدوها را با گوشت کوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.
👈سپس مغز گردوی خرد شده یا پودر گردو را هم به غذا اضافه کرده و همراه با کشک به مواد اضافه کنید. اجازه دهید تا آب کشک کدو تبخیر شده و کمی در تابه سرخ شود. حالا مقدار دیگری کشک به آن اضافه کرده و در ظرف بکشید.
👌روی کشک کدو را با پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و گردو تزئین کنید. در صورت تمایل میتوانید کمی از کشک را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و برای تزئین استفاده کنید.
🥘@matbakh_setad
😋کوکوی تره:
تره ۸ ساقه
سیر ۱ بوته
تخم مرغ ۴ عدد
آرد ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
گردو ۲ قاشق غذاخوری
زرشک ۱۰۰ گرم
روغن زیتون به میزان لازم
👩🍳طرز تهیه کوکوی تره :
۱- تره فرنگی و سیر خرد شده را در ظرفی بریزید.
۲- تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. بر روی آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و مواد را با همزن دستی خوب با هم ترکیب کنید.
۳-می توانید به دلخواه از زعفران دم کرده، گردو و زرشک هم در کوکو استفاده کنید. آن ها را با سایر مواد خوب مخلوط کنید.
۴- در تابه ای روی حرارت متوسط قدری روغن بریزید و گرم کنید. مایه کوکو را در ماهیتابه بریزید و به صورت یکدست پخش کنید.
۵- وقتی کوکو خودش را گرفت درب ظرف را بگذارید تا کاملا پخته و طلایی شود.
۶-با کمک کفگیر کوکو را به قطعات با سایز دلخواه تقسیم کنید و برگردانید تا سمت دیگر آن ها هم کمی طلایی شود.
نوش جان😋
🥘@matbakh_setad
💠 طرز تهیه سرکه انگوری خمری:
1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور #شسته شود سپس صبر کنید تا کاملا #خشک شود زیرا #آب سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد.
2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب
3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه
4.بستن ظرف تا 90 روز.
🍃نکته 1 :
دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود.
🍃نکته2.
پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم.
📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید».
👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده #شیرین تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و #ترش تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله #عصبانی بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!!
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖥 فیلم | طرز تهیه #تلبینه
💠 #لبنی
🥣 #تلبینه
✍️ مواد لازم:
🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان
🔸 آرد کامل جو یا گندم (یا هردو 4) قاشق غذاخوری
🔸 عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری
🔹 شیر را داخل قابلمه ریخته و همزمان که آنرا هم میزنیم، آرام آرام آرد را داخل آن میریزیم.مقداری هم میزنیم تا آرد و شیر ترکیب شود.قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد.زمانی که به غلظت مناسب رسید و طعم و بوی خامی آرد گرفته شد شعله را خاموش میکنیم.آنرا در ظرف مناسبی مناسبی میریزیم و عسل را به آن اضافه میکنیم.
😍نوش جاااان...
🥘 @matbakh_setad
•✾ 🥘 مطبخ ستاد🥘✾•
🖥 فیلم | طرز تهیه #تلبینه 💠 #لبنی 🥣 #تلبینه ✍️ مواد لازم: 🔸 شیرطبیعی گاو 2 لیوان 🔸 آرد کامل جو
🍃 نکات مرتبط
⚠️ نکته : به نظر میرسد بیشتر خاصیت تلبینه در میل گرم آن به صورت #گرم است . پس بهتر است به صورت گرم میل شود .
⚠️ نکته : تلبینه نباید مثل ژله یا فرنی زیاد غلیظ شود و باید #رقیق باشد.
⚠️ نکته : میتوان عسل را از ابتدا به شیر و آرد اضافه کرد و همزمان روی شعله قرار داد . جوشیدن و حرارت دیدن عسل مطابق روایات مشکلی ندارد.
⚠️ نکته : #عسل و #شیر در روایات به عنوان #درمان_عمومی بیماری ها معرفی شده است.همچنین از جو نیز در روایات به عنوان درمان عمومی بیماری ها یاد شده است.پس بهتر است در تلبینه از آرد جو استفاده شود.
