May 11
با سلام و تبریک اعیاد شعبانیه🌺🌺
✍حتمااا شمام وقتی با طب اسلامی آشنا شدید و فهمیدید که مثلا سیب زمینی و گوجه و رب و اسفناج و .... باید از سفره غذایی خانواده حذف بشه ، یه شوک بزرگ بود براتون که پس چی بخوریم؟!!!
🍃هدف از راه اندازی این کانال
#تهیه ، #جمع آوری و #ساماندهی دستورات آشپزی مورد تایید طب اسلامیه
که هم به کار #خودمون میاد
هم وقتی با کسی از ممنوعات تغذیه طب اسلامی گفتیم ، #دست پری از #جایگزین های سالم غذایی داشته باشیم...
🍃ممنون میشیم در این راه بزرگ با ما همراه باشید
و خلاقیت های تغذیه ای خودتون رو هم برامون بفرستید
4_5870806709756233072.pdf
236.8K
☝️☝️☝️☝️☝️
⛔️ پرهیزهای بهداشتی تغذیه ای طب اسلامی
⛔️ اغذیه ممنوع الاجتماع
⛔️ اغذیه مطلوب الاجتماع
⛔️ ممنوع الاکل
⛔️ ممنوع الشرب
⛔️ پرهیزات زناشویی
⛔️ پرهیزات حمام
⛔️پرهیزات مسواک
@matbakh_setad
💠 #برنامه_غذایی
ادریس بن عبد الله گفت:
در نزد امام صادق(ع) بودم که سخن از گوشت به میان آمد
و آنحضرت فرمود:
«یک روز #گوشت🍖 بخور و روز دیگر از #شیر استفاده کن و روز بعد چیز دیگری🍲🍳🍵».
📚 المحاسن ، جلد۲ ، ص۴۷۰
🍃🍃🍃🍃
بر مبنای این روایت کلیه دستورات تغذیه ای این کانال در سه دسته قرار میگیرند :
🍗 #لحمی (گوشتی)
#لبنی (شیری)
🌱 #نباتی (گیاهی)
✍کپی از مطالب کانال بدون ذکر منبع،شرعااا جایز نیست!!!
•✾ مطبخ ستاد"احیای طب اسلامی"✾•
@matbakh_setad
💠 #لحمی(گوشتی) 🗃🗃 #سوپ_آش
🍲🍲🍲🍲آش #سکباج (شوربای ایرانی)
🍏🍎مواد لازم برای 4 نفر👇👇
گوشت گوسفندی تازه 300گرم
زردک 2عدد متوسط
برنج نیم دانه 1پیمانه
پیاز 1عدد درشت
برگ چغندر و تره 1پیمانه
سرکه نیم پیمانه
شکر سرخ نیم پیمانه
آب جوش 6پیمانه
نمک.دارچین.فلفل.زعفران.شحم به میزان لازم
🍃 پیاز را نگینی خرد کرده و همراه شحم درون قابلمه میریزیم
بعد از اینکه پیازها طلایی شد ، گوشت را که بهتر است چرخ شده باشد اضافه میکنیم.
نمک.فلفل.دارچین را افزوده 5دقیقه تفت میدهیم
زردک را که نگینی خرد کرده و 10دقیقه جرا جوشانده ایم به مواد اضافه میکنیم
سپس آب و برنج خیس خورده و برگ چغندر ریز خرد شده را به مواد اضافه کرده به مدت 50 دقیقه میپزیم
بعد از 50 دقیقه شکر و سرکه و زعفران را افزوده 10 دقیقه دیگر میپزیم.
✍ #خواص
این غذا خواص #ضد_پیری دارد
و با #پوکی استخوان مقابله می کند.
گلو درد را تسکین می دهد و قند خون را #تنظیم می کند😍
•✾ مطبخ ستاد✾•
@matbakh_setad
💠 #نباتی 🗃🗃 #املت
#املت_برگ_چغندر😋
یه غذای ساده و مفید با برگ چغندر و پیاز و تخم مرغ
برگ چغندر رو بخارپز میکنیم و کنار میزاریم
پیاز داغ آماده کرده و با برگ چغندر مخلوط میکنیم
یه تفت کوچولو ، بعد روش تخم مرغ میزنیم ، به همین راحتی😊
📚 #خواص
چغندر ، عقل و ذهن را قوی و خون را صاف میکنه....
باعث خواب راحت میشه ، عروق بسته رو باز میکنه
و....
•✾ مطبخ ستاد✾•
🍲 @matbakh_setad
💠 #لبنی 💟 #نان
🍞 #نان_سبوسدار_محلی
🍃مواد لازم برای 4 قرص نان:
✔️آرد سبوسدار گندم 1پیمانه
✔️شیر جوشیده خنک شده نصف پیمانه
✔️نمک نصف قاشق چایخوری
🍃ابتدا نمک و آرد را باهم مخلوط کرده و الک میکنیم
سپس شیر را قاشق قاشق افزوزه و خمیر را ورز میدهیم
وقتی تمام شیر و آرد مخلوط شد و خمیر یک دست به دست آمد روی خمیر را با پارچه نمدار روی خمیر کشیده و 30 دقیقه در دمای اتاق استراحت میدهیم...
🍃روی میز کار کمی آردپاشی کرده و خمیر را به 4 قسمت تقسیم کرده و چونه میگیریم
چونه ها را گرد کرده و به قطر 2 میلیمتر پهن میکنیم
🍃برای پخت نان بهترین روش پخت روی #ذغال است
برای سهولت در نگهداری و جابجایی تنور بهترین روش مجرب پخت روی زیر #گلدانی_لعاب_نخورده_سفالی است
به این روش که درون ظرفی فلزی مناسب را پر از ذغال افروخته کرده و زیر گلدانی را روی دهانه ظرف قرار داده و 30 دقیقه صبر میکنیم تا زیر گلدانی به آرامی داغ شود
سپس قرص های نان را درون این تنور قرار داده و به مدت 3 دقیقه میپزیم
سپس نان را برگردانده و طرف دیگر را میپزیم
برای جلوگیری از خشک شدن نان هنگام پخت روی تنور در قابلمه قراردهید
دقت کنید قرص نان باید 1 سانتیمتر کوچکتر از زیرگلدانی باشد...
نوش جان😍😋
🍲 @matbakh_setad