⚠️ نکته : برخی به جای آرد ، #بلغور گندم یا جو به شیر اضافه میکنند و زمانی که بلغور پخته شد عسل اضافه میکنند که شاید روش دیگری برای پخت تلبینه باشد.برخی دیگر #گندم را نصف روز همراه با آب روی شعله قرار میدهند تا پخته و نرم شود سپس آن مانند هلیم میکوبند و پس از آن با اضافه کردن شیر و عسل با آن تلبینه درست میکنند.
👈رسول الله (ص):
لَوْ أَغْنَى عَنِ الْمَوْتِ شَيْءٌ لَأَغْنَتِ التَّلْبِينَةُ فَقِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا التَّلْبِينَةُ قَالَ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ الْحَسْوُ بِاللَّبَنِ وَ كَرَّرَهَا ثَلَاثاً.
اگر چیزی بخواهد جلوی #مرگ را بگیرد آن چیز تلبینه است گفته شد یا رسول الله (ص) #تلبینه چیست؟ فرمود سوپی که با شیر پخته بشود.و سه بار این را تکرار فرمودند.
📚الكافي،ج6،ص321 - المحاسن،ج2،ص405 - مكارم الأخلاق،ص163 - وسائل الشيعة،ج25،ص 72 - بحار الأنوار،ج63،ص87 و ج63،ص96
👈امام صادق(ع):
إِنَ التَّلْبِينَ يَجْلُو الْقَلْبَ الْحَزِينَ كَمَا تَجْلُو الْأَصَابِعُ الْعَرَقَ مِنَ الْجَبِينِ.
همانا تلبینه قلب انسانِ ناراحت و غصه دار را #جلا می دهد، همانگونه که انگشت عرق پیشانی را میزداید.
📚 الكافي،ج6،ص320 - وسائل الشيعة،ج25،ص71 - بحار الأنوار،ج63،ص96 - المحاسن،ج2،ص405
🥘 @matbakh_setad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیره_انجیر
#دوشاب_انجیر
🌿 شیره انجیر ( دوشاب انجیر)🌿
برای پخت شیره بهتراست از انجیرهای کاملا رسیده ونرم شده استفاده کنید تا حاصل بیشتری داشته باشد .انجیرهای کال اصلا مناسب نیستند .
مقدار انجیر حتما سه کیلو به بالا باشد چون مقدار شیره بدست آمده خیلی کمتر از مقدار انجیر است.
1⃣ابتدا انجیرهارا شسته وصبر میکنیم تا آب اضافی خارج شود.
2⃣سپس انجیرها را از وسط دونیم میکنیم وداخل قابلمه ریخته وتا جایی آب میریزیم که روی انجیرها را بگیرد
3⃣قابلمه را روی حرارت گذاشته وصبر میکنیم تا جوش بیاید.
4⃣کف روی آب را برداشته وزمان میدهیم تا انجیرها تغییر رنگ دهد وکاملا نرم شود
5⃣بعد پختن انجیر آنرا داخل آبکش که روی یک ظرف دیگر گذاشته ایم ریخته وبوسیله گوشت کوب آنها را له میکنیم تا کاملا آب انجیرها گرفته شود.
6⃣شیره بدست آمده را از صافی نرم رد کرده تا تمام اضافات و دانه های انجیر جدا شود وشیره یکدست وصاف شود.
7⃣همانطور که میبینید تمام دانه های جدا شده وتفاله انجیر رادور میریزیم.
8⃣شیره صاف بدست آمده را روی حرارت گذاشته و اجازه میدهیم بجوشد.
9⃣درحین جوشیدن مرتب کف روی شیره را برداشته تا در آخر کار شیره ای شفاف وتمیز داشته باشیم
🔟بعد از اینکه شیره غلضتی مانند غلضت مواد کیک پیدا کرد شعله را خاموش کرده واجازه میدهیم خنک شود .دقت کنید اینکار چند ساعت زمان احتیاج دارد چون حرارت زیاد باعث سوختن وتلخ شدن شیره میشود.
1⃣1⃣شیره آماده وخنک شده را با گردوی خرد شده مخلوط کنید واین معجون خوشمزه ومقوی را نوش جان کنید.
🥘 @matbakh_setad